- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED monitor topic
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabber01
addikt
válasz
Speed® #41090 üzenetére
Igen, még egy BIOS frissítést megpróbálok.
De az is elég vicces, hogy 550esnek írják, közben lead max. 380W-ot a 12V-os ágakon összesen.
De azért ennek a kártyának 200W elég kellene hogy legyen, hiszen nem eszik többet, pláne nem bootnál/2D-ben.
A többi fogyasztó olyan sokat nem ehet meg. Procinak külön ága van. Van még egy két venti, hdd, ssd meg dvd aztán slussz. Vagy? Bootolni azért csak be kéne, még ha esetleg 3D-ben el is hasalna. -
Speed®
titán
válasz
gabber01 #41087 üzenetére
Ez nagyon karcsú. Vond le a 360ból a többi fogyasztót és rájössz te is..
Olyan táp kell, ami minden más mellett kényelmesen lead 250et VGAra.
Jelen helyzetben simán elképzelhető, hogy a táp védelme miatt nem jó..Másik opció, hogy a H61nek kéne egy friss BIOS, hátha PCIe a nyűgös.
Volt anno nekem olyan P67el, hogy nem ment a 7950 friss BIOS nélkül.
Ezt esetleg még megnézheted, de a tápot mindenképp újítsd, ha tudod. -
gabber01
addikt
válasz
Balathruin #41088 üzenetére
?
?
És akkor a másik két ág mit csinál? És akkor mégis mekkora táp kellene? -
gabber01
addikt
válasz
Balathruin #41086 üzenetére
Hogy hogy a V2-ről? Ok, hogy azon van a 2x6pines csati csak éppen ezen 2x8pin van amihez kell két átalakító nekem. Namost az egyik átalakító megkapja mind a két 2x6pint, tehát a teljes V2-őt, a másik meg két Molexet egy vagy két másik ágról. A táp összesen 380Wot adhat le 12Von. De ha ebből csak 300 jut a karinak az ne lenne elég?
-
Balathruin
veterán
-
gabber01
addikt
Most vettem egy használ 7950 Vapor-X-et, de az mitől lehet hogy nem ad képet? A kártya biztos hogy működik, legalábbis az előző tulaj gépéből a szemem láttára vettük ki miután kipróbáltam.
Felpörög, világít mint a nyavalya, de semmi egyéb. DVI-n, HDMI-n is próbáltam. A tápot átalakítóval kapja, mivel a Chieftec 550ABA-n csak 2x6pines kábel van, de még azt is próbáltam, hogy külön ágról kapja egy egy átalakító a betápot. Azzal nem hiszem hogy gond lehet.
A lap egy AsRock H61M-DG3, amiben a korábbi GTX 560 most is vígan muzsikál (most hogy visszaraktam).
A biosban lehet vmi gond? Vagy nem tudom, tanácstalan vagyok. -
válasz
Recipro #41079 üzenetére
Ez a Hynix által hivatalosan megadott maximális sebessége a memóriának, az adott feszültség mellett.
Ez ugyanúgy nem jelenti azt, hogy ennél magasabb sebességen nem működőképes, ahogy egy adott gyári frekis proci sem max. annyival képes csak menni, amennyit a gyártó megad, hanem azt jelenti, hogy az adott fesz mellett ekkora frekit garantáltan tud.Nem azt mondtam, hogy a ROG-on ugyanolyan memóriachip van, hanem azt, hogy attól, hogy hivatalosan 1500Mhz a maximum, attól még tuningnál mehetsz e fölé is. Aztán hogy kell-e ehhez plusz fesz, és ha igen, akkor mennyi, az már egy teljesen más kérdés....
-
Recipro
tag
én azt olvastam hogy
A GPU mellé 12 darab, egyenként 256 MB méretű, Hynix gyártmányú GDDR5 chip került, melyek 32 bitesek. Ebből akár már az is látszik, hogy a korábbi 256 bites memóriavezérlő 384 bitesre szélesedett ki, valamint ezzel párhuzamosan a fedélzeti memória mérete 3 GB-ra nőtt. A chipeken a H5GQ2H24MFR-R0C típusjelzés díszeleg, amiből kiderül, hogy hivatalosan maximum 1500 MHz-es órajelre képes ez a modell. Az AMD ezt nem használta ki teljesen, hisz a HD 7970-en ezek "csak" 1375 MHz-en ketyegnek.
akkor a rog matrixon ugyan ez a chip van csak nagyobb feszt kapott és túl van hajtva? 1660MHz-re?
-
válasz
Recipro #41077 üzenetére
Nem 1500Mhz max. frekire képes, hanem ez a gyári frekije inkább. Az én 7950-esem ramjai is mennek 1620Mhz-en (gyári freki: 1250Mhz), csak hát ehhez annyi plusz feszt kell adni, amit már nem szívesen vállalok be, és FPS-ben sincs sok előrelépés az 1500-1550Mhz-hez képest.
-
Recipro
tag
válasz
Speed® #41076 üzenetére
annyi még lenne néztem ezt a rog matrixot gyárilag 1660MHz-re van húzva a memory sebessége a többi 7970 mem csipje 1500MHz max frequenciára képes ezen akkor egy másfajta csip van? mert nem találtam googleba infót erről
illetve ezt a rog matrixot mennyire lehet még tuningolni?
sajnos a lightingel voltak problémák igen
-
-
Raggie
őstag
válasz
Recipro #41073 üzenetére
Szerintem ez nem jó felfogás. Minden VGA-ból van olyan ami hibásra sikerül és átcsúszik a minőségbiztosítási ellenőrzéseken is. Ha bármilyen népszerű VGA-ra rákeresel ugyanúgy fogsz találni videókat.
Szerintem elég kicsi az esély, hogy újra hibás 7970-est kapj, de ha mégis megesne, akkor azt is ki kell cserélniük!
-
Recipro
tag
hali lenne egy nagy kérdésem felétek urak
volt egy MSI Lighting 7970 vga-m ami grafika hibákat csinált még garis volt vissza küldtem de nagy valószínűséggel azt mondta a főnők hogy egy
Asus Rog Matrix 7970 kapok cserébe... de majd ha felküldöm akkor kivizsgálják a dolgot...
nos azt olvastam láttam videókban hogy az összes 7970 hibás grafika hibákat random textura hibákat csinálnak...
rog matrixnál is találtam 4 videót ami erről szólt valaknek van valami tapasztalata véleményre erről?
(ha van rá mód és lehetőség akkor én nem kérném a 7970 et újból)
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
AeSDé Team #41070 üzenetére
Azt mondod ,hogy erősebb egy húzott 7950 a 380-nál?
-
TechN7ne
nagyúr
Jól látom ,hogy a 7950/70 gpu van az R9 280/380-ban csak 256bit -el?
-
weri
senior tag
válasz
AeSDé Team #41062 üzenetére
Nem. De regen volt is rola hir hogy az nvidia kicsit homalyositja a kepet a jobb teljesitmeny erdekeben. Egyebkent nem szembetuno a dolog csak ha komolyabban rakoncentral erre :d
De nekem valahogy az amd megis jobban bejon. -
AeSDé Team
őstag
Ezt az élesebb/szebb kép dolgot nem igazán értem, lehet hogy bizonyos implementációk máshogy számolnak a két esetben de a kimeneti eredménynek nem szabadna látható eltérést mutatnia. Nem csak placebo?
-
weri
senior tag
válasz
TechN7ne #41058 üzenetére
Nekem jelenleg 770-em van de, en is el tudom mondani azt amit te, hogy az amd-s kartya elesebb kepet ad :d Amugy meg kb. semmivel nem rosszabb vagy jobb a ket gyarto
Hetfon lesz ujra hd 7970-em Sapphire, egy ARCTIC COOLING Accelero Xtreme IV 280(X) hutes lesz rajta ram sunikkel :d -
TechN7ne
nagyúr
válasz
csakdzsó #41055 üzenetére
Szia
1200Mhz-re húzott 7950 nálam a volt GTX 770 nyakán van elég szépen.
Újra rakva a Windows,legfrissebb driver ,microlag mentesen mennek a játékok ,GTA 5 pl. gyönyörűen megy ,ha nem ugrál az órajel pl. felhúzva az MSI A.-ben Power Limit +20-ra meg sem rezzen szó szerint.Az ,hogy az én szememben szebb megjelenítést produkál az AMD lehet hogy te nem veszed észre ,én a PC pályafutásom kezdete óta észre vettem,hogy élénkebb színekkel rendelkezik az Ati gpu ,de ez sok esetben nagyon sokat függ a gyártó kimeneti minőségétől is....
(#41054) Speed(R)
VGA Bios-t hogyan lehet módosítani?
-
Speed®
titán
válasz
csakdzsó #41055 üzenetére
4GBos 680/770 jobb lehet vagy pl. egy 780, ha belefér a keretbe, de nincs gond a 7970/280Xel sem, OCval erős vas és fejlett GPU
A szebb képet az eltérő színprofil okozza, de egyéni megítélés kérdése, ill. nVn is elérhető (Digital Vibrance segít), szóval ilyen téren valójában nincs difi. Stabilabb frametime viszont jellemzően adott nV oldalon.Borisz
Ez a HWc oldal semmire sem jó kb..ajánlom a Computerbase teszteket. -
csakdzsó
tag
Üdv Speed(R) és TechN7ne!
Én egy hd7970-est néztem ki magamnak.Ez a kártya erőviszonylatban hol áll a GTX670/760 -GTX770/680-hoz?
Ha ezeknél erősebb,akkor elgondolkodok a vételén.Két dolog érdekelne,a folyamatos,microlag mentes játék(Crysis/Warhead).Félek a random textúravillogástól(popup).Ja és a LOD távolsági megjelenítés.
A másik,ami fontosabb,az a képminőség szűrők nélkül és azokkal.Itt azt írtad TechN7ne,hogy sokkal szebb az NVIDIA megjelenítésnél.Igaz ez?Ehez a típushoz melyik driver a legjobb?
Üdv:Henrik
-
TechN7ne
nagyúr
Végül siker élmény ,pont a végére.
Elmúlt 2 hónapba járt pár kártya a gépemben,sorrendben : GTX 770,GTX 960, GTX 760
Végül ez az öregharcos elégítette ki az igényeimet ,770-hangos volt ,960-on kevés volt a 2gb ,Hark meg a saját órajelét sem nagyon bírta így kellemetlen jelenségeket produkált.
Értékelve a négy kártyát saját szemszögből fogyasztást leszámítva ,magasan nyert a lassan 5 éves 7950!
-
gabber01
addikt
válasz
Petyyyyy #41050 üzenetére
A kettő plusz tű csak földelés, azon nem jön nafta... De akkor érzékeli, hogy ott nincs semmi és letilt, elég béna. Össze is lehetne kötni egy darab dróttal, akkor sem történne semmi, nem kapna több áramot, de akkor elvileg érzékelné. Na mindegy, el kell hogy másszak valahova venni akkor átalakítót.
-
gabber01
addikt
Nem tudom volt-e róla szó, de egy Vapor-X 7950 elmegy vajon a 2x8pin helyett 1x6 + 1x8 pines csatival?
-
Speed®
titán
válasz
TechN7ne #41045 üzenetére
AB sensor részen is láthatod, ill. ha nem írja ki, tulajdonságoknál tallózd be az értéket és pipa. Vagy GPUz..kb. bármi, ami monitorozásra való.
Es esetben lehet át kéne nézni a csavarokat, nem-e lazult ki valamelyik vagy adni egy kis lógást/emelést a karinak, hogy a burkolat feszüljön picit.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Petyyyyy #41041 üzenetére
Én igen, a Mátrixnál. Nagyon furcsa volt mert ezt a rezonanciát minimálisan átadta a háznak is. Mondjuk annak az egyik ventije sem volt 100-as, néha olyan hangot adott indításkor mintha súrlódna valamihez, aztán ahogy bemelegedett gép úgy ez megszűnt. Annyira nem foglalkoztam vele mert tényleg csak 1-2 percig csinálta.
Szerk: kábel nem ért hozzá. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Speed® #41039 üzenetére
Némi hangja van alapjáraton is de egyáltalán nem zavaró ,viszont van egy csekély rezgése is a kártyának aminek inkább nem örülök de nem vészes...
Hőfokok nagyon jók ,alapjáraton 32/35 fok terhelés alatt 64/67 fok, még húzva sem éri el a 70 -et.
Alap feszt melett 1200mhz n egy idő után érdekes textura jelenségek jelentkeznek a képernyőn ,picit visszább véve már nincs ilyesmi...
-
Speed®
titán
válasz
TechN7ne #41038 üzenetére
Ha nem cseszték volna el a boost/drivertémával, szerintem nem sokan váltottak volna Hawaii karikra..1200 körüli órajelen igen közel van a 290hez a Tahiti..főleg a 7970/280X.
Milyen a hűtése amúgy? Gondolkodok egy hasonló 7970DC2Tn..az ideiglenesen berakott 480 is jó mondjuk GTA5re, ami nem semmi <20ért -
TechN7ne
nagyúr
Végül sikerült ,újra raktam a rendszert alapon gyönyörű szépen, micro lag mentesen viszi a játékokat ,nagyon erős ,nagyon jó kártya boldog vagyok.
Újra AMD-s lenni stabilan igazi élmény, élink színei és gyönyörű képe van az Ati gpu- nak, monitorom avagy a tv-m is újra életre kell ,felcsillan.
Köszöntem uraim!
-
Speed®
titán
válasz
TechN7ne #41030 üzenetére
Akkor ez a DC2T verzió, boostos. Komolyabb terhelésre ha visszavesz, az okozhat microlagot. Dobj fel egy ABt, told ki a TDPt +20ra, GPUt 1.1Gre kezdésnek, feszt meg 1.15Vra pl. Alapból a boost miatt tippre 1.2V körül kap, ami totál felesleges. Ha nem akarsz ABvel szórakozni (W10 alatt passz, megy-e), Catalyst/Crimson) is engedi a TDPt kitolni, hogy ne lépkedjen legalább vissza, de ott a feszt nem tudod piszkálni, csak az órajelet..nem az igazi. Végső megoldás egyébként a BIOS átírása és a boost kiírtása, én is ezt tettem mindegyik Tahitimmal..hülén van gyárilag belőve, ilyen téren az nV boost jobb technika..igaz, annak is megvan az árnyoldala.
Viszonyításként az eladott 7950V2, gyári állapotban mit művelt és belőve.. -
Speed®
titán
válasz
TechN7ne #41025 üzenetére
Ki van csukva. Többszörös 760/7950 tulajként írom ezt. Pontosan milyen kártya, ill. milyen órajelen ketyeg? Egy elcseszett Boostos darab tud tré lenni, de nem kell neki semmi más, csak kitolt TDP és belőtt fesz/órajel. Emellett ahogy előttem írták, driver sem mindegy, de mivel W10 alatt nem használtam sose, nem tudok nyilatkozni. W7/15.7 nálam tökéletes volt, eladás előtt az utolsó nonbeta Crimsont is feldobtam, azzal se volt gond. 1200/6000re belőtt 7950..a 760SSUt körberöhögte.
-
Alpi.
addikt
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Balathruin #41024 üzenetére
Már felraktam a legújabbat mind1,azért kössz!
(#41014) Speed(R)
Sajnos érezhetően lassabb a GTX 760-tól,játékok alatt az új driver miatt (legalábbis az a jobbik eset) eléggé mikrolagos ,nem volt okos döntés lecserélni egy GTX 760 HAWK-ot ,na lényeg legalább tanulok egyfolytában.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
AeSDé Team #41022 üzenetére
Vlhonann le lehet még szedni régebbi Win10-es driver-t ,ami nem Crimson?
16.6.1 Hotfix avagy a 16.3.2 -el nagyon lagos a kártya ,igaz még nem raktam újra a rendszert vele. -
TechN7ne
nagyúr
Melyik lenne az utóbbi legjobb driver 7950/Win10 alá?
-
-
válasz
TechN7ne #41012 üzenetére
A kérdés az, hogy mennyi pénzért váltasz. Mert az a rákfenéje mindennek. Ha mondjuk plusz 20e Ft-ből kijösz, akkor én legalábbis azt mondom, hogy oké. Ha 30-40e Ft ráfizetés mellett vagy, akkor már homlokráncolós, mert annyival nem jobb a kártya, és akkor már ott vagyunk, hogy várj egy kicsit, és gyűjts hozzá, mert a Radeon RX480 ára ~60e Ft magasságában várható 4GB RAM mellett is úgy másfél hónap múlva, a 8GB-os pedig ennél csak cirka 10e Ft-vel lesz drágább.
Az RX480 pedig a Radeon R290/390 sebességét hozza, 150W-os fogyasztással, GCN 4-el, sokkal jobb új technológiákkal (TrueAudio, DP 1.3/1.4, HDMI 2.0 és társai). Ráadásul új kártya.
@Petyyyyy: Én ezeket az árakat se nagyon értem. Ennyit egyszerűen nem ér a kártya most, hogy jönnek az új Radeon és GTX kártyák...
-
TechN7ne
nagyúr
Hali
GTX 760-t váltanék 7950- re, remélem nem lövök mellé......
-
Borisz76
nagyúr
Na megtörtént a pasztázás.
Szétkaptam a kártyát : ( A képek LG G4 mobil telefonnal készültek. )
Megtakarítottam :
Miután a hűtőbordát is megpucoltam a szutyoktól jöhetett a paszta, vékonyan :
Hopsz...egy kicsi le is csöppent
Összeszerelés után teszt :
Jobbra eredeti , 3 éves aránylag keményre kötött pasztával mért eredmények.
Balra a friss kenetÉs érdekes módon ....szinte semmi változás !
Igaz nem az MX-4-t használtam hanem az MX-2-t mert az volt bontva , de nem hiszem, hogy a 2 paszta között olyan nagy különbség lenne !
Mint látható kicsit alacsonyabb fordulaton 1 fokkal hűvösebb a GPU.
Gyári ventiprofil volt a tesztek alatt. Nem állítottam semmit.
Sőt fel sincs telepítve az alkalmazás amivel lehet állítani az értékeket. -
DjDanee87
addikt
Tényleg jó kártya. Megjelenés óta használom, és nemrég 2560*1440es felbontásra váltva is simán megy very high gta5 átlag 55 FPSel.
-
Petyyyyy
addikt
Nálam is 2,5 éve szolgál a Matrix és ugyan nem vagyok egy hc gamer, de eddig semmi nem bírta megfogni.
Úgy jó fél éve újrapasztáztam én is, de rájöttem, hogy az a paszta majd' 3 éves volt.
Szóval lehet ma én is újrakenem. -
Raggie
őstag
válasz
Borisz76 #40999 üzenetére
Anno a 7950-emet én is újranyomtam MX-4-el és én is legalább 5-8 fokot nyertem.
A mostani R9 290 Vapor-X-em már CLU-val pasztáztam újra, de 1-2 fok lett csak a különbség.
De gyanítom, hogy itt valami nem stimmel, mert ezt a CLU-t azért kicsit nehezebb felvinni, szóval most hétvégén megint újrapasztázom hátha jobb lesz...SZERK:
Amúgy a 79XX széria nekem is nagy kedvencem! Fájó szívvel váltottam, és mivel a kártyám az öcsémhez kerüt ezért a pályafutásár továbbra is figyelemmel tudom kísérni és kísérem is, mert úgy a szívemhez nőtt! -
válasz
Gróf... #40997 üzenetére
@Gróf...: Noha a 79xx széria tényleg jól sikerült, de volt már ilyen. Anno a Radeon 9800 Pro-m is nagyon sokáig húzta, a GTX 460-am is, szóval vannak jobban és rosszabbul érkezett szériák. A 28nm-en ragadt gyártástechnológia miatt maradt a későbbi Radeon (és GeForce) kiadás olyan rossz pozícióba.
Ezzel együtt meg kell mondjam, hogy én erősen vakarom a fejem, mert anno a GCN miatt vettem a kártyát, és nem pedig GeForce GTX 770-at. Az elmúlt években viszont folyamatosan azt láttam és látom, hogy, hogy a GTX 770 maradt kb. a 7950-el egy szinten a játékokban. Még a Doom 2016 esetében is. Talán ha további egy évig még maradna, akkor lenne normális megírt Dx12 címek alatt előnye a 770-el szemben. Ez pedig számomra óriási csalódás...
Most egy Radeon 390-re akarom majd lecserélni, reméljük nem bánom meg.
@Borisz76: Nem tudom mik azok a gap-padok, de az én 7950 Twin-X-emnél a pasztázás is segített, illetve az is, hogy a gyári ventik már döglődtek, illetve megdöglöttek, szóval két 12cm-es Akasa ventit hefteltem rájuk. Sokkal csendesebb lett, és melegedni sem melegedik annyira.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Arena Breakout: Infinite
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12G - 36 hó garancia
- ASUS 4070 Dual OC 12GB GDDR6X - Garanciális 2027 januárig
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest