- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danecay
addikt
Sajnos a felülről hűtött proci nem direkt van így, a régi hűtésemhez vásárolt átalakítóról kiderült, hogy ebben a formában engedi felszerelni csak a hűtést. Ugyanakkor mint korábban írtam, alapvetően a Superposition-al tesztelgettem a kártyát ami inkább azt izzasztja meg nem pedig a procit, a procit olyannyra nem, hogy a teszt ~90%-ban 10% alatt van a kihasználtsága, jellemzően 2-5% között, ami viszont nem melegíti a procit, így a nélkül, hogy forró levegővel fúvatnám a kártyát csinálja a leírt jelenséget. A fenti befúvó ventilátor éppen azért fúj, hogy kellő mennyiségű hűvös levegőt juttasson a procihűtőhöz és mivel nagyobb mint a procihűtő ventilátora, ami elmegy mellette az hűti a VRM-eket és remélhetőleg kap belőle a videokártya is felülről, adott esetben a fordított irány biztosan nem lenne jó. A PCI takarókat éppen most akartam kitördelni Akárhogy is próbálunk fogást találni a házon és a hűtésen, sajnos az van, hogy ház és tápcsere előtt az előző házamban, aminek sem oldala, sem hátulja, a proci gyári hűtésével ami nem fújta a kártyára a levegőt is ezt csinálta a kártya, még csere előtt vettem észre a jelenséget, továbbá csak ismételni tudom magam, 73 fok még nem a világ. Majdnem teljesen biztos voltam, hogy az elöregedő tápom lesz a ludas, de miután a zsír új Gold kategóriás erősen ajánlott tápommal is ezt csinálja, így mégiscsak marad a kártya mint hibaforrás.
-
senior tag
-
metrion
aktív tag
Szia!
Erre gyanakszom mivel aztán beugrott, hogy volt már monitor kikapcsolása nélkül is 30 fok, 4 W fogyasztással.
Tegnap pl TV-re raktam ki képet és valahogy beállt 30 fokra, sőt utána ment a monitor is és YouTubeoztam és egészen kikapcsolásig ment 30 fokon a VGA. Érdekes... -
metrion
aktív tag
A te értékeid alapján max a Forza FHD érték stimmel. Engem ez a idle zavar, régi gépházban is ilyen volt (CM Elite 430, 3 db 12 cm: elől, oldalt, hátul).
Viszont most közelről kap friss levegőt 3 db ventitől, habár nagy légnyomás nincs, így lehet nem tudja átnyomni a hűtobordákon a levegőt... -
Morph76
aktív tag
Morpheus II Core Editiont. Alulfeszelném hátha passzívban elmegy. Ha nem , akkor két nagyon
alacsony fordulatszámú 12cm-es ventit szerelek rá. Nekem esetleg 1440p-s felbontásban 1-2 játék lenne. Oda lehet kevés lesz ez, de 5700 vagy Xt-t nem vennék most annyiért.
A htpc mdavr-es ezt jól látod, jelenleg is, csak tegnap láttam amd-s kodit működni és baromira folyamatos volt az nvidia-hoz képest, amit most használok(1050ti)
Nem ragaszkodom a custom hűtéshez, hiszen cserélem rajta, csak maga az alap az egy megbízhatóbb modell legyen. Van így estleg konkrét ajánlás?[ Szerkesztve ]
-
-
Julot
aktív tag
Nem, nem működik, csak néha-néha. Ha el is indulnak a kikapcsolására a ventik, reboot után újra aktív, és a ventik állnak. Aztán kapcsolgathatom én, nem történik semmi. A legszebb az egészben, hogy a kártya vásárlása után újrahúztam a win10.-et, mondom, legyen friss, nehogy valami összeakadás legyen. Erre tessék...
[ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
tomic
addikt
Így igaz de néha jól jönne a mostanihoz képpest a plusz erő.Igp szépen teljesít de nem mindenre elég.
Ha beesik az 580 ára tartósan 30 alá akkor mindenképp befogok egyet. Jelenleg 36-40 körül mozognak(ausztria). Amig nem lesz értelmes áron 4K tv ami hozza a plazmák szintjét addig kiszolgál ez. -
senior tag
-
HSM
félisten
-
Mankó
veterán
Rápróbálok. Különben a Time Spy Extrem Stress Teszt meg simán elindult. Fene se érti.
Másik: memória tuningnál is kell / lehet feszültséget csökkenteni?
Rx570 itx-nél ki milyen órajeleket ért el és milyen feszültség értékek mellett? Tudom, hogy minden vga mást és mást tud. de viszonyítási alapnak jó lenne.
-
HSM
félisten
Részemről elég gyér akár a Trixx, akár az Afterburner, évek óta elérhetőek szoftverek, amikkel szépen be lehet állítani a különböző power state-eket, erre ezek a csodák a mai napig csak az offsetes, mindent elrontós módszerüket tudják? Szerintem atom gáz, értelmes tuningra alkalmatlanok.
-
DeathAdder
veterán
A Wattman oké, de a Trixx valamit nagyon gányol.
Előbb full letöröltem mindent ddu-val + trixxet és minden fájlt, de még úgy is emlékszik a tegnapi venti profilomra miután újra telepítettem
mindenesetre most helyrejött és megint jól működik, de nem igazán értem miért nem kapcsolt be egyik cooler sem az előbb custom profilon.. hacsak nem gyári hibás a kártya (nem hiszem mert gép bekapcsoláskor mindig forognak a ventik), ugyanis tegnapelőtt upgradeltem a 4 gigás nitrot egy új bugyikék 8 gigásra
[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
Este még megnéztem játék közben 75 foknál nem ment feljebb nemtom ez mennyire jó. Pubg volt a teszt game, viszont a ram most is hibázott az mitől lehet? Driver csere esetleg megoldhatná? Egyébként új kártya, bontatlan, fóliát én húztam le róla. Régi gigabyte rx 460 hoz volt egy saját program amivel lehetett ellenőrizni hogy van e rá új BIOS de ehez sz xfxhez nem találtam ilyen progit. Lehet csak én voltam bamba de ha valaki tudja segítsen már hogy legálisan hogy tudom megnézni létezik e új BIOS és mivel tudom rátenni garancia vesztés nélkül már ha ez megoldja a ram hibák problémát. A ramokat játék alatt is maxon hajtotta a kártya. 2000mhz
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
varmi2
nagyúr
A rx580 nitro+ 8Gb-okon lévő biost általában nem piszkálták a bányászok, mert gyárilag olyan időzítésüek a ramok, hogy felesleges hozzányúlni. Nekem is ilyen kártyám van. De ha véletlen még is bányász, módosított rajta a bios, nem kell bepánikolni, mert nem jelent semmit, ugyan úgy tudsz játszani, max valamennyivel tőbb fps-ed lesz, a jobb időzítésü ramok miatt. Mikor felment a driver, úrjaindítod, és ha nem tiltódik le a kártya az eszközkezelőben 43 kódal, akkor nincs teendőd.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
HSM
félisten
Grat, az igen jó vétel volt annyiért.
BIOS: [link].
Részemről annyi a tuti tipp, mint minden Rx570/580 kártyánál, hogy az alap AMD-féle ajánlott órajelen menjen, különben alaposan és feleslegesen megküldi magát feszültséggel.A Nitro-n pl. van egy alapórajeles 1340Mhz-es BIOS, a kapcsolót a kijelző csatlakozók felőli állásba kell kapcsolni. Úgy nagyon halk, hűvös és jóval takarékosabb is lesz, mint a gyárilag aktív OC BIOS-al.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest