Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acheron
őstag
válasz
Acheron #18988 üzenetére
Átböngésztem a topic -ot, és úgy látom, eléggé megoszlanak a vélamények, ami az ASUS DC2 kártyákat illeti.
Ami biztos, hogy jövő héten rendelek egy 7970 -es kártyát - a milyensége még nem dőlt el 100% -ban.
Jelenleg az Asus (HD7970-DC2-3GD5) mellett (ami a jelenlegi ASUS -al való elegedettség miatt némi előnnyel indul) egy Sapphire Dual -X (11197-11-40G) és egy Gigabyte OC (GV-R797OC-3GD) játszik, ezeket viszonylag jó áron tudom beszerezni, az árukban sincs nagy szórás. CF rendszert nemigen tervezek, így nincs nagy jelentősége a 3 slotot elfoglaló méretnek - hűtés és hang a döntő, tuningból ha 1000 - 1100 MHz elérhető, az már jó (de igazán ez sem követelmény).Van olyan, ami miatt valamelyik nagyon nem ajánlott, vagy esetleg épp hogy ajánlható?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
banderasz77 #18995 üzenetére
És ? Nem nagy dolog 4 csavart szépen ki majd visszacsavarozni. Lefényképeztem NEKTEK. És nem jár garanciavesztéssel... Sajnos melegebb darabot fogtam ki, beszéljetek nyugodtan olyan emberrel aki sok sok VGA-t tesztel, két ugyanolyan kártya közt is lehet 10-20 fok eltérés is. Szóval fölösleges a hűtő levételre fogni, érdekes, hogy más kártyánál ez nem okozott gondot.
DroiDMester: Nem tudtam, hogy itt álltál mellettem, sőt még a fejembe is belelátsz. Kérlek támaszd alá, addig csak rágalmazol. Volt egy hibás Flex-em, nem szedtem szét, visszaküldtem. Volt egy hibás Gigabyte kártyám, nem szedtem szét, visszaküldtem, volt még egy hibás Gigabyte-om, azt sem szedtem szét, visszaküldtem. Vettem egy Powercolort, csináltam képet miattatok, sajnos meleg volt és emiatt hangosabban tekert a venti, semmi gondja nem volt, visszavittem pontosan úgy ahogy kaptam. Megvettem Flex-et, nem szedtem szét, nincs gondja, de még ha szét is szedem, akkor mi van? Semmi. Régebben rengeteg használt kártyát vettem, de direkt olyat, ahol a hűtés 4 csavarból tartotta magát, és megnéztem mit mennek a Gelid Icy-val alacsony hőmérséklet alatt. Ettől lehet baja a kártyának? Nem. Köszönöm.
radi8tor1: 1 kártyát se tettem tönkre, szóval rám ne célozgass így. Még csak nyomát se hagytam annak, ha leszedtem a hűtést, de ha a csavart meg is barmoltam volna, akkor sincs garanciavesztés, mivel az a működést nem befolyásolja és garanciáztattam már olyan kártyát ahol megbarmolták már a csavart. Köszönöm
Ha esetleg meg arra gondoltál, hogy hibátlan kártyát vittek vissza és visszavetették, ezért mástól nem fogják visszavenni idővel, akkor tudnod kell, hogy törvény kötelező őket. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DroiDMester #18996 üzenetére
Vannak ilyen vevők is sajnos. Aztán akinek tényleg gyári hibás a kártyája, azt már nem fogják visszavenni a korábbi rossz tapasztalatok miatt.
-
válasz
banderasz77 #18995 üzenetére
Ez már nem újdonság a kollégától, MINDEN VGA -val(meg még ki tudja, lehet mással is) így csinál megveszi, leteszteli, szétszedi, majd ha valami nem úgy alakul ahogy neki jó, akkor vissza küldi a 8.napos indokkal...... másnak meg jól eladják újként, amit ő már jól meg buherált!
-
skippper
senior tag
válasz
ZozzHUN #18992 üzenetére
Rosszul emlékszel, mindkettőt lehetett ceruzával is, csak a stabil, nem romló feszhez kellett forrasztani. Lsd:[link] annak idején, amikor még voltak ilyen kinekhánymhzalegnagyobbtuningja jellegű xlsek, ott PH!n nálam volt a legtuningosabb 7600gt, pont egy ilyen ceruzamod miatt
-
ZozzHUN
addikt
válasz
skippper #18991 üzenetére
Sajnos a grafitceruzás trükk csak vram feszültséget növelt, vgpu-hoz forrasztani kellett volna
Más: Újraflasheltem a bios-t, még mindig fix 1250mV-t tol neki valami. Ha terhelem, ha nem, annyit kap, de legalább az órajeleket visszaveszi. Csak a trixx tudta a feszültséget manipulálni, de az be sincs kapcsolva, ki van szedve az auto start, ki van szedve a constant voltage is. Valahogy nagyon sikerült belőni ezt a constant voltage-t...
-
-
Acheron
őstag
Sziasztok!
A jövő héten tervezek ASUS HD7970-DC2 (nem T) kártyát beszerezni.
Eddig jókat hallottam róla, de itt a topicban negatívumokat is olvastam.
Van valami ismert típushibája ennek a sorozatnak? (A nem-tuningolhatóság nálam nem hiba, nem tervezem széthajtani a kártyát).
Előre is köszönöm a válaszokat -
zack
nagyúr
Azt hiszem a PowerColor 7950 CF-et nem fogom fesz emeléssel cibálni. Szerintem megcélzom 1100-1150 közötti órajelet, csak hogy érezze a törődést, aztán nem is fogom piszkálni.
Kihozom belőle amit lehet alapfeszen, sok értelme még úgy sincs húzni. 1080p-ben ki fogja rázni a kisujjából a very high-ot Crysis 3-ban.
Látom sok a gond a boosttal és a fesz állítással... -
HSM
félisten
Valami kommentárt fűznél a képhez, mert ezt így nem tudom értelmezni, mit látok a képen azonkívül hogy egy AB monitorozó ablak?
(#18985) belinho: Igen, itt a topicban is egyre több a voltage lock bios-os hír.
Nem jó irány ez, bár ahogy túlfeszelnek egyesek, valahol megértem. Bár az alulfeszelést minek tiltani...
-
HSM
félisten
válasz
belinho #18982 üzenetére
Szívesen használnám a CCC-t, ha legalább alulfeszelést, és rendes ventiprofil beállítását támogatná, az OSD-ről még le tudnék mondani. Itt ugye annak se áll fenn a veszélye, hogy kárt tegyek ezzel a kártyában. De amíg ez se megy, és gyárilag halálra feszelt kártyákat adnak ki, addig még jó, hogy próbálkozik a user....
Nincs itt mit megvédeni, ebben a formában a powertune bár működőképes, de elég gagyi....A kis Tahiti LE-m gyári BOOST fesze volt 1,256V, melegedett mint a dög, amikor 1,031V-on beton stabil és hűvös. Szerintem no comment.
A zseniális technikájukkal pl. kombustor 975-ön, gyári boost-al powertune 0%-on, azonos fogyasztás mellett 83FPS agyon akadozva, mint alulfeszelve, 20% powertune-al, csak éppen gyönyörű folyamatos átlag 111FPS mellett....
Tehát a csipjükben benne hagytak 33% sebességet azonos fogyasztáson, ez valami egészen figyelemreméltó.Amúgy pontosan ugyanez a helyzet a 7950-en, csak picit más számokkal, csak azon nem mértem ki ilyen pontosan.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
banderasz77 #18979 üzenetére
Kekhalal. Visszaraktam a linkelt bios-t, de meg mindig 1250mV-t kap :/
-
ZozzHUN
addikt
válasz
banderasz77 #18976 üzenetére
Köszönöm
-
HSM
félisten
válasz
banderasz77 #18976 üzenetére
Ez a powertune tök hülye. Nem veszi figyelembe a feszültséget.
Ha feltolod 1,5V-ra a karid, akkor is 450W fogyi mellett is ugyanúgy szabályozna le, mint alapfeszen, teljesen szar. Onnan tudom, hogy a kisebb Tahiti-LE karim totál alulfeszelve, a gyárihoz képest -60W fogyasztással is ugyanúgy ugrált vissza 0%-on, mint gyári feszen.... A 7950-emen is egyből +20% powertune és alulfeszelés volt a program. Így jó, nem ugat bele a powertune.
De egyébként ha valakinek mégis gondja lenne ezzel, van még megoldás, az MSI afterburner unofficial OC módja teljesen kilövi a powertune hatását, nincs power limit többé a karinak. -
banderasz77
addikt
válasz
ZozzHUN #18973 üzenetére
Elment E-mail-en...
Hozzáteszem, hogy ennek a karinak az alapfesze 1,184V itt nekem lazán viszi minden alatt az 1200-as órajelet, 1250-et már csak tesztekben.
De lehet, ha mondjuk az alapfeszem 1250mV lenne és ott tesztelném 1200-on ugrálna, mert ez a kis fesz többlet már túlvinné szegénykémet a 240W-os határon is. -
HSM
félisten
válasz
banderasz77 #18972 üzenetére
Szerintem BOOST-os. De nem mindegy, boost-e vagy sem, ha nem okoz bajt a BOOST, ha rendesen meg van csinálva? +20% powertune nélkül persze, nekem is dobálja az órajeleket, de ezért van a csúszka, hogy aki nem ragaszkodik mindenáron a 200W TDP-hez, akkor "le lehet kapcsolni" az ugrálást.
A feszállítás nekem is megy, gyönyörűen megy 925-ön 1,03V-on, de lehet még ennyi se kéne neki, de még tesztelem....
(#18973) ZozzHUN: Épp ezt akartam kérdezni, hogy a tiéd milyen BIOS-al ment...
-
ZozzHUN
addikt
Itt egy bios, meg kéne néznie valaki másnak is a kártyáján, elvileg bármelyiken megy: [link]
A következőt tudja elvileg: no boost, 1250mV fixen, és 900/1250es frekvencia. Elméletileg úgy sikerült csinálnom, hogy felraktam egy sima sapphire biost a boost-os biosra. Viszont azóta kikapcsoltam trixx, afterburnert, újraindítottam gépet, gpu-z-vel nézve fixen 1250mV-t kap, újraraktam drivert is, még mindig fix-en annyit kap, viszont nincs boost. Köszönöm
banderasz77: enyém dobálta az órajeleket Crysis 3 multiplayer alatt +20% powerlimittel
Kérlek töltsd fel a bios-át valahova
-
banderasz77
addikt
Nem tudom, mit bas.kódnak itt ezen, ezerszer megmondtuk már, a kis V2-es ha hiszi valaki ha nem (a tulajok meg tudják), hogy +20%-on abszolút nem dobálja az órajeleket.....se C3, se FC3, se BF3 sem 3Dmaki sem heaven sem legújabbheaven se ami 2016-ban kijön űberteszten sem fogja dobálni....
És még 1 , ez a kari nem Boost-os 925/1250 az alapórajel.
Nincs Boost 950. És a fesz sem 1250mV, hanem 1,184 mV.Ez egy szimpla gyári tuningos 7950.
Sőt, feszt eddig mindennel tudtam állítani, amit próbáltam....
-
Martino89
csendes tag
Unokatestvéremnél kipróbáltam, működik a kártya. Ott a monitorból dvi jön ki a kábel, és ugye a videókártyába is dvi-n keresztül csatlakozik, és működik minden. Nálam vga-ból jön a monitorból a kábel, és dvi-be csatlakozik a kártyába. Lehet ez a probléma?
-
Martino89
csendes tag
Sziasztok!
Az új asus 7970 kártyám nem akar jó lenni. Elindítom a gépet, de azt írja, hogy no signal, tehát nem ad le jelet, vagy valami ilyesmi. Asus alaplapomban legfrisebb bios van, mégsem jó, akárhogy csinálom. Ötlet esetleg? Még a bios sem jön elő a képernyőn, ahogy elindítom a gépet a kártyával, pedig hallom, ahogy belép a rendszer a windowsba, tehát azt gondolom, a kártya jó. Régi vga (7300Gt) -t ha visszarakom, azzal megy. Tudna segíteni valaki? Megköszönném. -
radi8tor
MODERÁTOR
7970 cicergésre érzékenyeknek egy kis írás: [link]
-
HSM
félisten
válasz
ZozzHUN #18958 üzenetére
Azért ha gondolod, próbáld ki a Sapphire rixx 4.6-al is, hátha mégi megy a gyári BIOS-al, ha BIOS kapcsolós a kártyád, akkor ez nem nagy macera.
Ez amúgy nem általános, hogy a BOOST bios tiltja le, hanem azon az adott kártyán a kedves gyártó tiltotta le.(Gondolom, a garis problémák számát csökkentendő). Ilyen téren nagy mákom van az eddigi két Tahiti kártyámmal akkor, hogy mindkettőn megy szépen bios hercehurca nélkül is a feszültségállítás....
-
HSM
félisten
válasz
szasanyi #18954 üzenetére
A BOOST BIOS-ok gyárilag jóval magasabb feszen hajtják a kártyát, ezzel magyarázom a BOOST +20% magasabb fogyasztását. A teljesítménye meg rosszabb, mert a túlfeszelt értékekkel játszik az órajellel, hogy kompenzálja, ami rosszabb teljesítményt és magasabb fogyasztást okoz. Ugyanezt tapasztaltam a Sapphire 7870 XT-mel.
De a 7950 boost is ilyen. Alulfeszelve, mondjuk 925Mhz-en +20% powertune-al kevesebbet fogyaszt, halkabb, hűvösebb, és még gyorsabb is, mint gyári feszültségen +0%-on.Remélem hamarosan kiteszik logoutra a cikkem, abban ezt elég részletesen kiteszteltem, remélem az majd kellőképp meggyőz az alaposságomról.
-
HSM
félisten
válasz
ZozzHUN #18955 üzenetére
Hát ez érdekes! A Sapphire saját 7950 OC kártyáján, a Flex-en le van tiltva a feszültségállítás?
Nem lehet, hogy csak a VRM típusát nem támogatja a program, amivel állítani próbálod?
Csak azért kérdezem, mert nekem a kistesó Tahiti-LE Sapphire-n gyönyörűen engedi a gyári BOOSt BIOS-al...
Milyen progival próbáltad?
-
ZozzHUN
addikt
"Annyiból rosszabb a BOOST kari, hogy annál jelenleg csak "Force constant voltage" opcióval tudsz feszt állítani"
Bocsánat, akkor csak én értettem félre. Amúgy nekem a Boost bios-szal nem lehetséges az opcióval sem a fesz állítás
És nincs üresjárati +15W, mivel ugyanúgy visszavesz mindent.
-
szasanyi
félisten
De ha ez így van, akkor mivel magyarázod azt, hogy mégis melegebb a kártya, és persze zajosabb is?
Sőt, ua. a BIOS is volt fent ami a Te kártyádon van gyárilag, meg még vagy másik 10... szóval mindegyik ezt produkálja. Aztán a saját gyári, 950Mhz@1.250V BOOST BIOS teljesítményt tekintve rosszabb mint egy alapórajeles, ha egyből nincs odatolva a +20%
-
HSM
félisten
Az unofficial módban is kapcsolható a PP.
Elvileg a hivatalos fórumát néztem, ott írta valami jóltájékozott. Nálam is megerősítésre tett szert a dolog, mivel szépen, Kombustorral mérhetően kilőtte a poerplay-t, ami ugye az unofficial mód sajátossága. -20%-os csúszkával meg se rezzent, és picivel több FPS-el futott, mint sima módban +20%-on.
(Tehát semmit nem reagált a csúszkára, amikor normál esetben ilyen 70FPS-ekre korlátozná a 116-ot, itt meg szaladt tovább 133-on.
)
-
ffodi
veterán
Persze, ez már csak hab a tortán.
Fórumot nem olvastam ugyan, de szerintem csak az órajel limitet terjeszti ki. Az Unoffical OC, egy külön kapcsoló a CFG-ben, valamint az új AB-ben ezt is külön lehet állítani az előbb említett mellett. (sőt lehet kombinálni Powerplay ON és OFF-al is, bár ez nem tudom mennyire működik)
-
HSM
félisten
Nem egészen. BOOST BIOS esetén ha csak simán állítod a feszültséget nem változik semmi, mert nem a BOOST állapot feszét állítod, ezért kell a force fixed mód.
De ahogy mondod, ez nem elégséges, ha a kártyádon le van tiltva, vagy nem támogatott/állítható vezérlő van, akkor nem lesz siker.
Az XCL kapcsoló illetve az általad említett opció éppen az unofficial módot kapcsolja be a Guru3D fórumai alapján.
Bár én is ezt az egyszerűbb bekapcsolási módot preferálom a TXT szerkesztés helyett.
-
Kirir
tag
Új gépbe szeretnék vásárolni VGA kártyát. Elolvastam több 100 itteni hozzáírást. Egy fórumozó linkelte be eme táblázatot: [link]
Ha hitelesek az adatok, akkor minimum FPS értékben pontosan 2 a különbség a 7950 és a 7970 között. Gondolom referencia kártyákkal történt a mérés, tehát a 7950 még tuningolva sem volt, persze a 7970-es sem. Megéri az árkülönbséget az a két fps, csak mert ez nekem igen karcsúnak tűnik. Például:
Asus 7970 (HD7970-DC2-3GD5) [link]
Nettó 84000 forint
Asus 7950 (HD7950/DC2T/3GD5-V2) [link]
Nettó 67300 forint
A kártyák húzhatósága tudom, hogy szerencse kérdése, de a fórumban leírtak szerint a 7950-es igen nagy valószínűséggel fel lehet húzni egy referencia 7970-es szintjére, viszont csak igen nagy szerencse esetén lehet ekkora tuning lépést eszközölni a 7970-esnél. Tehát a referencia kártyáknál kimutatott különbség nagy valószínűséggel még kisebb két tuningolt kártya összehasonlítása esetén.
A kérdéseim:
1. A fentiekben leírtak megfelelőek vagy rosszul gondolok valamit vagy csak nem vettem figyelembe egyéb dolgokat?
2. Az Asus márkát hoztam fel példaként, ám én nem ragaszkodok hozzá, ki milyen kártyát tudna ajánlani 7950 és 7970 kategóriában (Gigabyte, MSI biztos nem, azokról rosszakat olvastam)? Meglepő elvárásként halk és jól tuningolható legyen.
3. Az OC-s változatokkal érdemes próbálkozni vagy felesleges kifizetni az árkülönbözetet, mert a megemelt órajeleket úgy is el lehet érni, akár referenciakártyákkal is? Esetleg nagy általánosságban jobb a tuningpotenciáljuk? Vagy csak jobb hűtés van rajtuk és ez előnyös lehet?
Elnézést a sok kérdésért, de eme kártyáknak igencsak húzós áruk van, legalábbis a számomra, ezért szeretnék jó döntést hozni.
Tom hardverkalauzában találtam halksági tesztet, abban az Asus volt a legjobb, hűtési hatékonyságban pedig a HIS. Sajnos ilyen jellegű tuning összehasonlító tesztet nem találtam. -
ffodi
veterán
Elbeszéltetek egymás mellett szerint. A lényeg, amiről mindketten beszéltek, hogy az említett módban, minden esetben annyi feszt kap a GPU, amennyit beállítottál (droptól eltekintve), viszont ez nem szükséges, sőt nem is elégséges feltétele a feszültségállításnak/állíthatóságnak.
Unofficial mód nem kell. Elég a /xcl kapcsoló, vagy az új 3-as AB-ban Settings -> "Extend official overclocking limits" .
-
HSM
félisten
válasz
ZozzHUN #18944 üzenetére
Kemény vagy ember! Jól megmondod, hogy nem tudok, amikor most is úgy használom.
3.0.0 Afterburner beta6, de a Sapphire TriXX 4.6 is simán tudja ebben a módban kezelni a feszállítást.
(És igen, ellenőriztem GPU-Z-vel, valóban beállítja, az üresjárati feszből is látszk, hogy nem veszi vissza.)Az ugrálásról, nem ugrál az sehova.
Furmark-ban volt a difi a garantált powertune-mentes (~órajelugrálós-mentes) 133FPS helyett 116FPS +20% powerune-on, márpedig a crysis sehol nincs ehhez áramfelvételben/gpu használatban, szóval tuti nincs ugrálás, meg a 3Dmarkban sem.
Az OSD is ezt támasztja alá. De lehet, majd le is mérem, csak nem szeretem az AB unofficial módját, mert teljesen OFF vele a powerplay, vagy nem 100% stabil.
-
HSM
félisten
válasz
szasanyi #18943 üzenetére
300ms-onként mér az afterburner, kinn az OSD, és semmi nyoma, most is épp crisys 3-aztam... [link]
De ugyanez a helyzet, ha 1050-en használom, feljebb nem néztem, mert ott már "sok" fesz kell neki és amiatt nem full csendes.
Tévedsz, mert a +20% powertune-al (önmagában) semmit nem nő a fogyasztás, ezt többször méréssel ellenőriztem. Akkor nő a fogyasztás, ha 0%-on visszavenné az órajeleket, de akkor meg megint nem vagyunk előrébb, mert röcög a játék, és csökken a teljesítmény.
Ha gondolod, teszteld ki, mi a helyzet fogyasztás/sebesség terén... Itt írtam erről: [link]
Ehhez a képhez képest, ha 0% a powertune [link], akkor kevesebbet fogyaszt, de az FPS is ~80-ra csökken, tehát igazából nem nyertünk semmit. A fogyasztás sokkal kisebb ellenben, ha kézzel lejjebb veszem a feszültséget, és 20%-ra húzom a powertune-t, az FPS meg lényegesen magasabb marad, mint 80.Ha nincs fogyasztásmérőd, a GPU fogyasztásának alakulását szuperül mutatja többek közt a HWiNFO sensor fülén a "GPU VRM current in" mező, ezt érdemes figyelni. Ha ez kevesebb, a VGA is kevesebbet fogyaszt.
-
HSM
félisten
Nekem BOOST-os a 7950-em, és semmi baja nincs tőle. Nekem 20% powertune-val semmi órajelugrálás nincs tuningolva se.
Persze, elképzelhető, hogy vannak gyártók/kártyák, amik szűkebb TDP-re vannak belőve.
A nem boost-os kártyák ugyanúgy visszaveszik az órajelet, ha túllépik a TDP-t, erről szól a powertune, ami azokat is korlátozza.
Annyiból rosszabb a BOOST kari, hogy annál jelenleg csak "Force constant voltage" opcióval tudsz feszt állítani, ami olyan +15W üresjáratban, de szerintem ez idővel meg lesz oldva. -
pcsabat
őstag
nálam kemény egy napja szolgál egy Rev. 1-es Giga 7590 WF3. Alapfeszen megy 1050 mhz-t a GPU (ez 1096 mV), kis fesz emeléssel ~ 1150 mV körül lazán bírja az 1100 Mhz-t és így 2 óra Crysis 3 után a legmagasabb GPU hőmérséklet volt auto-venti szabályozással 55 fok, a VRM pedig max 60 körül mozgott (hangját nem hallani a vga-nak). Én ajánlom ezt a típus, mert ár-érték arányban szerintem nem rossz. Ha extrém tuning kell vagy számít a csicsa akkor ne ezt válaszd, mindennapi 1100 mhz GPU mellé viszont tökéletes szerintem.
-
-
p87
senior tag
Ezt erősen megkérdőjelezném, hogy Nv-n jobb a BF3.
Talán a korai driveres időkben így volt de már pár hónapja nem igen.Az összes frametime-os tesztben amit láttam (pl.: 7970 vs. GTX680) AMD-n ment jobban, átlag frametime alacsonyabb és jóval kevesebb kiugró tüskék vannak amik a microlaggot okozzák.
-
kockaharcos
senior tag
Igen, pl ismerősöm berakott most egy GTX 480 után egy GTX 680-at, és olyan szinten ki van tőle,hogy valami hihetetlen. Azóta azt kell hallgatnom, hogy mennyire "minilaggos" ugye nem ért hozzá, de a szeme tökéletes, és bizony bizony mikrolaggos, ja meg villogó textúrák,stb. De ez másnál is van gondolom. Szóval annyira nem kell elásni a GCN-t a BF3-ra.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
kockaharcos #18934 üzenetére
Én pl. ezt máshogy tapasztaltam.
De ez mellett te úgy érzékeled hogy ugyan az, míg én szerintem nem. Ez ember függő is. -
ÁdiBá
veterán
válasz
kockaharcos #18932 üzenetére
BF3 - ra NVIDIA kártyát kell vásárolni!
Soha nem fog radeonon úgy menni a BF3 mint a zöldeken.Úgyhogy szerintem a CF jól skálázódik. Van egy két játék ahol talán-talán zavaró az imput lag.
De ha tényleg online multira akarjuk kiépíteni a gépet, érdemes mérlegelni hogy melyik kártya, rendszer viszi folyékonyabban az adott programot.
Kepler sokkal folyékonyabban viszi a BF3-at pl.. Ez miatt én annyira nem is erőltetném. -
gegg
tag
Sziasztok, olyan problémám lenne hogy a zerocore nem működik és mikor ki kellene kapcsolnia a monitort nem teszi csak teljesen fekete képernyőre odateszi a kurzort és a ventilátor is pörög. Erre van valami orvosság ? Köszi
-
Kirir
tag
-
HSM
félisten
válasz
karesz501 #18925 üzenetére
A powertune én azt tapasztaltam, nagyívben tojik rá, mennyi feszt kap a GPU, szuperül alulfeszelve, lényegesen kevesebbet fogyasztva is épp ugyanúgy visszaveszi az órajeleket.
A 0%-os powertune-nak meg végképp semmi értelme nincs húzva, pláne, hogy ugye nem a tényleges fogyasztás alapján működik.
Itt írtam pár dolgot, meg felvetettem némi tesztelés ötletét, de senki nem reagált rá....
[link]
Itt van kikapcsolt powertune eredmény, meg +20%-os is. (a 0%-os meg tök értelmetlen, úgy visszafogja a kártyát ebben a tesztben, semmi értelme úgy tesztelni.) -
lotTóni
tag
válasz
Rendo84 #18919 üzenetére
Köszönöm szépen!
Először is brutálisan néz ki.
Másodszor hatalmas súlya van.
Ez az első olyan karim,ami backplate-tel van ellátva gyárilag.Nem egy haszontalan dolog.Több negatív véleményt olvastam,mint pozitívat,de ennek ellenére - és mert a hazai webshopok többsége félretájékoztatott más, a szériába tartozó karik elérhetőségéről (gyakorlatilag csak képen léteznek) - egyre inkább hajlottam az Asus felé. ( Vapor-x 3gb ; Matrix Platinum ; Giga ghz ed.; Powercolor vortex II voltak a versenytársak)
Az utolsó löketet az adta meg,hogy 95k-ért 2 hetesen juthattam hozzá.Egy Sapphire 7870 ghz edition oc-t váltott ez a szépség.
Első tapasztalatok:
BF3 Noshahr Canals TDM 24/24 1080p Ultra, AA Off, AA Post Medium, MB Off, Filter 16x, HBAO On settings:
Min: 72 ; Max : 143 ;
De lakozik még több kraft is,ahonnan ez jön.Egy Fx 8350 dolgozik felette,Szerintem a proci "húzza vissza".Abszolút csendes,semmilyen hang nem hallatszik terhelésen sem 5cm-re tőle.Igazán még nem hajtottam meg,így a hőmérsékleti adatokról nem tudok nyilatkozni.
Eddig azt kaptam,amit elvártam.Ez a lényeg. -
karesz501
senior tag
válasz
BullKoxa #18922 üzenetére
Nézd, elvben igen, de szerintem az 1. BIOS-omat próbáld ki. Ott az alapfesz 1125mV és nálam csak maximum tuning mellett dobálta az órajelet 0% power limit mellett. Én ezt használom 24/7-be, nincs vele semmi bajom. Jó hűvös a kártya, megy 1200/1600 -at, ennél nem kell több.
Megjegyzem, kíváncsi lennék nagyon, hogy mi történik egy non-boost BIOS-al ha 0% power limit mellett húzod a feszültséget és a kártyát, szerintem dobál akkor is. Valaki egy próba?
@ZozzHun: ezt a force constant voltage funkciót ha tehetem kipróblom, eddig az volt a konzenzus, hogy idle -ben sem veszi vissza, de ha igen, akkor végképp elfelejthetjük a BOOST gondjait.
-
BullKoxa
őstag
Karesz501 ! A te gyári biosaid mindegyik Boostos, mert ha az akkor nem teszem fel még próba kép sem. Köszi előre is! a Szasanyiét ( amit linkelt VaporX Non Boost ) hétvégén felteszem kipróbálásképp, hátha nálam működik.
-
BullKoxa
őstag
-
zack
nagyúr
A skálázódásról nem is beszélve. 3. kártya nem ritka hogy csak +20-30% hoz a CF-hez képest. Nagyon nem éri meg. De egyelőre a CF-ről rosszat nem tudok mondani... Évek óta CF-et használok. 3870 X2, 4890 CF, 6950@70 CF... Soha nem volt gondom játékok alatt, pedig sokat toltam velük FPS-t. Volt GTX 295 is ami ugye SLI. Ezzel sem volt gond.
-
HSM
félisten
Az AMD-nek volt elvileg egy kísérleti, Rambusos interfésze az RV770-ben, pont a CF-ben lévő VGA-k komunikációjának segítésére. Hatékony adatmegosztással egészen más lehetett volna a többi módszer hatékonysága is.
Persze, értem én, hogy olcsó az AFR, meg ránézésre nagyon csábító, de attól még vacak.
-
ZozzHUN
addikt
Szia
Ez egy ultimate polgarpukkaszto kérdés
Nagy a dual-x féle rajongás, de leginkább a non-boost bios miatt, ami viszont pótolható egy szoftveres kapcsoloval is. Gigabyte jól hut, de sok volt a hibás darab. Asus is hibás néha. Sapphire eddig csak ventihibasrol hallottam.
-
ImI87
őstag
Hello!
7950-et tervezek venni, csak nem tudom melyik gyártótól érdemes. Sapphire Dual-X hűtése jónak tűnik, Gigabyte-on jól működik az az egybe nagy alutömb?
Kérdésem, hogy van-e v.mi best-buy változat, ami minden szempontból ajánlott ?
ImI
-
válasz
BeLucZ #18906 üzenetére
de ha 100 fps felett van, akkor minek 3 GPU? akkor kettővel is 60 felett van...
a nem AFR-barát motorok már régóta itt lebegnek fenyegetésként. mondjuk azok, ahol sok a kompjútséder, és azok sok lokáldéjtasert használnak, ott valóban lehet gond, mert az AFR halála a kevés frame-en keresztül perzisztens adat. de egyelőre egy ilyen motort látok. lehet, hogy lara haja lesz a második@HSM: ez mind igaz, csak az AFR programozási szempontból csalogatóan egyszerű (-> olcsó). és hát azt láttuk, hogy az SFR meg a supertiling hová jutott...
-
lotTóni
tag
Üdv!
Bejelentkeznék a klubba, egy Asus 7970 DC2T (jóárasítva)) boldog tulaja lettem néhány órája.
Sokat vacilláltam mi legyen.
1; Sapphire 7870 ghz edition oc CF-ben
2;7950 CF...
2; Egy GPU-s történet.
Mindháromban olvastam hideget,meleget.De azt gondolom a puding próbája az evés...Majd kiderül,öröm lesz-e.. -
Garsza
veterán
Helló mit kell beírni az MSI Afterburner -be hogy az aktuális feszt mutassa?
Meg van még egy gondom mikor fut az afterburner akkor elindul a riva tuner is és az gb 15-20% proci használatot produkál az mitől lehet?
-
BeLucZ
addikt
pedig lenne ebben az egészben potenciál szerintem, ha nem lenne több az input lag 1 gpunál, mondjuk mintha abutol olvastam volna hogy a jövő motorjai egyre kevésbé lesznek afr barátok, főleg skálázódás terén, 2 gpunál ideális esetben csak elviselhető még az input lag nem?
-
HSM
félisten
Szerintem ez az egész AFR egy földművesvakítás... Ahogy te is mondod, nő az input lag, de tök logikus is, ugyanannyi idő egy GPU-nak egy képkockát elkészíteni, nem lát a jövőbe.
Tehát pont a leglényegesebb tulajdonság nem javul a több FPS-el, hogy hamarabb jelenlen meg a képen, amit püfölök a klaviatúrán.
Ezt még lehet súlyosbítani, hogy vélhetőleg magasabb beállításokon tolod 2 GPU-val, ami mégtovább növeli az egy képkockára vetített elkészülési időt.Szerencsére ez engem nem érint, inkább fizetek ugyanazért az FPS-ért másfélszer annyit egy kártyában, minthogy CF-ezzek, ez a véleményem, mióta csak AFR létezik. Ha meg valamihez nem elég egy aktuális felsőkategóriás cucc, azt meg lejjeb veszem maxról, aztán szépnapot....
Pedig kezdetben voltak egész szimpatikus elgondolások a munkamegosztásra, aztán csak ez a vacak AFR nyert. -
csak az a baj, hogy nem számol utána senki, hogy mit jelent, aztán meg megy a pislogás, hogy miért fut rosszabbul érzésre, mint egy kártyával. annyi késleltető faktor van, hogy a minimális input lagot kb. így lehet kiszámolni:
(1000 / fps) * (kártyák száma + 2.5) - ahol 0.5 a fizika után a képkocka geometriájának kiszámítása (ez nagyon idealizált), 1 a double buffering és 1 a monitor.ez azt jelenti, hogy 60 fps mellett egy kártyánál minimum 58ms az input lag, háromnál viszont már 91ms. ez még úgy-ahogy elmegy.
40 fps esetén 1 kártyánál van 88ms, 3-nál viszont 138ms - ez már igencsak problémás.és akkor még motortól függően a 0.5 a fizikánál akár lehet több is.
persze, a másik oldala a dolognak, hogy benchmarkra tökéletes
-
gaben82
tag
válasz
ricshard444 #18899 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a gyors segítséget.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 1 / 2
- Milyen alaplapot vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- OpenWRT topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest