- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Micro Four Thirds
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cole86
senior tag
válasz
MPowerPH #26921 üzenetére
Azért ez AMD oldalon a legerősebb messze (4200mhzen phenom 2 x4).. x6osokat is levertem simán... csak elfogy bf3ban multiban ,de csak az új mapoknál 60félnél amikor már kurva sokat kéne számoljon a proci.. intel ilyen oldalon valóban jobb ,de csak sandyknél i5 2500k i7 2600k.. csak drágák, főleg lappal..
-
Attix82
addikt
válasz
MPowerPH #26912 üzenetére
Nem nagyon érdekel a Crysis 2........melyik VGa nem halott ultra brutál beállítások mellett?
Amúgy próbáltam a C2őt, de csak a játékba raktam maxra...és egy 6950@6970 moddolva (GPU 800mhz) ugyan annyi fps. Kiváló kártya ez az 5870.
Bf3 is ultra -4x simítással 60 fps (Vsync on) néha 45 nagy pályán sok playerrel. Tökéletes.
Amúgy van az a Heavon tessalation test, ott elhal...de azokba a játékokba ahol van ez a dolog nem vehető észre ez a hiány (AvP, Metro)....6950 szintet hozza általában mindig vagy a felett....nem is értem, hogy az a test mire is való, mert gyakorlati haszna nincs.
-
Cole86
senior tag
válasz
MPowerPH #26899 üzenetére
Nekem 6950/70em volt és nem volt az rossz.. giga, de voltak érdekességek vele valóban.. meg hát nem volt egy nagyon tuningolható fajta (ahogy a többi sem)
Igen, sajnos a procim visszafogja azt én is tudom, ezért vagyok most kénytelen megválni az 1ik kártyától a 2közül.
AMD fronton szeretnék maradni ,de igazán nincs átütő erejű processor ami elég erős lenne és ki is hajtaná mind a 2kartyát és játékokra is optimalizálva van, vagy a játékok rá..
Sajnos a bullt el lehet felejteni még 1ideig és az x6osok közül is csak a 1090T vagy az 1100T jöhetne szóba, de nem lennél sokkal előrébb.. kiderül mi lesz, 1kártya FULL HDban élsimítás nélkül Ultra grafikán még elég BF3ban.
-
Cole86
senior tag
válasz
MPowerPH #26897 üzenetére
Értem. Nos szerintem 5000mhz vagy 5200 az már édes mindegy.. valóban valamiért lejebb ment a másiknak a memóriája 4700mhzen ,de azt is próbálgathattam volna még ,tegnap óta van nálam és ezek friss eredmények..
Ilyen profi hűtéssel (melegedés és hang terén) + a válogatott gpu miatt szerintem azért ezek bőven megérik az árukat ,de ezzel nem akarom lehúzni az 5870es kártyát, csak van bennem 1fura dezsavü érzés..
Szintén ezen az oldalon.. HD 6950 kontra 6950/70 és az igazi 6970.. árban mekkora különbségek voltak, aztán teljesítményben meg..
Ez az AMD oldalon már megszokott szerintem..
-
Cole86
senior tag
válasz
MPowerPH #26895 üzenetére
Nekem toxic kártyáim vannak és tudomásom szerint ugyan olyan 5870eseken is használt memória van rajtuk amik 1250mhzre vannak hitelesítve.. a gpu pedig alapfeszen ment ennyit, én nem szoktam feszelni a kártyákat max teszt erejéig, nem véletlen ,h megadják magukat ha valaki szétfeszeli.. 1kártya onnan is látszik ,h mennyire jó ,h mennyit bír alapfeszen..
A hőmérsékletről és a hangról már nem is beszélve..
-
-
-
k.soma
senior tag
válasz
MPowerPH #26684 üzenetére
A történet a következõ.
Megálmodtam, hogy cfx-es configot akarok. Ehhez új alaplapot kellett vennem, eladtam a régit, vettem egy ASRock 970 Extreme 3-as alaplapot. Hazahozom, összeszerelem, beszerelem a gépházba, minden faszán a helyén, [ilyenkor csak az alaplapot cseréltem ki, minden hardver maradt a régi] bekapcsolom a gépet, feláll a rendszer amit az elõzõ alaplappal kb 4-5 napja raktam újra. Valamiért 800x600-ban indult el, elkezdtem letölteni netrõl az alaplap drivereit, mert a hozzá kapott telepítõ CD-t azért nem tudtam használni mivel nekem csak IDE-s DVD íróm van.
5 perce megy a gép, hozzá sem nyúlok, egyszer csak leáll a gép.
Nyomom a bekapcsológombot, semmi, a ventik sem pörögtek fel. Elvittem az alaplapot oda ahol vettem, a procim, ramom társaságában. Ott letesztelték, azt mondták náluk elindul, biosig is eljut. Amikor mentem a cuccokért vittem a tápom is. Azzal is elindult ott a konfig. De õk egy passzív hûtéses, pci-e-rõl áramot kapó vga-t használtak.. ezért azt mondták, hogy a tápom instabil.. Mert bootoláskor sokat kellene leadnia ha az Én 5870-em is rá van dugva. A tápot is elvittem gariba hogy vizsgálják be, mert elvileg vga nélkül is valamennyire be kellene kapcsolnia a gépnek, de nekem azt sem tette, így kizárásos alapon a táp maradt a ludas.
Namost az én meglátásom az, hogy lehet nem a táppal van baj, hanem a vga-val, mert ezen az alaplapon ún. UEFI bios van, amirõl azt kell tudni, hogy egér van benne, meg kicsit pofásabb, és ehhez neki elengedhetetlen már bekapcsoláskor is a vga megléte...
Ti mit gondoltok? -
-
Speed®
titán
válasz
MPowerPH #26663 üzenetére
Nem lenne baj az analóggal se, ha elég fázis jutna és nem hajtanák csúcsra a filléres alkatrészeket..ez mind spórolás, ill. extra profit sajna
Szerintem ittakary mondanivalója is csak a nonref alulméretezett megoldások esetére vonatkozik..reffel tényleg nem valószínű, hogy elfőne
-
Speed®
titán
-
Speed®
titán
válasz
MPowerPH #26642 üzenetére
Szerintem ha nem lenne tapasztalat, ill. számok mögötte, nem javasolnám.
Nem a RAMokról van szó elsősorban, azoknak ez sem kell..a FETeknek jó. -
Zoo123
senior tag
válasz
MPowerPH #26645 üzenetére
Tudom hogy csak egy fémlemez, de azt a gyári ventillátor sem nagyon hűti, ezért gondoltam ramsüniket ráaplikálni arra a fémlemezre, úgy már jónak kell lennie.
Én speciel azért izgulok, mert még anno egy X1950 pron sikerült megfőzni a VRM-et ilyen utólag ráragasztott bordákkal, azóta óvatosabb vagyok.
-
Zoo123
senior tag
válasz
MPowerPH #26642 üzenetére
"Szerintem jobb ha lekapja a full cover-t róla, és helyette telerakja chippenként bordákkal.'"
Pont hogy nem, a kis "memóriasünik" konkrétan semmire sem jók, a VRM lazán túlmelegszik, akkor már jobban jár ha rajtahagyja a fullcover fémlemezt és esetleg arra rak néhány bordát ha akar, de lehet hogy az sem kell, ki kell próbálni!
A VRM-re vagy a fullcover fémlemez esetlegesen bordázva (opcionális), vagy egy heatpipe-os hűtő pl: Thermalright VRM jó csak, mással nem lesz jó! Természeteyen referenciakártyáról beszélünk.
-
válasz
MPowerPH #26609 üzenetére
Azt nézem, hogy adatlapon még egy 9800GT van neki. Lehet egybe benné meg a CF-et
rola636: A táp nem fogja elbírni, ezt elkönyvelheted. Lehet el fog indulni a gép, de életveszélyes művelet lesz azt működtetni.
Elhiszem, hogy szar a helyzet, de ne a legértelmetlenebbel kezd az újítást.Ja és a 2600k-t én elfeljteném a helyedben, ahogy a kolléga is mondta: 2500k a best
Most milyen videókártyád van?
-
Zoo123
senior tag
válasz
MPowerPH #26576 üzenetére
"Ellenben néztem furmark -ot, 1060-on a GPU ebm -ben maximum 57C-s. Más kérdés, hogy a VRM meg 100C-s... De láttam én már 120-130 fokosat is, 4870 X2 -nél mindennapos eset volt, még alapon is, na meg a 2900XT -nél is bőven 100C fölött szokott lenni."
Azért a 100 fok az már szerintem sok, minden csak nem normális. Lehet hogy a 4870X2 gyári hűtőjével is 100+ fokos volt a VRM, de döglöttek is rendesen azok a kártyák...
"Egyébként érdekes, mert 1060/1200-on ok, aztán 950/1300-on is ok, 1060/1300-on meg kockás lesz egy idő után, és kifagy. Szóval nem feltétlen a memória, inkább az, hogy a GPU -ra hatással lehet a nagyobb memória sávszélesség."
1050/1200-on ok, 950/1300-on is ok, 1060/1300-on kockásra fagy, ebből én nem arra következtetnék hogy a GPU-ra hatással van a nagyobb mem sávszélesség, sokkal inkább arra hogy a VRM nem bírja el azt hogy ha a GPU-t és a memóriát is maxra húzod!
A kártya VRM részét adott TDP limitre tervezték, ha átléped ezt a határt instabil lesz/fagy/túlmelegszik/leég.
Csak óvatosan! -
ThodEE
őstag
válasz
MPowerPH #26567 üzenetére
1022/1307 et ment az 5870em egy 3d mark 11 erejéig 1.35Von.
Itt látszik.
De játszani nem próbáltam vele, pedig nekem vrm is hűtve van, egyébként az én kártyámnak kb ez a vége, utána fagyogat. -
zebrafish
tag
válasz
MPowerPH #21237 üzenetére
ha nem lett volna egyértelmű a "szánalmas" jelzőt csak egy ironikus megjegyzésnek szántam, nem a kártyát minősítettem vele.
A tervem az volt, hogy veszek egy új vga-t és húzok a procin 50%-ot. Mint írtam hülyeség lett volna pár ezerrel olcsóbban sokkal gyengébb kártyát vennem így lett ez. Azt nem gondoltam, hogy még a tuningolt proci is ennyire gyenge lesz hozzá, de majd korrigálva lesz, valószínűleg köv hónapban i3-as proci+valami olcsóbb alaplap, a mostani rendszert meg eladom. -
djg
aktív tag
válasz
MPowerPH #6750 üzenetére
Igen, abszolút vga-limites volt. Most némiképp sikerült megnyugodni a vantage eredménytől: 11860 pont (gpu: 12690, cpu: 9916). Igaz írták fentebb, hogy a gpu score 19000 pont kell legyen. :S
Mégis beszéltem haverral, akinek 5850-e van q9650-nel párosítva és az összpontszáma: 12600 körül van. Ahhoz képest ez 11860 arányosnak mondható. (Még nem húztam!)
Igazából ahogy írtam a gyors játékbeli fps teszt volt az, ami olaj volt a tűzre és ledobta a láncot. Mindenképp kipróbálom majd húzva is.Szerinted is jónak mondható ez a kapott eredmény?
-
djg
aktív tag
válasz
MPowerPH #6748 üzenetére
Oké, csak előbb lefuttatom a vantage-et. Csak tudod most néztem meg a korábbi eredményeimet és ez volt a csúcs nálam:
q9300@3GHz-9600gt@800-2000-1100 - 13329 3dm06Húzott cpu, húzott vga. És hát nem azt mondom, hogy az5850 a csúcsok csúcsa, de nagyon sok tesztet átnéztem és minimum 3x erősebb a 9600gt-től. Ezért még ha kevés is neki a cpu, nagyon kevésnak találtam a kapott pontot. Na de majd akkor most kiderül, írok soon.
-
djg
aktív tag
válasz
MPowerPH #6743 üzenetére
Oké, azt megtehetem, illetve terveztem is, mert feszemelés nélkül is elbírja. Feszt nem nagyon akarok, nem vagyok nagy tuningos. Igen, igazság szerint annyiszor futtattam már a 3dmark06-ot, hogy szinte mindenhol tudtam mennyi volt az fps a régi karival és csak néztem, hogy itt is annyi... A végső pontot valószínűleg azok az esetek dobták meg, ahol néha felszökött 130-140 fps-re egy rövid időre (a léghajós jelenetnél), mert a többinél gyanúsan alacsony.
Persze, ebbe a lapba erősebb cpu is kerülhet majd még, szerencsére van még hova feljebb lépni és tudtam, hogy nem fogja kihajtani a vga-t teljesen ez a cpu, de azért a limitet túlzásnak tartom.
Továbbá a szaggatásnak se láttam helyét. Azért sokkal jobb eredményre számítottam, igaz még nem vetettem alá minden tesztnek. Még tervezek egy resident evil benchmarkot (most hirtelen ez jutott eszembe), meg a vantage-t, amiben sajna nincs korábbi eredményem.Még az jutott eszembe, hogy nem-e a 2 db csatlakozóval van valami gond. Rá van kötve mindkettő, de hátha rossz ágra. :S Moduláris a táp és külön jön le a tápból az egyik 6 pines, de a másikat 2x4-es molexből hoztam össze és hátha úgy kötöttem össze, hogy kevés neki abból a nafta
Csak egy tipp, nem tudom....
-
djg
aktív tag
válasz
MPowerPH #6739 üzenetére
Így van, szerintem is sokkal, de sokkal többet! 9600gt-vel volt 11000 pont, ezzel meg 14000! Szerintem nagyon kevés. Szerintem ez a cpu egyáltalán nem ilyen gyenge, hogy itt megálljon!
A másik meg, hogy még ha így is van, akkor miért szaggat a mass effect ott, ahol a 9600gt futott (full-hd-be, a maga 512 vramjával és ehhez képest harmatos tejlesítményével...). 100 fps felett kéne lennie, nem 15-20-nak!Most futtattam egy másik benchmarkot, a heavent. Ez már jobb eredményt hozott: 1391 pont, 55 fps átlag.
9600gt-vel: 506 pont, 20fps. (dx9-ben, full-hd-ben.)Őszintén szólva ezt is keveslem, de jobban hangzik. Azonban a fenti esetek aggasztóak!
-
ndlx
aktív tag
válasz
MPowerPH #6705 üzenetére
40k árkülönbözet? hol?
az árgép szerint egy átlagos 4870x2 kb 85 körül van. ellenben egy közepesen drága 5870 95e körül. ami halkabb, kevesebbet fogyaszt és még gyorsabb is.
plusz a DX11 pár hónapon belül más értelmet nyer. bár már a dirt2 is gyönyörű, de persze ki mire gerjed.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged