-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
X@b3e
addikt
válasz Balathruin #41897 üzenetére
Én is 10-est nyomom évek óta, eddig nem volt gond, bár nagyon nem játszottam és drivert sem nagyon frissitettem, csak most, h ujra visszaraktam a vizet
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
X@b3e
addikt
válasz Petyyyyy #41894 üzenetére
Sziasztok!
Giga Windforce HD7950 3Gb kártyám van, vizezve. Többször fagyott a win10 az utóbbi idöben, ujra is akartam telepiteni, de egyszerüen megáll egy bizonyos rész után. Arra gondolok, h amikor a vga drivert telepiti, akkor lehet. Egy régebbi verziós win10 felmegy, azzal kezdtem próbálgatni, de amint feltenném a legujabb drivert hozzá, fagyi lesz. Addig próbálkoztam, míg eljutottam oda, h a 15.20.1062 catalyst, ami még csont nélkül felmegy. Ezzel simán játszok is, meg bármi (persze az ujabb dolgokkal már nem, pl a BF1 egyböl reklamálná már az ujabb drivert.. ) Viszont ha ettöl újabbat próbálok feltelepiteni, már telepitéskor lefagy a gép. Ennek mi lehet az oka? Megfáradt a kártya? Vagy más?
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
Petyyyyy
addikt
válasz Borisz76 #41891 üzenetére
& akela91 - Köszi srácok! Megnézem milyen, igaz én ezer éves játékokkal játszom. (Mafia2, GRID...)
Viszont tegnap este előbbivel játszottam és nem óhajtotta visszavenni az órajeleket, olyan volt, mintha HD filmet játszanék le. GPU 500MHz, Memó 1650MHz.
Process explorer semmit nem mutatott, de lelövöldöztem mindent ami szóba jöhetett volna. Restart megoldotta. Ha jól emlékszem most 16.10(.1/2) van fent.[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Joker94Hun
tag
Van már normális driver a kártyához mivel megy az OC? Ref 7970-em van,de előfordul hogy csak 2.-3. Gép restart után indulnak el az oc órajelek ami elégzavaró. :/
-
Borisz76
veterán
válasz Petyyyyy #41890 üzenetére
Tegnap tettem fel mert nem indult el a World Of Tanks.
Azt hittem a "régi" driver miatt de nem az volt a gond.Azóta mást nem próbáltam még.
Kép,hang rendben filmezés alatt.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Petyyyyy
addikt
Próbáltátok a legutolsó 17.2.1 drivert srácok?
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Egy barátom kért meg, és ezért segítséget szeretnek kérni. A gépben egy Sapphire 7970Oc van, win 8.1 és bizonyos időközönként játék közben előjön a képernyő illesztőprogram leállt, nem válaszol hiba majd újraindul. A gép és rendszer megy nem fagy meg, csak a játék leáll és ez elég kellemetlen. Mi lehet az oka, mivel lehet gond?
Köszönöm!
-
PH-User
addikt
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy az ASUS HD7950 DirectCU II videokártya memóriái és a hűtőborda közé milyen vastag gap pad-et (thermal pad - hővezető lap) raktak gyárilag?
Milyen vastagot rendeljek?Előre is köszönöm!
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Petyyyyy
addikt
válasz kulu22 #41874 üzenetére
Na, így már rendben vagyunk.
Csak azért nem kerül be mégegy 7970 Matrix P. a gépbe, mert nem elég nagy a házam hozzá. Nyugtassatok meg, hogy hamarosan érkezik olyan AMD kártya, ami simán kiváltana egy 7970CF-fet és hogy amúgy sem megy mindenhol a CF meg hasonlók.
-
Baryka007
őstag
Üdv, srácok !
HD 7970 leállt második ventilátor csak 85% fölött induló stb.... Szerelhető, vagy kell venni újat ?
-
kulu22
aktív tag
Az új szerzemény egy Gigabyte HD7950 3GB WindForce, ez már jól néz ki, kb. 5 perc FHD FurMark után [link]
Köszönöm mégegyszer az infókat mindenkitől!
-
kulu22
aktív tag
válasz Balathruin #41872 üzenetére
25-26C.
Egyébként így néz ki: [link]
Találtam még ilyet: [link]Egyébként megegyeztem az eladóval, visszaküldöm
[ Szerkesztve ]
-
kulu22
aktív tag
Sziasztok, tegnap vettem egy Sapphire 7950 Flex-et, az normális, hogy a kártya egy pontja (táp környéke) közel 100C-os? Még üresjáratban is. FurMark azonnal kicsinálja, még 720p-ben is: csikos képernyő, lefagyott gép.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz blacksir #41863 üzenetére
BIOS kapcsoló másik állásban? Csökkentett módban driver/egyéb progik (AB/Trixx/stb) levakar, utolsó nonCrimson WHQL driver (15.7) próba..de a tünet alapján GPU gond. BIOS átírása alacsonyabb órajelre/magasabb feszre esetleg, hátha..de ez már a haláltánc. Bízd szakira inkább, ha meg akarod menteni
-
blacksir
tag
A bios ban nem csinálja a problémát.Jó lenne ha lehetne valahogy javítani, szervizelni vagy otthoni lag megoldani. Köszi a segítséget. Kellemes ünnepeket mindenkinek!
-
blacksir
tag
Sziasztok. Segítségeteket szeretném kérni, információra van szükségem. Van egy gigabyte HD7970oc 3gb kártyám ami sajnos becsikozodik, windows töltés ig elmegy majd maga az asztal nem jön be. Ekkor újra indul az egész gép. Tud valaki segíteni hogy mi baja lehet a videó kártyának? Előre is köszönöm a segítséget.
-
dealerman
aktív tag
-
dealerman
aktív tag
majd eladjuk ,és veszünk az árából egy filmezésre való vga-t,mert ennyi pénzért játszani nem lehet vele
"A WDDM 2.2 némi áldozatot is követelhet, ugyanis a Microsoft a Shader Model 6.0-val egy picit engedni akar a fejlesztők igényeinek és leszűkítik a célozható hardverpalettát. A jelenlegi Creators frissítés fejlesztői verziójában a Shader Model 6.0 minimum igénye a D3D_FEATURE_LEVEL_12_0. Ha ez a végleges frissítésben is így marad, akkor az azt jelenti, hogy a Shader Model 6.0-ra írt játékok csak AMD GCN2, GCN3 és GCN4, NVIDIA második generációs Maxwell és Pascal, illetve Intel Gen9 architektúrára épülő (vagy még újabb) grafikus vezérlőkön fognak elindulni. Mindegy tehát az, hogy például az AMD GCN1, az NVIDIA Kepler és első generációs Maxwell, valamint az Intel Gen7.5 és Gen8 architektúra is támogatja a DirectX 12-t, a Shader Model 6.0 minimum követelménye nem fogja engedni az alkalmazások futtatását.
A probléma sajnos komplex, mert például az NVIDIA GeForce GTX 750 és 750 Ti, vagy az AMD oldaláról a Radeon R9 370 még ma is kapható, és ezek a jelenlegi állás szerint a nem támogatott hardverek sorát gazdagítják. Ugyanakkor a Shader Model 6.0 egy lényeges előrelépés a piacnak, mivel végre szabványosan lehetővé tesz számos olyan függvényt, amelyeket az Xbox One-on már használnak a fejlesztők, és amelyek hiányában az alternatív PC-s shaderek lényegesen lassabban futnak."[ Szerkesztve ]
underground techno will never die
-
Pala
veterán
válasz Gróf... #41853 üzenetére
Pedig az Afterburnerben lehet ezt allitani. Toltsd le a legujabb verziot (4.3.0) es vess egy pillantast erre: [link]
Alul az Unofficial overlclocking mode resznel a kepen lathato modon a Without Powerplay supportot kell kivalasztani. Ezzel mindig max orajeleken fog uzemelni a kartya, meg akkor is, ha csak a desktopot bambulod, szoval vagy letrehozol 3D es 2D profilt, vagy manualisan kapcsolod be es ki jatek elott, ill. utan.
[ Szerkesztve ]
-
Gróf...
aktív tag
Nem hittem volna, hogy négy év használat után ezt a kérdést kell feltennem:
Rá lehet venni valahol a beállításokban "átmenetileg" a VGA-t, hogy ne vegye vissza a teljesítményt, hanem mindig csutka gázon menjen? Anélkül, hogy a bios-t átírnám!
Vannak olyan 2D-s játékok, amik nem igénylik a teljesítményt. Ilyenkor 300-501 az órajel, de akadozik. Már másodszor futok bele ilyenbe és nagyon bosszantó! (ott a teljesítmény, de nem használja ki. Inkább büntet!)
Afterburner-ben nem találtam.Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
Extremex
tag
válasz Balathruin #41849 üzenetére
Köszi,de úgy néz ki ez se jött be
Nézek valami régebbi drivert hozzá,esetleg tapasztalat,hogy melyik e legbeváltabb driver? -
Extremex
tag
Sziasztok!
Mitől lehet hogy a kártya le van terhelve mikor nem csinálok semmit,illetve hogy jövök rá hogy mi terheli le?
Nod32-t elindítottam nem talált kártevőt.
Jelenleg gpuz szerint gpu load 82%
(hd 7970)[ Szerkesztve ]
-
dealerman
aktív tag
Sapphire tulajok,akinek lehalt a ventije itt tud olcsón venni [link]
Kb 1 hete jött meg nekem is,igaz ez dual-x-es nem vapor,mint a gyári,de szerintem ez még sokkal jobb/szebb,és halkabbnak tűnik
Igaz több,mint 1 hónapot vártam rá,de megérte,ennyi pénzért meg főleg
ha már szétkaptam,kapott jó kis mx2-es pasztát,ami szépen lejjebb is vitte kb 5-6 fokkal
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz Petyyyyy #41839 üzenetére
Köszönöm, hasznos linkek , bár a cf-nél kissé fiktívnek tűnik ez a számolás dolog, a valós (játék alatti) teljesítmény közelebb lesz egy 7970 cf-nél a 1080-hoz, mint ahogy a specifikációk alapján azt kiszámolja az oldal.
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz fasterware #41842 üzenetére
ABt sem ok nélkül frissítik..valszeg előbb-utóbb helyreáll a rend és menni fog.
-
fasterware
aktív tag
válasz Speed® #41841 üzenetére
Akkor az Afterburnernek ehhez semmi köze ugye? Már szedek lefele vagy 10 drivert visszamenőleg, remélem valamelyik jó lesz. Gondolom benne van az is a gyártó részéről, hogy visszafogja a vga teljesítményét ilyen módon, hogy cseréljünk ujabb szériás vga-ra, de szerintem még van erő ebben a vga-ban. Köszönöm a válaszodat egyébként .
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz fasterware #41840 üzenetére
Az újabb driver felel nagy valószínűséggel az anomáliáért..régebbivel próbáld ki, amivel még ment az OC..aztán ha nincs megoldás az újhoz is, mehet a BIOS szerkesztgetés..ami amúgyis jobb megoldás kitesztelt/egyedi értékekkel.
-
fasterware
aktív tag
Sziasztok.
A napokban mikor játszottam a Gigabyte HD7950 vga-mon, és Afterburnerben kitoltam a power limitet + 20%-ra ( mint mindig ) észrevettem h a gpu csak 900 MHz-en megy holott ennek a modelnek 1000 MHz az alap órajele, nem tudom mitől lehet, illetve húzok a gpu-n és ugyanúgy 900 MHz - en teker.
Legtöbbször cserélgetem a vga drivert a legujabbakra, az msi afterburnert csak néha frissítem ujabbra, lehet, hogy az afterburner fogja vissza az órajelet vagy mi lehet, más is találkozott ilyennel ?
Azért a legujabb játékoknál elég nagy érvágás az a 100 MHz minusz.Abban nem hiszek, hogy az ujabb driver többet hozna játékokban, mint a + 100 MHz.
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
Sziasztok!
A jelenlegi zöld csúcskínálathoz mérten (1050, 1060, 1070, 1080-ra gondolok) a 7970-esemet hova lehetne tenni? 1050-es szintjét eléri vajon? És a két db 7970? (CF-em van). Főleg játékok alatti sebesség szintjén releváns a dolog. Esetleges vásárlás/váltás miatt (is) érdekelne.[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
LacBp
tag
válasz Balathruin #41836 üzenetére
fs 17 farm simulator 2017
-
LacBp
tag
Sziasztok! Tudom,hogy nem ez a legmegfelelőbb topic, de látom, itt nagyon benne vagytok a vga kártyák nemi életében! hátha tudtok segíteni!
Van egy laptopom (tudom, ezzel már kiestem a pixisből). AMD 7400m vagy HD6470 van benne (egyik leírás másik eszközkezelő alapján). Egyszerű kérdésem van! Honnan tudom,hogy támogatja -e a shader model 3.0 t vagy sem! Azaz, azt, hogy nem indul el vele a játék, amit szeretnék, azt tudom... de hogy van -e rá valami megoldás, vagy nincs, az nem!
Elnézést,hogy hosszú voltam, és köszi előre is mindennemű segítséget!
Laci
-
Baryka007
őstag
Megnéztem mit tud a Sapphire 7970 Dual X még volt benne nafta. De nem akarom megölni. Itt már volt egy-két hiba Unigine Heavenben... Furmarkban viszont nem... Azonban elképesztően érdekes dolgot vettem észre...
Gyári órajelen 74 fokon elvolt 100% os ventivel 10 perc után a Furmarkban nyitott gépházzal. Power limitet kitoltam adtam neki feszt 1,2ghz core clock... És felfutott 98 ig de pillanatok alatt Micsoda naftát vehetett ott fel hirtelen ez a kártya... És amúgy azt vettem észre, hogy 1 Ghz a bűvös határ ! Ott kezd el nagyon sokat felvenni ( afelett ) addig még nagyjából azonos a gyári 925 mhz es core clock hőmérsékleteivel... Hmm....
Egy kis elgondolkodtató (Persze mindenki tudta, hogy ez így működik. De ez mégis statisztikai adat )
-
dealerman
aktív tag
válasz joshua7 #41826 üzenetére
most felraktam egy trixx moddoltat azzal állítottam be az értékeket ,mellé a legújabb afterburnert ,mindkettő autoba indul windows betöltésekor,vagy is majdnem mert a trixx az qrvára nem indul el de viszont teszi a dolgát,most két kijelző is van a vga-n és szépen le is húzza magát alapra 2d-ben a feszkó is !!! nagy meglepetésemre ,és terhelésnél felveszi az OC-t ahogy kell,pár napig tesztelem ha nem fog szarakodni,akkor így marad,ez már tényleg az utolsó esélye
-
joshua7
veterán
válasz dealerman #41825 üzenetére
A BIOS átíráson kívül más megoldást nem tudok, ellenben nálam is ez a gond - nem megy a tuning, mióta váltottam 16.10.x-re. A 16.11.3 és 4 is ilyen. AB-vel nem megy és 3/4/5/6-os verziójú Trixx-szel sem. Bár 950/1250 az alap, még az se megy, konstans a 850/1250. Nem jöttem rá még, hogy miért. Előtte, ha jól rémlik, a 16.7.x volt fönt, azzal még teszek egy próbát. Esetleg nézz meg Te is egy régebbi drivert.
[ Szerkesztve ]
Semper Fi
-
dealerman
aktív tag
Meguntam
Se AB se TriXX nem akar normálisan dolgozni OC-nál
VBE7 nekem kínai még maga a flashelés az megy,de nem vágom melyik értékeket kell módosítanom
state 0,1,2,3 azon belül megint egy jó pár .kb így nézek1100/1400mhz
1.131/1.618 Vezeken az értékeken vagyok stabil
Segítsetek
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Hólyagovics #41822 üzenetére
Mindkettő BIOSt feltoltad (0/1 adapter) restart előtt..?
Szóval
atiflash -p -f 0 BIOS1.rom
Aztán
atiflash -p -f 1 BIOS2.rom
Feltéve persze, hogy a 0/1 pozíciót kapta a VGA és nincs IGP előtte. -i paranccsal ki tudod listázni ki-kicsoda, értelemszerűen azokat kell flashelni amit kell.
És eztán mehet a restart, így jónak kell lennie. Jelenleg a 2. GPU lehet ezért nem látszik.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Hólyagovics #41817 üzenetére
BIOS kapcsoló másik állásban mit mutat..?
-
Raggie
őstag
válasz Hólyagovics #41819 üzenetére
Hát ha az original bios-sal is ilyen marad, akkor passz. De le kéne tesztelni normális használat során, hogy érezni-e különbséget, mert lehet, hogy csak az érzékelő szoftvereknek kavartál be.
Mindenesetre nem véletlen a sok figyelmeztetés a flash-elések előtt, hogy minden elérhető infónak utána kell nézni mielőtt lép az ember...
Clint Eastwood FTW
-
Hólyagovics
csendes tag
válasz Raggie #41818 üzenetére
Nem csak a memó neve, hanem a sáv- és buszszélesség is drasztikusan kicsinek tűnik. Sőt a Gpu-z szenzorok fülén az egyik gpu adatai rendesen láthatók, míg a másiknak csak a venti fordulata látszik..minden más nulla (ha jól emlékszem, mert inkább kikapcsoltam a gépet).
[ Szerkesztve ]
-
Raggie
őstag
válasz Hólyagovics #41817 üzenetére
De valami gond is van a kártyával vagy csak más lett a memória neve?
Clint Eastwood FTW
-
Hólyagovics
csendes tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Hólyagovics #41815 üzenetére
TPU BIOS gyűjteményben van 7990 szvsz, nézz szét. Legközelebb tedd biztos helyre az origit flash előtt..alap.
-
Hólyagovics
csendes tag
Sziasztok!
Letöltöttem két moddolt .rom-ot, amiket úgy néz ki figyelmetlenül mentettem el a VBE7-el. Sajnos ezeket Atiflash-el flesseltem is az XFX 7990-emre Azóta a Gpu-z az egyik core esetében más memória adatokat lát:
type=GDDR5(Autodetect) (Hynix helyett)
bus width=32bit (384bit helyett)
bandwith=24Gb/s (288Gb/s helyett)Ezek szerint tönkrement??? Vagy meg lehet még menteni???
-
Gery0505
aktív tag
válasz Balathruin #41811 üzenetére
Igen, ezen én is gondolkodtam, hogy le kellene venni a burkolatot, és rátenni két nagy ventit, de az a helyzet, hogy ez a kártya így is 3 helyet elfoglal, mert olyan duci, de ha még ráteszek kívülről két nagy ventit, akkor még többet fog elfoglalni. Néztem az e-bay-en is van dögivel ilyen venti, ami ehhez a kártyához való, de avval ugyanott lennék, ahol most... Szóval olyan kellene, 92-95mm-es, amely passzol a kártyán lévő lyukba, de a boltok kínálatában nem nagyon van ilyen. Ezek az Arctic hűtők milyenek lennének rá? Ismeritek ezeket?
Például: Arctic Evvel is az a baj, hogy sehol nem látom, hogy bármelyik is jó lenne a a 7950-es kártyámra. A 7970 GHz edition-t ugyan írja, de nem tudom, hogy miben különbözik a két nyák, passzolnak-e a lyukak."Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ASUS HD7950 DC2T videókártyám, amelyen egyre zajosabb a ventilátor. Az a helyzet, hogy nagyon zavar, ha böngészek, itt ülök a csendben, és hallom, ahogy a videókártya túráztatja a ventillátort. Kicsit tekerek a weboldalon, nagyobb lesz a terhelés a kártyán, erre felpörög a venti, jó hangosan, majd megint csend lesz. Abban kérném segítségeteket, hogy mire tudnám ezeket a ventiket kicserélni, ami rettentően csendes. Esetleg abban is benne vagyok, hogy az egész hűtőt kicseréljük, de először próbáljuk meg a ventilátorokat valami hasonló, de csendes típusra kicserélni. Olvastam, hogy sokan panaszkodtatok a ventik motorhangjára, most már én is csatlakozom ehhez a táborhoz. Előre is köszi a segítségeteket."Failure is always an option." Adam Savage
-
dealerman
aktív tag
Én most a gpu feszkóval szívok,nem akarja visszahúzni magát de van hogy észhez tér...... teljesen random csinálja ,van hogy bekapcsolom a gépet és lenyomja 0.8 körülire aztán szépen felegy ha terhelve van,de sokszor csutkán marad és meg se moccan
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz gabber01 #41803 üzenetére
Ha UEFI módban használod, akkor kellemetlent Egyéb esetben semmi gondot nem okoz. A dualBIOS viszont azért van, hogy ha gond van, átkapcsolhass az origonalra, aztán Win alatt visszakapcs a problémás BIOSra és helyreflashelheted. Nyilván őrizd meg a módosítatlant ilyen esetre.
Amúgy van rá mód, hogy UEFIs legyen a modBIOS, de HEX editorral kell túrni..ha fontos, guglizz rá.
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
válasz Speed® #41802 üzenetére
Egyébként a VBE7 azzal fogad mikor betöltöm neki a kinyert vBios-t hogy
UEFI image detected
Modification only affect the legacy BIOS, UEFI part will be disabled.Milyen gondot okozhat, ha mégis módosítom a romot és ráflashelem a karira?
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest