- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lacccca87
addikt
MSI Gaming X változatokról csak 1 dolgot hiányolok az pedig a hátlap. Ennyi pénzért rádobhattak volna valamit ami picit merevebben tartja.
Nálam most megy a tesztelgetés tunninba hogy mit fog vinni ( 82% ASIC mellett remélem jó eredményt ér majd el
).
Hűtés nálam szép csendes 990-es feszültséggel etetem, így nem is várom hogy nagyon melegedjen.
Játék alatt azért hallani a levett oldalap miatt de nem vészes ( Sapphire 270X Dual OC orkán volt ehhez képest game-ben)Amivel én szívtam nemrég és nem értettem mi a lehet a gond, és driver hibára gyanakodtam, de aztán kiderült hogy a utorrenten keresztül beépült egy jóféle kis bányász progi ami hajtotta a GPU-t. ( akinek esetleg hasonló anomáliája van annak érdemes megnézni a feladatütemezőben hogy van egy Windows Defender User Interface nevű sor, ha van akkor ott is bányászgatnak).
Korában szívtam a fogam hogy 73e ért nem vettem meg amikor beesett 80 -ról majd később 85e lett, de végül nekem sikerült 67e ért beszereznem a 4Gb-os változatot.
-
-
távcsőves
senior tag
válasz
sakal83 #10992 üzenetére
Na ez az. Az rx470 120w tdp osztályú, és mégsem mindegyik ajánlott. Konkrétan az asus féle egyenesen kerülendő. Mert pl wattmanban egy csúszkát húzogatni még pl OK nekem, de custom bios-al szórakozni távol áll a normálistól. Az asus féle 1060 mégsem rossz.
Akkor jók ezek a tűcsök prücskök? Ismerős szerelmesedett bele a kisméretű pc-be, és most engem fáraszt, hogy mi ajánlott komponens.
És akkor mai naptól valóban klubtag lettem egy MSI Gaming X rx480 8Gb vga-val!
Majd este beépítemvagy nem, mert néhány tesztett csinálnék még az átmeneti vga-val (házhűtés ilyesmi). Egyelőre csak kézben tartva és megnézve, betyár minöségi terméknek tűnik. Aztán meglátjuk, tudja-e azt, amiért választottam és adtam érte nem kevés pénzt. ( Kolopele félék kiméljenek, én a valódi MO többségéhez tartozom..)
-
taranis
addikt
Sziasztok! Nemrég vettem egy Gigabyte RX480 8GB-ot, és olyan gondom van vele, hogy ha filmet nézek DXVA támogatással, akkor egy idő után a fanok 0%-ról 100%-ra ugranak amint eléri az 50 fokot a kari. Ezt az ugrálást csinálja restartig, független attól, hogy a Wattmanban mi van belőve. Ha csak játékra használom a karit, akkor nincs ilyen gond, a DXVA akasztja meg valahogy. Nekiálltam fórumozni, odáig jutottam, hogy ez valami ismert driver gond, de megoldást nem találtam. Valaki tud rá valamit? Bocsi, ha volt már.
-
sakal83
addikt
válasz
távcsőves #10986 üzenetére
tücsökp*cs
Nem teszteltem ki, de nem vészes a hanga (csendmániás vagyok) abszolút. Próbáltam egyvents 970-et is, az hangos volt ehhez képest. Én csendesnek mondanám. Viszonyításképpen az ASUS RX470 ehhez képest orkán. Azt látom, hogy az új vgakon (ha nem cseszi el a gyártó), szinte mindegy milyen hűtő van, mert odáig csökkent a fogyasztás, hogy halkan hűthető, és az egyventis megoldás is életképes már. (egy gtx 1070-et azért megnéznék egyventis miniből
). Egyébként meglepően "darab" és súlyos példány. Azt hittem kisebb lesz, de eléggé vaskos, nem spórolták ki belőle a cuccot.)
Az MSI hűtője pedig nagyon király mindkét oldalon. 87-ért nem kérdés, hogy megéri, jobban, mint bármely gtx1060 (ahogy nézem most 100k a legolcsóbb sajnos), ez nagyon jó vétel volt a részedről.
Csak arra utaltam, hogy az Nvidia és az AMD árképzése már egy és ugyanaz lett azonos kategórián belül. A hűtésük is kevés kivételével teljesen jó és halk. Teljesítményben is egykutya. Itt már tényleg csak a problémamentes működés (értem ezalatt, hogy berak és működik mindenféle hókuszpók nélkül) lehet a vízválasztó.
Az, hogy nem jön össze - a nagyobb méret mellett a hatékonyság -, az bizony annak köszönhető szerintem, hogy egy kicsit többet fogyasztanak, mint a gtx10xx-ek. Pont annyival, hogy azért nem mindegyik hűtő tudja teljesíteni azt, hogy a teljesítményt is tartsa és a halkságot. Még egy lépcsőfokot kell tennie az AMD-nek a fogyasztás terén. Lehet hogy téves, de szerintem az olcsóbb fajta RX-en (érdekes az MSI meg tudta oldani, de drágábban) épp a fogyasztáshatékonyságra való törekvés miatt van annyi anomália, amiről lehet olvasni a topikban. Szerintem nem kellett volna törekedni erre ennyire, mert akkor ennél is sikeresebb lett volna ez a széria.
-
válasz
cintula187 #10987 üzenetére
60-nál bekapcsol. Ez így van legyártva. A temp target más. Azt jelenti hogy hány fokig engedje utána melegedni.
pl.:
temptarget 70:
60-nál felpörög, 70-nél addig emeli a fordulatot míg kell, hogy ne menjen 70 fölé. Ezt eléri teszemazt 2500 RPM mellett.
temptarget 80:
60-nál felpörög, 80-nál addig emeli a fordulatot míg kell, hogy ne menjen 80 fölé. Ezt értelemszerűen alacsonyabb fordulattal is tudja tartani. Pl 2000-en.
Az értékek nem valósak, csak a példa kedvéért. De mint láthatod, ezzel azt éred el, hogy ha szeretnél halkabban üzemelő kártyát, akkor azt magasabb hőfok mellett elérheted. Ezzel hozzáigazíthatod a saját házhűtésedhez, vagy amit akarsz.
Így érthető? -
cintula187
addikt
válasz
szabesz0524 #10988 üzenetére
Igen ez meg a másik...
De ha 3rd party alkalmazást állítok akkor ezt azért még nem kéne letörölnöm. Ez kicsit kavarodás nekem. Ha a radeont leszedem a programok közül avval még nem szedem le magát a drivert is? -
szabesz0524
tag
válasz
cintula187 #10987 üzenetére
Én azt vettem észre Wattmanban, hogy ha csak a célt és max hőfokot állítom át és az rpm automatán van akkor visszaállítja a hőfokot is. Ha az rpm-ben csak átnyomom kézire de nem piszkálom tovább akkor marad a beállított hőfok is.
-
távcsőves
senior tag
válasz
sakal83 #10978 üzenetére
Elfogadom, hogy ez a fajta vga neked jó. De azért ez egy erősen olcsósított darab. Rosszul gondolom? Csendes ez? Nem probáltad ki milyen fordulaton jön meg a ventilátor hangja? Mert a Gaming X nekem is 87-be fájt, és te is írtad, hogy 5-6 ezer Ft ne legyen már probléma. Ami ez esetben egy minőségi hűtő felára.
Nehogy nekem ugorj, nézd a humort és tényleg érdekel, ha ilyen hűtővel is tudd hatékony és csendes lenni 120w tdp-vel, akkor a másik oldalon nagyobb fizikai méret mellet miért nem jön össze ez a teljesítmény.
-
távcsőves
senior tag
Más, ha minden igaz, holnap a kezemben az MSI Gaming X 8gb RX480
Majd mutattom is, miért lett rx480 és miért éppen a 8gb változat. Mert a 4gb elég lenne még 2 évig.
Kurva nehéz szülés volt, nem is igazán hiszem már el..
-
sakal83
addikt
válasz
távcsőves #10976 üzenetére
A wf 2 is volt ennyiért. De nem ez a lenyeg hanem az hogy ezek egyaru kártyák.
Egyebkent a mini 2 rézből készült hocsoves. Idle jelenleg 34c terheleskor hazhutes nelkul max 69c volt 30perc terhelés alatt 43%os ventifordulattal. Egyszeruen eljutottunk hal isten oda hogy teljesen felesleges az extra hűtés extra felarral. Az amd is elérte hal isten hogy ertelmes felpassziv hutoje lett. Regen meg a 4850re mokoltam accelero bordát ventivel. A 33ks kártyára 10k volt a hűtés
rendesen forró es orkán volt a ref valtozat
szerettem azt a vgat. Értelmesen vitte 1024-ben a crysist árnyékok nelkul hihgom 38fpssel
-
sakal83
addikt
válasz
menpee #10961 üzenetére
Namarmost.
Xfx triplex rx470 200euro mediamarkt. 62.600ft plusz 4-5k pk.
Pcx 66k.
Jelzem. Kint 19% az áfa. Itthon 27%. Ez pont a kulonbseg amit visz a pk.
Es próbálj meg eladni kulfoldi garis vgat. -10krol indulsz...
Mar hogyne lenne jelenleg egy árban az rx470/480 es a 1060 3/6gb.
Az enyem 83k volt az iponban. Ennel olcsobb az rx480 8gb?
-
Simi37
őstag
válasz
redXIII #10964 üzenetére
Én úgy gondolom ha nem adtál neki +feszt akkor nem fogja 1,3ra rakni magától, 210-230furmark 86%on fan mellett 78 fokos (nekem is msi van). Ha 250et enne átlagba (1400en) azt a hangjából és a hőmérsékletéből egyértelműen érzékelnéd. Nekem a gpuz logolt üresjáratban egy random 1,35ös fesz tüskét szóval az ilyen random, a 250w is max egy tüske lehet. (kivéve ha jól megfeszelted
)
-
Apucy01
őstag
válasz
cintula187 #10965 üzenetére
target =cél
-
válasz
cintula187 #10965 üzenetére
Az azt jelenti, hogy azt a fokot fogja tartani. Ha mondjuk 80-ra rakod, akkor 80-at tartja, csak a venti fog kisebb rpm-en menni.
-
cintula187
addikt
Még olyan nyügöm lenne, hogy ha a target temp 70 fokra van beállítva a wattmanban az nem azt jelenti, hogy 70 foknál kéne elkezdenie csak hűteni?
-
redXIII
senior tag
Sziasztok
Láma kérdésem lenne. Beüzemeltem a kártyát ( Msi RX 480 gaming x 8gb) Friss winnel.
Tesztelgettem, minden csoki, utánna gondoltam megnézem mire jutok alapfeszen.
Na itt jön a probléma. Afterburnerrel húzva és monitorozva, firestrike alatt max 1.125 a gpu vcore max, fogyasztás nem megy 200 watt fölé.El is mentem 1400/2200-így. Gyanús is volt hogy ilyen könnyen megy. Viszont a gpu-z és a hw infó teljesen más értékeket mutat.1.3 vcore meg 249.99 power. Na most akkor melyik a megbizhatóbb? -
5ent1nel
aktív tag
Érdemes valamit állítgatni wattmanban?
MSI RX 480 8GB Gaming
Temp targetet 75-re vettem, a max maradt 90-en. -
menpee
aktív tag
válasz
sakal83 #10945 üzenetére
"Hagyjuk a külföldi árakat, a magyarok számítanak, mert itt élünk."
Butaság, EU-n belül akárhonnan rendelhetsz. Az igazi vicc az, hogy sokszor jobban is jössz ki, mintha a sarki magyar webshopból veszed. Gari így is, úgy is szívás a legtöbb esetben.
"És egy árban van kint is "
Nettó butaság. 30-50€ különbségek vannak a megbízható boltok árai között azonos gyártó esetén. Persze ha dzsunka alapot veszed a prémiummal egy ringbe (oldaltól függetlenül), akkor kijöhet ilyen okos eredmény.
Az MSI 470 egyértelműen drága, ebben egyetértünk, nem kell venni. Az MSI 480 is nagyon prémium árazású, de ha belefér az a 20-30€ a keretbe és szeretne az ember csendesebb kártyát normális hűtéssel, akkor megteszi befektetésnek szerintem.
A felsőkategória sohasem az észérvek és a bang-for-the-bucks mantra melegágya volt. Egyébként hogy is volt ez az első drága kártya dolog? Az $500 kezdőárú GTX 580 játszik (2010 nov.) a válasznak kiadott $369-os 6970 (2010 dec.) ellen. Utána egymásra szabták az $500 kezdőárakat persze (megtehették).
-
5ent1nel
aktív tag
Régi VGA-t betettem és minden ok! semmi máshoz nem nyúltam csak áramtalanít és új ki, régi be...
Köszönöm a tippeket, futom a köreimet!
Valaholo olvastam h valakinek egy régi VGA be-ki majd új be megoldotta a hibát.
-
5ent1nel
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy RX 480 és az adatlapomon lévő konfig. Minden szép és jó, ventik pörögnek, VGA világít, de nem ad képet se DVI se DP porton sem!
Ha rá van dugva a monitor, akkor beindul a gép, de nem tölti be a Win-t és a monitor is készenléti módban marad... viszont ha mindent így hagyok, és csak annyit csinálok h átdugom a DVI kábelt az alaplapra, akkor minden ok! Így írok most is.
Fogynak az ötleteim, de folyamatosan próbálkozom. Minden ötletet a hibafeltárásra vonatkozóan szívesen fogadok!
Köszönöm előre is!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Az offokat kéretik befejezni!
Köszönöm! -
BReal
addikt
válasz
sakal83 #10945 üzenetére
Csak én látom azt, hogy 10€ különbség van a legolcsóbb modellek között is, míg pl. egy MSI Gaming X között több, mint 30€?
A 10€-ra lehet mondani, hogy ugyan árkülönbség van, de annyival gyorsabb a GTX 1060 6GB, viszont az ugyanolyan típusok (MSI Gaming X) közötti több, mint 30€-s felár már nem kínál arányaiban annyival gyorsabb kártyát.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Csapoati #10944 üzenetére
A saját szememmel láttam, az új ASUS Stix biosban csak 25%-ot enged emelni. Ez tény. Ezek után nincs olyan program ami ennél többet engedne.
(#10941) sakal83 : Vigyázz, az RX470 nem az R9 380 utódja, hanem az R9 370-é. Ebből a szemszögből nézve pedig teljes okés a base órajelén kapott eredmény, 100 wattal kevesebből. Egy oylan kártyától ami megjelenéskor is olcsóbb volt mint az R9 380
-
cintula187
addikt
válasz
sakal83 #10945 üzenetére
Ez most nem csak túlárazás. Szar az árfolyam is. Nekem evvel iszonyat mázlim volt, hogy nov 14 előtt megvettem.
Csapoati én még csak a TDP limitet mertem állítgatni +25, re. Wattman ha jól emlékszem engedi 50-re az XFX -et.Most ezáltal jól látom, hogy ugyanabban a játékban kevesebb hőfokot termel emiatt a kari? FPS maradt. Nem overclock -olni akarom hanem bebiztosítani, hogy minél kevesebb eséllyel jöjjön elő a fekete halál.
-
sakal83
addikt
Hagyjuk a külföldi árakat, a magyarok számítanak, mert itt élünk. És egy árban van kint is 1 2
Egy szóval nem mondtam, hogy az RX470 nem jó, az MSi meg jó lenne, de ennyiért?
Ugye érzed egy kicsit a túlárazást...
Én még ezekre az időkre emlékszem, amikor volt árelőny
5850 220 euro
gtx285 275 euroÉs azt ne felejtsük el az AMD-nek soha, hogy a felsőkategória árait az AMD tolta először az egekbe a 7950/7970 szériával!!
A 6950 230 euroval jelent meg 2011. évben, majd 2012. évben 320 euroval a 7950 (a 7970 500euroval!!!). Erre jött ki később a 670/680 már emelt áron
-
Csapoati
nagyúr
Miután több oldalnyi (javarészt bullshit) hsz-t visszaolvastam, hadd mondjam el én is tulajként a véleményem. sakal83 Asusa nálam van most és én elégedett vagyok vele. Ettől függetlenül természetesen igencsak fogyatékos megoldás volt a tajvaniak részéről a 60 fokos temp target, meg az agresszív power target, de ez mind orvosolható. Akinek ez magas, nem akar foglalkozni vele vagy nem tudja mit csinál, az inkább kerülje ezt a darabot. Viszont aki rászánja az időt és az energiát, az tök jól be tudja állítani magának. Nem igazán értem, hogy egyeseknél hogy a fenébe enged csak +25-öt power targetnek. Milyen progival állítottátok? Mert Wattmanban simán engedi az 50-et is. Persze azt nem tudom, hogy ténylegesen meg is adja-e neki, de így tartja az 1275-ös órajelet alulfeszelve.
-
sakal83
addikt
válasz
Hobbbyt #10930 üzenetére
Na. ezt hagyjuk. Ez nagyon apróbetűs feeling
Akkor mérjenek 936-on
, hozná is az rx380 szinjét.
"arról már a marketingesek tehetnek, hogy a Boost órajelet úgy adták el mintha az lenne a normális, alap.."
Akkor most USER ERROR vagy Marketing bullshit?
Na, ezért nem hiszek a jó AMD ördög Nvidia felállásnak, mind a kettő egykutya.
Egyébként nem tudtam, hogy 936 a Base Clock, mint kötelezően hozandó. Köszi az infót.
-
Hobbbyt
őstag
-
zolee1984
senior tag
válasz
Hobbbyt #10934 üzenetére
Én pl. A skylake topik összefoglalója alapján fel is dolgoztam szépen, hogy húzzam fel az i3 6100-at
Meg a ddr4 tuningot is ott néztem meg
Úgyhogy egy jó összefoglaló éppen nem ártana
Pl. Lehet engem se oltottak volna, hogy márpedig 50% a power limit az asuson ha ilyen le lenne írva összefoglalóban, hogy melyiknek mennyi -
Hobbbyt
őstag
válasz
Beretvás #10933 üzenetére
Én mindig, mindenhol elszoktam.. de ezek szerint én vagyok a "tisztelt kivétel"
Alaplap-Táp-Ventilátorok-Vízhűtés.. stb. ezeket rendszeresen olvasgatom, mert sokkal könnyebb velük naprakésznek lenni anélkül, hogy 100%-ban követnem kéne bármit is
-nem is igazán lehetne-
-
Hobbbyt
őstag
Igazából.. arra a szintre kéne eljutni, ahol az emberek megértik, hogy az AMD csak GPU-kat tervez és gyárt lényegében házon belül (most tekintsünk el attól, hogy kiszervezték finanszírozási és üzletpolitikai okokból a gyártást) (az nVidia csak tervez) A VGA-k hibái azokat a gyártókat terhelik, akiknek a neve a dobozon van. Az EVGA GTX 1070-1080-as VRM-VRAM pukkanásai miatt sem lett szar az nVidia.. Valahogy ez az értelem hiányzik az AMD használók jelentős oldaláról.
Az AMD által meghatározott órejelek pedig a következők:
RX480-nál a Boost clock 1,266 MHz a Base 1120 Mhz
RX470-nél a Boost clock 1,206 MHz a Base 936 MHzAmit power limit emelés nélkül szépen tartanak is. Arról már a marketingesek tehetnek, hogy a Boost órajelet úgy adták el mintha az lenne a normális, alap.. elvárt. stb.
Egy szónak is száz a vége, aki arra panaszkodik, hogy a kártyája nem tartja powerlimit emelése nélkül a boost órajeleket, az tájékozatlan.. és nem tudja, hogy az csak egy lehetőség, és nem ígéret. Max terhelésnél a 1120 és 936Mhz az ígéret, ezt kell hoznia. És ezt hozzák is szépen, még az Asus is lazán hozza.
Szóval itt alapvetően komoly user error van, nem az AMD sara az, hogy az emberek igazából nem tudják, hogy mit vesznek.
A Driver gond pedig.. mindenhol van. 1 éven keresztül a Win10-ben Microsofték nem tudták megoldani a DTS connectet, ami szépen ment Vista-Win7 alatt már sok-sok éve. Még most is beteg ez az alap szolgáltatás.. szóval nem biztos, hogy itt is a GPU gyártók a hibásak. Persze van ami egyértelműen az ő saruk, de nem hülyék ülnek ott, hogy csak a bajt csinálják.
Ui. Kéne egy topik gazda, meg első oldalas gyorstalpaló, ajánlásokkal.. stb. GYIK-el.
Nem jeresünk valakit? -
PlayMax
nagyúr
Majd másfél ,2 év múlva nézd meg melyik lesz a jobb kártya....
RX470 vs 1060 (RX480-at már nem is említem).Szerk.: Am itt a fórumon is rengetegen várták hogy csökkenjen az áruk ,sajnos ennek az ellenkezője következett be,főleg ünnepek előtt.
Én 71k-ért vettem a Gaming X-et ajándék játékkal ,most 78k ugyanott és nincs ajándék mellé...Amit megtehetsz ma,ne halaszd holnapra...
-
BReal
addikt
válasz
sakal83 #10892 üzenetére
"Ez pedig különösen tetszik annak fényében, hogy semmiféle árelőnye nincs az RX szériának sajnos. Ez egy régi igazság volt, hogy az AMD olcsóbb, pedig nem..."
RX 470
GTX 1060 3GB
RX 480
GTX 1060 6GBÉn ebből nem úgy látom, hogy nincs árelőnye. Az, hogy itthon hogy basszák át a vásárlókat, már más kérdés.
(#10896) sakal83: Az meg, hogy ASUS 470-et vettél, saját döntés és hiba volt egyben. Egyrészt 1-2 emberen kívül mindenki lebeszéli róla itt az embereket (már csak azért is, mert alapból gyengébb is a teljesítménye a többi kártyához képest), másrészt gyakorlatilag az összes hivatalos teszt is lebeszél róla. Ennek ellenére választottad. Milliószor le lett írva, hogy 470-ből az MSI és talán a Sapphire megoldása a legjobb, tehát olyat nem lehet kijelenteni, hogy az RX470 rossz, hanem bizonyos gyártók 470-esei nem ajánlottak ilyen-olyan okok miatt. Ennyi.
-
-
Ice_Man22
senior tag
válasz
cintula187 #10911 üzenetére
Akkor nincs ertelme piszkaljam.
-
SzlobiG
félisten
Ez a furmark kemény jó rég használtam elindítottam majd instant 80 fok fölé ugrott a venti vezérlés fel se tudta venni a versenyt vele mire feltornászta magát 60%-ra már rég vissza vette az órajelet.
Tuti amúgy hogy nálam is sokat hozna egy újra pasztázás ilyen gyorsan nem ugorhat majd 40 fokot a hő.
-
HSM
félisten
válasz
PlayMax #10918 üzenetére
Ki a jó ég beszélt elégedettségről meg boldogságról?
Arról beszéltem, milyen volt a 7970/280X-ekhez képest, abból pedig ezekszerint neked nem volt EGY ÁRVA DARABOD SEM! Nekem meg mondjuk 3 különböző típusból egy rakás (280X és 7970 is), és egy jobbféle 7950-hez is volt szerencsém összehasonlítani őket műszeres mérésekkel. -
sakal83
addikt
válasz
cintula187 #10903 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
PlayMax #10914 üzenetére
Hát, nem.
A korábbi driverekkel is tökéletesen üzemeltek, csak droppolták az órajelet az alulvágott fogyasztás limit miatt (ami kellett, mert lespórolták róluk a VRM-et). Ehhez képest a GPU meg maga torkosabb. Remek kombináció. A sima 280-ak között meg nem is tudom, volt-e egyáltalán ajánlható, a legtöbb f*s hűtetlen memóriás konstrukció volt, amin előszeretettel melegedett el az 1500Mhz GDDR5.
De jó lenne, ha nem OFF-olnál ide iyleneket, pláne, hogy tök alaptalan, butaság.
-
PlayMax
nagyúr
7950 esetében mára viszont ez már jelentősen változott ,kb. minden 7950 tökéletesen üzemel az újabb driver-okkal. Sőt ,ajánlottabb a 7950/280 mint a 7970/280x ,mivel nincsenek túl vezérelve.
(#10913) Gyuri27
Az ,hogy egy hónapba egyszer elsötétül a kép egy pillanatra ,és ez nem okoz semmilyen problémát (fagyás,futo alkalmazások megszakítása ,stb.) ,egyáltalán nem érdekel. Oly annyira ,hogy kezdetektől sem a drivert nem frissítettem ,sem módisítottam ,semmi.
Nekem ez a probléma nem probléma ,majd elmúlik ,javítva lesz ,nem ez az első és nem is az utolsó AMD kártyám ,nem cserélném le egy zöldre sem,mert van hozzáértés ,tapasztalat. -
Gyuri27
félisten
válasz
PlayMax #10909 üzenetére
Én nem ezen agyalok, hogy van van nincs.
Azon mélázom, hogy ami van:
A: az mennyire a gyártó hibája.
B: mennyire az os és egyéb drviver hibája.
Már csak azért mert ahogy nézem ezek a dolgok elég random jönnek elő, más más gyártó kártyáival.
Ha az egész széria hibás lenne akkor mindenki copna.Látom itt, hogy sokan krómot használnak és úgy van bibi. Azt viszont nem láttam, hogy böngésző váltáskor is előjön-e a probléma.
Azaz ennyire lusták vagyunk kipróbálni? De panaszkodni nem vagyunk lusták?
Azt se nagyon látom, hogy aki panaszkodik az milyen energiatakarékossági profilt használ. Csak azt látom, hogy droppol a kártya.Szóval elég mély ez a téma. De egyesek elintézik a szar az amd-vel és szar a 470-l.
Aztán, hogy megint hogyan jön ide az nv meg nem világos. -
HSM
félisten
válasz
zolee1984 #10906 üzenetére
Az azért elég korrekt.
Szval akkor mégis jól összefoglaltam a lényeget. Köszönöm!(#10907) Gyuri27: "Másodvonalú" termék. Ott mindig jóval árérzékenyebbek a konstrukciók, szvsz a gondok nagy része ebből fakad. Ahogy a 7950-ek nagy része is elég vacak volt a nagytesóhoz képest, csak kevés és drága típusok voltak jók belőle, de azok se nagyon érték meg. Persze, a többség nem tesztelte úgy halálra, mint én, így sose esett le nekik.
Gondold végig, egy gyengébb GPU-ból, ugyanazzal a körítés igénnyel kell kb. ugyanazt kihozni olcsóbban. Nem jó kombináció. Persze van a másik véglet is, a szuper extrém 480-ak, amik meg már feleslegesen túl vannak tervezve, jó barátságtalan árcédulával....
-
CHaooSS
őstag
Érdekes ez az asus-os dolog, nekem is egy 470 strix van, de +25-ös power limittel rendesen tudott áramot felvenni. meglepő volt amúgy, hogy meddig lehetett húzni..
nem is gondoltam volna, hogy 1350/1920-on stabilan fog menni. De ennek ellenére már meghirdettem mert találtam olcsón egy Zafír 480-at
Amúgy Tomb Raidernél valamiért fogta magát a core clock és levágta 300MHz-re 5-10 másodpercre.. sehol máshol nem volt ilyen és az Istenért nem tudtam rájönni, hogy ezt miért csinálta.. ötlet?
-
Ice_Man22
senior tag
válasz
cintula187 #10903 üzenetére
Engem is erdekelne ez a beallitas, mert asus rx470 esem van. Viszont nalam az elite dangerous fps drop on kivul ni cs gondom. Akkor jobb lenne nem piszkaljam.
-
sakal83
addikt
válasz
MK VII #10899 üzenetére
Semmi gond
Hidd el, én örülnék a legjobban, ha az AMD-nek az RX470-e olyan jól sikerült volna, mint anno a 7950/5850. Imádtam azokat a vgakat. Olcsóbban nyújtották ugyanazt teljesítményt, mint az Nvidia.
És mocskosul sajnálom, hogy Nvidia van a gépemben, mert sokkal szebb a kép az AMD-ken. (Bírom az Nvidiások reakcióit erre: csak be kell állítani, ugyanolyan. Még hihető is lenne, de, mint írtam fogyasztóként pont nem érdekel a csúszkák állítása. Beteszem és az AMD-é szebb
)
-
HSM
félisten
válasz
sakal83 #10900 üzenetére
"és látod, megint tapasztalat nélkül írsz"
Nem erről van szó.Egyszerűen csak röviden írtam le a lényeget.
Ezt lehetett a napokban mint tapasztalatot olvasni, hogy a gyári limit kevés, de miután a fórumtárs átírta BIOS alól, azóta hangos lett, de már jól működik. Remélem, így már akkor oké.
Lehet ezt még fokozni, én pl. korábban írtam, hogy szerintem gáz, hogy nincs hűtő a ramokon, de biztos lehetne még írni dolgokat.És ha megkérhetlek, ne általánosíts rám olyan dolgokat, amit nem én csináltam. Én nem "ugattam le" senkit, aki korrektül leírta a tapasztalatait.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged