- Hamarosan kapható a Helegaly linuxos handheld gépe
- Újabb variáns érkezett a Cooler Master legfelkapottabb Mini-ITX-es házából
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi haladó szinten
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
F e Z o
veterán
válasz
CsigaGyilkos #21800 üzenetére
Nem tudom miért érdekel annyit Titeket a fogyasztás.
-
Weaver
senior tag
válasz
CsigaGyilkos #21820 üzenetére
köszi !
6770-et gondoltam azonos árban, de inkább ezt ajánlották ebben az árkategóriában (max 25K).
-
Weaver
senior tag
válasz
CsigaGyilkos #21808 üzenetére
-
Repsol600
addikt
válasz
CsigaGyilkos #21800 üzenetére
-
Giot
addikt
válasz
CsigaGyilkos #21779 üzenetére
Nah várj!
Aközött hogy nem mozdul meg hogy ugyanolyan halk óriási különbség van!
A következőt próbáld meg.
A CCC-ben. (Catalyst Control Center) az Overdrive fülecskét keresd meg. Azon belül láthatod a hőfokokat és a venti fordulatszámát %-ban. Lőjj rá egy Furmark xtreme burning tesztet. és figyeld mi történik. Ha emelkedik a hőmérséklet, emelkedni fog a ventifordulat is. Feltéve ha az Ovedrive opciók között nincs kipipálva a kézi ventilátor szabályzás. Mert akkor ugyem marad a fix fordulat.
Így a legegyszerűbb kiszűrni az ilyesféle hibát.
Bár be kell hogy valljam a referencia 58XX VGA-knál én ilyen hibáról még nem hallottam, megbízható konstrukció. -
Repsol600
addikt
válasz
CsigaGyilkos #21767 üzenetére
Én is arra gondoltam hogy driver gondok voltak csak velük (legtöbbször) mivel már elég rég óta van az 58xx széria, és az első driverek nem a legjobbak főleg Ati/AMd oldalon
-
Giot
addikt
válasz
CsigaGyilkos #21775 üzenetére
Akkor honnan tudod hogy nem működik az automata ventiszabályzás? Túlmelegedett a VGA és lekapcsolt játék közben, vagy miért kellett belőni fix 60%-ra?
A CCC-t használod? Tuning volt, van? -
Giot
addikt
válasz
CsigaGyilkos #21773 üzenetére
Első nekifutásnak ez egy sima referencia VGA, Asus-os szofvterkörítéssel.
Röviden, tömören, mit próbáltál eddig tenni az ügy érdekében? Milyen programokat használtál? -
Giot
addikt
válasz
CsigaGyilkos #21771 üzenetére
[link] Ő az?
-
Giot
addikt
válasz
CsigaGyilkos #21769 üzenetére
Milyen?
-
Giot
addikt
válasz
CsigaGyilkos #21767 üzenetére
A legtöbb esetben driveres gondok voltak az is főleg az elején, de sajnos ez nem szokatlan a Radeon-tól. Bár az nV-től sem idegenek a szoftveres gondok.
jer1choval értek egyet
"Ahogy azért olvasgattam semmivel sem volt több gond vele, mint bármelyik videókártyával a piacon..." Saját tapasztalataim is alátámasztják ezt a kijelentést.
Én sem most kezdtem a topikot olvasgatni, vagy a topikba írogatni.Ami jelentősebb hiba felmerült mostanság az az MSi TwinFrozer-el volt. Egészen pontosan átlagosnál kisebb tuningtartalék és problémás ventiszabályzás.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
CsigaGyilkos #21764 üzenetére
Ahogy azért olvasgattam semmivel sem volt több gond vele, mint bármelyik videókártyával a piacon...
-
Repsol600
addikt
válasz
CsigaGyilkos #21764 üzenetére
Értem, nekem eddig nem volt semmi gondom vele. Talán régebben diver gondok voltak csak vele nemlehet?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
CsigaGyilkos #21756 üzenetére
Nem értek veled egyet. Szerintem a ma elvárható normál teljesítmény az a 6870-es gyári állapotban. (Természetesen FullHD-ról beszélek). Az az a kategória, ami már jó. Akkor miért vettem mégis 5850-es? Mert azt a pár FPS-t beáldoztam, cserélbe 10%-al olcsóbb volt, és nagyon jó hűtő van rajta (ha lett volna ócsóé' 6870 DirectCU, akkor tuti azt veszem, de nincs).
Sokat gondolkoztam. Igen az a pár FPS nem számít...utána a 6850-esnél az a pár FPS nem számít...de aztán így mész egyre lentebb. Ráadásul itt azért ugye az van, hogy a két kártya között van kb. 5-10%, és forintra ugyan annyi. Akkor miért vegye a gyengébbet? Én 5850-re szavazok.
-
Repsol600
addikt
válasz
CsigaGyilkos #21756 üzenetére
Miféle gyermeteg hibák fordúltak elő 5850-nel
Ez engem is érdekelne -
barack1997
senior tag
válasz
CsigaGyilkos #21747 üzenetére
Netről rendelt kártya 2.5 hónapos. Hát vazze vissza megyek a sötét oldalra nVIDIA-zni
-
barack1997
senior tag
válasz
CsigaGyilkos #21745 üzenetére
A WoW-al és az NFS World-el igen ezt a vibrálást csinálja
-
barack1997
senior tag
válasz
CsigaGyilkos #21743 üzenetére
Nekem ez tegnap jött elő ha bemegyek a játékba,egy közepesen észrevehető vibrálás látszik amint belépek a játékba,de asztalon nincs ilyen probléma
-
barack1997
senior tag
válasz
CsigaGyilkos #21739 üzenetére
XP 32 bit 4 giga rammal
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
CsigaGyilkos #21735 üzenetére
Pont az a bajom, hogy a BIOS-ban a lineáris (függvényes), és a diszkrét táblázatos ventiszabályozást is megpróbáltam az előbb, de a kártya magasról toszik rá....
kieg: a 100% fordulatszám az tök fölösleges lenne szvsz, mert Furmarkkal gyilkolászva, 55%-on pörgő ventivel sem megy 72-73 foknál magasabbra a hőmérséklete (egyelőre nincs húzva, de ha lesz jobb tápom, akkor azért szeretném...)
Az idle üzemmódbeli hangja az, amitől a falra tudnék mászni.
Szerintem olyan 20 - 60 % közötti szabályozás mindenre elég lenne, már ha működne.... -
t.imi
addikt
válasz
CsigaGyilkos #21692 üzenetére
Semmi baj nem volt vele, húzni nem szoktm a dolgaimat, kinőtem már belőle
Az a 15-20% plusz nekem elég -
Termi92
tag
válasz
CsigaGyilkos #21700 üzenetére
Igen azt tervezem.
Azt írták tudja a lapom. (Asrock 760GM-GS3)
-
Termi92
tag
válasz
CsigaGyilkos #21695 üzenetére
D: Ennyi? Még jó hogy a 25 ezrest rendeltem... Köszi.
-
t.imi
addikt
válasz
CsigaGyilkos #21687 üzenetére
Köszi az infót 38xxx körül lenne újonnan. Én is win7-t hazsnálok, most 5850 van és meglepett ez a fagyás dolog.
-
jozsef m.
tag
válasz
CsigaGyilkos #15690 üzenetére
Ez szerintem megvalósitható,én is csak olyan ár esetében gondolkodom a CF-ben ,ahol a lappal eggyütt kijön a mostani VGA-árból.Az integrált megoldások a mostani 58xx tulajok számára semmitmondóak lesznek GPU szempontból,az csak ráadás lesz,vagy esetleg bonus ha ugy oldanák meg,hogy hybrid CF-ben lehetne használni a mostani csucs Radeonokkal, egy +3-as lapban.Az már csak vágyálom,hogy egy két kattintással lehetne választani a CPU-GPU-ja meg a diszkrét kártya között.
-
jozsef m.
tag
válasz
CsigaGyilkos #15687 üzenetére
Ez is igaz!Annak aki eladni akarja! De én belátható időn beül venni akarok/5870/! Egy 8xxx-es lappal és CF-be tenni őket!Igy már kihuznám a következő nagyobb beruházásig mikorra letisztul a foglalat,PCI-e3, DDR4 ,és egyéb revolució,ami a következő három évben várható.Akorra már a Bulldozer köré fogok épitkezni,... remélem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Spórolós topik
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Synology NAS
- Revolut
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged