- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zsöti90
tag
Sziasztok! Kb. két hete van meg a sapphire rx 480 nitro 4gb-os kártyám és azt kell mondjad baromi jó. A hűtése kicsit hangos magas fordulatszámon. Magamnak kellett konfigurálnom a sebesség fokozatokat, mert az automatikus beállításon 85 fok fölé ment a gpu hőmérséklete, de oyan maximum 70 % ventillátor teljesítmény mellett 75 fok felé nem kúszik és a zaj sem olyan számottevő. Teljesítményével teljesen megvagyok elégedve, szinte minden játék maximális beállítások mellett fut, kivéve az élsimítást nem piszkálom, mert elég durván megcsapja az fps-t némely játékban.
Egy I3 6100 és 8gb kingston 2133 ddr4-es memóriával használom. Azért észrevehető hogy a proci kicsit kevéske, de bőven együttlehet élni vele. És akkor egy kis érték:
The Witcher 3: maximális beállítás, ho hairworks, full hd
min 46: max: 73 avg: 61Metro Last Light Redux: full hd, maximális beállítás, ssao off
min: 48 max: 140 avg: 93Battlefield 1: full hd, ultra beállítás, 64 fős cq multiplayer
min: 46 max: 109
Kis teszt kedvéért kapcsoltam ki a vsyncet, amúgy mindig használom. Valószínű az i3-as proci tehet róla hogy nem tartja a stabil 60 fpst vagy ahoz közelit, de ha nem menne a fraps én nem mondanám meg mikor is megy kicsivel 50 alá a képkockaszám. Tökéletesen játszható minden
[ Szerkesztve ]
-
imi123
őstag
Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
törölt tag
Üdv. i3 6100 elég lehet egy RX 470 4GB-hoz? Hagy benne kakaót, ha igen kb. mennyit?
Ha hagy is benne képkockát, azért 60 fölött a legtöbb játék menni fog? Köszi. -
Yutani
nagyúr
Na beüzemeltem a Gigabyte G1 470 4GB kártyát. Első blikkre minden rendben, a hűtése nem igazán hangosabb a WF2 1060-nál, bár attól 4 fokkal melegebb (77 vs 81) Dying Light alatt nézve.
Pár kép a két kártyáról, alsó a 470:
Az olcsóbb 470-nek minőségibb érzete van, mivel annak fém a hátlapja, az 1060 csupa műanyag. A ventilátorok azonosak szerintem, legalább is rénézésre.
Dying Light alatt kikapcsoltam az NV specifikus funkciókat, és a legutolsó WHQL meghajtóval (16.11.3) szépen fut, valamint Crysis 3 alatt is hozza a 60 FPS-t többnyire magas szintű grafikával.
#tarcsad
-
HSM
félisten
Ha egy régi GPS, az lehet gond, azok elég gyengék voltak 12V-on... Ilyen 360W rémlik, de nem vagyok táp guru. Bár annak is bele kéne férnie, az adatlapodon lévő gép durván 300W lehet szénné terhelve játék alatt, de inkább nézzük úgy, átlag 250W magassága a 470-el. Ha valami újabb, minőségi beles, annak bőségesen elégnek kéne lennie.
[ Szerkesztve ]
-
-
mmarta
senior tag
Korábban írtam, hogy játékban nem sikerült működésre bírni az XFX RX470 4GB RX-470P4LFB6 videokártyát. (Jelenleg szervizben van, kíváncsian várom mi lesz az eredmény.)
Állandóan lekapcsolt a monitor 5-10 perc után, de úgy, hogy csak a restart segített. Sem régebbi játékok (Witcher 3), sem az újakból (Mafia 3) nem ment. Az átvezető videó rendben, de amint kezdődött a játék vége volt.
Most a régi HD5770-et nyúzom tovább, simán viszi a W3-at, sőt a Mafia 3 is elindul, természetesen iszonyatosan lassított felvétellel, de nem kapcsol le a monitor.Nem tudom be merjem-e vállalni ismét ezt a típust, ha valóban hibás a kártya. Gondolom felajánlják a cserét, vagy ráfizetek és másikat választhatok. Na de milyet?
Egyébként meg úgy gondolom, hogy egy átlag felhasználónak ne kelljen már a driverben mindenféle buherálást végezni, hogy tudjon játszani. Berakom a gépbe, drivert felpakol és megy minden. Aztán, ha nagyobb teljesítmény kell, vagy hangos, vagy mit tudom én, akkor el kezd az ember olvasgatni mit hogyan.
Most persze magamat nyugtatgatom , hátha nem én vagyok béna kacsa és valóban a kártya volt hibás ...
-
BReal
addikt
-
Hobbbyt
őstag
válasz ncc1701 #9680 üzenetére
Nekem is volt chieftek házam. Egy nagy szerverház volt, néha találkozott a lábujjam a kihajtott lábával.. pont ugyan azt az érzést kaptam mint mikor az ágy lábával találkozik, de a ház meg se mozdult! De szerelni nem akartam. 3x is meggondoltam, hogy oldalra billentsem e vagy inkább mellé másszak én. Jellemzően én másztam.
Ez a CM690 II is ~10kg üresen, így megpakolva szerintem közel van a 20-hoz. Nekem ez az ideális. Volt olcsó házam is, az szörnyű volt..
(#9681) Apollo_21 Olyan nagyon órajel droppról itt nem olvashattál, az ugyanis csak a referencia kártyáknál volt jelen.
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Apollo_21
addikt
válasz #02119936 #9650 üzenetére
Nekem speciel semmi gondom azzal h így szólaltál meg..pusztán annyi hogyha most vennék Rx-et, nem arra lennék kiváncsi hogy az esetlegesen rosszabb hütésűnek tartott persze okkal...karim valaki lefosozza h most kib*tam az ablakon a pénzt.
Én vaciláltam Rx vs 1060..de sokat olvastam itt órajel droppról, és féltem bevllalni bármelyik 480ast+ sokaltam is kicsit a 8gigát amit rápakoltak.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
ncc1701
veterán
válasz Hobbbyt #9679 üzenetére
Képről csinos, de én hozzászoktam a kb 15 éves chieftek házam anyagához, az plö vagy 20 kiló volt, ez vmi 8. Nem azt mondom, h nyaklik, de azért lehetne bele több anyagot tenni. De a célnak teljesen megfelel, jól szerelhető, hűthető, tetszik. Pláne annyiért, amennyibe kerül.
[ Szerkesztve ]
-
ncc1701
veterán
Első körben leveszem a ház oldalát, megnézem, úgy mit csinál. Még jó, h a régi vga még megvan. Eléggé meg lennék lőve nélküle.
-
törölt tag
válasz ncc1701 #9645 üzenetére
A héten szereztem be az RX 470-emet, de én xfx black edition mellett döntöttem (65 ezer huf volt).
Most, hogy olvastam a kommentedet gondoltam megnézem én is, hogy miként alakulnak a hőmérsékletek.100%-os terhelés mellett 40%-on pörög a venti és 66 foknál fentebb nem ment a cucc Zalman R1 házban alap ventikkel.
Egyébként maximálisan elégedett vagyok a kártyával tökéletesen teszi a dolgát.
-
trufa12
addikt
válasz ncc1701 #9669 üzenetére
Nálad valószínű a ház nem az igazi azért melegszik fel.
Szépnek am nagyon szép a ház (főleg ,fekete -fehérben ) de kis zömök, és szerintem nem tudja annyira jól szállítani a levegőt mint amennyire kellene, próbálj más ház ventiket bele tenni.
V majd cserélj házat. De ha tetszik és nem akarsz cserélni (mert tényleg am elég pofás ) akkor tegyél bele jó fajta ventiket.Pl aerocool ds ventik, halk jó légszállításúak. V van még sok sok alternatíva. Bár hogy teli cseréld a házba a légkavarókat, kell v 28 ezer forint rá .
Vagy ahogy írják valami rossz lehet a vga-n , de az azért eléggé durva hogy az msi is ekkorákat bakizzon ..
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
huskydog17
addikt
válasz ncc1701 #9669 üzenetére
Küldd vissza gariba, mert ez nagyon gáz. Egy Gaming-nek kb. 35-40%-os ventifordulat mellett gond nélkül le kell hűtenie a kártyát kb. max 70 fokon. A tiéddel valami nagy baj van. Én is így jártam anno, vissza is küldtem, a második már hibátlan. Szerintem sürgősen küldd vissza!
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
ncc1701
veterán
válasz Hobbbyt #9667 üzenetére
Azt mondod, szedjem szét, pasztázzam be kis MX4-el? Vagy ez lehet a gond, vagy magával a hűtésével fizikailag van vmi probléma. Mittudom én, selejtes a heat pipe, stb.
Ami másik, ami érdekes, h játékot abbahagytam, jelenleg 32 fokos a vga, de pörgeti a ventit 1100-as fordulattal.
Na, mire beírtam, lekapcsolta.[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz Hobbbyt #9667 üzenetére
Nézd meg az ő pc házát, aztán a tiédet, rá jössz mi a gond...
Nálam meg 70 % ventikkel a 80 fokot tartja (burning teszt alatt a csigabyte 980ti extreme ) agyon húzott , agyonhúzva kártyája...
én tudom mi a baj, benyaltam a marketing bullshitet aztán csigabitet vettem (bár így ezzel nincs semmi baj ) csak a 3 venti azért ilyenkor suhog keményen, de persze játékok alatt semmi alig tekernek.Szóval ennyi erővel nálad is bajok lehetnek...
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Hobbbyt
őstag
Ha MSI RX470 Gaming-ed van, és a gyári 73 fokos célt kitoltad 75-re és ezt is csak 90%-os ventivel tudja tartani, akkor ott nagyon nagyon komoly probléma van.
Tuningolt MSI RX 480 Gaming X 8G szóval jelentősen többet is fűt mint a tiéd.
Pont tegnap tesztelgettem a házhűtésemet, hogy melyik venti mit tesz a dologhoz. Ebből kifolyólag 0 házventis eredményem is lett (alsó tápos, szóval tényleg 0)
3Dmark stresstest alatt 73 fokot 56% ventivel tudta tartani. Ez volt az a szint ahol a CM690 II házban elindult a kémény hatás, és érezhetően, lassan de biztosan áramlott ki fent a meleg levegő, magától. Egy 12 centis elől (540rpm) és egy db. hátul (600 rpm)-el már csak 47% kellett. A 2db. tetőn lévő 12 centis (400 és 600 rpm) el már csak 34%. Emelve a fordukatokat, leginkább a tetőn lévőkét egészen 31%-ra csökkent. Ha ház elején lévő 12 centist lekapcsoltam, 28%-ig csökkent. (a VGA mellett nekem van egy 12 centis ventilatornak hely, ha nem megy az első venti, akkor lényegében minden levegőt amit hátul és vent kifúj, azt innen szívja.. át a VGA-n)Szóval.. ottt baj van. Nem kicsi.
-
lacus83
senior tag
válasz #02119936 #9646 üzenetére
Szerintem téged kellene már kib###ni a p####ba mert már baromi unalmas amit itt nyomatsz kedves Kvg.
Menj át Amd találgatós, Vagy Amd vs Nv topicba és ott éld ki magad,vagy beszélj az asszonnyal hogy adjon neked egy kis mokolyát.
Nyugodj már le ember.
Kinek vagy minek képzeled te magad?
A gyomrom felfordul már tőled te okostojás!
Mennyi idős vagy? Iskolás? Nincs neked jobb dolgod vagy nem kell neked dolgozni vagy családot nevelni?Jah igen ez már részemről q###va személyeskedés, de egyszerűen nem értem minek rontod itt a levegőt.
Neked nem q###rta mindegy ki mit vesz?
Te pénzed? Te dolgoztál meg érte?
Ha nem tudsz gyakorlati tapasztalattal alátámasztani valamit akkor ne oszd az észt te google huszár.
BékeUpdate
Válalom ha ezért kapok de egyszerűen felb###ol itt mindenkit egy szakmai topicban.Húzz a p#csbe.
[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
R3laX
addikt
Visszament most a 16.10.2-es, de hogy a 10.3-tól mindegyikkel szarabb. Pedig játszanék a COD IW-vel is..., ahhoz meg már az újabb ajánlott . Mind1, mert a top a BF most, de vmit kezdhetne magával driver terén az AMD, vagy minden frissen kijött kártyával szenvedés az elején? Jó pár évig használt kártyáim voltak.
-
BReal
addikt
Nem lepődne meg, ha elkapkodták volna. Helyette van ilyen.
(#9659) ncc1701: Shellkretor tesztelte nano a Zalman Z9-Z11 házakat (az alapján választottam a z11-et), az alapján az élmezőnyben van hűtés szempontjából. Amennyire tudom, a Neoban csak a külseje változott, a belseje nem nagyon, így a szellőzése sem.
[ Szerkesztve ]
-
füles_
őstag
Aki netán ilyennel szemezgetett:
PowerColor Devil RX 480 8GB-85 668 Ft (PCX)
Ahogy nézem jelenleg ez a legolcsóbb RX 480 8GBAz a 83 ezer forintos XFX RS teljesen eltűnt a föld színéről
[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
Heló!
Melyik drivert ajánljátok RX 480-hoz, mert a legújabb is egy mocsadék BF1-hez. Min FPS 60 körül van, vmelyik régebbivel kb 80 alatt volt kicsivel. Vagy vmi más megoldás? Origin ablakot kiX-elem, mikor indítom. -
törölt tag
-
Apollo_21
addikt
válasz #02119936 #9646 üzenetére
Miért nemlehet úgy megközelíteni, hogy "barátom, ez egy nem ajánlott hűtéssel ellátott példány, de legyen hozzá szerencséd, én nem szívlelem ezt a típust. Sok sikert hozzá?"
Csak úgykérdem...mert régebben vagy elvétve vagy nem találkoztam ilyen megnyílvánulással h szar a kukába bazd ki..fasznak se kell...ez sztem fölösleges ide![ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
dergander
addikt
Nem tudom játszik-e valaki a Dishonored 2-vel,de az biztos jól megeszi az AMD kártyáit. Igen igen a nagy Nvidia marketing megint beütött sajna . Nem akarnak nagyon terjedni még mindig ezek a fránya DX12-es játékok.
-
törölt tag
Ez az msi rx470 kártya vaddisznó. Részemről beállítottam targetnek a 75 fokot, ezt kb 90% venti fordulattal, 100% terhelés alatt szépen tartja, egy zárt, Zalman Neo Z9-es házban.
Még hogy vaddisznó, én biztos kibasztam volna a kukába . Sajnos hogy az ilyen sz*rokra mindig lesz vevő és még örülni is tud neki, csak nem a az egy fentebbi ársávba.
[ Szerkesztve ]
-
ncc1701
veterán
válasz Hobbbyt #9643 üzenetére
Teljesen egyetértek. Egyik fentebbi hozzászólással ellentétben, miszerint nincs olyan ember, aki 2-3 évig megtart egy VGA kártyát, jelentem, én kb 3-4 évente váltok. És procit, alaplapot is, de nem egyszerre, hanem 1-2 év csúszással, azaz kb jövőre kell cserélnem azokat. Ha meg kevés lesz a VGA, hát mellé nyomok majd mégegyet.
Ez az msi rx470 kártya vaddisznó. Részemről beállítottam targetnek a 75 fokot, ezt kb 90% venti fordulattal, 100% terhelés alatt szépen tartja, egy zárt, Zalman Neo Z9-es házban. Hangja természetesen van, de nem érdekel, mert füles van rajtam. Doom 2016 fullon, 60fps-re korlátozással, röccenés nélkül fut, maximálisan elégedett vagyok vele. GPU-t nem is akarom majd tuningolni egyelőre, csak a memóriát. Ja, és úgy tűnik, egy 4.5GHz-re húzott X4 760K képes ezt 100%-ban kihajtani, legalábbis doom/vulkan alatt.
-
-
BReal
addikt
Ja értem, az úgy más. Bár azt a 2500 Ft felárat simán megéri az XFX BE. De ha nagyon Gigabyteot szeretnél, hát kockáztasd meg, legalább majd valaki be tud számolni arról is.
Amúgy néztem angol oldalon a Gigabyte kártyák árait, abszolút nem a legolcsóbbnak kéne lenniük - itthoni boltokban ez igaz is: ugyan a 470-nél a legolcsóbbak között van (referencia és az ASUS olcsóbb), de a 480-ak nem - például a 480 8GB Gaming G1 MSI Gaming X árban van, viszont pl. a 1060-asokból itthon azok a legolcsóbbak, egy MSI Gaming X-hez képest 10000-15000 Ft-tal olcsóbb (miközben Angliában 10 font különbség van köztük). Szerintem valami susmus van itthon a Giga 1060-asaival...[ Szerkesztve ]
-
Lacccca87
addikt
Fekete bevillanásokra van valami fix?
Böngészés közbe találkoztam eddig csak vele. -
SzlobiG
félisten
válasz MikaVejneGI #9637 üzenetére
Afterburner.
-
addikt
Akinek volt olyan problémája, hogy 1-1mpre elsötétült a monitor/tv annak ajánlom, hogy próbálja meg ezt:
Gpu méretezés be, képernyő méretezés- méretarány megtartása, vsync off, célzott képsebesség off.
Nekem így most több napja nem csinálta se játékban, se netezéskor/online filmnézésnél se. Lehet önmagában 1 beállítás is elég lenne, de ezeket egyszerre átállítottam, így külön nem tudom, melyik oldhatta me, de az is lehet, hogy csak véletlen, ha később előjönne megint, akkor megírom azt is, drivert ilyesmit most nem fogok frissíteni egy ideig, nehogy azzal visszajöjjön a jelenség (ha így jó lesz egy két hétig akkor valószínűleg megoldódott a probléma, majd aztán frissítek csak).[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
XFX RS RX480 4GB 72000 Ft.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Czimby ezt a márkahűséget videókártyánál el kellene felejteni.
Azért mert volt egy jó Asus vagy Gigabyte kártyád pár éve vagy egy jó Gigás alaplapod nem jelenti hogy ők jó kártyát raknak összze.
Az MSI és az XFX használ rézhőhidat ahol a GPU teljes mértékben érintkezik RÉZ felülettel, és az sem mindegy milyen és mennyi hőcső szállítja el a termelt hőt pl MSInél 6 van ahol csak 3.
Ezenkívül az is fontos mekkora maga a kártya bordája, MSI kártyák alapvetően szélesek, a Black Edition pedig 29 cm hosszú.(480)
Ellenben az RS modellel ami kicsit több csak mint húsz centi. Ez mind kihat a hűtésére , és ebből adódóan a hangterhelésre.
Ne a szép sárkány miatt vegyél kártyát vagy mert gameresen piros. hanem mert a gaming, és a gaming x széria jó (az MSI armor már nem)
Aki 144 Hzen akar játszani valami szuper gamer monitoron az bizony mind belebolhat a cicergésbe ez kártyatipus független (itt is a másik oldalon is) ugyanazt a kártyát amit ilyenkor visszavittek ha egy TVs veszi meg 60 Hzen nem is veszi észre miről beszéltek.
A Sapphire kártyáknál a nagyon jó ár/ érték arányra gyúrtak rá most.[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz JegesEmber20 #9628 üzenetére
Ha jól emlékszem 76 fok volt a max játék alatt. Egy jobb cpuval biztosan több lenne.
-
SzlobiG
félisten
Tesztelgettem a vga-t (sapphire rx480 nitro) olyan 50% venti fordulat körül már elkezd hangosodni, de még nem vészes. Ps4 hangjától még messze van.
Mw remasteredet toltam kicsit hát ott is kijon a cpu limit sokszor látom, hogy nincs kihasználva a vga.
-
BReal
addikt
Figyi, én csak ugyanazon tesztoldal ugyanolyan tesztkörülményeiből tudok kiindulni, mert ott még csak arról sem lehet beszélni, hogy más tesztoldal, más tesztkörnyezet. Giga G1 (ami gondolom minőségibb hűtésű, mint az olcsóbb WF2) MSI Gaming X-hez képest 8 fokkal volt melegebb 480-nál ugyanolyan venti hangerősség mellett, 6 fokkal 1060-nál úgy, hogy hangosabb volt az MSI-nél.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Nálam elég sok Sapphire kártya járt, és nem okoztak csalódást... 280X Vapor-X, 280X Toxic, 7870 XT, 7970 Dual-X OC, mindegyik igényesen megtervezett és jól összerakott cucc volt, nem okoztak csalódást. De 290/390-eseknél is nagyon szimpatikus holmijaik voltak. Illetve a mostani 470/480 is bár GPU hűtésben talán nem a legerősebb, de minden más téren igencsak szimpatikus, igényes cuccok lettek.
Ismerősi körben van egy 4850 Vapor-X is, az is időtlen idők óta szuperül teszi a dolgát. Régebben (A radeon HD sorozat előtt) nem igazán csíptem a gyártót, sok béna szériájuk volt, de azóta nagyon összekapták magukat.Nálam amúgy az utóbbi idők legnagyobb csalódása az MSI 7870 TwinFrozR kártyám volt. Kézbe véve full igényesség látszata, működésre meg semmi jó. Hab a tortán a véletlenszerűen 100%-ra felpörgő ventije volt. 3 napon belül repült is vissza....
-
Czimby
addikt
Sapphire-ben akkor csalódtam mikor egy 3650-es kártyám(nemröhög) nem működött a venti szabályozás, minden más márka kártyái meg igen.
Írtam a szupportnak mi a heléyzet, azt mondták a kártya nem tudja.
Radeon bios editorral gyönyörűen megoldottam a problémát, szép kis nekem tetsző görbét beállítva.
Viszont a nagyobb baj az volt, hogy a kártya mikor sebességet váltott 2d és 3d alkalmazások között, 20-ból 1x megállt az élet. És nem driver hiba volt. Ez gondolom csak egyedi eset, de úgy éreztem felesleges beszélni a supporttal ez ügyben már...
De az biztos, hogy ők vannak kb a legszorosabb kapcsolatban az AMD-vel.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
Köszi a választ mindenkinek!
XFX-ből van több modell is ahogy látom van ami ajánlott vagy mindegy nagyjából?
A gyors venticsere nem vonz különösebben.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
BReal
addikt
1. XFX-ekre 3 év garancia van. Sapphire kártyáknál szórakoznak pár helyen 2-3 év garanciával (3 kéne járjon rá, nyilván forgalmazó válogatja).
2. A Gigabyte mostani generációs hűtése fos lett. Nézz meg teszteket, hogy ugyanolyan tesztkörnyezetben, ugyanolyan hang mellett 8 fok különbség van az MSI és a Giga között (Guru3D tesztek, 73-81 fok). De 1060-nál is a nagyobb gyártókhoz képest is melegebb a Giga, csak ott nyilván a TDP miatt alapból hűvösebb valamivel, mint a 480 (Guru3D, MSI-Giga 65-71 fok úgy, hogy 2 dB-lel hangosabb a Giga).
3. Árukereső szerint nincs 100 Ft különbség a Giga G1 Gaming és az XFX RS között, az XFX Black Edition pedig 1000 Ft-tal drágább. Ha 70000 lenne, mint az MSI, megérteném, hogy olcsóbbnak hívod, viszont a max. 1000 Ft különbség minimális. Ráadásul az 1000 Ft-tal drágább XFX-nek picit magasabb a GPU és memória órajele is.[ Szerkesztve ]
-
Hobbbyt
őstag
Mert a giga hűtése szar, az XFX-é pedig jó.
A gari nem számít, hogy 2 vagy 3.. Addig úgysem használja senki. Ha hibás, akkor az első pár napban úgyis kiderül, utána meg nem szokásuk elromlani, csak ha megsütik őket. Az meg már user error jellemzően.
-
Czimby
addikt
Miért az XFX az egyik ajánlott gyártó ebből a kártyából? (470)
Általánosan az XFX-ről egy időben a silány minőség terjed el...
Miben jobb mint a többi pl Sapphire, Asus?
MSI az egyértelmű, hogy kb mindenben a legjobbakat csinálja mostanság, mi a helyzet a Gigabyte Gaming kártyájával az kb a legolcsóbban beszerezhető ahogy látom.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
kicsako
őstag
Sziasztok!
I5 6600as kihajcsa az rx 470est? -
-Perko-
csendes tag
Ez konkrétan Fractal Design Define R5 -ös.
Fontos volt hogy halk legyen és szeretem a minimalista letisztult házakat.AMD Ryzen 7 7700X - Asus Strix B650E-E - PowerColor RX 7800 XT Hellhound - Be Quiet! Straight Power 12 850W - 2x16GB G.SKILL Trident Z Neo - Dell P2417H | Audio: Audio-gd NFB 11.28 - ATH-A1000Z
-
kirisz
tag
Sziasztok!
Egy i3 6500 3700 Mhz jó lenne egy rx 470 mellé? Valakinek van tapasztalata ezzel a párosítással. Sok pozitív visszajelzés van az i3 6100-ról, sajnos többet nem tudok procira költeni, a későbbiekben majd akarok erősebbet, de jelenlegez fér bele a keretbe, az rx 470-el pedig már így is túltoltam egy kicsit.
-
BReal
addikt
Na igen, csak ha működik, akkor a V-Sync bekapcsolosát és az azzal jelentkező esetleges kellemetlenségeket ki lehet küszöbölni.
-
BReal
addikt
válasz ggbuffon1897 #9589 üzenetére
Radeon beállítások -> játék -> Globális beállítások -> Megcélzott képkockasebesség vezérlés bekapcs -> 60 fps. Nem tudom segít-e, mindenesetre egy próbát megér.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest