- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Jim-Y
veterán
válasz
Termi92 #21696 üzenetére
Szia, a 25K-es 5830 nem marad el semmiben a drágábbtól, hogy mire fel az árkülönbség? Ezt olvasd el ugyanez igaz a HD5830 Xtreme-re is, szerintem meggyőző, tegnap én is rendeltem egy ilyet, ma megyek érte
-
-
Termi92
tag
válasz
CsigaGyilkos #21695 üzenetére
D: Ennyi? Még jó hogy a 25 ezrest rendeltem... Köszi.
-
-
Száni
tag
Szia!
Nekem az 5850OC verzió van meg, ugyanezzel a hűtővel. Nekem hangos a hűtő, de ez relatív, mert akitől vettem, annak fel sem tűnt (volt még elég légkavaró mellette). A gond a ventikkel az (ahogy feljebb már írtam), hogy fix fordulaton forognak és nem szabályozhatóak (~2600rpm). A gépemben egyértelműen a leghangosabb a VGA hűtése, bár kétségtelenül hatékony jószág.
Azt nem értem, hogy miért nincs hozzá BIOS, mert a honlapon a BIOS frissítéshez szükséges szoftver meg fent van az 5870OC-hez is, illetve az 5850OC-hez van "új" BIOS is. -
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, megerősítésért jöttem, alapból útálom amikor valaki ilyen hsz-t ír, de amikor én vagyok a falon innen akkor máshogy látom a dolgokat... A régi HD5750-re 6K-t kellett rádobnom, és ma vettem egy HD5830 Xtreme-t (új). Remélem megérte megvenni, de nem tudom, hogy ennyit ráfizetve is jó vétel volt-e:S
Sajnos esélyes volt, hogy 1K-ből megúszom a cserét, de végül 1 órával maradtam le egy jó ajánlatról
üdv
-
t.imi
addikt
válasz
CsigaGyilkos #21687 üzenetére
Köszi az infót 38xxx körül lenne újonnan. Én is win7-t hazsnálok, most 5850 van és meglepett ez a fagyás dolog.
-
Szia!
Nekem Asus-om van és a hangjával nincs semmi gond, 60% szoktam járatni a ventit és nem melegszik túl, persze ez játék függő is. Nekem is volt olyan, hogy kifagyott a kártya csak simán windows-ba (érdekes játékoknál nem és ez win7-nél volt) de úgy tűnik csak driver gond volt. Most win xp van fent, új driverral teljesen jól működik. Ha nem vagy biztos az 5870 -ben akkor vegyél 6870-et nem sokkal gyengébb és az új seria, azokkal most biztos nem lesz gond. Amúgy mennyiért láttad a Giga kártyát?
-
t.imi
addikt
Sziasztok.
Tudnátok segíteni, egy Giga 5870-l szemezgetek.
Sok mindent nem találtam róla itt sem.
Elsősorban a hangja érdekelne, főként este játszok és nem szeretnék porszivó vga-t.
Olvastam róla a newegg?-n hogy lefagy videók alatt, 1-2 játékban is gond van vele, bios nincs hozzá. -
csongi
veterán
Amint olvasom egy páran küzdenek a fesz állítással. az ATT-t próbáltátok már? Katt777 fórumtárs penge a témában. Én a 4830-at használtam vele. Tökéletesen működött.
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Egy pár napon belül én is csatlakozom a klubhoz, egy 5850 sapphire extrem kártyával, Egy 5770-et váltok le. 13K amit rá kell fizetnem. Sokáig gondolkodtam mi legyen. Mivel a lapom Cf-es. Így a döntés 5770 CF vs 5850 volt.Bár 4870X2 is porondon volt, de azokra már nincs garancia. Az 5770 CF 5850-5870 között landol, 20K kellett volna rádobnom. Így viszont olcsóbb, és ha a jövőben kevés lenne, akkor mellé teszek még egyet, ami akkor már szerintem olyan 20K körül megszerezhető. Az 5850Cf-be meg 5970 szint körül van. Úgy gondolom a teljesítménnyel nem lesz gond egy darabig.
Kíváncsian várom milyen lesz. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
kisza25 #21679 üzenetére
Nálam most az első szempont a hűtés és a zaj volt. Így esett erre a választás, lehet nem a legjobb ár/érték arány volt (+3K lett volna egy ref. 6870), de fontosabb volt az, hogy kussaban van, és jól hűt. Ha a 6870-en hűtőt kellett volna cserélni, az még + egy vagon pénz, ráadásul a X4 955 mellé ez bőven elég, ami ezzel nem megy, az azzal se ment volna...1-2 FPS-ért nem fizetek plusz pénzt.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
kisza25 #21679 üzenetére
Nálam most az első szempont a hűtés és a zaj volt. Így esett erre a választás, lehet nem a legjobb ár/érték arány volt (+3K lett volna egy ref. 6870), de fontosabb volt az, hogy kussaban van, és jól hűt. Ha a 6870-en hűtőt kellett volna cserélni, az még + egy vagon pénz, ráadásul a X4 955 mellé ez bőven elég, ami ezzel nem megy, az azzal se ment volna...1-2 FPS-ért nem fizetek plusz pénzt.
-
F e Z o
veterán
válasz
kisza25 #21679 üzenetére
Nem is a fogyasztással van gond, hisz nem hiszem, hogy bárki is észreveszi a villanyszámlán, hogy 0,1V-tal aláfeszelt valamit is a gépében, sokkal inkább a melegedés, ami zavaró.
(#21677) jer1cho : Nálam 1,2V mellett megy az 5850-em 900/1175-ön. Így nem olyan meleg még ref hűtővel sem.
-
kisza25
félisten
válasz
TazLeacher #21677 üzenetére
na én is pont így vagyok vele, azért vettem i7-870-et a HD5850-mellé, mert ez alapon is kiszolgálja, az i3 530 meg 4Ghz-en szolgálta ki, tesztekhez még meg-meg rángatom a vasat ,de általában 24/7-re nem tuningolok, sőt amit lehet alul feszelek, hogy kevesebbet fogyasszon és kevésbé melegedjen, én a HD5850-et is alapon hajtom, majd mikor kevés lesz legalább tudom van még benne 20% nafta
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
TazLeacher #21674 üzenetére
bőven elég 850/1200, én is úgy használom, bár bírta a 900 at is,de különbség ingame-be nem volt, így értelme nincs, és csak nyugodtabb vagyok ha 850-en ketyeg
Jer1cho: az már szép eredmény, elég is -
Száni
tag
válasz
Motion_Blur #21673 üzenetére
Egy nagy baja van: hangosak a ventilátorok, és nem szabályozható a fordulatuk, fixen 55%-on forognak, ami ~2600rpm. Cserébe 2D-ben (200/300MHz) 40 fok
.
Ha netán valakinek mégis sikerült állítani a venti fordulatot egy OC Gigabyte kártyán, az ne tartsa magában
-
F e Z o
veterán
válasz
TazLeacher #21674 üzenetére
Nem mintha bármi is akadna gondolom, ami meg akadozik, az +5% tuning mellett is fog.
-
Giot
addikt
válasz
TazLeacher #21671 üzenetére
Az alapfesz maradjon én annak a pártján állok. Apropó mennyi az alapfesze az Asus 5850-nek?
Közben megkaptam a kérdésemre a választ!
"a legtöbbünken a DirectCu-s táraságból 900/1200 volt alapfeszen a stabil. (ugye nekünk eleve magasabb az alapfesz asszem 1,116V)" -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Bloodaxe #21670 üzenetére
Na, sokat nem kellett tökölni. Belőttem Overdrive-ba 850/1200-re, ahogy mondtad, minden patent, lefutott minden (ráeresztettem egy gyors Furmark FullHD tesztet, aztán meg egy 3DMark06 és 11-et) minden lefutott simába. De e fölött (a következő lépcső a 875 volt) semmi, minden kifagy. Nekem ez megfelelt, ahogy néztem a 3DMark 11-es toplistát, 200 ponttal kaptam kevesebbet, mint egy 980-ra húzott 5850...lénygegében 5%, és ott ugye szénné van húzva...ha nektek megfelel ez az érték, nekem is jó lesz, nem foglalkozom a feszemeléssel.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
TazLeacher #21669 üzenetére
rendben! sok sikert! várom az eredményeket
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
TazLeacher #21667 üzenetére
a legtöbbünken a DirectCu-s táraságból 900/1200 volt alapfeszen a stabil. (ugye nekünk eleve magasabb az alapfesz asszem 1,116V) fesz emelést csak óvatosan, szerintem nem is érdemes, egy 850/1200 as stabil rendszert nyugodtan kilehet hozni belőle.én 1,18V nál nem toltam feljebb, ott 935/1250 volt a max órajel, persze ezt csak egy teszt erejére, nem kínozzuk szegénykét
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
TazLeacher #21660 üzenetére
tiszteletem uram!
Én ugyan azt a kait húzom msi afterburnerral, hiv.oldalról leszedhető.
Stabilitás: 3dmark11, crysis2, gta4
feszkóemelés: asus smart doc -
törölt tag
válasz
csabika0001 #21661 üzenetére
A hypercam pld kitűnő erre a célra.
-
csabika0001
senior tag
Sziasztok
Ha nem játék közben hanem aero felületen akarok felvenni videót amit csinálok akkor azt melyik progival tegyem vagy a fraps hogyan tudja.
Segítsetek ebben. -
TazLeacher
nagyúr
Tiszteletem uraim!
A napokban tulajdonosa lettem egy 5850 DirectCU-nak. Erről lenne kérdésem:
1. Mivel mostanság nem foglalkoztam VGA tuninggal, ezért kérdezném, hogy mostanság mivel ajánlott húzni a kártyát? Simán Catalystban?
2. Stabilitás tesztnek mi ajánlott?
3. Kis segítség kellene a Voltage Tweak-hez. Pontosan hogy működik ez? A hivatalos (Ati-AMD) oldalról letöltöttem a Catalystot, aztán annyi. Van ehhez valami külön program, hogy emeljem a feszkót?
-
bobek72
tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne,hogy gigabyte 5870 oc-t semelyik progiban nem engedi a voltot állitani.Tudtok erre valami megoldást? Elöre is köszi . Wukivo irta,hogy trixx a megoldás de ott se lehet állitani a feszt.
-
Spirit
őstag
válasz
Bogyó bá' #21646 üzenetére
Felhívtam ma az eladót, de csak nagykeres bevizsgálással lehetne cserélni. Na mármost, bizonyos driverekkel nem veszi vissza az órajelet ilyen alacsonyra, és nem hibázik ezért. Ha nagyon akarják, ki se cserélik. Nincs is kivel harcolnom, hiszen szerencsétlen eladó nem tehet róla.
Begurultam, hogy még ezt se lehet normálisan elintézni, így a profilt módosítgattam, majd írásvédetté tettem.(minden restartnál visszaállt, gondolom a kártya biosából olvasta) Na azóta úgy néz ki jó lett, gyönyörűen visszaveszi magátt 300/500-ra idle-ben, és nem szemetel.Nem fogok egy hetet várni a gépre, miközben a hétvégét leszámítva nem egész egy napon belül cseréltem volna. Remélem 3D-ben sem fog előjönni később a pöttyösödés, mint Neked, addig meg használom így.
-
F e Z o
veterán
válasz
Reaper_009 #21653 üzenetére
Ezek a noname tápok nagyon lutrik, sztem mindenképpen cseréld le egy minőségi, minimum 400W-os tápegységre. Terhelés alatt természetesen megjön a ventik hangja, ezen nem is kell csodálkozni.
-
Spirit
őstag
válasz
F e Z o #21652 üzenetére
Nem volt buherálva, és ott, ahol a 6850-es(ugyanolyan fogyasztás, pár watt eltérés) tuningolva, feszemeléssel megy, ott az 5850-es alapon sem(2d-ben). Azóta rájöttem viszont sajnos.
Drivertől függően amikor az idle órajel 157/300-ra esik, akkor hülyül meg. Ha 400/900-ra veszi vissza az órajelet, akkor semmi baja. Ha 1mhz-et is tuningolok rajta(kipróbáltam a memót 4006mhz-en,hátha változik az idle órajel), akkor viszont drivertől függetlenül 157/300-ra áll be, és fagy. A másik konfigban teljes képszétesés és szemetelés közben teszi ugyanezt. Sajnos tényleg cserés, én bios-t biztosan nem írok át rajta.Mint kiderült, a cpu tuningnak nem volt köze hozzá, ma "sikerült" repdrodukálnom a fagyást cmos clear után is alapon, 2 gépben.
-
Reaper_009
csendes tag
Halihó.
Lenne egy kérdésem. Nemrég vettem egy új Sapphire Radeon HD5830 Xtreme videókártyát, és az lenne a kérdésem, hogy vajon a névtelen 400W-os tápegységem elég erős-e hozzá, vagy vegyek egy márkásat? Én egy Chieftec GPS 450A-ban gondolkodtam eddig. (Konkrétan mikor a Crysis 2-vel játszottam, akkor kb. 1 óra játék után lefagyott a hang a kép eltűnt aztán a hang is. Amikor meghallgattam hogy a gép hogy megy, akkor azt hallottam hogy szinte már zakatolt, olyan hangos volt. Valószínűleg kiakadt a táp de nem tudom, játék közben mindig hangosabb lesz a gép, és ha nem csinálok rajta semmit, csak netezek vagy egyéb akkor meg tök halk.)
A Válaszokat előre is köszi.
-
Spirit
őstag
Na ebben segítsetek pls:
Core2duo tuningolva+P31 alaplap+bármilyen vga 6850-ig bezárólag>stabil, tökéletes
Ugyanez az 5850-essel másodpercek alatt szétfagy szétesett képpel. Emiatt táp nem igen lehet. 6850-es agyonfeszelve se szórakozik, ez meg terhelés nélkül is csíkoz.
Idáig tiszta is lenne. Viszont az én gépemet most építettem: 2500k+P67+5850-es>megy hibátlanul. Cpu-t elkezdem alapfeszen tuningolni, linx-et, mindent tökéletes bír, de ha olyanja van, 2d/3d váltásnál fagy. Mi a tököm van? -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Alister71 #21647 üzenetére
Egy hét múlva tudtam vissza vinni, de le volt beszélve, simán elfogadták "3 napon belüli" cserének. Ugyan olyat kaptam, azzal a különbséggel, hogy ez hibátlan.
Nagyon rendesek, segítőkészek voltak, elég volt a mailban elküldött 3 db kép "bizonyítéknak" a kártya hibájára. -
Bogyó bá'
nagyúr
-
lancy
tag
tud valaki a gigabyt GV-R587D5-1GD-B tipusu kartyahoz valami uj biost neten nem talalok,
erdenes a biosaban turkalni?thx
-
Spirit
őstag
Na szép, egy óráig volt jó, ismét fagy. Ha stabil gépet akarok, a háttérben valami 3d alkalmazásnak kell mennie..Nem semmi. Bios frissítés, spec driver, vagy vissza Gianni-nak?
-
Spirit
őstag
Sziasztok!
Most vettem új kártyát egy Asus 5850 DirectCU személyében.
Úgy néz ki belefutottam a 2d/3d órajel váltásos problémába, de a lehető legsúlyosabb esetbe.Apám gépében ha fel van téve bármilyen driver, kb. windows asztalra jutás után 10mp-el elkezd pöttyözni, csíkozni, majd maximum 1 percen belül halálra fagy.
Áttettem az én gépembe, ahol egy napig nem vettem észre semmit, most ismét elkezdte, és folyamatos fagy, de most pöttyözés nélkül. Mivel épp a cpu-t tuningolom, nem értettem az anomáliákat(magasabb feszen fagyott, alacsonyabbon nem, pedig nem volt meleg), de mint kiderült, ha alapon van a cpu akkoris csinálja. Ekkor kezdtem el játszani azzal, hogy az Aero-t kikapcsoltam, majd próbáltam játékokat indítani, majd kilépni, hogy váltogasson a frekik között.
Ekkor 2-ből egyszer mindig kifagyott. Mint feljebb ajánlották, átírtam a CCC-ben lévő profilnál az órajeleket, azóta minden rendben.
Kérdésem az, hogy garanciáztassam-e a kártyát, vagy nem lesz semmi baja hosszú távon sem?(nem szívesen szórakozok a cserével, de félek, hogy nem egy "hibátlan" kártya.) -
jilian
addikt
Az "alkatrészeim" tekintve...ti vennétek még egy gazdaságos 5850 -et?
Meddig viribülnék egy 5970 teljesítményével? -
kisza25
félisten
válasz
csabika0001 #21637 üzenetére
igen HD5850, amúgy tévedsz, mert annyit a legtöbb csak fesz emeléssel megy,
amúgy HD5830-nak magasabb az alap feszültsége 1,083 vs 1,163V
1,163V-vel az enyém is megy 860-at, a lényege annak amit írtam, hogy furmark nem az igazi oc-t tesztelni -
kisza25
félisten
válasz
csabika0001 #21635 üzenetére
fumark alatt nekem 940/1250 en sem hibázott alap feszültségen,
3dmark11 alatt 775/1200 volt a max ami lefutott, a furmark jó hőt nézni, de stabilitást már nem annyira -
csabika0001
senior tag
5830 xtreme van és memóriája igen csak jól szalad 1250 160GB/s el furmarkba nem hibázik kinek mit megy ez a dolog ?
-
Bloodaxe
aktív tag
-
Winne
nagyúr
válasz
csucsbicep #21620 üzenetére
Nekem is feltűnt a textúrázó difije, csak nem tudtam, hogy ez mennyit számít. Azt hiszem az ár fog dönteni.
-
Winne
nagyúr
Egy lehet, hogy buta kérdésem lesz:
Gigabyte 5850 és Gigabyte 5850 OC létezik külön, vagy mindkettő egy és ugyanazt jelenti jelen esetben? Erre gondolok: [link]
@(#21607) Motion_Blur: akkor már csak azt kell eldönteni, hogy az 5870 ér-e többet 8500 forinttal...
-
lanw
aktív tag
Üdv ! 5870-nél hogy lehet variálni a feszt ? ugyanis az MSI progival nem sikerült beadni neki azt a módosítást ...
sehogy sem sikerült ...amúgy gigabyte !
előre is köszi !
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- sziku69: Szólánc.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Suzuki topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest