- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- Hobby elektronika
- Steam Deck
- Milyen egeret válasszak?
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
ricsi8800gt #40590 üzenetére
Ez nem VGA hiba szvsz, akkor szokott ilyet csinálni, amikor olyat állítok be a BIOS-ban, amitől nem tud bootolni a gép.
-
ricsi8800gt
addikt
A 280X forumba nem jött válasz,Talán itt.
Olyan kérdésem lenne hogy azt miért csinálja a videókártya hogy az alaplap biosban valamit állítasz és utána kikapcsol a gép,És mikor be kapcsol akkor a kártya ventik maxon pörögnek és kézzel kell ki kapcsolni a gépet majd vissza és ugy jo.
De mikor maxon pörögnek a ventik akkor képet nem ad be
Sapphire 280X Toxic -
Uh, az azért komoly.
aya: Én sem tuningolásra használom, egyszerűen az alap órajelek tartásához is kell az overdrive. +20% Power limitet rá kell tennem, különben nem tartja stabilan a boost órajelet, hanem benézeget akár 500-600 Mhz-ig is. Kitolva a limitet szerencsére betonstabil 1000 Mhz-et tart.
-
-
Gróf...
aktív tag
válasz
Chosen #40582 üzenetére
BE-s HIS-em van (1050 Mhz) A sebességet afterburner-ből állítom probléma nélkül. A feszültséghez használom Droid programját. Ott előfordul, hogy elsőre nem veszi be az új feszt, aztán meggondolja magát egy-két újraindítás után, vagy nem és akkor újra rá kell küldeni a bios-t. Mivel ez egy tuning láz volt nálam és már lecsengett, így már ez sem jelent problémát.
Nekem nincs konkrét bajom a Crimson-al!
A Fallout 4-es probléma nálam is előjön, de nem zavar és nem is állandósul. Viszont gyorsabb a játék vele! -
Crimson driver nálatok is ignorálja a BIOS flash beállításait? Megdöbbenve vettem észre, hogy a saját "silent" BIOS-omból csak a ventit vette figyelembe, de az órajeleket a Boostos maximumon járatta. Nem lett belőle baja a kártyának, csak jobban melegedett, mint amennyire terveztem.
-
Gróf...
aktív tag
Jelentem az LG 277-em is 72-őn megy, de csak a crimsonnal tudtam rávenni!
-
Bossp
addikt
Ha valaki le szeretné cserélni akkor mindenképp az r9 390-et ajánlom! az X nem éri meg a felárat, Viszont több játékban is tapasztalok 1080p (így hogy már mindent max-ra állítok, 2-4* AA) 4,3-4,7 GB Video memória foglalást. Geforce oldalról a 980 Ti lenne jó váltásra, de az meg ha el is adod a karid is majdnem 200e Ft kiadás. Én 60 -ból megúsztam!
-
-
-
aya
addikt
Lassan megérett a cserére a 2.5 éves asus 7970 top kártyám, csak sajnos nem látok még mindig alternativát a lecserélésére. max a 290x 390 vonal de az egy kicsit drága
-
-
F e Z o
veterán
válasz
koni016 #40562 üzenetére
Miért lenne? Lehet létrehozni kiterjesztett asztalt a tv számára vagy ha ugyanaz a felbontás, akkor klónozni az asztalt. Ha esetleg van integrált vga-s deszkád, akkor mehet az is, hogy tv-re megy integrált vga-ról a kép, míg monitorra a dedikáltról. Nekem pl, így van összekötve itthon a gép a monitorral és tv-vel.
-
koni016
tag
Sziasztok!
Ha a TV-t ráakarom kötni a gépre HDMI kábellel és a monitort átdugom a DVI csatlakozóra akkor abból nem lesz semmi zűrzavar?Az nembaj ha nem tudom használni egyszerre a kettőt, mert a tv-t csak filmezésre használom. Szóval nem akarom mindig pendrivra rátenni a filmeket, hanem csak bekapcsolom a tv-t és egyből nézhetem
-
MurdR
veterán
Sziasztok!
Friss Win7 telepítés, Crimsont tettem fel, Sapphire HD7970 3GB, és ezt írja ki ha a Grafikus beállításokat szeretném megnyitni:
illetve:
Ötlet hogy mit tegyek?
-
weri
senior tag
válasz
ricsi8800gt #40549 üzenetére
Ha ket agra lenne bontva akkor esetleg, de ismerosom r9 285-et nem birta egy Corsair VS 550. Sztem legalabb egy kategoria a ket tap
-
Mika1227
őstag
Vajon egy 7970-es kártyát elbírna a tápom? Chieftec GPS-550 AB A 550W
-
CirrMee
addikt
Pár hete volt téma a Lightning kártya, akkor vettem is egy példányt.
Szituáció: gondoltam csinálok egy moddolt (BIOS) verziót, a hűtő profilját hekkeltem, meg kicsit az órajeleken/feszültségen igazítottam. Sajna a Win10 a boot felállása után állandóan kettéfagyott graf hibával (pedig már bőven ment az asztal), ezért az origi kapcsolóval orvosoltuk a problémát. Az a BIOS viszont nem a LE verziót takarta - nekem meg eleve LE kártyaként árulták a hirdetésben. Ha jól értelmeztem, az Original BIOS -t nem lehet felülírni, tehát ha ez a gyári, akkor miért éri meg valakinek nem is odavaló BIOS -t (Pl a LE verzióst) tankolni a programozható állásba, ha abból előnye meg pláne nem fog származni? -
Petyyyyy
addikt
Pedig reméltem, hogy csak eseti a probléma. Nálam is 190MB körül használja a VRAM-ot a rendszer Crimsonnal, de azt hittem a böngésző meg a Rainmeter viszi el. Akkor lett gyanús, mikor Mafia2 közben textúrahibák is voltak.
Megy vissza 14.4
-
scr006
tag
Crimson driverek teljes letakarítása után, egy régebbi Catalyst-al megoldódott a probléma. Sajnos a crimson-t még az amd Clean up utility-je sem szedte le teljesen, csökkentettbe tudtam csak...Remekül sikerült driver ezek szerint a 15.12-es is.
-
scr006
tag
válasz
Speed® #40537 üzenetére
Most próbáltam h átkapcsoltam a kártyán a BIOS-t, de azzal is ugyan ez van. Böngésző nélkül eszi ezt a mennyiséget, de nem találok feladatkezelőbe semmit ami eddig ne futott volna és terhelné. Keresgéltem neten h csak a Vram használatot logolja, de nem igazán találok. Szerintem sem kellene ennyi vramot megennie a rendszernek idle-ben, bár jeleneleg épp csak 162-t eszik böngészővel..
-
scr006
tag
válasz
F e Z o #40535 üzenetére
Keresgetem, de nem találok, van esetleg erre egy program v vmi amivel láthatom mi eszi a vramot?
Win10 alatt, semmi nem fut csak a rendszer és 262 Mb-ot eszik a vramból viszont GPU Load 0-1%. Az a baj nem tudom h ram az sok v annyi kell a rendszernek, de kirívó programot feladatkezelőben nem látok sajnos.
-
scr006
tag
Sziasztok!
Valaki találkozott már a következő problémával? :
Alapból terhelés nélkül eddig a VGA-m (ASUS 7970 DCII) 150/300Mhz / 0.850V-on ment.
Most pedig egyik napról a másikra (csak 1 hütő csere volt rajta, az csak nem befolyásolja):
Alapból: 500/1350Mhz / 0.950V.
Ez mitől lehet?
Drivert cseréltem, nem változott semmi. Terhelés nincs, tehát nem eszi semmi a kártyát elvileg idle-ben sem.
Terhelés alatt müködik szépen, csak vissza nem akar menni alapra. Valakinek valami tipp/ötlet esetleg?
-
Gróf...
aktív tag
válasz
Speed® #40524 üzenetére
Gyárilag 1.5-1500 De ha nincs értelme, akkor marad. Próbáltam a napokban csak fesz nélkül 50-et 100-at rádobni, de hamar letérdelt.
Más.
Ez egy HIS 7970 gyári OC-s (1050) Amihez 1.25x v. fesz van társítva stabilan (szintén gyári érték). Ezzel ment-megy 1200-on, de már itt-ott elvétve hibázik. Gondoltam rádobok még egy századot. Ezt én úgy tudom kivitelezni, hogy DroidMester programjával módosítom a biost. Igen ám, de ha már 1.26x-et állítok be, akkor nem hajlandó felkapcsolni a legfelső fokozatba, hanem marad 500 hertzen! Van ennek valami konkrét oka? Láttunk már ilyet?(A kártya eddig 1050-1.104v-on ment. Rögtön megvétel után még a DM írt hozzá biost személyesen. Nem sokkal később kreálta a bios módosító programot.)
scr006! Afterburnerben a default kinézetnél a gpu fesz mellett jobbra külön le kell nyitni és ott lehet piszkálni a memóriákét!
-
Speed®
titán
válasz
Gróf... #40523 üzenetére
Kérdés, szükséges-e. 384bit mellett rángatni..? Nem limites szvsz..én vissza is vettem 1500ról 1250re a 7950et, 1200as GPU mellett alig van difi..fogyasztás/melegedés szempontjából viszont jelentős.
Az ICkre nézz rá, aztán megtudod mennyi a specifikált értékük..addig gond nélkül kell menjenek. Tippre 1.6V/1500MHzesek. -
Gróf...
aktív tag
Tiszteletem!
Eljött az idő, hogy egy kicsit megcibáljam a 7970-emet. Konkrétan az érdekelne, hogy MEMÓRIA milyen feszültség mellett milyen frekvencián képes maximálisan és-vagy ésszerű keretek között működni?
-
CirrMee
addikt
válasz
Kean_Sorbo #40518 üzenetére
Akkor csak bejött a jóslatunk, hogy a hűtéssel van/volt ott gond.
-
Speed®
titán
válasz
Kean_Sorbo #40520 üzenetére
Ha már megvan, miért nem használod? Féláron eladni bukta, akkor inkább vedd úgy, hogy karácsonyra meglepted magad egy csendesebb VGAval, amit még húzni is jobban tudsz
ps.: hamari voltál..visszavettem volna a Petert :S
-
szacsa33
tag
válasz
Kean_Sorbo #40518 üzenetére
Használod a 14 napos el állást ha hazai webshopban vetted.
-
Kean_Sorbo
őstag
Na tegnap megjött a "hiperhűtő". Nem lett azzal sem jó. Végül levettem a memóriahűtő lapot, majd visszatettem. Összeraktam a régi hűtővel, és láss csodát jó lett a Flex. Konkrétan nem értem, hogyan mozdulhatott el az egész annyira, hogy ne feküdjön a hűtő rendesen, de most lekopogom az új pasztával még hűvösebb mint volt.
Így most van egy jó kártyám, meg egy vadonatúj hasztalan hárompropelleres másfél kilós alutömböm, cirka húszezer jó magyar Forintért. -
scr006
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy sima Alpenföhn Peter (az első széria) felmegy-e Asus 7970 DirectCUII-re, valaki próbálta-e már. Tehát nem a 79XX edition.
Ez lenne az:
http://www.merlinhardver.hu/webaruhaz/alpenfohn-peter-vga-cooler-hasznalt/4401
Valakinek esetleg tapasztalat?
Előre is köszönöm!
üdv!
-
F e Z o
veterán
válasz
ricsi8800gt #40510 üzenetére
10 hozzászólást kellett volna visszaolvasnod, hogy mit. 7970 Lightning bios-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest