Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
quailstorm #59995 üzenetére
Tuti nem vagyok szakértő benne
, ez a 240- es az első SSD- m, magamnak nem is akartam még venni, de ajándékba kaptam egyet, szülinapomra
, így mostmár kénytelen vagyok használni
(#59996) snake1977 : sztem ahogy leírtad, a drivert is frissítetted, gondolom jók a beállítások, ennyit tudhat írásban, kis fileokban azért feljebb megy egy átlag HDD- hez képest.
-
válasz
snake1977 #59992 üzenetére
Jól megy, bár gondolom régebbi chipes, az írás lehetne több is. Régebbi gépbe egy ilyen is kiváló természetesen. A teljesítményt nemtom miért jelzi 100 alá, talán nézd meg egy újabb HDS- el, mondjuk az 5.30- assal. Nálam a 4.0- át kellett cserélni, az új SSD adatait nem tudta már detektálni.
(#59993) quailstorm : szóval ha olyan SSD megy XP alatt melyben hardveres a TRIM, akkor mindenképpen műkszik a cellafigyelés ?, akkor külön driver sem kell hozzá ?
-
válasz
quailstorm #59990 üzenetére
Az bíztató, max Win98 a cél. XP alatt vinyó, vagy ha kidöglenek alóla, akkor SSD, úgy tudom hogy a TRIM is megy XP alatt, vagy bekonfigolható korrektre.
-
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #59987 üzenetére
98-at vígan nyomattuk 4.3-as Quantumról, meg hasonlókról, arra jónak kell lennie az SD-nek, de XPSP3 mai (2014-es) használat mellett az nem menne. Ahhoz legalább 5400-es notivinyó vagy jobb kell. Azt meg tudom, hogy egy SATA notivinyó az megveri az olcsóbb SD kártyákat, mégha az SD-nek a szekvenciális sebessége magas is.
-
válasz
DarthSun #59987 üzenetére
A DOM mérése DOS alatti Coretesttel : [link] . Látszik hogy átvitelben végig az IDE csatoló maximumát hozza, az elérési időket pedig nem tudta lemérni (N/A), gondolom túl gyors DOS alatt. Közben beugrott hogy ezen van a Win3.11 is, az is jól megy, tehát arra még tuti jó.
-
válasz
quailstorm #59984 üzenetére
IDE DOM [link], a fotón jobbra. DOS alá bevált, 386- ban.
All : én is gondolkodom IDE-SD adapteren, retro gépekbe DOS alá. Win 3.1x- től a sok .ini, .set, .swp, Win98- tól meg a registry, rengeteg visszaírást eredményez, azt nemtom mennyire bírná. Win98 talán még elmenne. XP- n már fut a FreeHDDLed, azon látni hogy folyamatosan írogat vissza a HDD- re.
Méregettem gyorsban, hogyan viszonyulnak a sebességek.
Egy SD, PhenomII@3.6GHz- ben üzemelő kártyaolvasóban, aláírtam az adatait :Kettő USB3 eszköz USB3 csatolással, pen és laptopHDD :
Itt pedig SSD/3.5" HDD/2.5" laptopHDD, SATA csatolással :
Kis fileoknál az SD és a pen ledöglik rendesen, bár a HDD- k sem fényesek szokás szerint, de azért a 3.5" HDD- ről elég jól fut a Win7. Kíváncsi leszek egy IDE-SD átalakítóval hogyan megy majd a Win98.
-
r0b3r
senior tag
válasz
frescho #59985 üzenetére
Ez a DOM nekem is új...mondjuk az nem olyan meglepő.
Arra viszont tudtok magyarázatot adni, hogy miért nem bootol minden CF kártya? Nekem itthon a 3db-ból csak egyről indul a DOS.Van valami funkciója a kártyának amit figyelni kell a vásárláskor és a bootoláshoz szükséges?
-
válasz
quailstorm #59984 üzenetére
DOS alá 512MB-os méretig nem vészesen drága. Amiből vennél SD vagy CF átalakítót meg kártyát annyiból könnyedén kijön.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #59982 üzenetére
-
zoltanz
nagyúr
válasz
quailstorm #59979 üzenetére
Értem, de még nem tudom, olvasgatok a témában.
Kis korai, hazai vonatkozású elektronikus zene: [P. R. Computer - Toccata (1983)]"This is a fully electronic recording, using the home designed Muzix81 system, taped in 1983.
+ Synclair ZX81, Sinclair Spectrum, IBM personal computer" -
válasz
quailstorm #59979 üzenetére
Régebbi gépekhez egy DOM is jó lehet.
-
quailstorm
félisten
válasz
zoltanz #59975 üzenetére
Kevés lesz a memkártya, max DOS ahogy mondják. Én futtattam androidot UHS-1-es kártyákról, Samsung EVO+. Hát, sok köszönet nem volt benne, át is váltottam laptopvinyóra. Pedig USB3.0-s olvasóról ment. Szekvenciális olvasás egy dolog, írás már bukó, de az OS futtatás az végképp másik falat.
Én inkább azt javaslom, hogy mSATA SSD-t vegyél, abban nem fogsz csalódni.
Egy olyan memkártya, amiről egy WinXP vagy újabb értelmes sebességgel elfutna, legyen az CF vagy microSD, az már horror árú. Úgyhogy oda tényleg SSD, akár IDE to mSATA-ba.
W95 meg W98 alá még el tudom képzelni, hogy egy UHS-1 vagy UHS-3 kártya jó lesz.(#59978) envagyok: proof of concept, mert csak.
-
envagyok
veterán
válasz
petakpa1 #59977 üzenetére
Minek?
A win 10 nem jó választás régi gépre, felzabál minden erőforrást. Gyors core2 gépeken is indítás után még 10 percig maszatol, fileokat vizsgál, ellenőriz, 100%-on pörgetve a hdd-t, 20-30%-on a magokat. Addig win 7 kb 1 percen belül betölt és 0% proci 0% hdd használat. Új, vírusírtó, stb mentes telepítésre értem. Oda érdemes win10-et rakni ahol 1. Kell dx12 2. Az új hardverhez nincs már win7 driver, 3. Minimum gyors ssd van. -
petakpa1
őstag
Esetleg link róla? CPU-World és Wikipedia oldalán sincs nyoma
Közben találtam itt a ph-n egy kollégát, akinek van egy SL7Q8 steppingű P4-e. Ha lesz ideje megnézi, hogy van-e xd (nx) bit támogatás rajta. HA igen akkor beruházok egy ilyenbe és megpróbálok W10-et telepíteni egy P4-re
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Sanchez638 #59969 üzenetére
Nem mindennapos használatra kell, retró PC-be, nem kap sok írást, másrészt olyan gyorsan fejlődnek ezek, lesz mindig nekem a leváltására. (Kínából rendelgetek, így főleg)
Miért mit gondolsz ezekbe (budget) kompakt notbook-okban, mi van van háttértárnak? Kvázi egy pendrive vagy SD kártya (+vezérlő) szerű eMMC. -
snake1977
őstag
Sziasztok, a megszűnt drivers.hu tartalma esetleg elérhető valahol? Tudtok erről valami infót?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638 #59969 üzenetére
Hitachi DeskStart adom.
-
cbmfan
senior tag
úgy néz ki, hogy megtaláltam az első hibás procit 20+ év alatt ami nem csak se kép, se hangot játszik. 1.2 GHz-es Tualatin Celeron, minden indításnál más FSB-vel indul az összes lapban amivel próbáltam. kell valakinek a polcra?
-
Sanchez638
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #59968 üzenetére
Meg ha millió írást kap bele döglik. Valami HItachi DeskStar vagy WD SE16 lemez ha IDE felületű, ha Sata akk Raptor/Velociraptor.
-
zoltanz
nagyúr
Értem. Köszi és a többi kedves klubtagnak is!
Lap még nincs meg, de olyan Nforce 3 - P965 szeretnék.
Nem kell csúcs, valami hasonló jó (van egy ilyen egytányéros lemez gyalum) [Sata2]
SSD-ken kívül, célszerű lehetne nekem egy Sata-->Micro SD adapter is. Mivel sok "kinőtt" kártyám van (maradt, telefonból, TV okosítóból, fényképezőből stb) így csak berakom az adapter a megfelelő kártyával az adott konfigba és go. -
válasz
zoltanz #59954 üzenetére
Igen, részemről 2 db 500GB-os vinyó közül az egy tányérosat választom. Persze kerülném az 5400rpm-eseket, amiből egy használttal volt szerencsém. Ezért nem tudom pontosan mi az oka annak, hogy egész durván belassult a rendszerem néha-néha. De feltehetőleg az 5400-as tempó is jelentős szerepet játszott. Semmire nem jó, filmeken, dokumentumokon
, és dokumentumfilmekenkívül. -
plömplöm
őstag
válasz
Sanchez638 #59961 üzenetére
köszi, ez jó hír, mert pont van is itthon belőlük, csak lassan halad a securewipe, na meg akármikor nem is csinálhatom, asszony már szólt, hogy a fűrészüzemet ne este 9-kor indítsam be éjszakára
-
válasz
zoltanz #59954 üzenetére
Szerintem nem érdemes ezen annyira kattogni. Most ha úgy adódik, én beleteszem a Pentium3-ba a 40-80Gb-s Maxtor-t, holott úgy kb 3-4 év van köztük.
Én egyébként próbálom úgy összerakni, ahogy az akkori konfigjaim (vagy amikkel találkoztam) voltak, de persze erősen az is közrejátszik, hogy mi van itthon bespájzolva, és milyen kondíciója van.
A másik, hogy ha játékos retro gépet akarunk összerakni, akkor megint csak nem árt bele a nagyobb háttértár, ha rá akarjuk a hdd-re tenni a játékok image-it is.
Meg szerintem ha retro játszunk, annyira nem a hdd-n fog múlni, hogy mennyire hasít a gép. -
envagyok
veterán
válasz
Sanchez638 #59956 üzenetére
És feltennénk egy programot, ami lemezkezelésnél kattogtatná a speakert
-
Sanchez638
addikt
-
-
zoltanz
nagyúr
Korhű gépbe szeretnék nézni hagyományos HDD-t. Ezek ugye akkor gyorsabbak még ha kevesebb tányért/fejet tartalmaznak (és persze a busz, fordulat) ? Nem emlékszem már, mostanában SSD-ket ilyesmiket, használok.
-
válasz
Ganz-[HUN] #59952 üzenetére
Ide linkelem, hátha másnak is kell.
-
válasz
Ganz-[HUN] #59946 üzenetére
Otthonról küldök majd éjjel, most melóban vagyok.
-
envagyok
veterán
válasz
Sanchez638 #59948 üzenetére
Ő nem csak foglalat cserét csinál?
-
envagyok
veterán
Bocs a másik offért, de ismer itt vki olyan szakembört, aki nagyon keni a 2-3-4-5 genes intel procikhoz tartozó alaplapok javítását?
-
Ganz-[HUN]
addikt
srácok win 3.11-hez van valakinek RTL8029 drivere?
-
envagyok
veterán
Ha takarítani kell egy topikban és nincs kiírva topikgazda, kinek szoktak szólni?
-
válasz
hege8888 #59941 üzenetére
Érdemes lenne rendesen leforrasztani, ahogy látom lábak ott maradtak a lapon és felrakni új kondikat. Akkor a küldést halasszuk úgy, hogy át is tudjam venni. Az igazság az, hogy van egy ugyanilyenem, azt is szét fogom akkor szedni.
Nem adott képet a szerencsétlen, de majd szétborítom az ünnepek alatt.
-
válasz
frescho #59940 üzenetére
Amit feltettem képeket, az már a tisztított akar lenni. vagy ez még kevés?
Tegnap meg ma voltam pihenős, holnaptól hajtás, nem lesz már időm csomagozni.
A VIC-et nem értem nálam utoljara (igaz, annak van pár éve), bekapcsolható volt, de össze vissza karakterekkel volt tele a képernyő. (mint mikor vmi crackelt játék kitömörít).
Ha POKE parancssal színt váltottam azt lereagálta. Innen gondoltam, hogy nincs talán nagy baj.
Namost volt egy körön a kontár szomszédomnál, de nem mondta egy mukkal sem, hogy hozzá nyúlt-e egyáltalán. A 600-as írásod után gondoltam, hogy akkor visszaveszek tőle mindent, köztük ezt is, és inkább Téged preferállak, még ha macerásabb is.Akkor ez a VIC20 kampec? Ez az egy volt.
-
válasz
hege8888 #59922 üzenetére
Etil alkohollal legalább azt az agresszív mocskot le tudod pucolni. Ha leküldöd még a héten, akkor péntekig fel tudom venni. Az viszont tuti, hogy nem lesz időm hozzányúlni, most a blogba is csak elméleti dolgok mennek. Például holnapra egy könyv van időzítve, aztán meg valami almás témát tervezek, mert utazás közben belefér az időbe.
A lapot nem néztem, a C16-tot próbálgattam, de nem akarta az igazat a billentyűzete. A VIC teljesen deglett, a táp része túlfeszt adott befelé. De a C16 már szervdonorként helytállt: van egy szép darabom azzal a TED-ét házasítva meg a RAM-okat cserélve lett egy 64k-s 16-om. Na jó ez így hülyén hangzik, mert ugye az +4 lenne, de ebben meg nincsenek plusz progik. A C64 viszont már foglalt. Szóval van egy minek nevezzelek gépem TED/64kB memóriával
-
-
r0b3r
senior tag
válasz
hege8888 #59925 üzenetére
Nekem ez működik Win98SE alatt, még DarthSun ajánlotta. Viszont most Win95 alá kísérletezek USB-vel, eddig kevés sikerrel. Említik több helyen, hogy működik, de amiket eddig letöltöttem driverek, azokkal nem ment.
-
Kicsit kiestem a gyakorlatból, egy kis segítséget kérnék:
98 alatt kell még valamit csinálni, hogy a bedugott pendirve használható legyen?
Ezközkező oké, de ha bedugom, mint új eszköz fel kéne telepítsem a pendirveot.
Milyen drivert dobjak fel neki? Bevallom, 98-as időszakban még nem volt pendrive-om, XP-n meg nem voltak ilyen gondok.. -
-
válasz
frescho #59920 üzenetére
Hello!
Ma vettem etilalkoholt (remélem jó), és lefülpucolóztam.
Közben rápróbálgattam, hogy mennyire mozognak, az egyik, mint egy mozgós fog,ki is esett. Nagyszerű, már 4 alkatrész mínusz.. Ahogy nézem a középső képen, ott a többi kondi is gyanús lesz.
Remélem eléggé tiszta, hogy véleményt tudj mondani. Csináltam képet a frissiben lejött kondiról, meg a teljes nyákról.
Hátha kiszúrsz még valamit rajta.A Vampire ráérös (majd Fölén ideadod), én most az alaplara, meg a többire gondoltam, hogy tudtál-e valamit kezdeni, használható ajándék lett-e?
-
arn
félisten
vogonson vki maniakus
-
válasz
frescho #59916 üzenetére
csak van egy szálloda, oda meg tudunk rendelni. Neked is mi öröm lenne, ha a kedves (később már nem) recepciós ott várna, hogy Mr.Frescho, a csomagjai. Mi persze megengedjük neked, hogy kibontsd, megtapizd, összerakd (lesz ott annyi cucc). Neked is kell a feltöltődés a fárasztó munkanap után, távol a kedvenc gépeidtől, amiket persze megveszünk addigra vaterán fillérekért, mert a család nagytakarít otthon
amikor utoljára voltam tenger túlon, akkor 2x 20kg csomagot lehetett hozni. Ruhát ne hozd haza, azt itt is kapni.
-
-
-
válasz
hege8888 #59912 üzenetére
Csúnya. Ha van alkoholod és fülpucolód, akkor tisztíds le azt a barna mocskot és több fény mellett fényképezd le. Óvatosan, mert mintha már válna le a C322 bal oldali szeme a képen. Amúgy javíthatónak néz ki, de jó, hogy ez kiderült, én is belenézek a saját példányomba.
USA után vállalom csak, ami azt jelenti, hogy idén nem, mert a jövőhéten már megyek ki és Karácsony előtt jövök csak haza.
-
-
válasz
RexMaximus #59908 üzenetére
Nagyrészt (80%, gyakorlatilag képek kellenek, de az van a blogomban) kész van, de nem raktam ki. A saját blogomba meg egy-egy gépről és amit éppen bütykölök, vagy amiről olvasok van szó. Az van, hogy hiába írom le, hogy miért hagynám ki a Spectrum vonalat tuti, hogy lenne pár ember, aki elkezdené őket hiányolni. Emiatt inkább félretettem a sorozatot, pedig a vázlat megvolt 5-6 részre.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
frescho #59905 üzenetére
No, ugyanilyen procim volt '97-ben es alaplapom is hasonlo. Egy Baby at toronyba van egy hasonlo konfigom, ugyanolyan hazban mint amilyenem volt akkoriban
Tavaly raktam ossze es amikor beleptem a biosba datumot allitgatni, akkor jott a felismeres, hogy pont 20 eve ultem akkor egy ugyanilyen konfig elott. Erdekes elmeny volt
Ugy latom az oldaladon se folytatodott, egyaltalan nem folytatodott ezek szerint? Vagy mashol?
-
Van XT-IDE-m és gondolkoztam, hogy rendelek panelt és legyártok egy 10-es szériát belőle. De egy második szériás5150-et nem akarok elfcsúfítani. Az igazi a 412 lenne, 8 bites CGA/EGA/VGA kártyát már szereztem amit kimondottan ezekhez, illetve az XT-hez ajánlott a gyártó. Kell még egy 8 bites buszba illeszkedő 640k-ra bővítő+ EMS kártya és kész a csúcsra járatott PC.
-
válasz
RexMaximus #59903 üzenetére
6x86-ról és a Sulinetes korszakról írtam. Mind a kettő hálás téma volt. Itt az egyik: [link]
Írogattam, írogatok róluk, csak nem a logout-ra. Az első rész elkészült, de nem követte több logoutos.
-
arn
félisten
97-2000 barmelyik ev
-
RexMaximus
senior tag
válasz
frescho #59899 üzenetére
Ezzel belenyultal a tutiba mint tema, igy nem is allt ossze a fejembe, pedig ez nekem is egyfajta golden era volt. Es gyakorlatilag pont 20 eve volt. Ha a netet is hozzacsapom, valahol a 90-es evek lezarasa is lenne egyben.
Szereplok "sima" atlag desktop konfigok lesznek "csak". Amiket otthon nyustoltunk akkoriban vagy szerettunk volna
(#59900) nakos1212
Az sem rossz - az akkoriban futo jatekok miatt sem (DOTT, Alone int Th Dark, Another world es tarsaik
)
Hangkartyak viszont passz - nemigazan vannak a gyujtemenyemben es hogy oszinte legyek annyira nem is kenem vagom oket
-
válasz
#94257664 #59900 üzenetére
Kis hazabeszélés:
BBC korszak. 82-86 között volt minden. Atari, TI99, VIC20 harc. Aztán C64 támadás, BBC gépek és az általuk indukáltak. Az egész mellé Sinclair, majd lezárni a későn érkező Enterprise-szal. Bónuszként jöhetne esetleg az ST/amiga vonal, mint új generáció felemlegetése. A lehetőségek tárháza végtelen, mert volt még Electron, Oric meg még kismillió angol változat. Mellé különrovatként az első magyar iskolaszámítógép program.
Vagy egy nagy harc:
1990-ből pár gép Atari vs. Amiga vs. Apple vs. Acorn (na meg mellé valami PC)
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest