Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megkövetel egy ajánlott árazású modellt az érkező GeForce-okból az NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- SoundBlaster X-Fi
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elcan
tag
válasz
bluemirage #27286 üzenetére
Bocs, hogy csak most válaszolok.
A hűtőm egy ARCTIC COOLING Freezer 13. Alapjáraton aida szerint 24-26 fokosak a magok. Terhelve, mondjuk WOT alatt 46-48 celsius. Ez 1.475-ön is ennyi volt, legutóbb levettem 1,40-ra. Prime 95 felviszi a hőfokot 50-52-ig. Kicsit régebbi coolink paszta van rákenve (bár már több, mint két éves kenés) és ez 3400-on.
Elindultam fölfelé ahogy Redneck is ajánlotta.
Először alulfeszelve 1,38-on is elindult. 3400-on. Prime is lefutott, nem jelzett hibát. Igaz, hogy nem órákig, napokig futtattam. De játék alatt 1x 2x újraindult az egész gép, mintha resetet nyomtam volna. Ekkor visszamentem 1,4 V-ra. 3600-ig így fölmentem. CPZ Z benchmarkban történt változás, de a wot-ban fps-ben nem láttam. Így visszatértem 3400-ra 1,4-en.
3700-on is bebootolt, de a prime alatt már újraindult. Azóta nem volt időm forszírozni. -
Redneck
nagyúr
válasz
bluemirage #27288 üzenetére
Tuningban és feszültség igényüket tekintve különböznek a steppingek és a típusok. A tuning jól jön játéknál és rendernél is.
-
Redneck
nagyúr
válasz
bluemirage #27286 üzenetére
A 955 és a 965 között szokott különbség lenni, főleg ha eltérő stepping.
-
Z10N
veterán
válasz
bluemirage #26260 üzenetére
Igazabol ez 5%-t jelent, specifikus programoknal max 6-7%-t, ha az idoziteseket is feszesre allitod.
-
Z10N
veterán
válasz
bluemirage #26258 üzenetére
X264 enkodolasnal egy-ket tized fps. LAME MP3 es FLAC-nel mar eszre se vettem. 3D Renderelesenel szamitott kicsit. 2D rendereles raszteres/vektoros szinten. Ez mar inkabb finomhangolas azert a par szazalekert.
-
Z10N
veterán
válasz
bluemirage #26256 üzenetére
Itt 4x2GB CL8@1600, igaz csak 2T (2x2GB-nel ment az 1T). Lehet ha lazitok rajta CL9-re, akkor menni fog +fesz. Azert kell, mert neztem most nb2500 (ht ref 250) stabil 4 oranyi prime es 2 napi uzemido utan (netezes, bongeszes, konvertalas, jatek, filmnezes). HT ref 240-nel 1600 volt, azzal nincs semmi gond. Adok majd gyari 1650mV-t nekik es letesztelem (most auto 1584mV). Addig 1333 ("fsb" 250) es pihennek kicsit sok ev utan
Ui: nb2500 es dram1666 (cpu default), unganged
read: 19'000+ MB/s
write: 10'000+ MB/s
copy: 16'000+ MB/s -
F e Z o
veterán
válasz
bluemirage #25155 üzenetére
Persze,hogy előrébb lenne, de nem egy árkategória az általad felsorol hűtők, az általam felsorolthoz képest.
-
troll81
addikt
válasz
bluemirage #25132 üzenetére
szia a fesz 1.267 V alatta nem akarozik indulni sehogy sem 3.2 ghz de a game megmondja bf3 lesz a teszt neki remélem megy simán majd
egyéb tanácsot tanácsokat is szivesen fogadok
köszönöm
-
Tomko78
őstag
válasz
bluemirage #24201 üzenetére
Én nem amiatt cserélem le mert már kevés lenne a cpu , hanem inkább kicsit újítani akartam a gépen és ez jött szóba a 8320 annyira nem vonzót , inkább ez a FX-6300 , meg a cpum is elég jól húzható így azzal se volt gond
Prime 95
-
djrobaa
aktív tag
válasz
bluemirage #24048 üzenetére
Igen nem egy mai darab, de azért még megállja a helyét. Meg szeretem ezt a lapot. Meg most sajnos anyagilag se állok úgy, hogy lecseréljem. Mert akkor ramot is kellene cserélnem. Ezeket meg úgysem tudnám jó árban elpasszolni, beszámítani meg nemhiszem, hogy bárki is beszámítaná. Egyébként a procim C3 steppinges. Nem akarok vele elérni 4 ghz-et, de azért a 3.6 jó lenne. Esetleg a chipsetnek is kellene adni némi plusz feszt?
-
Tomko78
őstag
válasz
bluemirage #24048 üzenetére
Nekem a régi Msi K9A2 Platinum alaplapban is jól ment a cpu , tehát neki is kéne mennie szerintem
-
troll81
addikt
válasz
bluemirage #23944 üzenetére
sajna az én hütöm sem forgathato igy csak a felfele irány játszik és (a meleg is felfelé száll) igy csak át van a ház szellözteteve kis variálás után max 45 fok
ezzel meg elégedtem másképpen és sem tudom a cpu hütöt fogatni sajna
-
juve600
nagyúr
válasz
bluemirage #23940 üzenetére
ezek közül melyiket tudnád ajánlani max 15k az artic helyett ??
hang,felfogatás,minőség szerint
thx
-
KKK-007
tag
válasz
bluemirage #23934 üzenetére
Minden jó. Rögzítés szemmel láthatóan rendben. Ez a munkahelyi konfigom. Ebben a proci Phenom II x4 955 BE. Venti megy.
-
juve600
nagyúr
válasz
"3., A ház szellőzése rossz: pl. egy toronyhűtő nem a hátsó házventi felé fúj, ami onnan továbbdobja a meleget."
akkor felfele kellene fujnia ??? nem hátra ??
nekem ez van Arctic AMD Freezer 64 Pro -
Tomko78
őstag
válasz
Phenom II X4 955 van neki , de akkor is alúlfeszelve doszt elégnek kéne lenni még a gyári hűtőnek is
-
troll81
addikt
válasz
bluemirage #23906 üzenetére
nem az athlon ii x 270 lessz a cserés az helyére néztem az x6 ot mert a deszka 95 w tdps sajna
a 955 marad ha hozza a 45 fokot állandóra akkor lesz a barátom
-
troll81
addikt
válasz
bluemirage #23898 üzenetére
az egész jo én 32 körül vagyok a 26 fokos szobában ami játék alatt most 45 szokott lenni
nem sokat nyertem a fesz csökkentéssel 8-10 fokot ami nem tudom h jo e de nekem meg felel
ha nem jo akkor elcserélem 95 w csodára mondjuk x6 ra (Phenom II x6 1045T ) mert az is elég lenne nekem
-
Tomko78
őstag
válasz
bluemirage #23874 üzenetére
szerintem meg sokaknak van CPU LLC , Load Line Calibration
Bocs a dupla hszért nem láttam benne vagyok még a szerkesztésben
-
troll81
addikt
válasz
bluemirage #23865 üzenetére
nem tervezem húzni felesleges nekem alapon el megy az összes game csak melegnek találom játék közben 52 is volt most 46
de megyek lejjebb is a feszkoval
köszi a választ amugy a lap jo ehhez amit szeretnék?
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
bluemirage #23858 üzenetére
A drop a feszültség ejtése, azaz csak lefelé hívják így. Ha a lap emelgeti a megadott feszültség fölé, az már nem drop, hanem lift.
-
troll81
addikt
válasz
szia akkor szerinted 1.3 al simán lehet kezdeni a hömérséklet mennyi nállad? ilyen feszültség melett?
-
troll81
addikt
válasz
szia erről van szó ha siker elérni azt amit akarok akkor marad meg csak a proci amúgy huzva nem lessz!
-
Tomko78
őstag
válasz
miért ha alul feszeled akkor nem gemelhetsz vele ugyan miért is ?? Ha alul feszeli szerintem még attól nyugodtan lehet vele gamelni is , jó nem bf3 kell vele de egy mw2 doszt elég
-
juve600
nagyúr
válasz
bluemirage #23838 üzenetére
pro verziom van
-
Lui76
őstag
válasz
bluemirage #23838 üzenetére
Én is azt használtam , igaz a szintben mellette levő ház ventire raktam egy csövet, ami a légutat a bordáig jobban összetartotta. Szép halkan tette a dolgát - sajnálom is hogy eladtam.
-
petiwr
senior tag
válasz
bluemirage #23809 üzenetére
hamár x6 akkor 6100 vagy 6300 lenne az tuti
de le tetem a dologeól nem jön össze sajna
-
aAron_
őstag
válasz
bluemirage #23764 üzenetére
hát nem tudom... 3x újra kentem már, mindig egy kicsit máshogy, legutóbb teljesen tökéletes lett szerintem, előző pasztával, gyárival, amit úgyszintén magam kentem fel jó hőfokokat kaptam. azért megpróbálom mégegyszer
-
KKK-007
tag
válasz
bluemirage #23712 üzenetére
A ventilátorok mennek mindkét esetben. A gépház oldala le van szedve és látom. A pasztát megnézem még egyszer.
-
$R64
tag
válasz
bluemirage #23673 üzenetére
Kisebb fajta kötekedést vélek felfedezni az indulódban
Ha a nevemre klikkelsz látod milyen a video karim. 4850. Ismétlem magam, mert leírtam, de csak játékra használom a gépemet1440x900on szoktam játszani, ezt a kérdést akkor pótoltam most
Mivel AMD akarok összerakni, ezért írtam ide. Mivel az alap kérdés az volt, hogy mennyit nyerhetek 27ezer forintért... ez is szempont volt amiért ide írtam
Kifejtettem hogy 550ről akartam váltani 965re.
Alapjába véve a fő kérdés válaszát itt kaphatom meg. Jól számoltam, hogy cask 20%ot nyerhetek ezzel a beruházással?Ha rosszul számoltam és ez több, akkor veszek egy 965-t, aztán még remélhetőleg nem kell a procihoz nyúlni 3 évig, csak a video karihoz majd
Azért köszi, bár sokkal okosabb nem lettem -
Redneck
nagyúr
válasz
bluemirage #23328 üzenetére
Igen igaza van a kollégának! Nekem rohadt sokáig volt a TX3 úgy hogy fölfele fújt, kb bele a tápba. Az új alaplapnál és tápnál elfordítottam jó pár fokot számított ez a manőver
Most hátra fúj és a kis venti tovább kifelé.
Következő gépemnél figyelek majd erre a dologra, előlről hátra (most mondjuk ez megvan) illetve alulról fölfelé lesz keverés, nyílván házat is így választok majd
Nem utolsó sorban esetedben a táp életciklusát is meghosszabítod ha nem rá/bele fújod a meleget...
-
seederking
őstag
válasz
bluemirage #23312 üzenetére
Bocs,csak a lényeget akartam kiemeleni.
Ez természetes és magától értendő,hogy mindenki úgy süti meg a cpu-ját ahogy akarja.De azt fentartom,hogy nem max 60C-on fogja.Egyáltalán nem azt akarom ezzel mondani,hogy hülyeség amit írtál csak arra akartam rávilágítani,hogy sok esetben nehéz tartani azt a 55-nál kevesebbet.Főleg úgy,hogy teszteli az ember akár Prime akár Linx alatt és látja a 60 körüli hőfokot is akár.Miközben játék alatt min. 2-3C-al kevesebb lesz a maximum.(ált)
De igazad van 55C lenne a ideális maximum -
seederking
őstag
válasz
bluemirage #23310 üzenetére
"55 fölé ne menjen"
Mivel hűtse szerencsétlen???
Még a gyártó is 62-t ad meg.Szóval ez az 55 fölé ne menjen kicsit túlzás szerintem.
60 fölé inkább. -
törölt tag
válasz
bluemirage #23250 üzenetére
(#23250) bluemirage
Ezen 12 centis ventilátor van. Everestel figyelem, nem lesz elég passzívan.
30 fok 1700as fix fordulaton. Lehúzom elkezd felkúszni. 45 ig engedtem.Világ életemben elvoltam a gyári hűtésekkel, ugyhogy nekem már ez is brutál
Simán elég nekem mindenre, csak a hang miatt vettem ( nem is vettem , cseréltem )
700as körüli fordulat tökéletes lenne netezés közben, játéknál pedig 1600 körül.(#23251) seederking
venticsere biztosan kivitelezhető, csak furcsálom hogy mindenhol PWM-esnek írják, ez akkor miért lehet ilyen..SZERK:
NEm ilyen 3 hőcsöves 9cm ventis hanem ilyen: PRO 5 hőcső és 12cm venti!
-
törölt tag
válasz
bluemirage #23248 üzenetére
Jelenleg nincs házam
Passzívként használhatom alap dolgokra szerintetek? tehát netezés közben.
így sem vettem észre hogy feljeb menne a hőmérséklet.
Mennyi lehet tartósan a max hője egy 965-nek? -
Apollo_21
addikt
válasz
bluemirage #23199 üzenetére
Drágálom az "új" fx-et énis
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
bluemirage #23199 üzenetére
Minek cserélnél memóriát?
Egyébként igen, annak a legtutibb befektetés, aki használja melóra is, renderelés, videóvágás stb. -
lee56
őstag
válasz
bluemirage #21693 üzenetére
Csak mivel ugyanaz a CPU-része az új APU-knál mint az új FX-eknél, így az nem túl logikus, hogy egy kis erőfeszítésbe kerülő AM3+ portolást nem lépnének meg szerintem, de majd meglássuk mi lesz, jósolni a szomszédnéni is tud.
-
endruboy1
senior tag
válasz
bluemirage #21693 üzenetére
Szerintem nem biztos hogy megéri nekik felhagyni a rendes procik gyártásával ugyanis szerintem van piaca.
-
lee56
őstag
válasz
bluemirage #21691 üzenetére
Igen, és? Ráadásul ez még nem teljesen hivatalos, szerintem még a következő CPU rész finomítását is lehozzák mondjuk FX x4xx-ként AM3+-ba, sokba nem kerülne legalábbis.
-
kovi831
aktív tag
válasz
bluemirage #21574 üzenetére
Igaz a 8600Gt kevés így is.Race07-etnél sajnos van olyan városi pálya ahol elég szépen szaggat.Később ez is cserélve lenne, ez biztos.Ezért akarom úgy összerakni a cuccot, hogy később is tudjak hozzá "toldani". Meg írtam a video konvertálást/vágást, itt tuti kihasználnám az x6 előnyét.Nem akarok fél napot várni mire kész a "film". X2-sel is nagyon lassú volt.Szóval egy félig-meddig brutál konfigot akarok.Ha ehhez az kell, hogy várjak1-2 hónapot(fizura), akkor várok.
Szerk.
Ja a hűtőről meg annyit, hogy van egy artic cooling freezer 13.
Ez elég lesz, direkt tuning céllal szereztem be. -
kovi831
aktív tag
válasz
bluemirage #21555 üzenetére
Szinte mindenre. Ne legyen olyan, hogy 1-2 program lefuttatására várakoznom keljen, még akkor sem ha 100 dolog van nyitva.Igaz ez most egy magos a64 3200+-on érződik csak mert ugye az x2-st nem tudom mibe belerakni.
De azért néha játszanék is, nem full grafon mert csak 8600gt-m van ami már őskövület.
Igazából Race07 meg f1-2011 ilyenek, nekem nem fontos a full grafika, csak ne kocka legyen az egész kép.De azért 6 magos kéne mert a jövőre tervezek és ugye videot vágok/konvertálgatok néha.Szerk.
A 6000+-os x2 is jó vétel volt 4-5 éve, ha az alaplap nem döglött volna be akkor még egy darabig vártam volna a fejlesztéssel, el lettem volna stb.Így meg már nem ártana másik prockó.
-
endruboy1
senior tag
válasz
bluemirage #21551 üzenetére
Igen de én pont azért vettem 1600-asat hogy később se nagyon kelljen lecserélnem max veszek még mellé. De igazából most tisztáztam magamban hogy a BF3-on kívül még nem volt olyan alkalmazás ami miatt be kellett zárnom a böngészőt hogy legyen elég memória és ne a lapozófájlba tömjön mindent
. Szerintem abban a játékban memory leak van amúgy. Szóval egyenlőre nem bővítek.
-
törölt tag
válasz
bluemirage #21524 üzenetére
Értem köszönöm.
Várok azért további véleményeket.
-
Pitter
csendes tag
válasz
bluemirage #21400 üzenetére
Szia!
Van egy gyári phenom x2 555-es hűtőm, 2 db 12 cm-s venti a házba elöl hátul, meg a vidkari hűtője.
Az alaplapom egy Asus M4A87TD EVO USB 3, és volt rajta egy kapcsoló ( Core Unlock Switch)
3 magot felismert így, 1,32V-on pörögnek.
A prime95-t nem ismertem korábban. El tudod mondani, hol tudok 3 magra terhelve egy TDP- tesztet csinálni benne, illetve ( korábban olvastam hogy 24 óráig kell futtatni:S )Köszi a választ!
Egyébként csendes a hűtő, csak félek, hogy játék alatt nagyon felmelegszik a proci. Egyébként láttam, hogy a bolti X3-ra is ua. a hűtőt rakják
-
Sabre
őstag
válasz
bluemirage #21400 üzenetére
a prime95 szvsz már kevés a phenom x3 meg x4 teszteléshez szerintem, akárcsak az orthos...volt hogy egyik sem dobott hibát közben meg ...
-
TeeBee73
veterán
válasz
bluemirage #21269 üzenetére
"Azért nézz utána jobban főleg a HT-nek és teszteknek."
Köszönjük, olvassuk a teszteket, a franc fog lapra+deszkára+hűtőfoglalatra ~80k-t kiadni, ha feleannyiból megoldható ugyanaz a teljesítmény. Ha Te is olvasnál teszteket, tudhatnád, játékok alatt a VGA a mérvadó.
-
OverKiller
tag
válasz
bluemirage #21271 üzenetére
Rendben, köszi a segítséget.
-
Alister71
nagyúr
válasz
bluemirage #21271 üzenetére
Egészen nyugodtan be lehet fejezni a Deneb topikban az Intel fényezést.
át lehet fáradni a milyen procit vegyek topikba, és ott meg lehet ezt a témát beszélni. -
OverKiller
tag
válasz
bluemirage #21269 üzenetére
A HT-ről régebben itt prohardveres tesztet néztem, és volt ahol elég jól szerepelt, valahol meg annyira nem. Bár még nem néztem face-to-face tesztet a többi procihoz képest, jelenleg nincs rá időm, de este ha hazajövök, akkor utánanézek, látatlanba egyenlőre nem tudok mit mondani rá.
Igen, mostmár látom, akkor kicsit lemaradtam Intel oldalon a dolgokban. Akkor azt mondod, hogy érdemesebb megvárni az IB-s verziót az inteltől? -
OverKiller
tag
válasz
bluemirage #21261 üzenetére
Az árkülönbség nem túl rettentően nagy, csak mivel hallottam olyanokat, hogy pl. a 4100-as FX is a modulok vagy mik miatt nem 4, hanem csak 3 magos értékű, ezért gondolkodtam el azon, hogy 'most akkor mivan?'
Igen, a VGA függőségről tudok, ezért is választottam ezt a 460-as kártyát az MSI-től, mert gyárilag adott tuning lemezt, és a gyári hűtése is brutális (Cyclone), illetve a házam egy Thermaltake Element V, úgyhogy csak remélni tudom hogy nem lesz probléma a hűtéssel.Aki olyan párhuzamosított területen dolgozik, az már úgysem ilyen AMD-t vesz, hanem egy i7 Ivy Bridge-et.
apollo12: Hm.. Ezt jó tudni.
És ezeket az X6-osokat, (pl. most az 1055T-t néztem ami egész korrekt) mennyire lehet húzni? Nem akarok vele rekordokat döntögetni, csak mondjuk egy 2,8-ról 3,8-ig el tud menni egy nem gyári hűtővel? Illetve a hűtő a másik, hogy arról sokan írták, hogy elég hangos és nem túl jó.. -
Teodor52
senior tag
válasz
bluemirage #21138 üzenetére
Most néztem a használatiját és a rajz is mutatja, hogy tényleg nem építhető be keresztbe.
És a CM Hyper 212+ hogy szolgálja a hazáját? -
törölt tag
válasz
bluemirage #21130 üzenetére
Sima átlagos böngészésre gondoltam, Youtube 360-on stb., tehát nem flash játékok meg ilyenek. Bár ma már elég nehéz olyan oldalt találni ahol nincs minimum 10 agyonanimált reklám.
Ha tudnám a CnQ miket enged állítani, meg miket nem akkor sokkal könnyebb lenne. A másik amit nem találtam, hogy ennek mennyi a papíron megengedett maximális hőmérséklete? Ami nekem most van az 69.4 és meg is találtam a gyártó oldalán, de AMD oldalán nem találom.
A Mugen2 alapórajeles dolog terhelés mellett passzívan az házszellőzés mellett ment ugye? Gondolom enélkül sose jönne össze.
-
TeeBee73
veterán
válasz
bluemirage #21130 üzenetére
Nálam alulfeszelve, alap órajelen, prime95 alatt 60-62°C mocorog, passzív Mugen2-vel.
De inkább nem erőltetem, 600-as fordulat mellett nem igazán zavar a venti, és a 45°C is jobban tetszik. -
icons
addikt
válasz
bluemirage #21110 üzenetére
Igen, most én is erre jutottam... a C&Q-t hiába kapcsoltam be 9es szorzónál, magától nem veszi le a szorzót alacsonyabbra, tehát fix 1,8GHzen megy, miközben korábban magától levette 4re (tehát 800MHzre).
Arra gondolom nincsen lehetőség, hogy ez szoftveresen (működés) közben szabályozzam (tehát levegyem a szorzót, ha éppen nem végzek teljesítményigényes feladatot).Köszönöm a sok segítséget! (ahhoz képest hogy elég alap kérdéseim, problémáim vannak, nagyon kellemes válaszokat kapok
)
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
bluemirage #21090 üzenetére
8-10 Ghz en ment a proci
Az munkaSzép bug.
-
Alister71
nagyúr
válasz
bluemirage #21013 üzenetére
"A 965 vége nincs sokkal messzebb, mint egy 955 vége... " - miért is lenne? Szerencse, és semmi más
-
N_A_S
veterán
válasz
bluemirage #20989 üzenetére
Köszi, akkor ez marad. 25-be volt a lap és a proci és egy H50 folyadék hűtés, szerintem vétek lenne eladni ha ennyiből megvolt. Már csak memória kell bele.
Emlékeim szerint a 4GHz-et 1.4125 - 1.425V-al viszi és valahol 1.475 körül megy 4200-at
-
Smani
senior tag
válasz
bluemirage #20989 üzenetére
Az összes C3-as 955/965 megy 4Ghz-t csak lehet, hogy nem az alap 1.4V-al.
1.5V-ig viszont normális léggel el lehet menni. -
LiPi006
tag
válasz
bluemirage #20979 üzenetére
mert mondjuk kedves Smani kérte hogy folyamatokat linkeljem
de attól független nem írt hogy mi zabálná a procit,de tény hogy első ránézsére semmi...
hiába mutatja aida64 everst és feladat kezelő hogy 4.ik mag 90-100% megy és időnként 2.ik mag is 80-90% fel ugrik.... -
Ger_man
senior tag
válasz
bluemirage #20947 üzenetére
Azért a POST/BOOT alatt nem fog leolvadni, meg sem hajtja a procit, főleg a CnQ is be van kapcsolva.
Inkább csak kényelmesebb a szoftveres OC, mondjuk az AOD-vel. -
seederking
őstag
válasz
bluemirage #20941 üzenetére
Nos remélem jól értem.
Az ekl hűtőm venti szemben van a táp alatt a ház hátuljában található 12cm-s ventivel.Elég kevés hely van a 2 venti között.Magyarul a borda a ramok felé néz a venti pedig a táp alatt hátra felé.így kellene lennie?
Narancssárga a venti rajta.(Ajánlás miatt választottam ezt)A paszta dolgot llehet le kell akkor ellenőriznem.Elég kevéskét tettem rá.viszont ez is relatív kinek mi a kevés.Kb nyomtam rá kicsit és hajszál vékonyan eloszlattam ("szinte át lehet látni rajta")Nem akartam szétfolyatni. -
Smani
senior tag
válasz
bluemirage #20941 üzenetére
Az a sárga hűtés teljesítményben a TX3/Freezer 7 Pro párost is veri
-
seederking
őstag
válasz
bluemirage #20879 üzenetére
A gyári hűtéssel az előző tulaj 3.6ghz-en tolta.Ezért gondolva egy kicsit magasabb órajel elérésére a gyári hűtőt lecseréltem.(az egyik topicban ajánlott EKL-re)De akkor lehet mást kellett vna választanom.Mind1 ez már így marad,maximum ha sikerül egy stabil fesz nélküli 3.8-at elérnem beérem azzal)
Igazából csak azért húznám mert egy 7850 mellé szeretném (majd) és mint olvasgattam/írták válaszul.A cpu-m húzása nélkül de még ugy sem 100%-osan fogom tudni kihajtani a vga-t. -
seederking
őstag
válasz
bluemirage #20872 üzenetére
Értem és köszönöm
-
varmi2
nagyúr
válasz
bluemirage #20863 üzenetére
Üdv!
Szintén 955 C3-asom van.
Én játszani használom, és 3900MHz -en 1.375V, 200x19,5, tovább nem emelem, mert videokártya a szűk keresztmetszet. -
dobost
senior tag
válasz
bluemirage #20789 üzenetére
Köszi!
Beszereztem egy brokit, mert az mégis erősebb, mint a freezer 13 pro szinte azonos áron...Házamba tuti befér, mert elég nagy darab az is...
Cooler Master CM690
-
Smani
senior tag
válasz
bluemirage #20693 üzenetére
Az előttem szólókkal maximálisan egyetértek, de célszerű kb. 32 vagy 64 MB-ot meghagyni.
Bizonyos alkalmazások igénylik. Induláskor vagy futás közben keresik a lapozófájlt.
Ha nincs, akkor az elégtelen működéshez, vagy akár kritikus leálláshoz is vezethet, vagy jobb esetben el sem indul az adott program.Vagy 7éve mióta ki van kapcsolva SOHA nem találkoztam ilyennel.
-
waterdragon1
tag
válasz
bluemirage #20498 üzenetére
cm 212 evo jobban hűt elvileg mint a 212+ lehet az lesz mert felső tápos házamnál nem mindegy merre fúj
-
waterdragon1
tag
válasz
bluemirage #20466 üzenetére
nem egyezik a dobozon lévő úgymond boxot jelző sor a procin lévővel ez miért lehet ??
-
waterdragon1
tag
válasz
bluemirage #20463 üzenetére
le tudom írni a teljeset első sor:hd96z twfk4drg 2.sor:ccbbe cb 1149 pgt 3. sor:9y9576 3l 10168
-
toto111
tag
válasz
bluemirage #20007 üzenetére
Köszönöm ,hát tényleg nem.
-
toto111
tag
válasz
bluemirage #20005 üzenetére
Valahol azt olvastam hogy a 965-öst még egy jó darabig gyártani fogják.
Ezek szerint mégse -
audi100td
nagyúr
válasz
bluemirage #19946 üzenetére
Ja, most látom csak, tényleg, sorry.
-
apollo12
veterán
válasz
bluemirage #19942 üzenetére
nekem vizem van
ismerősömnek van pro, de raktunk rá még egy ventit, így most 1.45volton 4.1ghz viszi 55cfokon max, prime alatt
-
audi100td
nagyúr
válasz
bluemirage #19942 üzenetére
Rosszul emlékszel, a 13 Pro 120mm-es ventivel van ellátva, míg a sima 92-essel és a hűtőfelület is kisebb, kb. ennyi.
Teljesítményben elég jelentős a különbség: [link]
-
zuzu000
őstag
válasz
bluemirage #19709 üzenetére
Megbízható eladó, vettem már tőle, szóval átverni nem fog. De a kép meglesz.
-
zuzu000
őstag
válasz
bluemirage #19706 üzenetére
AMD Phenom II X4 960T (3.0Ghz/8Mb/95W/sAM3) Egy ilyen lenne, innen apróról. Ez nem BE?
-
Winner_hun
félisten
válasz
bluemirage #19695 üzenetére
Nálam működik rendesen. Amúgy rémlik hogy van valami program az alaplaphoz is de nem néztem hogy mi az.
-
varmi2
nagyúr
válasz
bluemirage #19678 üzenetére
A forgathatóság a freezor 13 pro hibája, ugyan is intelnél forgatható, de amd-nél csak felfele vagy lefele fúj a venti. Én is ház cserét tervezek ebben az évben, mégpedig egy HAF932 van kinézve, amivel már nem számít, hogy merre fúj, mert fent is van ventinlátora.
-
keccsa
aktív tag
válasz
bluemirage #19265 üzenetére
Köszi az infót!
-
adam432
tag
válasz
bluemirage #19280 üzenetére
A C'n'Q ha nincs terhelés, 800MHz-re veszi vissza az órajelet, és 0.768V-ra a feszültséget.
kép
A lapom Gigabyte GA 770TA-UD3. Egyébként Prime95-el kell vmi speciális beállítás? Vagy ahogy bejön, nem kell állítani semmit és lehet tesztelni? -
HERR Z
veterán
válasz
47. heti phenom2-vel már taliztam szal....sztem b3 fx-ig mindenképp marad a phenom 2, illetve 30k alatt nem lenne semmi, vagy ami van az foscsy(llano meg ellátási gondokkal küzd)
-
Gerisz
addikt
válasz
Azt nem tudom, hogy leállt, de ha gyártósor átállt nm-ben akkor biztos le.
-
siriq
őstag
válasz
bluemirage #19173 üzenetére
Mondom a 12 siman viszi de a 16-al mar szenved(12 giga kb unlimited uptime ha akarom). Mostanaban nem erek ra(megjott az uj 3 TB vinyom es pentektol hamarabb nem lesz idom uzembe helyezni)igy nagyon nem tesztelgetem. Ha valami jol mukodik, akkor persze azt hasznalom. Idohianyaban nem sok kedvem van tesztelgetni instabil rendszert. Nalam 12 vel gyorsabb volt a memkezeles mint 16-al(gondolom kozre jatszott, hogy nem nirtam meg rendesen beallitani).
///Krisz\\\: igen sokkal jobban stresszeli de ami a lenyeg nem csak a 4 dimm szamit hanem a meret is. Minel nagyobb annal vacakabbul birja az imc.
-
Alister71
nagyúr
válasz
bluemirage #18939 üzenetére
Egy 3.7-3.8 körül járó 955BE-től jobb egy I3 2100?
na ez szép.
-
joysefke
veterán
válasz
bluemirage #18943 üzenetére
Köszi a linket, nem gondoltam, hogy ennyire jól megy ez az i3-2100 ilyen alacsony fogyasztás mellett, mégis úgy érzem, hogy számomra nem éri meg az árát: 30,000-ért megy, és használtan nem is igazán láttam, a későbbi upgrade gazdaságosága pedig a 1155ös deszka miatt kérdéses, intel nem csökkenti a kifutó termékek árait, akkor sem amikor az ujdonságok mellett már nem életképesek, inkább kivonja őket...
ennek a 2100-nak a fogyasztása az ami igazán csábító: lényegesen kevesebbet eszik egy 750/760-nál is... Én pedig egyszer az életben szeretnék egy viszonylag halk gépet
-
Gerisz
addikt
válasz
bluemirage #18943 üzenetére
Meg aki fizet
De ha játszol! FullHD-ban akkor nem lesz különbség!
Amikben mérik a procikat ezek az oldalak az vicc. 1024x768-ban ki a halál játszik ma?
De a legtöbb játékban nincs különbség.
Beírja, hogy a felső kategóriának nincs AMD megfelelője, ez vicc.
Van akit meg sem lehet győzni mert elfogult, nekem van 2500K is és 955-is és nem veszed észre melyiken játszol! -
joysefke
veterán
válasz
bluemirage #18939 üzenetére
alapvetően kérdezni jöttem a topikba és nem okoskodni, de ezt nem hagyhatom szó nélkül
:
nekem az az infóm, hogy a 2100-nak jobb a magonkénti teljesítménye, ezért 1-2 szálat használó alkalmazásokban veri a Phenomot, nos azokban a játékokban ahol csak 1-2 szál van használva irreleváns, hogy melyik a gyorsabb, mert ezeket a régebbi játékokat mindkettő kiválóan futtatja 1-2 fps ide-oda nem számít, viszont a legújabb játékgeneráció egyre több magot fog használni, és ott kijön a Phenom többszálas ereje. Legalábbis ez az elgondolásom.
Ezt meg tudja valaki cáfolni?ha veszek valamit és az nem Phenom2 lessz, akkor csak valami másik 4 magos szörny jöhet szóba (i5 750/760 vagy valami hasonló)
J.
-
Crossfit007
senior tag
válasz
bluemirage #18938 üzenetére
Akkor kb az X6 1090T procim az i7 920-al lehet most egy szinten így 3815MHz-en.
-
siriq
őstag
válasz
bluemirage #18896 üzenetére
Valodi alternativa ha a maradek 2 mag is unlockolhato. Ha mindent alapjaraton jaratsz akkor persze a 955-s gyorsabb. Ott vannak a listaban olyan uzletek amikrol szemelyesen tudok nyilatkozni. CCL Aria stb. Mind kivalo.
-
válasz
bluemirage #18895 üzenetére
Bocsi
A 955-re gondoltam, mint alternatíva.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
bluemirage #17635 üzenetére
Akkor elképzelhető, hogy nem támogatja a videókártyád a hardveres gyorsítást (bár nem vagyok otthon Nv-ben), mert pl egy youtube videónál nem a proci hűtőjének kéne felpörögnie ha van hardveres gyorsítás.
Én még azt megpróbálnám már ha van ilyen beállítási lehetőség, hogy a venti vezérlésnél a BIOS-ban van egy olyan (nem mindegyik BIOS-nál) hogy cél hőfok, ennek az állítgatásával még tudsz kísérletezgetni, hogy mikortól kezdje el növelni a venti fordulatszámát.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
bluemirage #17635 üzenetére
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
bluemirage #17631 üzenetére
Vegyél egy Freezer 13-at annak 800-1600-ig ugyanolyan a hangja, vagyis nincs neki. Ha max fordulaton megy 2000-en akkor van egy kis susogás.
Ezzel el is hárulna a gondod. -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
bluemirage #17631 üzenetére
Óóó hát az nem attól van.
Engedélyezd a böngészőben a hardveres gyorsítást és akkor a videókari fog mindent számolni nem pedig a processzor és akkor megszűnnek ezek az ingadozások.
Mondjuk akkor a videókártya hűtője fogja ezt csinálni, de az már nem lesz ennyire zavaró.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
bluemirage #17606 üzenetére
Persze, de természetesen a C&Q visszaveszi az órajelet és a feszt is. Gyorsabban nem melegszik csak tovább melegszik. Kapcsolgatja? Ezt nem értem, csak szimplán a hőmérsékletnek megfelelően emeli a venti fordulatszámát.
-
lsc
nagyúr
válasz
bluemirage #17613 üzenetére
Nem turkáltál a bioszban, akkor szokott hasonlót írni ha feloldod az addig nem működő magokat. Clear cmos ?
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
bluemirage #17596 üzenetére
"Még az 1,325-öt megpróbálom, de csak akkor ha azzal legalább 1-2 fokot nyerek terhelés alatt."
És miért nem viszed lejjebb a feszt ha stabil úgy is? Szerintem érdemesebb lenne megnézni annál alacsonyabb feszen is hátha ott is stabil. Nekem 1.212V-ig stabil alapórajelen és ezzel a mostani beállításaimhoz (3.6GHz 1.35V) képest nyernék 5°C-t és 27W-ot, amik azért nem rossz értékek. Ha van időd kitesztelni a legalacsonyabb feszt amivel még viszi az alapórajelet akkor szerintem tedd meg, mert sokat nyerhetsz vele.
Persze, csak a Prime pont erre való, hogy ne kelljen minden egyes használt programmal kitesztelni a proci stabilitását, mert akkora terhelést kap Prime alatt a proci, hogy ha az alatt stabil marad (időt direkt nem írok, mert mindenki mást lát jónak) akkor a többi programnál sem lesz gond. Nyilván ha a munkához kell egy adott program (ergó életbevágó, hogy ne fagyjon le) akkor azzal érdemes külön kitesztelni, de nem hiszem, hogy hibázna a proci egy "kis" Prime után.
-
sith7
félisten
válasz
bluemirage #17481 üzenetére
Szerintem mehet az lejjebb is, nekem a 965 - öm, 1,325 - ön van alapon
Próbáld ki, és akkor még alacsonyabbak lesznek a hőfokok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windows 10
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Autós topik
- Amazon Fire TV stick/box
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest