- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HornedReaper
senior tag
válasz
HornedReaper #27536 üzenetére
A srác azt mondta, jó a kártya haverjánál, nekem ugye 8 pines tápdugóm nem volt.. Azóta vettem egy GTX680-at, szóval jó áron, 40eFt-ért árulja tovább az R9 290-est, amin kb 4-5 ellenállást forrasztott át aminek nyoma van meg 1-2 olyan barna nagyobb valamit
(oszcilloszkóp is pont ment nála mikor utoljára ott voltam)
-
-
CsonkaImo
addikt
válasz
ricshard444 #27595 üzenetére
Nem túl fényes a helyzet, finoman fogalmazva. Nem ismerem a történeted, de ha jól sejtem ez garanciából érkezett csere példány, hogy nem volt lehetőséged más custom hűtésre? 3200x1800 fűt be ennyire, vagy a Gaming hűtése ilyen gyenge? Mert ha jól emlékszem Malibutomi tuningolt egy ilyen kártyát, és elég szép órajeleket ért el.
-
-
odorgg
addikt
válasz
ricshard444 #27593 üzenetére
Legalább megy. És a refnél tényleg jobb
-
-
odorgg
addikt
válasz
ricshard444 #27590 üzenetére
Grat! Hőfokok ennél is ugyan olyanok? Alulfeszt hogy viseli?
-
-
BullKoxa
őstag
válasz
ricshard444 #27570 üzenetére
-
-
Doblós
aktív tag
Sikerült ráeszkábálnom a kártyára egy Accelero Extreme 3 hütőt,hát,ég és föld a gyárihoz képest.BF4 Edition,ref.hűtős volt a kari,jútyúb videók alatt volt,hogy 70 fokra is felmelegedett a gpu,játék alatt meg 85-90 fok és nem lehetett megmaradni a szobában.
Most 2 óra GTA V és 70 fok fölé nem megy,hangja szinte semmi a gyárihoz képest. -
lowzor
veterán
válasz
Prosector #27584 üzenetére
Ezek már nem is nagyon szokták eldobni magukat, max hibáznak, vagy veszítenek a teljesítményből.
Vegyél vissza mondjuk 20mhz-et a memóból meg GPU-ból, hogy nem lesz-e úgy több.
Nem mintha eget rengető különbség lenne, de normál esetben kb 150 ponttal többet kéne kapnod ekkora órajelen. -
Prosector
addikt
válasz
Kutya_7 #27581 üzenetére
Attol nem tartok, h nem rangatod meg
asdvx: az 1158/1430-as setup még semmi alatt nem dobta el magát, az igaz,h furmark és társaival nem szoktam kinozni, de pl. GTA5, BF4, W2, Dying Light, Tomb Raider, Wolfenstein, Bioshock alatt full stabil.
De lehet megnézem kicsit magasabb fesszel.
Az 1200-as nem hiszem, h stabil, a teszt legvegen, az utolso par mp.-ben megjelent pár kék kocka.
sixpak: en sem fogom kinozni, ez a +50 mV még belefér, de a 390-es szeriaig már nem akarok uj vga-t venni
-
sixpak
nagyúr
válasz
Prosector #27580 üzenetére
Enyém így ment.
De visszaraktam alapórajelre, annyit nem ér az egész. -
Megjött.
Kicsit jobban megy a GPU (+40-50MHz azonos feszen), mint az előzőn, de 3200x1800 Survarium mellett ugyanúgy 950-re esik. 1080p-s maxos GTA mellett nincs gondja, nem gáz, elfogadtam, ez ilyen. Majd a következő kártyám jobb lesz.
-
Prosector
addikt
válasz
ricshard444 #27575 üzenetére
Pfffffffff...........akkor te megszenvedtél az MSI-vel...
Ha megjon az uj, majd ird be, h mi van, kivancsi leszek jobb lesz-e, mint a régi.
-
válasz
Prosector #27573 üzenetére
Amikor vettem akkor nem volt valami nagy a választék a piacon. Gondoltam nem lesz olyan rossz, mint a referencia és végülis nem olyan rossz, de sokkal jobb is lehetne.
Rádobtam a kompaktot, akkor a GPU 50 fok fölé nem ment, ahogy a VRM-k is 70-80 fokon tetőztek, de másnapra meghalt a kártya és pixelmentes 3D-t nem is láttam már 1,5 hónapja, úgyhogy most nagy lesz az öröm a kazán ellenére is.
-
Kutya_7
tag
Beszereztem egy 290X DCU2-es kártyát 80-é 2 év garival. Mennyire kötöttem jó üzletet?
Mennyire ajánlott kategória? Tudom baromság így utólag ezt megkérdezni, de hátha tud vki tapasztalatból mondani vmit ezzel kapcsolarban...
Beszerelem aztán nézek egy Valley-t és bedobom ide. -
Prosector
addikt
válasz
ricshard444 #27572 üzenetére
Nem volt lehetoseged masik markat valasztani?
Vagy nem akartal?
-
-
Prosector
addikt
válasz
ricshard444 #27570 üzenetére
MSI gaming? Igy elcsesztek a huteset? Az szep!
Sosem volt msi cuccom, vmiert nem bizom bennuk.
-
-
-
Xmister
senior tag
válasz
Prosector #27565 üzenetére
Azért mondtam, mert szerintem nem éri meg ezért szétszedni. Főleg, ha bukhatod vele a garanciát.
(#27566) GAbre: Azért a 70 szerintem irreális elvárás még a TriX-től is.
Vagy nagyon jó házhűtésed van, vagy magas fordulatra engeded a kártyád, vagy az FX nem elég erős azokban a játékokban, amit játszol, vagy vsync mellett mondod. -
GAbre
veterán
válasz
sixpak #27561 üzenetére
A trixnek nagyon jó hűtése van.
1111
1500-as órajelekkel se megy 70 fok főlé.
És az enyém is 1 évnél több,felesleges szétszedni,hacsak nem tudja tartani a 70 fokot a kártyán.Xmister:
Azért nem fogja a garit bukni,hacsak nem balfax,és rosszul csinálja.
De felesleges ezért szétszedni. -
Prosector
addikt
Gabre/sixpak:
Nem gazak a hofokok, 50-52%-os ventifordulattal tudja tartani a 71-73 fokot, csak arra gondoltam, ha a pasztazassal nyerek mondjuk 4-5 fokot(de ugye ezt csak akkor tudnam meg, ha megcsinalnam), akkor a 71-73 fokhoz eleg lenne teszem azt, 45%-os ventiford. is.
-
kalozhun100
őstag
Egy 290x tri-x mennyivel rosszabb, mint egy 290x Lightning? Megéri a 30k-s különbséget a Lightning?
-
GAbre
veterán
válasz
Prosector #27559 üzenetére
Elnézve,nem gáz.
De találsz róla videót isHát nem hiszem,hacsak nem megy 70 fok főlé a gpu,akkor nem kell újrapasztázni.
-
Prosector
addikt
Szedett mar le vki Tri-x-rol hutest? Nehez leszedni, mire kell nagyon figyelni?
Gondoltam bő egy ev utan nem artana ujrapasztazni.
-
RolEnD_
tag
válasz
zovifapp111 #27555 üzenetére
Én is így csináltam. Bár atom stabilnak nem mondanám. Így pláne nem értem a hőmérsékleteimet.
-
RolEnD_
tag
válasz
zovifapp111 #27551 üzenetére
A 3db kis VRM-et hogyan hűtöd? Mert azokhoz nem volt speckó süni.
-
válasz
zovifapp111 #27546 üzenetére
Milyen bordát használtok?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
zovifapp111 #27548 üzenetére
Van ott még ahonnan ez jött
-
Milka 78
nagyúr
válasz
zovifapp111 #27546 üzenetére
Na erről beszéltem
De ismerős venti -
CsonkaImo
addikt
válasz
Zoltán099 #27541 üzenetére
Érdemes megpróbálni szerintem. Főleg ha régi a rendszer. Sok érdekes dologgal találkoztam már én is, nem csak az én gépemen, ami driver vagy szoftver hibának tűnt, aztán egy új Windows megoldotta. Pl.: 2D órajelből nem volt hajlandó 3D órajelre váltani az eladott 7850-em. Új OS megoldotta. Ha újratelepíted a Windows-t a legfrissebb Beta Catalystot tedd fel.
-
Zoltán099
újonc
Helló , vettem egy R9 290 vga ami ref és asus , minden szuper de , észre vettem hogy a gta v nél be nyomom az Mssa és ilyen pixel hibák vagy mik jelennek meg (fehér pöttyök ) meg a metró 2033 ba is ha aszt a Mssa opciót bekapcsolom , 15.04 béta driver van fent mással nem próbáltam , gondoltam a vga hibás de jócskán vissza vettem a memo és gpu órajeleket ,de semmi szal én úgy sejtem a driver a hibás , tapasztalat ?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mondjuk így teljes a sztori...
-
Bolobi
tag
válasz
Gondolom ezt a vételkor elfelejtette közölni
-
Speed®
titán
válasz
HornedReaper #27530 üzenetére
Attól függetlenül, hogy a táp 3Dben problémás lehet el kéne indulnia.
Nálam H55+X3450 (kvázi i7-850) mellett ment, nincs platformzizi -
Xmister
senior tag
válasz
Így van.
Ha a táp a ludas, akkor az első játéknál fog kikapcsolni a gép.
Nekem 4x18A-s tápom van, a 8-as csati elvileg gyárilag külön ágon van, a 6-osnál pedig választhatok melyik ágon legyen, így nincs vele gond. -
Bolobi
tag
válasz
Nincs senki olyan a közelben akinek a gépében ki lehetne próbálni? Mert most már az a lépés jön.
-
slloyd
senior tag
válasz
Igen kellene 2d ben alig eszik.
-
HornedReaper
senior tag
Kevesebb krafttal is kellene képet adnia, nem? Az eladó szerint nem kompatibilis a lappal, azért pittyeg 2-t a lap, és nem ad semmilyen képet.. PCIe 2.0 lap, szóval ezt kizárnám
i7-870 TDP-je amúgy 95W
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
HornedReaper #27524 üzenetére
Igen az egyik PCIE ágon osztozik a CPU,így tuti nem elég a két ág.Ez a táp nem jó a feladatra.Elméletben úgy működne,ha tudnád a V2-V3-V4-es ágat közösíteni egy-egy PCIE 6/PCIE8 pines csatiba.
-
HornedReaper
senior tag
válasz
HornedReaper #27524 üzenetére
Amúgy i7-870 proci, Intel lapban, amibe csak 4 pines áram kell a CPU-nak.. Szóval lóg a másik fele a CPU-csatinak (4 pin szabadon)
-
Milka 78
nagyúr
Most egy durván 700 forintos átalakítóról beszélünk.
harveszter : Basszus ez pont a nem megfelelő táp a feladathoz.Többször volt már téma,hogy egybe ágas táp kell (olvass kicsit visszafelé)...esetleg különböző átalakítókat össze kell kötögetni,de ez a 4x15A még az osztott ágas tápok között is macerás.
Értem én,csak az a baj,hogy itt bizony hatványozottan játszik,hogy a tápod a ludas.Ide legalább 3 ágat kéne összekötnöd (nem is tudom,hogy lehetne ezt megoldani),hogy tuti biztonságosan kapjon a vga elég naftát.Szerintem a 2x15A kevéske tud lenni a kártyának.
-
HornedReaper
senior tag
válasz
slloyd #27523 üzenetére
nem raktál fel képet
amúgy a tápom 15A-eket tud a 12V-os ágakon (sajnos van belőlük 4db).. Ilyen 600W 80% feletti táp:
Teszt:
[link]Mondjuk nem mai darab, megfáradhatott?
Most látom a proci osztozik egyik 12V ágon a PCI-Expressel?! 12V2 CPU2+PCIe2?! Vagy ilyen csati van alaplapokon is?
-
slloyd
senior tag
válasz
HornedReaper #27520 üzenetére
Nézd meg a képet csak 2 feketét kell húznod az eggyik 4 pin molexról (mondjuk amelyik megy a nem satás dvd-hez) a kártyához.
-
slloyd
senior tag
válasz
HornedReaper #27520 üzenetére
Nem ír az ki semmit!
Hanem a táp csati ledes visszajelzői nem világítanak na az jelzi,hogy kevés a kakaó!
Amúgy régen mikor még tákoltam,úgy szoktam 6 osból 8 ast csinálni hogy 2 fekete kábelt bedugtam a tápegység 4 pin molexébe és onnan vittem a hiányzó 2-re a kártyára.
Ha meg akarod csinálni olvass leírásokat nézz rajzokat róla.
Nálam mindig működött... -
Bolobi
tag
válasz
HornedReaper #27517 üzenetére
Nem viccből tettek rá 6+8-as csatit. Ha elég lenne a 6+6 az lenne ott.. Nincs értelme próbálkozni mással.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Sontir Fel #27515 üzenetére
Meg nem probaltam, de kiprobalhatom. Igaz mostanaig 1 vagy 2 orat nyomtam a jatekba....
-
slloyd
senior tag
válasz
HornedReaper #27517 üzenetére
Szerimtem 2x6 al nem és az én 290 em annó mindig világított!
Ha ki volt kapcsolva a gép akkor is! -
HornedReaper
senior tag
Sziasztok! A referencia hutos R9 290-eseken a lednek mindig vilagitania kellene, ha aramot kap a kartya? Elindulhat a kartya valamilyen "csokkentett modban" 2db 6pines molex PCIe tapcsatival?
-
slloyd
senior tag
Pont az ilyen meghajtó program hiányosságok miatt mondtam le a 390x ről és vettem meg a héten a Titán x et
Ha addigra összeszedi magát az amd mire kilyön a 390x és netán erősebb lesz mint a Titán x em akkor lehet visszajövök....
Éddekesség képp: az asus r9 290 dc2oc men jobban ment a cod aw mit a gtx 970 en.
Az összes többi játékban a 970 jobb volt talán még a thief is jobban feküdt az r9 290 nek de más nem -
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
TTomax #27509 üzenetére
Persze, szaggat, laggol, docog...roccog.....le is mondtam rola. Mar van vevo a masik kartyamra. Igy is 40 fontot gyerek a masodikal.
Maradok egy Radeonal amig kijon a 390X/980Ti. Sajnos csalodtam a CF-be, az SLI fenyevekre van tole.....mintha anno a 7990 jobban ment volna..
Semmi trollkodas nelkul, de ugy veszem eszre hogy az AMD is fejlodik...csak negativ iranyban a tobb kartyas meghajtoval. -
Örülök neki fiúk, de akkor már én is 390-re vadászok majd veletek együtt...
-
-Solt-
veterán
válasz
ricshard444 #27503 üzenetére
Van belőlük, csak vagy túlértékelik, vagy nincs, illetve kevés a garancia!
Pár napig volt 116K-ért Matrix Platinum az Iponon, aprón 125K-t kérnek a használtért!
-
válasz
ricshard444 #27503 üzenetére
Az igaz, csak 1 hét gari, 3 nap garival. Ez gáz lehet esetenént.
-
Ennyire hiány van a használt 290X-ből? Pedig simából láttam párat elképesztően occsóér'
-
-Solt-
veterán
Urak!
Ha valakinek van eladó 290X-e, ne kíméljen...
(ref nem játszik)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest