Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeLucZ
addikt
most komolyan ezen vitatkoztok ?
c2c valóban fikarcnyi különbség van a két vga közt, tök mind1 hogy 44 vagy 42 fpssel megy valami, kicsit én is bánom hogy 70est vettem, 50el jobban jártam volna és cserébe maradt volna sok cash a zsebemben, csak abban reménykedtem hogy 1250et hozni fog a 70es 24/7re, és ott már mondhattam volna hogy nem nagyon tudja befogni az 50es, de igy kb egy átlagos 7950es elveri tuningban a nyamvadt 70esemet
gondolkozom a cfen, akkor húzni se kéne, alapórejels 7970CF is büntetne, főleg igy hogy folyamat jönnek a boost driverek, jó messze van már a kezdeti teljesitményétől a vga
-
válasz
Foxmulder89 #18195 üzenetére
Ez a linkelt teszt szép és jó, csak pl "kicsit" szűkszavú a grafikai beállítások terén.
Mondjuk AA, AF mértéke és társai...
Csak általában átlag user nem nézi, hogy milyen is az adott teszt metodikája, csak a számokat és csókolom.... -
Foxmulder89
senior tag
Miért linkelsz be egy alapórajelen járatott 7950 vs 70 összehasonlítást ?
Itt egy teszt. Alulról súrolja az 5%-ot a különbség köztük, c2c.
A ROP a leggyengébb pontja ezeknek a kártyáknak, nem a shader és a textúrázók, így nem jön ki az a különbség amit papíron várna az ember. -
csaabz
őstag
Nos, eddig azt hittem boost nélküli verzióm van, de aztán kiderült, mégiscsak az.
Sapphire Flex 7950 with BOOSTAzt írja, a default órajel 860 Mhz. De az enyém 925-ön jár alapból, pedig nem nyúltam hozzá.
-
daveoff
veterán
Egyik nap kockaharcossal csináltunk egy tesztet BF3 multiban! Caspian Border pályán, beültünk helibe, ás köröztünk a pályán.....fraps-el csináltunk bench-et! Az én kártyám 1150/1650-en ment, az övé 1200/1500-on, minden ultra 4xmsaa. Az eredmény elég érdekesre sikerült avg fps mindkettőnknél 104 lett
, így lestem. A min és max fps magasabb volt nála valamivel, de nem jelentősen. Ezt csak érdekesség képen írtam, de ez elég tényszerű, nem? Ilyen tesztet nem találsz a neten, és ez a valóság....én ezekből indulok ki, nem egy több mint egy éves tesztből. Persze tudom, hogy a 7970-et is lehet húzni, de én speciel 7970 teljesítményt akartam mikor kártya vásárlás előtt álltam, és ezt meg is kaptam! Mellesleg spóroltam 35k-t, amit elkölthettem másra. Hozzáteszem én kitesztelt kártyát vettem, tudtam mire számítsak...
-
És kaptunk egy a tényeken és a szakmai szemléleten alapuló hsz-t, köszönjük. Akkor kérlek cáfold meg, ha elfogadod, hogy 9%-os órajel különbséggel hozható a 7970-es teljesítménye, hogy egy 1100-on pörgő 7970-es teljesítményét hozd, ahhoz 1200-on kell járatnod a 7950-est. És akkor megint nem vettük figyelembe, hogy csak az egyik versenyzőt húztuk. De semmi baj, ha az a lényeg, hogy az én
péniszemvga-m húzva olyanhosszúgyors mint a "józsi" drágábbpéniszevga-ja alapon és nem az hogy tényszerűen értekezzünk az adott hardware-ekről, akkor nem szóltam.(#18191) csaabz:
A boostos bios van rajta? Mert ha igen, akkor ott a probléma forrása.
-
válasz
daveoff #18181 üzenetére
Én meg a tényekből és a józan matematikából:
Lehet számolgatni.
Nekem is 7950-esem van, de teljes mértékben tisztában vagyok vele, hogy egy 1200 környékére megrántott 7970-es teljesítményét nem fogom vele tudni hozni 24/7-re, de ha inkább a fanatizmus a lényeg a tárgyilagos hozzáállás helyett, akkor hajrá.
(#18184) ricshard444
És akkor számold ki szépen az 1100 109%-át, és megkapod az 1200-at.
Szóval akkor most min is megy a vita? -
csaabz
őstag
Használ valaki Sapphire Trixx-et 7950-hez? Mennyi a default VDDC (voltage control)?
Ha rákattintok a Reset-re, felugrik 1250-re, pedig eredetileg biztos nem ott volt. -
ricshard444
veterán
Idézem magam a cikkből:
tehát Clock2Clock 5% a két kártya közti különbség átlagban a mért játékokban. Ebbe természetesen nem számoltam bele a kettő CPU limites fekete bárányt, hogy partiban legyen az 1050-n hajtott 70-essel a kistesó ahhoz 1150-en kell járatni, ez 100 MHz különbség azaz 9%. Játékfüggő hol mennyi, valahol 7 valahol 9% kell
-
válasz
daveoff #18176 üzenetére
Ahhoz, hogy az 1100-on pörgő 7970-est "verni" tudja a 7950-es, olyan kellemes 1220 környékére kell húzni. És akkor ugye a VortexII-est még nem is húztad. Tudom, hogy jó a 7950-es, nekem is az van, kellemesen húzható darab, de azért álomvilágba nem kell ringatni magad és főleg nem másokat.
(#18179) ricshard444
Maradjunk inkább átlag 10%-nál és ugye az 1100-es alapórajel esetén 1210,
(#18178) szasanyi:
Teljesen jól mondod, szerinted.
-
daveoff
veterán
válasz
Hoorus #18173 üzenetére
MSI 7950 TFIII-ak általában nagyon jól mennek! Ha kifogsz egy jobbat simán vered vele a powercolor 7970-et..........de ugye 100%-ra nem jelenthető ki, hogy jó lesz tuningban. Ha a 7950-ből 1150-1200MHz-et ki tudsz hozni, az már teljesítményben nagyon brutál tud lenni, és ár/érték bajnok.
(#18175) Pug: pedig hidd el, ez így van
-
válasz
Hoorus #18173 üzenetére
A platinum mátrix 1100, ha jól tévedek. Hát az még a "szénné" kategóriától igen csak messze van.
szasanyi: Akkor viszont nem értem, hogy ezt mire írtad:
Vicc kategória... egy ASUS HD7970 Matrix is alig drágább.
(#18176) daveoff:
A vortexII-est, ami alapból 1100-on, megy, hááát, azt azért kétlem.
-
szasanyi
félisten
Azért azt nem mondanám, de kérdezd meg Eleven82 PH!órumtársat. És mivel már gyárilag komoly tuning van, nyilván nem lesz olyan %-os hajlam mint általában (mert akkor ~1500Mhz-en kéne menni a GPU-nak). És az a kártya egy RoG Matrix ami szintén ad az árnak - amire nem is mondtam, húúú olyat kell venni!
-
Hoorus
őstag
válasz
ricshard444 #18166 üzenetére
122 jelenleg.. Hát naná, hogy nem éri meg, de hát na......
Ha egyszer elkapja a gépszíj egy kocka agyát akkor nincs megállás..
-
Hoorus
őstag
Áááááá csak az ára elég brutál... Na most 2 lehetőség adott..
1. Holnap elmegyek az Iponba és megveszem az MSI 7950 TFIII-at 83 K-ért
2. Vegetálok még 1 hónapig HD4000-el és utána megveszem a Powercolort...Nehéz ügy..
(#18163) daneeeeee: Nem vagyok monogám típus
-
Hoorus
őstag
-
Borisz76
nagyúr
Gyerekek csak ámulok a Crysis 3 grafikáján.
Nem sokat toltam eddig de brutál jó
-
glspeter1
őstag
Sziasztok!
Ha minden igaz, akkor jövő hét hétfőtől én is tagja leszek a klubnak és egyben egy Asus 7970 DC2 büszke (remélem
) tulajdonosa.
-
Speed®
titán
válasz
DroiDMester #18153 üzenetére
Nos, igen, erre a típusra van megoldásod..de ott a többi..arról nem beszélve, hogy lutri van itt is..vagy kifogsz egy jó GPUt, vagy nem..a korai, boostmentes példányokól könnyebb talán jót lőni. De ki hogy látja
Figyelembe véve, hogy mi pénzért mennek a 860ak aprón és mennyiért lehet értelmes, de nem túlzás lapot rakni Sandy/Ivy alá, nem értelek..de mások az elvárásaink. Nekem 80kból Z68 lap + 2500K + 8GB RAM megvan ;p Persze, ritka procit birtokolni is egy életérzés, ahogy brutál, de feleslegesen felszerelt lapot is..szóval értem ezt az oldalát is
-
Gubrush
csendes tag
Sziasztok!
A mai naptól boldog tulajdonosa vagyok egy Gigabyte HD7950-es (GV-R795WF3-3GD) kártyának és csak jót tudok róla mondani!
A többi 7950-eshez képest olcsóbb és nekem szinte hangtalannak bizonyult (korábbi rendszerhez képest ég és föld)! Egyébként a GPU-t egy i7-3770k proci, Asus P8Z77-V LE Plus alaplap, illetve Corsair 8GB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT memória szolgálja ki és gyakorlatilag egy álom, ahogy összedolgoznak! Egy nagy boldog család!
Az alaplapon bekapcsolt automatikus tuning mellett 4133 Mhz-en megy a CPU, GPU pedig 1000 Mhz-en. Mindenképpen megérte annyit dolgozni érte!
Köszönöm mindenkinek, aki segített tanácsokkal ebben a fórumban az elmúlt hetekben!
-
válasz
Speed® #18152 üzenetére
Hát most már hogy meg alkottam a tökéletes Boost nélküli BIOS -t a 11196-16-20G -re így már nem nehéz száműzni 3.perces művelet az egész, ha mindent bele számolok.
Aki meg jártas VGA bios cserében annak meg kb fél perc
Ha kell valakinek a Bios -om jelzi P.Ü -ben és elküldöm neki, szóval nem olyan vészes a dologigen, szerettem volna platformot váltani de az nem jött volna ki 6.k ból(mert ennyit fizettem rá a i7-860 -ra és még házhoz is jöttek vele!
)
Az igaz hogy ez sem megy sokkal magasabb órajelen hiába K -s de mégis megérte, mert sokkal alacsonyabb feszek kellenek ugyan ahoz az órajelhez, meg azért olyan ~200.MHz el többet is megy. Sandy/ivy -re ha váltanák akkor nálam ott kezdődik hogy, alaplap = ~80.k mert egy M5F lenne a méltó utódja a M3F -emnek, és akkor még hol a proci bele szóval annyit nem ér nekem a csere azért a pici teljesítmény többletértu.i. : nálam csak ROG -os lap jöhet szóba, már csak azért is mert közel 10.éve csak ROG -os lapjaim vannak/voltak és ez marad is így amíg lesznek ROG -os lapok
-
Speed®
titán
válasz
DroiDMester #18149 üzenetére
Nyilván, vannak kivételek. De abban egyetértesz gondolom, hogy laikusnak nem ajánlott..nem fog nekiállni BIOSt macerálni, anélkül meg tré..
Előző tesztedre azt hittem, végre platformcsere..de maradtál a Lynnfieldnél..megérte? Anno 870em volt, nézegettem a 875Kt, de nem láttam kimagasló OCt vele..880al már igen, de annak (is) horror ára volt, job alternatíva volt Sandyre váltani..
-
ZozzHUN
addikt
Kipróbáltam pár biost a 7950 Flex-emen. Volt rajta F42-es Gigabyte, MSI, simán ment. Viszont VaporX non boost-os nem adott képet HDMI-n
-
Low Noise
senior tag
Köszönöm a válaszokat
DroiDMester -é ritka brutálisan megy
-
válasz
Speed® #18148 üzenetére
Hát attól függ milyen az a BOOST -os, mert ha az előbb linkelt tesztemet megnézed, láthatod hogy no problem pedig egy 11196-16-20G ami Boost os(volt) gyárilag az igaz hogy száműztem belőle
-
Speed®
titán
válasz
Low Noise #18144 üzenetére
Minden példány más és más..de megkockáztatom, a PHs tesztben szereplő darab volt a legantituningosabb legyártott 7950
Nekem (ill. előttem szasanyinak és utánam kockaharcosnak) ugyanaz a példány simán meglépte az 1200at..ez gyakoribb. Arra érdemes figyelni, hogy ne boostost vegyen az ember..nyűgös.
-
Low Noise
senior tag
válasz
ricshard444 #18145 üzenetére
Köszönöm, akkor ezt fogom keresni ami neked van, a Dual X fantázia névvel kiegészített típust.
-
Low Noise
senior tag
Ki is emelném a lényeget a PH-s tesztből.
"a GPU-t 950 MHz-re tudtuk stabilan felemelni, míg a GDDR5-ös memóriákkal 1600 MHz-ig jutottunk. A GPU esetében a Sapphire által megszabott 900 MHz-től mindössze 50 MHz-cel jutottunk messzebb, ami nem túl acélos eredmény"
-
ZozzHUN
addikt
Ezt figyeljétek.
Játszottam a Crysis 2-vel. 1150/1450en volt 1250mV-n. Ventilátor a zárt ház miatt 67% körül tekert, 73 fokos volt a kártya kb, FPS kimaxolva FullHD-ban 100-45 között ugrált. Beléptem a végső kapun, ott felment 90 fps fölé a játék és teljesen leterhelte a gépet, de nagyon durván. Felugrott a hőfok 83 fokra, a ventilátor 80%-ra, fogyasztás 320W-ra. A végigjátszás alatt végig 73 fokos volt a kártya, de itt az utolsó 10 mp-ben 83 fokos lett, tiszta furmark effektus, pedig semmi extra nem volt
ez az a rész.
-
Low Noise
senior tag
válasz
DroiDMester #18140 üzenetére
Üdv Mindenkinek!
Ekkora külömbség van Saphire és Saphire között ? [PH Tuning]
Na, de a lényegre is térek melyik 7950-est érdemes megvenni ha tuningolni akarja az ember ?
Előre is köszönöm.
-
Jani18
aktív tag
Resident Evil 6 Benchmark-ot nézte már valaki?Nekem 11400 pont jött össze.
-
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
banderasz77 #18138 üzenetére
Az ugyanazt csinálja meg neked, nem kell manuálisan. Nekem úgy nem működött.
De a linkelt winraros képből én azt vettem le, hogy csak i7-nél van értelme, ott van javulás. -
banderasz77
addikt
válasz
Foxmulder89 #18136 üzenetére
Na és ezt a ParkContorl-t érdemes?
-
Demo77
csendes tag
válasz
banderasz77 #18103 üzenetére
Hmm, mintha swappolt volna egy embereset a vinyóm annál a dropnál
. Nincs ssd-m. Szóval előfordulhat gondolom hogy emiatt leesett a min fps. 10 tesztből kb 2x csinálja
. Jobb ötletem nincs hogy mitől lehet ...
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
banderasz77 #18135 üzenetére
Neked nem, mimic1979-nek igen.
-
banderasz77
addikt
válasz
Foxmulder89 #18134 üzenetére
Most komolyan, akkor egy i3-3220-nál meg kellene csinálnom?
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
banderasz77 #18132 üzenetére
Ez a forrása. A lényege az energiatakarékosság lenne, csak hogy olyankor is kapcsolgatja ki be a szálakat amikor nem kellene..innen jönnek a microlaggok, meg némi teljesítménycsökkenés, olykor nem is olyan kevés, lásd winrar.
Csak a HT-s procikat érinti.
Azt írja az oldal, hogy van újabb "jobb" megoldás is, de nekem se az se más programmal nem működött, és a végeredmény ugyanaz.
Feladatkezelő teljesítmény résznél van egy resource monitor alul, magyarul talán..erőforrás akármi.
Ott láthatod a cpu fülön belül a szálakat, és hogy épp melyik van "parkolva".
Amint megcsinálod ezt a registrys "trükköt", mind aktív lesz mindig.
Regedit-et elindítod, 54533251-82be-4824-96c1-47b60b740d00 erre rákeresel és kitörlöd az összeset amit talál rá. F3-al a következőre lép.
Nem mindet fogja engedni, csak kettőt vagy hármat és nem fog semmit elrontani.
Utána kikapcsolod a gépet teljesen és kész. -
Sonja
nagyúr
válasz
banderasz77 #18132 üzenetére
-
banderasz77
addikt
válasz
Foxmulder89 #18131 üzenetére
Ezt hol kell kikapcsolni???
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
kockaharcos #18130 üzenetére
Ha csak egy vagy két szálat használ a játék, akkor igen, van akkora különbség.
De ha négyet..akkor generációnként max +5%, sőt, ha a HT-t is kihasználja akkor viszont kikap az i5.
3dmark(nem 11) physics pontszám elég jól visszaadja ezt. Valóban sokkal jobban melegszik a 950-es, de olyan árkategóriáért belefér. Crysis 3 cpu teszt
mimic1979 amúgy miért tiltottad le a HT-t ? kikapcsolod mellé a winfos core parking marhaságát és szépen egyenletesen elfog oszlani a 8 szál között a terhelés, nuku microlagg. -
mimic1979
aktív tag
válasz
Foxmulder89 #18128 üzenetére
Csak ugye le van tiltva most a HT, és Crysis alatt folyamatosan 90% megy 3,8 -ra húzva...Gondoltam jobb lesz a GPUnak is , ha egy kicsit gyorsabb procit alá dobok
C2C-n mit értesz?
-
Foxmulder89
senior tag
-
mimic1979
aktív tag
Szerintetek: HD7970 1,1Ghz alá mi jobb választás? I5 3570K vs. I7 2600K ...Tudom van ettől jobb meg erősebb de most erre futja
-
szasanyi
félisten
válasz
kockaharcos #18119 üzenetére
Nem véletlenül. De a lényeg, hogy stabil, és ha a zaj sem gond akkor nyert.
-
Pala
veterán
válasz
Úgy látszik, jobban izzasztja a kártyákat. Nálam is ez az egyik "legmelegebb" játék.
-
Asbee
veterán
válasz
kockaharcos #18121 üzenetére
Igen.
-
Asbee
veterán
válasz
Far Cry az nálam is fűt. 1,14V 1200/1600, bf3 alatt 65-67 fok, far cry 3 70-be is belenyal gyakran.
-
Pala
veterán
válasz
kockaharcos #18116 üzenetére
77 fok az teljesen kényelmes hőmérséklet egy vga-nak, nem kell így megdöbbenni rajta.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
hitman, #18115 üzenetére
Én most a Sapphire 7950 OC-t, 1225mV_on(droppolva: 1150)-en használom 1200/1500-on.
szasanyi: Végre feltelepítettem a Far Cry 3-at, és volt is időm vele játszani, kb 1 órát toltam ezen az órajelen, a brutális fűtésen kívül más baj nem volt.
70-71 fokig megy fel BF3 multi alatt, 99%-os kihasználtság mellett, A Far Cry3-ban, 77 fokig melegedett
de az átlag 74-75 fok volt.
-
BeLucZ
addikt
válasz
Speed® #18111 üzenetére
bizony, nekem is egy antituning szardarab 7970esem van, lehet jobban jártam volna egy tuningos 7950el ami viszi az 1250-1300 mhzet, de most már mind1, tuningos 7970et nem fog semmilyen 7950, csak sztem 7950ek jobban húzhatóak arányaiban, simán 40-50% oc ami elég kemény
-
polgi803
őstag
Itt van egy kis videó Multiról beállítással...Látható,hogy azért van szórás az FPS-eknél...
-
hitman,
őstag
Mindig lehet olvasni hogy a 7950 húzással befogja a 7970-et.
De mi van ha a 7970-es is húzzuk? Azokat is annyira lehet húzni mint a 7950-eket? -
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #18105 üzenetére
Akkor nálam azért nem volt nagyobb teljesítmény, hiába állítottam be bármilyen GPU órajelet. Viszont úgy a kártya jobban melegszik és már zajosabb is, így asszem nem is erőltetem.
Remélhetőleg anélkül is elég lesz a teljesítmény C3, TR és a BI alá is.MÁS: én jövőre már határozottan pozitív előrelépést sejtek/várok a PC-s játékok grafikai megjelenése terén az új, nemrég bejelentett PS4 kapcsán. AMD CPU és GPU, hasonló architektúra, jó képességek így sokkal valószínűbb, hogy a jelenlegi helyzet megváltozik és megszűnik a konzolos játékportok visszahúzó ereje a lényegesen gyengébb hw miatt.
-
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #18103 üzenetére
Te úgy használod a kártyád, hogy a +20% PL-et odatolod neki?
-
daveoff
veterán
válasz
banderasz77 #18101 üzenetére
Proci semmit se számít heaven-ben! De errôl volt már szó...
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 1 / 2
- Milyen alaplapot vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- OpenWRT topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest