- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OLED TV topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Raspberry Pi
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
-
F e Z o
veterán
Xilisoft HD video converter már használja, töredékére csökken a konvertálási idő a GPU segítségével.
-
kisza25
félisten
-
Tom5
addikt
-
kisza25
félisten
-
Wukiwo
senior tag
válasz
Motion_Blur #20177 üzenetére
milyen driverrel csináltam a legutóbbi eredményed?
1.125 :S
-
-
kisza25
félisten
válasz
MZsoltee #20180 üzenetére
majdnem 880/1200
először procit is 4400Mhz-re felküldtem, de kaptam egy kéket a vége előtt, ezért visszament 4300Mhz-re, alapon is gyengébb volt a kártyám a tiednél ez a különbség meg is maradt +fesz alatt még talán nőt is egy kicsitneked jobb a karid, nekem jobb a procim,
-
MZsoltee
veterán
válasz
kisza25 #20179 üzenetére
Milyen órajelen 875/1200???
Próbálunk visszavágni, de ez már nagyon nehéz lesz...
930/1220-on megpróbálunk végégig menni és tuningolunk a hűtésen is de félek nyertél...
Feszt nem emelek (1,18V), így is már előtted vagyok valamivel, de ez így igazságos, hiszen én csak a kis skóttal nyomom 3146 Mhz-en... -
kisza25
félisten
válasz
MZsoltee #20167 üzenetére
azt hitted...te tényleg azt hitted...de aranyos vagy
P4223
Sandrew: a CCC-t azt ne is rakd fel csak a drivert, amitől tuti nem károsodik az 1,163V, mert pl. HD5830 ennyit kap gyárilag párat visszaolvasol, de tényleg csak párat ott megtalálod mit írnak maxnak egy teszt erejéig -
Sandrew
őstag
Már annyi mindent irtatok itt hogy nemigaz
Enyém 870-et birja alapfesszel. Trixxx-be mit érdemes beállítani maximum amitől nem károsodik a kártya (fesz)? És ez a Triksz helyettesíti a CCC-t?
-
kisza25
félisten
Wukiwo, Motion_Blur: ez érdekes akkor HD5830 800Mhz-hez többet kap, mint HD5870 a 850Mhz-hez
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20171 üzenetére
aha értem, de 24/7 re akkor pl. mehet a 1,163V hiszen ennyi a HD5830 alapfesze is,
HD5870-nek mennyi? -
válasz
kisza25 #20159 üzenetére
Tesztelés erejéig mehet neki TriXX el a 1,2625.is! (az kb 1.34.v környéke) ettől többet gyári(VRM) hűtéssel nemigen érdemes adni!
No meg ne feletkezzetek meg hogy TriXX el feszelés esetén megszűnik a PowerPlay félig (azután csak az órajeleit veszi vissza a kártya a GPU feszt nem, és ez csak gép leállítás után áll helyre Restartnál NEM!) De ez a többi kártyánál is így van ha TriXX el esik neki az ember!
-
dangerzone
addikt
Amúgy trixxben be lehet állítani automata profilváltást? Mint att-ben. Hogy 2d-ben, meg 3d-ben automatikusan váltson. Mert én legalábbis nem találok benne ilyen opciót. :/
-
Tom5
addikt
Sosem volt gondom egy VGA-val sem ezelőtt. (4850-4870-5770), valamiért a catalyst most ha tuning van csak 400-ra veszi vissza az órajelet. De már nem zavar mert a trixx-el megy szépen a tuning és a power play is.
-
kisza25
félisten
válasz
dangerzone #20166 üzenetére
ja igen arra gondoltam, a lényeg, hogy az a gyári feszültség tehát annyitól nem lehet baja
MZsoltee:na várj csak -
kisza25
félisten
válasz
dangerzone #20164 üzenetére
neked 1,163V a gyári feszültség 850Mhz-hez?
-
dangerzone
addikt
Hát nekem sok fejleményt nem hozott a feszemelés. 1,163 @ 980/4900 -ról így megy 1,2V-on stabilan 1000/5000-ret. Viszont 1,225V-nál sem megy 1030/5000-nél többet, szóval nálam ennek nem sor értelme volt.
-
MZsoltee
veterán
válasz
kisza25 #20161 üzenetére
Adhatsz neki sztem az enyémet használtam 1,25V-on is 3dmarkkal és többször is lefutott!
De persze felelősséget nem vállalok érte!
Gyúrok a visszavágásra fut a 915/1200-as 3dmark 11
-
MZsoltee
veterán
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20155 üzenetére
tehát akkor 1,162V nél nem ildomos többet adni neki 3Dmark alatt, ha jól értem
viszont furmark alatt 1,24V-t akartál írni ugye? -
MZsoltee
veterán
válasz
Hát mind1, végülis az lesz, hogy ugye az alábbi eredmény 950/1200 1,25V ami a max OC.
900/1200-at tudja 1,18V-on ez lesz a mindennapokban használt OC, ha szükség van rá. az esetek 80%-ban csak alapon fogom használni, mert így is bőven elegendő!
Még egy dolgot kell kitapasztalnom, hogy 100/200-on hány volton stabil, mert a legtöbbet idle fog menni.Tudjátok, hogy Trixxel hogyan lehet ezeket a profilokat managelni?
2D 100/200 0,8V??
3D 725/1000 1,1V??? vagy talán elég kevesebb is?
3D OC 900/1200 1,18VUpsz lefelé nem tudok feszt állítani!!!
Remélem lesz ATT ehez a karihoz is mert azzal secperc alatt meglennék... -
nightsong
csendes tag
válasz
Mindennek tudataban mi a max feszultseg, amit TriXX-ben erdemes adni egy 5850 Xtreme-nek?
-
dangerzone
addikt
válasz
Ha att-vel lejjebb veszem a feszültséget, akkor viszont frankón kijelzi
-
válasz
dangerzone #20154 üzenetére
GPU-Z az mindég a DRIVER től kéri le a fesz értéket nem a kártyán található fesz szabályzótól! Driver ben meg a referencia értékek találhatók!
#20150 MZsoltee :
Valós fesz értéken nem az AiDA64.el (vagy bármi egyéb progival) mért értéket értem, hanem fizikálisan a kártyán MULTIMÉTERREL mérhető feszültséget! amit valóban kap a GPU nem programok által monitorozott érték!1-2.példa! : Aida64 ben 1,163.v nál 1,208.v a mérhető feszültség a GPU.n! 1,1328.v nál pedig 1,192.v a mérhető érték! 1,25.v nál pedig 1,31-1,32. kap már!
És még egy érdekesség minnél jobban levan terhelve a GPU annál jobban mászik el az eltérés és sajnos felfelé!
Ez nem a 5850 XTREME hibája szinte az összes VGA nál így van, csak amég nem merül komolyabban bele az ember ezeket nem tudja!
Aida64.be 1.163.v Játék alatt (Shift2.u) a mérhető fesz 1,208.v ugyan ez FurMark Xtreme burning módban már 2,24.v ra mászik fel! Tehát óvatosak legyetek a fesz emeléssel!
(főleg FurMark tesztnél)
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #20143 üzenetére
Még jó hogy a gpu-z szarul jelzi ki a feszültség értéket. Aida meg nekem sehogy. Pedig újabb verzió az is.
De töltök még újabbat. -
kisza25
félisten
válasz
már fut is a teszt vele
a valós feszt még nem néztem, majd meglesem én is aida-ban
kicsit a CPU-t is ráengedtem kicsit jobban, nehogy amiatt kapjak kevés pontot
elsőre: 850/1200 4,3Ghz P4130 -
MZsoltee
veterán
válasz
DroiDMester #20148 üzenetére
Akkor sztem én megkeresem a végét valós 1,2V mellett és az lesz az OC, ha kell, azért vantage erejéig engedünk neki valós 1,25, vagy amennyi kell az 1000/1200hoz.
-
válasz
MZsoltee #20146 üzenetére
Amiket teszteltem eddig az MSi HD5850 TWIN FROZR II volt aminek a legtöbbet kapott a GPU-ja! VALÓS 1,225.v amit ha vissza konvertálok a 5850 XTREME re hogy mikor kap ennyit TriXX ben (vagy akár BIOS ba átírva) 1,15.v ot beállítva kap kb ennyit valósan a GPU! de nem is a GPU val van a gond! Inkább a VRM -nek lesz melege! Nem valami nagy a hűtő bordája az fogja előbb beadni kulcsot (nem hal meg csak hibázni fog) és kikockásodik a kép! hasonlóan mint mikor a RAMOK vannak túlhúzva!
-
Wukiwo
senior tag
válasz
Motion_Blur #20142 üzenetére
-
MZsoltee
veterán
válasz
Gyárilag nem tudjátok melyik kari kap az 5850-esek közül a legtöbb feszt és az mennyi?
-
Vigneau
félisten
válasz
Ezek szerint pont egy nappal néztem be korábban oda...
-
MZsoltee
veterán
válasz
Downloading...
-
MEGÉRKEZETT!!!
Sapphire TriXX 4.0.1
Megy vele szépen 5850 XTREME fesz állítás de csak óvatosan 1,25.v nál a valós GPU fesz 1,3125.v
Ja igen akinek kell TriXX 4.0.1
-
kungzi
veterán
sziasztok
haver szeretne valami új vga-t, sajnos nincs itt fent ph-n, nekem meg nincs kedvem visszaolvasni. mekkora különbség van az 5830 és az 5850 között? azt mondta jó neki a gyengébb is, csak érdekli mennyivel gyengébb.
köszönöm előre is a segítséget
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Mint korábban említettem, non-ref Sapphire HD 5850 gazdája lettem mégis (pedig eleinte nem úgy állt a dolog, hogy sikerül a tervezett VGA cserém - azaz közbeszólt a kocsim) - viszont ebből adódóan a Voltage Tweak-et elfelejthettem.
Némi utánanézést követően rájöttem, ugyanaz a PCB-je a Toxic-nak és az egyik 1GB-s HD 5870-nek. A legfrissebb techpowerup-on fellelhető alap Sapphire HD 5870 1GB BIOS-t felraktam és így a VCore 1.2V, a freki pedig 850/1200. Tesztek szerint minden oké, haladok majd feljebb.
A hűtést lecseréltem a már bizonyított, jól bevált AC TT Pro-mra. A 2-es DVI csati háza és a borda között semmi hely nincs, pont felfér - hála a non-ref kialakításból adódó eltolt chip-nek (messzebb van kb. 10-15mm-el a VGA hátfalától számítva a refhez képest). Kb. 14-15°C-al alacsonyabb lett a hőmérséklet teljes terhelés mellett, ami 51-52°C-ot jelent. Ráadásul az AC TT Pro egyik ventilátora pont a VRM bordára fúj. A venti fordulatszáma 20-31% között ugrált eddig, de tény, amit DM is állított: a monitorozást ez megnehezíti. Megoldás lehet az alap 20% felülbírálása 30%-ra a BIOS-ban. Bár engem ez nem zavar.Vigi
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Letöltöttem a Trixx programot az 5850 Xtreme-hez a Sapphire oldaláról (telepítésnél érdekes az egyik fájlra riasztott a vírusirtó, de remélem csak nem adnak vírust a hivatalos oldalról).
Engem az érdekelne hogy a ventit milyen fordulaton érdemes pörgetni? Most automatikuson van, idle 23%-on meg, terhelés alatt még nem volt időm megnézni meddig megy fel.
Mik a "normális" hőmérsékletek?
-
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20131 üzenetére
"Fogalmam nincs hogy egyes embereknél állandóan van valami probléma.... "
ezek szerint nálad is van probléma -
válasz
dangerzone #20129 üzenetére
Sajnos az AC Twin Turbo Pro Ventije 21.% on annyira alacsony fordulaton jár kb: 450-500.RPM hogy képtelen mérni bármelyik monitorozó progi így ugrál össze vissza az RPM kijelzés kb: 65.% nál tudják már mérni rendesen a progik még 50.% nál is csak néha ugrik be a rendes valós fordulatszám!
-
kisza25
félisten
válasz
dangerzone #20129 üzenetére
ilyen sebességnél már tárgyak repülnek a szobában a gépház felé
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #20128 üzenetére
Tuti csapágya lehet a vga ventidnek, ha ilyen gyorsan pörög.
-
Nálam TÖKÉLETESEN működik CCC-vel is a tuning
Fogalmam nincs hogy egyes embereknél állandóan van valami probléma.... érdekes nálam sosincs semmi gond! nemcsak 58xx el de 57xx el sem pedig 57xx tropik ba is sok emberkének van rengeteg féle problémája nem hiszem hogy én lennék ennyire szerencsés...
íme megy a PowerPlay ahogy kell! TUNING esetén is visszaveszti!
(pedig az 5850.XTREME karim BIOS-ába elég rendesen bele turkáltam PL: a 2D-s fesz 0,945 helyett csak 0,8203.v)
-
Giot
addikt
válasz
madgie #20123 üzenetére
Rendelkezik néhány érdekes anomáliával a Catalyst (de ez már tradíció) !
Anno mikor megvettem kellett egy pár hónap mire hibátlan drivert telepíthettem a VGA-mhoz.
Aztán egészen odáig nem volt gondom a Katákkal amíg meg nem jelent a 68XX széria. Persze ha a tuningolós órajel vissza nem vevős featur-t nem vesszük hibának. Onnantól megint jöttek a hülyeségek.
Ez már csak ilyen......... -
Tom5
addikt
Sziasztok.
5850 extreme vga és 11.4-es driver. Ahogy tuningolom a vga-t elmegy a power play. Csak 400mhz-re veszi vissza az órajelet.
-
MZsoltee
veterán
Nem sok az, jó lesz az kis feszemeléssel 950-1000/1250-en is, nagyon jó darabot fogtál ki!
Nekem 790/1200-on stabil csak a kari, 800/1200-on még lefutnak a markok, de 1-2 óra játék alatt beadja a kulcsot, így "csak" 790/1200-on tudom használni, de ha kijön a trixx akkor kap és kipróbáljuk 900-950-en mit tud a kicsike! -
kungzi
veterán
srácok, gondolom a HD5850 28k-ért 1,5 év garival jó vételnek számít
-
Wukiwo
senior tag
shogun2 oké nálatok? Egyáltalán próbálta valaki?
-
GAbre
veterán
válasz
DroiDMester #20097 üzenetére
Hát mondjuk ez az érték ahogy mondtam tuningolva van!850gpu és 1250 memóriákon!
Gondolom nekem is max 70 fok alap órajeleken...
De 800x600-ba nem lehet,h nem melegszik annyira?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged