- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
Srácok, az MSI 470 Gaming (non-X) kártya kapott hátlapot? Vagy az csak az X-en van?
Szerk: Közben találtam tesztet, ahol nem volt rajta hátlap. Igaz, láttam olyan X-est is, ahol szintén nem volt.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Hobbbyt
őstag
Szia
Digitális jelről beszélünk, így a kábel minősége tökéletesen alkalmazkodik a rajta átmenő jelhez. Működik vagy nem.
A többi már a te döntésed.A freesync-hez nem értek, még a v-sync-et se szoktam használni.
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Ciccuka
veterán
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
törölt tag
Valaki lefuttatta már 480-al ezt az új VRMark-ot ?
[ Szerkesztve ]
-
füles_
őstag
XFX RX 470 4GB-64 584 Ft PCX
Volt már olcsóbb is de ez most úgy ahogy elfogadható -
menpee
aktív tag
válasz Hobbbyt #9183 üzenetére
Hahaha, nekem mondod? Még mindig nem vettem egy nyavalyás videókártyát, pedig már lassan beporosodik a PCIe foglalatom. Én is reménykedek egyébként a hónap végében, hátha külföldiában máshogy csinálják.
,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
Tubica
senior tag
Sziasztok !
Tudtok ajánlani freesync-hez megfelelő display kábelt (linkel együtt) ? Nem szeretnék rossz minőségű kábellel szórakozni. 1.8m-es kellene (ennél a hossznál még nem romlik a minőség ugye ?)
( A freesync hogy működik a legjobban ? Mit kell beállítani stb. Tudtok benne segíteni ? )
( RX 480 + LG 34UM68-p)Üdv. Tubica
[ Szerkesztve ]
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
kicsako
őstag
De ha bemakkolom az utolsot engem nem erdekel hanyan nem kaptak
Az a baj hogy mar haldoklik a mostani 280as es nem szeretnem megvarni amig meghal. -
menpee
aktív tag
válasz kicsako #9173 üzenetére
Ja, annyiba került mind a 15 darab, ami készleten volt. Clickbait a legtöbbje.
(#9174) Hobbbyt : régi ügyfélszolgálatos szleng az excégemnél és rajtam ragadt. Persze nem pejoratív értelemben és akinek nem inge...
,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
BReal
addikt
válasz kicsako #9173 üzenetére
Az a 70-80e-es X1, amit haverom is meg akart rendelni, csak mire már kosárba rakta, elfogyott? Gondolom volt belőle 5-10 db és csókolom.
(#9180) gyuromoj: Gondolom akkor 50-55e körül tudnál 290-et venni. Csak gondolom ahhoz túl sok garancia nincs már, miközben 470-hez minimum 2 (jobb esetben 3) jár. Viszont a 290 erősebb kártya, van játék, amiben lassabb (pl. Witcher 3), de a legtöbben gyorsabb (pl. Doom Vulkanra is kíváncsi lennék, sajnos olyan tesztet nem találtam).
[ Szerkesztve ]
-
gyuromoj
veterán
Hali!
Bf1 miatt jönnék vissza PC-re. Eddig R9 290 volt a terv, de több helyen is láttam hogy inkább RX 470-et ajánlgatják.
Tenyleg jobb annyival hogy megérje azt a cirka +10k-t kifizetni?
Haswell i5, 8gb ram, SSD lenne mellé. 1080p monitorral.Üdv Gyuri
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Hobbbyt
őstag
válasz SzlobiG #9176 üzenetére
Az Asus strix nem ajánlott, de nem is kerülendő. Se nem halk se nem hűvös.. de működik.
Az i3 mellé (melyik i3 mellé?) .. hááááát.. attól függ, hogy mivel szeretnél játszani, de tényleg határeset.(#9177) Janusz001 Az R9 280-hoz képest alsó hangon 35% pluszt nyerne, ami 30 fps helyett 40. +újabb és kevesebbet fogyaszt. Ez már az a szint ami megérheti, mert most még eltudja adni értelmes áron az r9 280-at.
-
Hobbbyt
őstag
"Fel kell strófolni az árakat, hogy utána nagyobb százalékokat lehessen villogtatni a parasztoknak."
Te is benne vagy a parasztokban.. szóval óvatosan.
Ha tanultatok volna egy kis közgazdaságtant, akkor tudnátok, hogy a mikroökonómia nem így működik. Köze sincs a karácsonynak sem a Soros Gyurinak de még a zsidó-bushmanok sem tehetnek róla.
Egyszerűen most azért emelkedtek az árak, mert mindenki RX 470-et akar. Ez egy természetes folyamat, és neve is van (marshall-kereszt).Egy keresett terméknek mindig felszökik az ára, egészen addig a pontig amég be nem áll az egyensúlyi ár. Ennyi.
-
kicsako
őstag
-
MK VII
veterán
-
kicsako
őstag
60-65k kornyeken mar most is kapni. Bf alatt 25-30%os akcioval mar 50 kornyeke.
-
MK VII
veterán
válasz kicsako #9165 üzenetére
Előre lépés lenne mindenképp...
50 alá??? Ez a kártya sosem lesz 50 alatt... A black friday meg magyarországon nem arról szól, hogy neked jó legyen, hanem, hogy a boltnak jó legyen. Szerintem felejtsd el az 50 alatti 470-et, legalább is ne éld bele magad.[ Szerkesztve ]
-
kicsako
őstag
Sziasztok!
280ashoz kepest mekkora ugras lenne egy 470es? Ha black friday alatt beesne 50 ala akkor vennek egyet. -
proci985
MODERÁTOR
Térjünk vissza ONba
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
G.I.JOE
senior tag
Na hali!
Múltkor volt egy kis gondom az új xfx-szel, mert állandóan tdr-ezett. Visszavittem, bevizsgálták, cserélték, az is UGYANÚGY sz.. ... nem jó. Az milyen? Elvittem haverhoz, nála is. Frissen telepített win 8.1, win 10, frissített win 10, legújabb driver, régebbi driver, windows saját maga ati drivere, chipset driverrel, anélkül. Csak a táp saját 8 tűs tápcsatijával, vagy akár a 2x6-osból 8-as xfx átalakítóval. Holnap visszaviszem és nem kérek több XFX-et. Tudom, hogy jók, azért vettem én is ilyet, de mennyi esély van, hogy 2 kártya ugyanúgy rossz? Mondjuk szériaszámban csak 2 az eltérés.
-
dergander
addikt
Nem tudom volt-e már de kirakom . Az FX CPUkal jelentős FPS javulás DX12 alatt a BF1-ben. [link]
VGA AMD RX 480[ Szerkesztve ]
-
addikt
Beszereltem az xfx rx 470 BE-t, korrekt kis vga, pár órát tesztelgettem, iddle 38-40fok körüli, játék alatt 70-72fok, és szinte hangtalan terhelés alatt is. A legújabb driver, ami amd hivatalos oldalán van azt használjátok, nincs vele gond?
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
Elég a legolcsóbb, Giga gyártotta kártya, vagy inkább valamely másik gyártóét éri megvenni?
-
nofi
addikt
Eladtam a régi kártyám, úgyhogy most már élesben keresem hétvégéig az utánpótlást
Szerintetek megér +11.000-et egy Sapphire Nitro+ RX 480 4gb az XFX RX 470 4Gb Hard Swap BE-vel szemben?Xbox GT: nozsolt
-
addikt
Csatlakoztam én is egy xfx rx470 BE-vel Kicsit aggódtam, hogy átvernek, de végül minden rendben ment, ahogy mondta, minden pontosan úgy ment. És bontatlant kaptam 51500-ért.
-
Tubica
senior tag
Sziasztok
Írtátok páran, hogy alul feszeltétek stb, a kártyákat, meg órajel húzás. Én most GTA V-ön játszok, 2048x1536os felbontásba ( Azért, mert a monitorom csak 1680*1050-et tud, és virtuális felbontásba játszok, hogy lássam mit tud ).
Az lenne a kérdésem, hogy a kártyának rendben vannak az értékei, vagy valamit állítsak rajta !
Üdv. Tubica
-
törölt tag
Szemezgessetek a 470D ből
Érdekes hogy 8 as Pin van rajta is !
1050TInek nem sok esélye van ellene, de majd mindent megtesznek hogy a 460al legyen egy tesztben[ Szerkesztve ]
-
menpee
aktív tag
Mindketőt 1288MHz-en járatta, minden más beállítás alapon
A ventik karakterisztikája természetesen eltér a tervezés miatt. A nagyobb MSI ventik kisebb fordulaton is meg tudnak mozgatni nagyobb mennyiségű levegőt viszont egy idő után Hulk is fújhatná a bordákat, akkor sem tudna több hőt eldisszipálni. A teszt is ezt hozta ki, hogy a két hűtés maxra járatva overkill ehez a kártyához (1288MHz-en)
[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
válasz Hobbbyt #9128 üzenetére
GPUnál a gpu körüli felfogatás kb ugyanaz, ott inkább a memória és a vrm chipek elhelyezkedése macerás, ez az amiért szenvedni kell: referencia pcb vs gtr pcb, pl. Majdnem rámegy az ek fc blokk, csak a két plusz vrm a memóriának, meg akárminek pont útban van egy kb fél centis részen ...
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Hobbbyt
őstag
válasz #45185024 #9126 üzenetére
Nekem szép kis Intel gyári hűtő gyűjteményem van..
E4500->E8200->Q9450->i7 4790. Mindegyik ott pihen a dobozában, érintetlenül. Egyszer majd csak hasznosak lesznek.De értem, hogy mit mondasz. Szerintem mindig is jobban része lesz a vga gyári hűtés.. Túl sok a változó. CPU-knál azértt pár foglalattal szinte mindenkinek kedvére lehet tenni.
-
frame>24
addikt
Nagyon geek csatorna, ahol többek közt részletesen elemzi egy srác a főbb gyártók (AsusStrix, XFX, Giga, MSI, Sapphire, Powercolor) által kreált RX470/480 PCB-ket (ANGOL).
Érdekesch.
Giga és Powercolor VRM megoldás szerinte fos.
[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
-
törölt tag
válasz Hobbbyt #9125 üzenetére
Ez igaz amit mondasz De akkor mindenkinek az MSI Gaming X-et kellene venni, mégis vesznek Gaming-et és van egy még rosszabb is az Armor .
meg az ASUS Dual is ritka rossz kártya mégis veszik.
Ellenben a HIS RX 480 IceQ Turbó ami embert nem láttam még akinek lenne pedig az is 1340et bír
CPU-nál az teljesen természetes hogy megveszed a dobozos verziót felpattintod , eldobod jó messzire a gyári hűtőjét hogy koppanjon és felpasztázod,
ugyanez GPU-nál szinte ritkaság, nincs meg a kultúrája még...[ Szerkesztve ]
-
Hobbbyt
őstag
válasz #45185024 #9124 üzenetére
"Devil is szerintem picit ennek esett áldozatul...."
Minden lehetséges, de azért azt is nézzük, hogy a VGA vásárlók 99.98 százaléka nem azzal akarja kezdeni az új VGA beszerelését, hogy előtte újrapasztázza.. (nem is tudná) Szóval tényleg az "out of the box" tapasztalat számít elsősorban.
-
törölt tag
Van ebben valami bájos hogy körbe körbe forog a szoba hetente kétszer Infó nélkül a tetején.
Még Televannál könnyű lett volna elintézni hogy betegyünk egyet megúszva a napi mi az az alulfeszelést és gigát vagy asust vegyek kérdéseket Pedig a rézhőhíd az rézhőhíd ezen semmi nem változtat főleg nem márkahűség...Még mindig sokan személyeskedésnek veszik ha a kártyájukról írnak ezt vagy azt. Pedig mi eleje óta összetevőket elemezgetjük, és szinte pont ezek a részletek nem érdekelnek senkit az újak közül.
Devil is szerintem picit ennek esett áldozatul. Volt róla egy rossz cikk amiben túlfeszelve alap beállításokkal too HOT-nak el lett könyvelve.
Én azért megnéznék egy hozzáértő emberkét is aki alulfeszeli felviszi a memót 2250-re és átkeni valami frankó hőpasztával. Lehet teljesen más lenne róla a kép.
Nehezen tudom elhinni hogy a Powercolor ennyire mellényúlt volna...[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
válasz Apucy01 #9122 üzenetére
Na ja, de megint feleslegesen írtam igazából , nem akarok én itt már semmit sem bizonygatni, pláne nem ilyen remek , felettébb érdemleges tesztek ellenében.
Reportolom is magamat.
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
füles_
őstag
válasz Apucy01 #9119 üzenetére
Nem tudok róla nyilatkozni de itt elég jó áron van:
PCPlanet-85 690 Ft -
Apucy01
őstag
Srácok
red devil van már valakinek 480 ban vagy tervez valaki vásárolni?Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
trufa12
addikt
Lehet azért hogy ne peregjen annyit a venti.. ne melegedjen a kártya annyira...
Én vga-t mondjuk tuti nem feszelgetnék alul... procit kicsit lejjebb vettem hogy ne melegedjen, nyomtam rá 1 kis oc-t aztán annyi .[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Tubica
senior tag
Sziasztok !
( Sapphire OC nitro+ )
Olvasgatom, hogy mindenki alul feszelgeti a 480-ast. Miért jó ez ?
1342/2000-en megy a kártya, maximálisan 65Fokot éri el. ( itt 65%-on pörögnek a ventik )
A VDDC 1.200-re szokott felmenni.
Esetleg valamin állítsak ?Üdv. Tubica
[ Szerkesztve ]
-
Hobbbyt
őstag
-
anderledani
őstag
Valakinek van bármi fejleménye azzal kapcsolatban hogy számos Asus Strix RX 470 ledroppol 300mhz-re?
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
menpee
aktív tag
Épp a napokban jött ki ez a videó, ahol a kettőt hasonlítják össze ugyanolyan körülmények között.
Természetesen erre jöhet módosításnak tuning, alulfeszelés, extrém jól szellőző ház, stb...
[ Szerkesztve ]
-
Hobbbyt
őstag
Erre a választ 2 irányból lehet/kell megközelíteni.
Ha első a hang és második a hűtési teljesítmény, akkor az MSI (twin frozr) 1-2 széria óta stabilan a legjobb. Az XFX hűtése (most? nem tudom milyen volt a korábbi szériákban) picit jobb, de cserébe nagyon picit "hangosabb".
így ketten osztoznak az első helyen. Hűtési teljesítményben és hangban így összességében nincs jobb náluk. Szerintem.Itt a forumban ez a kettő a nagy sláger, és nem alaptalanul.
Az MSI Gaming-nek 73 fok a célértéke, ehhez nálam 1346/2100-as órajeleknél 27-31% közötti (~1100rpm) venti kell.. abszolút hangtalan, még szélzaj sincs. Az egész hűtést kb. erre optimalizálták, mert 50% körül (1600rpm) megjön a szélzaj, de a hűtési teljesítmény nem lesz sokkal jobb. Amennyire tudom, az XFX alapból magasabban pörög, és ahogy feltekered a ventiket úgy nő a hűtési teljesítménye is (persze hang az már ott is van bőven)
Az XFX-ről többet nem tudok, saját vélemény hiányában.. de szerencsére itt sokan leírták a sajátot
[ Szerkesztve ]
-
Hobbbyt
őstag
Semmi furcsa nincs benne, mások, máshol is ezt tapasztalták. Ezen a forumon is tényként van kezelve, hogy a gigának most nem jött be. Ugyan ez a hűtés van a GTX1060-on is, 50wattal kevesebbet eszik (és fűt), oda pont elég... de ott sem tartozik a hűvösek közé.
-
aginor
veterán
válasz JegesEmber20 #9107 üzenetére
Valakinek személyes tapasztalata, az a fickó nem hiteles valahogy (elég furán "tesztel").
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
JegesEmber20
aktív tag
-
aginor
veterán
Sziasztok!
A Giga 480 G1 ugyanúgy nem ajánlott modell, ahogy a 470-es tesója az?
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Hobbbyt
őstag
válasz Plasticbomb #9104 üzenetére
Ő azt a 100 wattot arra mondta, hogyha 100 wattal többet fogyasztana a az fx6400+rx480 meg a többi, akkor is csak ~370 wattnál járunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
- RTX 3070-ET KERESEK TÖBB DARABOT 105-115k típustól függően!
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest