- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Srácok, az nyilvánvaló, hogy HD felbontás alatt a 6870 nagyon virgonc, és megeszi az 5870-t. Ez annyiból nem jelentős, hogy ilyen felbontás alatt egyébként is olyan FPS-ekről beszélünk, ahol tök mind1, hogy 70 vagy 55. HD alatt fordul a kocka, ez látszik is.
Tesszelációban is gyengébb az 5870, de a Barts csak minimálisan gyorsabb azon a téren is. -
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur #26966 üzenetére
Proci mennyin járt?(én próbáltam 3.3 és 4.6GHz-n is, de semmi változás) Most nézem, hibahatáron vagyunk. Azért elég bugos ez a CoP bench.
Röccen, de a min. FPS-eken nem látszik Nálad sem. -
MPowerPH
félisten
válasz
Gaboman #26962 üzenetére
Pedig az tök rendben van.
Én mindig abból indulok ki, ami éppen nálam van. De alapon is veri, még ha csak 3-4FPS-el is. Ami igaz annyira nem sok, de a semminél több. Árakon ez annyira nem látszik, mert nagyjából egy kategóriában vannak. 6870 előnye, hogy kevesebbet fogyaszt, 5870 pedig kis tuning-al még erősebb lehet egy kicsivel.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Gaboman #26953 üzenetére
Nekem most 24/7 -ben 1060/1320 at tud. Az ugye +210MHz. Így az alapórajeles 50MHz hátrányból van 50MHz előny. Az azért számít. Szerintem egy tesztet ez is megér.
Még annyi időm van.
Addig volt AVP alatt 1FPS a 6870 javára, CoP -ban elég sok, ha a minimum FPS -t nézzük.(sorban 13 FPS, 7 FPS, 11FPS, 2FPS ) Azért ez elég jelentős és átlag FPS terén is 3-4 FPS a különbség az 5870 havára. Warhead alatt minimum FPS +4, átlag FPS +3 az 5870 javára. Itt is a minimum ami gázos.
Ezek azért jelentős különbségek. -
MPowerPH
félisten
válasz
Cole86 #26924 üzenetére
Nem, lehet venni apróból 45k körül procit, és 22k körül lapot.
No meg emlékeim szerint GTX580-ad volt, nem az olcsóbb fajtából. Annak az 1db kártyának az eladási ára pont annyi volt, amennyiért én a 2500K-t+lapot+5870-t vettem/cseréltem.
Annyi, hogy én a 980X-ből újítottam a rendszert, és még maradt is két deák.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Attix82 #26917 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék. Mert pont GTX580-at tervezek a kártyám helyett ismételten. Teszteket nézve azért elég jelentős a különbség, főleg 4xMSAA -nál. Sajna amikor a GTX580-am volt, szinte nem is gamelten, így nincs tapasztalatom.
A végén tényleg az lesz, hogy beleugrok egy 7970-be... Ott biztosan észreveszem a különbséget. -
MPowerPH
félisten
válasz
Cole86 #26898 üzenetére
Én sem az 5850-est, mert tényleg baromira jól megy. Sajna a szintetikus tesztekben a procid nagyon visszafogja mindegyiket.
Az a 6950 vs. 6970 tényleg vicces volt. Főleg mikor kiderült, és mindenki elkezdte a kártyáját moddolni. Egyébként az elején nem volt akkora az árkülönbség, én majd 1 éve 71k-ért szereztem be a 6970-t, ekkor a 6950 62k körül volt kapható. Utána szállt el így a 6970 ára. Én pár hónapra rá 85k-ért adtam el, és vettem ezt az 5870-t hűtőstül bagóért. Most a HD5000 széria árai is felmentek az akkoriakhoz képest. Azért akarok én is megválni a sajátomtól.
Egyébként a 6970 az a kártya, amiből nem kérek soha többet... -
MPowerPH
félisten
válasz
Cole86 #26896 üzenetére
Nem is nagyon tudnád az említett VRM probléma miatt. Én nem tudom, hogy ugyan azok a memók vannak e rajta.... Az 5870-ekre 1250-ig garantálva van a memória sebesség. Ezt az egyik kártyád tudja is, a másik messze elmarad.
Hidd el, a feszültség emelés fabatkát sem ér. Az enyém alapfeszen tudja az 1050/1300-at 24/7. Aztán lépnék 1060/1300-ra, 1.22v-al, ami jelentős emelés, és már nem stabil. Ezt próbáltam 1.27v-al is, szintén eredménytelenül. Pedig a GPU még a 40C-t sem éri el terhelés alatt. A feszültségemelésnek minimum szárazjég alatt van értelme ezeken, sajnos.
Nem beszélve arról, hogy az első, 1090/1380-as Vantage teszt 1.3v-n nem akart lefutni. Csökkentettem a feszültséget 1.26v-ra, és lám, egyből siker. Valamiért nem szeretik a feszültség babrálást léghűtés alatt.mod: Én még soha nem hallgattam meg, milyen is az 5870 gyári hűtője. Hangról nem tudok nyilatkozni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cole86 #26894 üzenetére
Az a gond, hogy egy 5850-nek nem nagyon tudsz annyi feszt adni állandóra, amit egy OC-s 5870 kap, mivel a VRM sokkal gyengébb rajta. Rövid időn belül elpukkanna olyan terhelésre. Azt a 970-et se biztos, hogy állandóra bírja, hanem csak tesztekre. Egyébként igen, lazán megy. Sőt, gyári, 1.16v-al tudja az 1050-et is, és nem csak tesztekre. Nem beszélve a memória sávszélről.
-
MPowerPH
félisten
válasz
dangerzone #26887 üzenetére
No igen. Csak ugye egy 5870-ben is van tuningpotenciál. Amikor az 5850 kifogy a szuflából, akkor a nagytesóban lapul még tartalék.
Bár meglepő, hogy ugyanazon órajelen ilyen minimális a különbség. -
MPowerPH
félisten
válasz
ittakary #26868 üzenetére
Vantage alatt nem oszt, nem szoroz a memória sebessége. Uncore számít, én meg amatőr módon megfeledkeztem róla, hogy SB-nél az uncore a memória szorzóval együtt mozog. De annyi baj legyen.
Attix82: 1.35v-t. AB ennyit enged alapból. Ugye még lehet utána is trükközni, de az 1.4v+ már nagyon sok lett volna.
-
MPowerPH
félisten
Tudtam, hogy valahova elfelejtettem belinkelni. Azt hiszem ez ide is beillik, még mindig brutális az HD5870. Kis Vantage teszt.
-
MPowerPH
félisten
válasz
ittakary #26719 üzenetére
Szerintem még belefér, pont a 1Gb VRAM miatt, ami már kicsit kevéske.
más: A gyárilag húzott 5870-esek mekkora feszültségen üzemelnek, illetve melyik az az érték, ami még nem okozhat gondot a GPU-nak?
k.soma: Annak tényleg nincs értelme. Hiába lesz 2db 5870 -ed CF-ben, ha kifutsz a memóriából, akkor így is-úgy is képregény lesz.
VRAm terén nagyon alulméretezettnek találom ezeket, főleg ahhoz képest, hogy a 4890-ek is pont ennyit kaptak memóriából gyárilag.
-
MPowerPH
félisten
válasz
kakascsipes #26705 üzenetére
Erre inkább nem írok semmit sem...Joker94: Szerintem frankón megy. Bár azt megjegyezném, hogy a gyári órajelen nem voltam vele elégedett. 1050/1250-en viszont van egy elég jelentős többlet FPS-em, amivel már tökéletes. MSAA 4x -es módban sajna tényleg kifut a memóriából, 2x-esen ellenben stabilan tartja magát.
-
MPowerPH
félisten
Itt van, parancsolj. Nem kapcsoltam rá az EBM-et, mert Nálad is off-on volt, FPS -ből arra következtettem. Proci 4600MHz-n ment, nem volt cpu limit.
Megnézzem húzott állapotban is?
Ez asztalon készült, nulla szellőzéssel! Jól szellőző házban még jobb lenne, mert van ami elszívja a meleg levegőt, és ami oda a hideget. -
MPowerPH
félisten
válasz
Speed® #26660 üzenetére
Igaz, ebbe bele se gondoltam. Ebben az esetben elég hűs a VRM, csak a Furmark tudja felmelegíteni. Bele se merek gondolni, mit művelne egy analog megoldás társaságában, ha már itt is nyalja a 80C-t EBM -ben.
Nem is értem, hogy lehet ezeket a VGA -at analoggal szerelni.ittakary: De most miért írod, hogy egy kalap szart nem ér?
Itt postolom már elég régóta, hogy a gyári megoldást a földbe döngöli. 1060/1250-en 45C-s GPU, 50C VRM. Memória sünik nem forróak.
Mondjatok már a gyári megoldással, ref. kártyánál játékok alatt mért VRM hőmérsékleteket, psl.
Imádom amikor valaki hajtogatja a hülyeséget, és mások elhiszik. -
MPowerPH
félisten
válasz
Zoo123 #26647 üzenetére
Ha rendesen rá van rakva, akkor nem lehet baj.
Azért írtam, hogy lehetne annyi eszük a gyáriaknak, hogy a fémlemez hátoldalát legalább a chippeknél úgy öntik ki, hogy bordázott legyen.
Mennyivel egyszerűbb lenne... A legjobb, ha tudsz szerválni réz bordákat, azok a legjobbak.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Zoo123 #26644 üzenetére
Hát, a full cover egy darab fémlemez, aminek kell az erős légáram. Hőleadó felület relatíve igen kicsi... Ellenben a ramsünik a chip területén legalább 4x akkora hőleadó felülettel bírnak, így ki lehet számolni milyen ennek az eredménye. VRM miatt egyszerűen nem értem mit izgultok, 1060/1250-en fél óra BF3 után maximum 50C, és az AC-hoz kapott borda van hozzá. Furmark alatt megy fel 80C-re, de olyan terhelést az életben nem kap a VGA.
Ilyen hűtést használok a HD2900XT óta, még a 4870 X2-n is bevált ez a forma, pedig az kazán volt a javából.
Fémlemezt az életben nem tudod úgy átszellőztetni, mert csak egy lemez. Ha a lemez hátlapja szépen bordázva lenne, úgy mint egy memsüni, akkor alkalmas lenne erre. Külön bordát értelmetlen rátenni, mivel a két felület közé ismét be kellene iktatni egy hőátadó részt, így a hatásfok már nagyon alacsony lenne. -
MPowerPH
félisten
válasz
Speed® #26636 üzenetére
Szerintem jobb ha lekapja a full cover-t róla, és helyette telerakja chippenként bordákkal. Mert az kevés lenne rá, és a jobb hűtésekhez adnak is bordákat.
datatomm: Külön majdnem esélytelen találni. Hibás kártyánál is az a lehetőség van, hogy megveszed az egészet egyben, mert külön biztosan nem fogja odaadni. Anyagilag így ugyan ott vagy, mintha vennél egy AC-t.
-
MPowerPH
félisten
válasz
DroiDMester #26624 üzenetére
Miért? Vannak olyan források, ahonnan sokkal olcsóbban lehet beszerezni dolgokat. Ő most rábukkant egyre.
És sem mutatnám meg, ha tudnék annyiért szerezni... -
MPowerPH
félisten
válasz
rola636 #26610 üzenetére
Én abban a tápban nem hinnék.
Kérdés melyik modell, mert a CFT550 nem bírná, a GPS550 talán igen.
Először inkább a rendszert fejleszd.És szerintem Neked elég lenne egy 2500K is, mivel a 2600K-nak a HT pluszát az az érzésem nem használnád ki. Na persze ha sokat konvertálsz, vagy vágsz, az más... De szerintem nem így van, akkor meg tök fölösleges. Sokan játékra ki is nyomják a HT-t, mert néha még be is lassít.
-
MPowerPH
félisten
válasz
rola636 #26605 üzenetére
Szeva!
Már ott kezdődik, hogy a tápod valszeg nem fogja bírni, ha csak nem összevont a 12v-s ág. Aztán az E6750 akkora felbontáson szerintem még a single 5870 alá is kevés.
5870CF-nek full-HD -ban lenne értelme minimum, és egy 4 magos SB proci sem ártana hozzá. Plusz, az 5870 CF-ről lebeszélnélek, mivel a GPU-kénti 1GB VRAM kevés, hiába óriási a kraft. Én azt javaslom, hogy abból a pénzből vegyél egy 6970-t. Anyagilag is jobban jársz, és a 2Gb VRAM mindenre elég. Na de nem a core2duo alá...
De inkább én is azt mondom, vegyél egy SB alaplapot 23k-ért, és hozzá egy 2500K-t 45k-ért, meg fogsz lepődni, hogy vissza volt fogva az 5870-ed.ittakary: Jó a hasonlat.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Bogyó bá' #26586 üzenetére
Jah, GPU-Z. Nem minden kártya tudja monitorozni azt az értéket, ezek szerint Nálad se ok. Szerintem se húzzad, ha a VRM nincs hűtve, nem éri meg.
Egyébként ezekből az értékekből látszik, hogy nem a VRM a ludas, hanem amit írtam. Egyébként logikus, húzott 5870-nek már kevés lehet az alap memsávszél, így kicsit visszafogja.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Zoo123 #26577 üzenetére
100C-ről beszélünk, nem 130-ról... És egy ugye furmark, ráadásul 'sütő' módban, ami teljesen életszerűtlen. Anno sokat tárgyaltuk ezt itt is, és más külföldi fórumokon is. A VRM része ilyen magas hőfokra van hitelesítve, legalábbis az X2-nél és a 2900XT-nél is így volt.
Én továbbra is azt látom, hogy a memória sávszél megnövekedése az, ami kifekteti a GPU-t.
A megdöglés nem ezek miatt következik be, hanem az alul vezérelt gyári hűtés miatt. Egy 4870 X2 esetében a nyák bőven 100C fölött kapta az ívet, ha nem nyúltál hozzá a vezérléshez. Nem beszélve a GPU-ról, ami lazán belenyalt a 90C-be. Ezt hosszabb távon semmi sem bírja. A VRM teljesen más tészta.Leégni nem tud, mert benne van a védelem. X2 esetében 145C-nél úgy emléxem lekapcsolt.
Jah, és BF3 alatt 90C alatt marad ezekkel a beállításokkal a VRM, kb. 8 percig használható így, aztán kifagy. Ha nem lenne elég a kraft, akkor nem várna 8 percet sem. -
MPowerPH
félisten
válasz
X Factor #26575 üzenetére
Igen, megeshet. Azért megnézem a gyári hűtővel is, csak kell rá venni hővezető párnákat, mert azok sajna kukázva lettek róla. Ellenben néztem furmark -ot, 1060-on a GPU ebm -ben maximum 57C-s. Más kérdés, hogy a VRM meg 100C-s... De láttam én már 120-130 fokosat is, 4870 X2 -nél mindennapos eset volt, még alapon is, na meg a 2900XT -nél is bőven 100C fölött szokott lenni.
Egyébként érdekes, mert 1060/1200-on ok, aztán 950/1300-on is ok, 1060/1300-on meg kockás lesz egy idő után, és kifagy. Szóval nem feltétlen a memória, inkább az, hogy a GPU -ra hatással lehet a nagyobb memória sávszélesség. -
MPowerPH
félisten
válasz
X Factor #26568 üzenetére
1.225v. De az 1080/1355-re is elég neki ennyi, több feszt nem szereti. Teszteken még azzal pont elmegy. Van rajta egy nagyobb hűtőborda, és 80C közelében megáll ez is, legalábbis a GPU-Z szerint. Borda sem annyira forró. Valami túlmelegszik ilyenkor, de csak memória részen lehet a gond, mert 1060/1200-on tökéletes.
-
MPowerPH
félisten
Hali!
Valaki próbált matatni az 5870 memória beállítási között? Egyenlőre 1060/1250-en sikerült stabilizálnom BF3-al tesztelve. 1300-as memóriával egy idő után(kb. 8 perc) bekockásodik a kép, és kifagy. Accelero Xtreme Plus van rajta, és arra gondoltam, hogy valamelyik memchip túlmelegszik. Mert tesztek alatt -3DMark Vantage/11- 1355-ön lefut szépen a teszt. Lehetséges lehet, hogy mégis valami elmelegszik a kártyán?
-
MPowerPH
félisten
Hali. 5850 és 5870 -en a gyári hűtő ventije ugyan olyan teljesítményét tekintve? Ergo rárakhatom e az 5870 -re az 5850 ventijét?
-
MPowerPH
félisten
Akkor tényleg nézd meg, meg fogsz nyugodni, hidd el. Nagyon visszafogja a proci a VGA -t. Játékok alatt a procilimitet úgy is csökkentheted, hogy minden szűrőt és élsimítást maxra teszel, és a felbontást is megemeled. Akkor sokkal gyengébb proci is elég egy ilyen VGA kihajtására.
-
MPowerPH
félisten
Igen, de azt vedd figyelembe, hogy a 9600GT -vel a teszt 3Ghz -n már VGA limites volt inkább.
Itt minden egyes MHz -re nagy gyorsulást fogsz tapasztalni. Az erő meg pont 3DMark -ban nem mutatkozik meg, az csak egy progi ami teszteli a VGA -at egy szemszögből, nem mond semmit. -
MPowerPH
félisten
Jah, várj csak. Akkor azért mégis több pontot kapsz.
Azt hittem ugyan annyit...
Így más a helyzet. Ezek az alkalmazások, és a játékok is csak 1 vagy 2 magot használnak ki, szóval így nézve a quad -od játékok alatt gyengébb mint egy E8200 -as.
Azt a VGA -t olyan 4Ghz -n lehetne teljesen kihajtani 3DMark alatt egy Wolfival. Ugye egy York 2db Wolf, tehát Neked is 4GHz -n kellene járatnod a procit, hogy olyan pontokat kapjál. Szóval az a 2.5Ghz nagyon kevéske...Tornászd fel 3,2Ghz -re legalább, már akkor is óriási sebességnövekedést kapsz.
Sajnos kicsit gyengus az a proci, más probléma nincs Nálad. -
MPowerPH
félisten
válasz
omikron23 #6712 üzenetére
Igen, 4870 X2 a driverek miatt erősen feljavult. Anno mikor elsőnek volt nálam ilyen, akkor elég gyengusz volt, nem is működött rendesen, nem volt jo driver. De beérett a kártya, én úgy hiszem. 2 GPU soha nem jó, de eddig nem volt vele bajom, nem zavar.
Az 5870 egyik legnagyobb hibája most is a driver, még nincs kiaknázva a vga -ban rejlő potenciál. És azért vélem úgy, hogy még 3 hónapot had érjen a dolog, addigra talán az ár is reálisabb lesz.
Szóval az X2 -est még érettebb konstrukciónak tartom, bár nem mai darab. -
MPowerPH
félisten
Már csak ezeket nézve is nem az jön le, hogy gyorsabb.
Persze driver függő az X2 -es esetében.
Ez csak amolyan helyesbítésnek szánom, mert nem jó tévhitben élni.omikron23: Itt meg a másik, új VGA, új driverek kellenének, de nincsenek. Valszeg jó driverrel sokat fog még gyorsulni a vga, de az még kis időbe telik, csakúgy mint a dx11 kiaknázása.
-
MPowerPH
félisten
Nem tudom, de ma vettem egy 4870 X2 -őt 55k -ért, garanciális persze.
Míg 5870 -et még nem lehet olcsón szerezni sajnos.
Újonnan 4870 X2 -őt nem érdemes venni, amik raktáron vannak, azoknak az ára úgyse fog reálisra csökkenni.55k -ért meg még 5850 -et se kapok sajnos, pedig az a DX11 -en kívül azért gyengébb mint az X2 -es.
Ettől függetlenül ha jó áron találnék egy 5870 -est, akkor lehet befizetnék rá. Amúgy az 5870 -es nem gyorsabb, vagyis nem egyértelmű a dolog. Nézz teszteket, játék függő.Fogyi nem érdekel, meg a zaj se, 2db 3000RPM -es venti mellett úgyse hallom a VGA -t.
SimonYana: Elhiszem, de bízok benne, hogy ez ilyen kezdeti magas ár, amolyan bevezető, újdonság. Ha lesz ellenfél, akkor biztos csökken az ár egy kicsikét, és akkor már használtban is kapható lesz emberi áron.
-
MPowerPH
félisten
DX11 még fölösleges szerintem, CoP kihasználja azt csókolom. Csak ugye én azt vettem észre, hogy teljesítményben egy szinten van a 4870 X2 -vel, sőt néha még lemarad, bár ez lehet csupán driver kérdés is. Csak ugye van köztük egy 40k -s árkülönbözet, ami nem gyenge.
(Fermi kijön, ez ledegradál olyan 30k alá..)
Hőmérséklettel nem tudtok megfogni, meg a fogyival se, eddig egy 9800GX2 -őt etettem, és ott nyaldossa a 100C -t a gpu temperature.
Inkább a teljesítményt kérdezném, hogy Ti mit tapasztaltok.Mert a tesztek egy dolog..
-
MPowerPH
félisten
Van itt valaki, aki 4870X2 -ről váltott 5870 -re?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPhone-t használók OFF topikja
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged