- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Forr az AI-láz, az Apple tőzsdei rekordját is túlszárnyalta az NVIDIA
- Félrevezető akciók miatt büntették meg a Sheint
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Dell notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
LEON-T
aktív tag
válasz
CptMisi #9944 üzenetére
Jo lesz az
Meg aztan a cel szentesiti az eszkozt
Azt a fejet ne tud meg mikor stackerbol szereltem at haf ba es latom h hoppa a 240gt zalmannal nem fer be, Gyorsan gyari vissza kicsit maskepp. Most kb ugy el tudod kepzelni ezt a karit h az egesz hutto reszebol csak a borda meg a propeller van meg?
Viccesen nez ki, de csak igy fert be. Arrol nem is beszelve hogy 5v-ra kellett kotnom mert hangos alapbol.
-
LEON-T
aktív tag
válasz
CptMisi #9853 üzenetére
Igen nem rossz a Haf. Kissebb hazba kellett koltoznom, ezert a 922-t vettem. Nem rossz haziko csak a lapom 3. slotjaval volt egy kis bibi.A benne levo gt240-re vekonyabb hutot kellett raraknom mert a tap miatt igencsak korlatozott a hely. Tehat, aki a kissebbik Haf hazat veszi, es physx modozni szeretne az lehetoleg lp-s vgat vegyen
-
Sárpac
nagyúr
válasz
CptMisi #9813 üzenetére
Ez hülyeség ha ilyen van akkor egy enyhe csík fut végig a másodperc töredéke alatt ezt sokszor látni is megoldás a függöleges szinkronizáció, viszont ide érdemes fps korlátozást is bevezetni mivel pl. 60hzre azaz képkockára szinkronizálva pl. cod 5 helyenként van 300fps is könnyen dobhat 4-5frémet is egyszerre mivel nem képes megjeleníteni így olyan mintha darabos lenne a játék. Amúgy úgy gondolom azért van egyes játékokban berántás mert a vga egy megszakításra kerül vagy egy ide eszközzel vagy a hangkártyával. Ilyenkor érdemes dpmit frissíteni az megoldhatja a problémát pl. bios frissítéskor.
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #9775 üzenetére
Hát van benne igazság én a DX11 menü ben 1 dolgot nem pipáltam ki a Tesselation felet volt valami Advanced mert az a beállítás tényleg nagyon kajálta 1920-1080p felbontáson a karit akkor a Fraps al 18-30FPS mértem de az elsimítást átrakod 16x os ra jól tudom AF en van alapból akkor megy ahogy leírtam,de ha a másik elsimításra váltok könnyen meglehet amit leírtak a tesztekben.Sajnos a játékot letöröltem mert már kitoltam igaz nekem is GT220as om van fizikáral,és játszható értékeket kaptam min22FPS max 50Fps nagy átlagban.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #9775 üzenetére
Én is maxon játszom FullHD élsimítás nékül, DoF, Tesseláció és Advanced PhysX on és még soha nem láttam 2-3fps-t, neha van amikor lemegy 15-16fps-re, de általában 25-35fps megvan, a 15-16fps is csak a PhysX kari hiánya miatt van nagyrészt.(ezért is veszek majd egy PhysX karit)
De ez az 1-2-3fps-es stori nem tudom honnét jött, de felejtse már el mindenki mert KAMU!
(még élsimítással sem voltam 10fps alatt) -
fsb1000
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
válasz
CptMisi #9502 üzenetére
Lehet benne valami, SLI-nél volt hogy felemás lett a driver és nem tudom mitől...
De én még olyan hibáról nem hallottam, hogy az alapőlapival akadna össze, mert alapból auton van és akkor a külső VGA lesz aktív, de ha átrakja, IntVga-ra akkor meg az.
Elvileg nem akadhatnak össze kivéve valami spec beállítással.De ha szűz windowson is ez van... akkor gáz.
-
Stukker1987
senior tag
válasz
CptMisi #9480 üzenetére
Nekem szintén 1.3v környéke az 1000/1350 asszem,de még nem teszteltem ki mert nagyon hangos a venti és pár perc után megunom...
10.3 végleges az elvileg korábbi verzió,mert mire megkapja a végleges minősítést,addigra van újabb(jelen esetben 10.3a,ami nem hivatalos,de jó)
Sztem nem fog jobban menni vele az 5800-as széria,mint a 10.3a-val -
Giot
addikt
válasz
CptMisi #9462 üzenetére
Metro??? Még most fúrják hozzá az alagutat nVidiáék a Fermi fúrópalyzsal
!
Az a játék egy vicc!
Jó lenne az ha nem az nV legyeskedett volna körülötte hanem az ATi, akkor talán mindkét oldal (piros,zöld) játszhatna vele normálisan. Vagy csak szimplán nem lenne ott egyik VGA gyártó sem. Nagyon ellenszenves nekem az nV mentalitása többek között az ilyen játék kisajátítás miatt!
Még ha DX10-ben játszok a Metro-val akkor is előfordul hogy leesik 20fps alá! Igaz mióta feltettem a 10.3a drivert nem próbáltam lehet megtáltosodott tőle! -
Sárpac
nagyúr
válasz
CptMisi #9451 üzenetére
Furmark kb 5perc után beálltak az értékek GPU-Z szerint:
GPU temp.: 66C
GPU temp #1: 66C
GPU temp #2: 77C
GPU temp #3: 70CEzek jónak számítanak?
Egyébként épphogy hallható duruzsolást lehetett hallani a 4perc körül 44%-nál nem ment felljebb a hűtőventillátor sebessége.Heaven Benchmark v2.0, a drótháló alatt befagyott ahogy huzigáltam a csúszkát. Lehet driver lehet a tesztprogi nem komálja. Csúcsfogyasztás Core i7 7szál terhelve 395-400Watt natur a Furmark 325W max. Ez konnektoros tehát 330-340watt lehet a csúcs core i7 full terhelve alapon furmarkkal.
-
Tody56
aktív tag
válasz
CptMisi #9305 üzenetére
Mint írtam én fánkkal kiteszteltem a karit anno 1ghze-n. 1.15v kellett neki vízzel.
Így is használtam hetekig. Stabil volt. Hozzáteszem 1 vagy 2 játékkal játszom és azokkal is ritkán.
Szerintem viszont igen is a legdurvább progival kell kitesztelni, mert kitudja mikor jön egy olyan játék ami viszont teljes mértékben kihasználja a vga-t és csak jönnek a szürke képernyők.
Procinál is azért használjuk egyre többen a linx-et az új intelekhez, mert a prime is egy nagyon klassz progi, de ezt az új szériát már nem tudja kellően leterhelni. Gondolok itt a prociba került memvezérlő stbstb -
Giot
addikt
válasz
CptMisi #9291 üzenetére
Majd leviszem haverhoz a Toxicot kikapjuk a gépéből, a Sapphire 4870-ét (amúgy is szólt hogy kapjuk szét a kártyáját hűtéstakarítás végett) és csinálok egy fényképet!
Complic: Sorry fórumtárs nem akartalak félrevezetni.
.
(#9295) Hobbbyt:: Az előző gépemet eladtam egyben azon is volt matricagyűjtemény. Szép rendezett sorban!
Amit most kicsit sajnálok belőle az a Gigabyte-os matrica mivel most ilyen hosszúkás matricát adtak a Giga alaplaphoz. Ez nem illik bele a sorba nem is ragasztottam fel.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
CptMisi #9216 üzenetére
Nálam 2 éve volt az ,hogy hogy megvettem méreg drágán a HD4870-t De elötte 1 hónapig nem volt csak pci-s matrox. És előjöttek ezek a régi játékok.. Pl. Heroes3, DungeonKeeper, Worms armageddon, és mikor meglett a 4870 akkor is ezekkel játszottam vagy fél évig
Szóval.. hazsnos volt.
úú nekem a ControlCenter azt csinálta, hogy kilőtte a powerplayt. Nem 157/300-ra vette vissza magát hanem csak 450/900-ra
szóval most csak driver van. De így mükdik.
-
Mappa
addikt
-
CptMisi
őstag
válasz
CptMisi #9061 üzenetére
íme: eredmények
-
Hobbbyt
őstag
válasz
CptMisi #9011 üzenetére
Igaz... elnézés. am3-ról volt szó
Haveromnak is megvan a maga tapasztalata ezzel kapcsolatban. MSI alsókategóriás AM3-as lapjában a samsung ddr3 1333mhz-es ramja nem akar müködni. Winben (ha eljutott odáig) mindig kékhalálozott. Visszaküldte pestre 3 napon belül.. de a bolt vissza küldte hogy a ram hibátlan. És kifizettették a postaköltséget. De a ram nála továbbra se müködik
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #8995 üzenetére
Hm ez szivattyú
!
Nálam is történtek hasonló érdekességek de nem ezzel a kártyával. Drivercserénél uninstall Youninstallerrel amikor reset akkor win betölt egészen odáig hogy töltődne az asztal s akkor fekete képernyő, hiába csökkentett mód úgysem töltődött be. Valszeg az történt hogy az előző driver-ből beragadt valami fájl és emiatt nem volt hajlandó betölteni a win-es monitorillesztő. A vége windowsreinstall lett.
Szóval vannak érdekességek -
fsb1000
nagyúr
válasz
CptMisi #8947 üzenetére
Grat az eredményhez és köszönöm a mailban kapott infókat, nagyomn hasznos volt.
Ettől függetlenül kicsit megcsappant a kedvem 5870 irányába.
Úgy gondolom a fórumokon valós gondok jelennek meg, de nyilván akinél minden rendben az nem irogat be. Ők lehetnek többen.Viszont 3-4 éve semmi komolyabb gondom a hardverekkel (azonkivül, hogy pl az 5770-et 2 nap után lecseréltem a "gyengesége" miatt), nem szeretnék belefutni egy kinlódos gariztatós, szerviz vitatkozós vásárlásba.
-
TomiLi
addikt
válasz
CptMisi #8926 üzenetére
catalyst: 9.12-vel probáltam előszőr
Most egy szűz Windows 7 (Home premium - gyári) és 10.2-es catalyst van fent.
Sajna nem akarja az igazságot. De 5970-es topikot olvasva látom, azzal sem kerek minden... Ott meg valakinek a melyik játékhoz melyik catalyst kérdés merült fel....
Hát sajna ez az ati sosem volt híres a profizmusáról driver terén, ezért ha valami baj van rögtön az ember erre gondol...
Én ezért próbálgattam az ssd-kel is variálni... (Hdd-vel is volt próba) -
fsb1000
nagyúr
válasz
CptMisi #8926 üzenetére
Csak SLI-vel van meg a 60+ fps GTA4 alatt, de az sli miatt elöjönnek néha a zavaró jelenségek, és a játékélmény csökken.
(Pl. a nem létező microstuttering, vagy valami más hasonló bug és érzem, hogy nem mindig folyamatos a kép, bár állandóan magas az fps, olyan mint amikor a régi fraps szaggata a képet, csak nem annyira durva a jelenség - ez nem az ATI féle 2seccenkénti beszaggatás, csak kicsit darabos lesz a képváltás, aztán elmúlik. Single GTX285-vel, 275-vel és Gtx250SLI-vel is hibamentes volt, csak nem volt meg a 60fps.)Az a baj hogy a tesztekben még sehol nem láttam, hogy az 5870 jobban teljesítene GTA4-ben mint a GTX285.
Az ember kb 10%-ot (nem 10fps!!!) érez meg, ha nincs ennyi különbség akkor más szempontok kerülnek előtérbe: zaj, ár, fogyasztás, eladhatóság, stb.Szeretném kipróbálni az 5870-et, de félek elégedetlen lennék vele az ár/teljesítmény viszony miatt.
Aki sok féle játékot játszik, annak nyilván más a véleménye, de pár hónapig én csak a GTA4-et nyomom, utána meg legfeljebb COD-ot. Ott meg majdnem mindegy hogy 5870 vagy gtx285****
Szerk: Köszi az infókat, email cím az adatoknál, de itt is: fsb1000@freemail.hu
-
fsb1000
nagyúr
-
jeni
félisten
válasz
CptMisi #8731 üzenetére
Nálam már belém kötöttek az IPON-nál,éppen egy HDD külső keret miatt,pedig csak 18 óráig volt nálam,és előtte ahogy kihoztam és hazaértem az nem volt több 1 óránál és már rögtön jeleztem,hogy gyárilag szar munka ahogy össze rakták.Mondtam egy 20 éves gyereknek de nem is volt azon a területen szakképesítése,csak beült a pult mögé
Mondtam neki nem vagyok szabó legényMechanikához konyítok.
Nem akarták gariban másra cserélni,és levásárolni. Indok az volt,hogy működik,az igaz de bele kellett préselnem erőszakkal a vinyót a házba,és a kábelt és annak a csatlakozását ferdén nyomta az elektronikai panel
Magyarul amit a gyártó megcsinált,azt egyem meg
Tehát ha tudod ragaszt vissza úgy,hogy ahogy elvileg volt.Papir ragasztó stb.. ami által nem látszik,hogy fel van ragasztva karira.. -
L4D1K
őstag
válasz
CptMisi #8685 üzenetére
Szia, már néztem mind2 hirdetést, előbbi valóban nem rossz a beszámítás miatt, de 3 hónap gari erősen meggondolandó. A második hirdetővel szkeptikus vagyok a 36 hsz e miatt. Valószínűleg semmi gond nincs vele, de jártam már pórul most valószínűleg az munkál bennem. Úgyhogy marad a kis boltocskám, korrekt eladók és beszámolják a mostani kártyám is, igaz nem sokért mert a garancia lejárt róla.
-
WesTM
őstag
válasz
CptMisi #8682 üzenetére
L4D1K: Pici tuning ráfér a procira, nem kell túlzásba vinni, 3.5ghz-en, az említett felbontásban bőven jó vagy!
Nagy árcsökkenésre nem szabad számítani, sőt egyesek szerint emelkedés várható, így nem valószínű hogy a jelenleginél jobb áron hozzá tudsz jutni a kártyához. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #8661 üzenetére
Teljesen eggyet értek.
Hát a hűtésre én is kíváncsi leszek mert úgy hallottam, hogy ezek az új Nv karik kb akkorák lesznek mint egy 5850, namármost 250-300w hőt elvezetni egy ekkora méretű kariról csak úgy lehetséges, hogy aránylag halk, de nagyon forró vagy hangos és akkor is forróHát az 5800-as karik nagyon el lettek találva, hűvös és nagyon-nagyon tuningolhatóak ahoz képest, hogy felsőkategóriáról van szó.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #8659 üzenetére
Nagyon-Nagyon jól tudom, csak mindenki (Nv fanok főleg) azt dumálta, hogy majd a Fermi alázza még a 5970-et is(tudtam hogy ez lehetettlen), de ők megvoltak róla győződve, hát csak nem jött össze!
A gtx470 teljesítménye valahol a 5850/70 körül lesz, a Gtx480 pedig 5870 fölött valamivel, árverseny szempontjából így bukó a dolog, mert amennyiért most árulja az ATI az 5850/70-et azt az árat sehogysem tudják tartani a Gtx470/480-al, esetleg veszteséggel.
Legalább tartják az árukat egy darabig az Ati karik -
LEON-T
aktív tag
válasz
CptMisi #8605 üzenetére
MSI afterburn-ben szepen be lehet allitani a fan profilet, es mondhatni jol mukodik.
Nalam 40% nal magasabbra nem szokik jatekban. Ekkor tartja jateknal olyan 65 fokon 900/1200@1.175 melett. Kivetel az occt ill fumark teszt. akkor ~45-46% ra is felszokik 70 fok mellett.
Btw Valaki szokot bf bad company 2 vel jatszani? Nalam bizonyos allando helyeken mindig akad textura hiba. foleg a single player resz vegenel. Szerintem nem a tuning a rossz mert OCCT, atitools ba nem jelzett hibat 1-1 ora teszt utan.. -
superTibcsi
aktív tag
válasz
CptMisi #8132 üzenetére
Nagyon zavaró ekkora felbontásban az élsimítás hiánya?
Milyen monitorod van?Nekem egy 17-es LCD monitorral nyomom
, de 1280*1024-ben nagyon zavaró ha nincs aa.
Az a baj hogy nincs összehasonlítási alapom.
Mert lehet 1 év múlva nem bírja az új játékoknál a HD5850 a full HD-t
-
CptMisi
őstag
válasz
CptMisi #8124 üzenetére
ezt találtam önmagában, nem rossz, de ennyiért lehetne jobb szerintem
-
CptMisi
őstag
válasz
CptMisi #8121 üzenetére
külföldi fórumokat olvasgatva ezeket a hűtőket írták: Accelero S1 Rev2(5k újonnan+ventik), Scythe Musashi(10k), Scythe Setsugen(10k), Zerotherm CoolMaxx 2000(nem tudom, mennyibe kerül)
-
CptMisi
őstag
válasz
CptMisi #8094 üzenetére
kicsúsztam a szerkesztési időből, olvastam fórumon:
"I totally agree its great, keeps my 5870 quiet and cool. Usually max 60c at loads. But on my 5850 i just put a Scythe Musashi cooler on it, its perfect! Round 55c @ load and 40-45c @idle. ANd its dead quiet! Loving it, and you get a fan controller in the pci slot for both fans individually which is also great. But even @max fan speed its queit, now my HTPC is quiet at load and idle. "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini-ITX
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Nyugaton is megjelent a Persona 5: The Phantom X
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Dell notebook topic
- Háztartási gépek
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest