- SONY LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ASUS notebook topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
hekkerman
tag
Csáó
Az a gondom, hogy a monitort nem ismeri fel a vga. > vga kábel+benq g922hdl.
a vga kábel csatijai feketék, ahogy észrevettem ez a gond. kék csatis kábellal megy minden.
a kék és fekete között nem találtam különbséget, de lehet, hogy van?na mindegy, a lényeg, hogy 1600x1200 maximum felbontás, és így teljes képernyős alkalmazások nem mennek, mert ezt akarják beállítani alapból. szegény monitor meg csak "túl nagy!"
catalystben próbáltam beállítani, hogy 1366 legyen a maximum felbontás, de ugyanúgy 1600-at erőlteti.
Próbáltam a monitor driverét felrakni, de a legfrissebbet rakta fel a windows, hiába szar.Ilyenkor mit csináljak? biztos van valami szoftveres megoldás erre, csak én nem tudom.
-
-
Remus389
veterán
most raktam fel a just cause 2-t
szepen viszi maxon full hdba az 5850esem
egesz jo kis gamma, gyonyoru grafikaval elmenos tortenettel
crysis warhead szintu a graf
alapon kb 50 fps full hdba szinte maxon
-
jumbo71
tag
Sziasztok
Érdeklődnék,hogy van-e valakinek tapasztalata a Giga HD5870OC kártyáról???
Mennyire hangos?Esetleg lehet-e még húzni a kicsikét???És meddig??üdv:jumbó
-
samsino48
csendes tag
Sziasztok. A HD5830-as vga kártya kb milyen áron mozog most újonnan?
-
-
X Factor
addikt
válasz
Gerisz #23384 üzenetére
Az elfogy meg a kevés, itt elég furán értelmezhető, ha 950mb használ akkor az elég minden értelemben.
ha meg 1200at akkor elfogyott és kevés is, és nagyon leesik az fps, vagy kisebb lagok lettek mint említetted, nincs olyan h. elég, de kevés, vagy van elég vagy nincs és ennek a mértéke változhat.
-
Gerisz
addikt
válasz
Sandrew #23373 üzenetére
Az mit jelent, hogy elfogy?
Hogy veszed észre? FullHD-nál még nem igen vettem észre.
Mert pl a 8800Gt-nél szar volt a memória kezelés, nem tudta felülírni észrevétlenül, de itt ilyet nem tapasztaltam.
Pedig én játszom BC2-vel.X Factor:
Ez nem azt jelenti, hogy elfogy, hanem , hogy kevés.
Amikor elfogy akkor jönnek a hirtelen folyamatos laggok pl.
Ilyen még FullHD-nál nincs, azért is tesztelték ilyen magas felbontáson, mert itt van különbség. -
kisza25
félisten
válasz
NielsX #23381 üzenetére
vannak játékok amik nem csípik a tuningot, ilyet már én is tapasztaltam, hogy beton stabil tuningok elszálltak bizonyos játékok alatt, de volt, hogy egy másik program volt az oka(deamontools, kodekpack...)
Sandrew:na mi van inkognitóban vagy, vagy csak fodrásznál voltál, ja és persze, hogy volt már HD5770-ed, de ez számunkra nem is volt kérdéses
-
NielsX
tag
válasz
Sandrew #23380 üzenetére
Proci azóta megy 4ghz-en mióta megvettem a mugent tőled, és eddig egyszer sem fagyott.
1.392v-t kap max terhelésen, ezt nem is állítgattam mert több órás teszt és game alatt is stabil volt mindig a konfig.Ma szórakoztam először a vid. kártya 800mhz feletti tuninggal, és azonnal restartolt.
Vrm 80-83 fok körül van stabilan maxon. -
NielsX
tag
Tudnátok segíteni mi lehet a gond? Felhúztam a kártyám - 5850 sapphire 1gb - és game alatt (battlefield bc2) fogja magát és egyszerűen megakad a hang majd újraindul a gép fél óra játék után. Húzás előtt egyszer sem csinálta ezt eddig értelemszerűen.
konfig:
x4 955 4ghz-re tornászva, rajta egy mugen2+noctua
4giga ram 1333
fsp 400 ghn (85) táp - erre gyanakszom amúgy, de ti jobban értetek hozzá remélhetőleg5850 setup:
core 850
mem clock 1125
voltage 1.137Ezen a kártyán van egy arctic accelero twin turbo pro hűtő terhelésen is hangtalan max 58-60 fokra melegszik a gpu.
-
Sandrew
őstag
válasz
- = Zk = - #23376 üzenetére
Mittómén. BF2 vagy Metro 2033.
-
Sandrew
őstag
válasz
- = Zk = - #23374 üzenetére
Azzal nyílván nem tolsz rá mindent mert ott pl a gpu is megfekszik egy komolyabb játéktól ha maxra húzod...
5770 meg nem fos. volt olyanom jó kis kari
-
Ga
tag
-
Sandrew
őstag
válasz
- = Zk = - #23367 üzenetére
Azthittem Sapphire xD Mert 2-t néztem de Asus lett a vége. Lényegében ugyan az
-
Sandrew
őstag
válasz
DroiDMester #23360 üzenetére
Dehogyisnem. Ha újakat veszek akkor még nyerek is mivel nettó áron tudom megvenni. De ez nem ide tartozik
kisza25:
Jaja
-
Petyyyyy
addikt
Üdv uraim!
Erről az egyénről kérnék szépen véleményeket, tapasztalatokat (hőfokokat terhelve, terheletlenül) és bármit ami eszetekbe jut. Jó tudom van róla teszt, de egy tulajdonostól mindíg hitelesebb az érték, mint egy tesztből
-
Baryka007
addikt
válasz
Miért nem vár 1 hónapot és vesz egy 6990 et?
-
válasz
Nekem a rekord minimum egy hétvége volt
Kerestem is rakta 2k-t
-
-
Sandrew
őstag
Na Keddtől egy Asus 5870 tulaj leszek. Ref kártya. Remélem nem fogok csalódni
-
olta
aktív tag
válasz
Dark KillerX #23353 üzenetére
En nezek neked akarmit 5830-al ha erdekel. Bar AMD-m van, de a proci ezeknel a kartyaknal nem sokat szol a dologba
-
Speed®
titán
válasz
Dark KillerX #23353 üzenetére
Érdekes lenne összevetni hasonlóan tuningolt 5830al..szvsz jól elverné. Kifejezetten jól sikerültek a 460ak, bármennyire is unszimpatikus volt a Fermi megjelenésekor az egész számomra. Persze Radeonék sem töketlenek, az 5850 (főleg az Xtreme verzió Sapphireéktól) nagyon korrekt kártya.
Ha másoknak is segíthet, nem baj, ha megosztod valahol..
-
Speed®
titán
válasz
Dark KillerX #23350 üzenetére
Szvsz nem jó ötlet..az 5830 tuninggal ér el oda, ahonnan a GTX indul. Arról nem beszélve, hogy többet is kajál. Játssz DX9ben, sz4rj a DX11 hypera
-
X Factor
addikt
válasz
Dark KillerX #23350 üzenetére
Alapórajeleken kb 10%al gyorsabb a gtx, tuningolva ezt behozza az 5830, semmit nem vesztesz próbát megér.
-
Dark KillerX
addikt
Egy az egyben eltudnám cserélni a GTX460-at(768MB-os) egy 5830-ra,ami tuningban kb 925/1125-öt bír,bár a gazdája még nem tesztelte ki!Szerintetek hülyeséget csinálok?Fő indok,nálam egy összes Ego-engines játék kilépked Dx11-ben,ami nagyon bosszantó,csak Dx9-ben jó!
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Sandrew #23341 üzenetére
"Meg a 600as sflex is hangos"
Ha egy csendes szobában a 800-as Sflex (mert ugye 600-as nincsen) egy házban megy ami előtt nincsen rács! (vagy akármi mert az felhangosítja), te azt a ventit már 1,5m-es távolságból nem vagy képes hallani!
Ha odateszed a füled a lapátokra akkor persze hangos. De normális távolságból az ember ezt a hangot már nem képes hallani. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Valter #23347 üzenetére
Szia!
Nálam kártya dettó alapon 60 fok, utána 80 körül jár, viszont nekem egyáltalán nem akadozik, és nem fagy ki a rendszer! Úgyhogy én a helyedben gariztatnám mielőtt hozzányúlok.
Én amúgy simán MSI afterburnerrel lőttem be az F10a-s bios alapján a ventivezérlést, mindenféle bios hekkelés nélkül.
De szerintem te gariztasd le, mert nem normális hogy akad és kifagy a rendszer! -
Valter
tag
Sziasztok!
Egy hete én is vettem egy ilyen kártyát GV-R587UD-1GD rev 2 és furcsa dolgokat produkál.
GPU-Z programmal monitorozva a hőmérséklete alap járaton 61 fok 3DMark06 alatt 81fok,
a teszt alatt a kép néha akadozik vagy kifagy a rendszer. Ugyan így viselkedik játékok közben
akad utána kifagy és csak a restart segít. A telepítő lemezen található EasyBost programmal fixáltam a ventilátor sebességet 65% úgy akadás mentesen lefuttatta a tesztet. Szintén az EasyBost programmal kerestem Biost talált is F8-as, de nem telepit mert nem jó hozzá.Egyébként F50-es Bios van rajta és nem találtam semmit az interneten csak ezt az egy bejegyzést.F50 bios
Valaki esetleg letudná fordítani nekem F50-es biosal foglalkozó részt ?
-
Sandrew
őstag
5850-el 1Ghz-nél járok 1.240V-al.
-
krystman
őstag
Hogy lehet nektek ennyire magas hőmérséklet? Nekem Sepphire 5850 van, referencia hűtésű, de nekem pihenő állapotban max 35-37fok. Játék alatt meg max 60tól többet nem mértem. Ha meg 28%-ra teszem a ventit kézzel, min 33fok és 55fok közt mozog. 70fokot még az életben nem értem el, még ebbe a melegben sem! Egyébként nem kell az AIDA ahoz, hogy venti fordulatot lehessen látni, elég egy win-es Widget. Én azon nézem mindig, a hőmérsékletet és a fordulatot is.
-
válasz
intercooler #23328 üzenetére
A néni is adja
-
Sandrew
őstag
válasz
intercooler #23332 üzenetére
x4 955 gyarija annyit megy.
-
bajaki
őstag
válasz
intercooler #23328 üzenetére
"csak" 4800???
durva azért
na jó azért a phenom gyári hűtésén is lehet ilyeneket csodálkozni... -
- = Zk = -
félisten
nemsemmi "audiocunami"
az enyémet nem tudtam lemonitorozni, mivel csak két ér van, ahogy D.M. is mondta. de pörög, és va nhangja annak is -
bajaki
őstag
válasz
Sandrew #23324 üzenetére
Én sokat szenvedek a hűtéssel (5830), mert ha auton hagyom akkor olyan 70-75 fokig kúszik fel, és teljesen normális hang mellet, de ha magam állítok a hűtésen az már hangos, mert én úgy állítottam be, hogy ha pl. 60 fokos akkor 70-et jár a hűtés, így meg nem megy 67-68 fok fölé, nem tudom meg éri ez az a hang azt a néhány fokot...
-
djculture
félisten
nekem az extreme 5850 en 4150-en körül pörög 100% ra húzva
De amúgy amúgy ami számit inkább hogy a kártya másik oldalát érje levegő mozgás.Az többet ér mint ha 100% on megy a venti -
Sandrew
őstag
válasz
- = Zk = - #23321 üzenetére
Én szóltam...
Auto vezérlésen így húzva 925-n max 75c-ig megy fel 3000rpm-es venti mellet ami elviselhető.Alapon meg max 65c 2000rpm
Xtreme 5830 is hangos. csak annak picit nagyobb a ventije.
-
Sandrew
őstag
válasz
- = Zk = - #23319 üzenetére
Reális mert a körmömet majdnem letépte. TESSÉK CSAK TESSÉK
-
- = Zk = -
félisten
válasz
DroiDMester #23317 üzenetére
azt a qrva élet. bef.sok
....
voltakép paz everest(aida) kimutatja.. kérdés, reális-e....Sandrew..
köhi -
Sandrew
őstag
válasz
- = Zk = - #23316 üzenetére
Csinálom. Pár perc és adom a linket.
-
válasz
- = Zk = - #23314 üzenetére
Mért lenne kizárt? Próbáld csak ki a 5770 Rev3. asodon is ugyan az a venti van(PWM nélkül) mint a 5850 Xtreme karin! tekerd fel 100.% ra akkor az is ~4200.RPM körül teker! (csak sajnos nincs RPM visszajelzés mert csak 2.pines ventije van)
nekem is a nemrég vett rev1.es 5850.en ha 100.% -on jár ~4500.körül pörög! Na annak már van hangja (már 35.% is hangos nemhogy 100.on, igaz automata szabályzáson 25.% fölé nem megy fel!)
-
Sandrew
őstag
válasz
- = Zk = - #23314 üzenetére
Levideózzam a hangját?
-
Sandrew
őstag
válasz
- = Zk = - #23312 üzenetére
Dede
Normál venti van rajta. 100%-on pedig igen megjön a hangja. De nem hűt jobban mintha 60%-on menne ahol pedig néma
-
Sandrew
őstag
válasz
- = Zk = - #23309 üzenetére
100%-on nyomattam neki nehogy az legyen a baj
Dtomka:
Azt meghiszem
óra szerint 110-et megy. És SEMMI tunin nincs rajta. De ez marhára off...
5830-as sztem simán menne 1Ghz-et. -
X Factor
addikt
Semmi gond, senki nem haragszik senkire, én is olvastam már félre.
-
-
X Factor
addikt
válasz
DroiDMester #23298 üzenetére
Köszönöm a hosszas hozzászólást, de nem tudom mi nem volt érthető single 5870-ről beszéltem, nem az 5850 cfx-ről.
-
Dtomka
veterán
válasz
fenergie84 #23300 üzenetére
köszi a gyors választ!akkor ma inkább csak netezek,
netezés közben:
Hőmérsékletek
Alaplap 37 °C (99 °F)
CPU 36 °C (97 °F)
CPU Package 39 °C (102 °F)
CPU IA Cores 39 °C (102 °F)
CPU GT Cores 34 °C (93 °F)
1. CPU / 1. mag 37 °C (99 °F)
1. CPU / 2. mag 33 °C (91 °F)
1. CPU / 3. mag 32 °C (90 °F)
1. CPU / 4. mag 39 °C (102 °F)
GPU dióda (DispIO) 55 °C (131 °F)
GPU dióda (MemIO) 60 °C (140 °F)
GPU dióda (árnyaló) 54 °C (129 °F)
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest