Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Én is 3 éve használom a 7970-t.
Konkrétan egy : SAPPHIRE Radeon HD 7970 VAPOR-X GHz Edition-t [link]
Mivel pár napja takarítottam ki a gépet és pasztáztam a procit ezért arra gondoltam, hogy a VGA-t is újra pasztáznám.
Jelenleg ilyen értékeket produkál terhelés alatt :
Teszt eleje :
Folytatás :
Van értelme pasztázni ? Vagy jók az értékek ?
VGA-t még sosem pasztáztam , így ebben még kezdő vagyok !
-
Gróf...
aktív tag
Azt érzitek, hogy egy legendáról beszélgetünk. 2012. januárban jelent meg ez a kártya.
Nálam három éve szolgál és én is a Vega-ra várok... Még nem találkoztam ilyen kitartó típussal! -
Xmister
senior tag
Én is belépek a topikba, stílusosan, 290X WF3 után egy 7970 WF3 OC-val.
Normális venti profillal jóval halkabb, mint a 290X, és egyelőre nem érzem, azt a nagy teljesítménybeli visszalépést, amit gondoltam a csere előtt.Jó lesz ez amíg normalizálódnak a next-gen árak, de lehet, hogy a Vegáig is kihúzza.
-
kiscsibe8
csendes tag
válasz
KAMELOT #40993 üzenetére
Most teljesen jó windows által letöltött driverrel, de amikor leszedtem hozzá Crimson Edition 16.3.2 típusú drivert valamint afterburnerrer állítottam, csak a ventiken, hogy egy picit jobban hűtsön, akkor már hibázott ugyan úgy. Most nem tudom, hogy a driver okozza vagy az afterburner.
-
Recipro
tag
-
kiscsibe8
csendes tag
A rendszer betölt tehát van BIOS, csak egyszerűen valamikor fekete a kép valamikor meg van kép.
Valójában, akkor kártya vagy átalakító hiba játszik? Mert a drivert leszedtem és újat tettem és még mindig ugyan az. Az op rendszer újra telepítés meg valljuk be, kevés esélyt látok, de próbának megéri. -
Cifu
félisten
válasz
kiscsibe8 #40990 üzenetére
Tisztázzuk: vCore fesznek nincs köze a kimenethez. Ha HDMI-n jó, akkor ebből a szempontból a DP-nek is jónak kell lennie.
Második kör: driver hiba esetén legalább a Bios-ig el kellene jutnod. Ha jól értelmezem, odáig se jutsz el. Ha a Bios-ba be tudsz lépni, de a windows indulásnál száll el a kártya, akkor lehet esetleg driver problémára gyanakodni, noha especiel én még olyat nem láttam, hogy X driverrel jó a kártya DP kimenete, akkor Y drivernél nem lesz jó.
De ha mindenáron biztosra akarsz menni, és a BIOS-ban még jó a DP, csak Windows alatt szórakozik, akkor nincs más megoldás, mint hogy lesikálod a régi drivert, és újat raksz fel. Esetleg újrahúzod az egész Windows-t.
Harmadik kör: Marad az átalakító. Ez megint olyan dolog, hogy ha van ismerősöd, akinek van ilyen bemenetes monitorja, akkor nála kipróbálod. Ha ez nem játszik, akkor esetleg még megpróbálhatod azt, hogy a boltot felhívod, ahol az átalakítót vetted, hogy szeretnéd, ha kipróbálhatnád az átalakítót náluk, hogy biztos légy abban, nem azzal van baj.
-
kiscsibe8
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám.
Nemrég vettem egy ref 7970-eset és jól működik hdmi porton keresztül, de amikor displayporton szeretném használni, akkor első körben valami video_memory hibával újra indult, második körben meg bejött, de valamikor fekete a kép valamikor meg vissza jön és néha fehéres is. Vettem hozzá egy átalakítót is ami átalakítja mini dp porttá a monitorom. Lehet, hogy nagyobb táp kell, ha displayporton szeretném használni?
Alaplap: Msi z68a-g45/g3 (ms-7750)
Processzor: i5 2500k 4.1 ghz
Memória: Kingston 8GB (asszem 1333mhz)
Tápegység: Chieftec GPS-450AA-101Köszönöm előre is!
-
mycso
veterán
válasz
Recipro #40985 üzenetére
Nekem is nemrég volt Lightning-el problémám (szintén telemat), ami negatívum, hogy kb. egy jó másfél hónapig húzódott a garanciális ügyintézés. Felhívtak, hogy egy asus matrix-ra tudnák cserélni, nekem az megfelelt, így ebben maradtunk.
mod.: jah, és hasonló volt a jelenség is. Néha voltak textúra hibák, aztán egyik bekapcsolásnál: kimúlt
mod2.: nyilván erősködhettem volna én is, hogy nem felel meg és más kell / pénz kell, de nekem megfelelt, így nem tudok nyilatkozni a továbbiakról.
-
szacsa33
tag
válasz
Recipro #40982 üzenetére
Ugyan ez volt nálam is.Visszaküldtem vártam csendben vagy öt hetet,aztán rákérdeztem.
Jött a válasz hogy még nem érkezett vissza a szervizből de ha gondolom kicserélik egy 380 2G-ra.
Mondtam ez nekem nem felel meg,így kérem vissza a árát,erre:mi felelne meg nekem?
Két nap múlva előttem állt az új LG 29UM68-P monitor.Ezúton is köszi iPon!
-
Speed®
titán
válasz
Recipro #40980 üzenetére
Tipikus hazai 12+ garancia. Ettől függetlenül ők intézik a gyártóval és ha nem tudnak típusazonos cserét biztosítani, nem vagy köteles elfogadni, így kénytelenek lesznek kifizetni ugyanúgy a végén. De erről a garancia topikban találsz infót.
Mindazonáltal hálás lenne, ha lekaparnád az apróról vagy odaírnád, hogy mi a helyzet vele, mert errefelé így korrekt. -
szacsa33
tag
válasz
Recipro #40974 üzenetére
Már írtam neked pár napja a Catalyst topikban.
Próbáld meg az MSI afterburnerben a memória feszültséget a gyári 1.6v-ról 1.5-re állítani,ha ezzel meg szűnik
a grafikai hiba akkor nem bírja a VRam a gyári feszt.
Én éppen most cseréltettem(levásároltam) garanciába egy ugyanilyen Lightningot ezzel a hibával .
Így árulni nem hiszem hogy szerencsés.
Üdv. -
Speed®
titán
válasz
kiscsibe8 #40976 üzenetére
Nálam van a kártya vagy nálad..? Csökkentsd a feszt lépcsőzetesen, ill. monitorozd, ér is-e valamit (Crimson+AB nem biztos, hogy megy rendesen), aztán majd kiderül. Idle értékek hiányában nem tudom megítélni, van-e gond vagy sem, fentebb írtak meg csak load érvényesülnek ugye.
-
Speed®
titán
válasz
kiscsibe8 #40973 üzenetére
Recipro a másik tag, akinek válaszoltam 1 hsz.en belül
Milyen órajeleken/feszen megy idle? Ha nem veszi vissza magát (ULPS off), akkor lehet ilyen meleg pl..vagy ha tele van retekkel a hűtés. 3Dben egyébként sokat javíthatsz rajta, ha beállítod a feszt, az az 1175mV a 925MHzhez totál túlkapás, jóval kevesebbel is beéri valószínűleg (1100+ MHzen szoktak ennyit kérni..).
Recipro
Ha másképp nem javul (esetleg drivercserét még próbálhatsz), akkor gari.. -
kiscsibe8
csendes tag
Sziasztok!
Gyári AMD HD7970-nél ideális ha a gta 5-nél highon 86 fok míg mondjuk netezésnél meg 70?
Elég hangos a hűtője.
MSI After-el auton van a ventilátor ,de ha mondjuk átteszem 60-ra akkor nagyon hangos és már kezdek félni is. -
Recipro
tag
sziasztok van egy Lighting 7970 em a problámám az velehogy játék közben 10-20 perc után random grafika hibákat produkál vagy inkább textura hibákat dobál össze vissza egy ideig megszünik utána megint.
GTA 5 alatt van a legtöbb panasz vele Benchmarkokba semmi hiba.
TÁP elég neki cx750 van hozzá
Power limitet is állitottam már +20% ra akkor is csinálja mi lehet a gond?hőmérséklet 1 óra után msi afterburnerrel mérve
gta 5 közbe
gpu 55 fok
mem 50-51
vrm 50-51 -
zuza123
csendes tag
Sziasztok!
Tervezek beszerezni egy 7970-et egy i7 870 mellé. Szerintetek ki tudná hajtani a proci, vagy maradjak inkább a 7950-nél? A proci alapórajelen van és nem is igazán szeretném tuningolni.Köszönöm!
-
Soldika30
tag
Hát köszönöm a korrekt segítséget, meg csináltam a vírus irtás kb 12 öt talált most Battle front on teszteltem ultra beállításokkal, és a hőfok 67 c és az aktivitás 57°% ami tegnap még 98 volt. honnan tudtátok ennyire egyértelműen hogy ez a baj? hiszen annyi minden más lehet gondolom.
-
Soldika30
tag
Szép estét lenne egy pici gondom vagyis nem is pici. Ma vettem egy MSI 7970 Lighting karit Minden játkot full grafon visz, kb 10 percig utána be laggol, és alig tudok még a játékból is ki lépni .. a catalystot meg néztem ott 90% os a kihsználtság. van valakinek ötlete? az a gondom a régi játékokkal is ezt csinálja
ez a konfigom AMD FX 8120 8x3.1 ghz processzor,AsRock 990FX EXTREME 3 alaplap ,Kingmax 8GB DDR3 1600Mhz
-
Speed®
titán
válasz
Petyyyyy #40941 üzenetére
Az se mindenható :S
Gép@offline a tuti ;pIsmerősnél MBAM+MSEvel 2 hét alatt 1700+ fertőzött file jött össze, használhatatlan lett a gép kb. SpyHunterrel ki lett ganajolva javarészt, de újratelepítés lett a vége adatmentést követően, mert 1-2 ruszki browser hijacker megmaradt..persze ez a szint nem általános, netezési szokásoktól is függ, kinek-mi válik be..én idejét nem tudom, mikor volt utoljára gondom, pedig P2P is megy..csak ésszel.
-
-
Aguinaga
őstag
Amúgy lehet, hogy driver miatt nem tudok már feszültséget álltani Trixx-ben?
-
Cifu
félisten
válasz
Aguinaga #40935 üzenetére
Gyanús. Feladatkezelőben jobb gomb rajta "Fájl helyének megnyitása" és ha a felhasználói könyvtáradat nyitja meg, akkor tuti miner fut a gépeden. Töröld le a könyvtárban lévő fájlokat, a könyvtárát ne töröld, viszont tedd írásvédetté.
Ennyit a vírusírtókról, nálam se találta meg a Mcafee...
-
-
Aguinaga
őstag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem:
2-3 hete frisstettem Wondows10-re (Enterprise, 64-bit, jogtiszta).
A Sapphire 7970 kártyámhoz feltettem a legújabb drivert (akkor legújabbat, nem bétát).
A 4.6-os Sapphire Trixx ment is rendesewn, ha visszavettem a VCCD értéket, szépen lehalkult, ment 40 fok körül IDLE-ben. Pár napja balga módon frissítettem a VGA drivert, amikor felajánlotta a gép. Azóta sajnos a Sapphire Trixxben hiába álltható be az alacsonyabb VDDC érték, az valójában nem változik AIDA 64 szerint, a kártya továbbra is ezerrel teker, a maghőmérséklet 70-72 fok (alapállapotban, és játék alatt is).
Ugyanezen a rendszeren, ugyanezzel a BIOS-szal ment az előző driverrel.
Amikor feltettem az új windows-t, akkor kifújkodtam a kártyát levegővel, és jó is volt.Két dologra gondolok:
- újra kéne pasztázni a kártyát
- a régi drivert visszarakni.Annyit még: újabb Trixx-ekben és MSI AB-ben nem is mutatja a kártya magfeszültségét, és álltani sem lehet
-
MrTwister
őstag
válasz
ricsi8800gt #40930 üzenetére
Vajon egy 7950 CF mit tudna egy i5-tel?
Hozná mondjuk egy GTX 970 teljesítményét?
-
Alpi.
addikt
Volt szerencsém egy ilyen cf-hez !
Elképesztően erős cucc ! Nagyon meglepődtem, mennyire jól működik ! Aki esetleg fejlesztést tervez a topic-bol, alternatívaként érdemes eljátszani egy cf gondolatával talán.
90-100 K közt hozzá lehet jutni 2 ilyen gyöngyszemhez és abban a pár tesztben, amire volt időm igencsak hozta a 1.5 - 2 x ennyibe kerülő vgak teljesítményét.
Játékot csak egyet próbáltam, mert nem igazán vagyok ott a témában.
Gta V-t. Brutális volt ! 4.400 mhz-es 4790K mellett 80 - 120 fps. 1920 x 1080 full grafikán.
Élmény volt minden perc velük ! Köszi Ricsi itt is ! -
Beeerka
aktív tag
válasz
AeSDé Team #40924 üzenetére
Nem az a lényeg... 6 mag az 6 mag... 6 hangya ereje akkor is 6, ha vele szemben 2 homlokrakodó van.
(csak trollkodtam, nem kell komolyan venni)
Amúgy a kártya meghálálja a több magot minimum fps-ben, igaz nekem i3-i7 váltás volt, de sokkal simább lett minden. i5-i7 között nagy valószínűséggel csak program mondja meg a különbséget. -
Speed®
titán
válasz
AeSDé Team #40924 üzenetére
Hja, azt gondoltam egyértelmű, nem a magok, hanem az IPC okozta szerintem a difit..főleg OCval.
-
Cifu
félisten
válasz
KAMELOT #40918 üzenetére
Először is, ha emeled a felbontást FHD-ről 1440p-re, akkor a játék még inkább GPU limitált lesz. Innen kezdve hogy sikerült összehoznod, hogy az erősebb CPU majd több FPS-t fog neked hozni, nem tudom.
Másodszor, World of Tanks, Kerbal Space Program stb. játékoknál nincs komolyabb multi-thread támogatás, elöbbinél 1, utóbbinál per pillanat 2 szálat használ ki a program, vagyis akár 4K felbontásban is tolhatod, zéró hatása lesz a CPU magok / szálak számának az FPS-edre.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
KAMELOT #40918 üzenetére
Magasabb felbontás -> GPU limit
Alacsony felbontás -> CPU limit
A felbontásnak 0 köze van a CPU kihasználtsághoz. A mai játékok pedig sajna nem szeretnek néhánynál több magot használni szóval ha választani kéne egy gyorsabb egyszálas, de 4 magos, és egy lassabb egyszálas de 6 magos CPU közt akkor én a négyre mennék. Tény, hogy a párhuzamosítás lesz a jövő, de sajnos a jelen még máshogy néz ki.Laposoknál és régi masináknál ezért szeressük a GPU limites gépeket jobban mert azon könnyen lehet segíteni felbontás butításával. Fordítva már nem igazán megy.
-
weri
senior tag
+ cpu kulombseget inkabb kis felbontason lehet a jol eszre venni :d
-
Cifu
félisten
válasz
KAMELOT #40916 üzenetére
Bocsánat, de nagyon-nagyon-nagyon rossz megfogalmazás. (Diplomatikus megfogalmazás ON)
A World of Tanks, Kerbal Space Program, stb. játékokban egy, max. két szálat használnak ki. Innen kezdve a dolgot nem FPS-hez kellene kötni, hanem oda, hogy milyen játékról van szó.
Még egy Star Wars: Battlefront esetében is ultra részletesség mellett az i5 és az i7 között mérvadó különbség nincs.
Akkor miről is beszélünk?
-
ricsi8800gt
addikt
Most tesztelgetem a Lightningomat de 1200 Felett nem igen akar menni.Ez az ujj crimson driver stabil amugy?Mennyire szabad afterburnerben ki maxolni core mV a kàrtyának?ami ugye 1256mV alapon 1100alap gpu
-
Cifu
félisten
válasz
ricsi8800gt #40910 üzenetére
1.: Nem benchmarkkal játszunk. A játékokban pedig eleddig sehol semmi előnye nem volt az i7-nek az i5-höz képest. Még Flight Simulator X alatt sem.
2.: "Különbség".
-
Raggie
őstag
válasz
Speed® #40903 üzenetére
Én is nehéz szívvel adtam túl rajta. Ritka jól sikerült egy modell volt.
Mondjuk én legalább nem adtam messzire magamtól és még öcsémnél tudom piszkálgatni, ráncigálni.
Nekem Sappphire 950MHz OC eddition volt, ami szintén gyári fesszel 1100-on simán elment 1275-ön bencheltem még de feljebb is csak azért nem ment, mert a VRM melegedett. A GPU-tól még ment volna feljebb is.Mostani R9 290 Vapor-om nem olyan jól húzható 1150 körül vége, szemetelni kezd a kép felette 20 perc játék után, hiába tolok neki akármennyi feszültséget.
-
ricsi8800gt
addikt
Amikor meg kaptam kölcsön a 4690K után egy 4790K.egyböl érezhető volt a külömbség,pedig a procim (4690K) 4.9GHz megy mikor benchelek.De azért jobban jönnek a cpu pontok ha egy 6-8magos bömböl a deszkában.7970-hez meg elég egy i5 4690K
-
KAMELOT
titán
Milyen jó kicsit nosztalgiázni. Az a szép 2 év 7970-el.
Azért itt a kihajtással kicsit vitakoznék. Jó ha van 6 magos proci sokat segít az FPS-ben. -
Speed®
titán
válasz
Petyyyyy #40904 üzenetére
Hja, elég nehéz azt mondani, hogy kérdés előtt olvasd át a topikot
Gondolkodtam rajta..de 2560x1080ra kell immár gondolnom. 290/X
Egyébként a PC-V2, amit eladtam, a legjobb darab volt, ami nálam járt.
Gyári állapotban ment el, kapott 1100MHz/1125mV BIOSt, atomstabil..
1200on 1175mVal rohangált és 1300on is benchelhető volt AF Peterrel.
10x0 válasz..odébb van az még..és nem a rászánt kerethez igazítják.. -
Petyyyyy
addikt
Hangyabokányit mintha off lenne a téma, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest