- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- OLED TV topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Xmister
senior tag
válasz
Runner_fxr #36570 üzenetére
Mi lenne, ha játék alatt próbálnád ki? Vagy furmarkozni vetted? Miért 3 hónapos drivert tettél fel? Milyen házba tetted?
Mennyire hangos? Ha nincs hangja, lehet nem pörögnek rendesen a ventik. -
Xmister
senior tag
válasz
janos666 #32227 üzenetére
Nem tudom, esetleg normális stílus? Mint amilyet most használtál.
A notebookokról tudok, de az ugye teljesen más, pont amiért írtad, vagy multiplexer, vagy a gyártók saját Optimus/stb. megoldása, ami IGP framebufferbe másolgatja a képet.
Ahhoz képest hogy ennek mekkora standardnek kellene lenni, mindegyiknél probléma van a hosszú távú támogatással, mert csak a gyártó drivereivel működik.A Lucidról is tudok, de az szintén nem egy standard technológia, és arról sem lehet a legjobb tapasztalatokat olvasni.
Pont azért kételkedem, hogy ez egy általános környezetben is működik, mert egy szem videót vagy leírást nem találtam, ahol egy játéknál ezt bemutatták volna.
Ettől még persze elképzelhető, csak gyanús, hogy nem ilyen egyszerű a dolog. -
Xmister
senior tag
válasz
Old FatBoy #32154 üzenetére
Ez csak 1.4-es.
Gyártói honlap
Auflösung bis 3840 x 2160 @ 30 Hz (abhängig von Ihrem Monitor und Ihrem System)Németül ugyan nem tudok, de nekem úgy tűnik, hogy 4K@30Hz.
-
Xmister
senior tag
válasz
Old FatBoy #32152 üzenetére
Be tudnád linkelni? Túl jónak tűnik ennyiért, hogy igaz legyen.
-
Xmister
senior tag
válasz
Old FatBoy #32148 üzenetére
Természetesen nem jelenik meg, ellenkező esetben a kártyának másolgatnia kellene az IGP memóriába PCIE-n keresztül, aminek nem örülnél játék közben.
És arra is figyelj, hogy átalakító is HDMI2-es legyen, elég ritka jószág, ha egyáltalán létezik már a boltokban.
-
Xmister
senior tag
válasz
Aby_2014 #31534 üzenetére
Én 105 fölé nem mennék BCLK-val. Ha rákeresel neten, van néhány óvás, mivel ez tényleg mindenen húz a rendszerben, szóval belefuthatsz korrupt fájlokba instabil SATA bus miatt, vagy ilyesmi.
Néhányan esküsznek, hogy ez ki is nyírta a HDD-t, ebben már azért szkeptikus vagyok. -
Xmister
senior tag
-
Xmister
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #30284 üzenetére
[Ezzel] el tudod rejteni az AMD-s windows update csomagot, és akkor nem frissít rá semmiképp.
-
Xmister
senior tag
válasz
Krissal #29994 üzenetére
Nem tudom AMD-s lapoknál mi a helyzet, de én boldogan élek egy már 3 éve is használtan vásárolt P67 Fatal1ty Performance lappal. Átlag napi 20 órát ment a gép azóta kb.
Proci és mem tuning is van szórzóval és BCLK-val egyaránt.
Volt benne 7950, és most 290X, és még BS sem volt egyikkel sem. -
Xmister
senior tag
-
Xmister
senior tag
válasz
Winchester95 #28681 üzenetére
Ha a hátsó venti befelé fúj, akkor az megrekesztheti a VGA-ből áramló hőt. Mondjuk ez ref-nél nem olyan lényeges.
Nálad minél több friss levegőt kellene a kártyához juttatni, szóval elölről mindenképp fújjon be.
-
Xmister
senior tag
válasz
Winchester95 #28673 üzenetére
Töröld még a C:\ProgramData\ATI mappát is.
-
Xmister
senior tag
válasz
Winchester95 #28670 üzenetére
2 lehetőséged van:
1. DDU-val leszeded a drivert.
2. c:\Users\Felhasználó\AppData\Local\ATI és c:\Users\Felhasználó\AppData\Roaming\ATI mappákat törlöd, így gyári beállításokra áll a Catalyst. -
Xmister
senior tag
válasz
Winchester95 #28554 üzenetére
Hangos lesz (nagyon). A procid pedig nem minden játékban lesz elég neki. RAM-nak is jót tenne, ha 1866-on járatnád. A legtöbb 1600-as bírja ezt egy kis plusz fesszel.
-
Xmister
senior tag
válasz
-Solt- #28459 üzenetére
Ez azt is jelenti, hogy a fogyasztó köteles a terméket saját költségén (kivéve, ha vállalkozás ezt előzetesen vállalta) haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszajuttatni az eladó vagy az átvételre jogosult meghatalmazott személy részére, az eladó pedig köteles haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzéstől számított 14 napon belül napon belül a fogyasztó által kifizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket (tehát pl.: a szállítási, csomagolási díjat is) visszatéríteni.
NFH -
Xmister
senior tag
-
Xmister
senior tag
válasz
Tomdriver #28280 üzenetére
VRM-et nem húzza, max a VRAM-ot. Ne keverjük őket, semmi közük egymáshoz.
Frekvencia-emelésre is nő a fogyasztás, csak jóval kevésbé, mint feszre. (lineáris vs. exponenciális)
VRM-ek miatt egyébként 125C-nél van a throotling, az már egyéni döntés kérdése, hogy ki meddig szereti.
Én nem paráznék miatta, amíg játékok alatt nem megy 100 fölé. 970 Strix VRM-ek is 100 fok környékén tanyáznak terhelés alatt, szóval ez nem egyedi dolog.290X-en egyébként elég nagy a sávszél, így a memória tuning nem sokat hoz. 1600 körül lehet 5% plusz.
-
Xmister
senior tag
válasz
#Morcosmedve #28254 üzenetére
TRI-X. A Matrix hűtése gyakorlatilag megegyezik a DC2-vel, nem a legjobb.
-
Xmister
senior tag
Csak azt felejted el, hogy ezek mind DX11 játékok, amikre rádobtak egy Mantle leképzőt.
Ezzel nem nőtt meg a rajzolási parancsok száma, és nem is használja ki az API lehetőségeinek nagy részét, hisz egy "buta" DX11 szintű funkcionalitást kell csak biztosítania.
Tehát az előny gyakorlatilag csak a jobban elosztottt CPU erőforrásokból jelentkezhet, és a játékokban is ezt látjuk. -
Xmister
senior tag
válasz
gerenda110 #27915 üzenetére
Annak a 4500RPM-nek azért kemény hangja lehet...
-
Xmister
senior tag
válasz
gerenda110 #27741 üzenetére
Az normális.
Egyébként senki sem azért vesz drága kártyát, hogy hibás legyen, ennek ellenére előfordul mindkét oldalon. Vissza kell vinni kicserélni.
-
Xmister
senior tag
Windforce, de a 290X-hez ez nem a legjobb.
Mondjuk hozzá kell tenni, hogy próbálom minél halkabban tartani a gépet, ezért nálam a megszelídítés azt jelenti, hogy 50% alatt maradjon a venti.
Néhány házventihez is külön leszabályzót tettem be, mert még az alaplap szerinti Level1 is feleslegesen sok és hangos volt a SickleFlow-oknak.Szóval nálam most úgy van a venti profil beállítva, hogy 90C-ig ne menjen 45% fölé, és játékokban nem is éri el azt, még ilyen melegebb időben sem.
Igaz, mellette van OC+alulfesz is, 1055-ön fut -62mV-al. -
Xmister
senior tag
válasz
kalozhun100 #27673 üzenetére
Mindháromnál rosszabb a hűtése.
-
Xmister
senior tag
válasz
ricshard444 #27652 üzenetére
Alulról szerintem kevés neki az a levegő, a winchester felől nem tudom fújja-e valami, de a sok kábel nagyon rontja az áramlatot. Ezt kellene elrendezni + hátra, felülre valami ami kiszívja a meleget onnan, és mehet fel az oldallap is.
-
Xmister
senior tag
válasz
Prosector #27565 üzenetére
Azért mondtam, mert szerintem nem éri meg ezért szétszedni. Főleg, ha bukhatod vele a garanciát.
(#27566) GAbre: Azért a 70 szerintem irreális elvárás még a TriX-től is.
Vagy nagyon jó házhűtésed van, vagy magas fordulatra engeded a kártyád, vagy az FX nem elég erős azokban a játékokban, amit játszol, vagy vsync mellett mondod. -
Xmister
senior tag
válasz
HornedReaper #27530 üzenetére
Így van.
Ha a táp a ludas, akkor az első játéknál fog kikapcsolni a gép.
Nekem 4x18A-s tápom van, a 8-as csati elvileg gyárilag külön ágon van, a 6-osnál pedig választhatok melyik ágon legyen, így nincs vele gond. -
Xmister
senior tag
válasz
MiklosSaS #27469 üzenetére
A procit tehermentesíti valamennyire/akár gyorsíthatja is az oldalak kirajzolását. Ilyen konfigoknál nem számottevő a különbség, de a procinak úgy is van elég feladata, a GPU-nak meg semmi más dolga nincs ilyenkor.
Egyébként pl. itt egy benchmark, amivel meg lehet mérni/össze lehet hasonlítani a sebességet ki/be kapcsolt állapotban: [link]
-
-
Xmister
senior tag
válasz
Habugi #27420 üzenetére
Szerintem nem kell friss win.
Én még egy win7-el kezdtem, amin először NV driver volt egy régi átmeneti kártyával. Utána jött a 290X, NV driver le, AMD fel, no problem. Jött egy SSD, HDD-ról clonezilla, szintén minden ok.Aztán gondoltam frissítek 8.1-re, de ahhoz, hogy az alkalmazások megmaradjanak csak 8-on keresztül lehetett, úgyhogy megvolt ez is 7->8->8.1 update. Azóta is azt használom teljes megelégedéssel.
Hogy ON is legyen: Én is 15.4-et használok gond nélkül.
-
Xmister
senior tag
válasz
kalozhun100 #27414 üzenetére
Nagyobb felbontásra/hosszabb távra 290x.
FHD-n hasonló a teljesítmény, amíg befér a 3.5G-ba a játék. Itt amelyik olcsóbb, illetve szempont lehet, hogy a 970 hűvösebb. -
Xmister
senior tag
válasz
kalozhun100 #27376 üzenetére
Annak nincs rossz hűtése, és elvileg gyorsan ki tudod tessékelni a meleg levegőt, szóval akár jó is lehet.
-
Xmister
senior tag
válasz
kalozhun100 #27365 üzenetére
Ha nagyon jó a ház szellőzésed/hajlandó vagy megkeresni az optimális venti-beállításokat, akkor élhető kártya. [link]
Régi házamban viszont 100% ventivel sem maradt 94 fok alatt.
-
Xmister
senior tag
válasz
asturel #27129 üzenetére
Nálam a D14-el egy 10 fokot dobott a CPU hőmérsékleten ez a megoldás,így belenyal a 60-asokba játék közben, de engem ez még nem zavar. Ha a memória miatt nem fér el, akkor viszont nincs mit tenni.
Az alsó ventit próbáld meg, ha be tudod tenni a táp mellé, az segíthet még.
-
Xmister
senior tag
válasz
asturel #27117 üzenetére
Egész jónak tűnik így elsőre. Esetleg megpróbálhatsz alulra is berakni egyet, hogy valami tolja felfelé a meleget. A memória alatt lévő ventid viszont sok levegőt így nem mozgat.
Egyébként a furat távolságok a CPU körül egyformák minden irányban, tehát elvileg nem lehet gond a megfordítással, ha valami egyéb dolog nem szól közbe.
-
Xmister
senior tag
Nem is mondtam, hogy menjen el 95-ig. Azt mondtam, ha 85-nél megfogja halkan, akkor hajrá.
A feszültséget már kiveséztük egyszer, de azért ha sok kártyánál 1.25 az alap, ahova felugrik, ahhoz képest 50-100mV nem lesz gond, ha meg tudja fogni a hőmérsékletet, ahogy írtam. Ezeken a feszeken úgy sem tanyázik sokat, ártani pedig nem árt, ha a hőmérséklet rendben marad.
-
Xmister
senior tag
1. Idézőjelet értelmezzük.
2. Ha a refek 95 körül mentek probléma nélkül, akkor mi baja lenne ennek 85 körül?
3. A legtöbb kártya túlfesz nélkül is fellő 1.25-ig. Ez nem, ismétlem nem azt jelenti, hogy ennyit kap terhelés alatt. Egy jó 100mV vdroop mindig benne van. (Egyébként meg mindkettő 28nm-es GCN)
4. Próbáljunk emberi kommunikációs formát felvenni, és nem poénkodással/flegma stílusban válaszolgatni. -
Xmister
senior tag
válasz
Sontir Fel #27061 üzenetére
Én X360 kontrollerrel használom. Előfordul, hogy elsőre nem indul el, de játék közben soha nem dobott ki.
Omegával toltam ki az alap story-t meg a bad blood-ot is, most beta van, de ezzel alig 1-2 órát játszottam még vele.
-
Xmister
senior tag
válasz
Sontir Fel #27059 üzenetére
Az is lehet, hogy a hosszú távú magas fesz és ilyen magas hőmérsékletek után annyira degradálódott a procid, hogy alapon sem bírja alap fesszel.
Hozzáteszem, hogy nálam soha nem dobott kék halált a watch dogs. Rosszul van megírva, de nem annyira.
-
Xmister
senior tag
válasz
Sontir Fel #27050 üzenetére
Azzal vigyáznék, ilyen órajeleken az Auto profilok képesek hihetetlen feszültséget adagolni.
Kíváncsi lennék mennyi nálad a beállított VCore... CPU-Z vagy HWInfo64-ben meg tudod nézni. -
Xmister
senior tag
válasz
deadwing #27032 üzenetére
Pont ez a lényeg. Ha lefut 12 óra prime, akkor játék alatt sem lesz instabil soha. És az is tuningolhat, aki dolgozik.
Én eddig csak olyannal találkoztam, hogy játékok, meg IBT alatt stabil volt órákig, de prime alatt elfeküdt néhány óra után. Nálam az nem tuning, ami nem 100% stabil, és nem bír értelmes hőmérsékleten maradni több órás prime alatt.
Régen én is ilyen 10-20 perces teszteket csináltam, aztán meg szép dolgok hagyták el a számat, amikor ~havi egyszer dobott egy smiley-t a gép.
-
Xmister
senior tag
válasz
Sontir Fel #27020 üzenetére
A stabilitás 12 óra prime95 után kezdődik.
-
Xmister
senior tag
válasz
Sontir Fel #26988 üzenetére
Kártya csere. Ilyen javításokat csak komolyabb szervizekben csinálnak. (Itthon nem fognak vele szenvedni szerintem)
-
Xmister
senior tag
válasz
Sontir Fel #26985 üzenetére
Valószínűleg hibás a szenzor. Önmagában ez nem baj, de ha nagyon melegszik a VRM, akkor így "elfelejthet" visszavenni a kártya, és leolvadhat a VRM.
Én a helyedben a garancia vége felé vinném vissza a kártyát.
-
Xmister
senior tag
válasz
asturel #26979 üzenetére
Nálam olyan ~60% és 88° a vége Furmark-ban, pedig elvileg rosszabb a kártyám hűtése, mint neked.
Játékok alatt vsync nélkül ~55% és ~80°.Milyen proci hűtőd van? Nem tudod elforgatni, hogy elszívja a meleget a VGA-tól? Ha csinálsz egy képet a házad belsejéről, lehet többet tudok segíteni.
-
Xmister
senior tag
válasz
Casoli #26961 üzenetére
A sok venti önmagában nem biztos, hogy elég. A lényeg, hogy minél gyorsabban szívd ki a meleg levegőt a VGA körül. Ha csak sokat fújsz arra felé, lehet, hogy "csapdába esik" a meleg.
Ha több ágas tápod van, keress egy kevésbé terhelt ágat a VGA-nak, és megszűnik az újraindulás.
-
Xmister
senior tag
válasz
lezerkard #26846 üzenetére
Ubisoft játékok általában jobban futnak NV-n. Én játszottam (játszom is) minden AC-el, de bugokkal nem találkoztam AMD kártyákon sem.
EA játékok viszont egyre inkább AMD felé hajlanak. Hardline meg DA:I -ben a 290X és (húzott) 980 között kb. 10-20% a különbség.DX12-ben egyre inkább úgy tűnik jobb lesz az AMD, már csak a PH-n fórumozó SEGA fejlesztő méréseiből kiindulva is. Ha sokáig akarod megtartani, akkor inkább AMD.
-
Xmister
senior tag
Szerintem nem.
However, the FSP RAIDER 750W suffers from a number of issues that start off with the unit’s documentation and initial support being atrocious. That is followed up by voltage regulation that is well outside of ATX12v specifications; Transient Load Tests results which are out of specification; and only "OK" DC output quality. [link]Viszont a további kérdésekre ajánlom ezt a topicot: Melyik tápegységet vegyem?
-
Xmister
senior tag
válasz
Mosqu!to #26737 üzenetére
Hali!
Két fő esetben eshet az órajel:
1. TDP/Temp limit (Milyen hőfokon fut a kari?)
2. Alacsony a GPU kihasználtság (CPU limit?)1. Esetben a powerplay kikapcsolása csak rontana a helyzeten, a 2. esetben pedig nem segítene semmit.
Ha nagyon akarod Afterburner settings-ben Disabled-re rakhatod a PowerPlay-t, de ez egyáltalán nem támogatott út, és üresjáratban jócskán megemeli a fogyasztást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X OC Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- Retró És kuriózum AGP kártyák Eladók !!!
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- XFX SPEEDSTER MERC310 AMD Radeon RX 7900 XTX BLACK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 04.28. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest