Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autóhifi
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Lefőtt a szombati hardverpárlat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Projektor topic
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Old FatBoy
aktív tag
válasz
Xmister #32229 üzenetére
Mindegy ezen ne veszekedjetek!
Addig nem veszek adaptert amíg ki nem próbálom.
Egyébként Gigabyte 1151 - Z170X-Gaming 7-EU a tervezett lap amin külön videóchip van a HDMI 2.0-hoz
Ezzel a válasszal viszont tényleg rendesen félre lettem vezetve:
"Természetesen nem jelenik meg, ellenkező esetben a kártyának másolgatnia kellene az IGP memóriába PCIE-n keresztül, aminek nem örülnél játék közben."
De tudom,hogy csak a jó szándék vezetett.
De nem árt odafigyelni ha nem vagyunk benne biztosak inkább ne kommenteljünk mert ha nem segítenek a többiek már kidobtam volna kb 6000ft-ot az ablakon feleslegesen!
Mentségemre szolgáljon,hogy még soha nem volt igp-vel dolgom ezért nem voltam képben. -
válasz
Xmister #32202 üzenetére
Milyen stílust vársz olyankor, ha arra reagál valaki, hogy szerinte ok nélkül nézel hülyének másokat hamis magabiztossággal?
Az utóbbi ~5 évben így működik szinte az összes notebook, amikben egynél több GPU van. Triviális okból az iGPU-ra drótozzák a beépített kijelzőnek és a külső eszközöknek szánt (LVDS/)HDMI/DP konnektor is. Néhány ritka esetben van csak egy extra elektronika, ami elektromosan ("hardveresen") is átkapcsolja a kimeneteket a VGA-k közt [és opcionálisan akár elektromosan is teljesen lelövi a dVGA-t, mikor épp nem kell, nem csak szoftveresen alszik el], de még nem használtam ilyet, csak hallottam róla, legtöbbször ez teljesen szoftveres (ilyet láttam már tucatnyit, akár Intel+nVidia, Intel+AMD, AMD+AMD az iGPU+dGPU).
Persze ilyenkor általában van erre némi extra, speciális szoftveres támogatás is a mobil driver-ekben. De semmi különös, ez nem bővíti ki ténylegesen a Windows tudását, csak kényelmesebbé teszi a felhasználó életét.A következő példa: néhány consumer desktop alaplapon is van vagy akár hardware-es Licid Virtu chip (ami lényegében egy PCI-E switch/router + hardwarekulcs), vagy legalább is a hardwarer ID egy hardware kulcs a tisztán szoftveres Lucid Virtu támogatáshoz, ami szintén megoldja ezt transzparens módon (akár még hibrid-multigpu hülyeséggel és a saját Vsync megoldásukkal is lehet kísérletezni).
Ez lényegében ugyan az, mint a fenti eset: kényelmesebbé teszi az ember dolgát és esetleg hozzáfűz még pár nem kritikus, csak ajándék extra szolgáltatást is ennek keretében.Harmadrészt, erre most nem tudok neked előkapni semmi konkrétumot, de szerintem működik egy teljesen standard, hagyományos platformnál is, hogy beraksz akár Intel, akár AMD iGPU mellé egy akár AMD, akár nVidia dVGA-t (teljesen mindegy, abszolút gyártófüggetlen a dolog, mert nem kell hozzá semmilyen speciális hardware vagy software támogatás) és egyszerűen oda húzod a játék ablakát a kijelzők közt, ahová te szeretnéd, függetlenül attól, hogy melyik VGA GPU-ján renderel és mejik kijelző melyik VGA melyik kimenetére van kötve.
Ez szerintem a Windows ablakkezelő alapszolgáltatása legalább egy évtizede (és biztos tud ilyet sok Linux disztró ablakkezelője is).
Itt csak annyi a trükk egyéb okokból, hogy minden VGA-ra kell dugni egy kijelzőt, hogy ne menjenek le ULPS alvásba (de ez lehet egyetlen egy monitor több különböző bemenete, vagy akár egy "D-sub dummy plug" is, ha van még analóg része a VGA-nak, ami átveri, hogy van rákötve valami, mikor nincs), és hogy ha nincs speciális támogatás a játékban ehhez (ami viszonylag ritka, de nem egyszer láttam már ilyet), akkor azzal kell "kierőszakolnod" a renderelő GPU kilétét, hogy az ahhoz tartozó megjelenítőt teszed meg elsődlegessé kiterjesztett asztal módban, és onnan kézzel húzod át a játék ablakát oda, ahová szeretnéd.
Persze, ha ablak módban fut a játék, akkor van egy kis Windows Aero overhead, de semmi vállalhatatlan és főleg nem a 3.0-ás PCI-E 16x busz fog megfeküdni ettől. -
válasz
Xmister #32150 üzenetére
A ló@szt nem jelenik meg!
DirectX 28, vagy LavaSupremeV6 API-kkal, LiquidScreen-Lock módokban lehet, hogy nem, de hagyományos DirectX-es Aero-s ablakkezelővel annyi és olyan video adapter és megjelenítő közt húzogatod a játék ablakát, ahogy neked tetszik! egy értelmes játéknak akár azt is megmondhatod, hogy menjen ki fullscreen módba az előre meghatározott monitoron akkor is, ha nem az ahhoz tartozó VGA-n renderel, de általában ki lehet trükközni valahogy mindennel, amit szerrtnél.
A többlet PCI-E sávszélességigény pedig nem lesz nagyobb, mint CFX-nél, pedig ahhoz is elég lehet már akár a PCI-E 8x is kártyánként, de a 3.0-ás 8x már gyakorlatilag kompromisszummentes lehet, neki pedig lesz 3.0-ás 16x.Más a baj.
Egyrészt kötni kell kijelzőt a dVGA kimenetére is, különben nem ébred fel alvásból. Ha pedig már felébredt, azt hiszem ennek kell kezelnie az elsődleges kijelzőt, ha nem lehet explicit módon megkérni a játékmotort, hogy egy tetszőleges GPU-n rendereljen és egy másik tetszőleges kijelzőn menjen teljes képernyőre (ami abszolút lehetséges, de támogatnia kell a programnak a konfigurálhatóságot), vagy alternatívaként "borderless window" mód kell és kézzel kell áthúzni az ablakát. -
Old FatBoy
aktív tag
válasz
Xmister #32155 üzenetére
Na ennek gyorsan utána járok,mert nem így hirdetik.
Bing-el fordítva:Rövid leírás
Ez az adapter által DeLOCK akkor például egy ingyenes DisplayPort felület a rendszer összeköt keresztül HDMI monitor. Az adapter támogatja a maximum ultra HD (4 K), és hátrafelé irányuló összeegyeztethető-val teli HD 1080 p. Az adapter biztosítja az aktív átalakítás, így-a ' is alkalmas grafikus kártyák is bocsátanak ki jeleket nem DP ++.Na most akkor jó.vagy nem jó?
-
-
Speed®
titán
válasz
Xmister #28770 üzenetére
Stabil maximális teljesítményt akarok meglepik nélkül, a 780al hozzászoktam.
Feltoltam a 15.5bt, 1 kör ValleyXHDn túl vagyok, egyelőre lassabb és hangos..
Meglehet, neki kevésbé optimális a helyzete, fölötte ott a Triton szívó módban.
De ahhoz képest, hogy ~70°C körüli loadokról írnak a tesztek, itt bizony 80+..
Persze nem tudni, milyen állapotú a pasztázás szempontjából, mert ez gyári.
VRM1 <80°C, azzal nem lesz gondja valószínűleg, főleg, ha rákerül a Hybrid..Azt az állatot, aki kitalálta, hogy lelóg a hűtése a ~30cmes nyákról, lelőném..
A 780 még épp befért kényelmesen, ehhez ki kellett szedjem a radit előbb :S -
-Solt-
veterán
válasz
Xmister #28458 üzenetére
Azt meg, hogy? Ha visszaviszed azonnal oda kell adják a lóvét...
Asus esetében a bolt nem is vizsgálja, azonnal küldik vissza...
A cseréhez vizsgálat kell, az Asus meg nem engedélyezi... vissza kell küldeni, tehát, ha bármilyen hibával leadja, az minimum 1-2 hét szarakodás.
-
GAbre
veterán
válasz
Xmister #27690 üzenetére
Nem tudom!
Elvileg Windforce az.
Annak jó hűtése van,nem tudom nálad miért nem volt annyira jó.
Asus directcu-nak a vrm hűtései nem olyan jók!
2 trixem volt.
Mind2nek tök jó hőmérsékletei voltak.
Bár vapor-ok még annál is jobbak állítólag.Malibutomi:
Érthető a tapasztalat persze,de ahogy olvasom a topikot.
Legalább 3 embert tudok aki panaszkodott,h 80-90 fokot nyalja az msi.
Még windforce-ra nem hallottam.Persze 3 ventivel alapban jobb kéne,h legyen a windforce -
-
-
-
Speed®
titán
válasz
Xmister #27104 üzenetére
Mivel a táp csak este lesz meg, szórakozgattam a downclockinggal..egész jól tűri a kari. 800MHzen már 1V alatt van a max. fesz, ezzel együtt ~300W a konfig étvágya..fogyókúrára lehet fogni szépen a karit. Viszont közben végig ott a CW változatlanul, ami szerinted nem divat, ennek ellenére tele a net vele. Csak, hogy ne maradjon válasz nélkül a dolog ;p
-
asturel
őstag
válasz
Xmister #27126 üzenetére
Attol felek, hogy elforditva tul fog logni az elso 2 ram sloton, a masik 2-ben pedig mar nem low profile ramok vannak, illetve hogy nagyon felfuti a CPU-t.
Mellesleg multkor megmertem es 36-37 °C meleg levego jon ki a gep tetejen, viszont terheles megszunese utan par perccel mar teljesen tavozik a meleg a gepbol. -
asturel
őstag
válasz
Xmister #26984 üzenetére
Most volt idom par kepet csinalni. Valszeg nem a legoptimalisabb igy a hutes. Ha jol emlemszem amugy a hutot csak amd-nel lehet elforgatva felrakni, a neten talalhato manualban nem nagyon ternek ki ra, 4 ev utan meg az analog manual biztos nincs mar meg
Kieg: felso ventilator kifele fuj, elso 2 befele, hatul kifele, proci pedig fujja a bordara, illetve a 90es noctua sziv. -
HSM
félisten
válasz
Xmister #27081 üzenetére
A refek meglehetősen lassan melegedtek fel 95 fokig, és meglehetősen lassan hűltek is vissza onnan. Ezenfelül a BIOS is erősen optimalizálva volt a hűtéshez. Másfelől azzal a hűtéssel hitelesítve lett a 95 fok.
Ezek nem teljesülnek egy Tri-X-re.Halkan jegyzem meg, a Tahitiknél is benne volt az a 0,1V drop, és úgy sem nagyon volt jó ötlet 1,3V felett adni neki. A Hawaii ezzel szemben egy nagyobb GPU (majdnem másfélszer annyi tranzisztor) valamint nagyobb tranzisztorsűrűségű, tehát nem árt óvatosabban adagolni neki a feszt.
Utolsó megjegyzésként azt is hozzátenném, hogy a 95 fokos üzemi hőfok is csak a gyári hűtőre, gyári órajelekre és gyári feszre lett hitelesítve. Egy +100mV-os, +150Mhz-es tuning mellett semmi sem garantálja, hogy ugyanaddig el lehet menni biztonságosan.
Abban egyetértünk, hogy 80-85 fokig nyugodtan el lehet menni, ha a memóriák, VRM hőfoka rendben van.
Stílusért sorry, erőset ütött amit írtál éjflélkor.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Xmister #27060 üzenetére
Azt nem hinném. Jatekok alatt kozel sem melegedett ennyire, 60 fok se nagyon volt.
Rakuldok 45 perc intel extrem tuning utilityt. Elobb hiba nelkul lement 30 perc 65-70 mellett.A kovetkezo dolog a vga kartya lesz, ujra be kell loni 1100ra a gput
Amugy a net tele van vele, hogy mennyi kekhalalt dob a jatek. Van akinek a controllertol (en is azzal tolom, lehet ez a gond
, ha inditaskor be van kotve akkor kifagy...
Melyik driverrel jatszottal? Ismerosom szerint ez a kek kepernyo a vga driver miatt jon be. Most az Omegat es az uj Beta drivert probaltam.
-
deadwing
addikt
válasz
Xmister #27033 üzenetére
Én úgy szoktam csinálni, hogy a már említett progik meg 1-2 óra BF után ha stabilnak is látom, visszaveszek mindenből egy kicsit. Veszítek kb 5 fps-t, de megspórolom a 24 órás nyúzást.
Lényeg, hogy így nem járatom a végső határokon a vasakat, cserébe soha nincs fagyásom.
Jelenleg is vissza van véve 4.6-ről 4.5-re a proci, stabil volt ugyan 4.6-on is, de jobb a békesség.Mindenki másképp csinálja, no
-
asturel
őstag
-
asturel
őstag
válasz
Xmister #26978 üzenetére
Hőfokokkal még mindig küzdök sajnos, pedig már a ház tetejébe is raktam ventilátort és kivettem a középső hdd keretet is, de FurMark alatt egy idő (5+ perc) után elkezd throttlingolni (84 fokig engedi Quiet modban..), amíg a gpu 950Mhz-en ment -87mV fesszel jó is volt, de 2D-ben láttam egy két artifact-ot, így -81mV lett a vége, aztán nem hagyott nyugodni, hogy 3D-ben mit mehet, 1030Mhz lett a stabil vége -81mV-on, viszont így már megint irdatlanul melegszik, bár GTAV alatt pl. kicsivel hangosabb csak a tápomtól (amiben már BeQuiet! Shadow Wings van) ha van vsync, vsync nélkül kb. FurMark szintű terhelést kap a kártya
-
válasz
Xmister #26634 üzenetére
Nos, pcx-nél bevették a kártyát, levásárolhatom minden extra nélkül, mivel 3 napon belül vagyok (kérdés, ilyenkor a pénzt is visszaadják?).
Vagy próbát teszek megint egy ilyen típussal (Asus R9 290X 4GB DDR5 R9290X-DC2OC-4GD5), vagy nézek mást, de azok drágábbak, mint amennyiért ezt vettem (102500 huf).
Van olyan r9 290x, aminek mondjuk jobb a hűtése, és megéri a felárat?
-
2thletme2day
őstag
válasz
Xmister #26667 üzenetére
Szerintem megy minden vissza a gyárira. A legelső Furmarkolás full gyári beállításokon ment. Ha arra azt mondjátok, hogy jók azok az értékek akkor úgy marad minden. Nem akartam/akarom tuningolni. Csak kíváncsi voltam nyerte-e valamit a házcserével.
Köszönöm szépen a kommenteket.
-
Andrej1
aktív tag
válasz
Xmister #26605 üzenetére
Köszi a választ úgy nézz ki megoldódott a probléma ! Hamarabb volt meg a proci alaplap mint a kártya . így volt időm tesztelni a procit az int vga-val . Atom stabilan prime majd 4 órát ment 4500 Mhz 1.16v. Viszont A kártyával már ez nem elég
. Emelnem kellett a proci feszültségén így már jó is
Milyen drivert érdemes felrakni ? Nekem elég régen volt jó VGA-m . 3870x2 volt azóta viszont eltelt pár év
Illetve melyik progival érdemes húzni ? A gyárinál maradjak vagy az AB jobb ?
-
válasz
Xmister #26630 üzenetére
2D-ben GPU és Memory Clock meg Fan Speed van.
Külföldi fórumon egy srác ezt írta megoldásként amúgy, hogy feljebb kell nyomni a 2D-s órajeleket, és nem jön elő ez a hiba, "csak" mindig mennie kell a GPU Tweaknek, és ki kell választani a profilt minden indításkor
Meg persze idle így többet fogyaszt a kártya -
-
-
-
asturel
őstag
válasz
Xmister #26367 üzenetére
Ez az OCCT elég érdekes program, FurMark alatt 0.96-0.97mV a GPU fesz (már rányomtam -100mV-ot) míg OCCT alatt 1.000mV alá nem nagyon megy (1.000 és 1.016mV között ingadozik) és a GPU Load is elég tüskés. Számomra kissé hihetetlen hogy -100mV-tal is stabil lenne a kártya, először azt gondoltam van valami safe limit, de 217W-ot eszik csak FurMark alatt így 950Mhz-en
-
asturel
őstag
válasz
Xmister #26356 üzenetére
Nemrég vettem direkt 4db Pure Wings 2 ventilátort + van egy 90-es noctua a backplate-n is. Elől 2x140 PW2, hátul és alul (kb. közvetlen a kártyára tolja a levegőt) egy 140 PW2.
HSM: Igen, arra gondoltam, viszont olyan brutális különbség nincs 850Mhz vs 950Mhz között hőfokban. (950Mhz-en is ugyan úgy 90% +/- 3-4 a fan speed és 83-84°C a GPU).
Viszont az normális, hogy Quiet módban amíg meg nem közelíti a Target temp.-t (80 fok körül kezdi el a ventilátor fordulatszámát növelni míg a Target 85°C) addig alapon megy a hűtés (550 RPM) ?
-
Olajka02
aktív tag
válasz
Xmister #26279 üzenetére
Szia!
Köszi a jó tanácsot.
Kipróbálom, ha bent leszek az irodában.
Ha gariztatni kell, akkor pechem van, mert a másik 290-es vapor-x-emet is kellett bs miatt.
Majd beírom, hogy mi a helyzet, tesztelni fogom az otthoni gépemben is, hogy biztosan a kártya az vagy sem.Üdv: Olaj
-
Ghoula
senior tag
válasz
Xmister #26171 üzenetére
Persze a rosszul illeszkedő hűtő okozhat meglepetéseket, de én most arra próbáltam rámutatni, hogy ha egyenetlenül melegszik egy chip, és/vagy egyenetlenül hűtöd, akkor míg alapon ezeket a különbségeket nem feltétlen okoznak problémát, emelt fesszel azért könnyebben belefuthatsz.
Az 1.45V az nem a túllőt érték, az az, amit meg kéne kapnia, és kis terheléssel meg is kap. Ha terheled az áramfelvétel hatására beejti a feszt a vrm. Erre jön még a tüske.
Ezt legbiztosabban egy szkóppal lehetne mérni, nekem sajnos nincs, de akinek megvan hozzá a felszerelése és kedve/ideje, szívesen olvasnék ilyen teszteket.HSM: a fesztüske független a hőmérséklettől, hidegen is agyoncsapja egy idő után a chip-et. Persze a folyamatos, magasabb tápfeszt jobban bírja hidegebben.
Proci: Nem kell tartani a trotyitól, sőt alapfeszen simán 1100 felett fog menni a tied.
Nekem pl. 1150 felett kezd el torkos lenni, addig elég a +60mV de 1170-hez már kell a +100. Persze ez chip-függő, de támpontnak jó lehet.Kíváncsian várjuk az eredményeket.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Xmister #26178 üzenetére
hat ha stabil lesz 1050en es nem fog throttlingolni, csendes mukodes mellett akkor elegedett leszek
.
koszi, elso FC blokkom. viszont tenyleg wow minosegre, mondjuk arra is.
ja, en sem ertem, ROG cuccok azert altalaban jok. Asusnal meg tudnak normalis enthusiast cuccokat csinalni, pl a Xonar Essence Oneval teljesen meg vagyok elegedve.
HSM: viz amiatt jo mert nagyobb bordat lehet hasznalni. egyebkent az IFX14el a q6600al alaporajelen alulfeszelve smallFFT alatt 15 korul mozgott a deltaTm, par vizes nezett is, hogy mivel hutom
.
-
HSM
félisten
válasz
Xmister #26174 üzenetére
Félreértesz. A hűvösebb csip kisebb valószínűséggel fog károsodni ugyanattól a fesztől.
Azt hiszem, ebben nem fogunk közös nevezőre jönni. Én semmiképp nem adnék neki +200mv-ot így látatlanban, ezekszerint Te viszont a legnagyobb nyugalommal. Hát, nem vagyunk egyformák.
-
Joshi
titán
válasz
Xmister #26171 üzenetére
Néhány hete teszteltem hogy mennyin megy alapfeszen a kártyám 1100MHz mellett, azt vettem észre hogy mindig akkor ugrott fel a feszültség, amikor nem volt 100%-os terhelés. Ez a log fájl a Valley alatt mérődött, itt tisztán látni hogy a váltásoknál ugrott fel az érték.
-
HSM
félisten
válasz
Xmister #26170 üzenetére
"Nem egy user használja +200-al a kártyát vizezve. Ahogy láthattad, itt a fórumon, még egy Vapor-X-el sem volt gond."
Ez a nemmindegy pl. A víz nagyon más, mint a lég, és a Vapor-X az egyik legerősebb hűtés. Márpedig a hűvösebb csip többet bír."szenzort pedig értelmes mérnök úgy helyezi el, hogy a várható legmelegebb részen legyen."
Aztán, ha nem a "várható" terhelést kapja bukik az egész. -
Ghoula
senior tag
válasz
Xmister #26163 üzenetére
Igen,pontosan arra gondolok.
Mar leirtam,hogy nem a legjobb pelda volt,de akkor ismet: igen,abban az esetben a rossz felfogatas (es a hoterheles) hatasara repedt.
De ha a hotspotban levo tranyok hőmegfutnak (félvezetobol teljesen vezeto lesz)akkor pont igy fog kinezni. Igy szerintem van relevancia,ha csak a kep erejeig is.Szerk: nyilvan ez egy szelsoseges eset,de wgy legbuborek a pasztazasban pl mar okozhat ilyet.
Ezert is vetettem fel a tullovest amitol en jobban tartok mint a hotspotoktol. -
HSM
félisten
válasz
Xmister #26160 üzenetére
Az én példámban az egyik mag nem számolt semmit, írtam is.
Ugyanez előfordul GPU-k esetén is, korántsem terhelődik egyszerre az egész. Gondolj csak a shaderekre, memóriavezérlőre, fixfunkciós futószalagra. Különböző kódok alatt egész máshogy terhelődnek/fűtenek. Ugyanakkor ennek hatását nem lehet egy 35W-os mobil CPU-val máshogy megmutatni, amiben összesen van 6 200 millió helyett 624 millió tranzisztor, és két hődióda.
Természetesen úgy tervezik, hogy ne legyen hot-spot, de ezt nem lehet korlátok néllkül megtenni. Másfelől az egyenetlen terhelést sem tudják minden esetben elkerülni.
Én csak azt állítottam, a gyári tervezés a védelmek esetén a gyári paraméterek figyelembe vételével történik. Ha Te 35%-al nagyobb teljesítményt vágsz át rajta, mint amire tervezték, akkor egész máshogy fog viselkedni a csip a fizikai korlátok végett, mint ahogy paraméterezték a védelmet.
(#26161) Ghoula: Így van.
5870-eknél nem volt ritka, hogy a GPU ~85 fok körülinek mutatta magát, míg a legmelegebb belső szenzor már 100 felett járt.
-
Ghoula
senior tag
válasz
Xmister #26160 üzenetére
Hotspot-ról beszéltem. Abba alapfeszen is belefuthatsz, bár tény, nem ez volt a legjobb példa, de attól függetlenül, hogy a törés vagy a füstölést volt előbb, az eredmény ugyanaz.
5870-ben 3 szenzor volt, ott simán volt vízzel is 10+ -os delta.
A 290X az egyik legsűrűbben pakolt chip, sokkal több tranyóval és amperrel mint az 5870. -
HSM
félisten
válasz
Xmister #26144 üzenetére
Hát akkor mégis micsodák, ha nem egy csip?
Még a GPU is a csip része.
Így fest belülről, közvetlen szomszéd a két mag:
A szenzorok tökéletesen együtt járnak, ha a feladatkezelőben nem állítom be fixre, hogy melyik magon futhat a Prime.
Ugyanez van a GPU-ban is, csak sokkal durvábban. Egy rakás különböző részegység, amik különbözőképpen terhelődnek, különböző időpontokban, egy óriási csipben, picike csíkszélességen, sűrűre építve. Ehhez képest van benne egyszem szenzor hőfokot mérni. Én nem bíznám rá az életem +200mv-on a védelmére.Szvsz ez már rég nem az a kategória, hogy bízzuk a védelemre és úgysem sül majd meg.
(#26145) odorgg: A FC más téma. Bár +200mv úgy sem kevés.
-
HSM
félisten
válasz
Xmister #26137 üzenetére
Tanulmányom nincs, de egy sima kis mobil 35W-os CPU-t is 12 fokos difire lehet melegíteni, ha csak az egyik magján tolok Prime-ot.
Mielőtt azzal jönnél esetleg, hogy biztos gagyi a hűtő, az egész procit egy méretes vörösréz borda fedi, és gondosan van sajátkezűleg pasztázva AC MX4 pasztával.
Ennél pedig sokkal szélsőségesebb dolgok előfordulhatnak egy ennél sokkal sűrűbb, kisebb csíkszélességű, nem mobil GPU-ban.Tegyük hozzá, nem sokan küldik meg +200mv-al (nem véletlen, hogy MSI AB-ben is 100mv a gyári max), másfelől sokminden számít itt, elsősorban a hűtés, és a GPU ASIC. Gyenge hűtővel, egy kisebb ASIC-ra sokkal rosszabb hatással lenne a +200mv, mint egy jól hűtött, magasabb ASIC-osra.
-
slloyd
senior tag
válasz
Xmister #26137 üzenetére
Köszi feldobtam a gpu tweak ot
Most olyan kérdésem lenne,hogy mekkora max feszt adhatok ami még úgy mond egészséges?
Valamint mennyire rántsam fel a memóriát és a gpu t amit még elbírhat tehát ne nagyon legyen a határon?
Jelenlegi adatok:
Gpu:1000 mh
Fesz:1255mv
Memori:5040
Ezek a gyári beállításai. -
HSM
félisten
válasz
Xmister #26133 üzenetére
Még mindig nem sikerült végiggondolni. Ha a csip teljesítményfelvételét 35%-al megnöveled (minimum ennyi a +200mv órajelemelés nélkül) akior már semmi garancia nem lesz rá, hogy ugyanúgy 105 fok legyen a példádban lévő hőfok, mint ahogy gyárilag lenne 95-nek mért GPU hőfokkal.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Xmister #26129 üzenetére
fesz altalaban negyzetesen aranyos, tetejeben a havaii baromi meleg alapbol is. az a +0,2V kb 15+%, ami legalabb +30% fogyasztast jelentene orajelemeles nelkul is.
legen kizartnak tartom, hogy van olyan 290x huto ami elbirja a kb 400Wot. vizen talan menne.
plusz a Trix a ref VRMmel nem hinnem ilyen terhelesre van kitalalva.
-
gootibi
csendes tag
válasz
Xmister #26102 üzenetére
Igen tudom hogy jobb MANTLE alatt, csak elfelejtettem átállítani és idegesített hogy akad, mire rájöttem hogy mi is a probléma, majd ezután egy kicsit belemerültem, de természetesen át is állítom... Köszi!
Egyébként egy ASUS r9 290x OC, én sokkal rosszabbra számítottam hőfok terén, de természetesen 1+ órás teszt lesz az igazi -
slloyd
senior tag
válasz
Xmister #25898 üzenetére
Köszi így már világos mint a nap
Nemtudom így mennyit késhet a kép én kb semmit nem érzek...
Mondjuk kb 5 éve csak tv ken játszottam pc én is meg ps4 is persze.
Viszont ez azt is jelenti számomra,hogy egy jó monitoron szét aláznák mindenkit tim death-meccseken ez jóóOFF: Vége...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Óvodások homokozója
- iPhone topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Óra topik
- Autóhifi
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest