Hirdetés
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumkola
nagyúr
válasz
Crossfit007 #18997 üzenetére
lassan az okoskodással azért...
én tapasztaltam, és rákérdeztem erre annál is akitől ati vga-t vettem és csodák csodájára nála is előjött a dolog
a cpu tuninghoz pedig mindennek köze lehet -
gordonfreemN
addikt
válasz
Crossfit007 #18997 üzenetére
Ajjaj, mi lesz ebből. De tudományos érvek nélkül én is csak egy hitvesztett kutya maradok.
-
Crossfit007
senior tag
válasz
---Lasali--- #18996 üzenetére
Az nVidiával többet megy a procim történet egy jó nagy baromság...
Meg hát mi köze lenne VGA-nak CPU tuninghoz, aki ilyeneket ír nem akarom bántani, de visszamehetne az iskolapadhoz... -
Crossfit007
senior tag
válasz
gordonfreemN #18994 üzenetére
AMD Radeon foreva!
-
siriq
őstag
válasz
gordonfreemN #18973 üzenetére
Hajnalban siman bevallalom a hibakat. Nekem ez melo utan volt.
Kezdenek megjelenni a nv +200 mhz-s kommentek. -
Alister71
nagyúr
válasz
Crossfit007 #18986 üzenetére
Tudom Brada
Csak korábban a nagy bölcs oktató papolt neked a szarráhúzásról meg a degradációról, és mint olvashatjuk nála is ugyan ez történik. -
apollo12
veterán
válasz
Crossfit007 #18987 üzenetére
dec 10-én jön az új táp, azt kiderül mit tud, csak azt nem értem miért ugrál ennyit az fsb 210 helyett 211.7
nem hiába nem bírta azon a feszen
pedig a legújabb béta BIOS van rajta, lehet visza rakom a régebbi normál biost
-
apollo12
veterán
válasz
apollo12 #18982 üzenetére
az egyébként elő fordulhat, hogy a táp már nem tudja atz a stabilitást, mert régebben beton stabil volt, mostanában kezdett a vga is baszakodni, régebben 815-1630-2000mhz stabil volt unige heaven alatt, és bf3 beta val akkor is egész nap nyomtam, most meg 800-1600-2000mhz már képi hiba van unige heavenon 2perc múlva, alapon ennek sincs semmi gond
most megmaradt az 1.425 volt és most épp 4180mhz megy, rem itt már nem lesz gond
Lord Vader
BF3 alatt 3.9ghz és 4.2ghz között caspain broder alatt 3.9ghz en 36fps min 4.2ghz 43fps min
érezhető a különbség
-
Alister71
nagyúr
-
apollo12
veterán
válasz
HERR Z #18980 üzenetére
na kipróbáltam 20x210fsb és large fft alatt 211.7 adott az fsb, így 4234mhz volt egyszerre bedobta a kék halált, most 21x200 lesz a teszt, ha nem jó akkor még egy útólsó 18.5x227fsb
szerk
hát 21x200 on large fft nél egyszerre 4240mhz ugrált
feszt még tudok rajta állítani 1.448 ig fel tudom rakni a feszt
-
HERR Z
veterán
válasz
apollo12 #18979 üzenetére
a proci a gond, ha prime alatt hallgatnál pl zenét lehet ott is elkezdene ugrálni
1-el vedd vissza kb az fsb-tsiriq: nekem ennél a lapnál biosok közt van 200MHz(de itt visszafejlődött..), asrock -nál pedig mégtöbbet hoztak az újabb biosok(mert alapból ennyivel roszabb volt pl mint giga)
de még a mod szempontjából is van difi biosok között ( főleg mióta nincs acc azóta lett látványos) -
apollo12
veterán
válasz
gordonfreemN #18978 üzenetére
0x000000D1 ír ki alul
-
-
apollo12
veterán
válasz
Crossfit007 #18975 üzenetére
áááááá biztos nem, youtube hangok és filmek tökéletesen mennek, csak akkor van a gond amikor bf3 nyomom épp
-
apollo12
veterán
heló szerintetek mi lehet a gond a géppel?
meg fagya hang játék közben picit de megy tovább a gép meg elmegy valamikor a hang és akkor a mumblét,vagy a játékot újra kell indítani valamikor meg egy jó kis kék halált kapok.
Nekem erre anyit mondtak ram tuning hibaprime 95 szépen le fut 3-4 órát is mindegyik része
-
siriq
őstag
válasz
Crossfit007 #18964 üzenetére
Eleg ha a DFI lapom bios verziokat cserelem. Mindjart valtozik a tuning hatar. Azert mert valaki nem halott meg valamirol az nem jelenti azt, hogy nem ugy van.
Ha valaki kicsit is benne van a tuningban akkor ezeket mar tuthatna....
Foleg aki sok cpu-t ad el(nem te vagy az). -
Johni5
őstag
válasz
Crossfit007 #18968 üzenetére
Én is így jártam pedig az Asus 780i SLI lapommal.Bios frissítés után 300MHz bukta volt.
-
Alister71
nagyúr
válasz
gordonfreemN #18965 üzenetére
ez jó.
-
HERR Z
veterán
válasz
Crossfit007 #18964 üzenetére
gigáék bios terén csodákra képesek...........
-
gordonfreemN
addikt
Furcsálom ezt én is, de -hetero körülmények között- nyitott vagyok mindenre.
-
siriq
őstag
válasz
gordonfreemN #18960 üzenetére
Nem eloszor olvastam errol pl itt is. Mondom azt ne kerdezd, hogy miert lehet jobban tuningolni. Minden ugyan az csak a vga mas. Hazudtam. A por kicsivel tobb azota(HAF nagyon szepen porosodik es a szokasos takaritasra nem volt most idom). Nem hinnem, hogy lenyeges lenne....
Pedig a mostani bios-m ami fent van, elegge anti tuning. F3-al 4.0 meg volt, ha vissza rakanam azt, talan meg a 4.2 is meg lehet. -
vistyan
tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
Jelenleg ilyen a procim: QuadCore AMD Phenom II X4 945, 3000 MHz (15 x 200)
És ezeket szeretném kicsit megtuningolni de egyáltalán nem értek hozzá és ide irányítottak,hogy itt esetleg tudtok nekem segíteni,hogy merre induljak első lépésként,hogy picit felpörgessem a teljesítményét.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
siriq
őstag
válasz
gordonfreemN #18957 üzenetére
Mi mast. NV-vel jobban lehet nalam tuningolni mint ha ATI van a gepbe. +100-200 mhz ingye' benne van.
-
Johni5
őstag
válasz
Winner_hun #18953 üzenetére
Windows
-
siriq
őstag
válasz
K10 stat-al tudsz hasonlot. Meg mindig nem lesz az igazi de probat megerhet neked. Nalam mar ezer eve megy.
Miota NV-re valtottam a tuning megtaltosodott. Valahogy ATI-val nem lehet annyira tuningolni. Erdekes. -
HERR Z
veterán
válasz
ahhoz vagy phenom 2 x6 vagy fx proci kell
-
Winner_hun
félisten
Mi az a program és hogy működik ami automatikusan emeli 1-2 mag órajelét ha csak annyi van használva? Vagy valami ilyesmit hallottam, le vagyok maradva már ezekkel a dolgokkal...
-
Alister71
nagyúr
válasz
rumkola #18948 üzenetére
Itt alapórajeles 955 van, és a 2100 nem húzható.
Ha már linkekkel dobálózunk: BF3 proci erő viszony. A 955 nekem is "csak" 3.7-en megy, alulfeszelve. Hol van az I3 2100?????
Kár belemenni ebbe, a 2100 nem vetélytárs egy 955 számára. -
Alister71
nagyúr
válasz
bluemirage #18939 üzenetére
Egy 3.7-3.8 körül járó 955BE-től jobb egy I3 2100?
na ez szép.
-
HERR Z
veterán
válasz
joysefke #18945 üzenetére
egy jobb phenom 2-vel is lehet halk gépet építeni
belősz egy 3800@1.25V-ot, ott a teljesítmény is elég lesz és a fogyi is megáll 95w alatt
egy sima 3k-s freezer64/tx1-2-3/ekl narancs is képes leszabályozva 55 fok alatt tartani szarul szellőző házban is
csak ehhez egy jobb proci kell, ami tudja ezeket az értékeket -
joysefke
veterán
válasz
bluemirage #18943 üzenetére
Köszi a linket, nem gondoltam, hogy ennyire jól megy ez az i3-2100 ilyen alacsony fogyasztás mellett, mégis úgy érzem, hogy számomra nem éri meg az árát: 30,000-ért megy, és használtan nem is igazán láttam, a későbbi upgrade gazdaságosága pedig a 1155ös deszka miatt kérdéses, intel nem csökkenti a kifutó termékek árait, akkor sem amikor az ujdonságok mellett már nem életképesek, inkább kivonja őket...
ennek a 2100-nak a fogyasztása az ami igazán csábító: lényegesen kevesebbet eszik egy 750/760-nál is... Én pedig egyszer az életben szeretnék egy viszonylag halk gépet
-
Gerisz
addikt
válasz
bluemirage #18943 üzenetére
Meg aki fizet
De ha játszol! FullHD-ban akkor nem lesz különbség!
Amikben mérik a procikat ezek az oldalak az vicc. 1024x768-ban ki a halál játszik ma?
De a legtöbb játékban nincs különbség.
Beírja, hogy a felső kategóriának nincs AMD megfelelője, ez vicc.
Van akit meg sem lehet győzni mert elfogult, nekem van 2500K is és 955-is és nem veszed észre melyiken játszol! -
válasz
joysefke #18942 üzenetére
A jövő csak elmélet... a jelen van itt. De ha már a jövő... A fejlesztők nem csak magokban gondolkodnak, hanem CPU-kban. Azaz arra fejlesztenek leginkább ami elterjedt és ami terjed. Sajnos ez van. A Bull topikban sok száz hozzászólás után is ez lett a vége és lesz a halála is
Itt van 955BE összehasonlítás... friss:
http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-cpu-overclocking,3052-5.htmlIgazad van. Én legalább 10 éve nem játszottam géppel. Ezért a fenti linknél a fórumok és visszhangján kívül nem is akarok többet mondani. De ha sokat túrod a NET-et, akkor szerintem hasonló következtetésre jutsz Te is.
-
joysefke
veterán
válasz
bluemirage #18939 üzenetére
alapvetően kérdezni jöttem a topikba és nem okoskodni, de ezt nem hagyhatom szó nélkül
:
nekem az az infóm, hogy a 2100-nak jobb a magonkénti teljesítménye, ezért 1-2 szálat használó alkalmazásokban veri a Phenomot, nos azokban a játékokban ahol csak 1-2 szál van használva irreleváns, hogy melyik a gyorsabb, mert ezeket a régebbi játékokat mindkettő kiválóan futtatja 1-2 fps ide-oda nem számít, viszont a legújabb játékgeneráció egyre több magot fog használni, és ott kijön a Phenom többszálas ereje. Legalábbis ez az elgondolásom.
Ezt meg tudja valaki cáfolni?ha veszek valamit és az nem Phenom2 lessz, akkor csak valami másik 4 magos szörny jöhet szóba (i5 750/760 vagy valami hasonló)
J.
-
Gerisz
addikt
válasz
joysefke #18935 üzenetére
Játékra kifejezetten?
Akkor semmi különbség nem lesz!Nekem van 2500K meg 955-is ugyan úgy HD5850-el és nem veszel észre különbséget (amivel eddig játszottam).
Hogy van néhol azt nem vitatom, de ha nem méred ugyan úgy folyamatos mindkettővel és simán játszható.
Az, hogy néhol! az egyikkel 100 a másikkal 102 meg nem lényeg. -
Crossfit007
senior tag
válasz
bluemirage #18938 üzenetére
Akkor kb az X6 1090T procim az i7 920-al lehet most egy szinten így 3815MHz-en.
-
válasz
joysefke #18935 üzenetére
1., Játékra sokak szerint jobb egy I3-2100 a virtuális 4 szállal, mint a 955BE. Nézz tesztet és kérdezz! Nem én leszek az egyetlen aki ezt állítja. Az 1155-ös plattform talán jobb továbblépés a játékok tekintetében. Ajánlom ezt a topikot
2., A fogyasztás nem a világ, az azzal járó hő viszont igen. --> A 955-höz adott gyári hűtőt felejtsd el. CM 212+ vagy hasonló nagyobb (AC Freezer 13...) hűtő kell. Ezek a gépek nem 7/24-ben mennek. Csak a fogyasztás miatt ne aggódj. Divatos ezen parázni. Közben aki osztja az észt, annak meg 20 perce megy a 2KW-os sütő a konyhában, meg feleslegesen égnek az égők a lakásban....
A hűtés és az azzal járó plusz pénzzel viszont számolj!
3., Javasolt USB3-t támogató chipset. 4 slotos memóriás lap. A jövő a memóké... 2x4GB most talán jó befektetés... de talán egyszer kevés lesz. Nagyon hosszútáv miatt talán az SSD-k ki fogják használni a SATA3-at is... de ez nem létkérdés. De itt is az 1. pontban leírt topic!
4/5 pont lásd 1-es pont linkje
-
válasz
Alister71 #18937 üzenetére
A leírásomban is szerepel, hogy mindkettőt használom.... és régóta AMD párti vagyok. Az I5-760 muszájból' van a másodállásos helyemen egy stúdióban. Az X4-955 meg otthon.
Na mármost.... Mindkettővel HD videót vágok... sokat... ugyanazzal a szofttal' és ugyanúgy W7 64bit alatt.... ugyanúgy DDR3 memóriával és ugyanúgy olyan alkalmazással ami nem támogatja a CUDA-t (azaz videókártya független)
---> Az öreg I5-760 jobb az alapfeszen 3,6-ra húzott 955BE-nél. Érezhetően... Ez van...
Csalódtam is... de azért elmegy otthoni vágásra a 955-is.
Ezek a tények...Megbántam-e a 955-t othonra? NEM! Nekem jobb választás volt ár/teljesítményben, mint az I5.
-
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
egy hasonló kérdést már írtam a Lynnfield topikba, most AMD szemszögből teszem fel a kérdést.
játékra tervezek venni egy lap/proci/ram kombót, ha látok valami jó dealt, lecserélendó a Conroe E6550 procimat. Procit/ramot mindenképpen használtan akarok venni, ezzel kapcsolatban a következőek merültek fel:1,
i5 750/760 vagy Phenom 2 955/965BE jöhetne szóba, mivel értelmes áron egyszerűen nincs 4 magos SNB, a 2100-as széra pedig nekem túlárazottnak tűnik, megkockáztatom, ha tömegesen jönnek a 4 magot használó játékok, a P2X4 csúnyán átlépi.Erről nektek mi a véleményetek? Ezek a best buy (használt) procik játékra?
2,
Mennyi a P2x4-955-tényleges fogyasztása az i5 750-hez képest? Tényleg annyival többet eszik? Ugye mindig lehet arról hallani, hogy a TDP mást jelent a két gyártónál.
Mennyire lehet optimalizálni a P2 955/965 fogyasztását (idle alacsony fesz, alacsony szorzó, sleep, tudomisén)?3,
Milyen cipsett az ajánlott? Semmi csicsa, SATA2, PCI-E, 10/100/1000-LAN kell oszt jónapot. És lehetőleg keveset egyen a lap.4,
Melyik a,legolcsóbb deszka, amiben egy P2 955-t értelmesen, a rendszer többi komponense stabilitásának kockáztatása nélkül húzni lehet? Esetleg (csak ha nincs nagy felára) legyen nextgen Dózer-kompatibilis.5,
Kb mekkora tunning mellett éri el a P2 az i5-760 teljesítményét, kizárólag legújabb játékokat tekintve?üdv
J. -
kungzi
veterán
válasz
///Krisz\\\ #18932 üzenetére
nem kertben
-
kungzi
veterán
válasz
///Krisz\\\ #18930 üzenetére
akkor mégis csak jó vmire a CM 212+ a 2db Swif2 120p-vel
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Hikvision #18920 üzenetére
Akkor az tuti jó.
Érdekes, hogy nem lehet állítani a feszültséget, de nem hinném, hogy az lenne itt a gond, mert 0.06V emelés nem hoz magával plusz 10°C-ot. Illetve elég sok az a másik 10°C a magok és a kupak hőmérséklete között az kb. 3-5°C szokott lenni.
Ezek alapján akkor a procihűtőre gyanakodnék. Ugyanazt a pasztát használtad mint előtte? Biztos, hogy jól van rajta az a procihűtő, tehát együtt melegszik a procival? -
varmi2
nagyúr
üdv!
Nekem egy Gigabyte GA-MA78GM-s2h van az egyik gépemben. Amíg egy sempron 3400+os proci volt benne, addig volt lehetőség a cpu feszültség csökkentésére. Utánna bios frissítés után tettem bele egy athlon II x2 250-t, és eltünt a lehetőség hogy csökkentsem a feszültséget, csak pluszban tudok adni hozzá. Én sem hittem volna, hogy ilyen van, de van.
-
Motaba78
addikt
-
-
Hikvision
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #18919 üzenetére
Nagy variáció nincs a házventiknél. Elől a vinyóknál be, hátul pedig a Procinál ki. Ráadásul a Proci PWM vezérlésére vannak kötve, tehát akkor kapcsolnak rá amikor kell. Nincs is meleg bent, a freezer is langyos. Az új házba a 6870 5fokkal hüvösebb, a hdd-k szintén. Csak a procival lett vmi. Én még mindig arra tippelek, h vmiért 1.41-et ad az 1.35 helyett, és azért fűt. Gyanus is volt, h alapórajelen simán viszi a 3.5Ghz-et. Csak a Biosba nem lehet visszafelé osztani a feszkot a proc-nak...
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Hikvision #18916 üzenetére
Ha tényleg jól van rajta a procihűtő és csak a ház lett cserélve akkor csak arra tudok gondolni, hogy esetleg szarul vannak elhelyezve a házventik és még sincs akkora huzat odabenn sőt...
Tudnál dobni egy paint-es vázlatrajzot a házhűtésről (hol vannak a ventik, melyik merre fúj/szív)?
Egyébként ennek a procinak is max 62°C-ot enged az AMD és jó lenne ezalatt maradni mindkét hőfokkal. -
Hikvision
senior tag
Üdv Mesterek. Adott egy MSI KA790GX lap, PhenomII 940, AC Freezer64pro. Előző házamban,ami felső tápos volt a proci alap 42fok volt terhelve 53. (prime95). Kicseréltem a házat egy Sharkoon T5-re Ahol ugye alul van a táp, viszont két Coolink Swif2 olyan kereszthuzatot küld a házba mint egy orkán. A lényeg. Most a magok idle 42-48 fokosak a kupak olyan 34. De amint elindítom a Prime95-öt 1másodperc alatt felugranak a magok 60-64fokra és azt tartja. Kupak közbe olyan 54fok. Próbáltam mindent, 10x újrapasztáztam, ráraktam a gyári hűtőt azzal majdnem felszaladt 70fokra... Viszont a vcore az alapból 1.41V amit Biosban nem tudok csökkenteni, csak Overdrive-al. De ez az egész procedúra ház csere előtt nem volt! Most írták itt, h ugye az AMD megadta h maximum 62Fokos lehet a kupakhő. De itt többen azt is írták, h ez a maghőre vonatkozik, ami szerintem irreális mivel 62fok egy processzor mag pillanatok alatt elér. Lásd VGA-k ott a 100fok is még határ eset. A 62 pedig éppen, h a kéznek forró. Ezért is csodálkozok, amikor írják, h nekik terhelve a maghő egy 24fokos szobában 34fok. Azt meg hogy? De olyat is olvastam visszafelé, h az a normális ha a kupakhő több a maghőnél. Kintről befelé melegedne a CPU?
1hozzászólást találtam ami Azt írtam, h a Tj 62fok az maghőnél lehet gyári adat szerint akár 84is. Most akkor mi az igazság?
-
juhasz406
tag
van valami progi ami a proci kihasználtságát jelzi ki játék közben?
-
Modano.
csendes tag
Sziasztok!
Gondolom, hogy már kismillióan megkérdezték, de most vettem egy Phenom II X4 840-es procit, és állítólag lehet benne aktivizálni az L3 cache-t.
Ha igen, legyetek olyan kedvesek megosztani velem a titkot.
Előre is nagyon köszi a segítséget!
Üdv mindenkinek.
-
knix
tag
Sziasztok!
Most tettem be egy X4 955-öst. A core-oknál mérve idle 41 és max terhelés (10 perc után) 67 fok soknak számít? Mert akkor lehet újrakenem a pasztát, mivel akkor tuti sikerült féloldalasan eloszlatni. Az összes asusos energiatakarékos dolog megy közben.
Köszi a választknix
-
lacam71
tag
válasz
Gerisz #18902 üzenetére
1280x960 felbontást használok. 4/3 Crt miatt ill. tapasztalatból itt még nem csökken a kártya teljesítménye. Online hozza a 230-250 fps-t. A RAM-ja is csak 512MB.
Szóval amikor megvettem a 955-öt azt hittem hogy a CPU halálra unja magát mivel a 7850-es 2 magos is csak 70%-ban ment. Erre kapok CPU limitre hasonló grafikont. Tudom hogy csak 1 magot használ de csak arra tudok gondolni hogy esetleg a 64-bites W7 kavar be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- Tudományos Pandémia Klub
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest