- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini-ITX
- Micro Four Thirds
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
Bogyó bá' #26586 üzenetére
Jah, GPU-Z. Nem minden kártya tudja monitorozni azt az értéket, ezek szerint Nálad se ok. Szerintem se húzzad, ha a VRM nincs hűtve, nem éri meg.
Egyébként ezekből az értékekből látszik, hogy nem a VRM a ludas, hanem amit írtam. Egyébként logikus, húzott 5870-nek már kevés lehet az alap memsávszél, így kicsit visszafogja.
-
Zoo123
senior tag
válasz
Bogyó bá' #26586 üzenetére
Például a GPU-Z programmal, a sensors fülön megtalálod a hőfokokat.
Kérdés hogy a te kártyád méri-e a vrm hőmérsékletét, könnyen lehet hogy nem, mert a gyártó lespórolta a szenzort.
Mivel a kártyádon nincsen hűtőborda a memórián sőt még a VRM-en sem ezért szerintem ne nagyon tuningold, feszültséget semmiképpen ne emelj! Ha jól emlékszem nem is fogsz tudni azzal a kártyával. -
Speed®
titán
válasz
Bogyó bá' #26407 üzenetére
Na ja, nem is értettem..összevissza állítgattam, de semmi. Vagyis mégis, amíg fel nem kerül a Catalyst, a BIOSban megadott módon pörög..aztán 55%. Persze ABvel meg lehet kerülni, de tény, kényelmesebb lenne ha BIOS szerint menne..nem is értem, a Catalyst honnan szedi egyébként az 55%ot
-
dangerzone
addikt
válasz
Bogyó bá' #26158 üzenetére
32k. Igen, akkor.
De én a mostról beszélek. Most nem találni 30000 körül 5850-est garival.De abban igazat adok az előttem szólóknak, hogy igen, jogos, a drágább kártyákat is lehet húzni.
De a vita kiindulópontja a 6xxx széria volt. Ami számomra csalódás. Én csak ennyit akartam az egészhez hozzáfűzni.
-
Peater10
csendes tag
válasz
Bogyó bá' #26004 üzenetére
Megfogadom, de úgy néz ki bírja a strapát ez a táp is(egyenlőre). Fix 38fok, bios frissítéssel megvárom az új tápot. Most 55%on pörög a venti és 2Dbe se kapcsol át... Nemis értem miért mondják rá, hogy hangos idle-ben a ventilátor.. mondjuk lehet azért se hallom, mert a táp hangosabban szól, mint a zene
-
Remus389
veterán
válasz
Bogyó bá' #24518 üzenetére
na ez az a gepem 3-5 eves alkatreszekbol all
tehat nem uj
most felturboztam egy ati 5850-el es egy ips dell monitorral, ennyi
es szepen viszi a legujabb jatekokat is
lehet ha i7es es ddr3 lenne alatta talan kimerheto lenne bizonyos jatekoknal esetekben nemileg tobb fps, de legtobbszor elegendo a wolfi is
-
-
válasz
Bogyó bá' #21736 üzenetére
Valamit biztos, hogy nem jól csinálsz, akkor mert nekik sikerült. Engem, akkoriban sajnos nem foglalkoztatott a téma, mert 3 év garral vettem és úgy voltam vele a biosz babrálás gar vesztéssel jár, szóval nem bántom. Ilyenkor nincs fent a gyártók honlapján egy bios frissítés amivel nem veszik el a gar és a probléma is megoldódik? Vagy ez nem ilyen egyszerű?
Én biztosra mentem inkább és föltettem 100%-ra, mondjuk az crysisnál volt, gondoltam oda kell a kakaó neki.
-
Spirit
őstag
válasz
Bogyó bá' #21646 üzenetére
Felhívtam ma az eladót, de csak nagykeres bevizsgálással lehetne cserélni. Na mármost, bizonyos driverekkel nem veszi vissza az órajelet ilyen alacsonyra, és nem hibázik ezért. Ha nagyon akarják, ki se cserélik. Nincs is kivel harcolnom, hiszen szerencsétlen eladó nem tehet róla.
Begurultam, hogy még ezt se lehet normálisan elintézni, így a profilt módosítgattam, majd írásvédetté tettem.(minden restartnál visszaállt, gondolom a kártya biosából olvasta) Na azóta úgy néz ki jó lett, gyönyörűen visszaveszi magátt 300/500-ra idle-ben, és nem szemetel.Nem fogok egy hetet várni a gépre, miközben a hétvégét leszámítva nem egész egy napon belül cseréltem volna. Remélem 3D-ben sem fog előjönni később a pöttyösödés, mint Neked, addig meg használom így.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #21164 üzenetére
Jó hírem van a magam számára: maximálisan rugalmasak az Aqua-nál, tekintetbe vették, hogy vidéki vagyok, és nem tudok "szaladgálni" hozzájuk, simán kicserélik a kártyát kedden (akkor megyek legközelebb Pestre). Terhelés alatti memóriahibára gyanakszanak ők is, mint Ti itt többen is.
Köszi a segítséget mindenkinek!
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Bogyó bá' #21159 üzenetére
válaszoltam a kérdésedre, csak el kellett volna olvasni a hozzászólásomat. Driver hiba 99%ban kizárva, ugyan ez az esetem volt nekem is 5 éve, és mint említették valóban a memóriák okozzák. próbálj meg egy régebbi drivert, de biztos vagyok benne, hogy nem fog javulni.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #21150 üzenetére
Látod ezért jó a lakhelyeden venni hardvert. Én is vettem már hibás cuccot, 1 napot szenvedtem vele, másnap visszavittem. Kicserélték szó nélkül.
Erre szoktam mondani, mikor kiröhögnek, hogy 2-3 ezerrel drágábban vettem, mintha Iponból rendeltem volna, hogy a lakhelyemen vásárolt hardverhez, a garancia is oda szól. Nem kell idegeskednem ilyen esetekben. -
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Bogyó bá' #21147 üzenetére
nekem anno a 7600Gt vel volt iylen problémám. Sajnos nem driver, hanem vga probléma. Gariztasd mindenképp, mert valami nem jó rajta. Nekem azonnal kciserélték, és másik ugyanolyan kártya, ugyanazzal a driverekkel ugyanazokkal a beállításokkal már nem produkált ilyeneket.
-
válasz
Bogyó bá' #21012 üzenetére
Hát ezzel a progival kinyírni tuti nem fogsz semmit a gépbe! MAX a tápodat fogod letesztelni hogy bírja -e ha 100.% on megy a teljes gép! Ha nem bírja a tápod max annyi lesz hogy szépen újraindul a gép magától és ennyi!
Ja még előbb azt nem írtam oda hogy hagyod menni 30.percig a progit ha addig nem fagy ki vagy nem indul újra a gép akkor nem lesz gond a táppal bírni fogja!
-
válasz
Bogyó bá' #21001 üzenetére
Tápot tesztelni van hozzá kimondott progi!
KATT => OCCT 4.0.0 Beta 5
Power Supply módot kell választani! az 100.% ra terheli a proci összes magját (LinX) és a VGA-t is 100.% ra küldi (Furmark)
Nem kell semmit állítani benne jó alapból ahogy elindul csak Power Supply fül és zöld ON gomb és megy is a teszt!
-
Winne
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #20997 üzenetére
Annyira még nem néztem szét árilag, csak gondoltam megkérdezlek bennetek, hogy van-e márka, amit kerülni kellene. Gianni fórumtársat is biztos megkérdezem, amint esedékes lesz, neki nagyon jó árai vannak. Netes boltok közül meg a garfutár miatt szoktam az Iponból rendelni, elég messze lakom Pesttől.
-
-
-
válasz
Bogyó bá' #20992 üzenetére
Hát ha nagy tuningot nem tervezel akkor igen csak a venti szabályozásával
De sajnos cseszheted a Kártya BIOS -ában a Venti szabályozás átírást mert szarik rá a kártya!
Én kb 2.hétig szenvedtem mire meglett a megoldás (egy szintén MSI 5830 TwinFrozr II kártya biosát kellet totál átírnom device id, meg egyéb finomságok) de az se volt teljesen 100.as!
Ha tuningot is nézem nekem alapfeszen: ami már gyárilag is eléggé fel volt tolva (Referencia 5850 ek GPU ja 1,088.V ot kap 3D ben) ennél az MSi nél ez gyárilag 1,20.V és még úgyse ment csak 780.MHz et stabilan de AfterBurner al lehet neki adni feszt hiába tettem fel 1,30.V ra akkor se ment 840.MHz nél többet a GPU, a Ramok se nagyon bírták a kiképzést 1100.MHz nél már kockáztak!
-
MZsoltee
veterán
-
válasz
Bogyó bá' #20983 üzenetére
Hát nem akarlak elkeseríteni De marhára nem volt jó választás a MSI 5850 TwinFrozr II De majd legörbül a szád ha beépíted a gépbe főleg ha felteszed hozzá a drivert! Aztán majd ha tuningolni akarod még tovább görbül!
Nekem is volt ilyen MSI 5850 TwinFrozr II karim kb 1.hónapig használtam, de alig vártam hogy meg bírjak tőle szabadulni Egy Sapphire 5850 XTREME jött helyére ami kb 3X jobb! annak az MSI nek egyedül a hűtő bordája de NEM az egész hűtése az amire lehet mondani hogy jó volt!
Gyárilag a venti szabályozása hát nem is találok rá szavakat röviden és tömören talán a legjobb kifejezés => egy kalap szar! AfterBurner al ugyan meglehet oldani hogy ne ordítson 55.% on idle be a kártya, ha leveszi az ember 25.% körül úgy viszonylag csendes! Játék alatt 55.% körül kell neki engedni hogy menjen de ott már van ám elég rendesen hangja!Jobban jártál volna ha tényleg azt veszed amiért elindultál (HD6850) vagy inkább itt az apróban keresel Sapphire 5850 Xtreme karit (van több is meghirdetve) eleve olcsóbb lett volna legalább egy 5.össel és még jobb is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezetékes FEJhallgatók
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Futás, futópályák
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest