-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
RexMaximus
senior tag
Jogos gondolat, es meg ki is hereltek a procit/chipsetet (512MB Ram kezelese pl max), hogy veletlenul se legyen konkurenciaja a P4-nek hazon belul.
Talan akiknek Tuas lapjuk volt, kitolhattak a lap+proci+memo+huto+tap (nem minden ATX P4 ready volt) kombo cserejet ha tuat valasztottak. Nem tudom mennyivel elotte jelenhettek meg a tuas lapok, lusta vagyok kibogaraszni De lehet nem sokkal vagy akar egyidoben...
Miben lehetett jobb a P4-nel? Ar ertek arany az tuti.
S423 az egy vakvagyan volt, ahogy a Willamette magok. Rambus mizeriat nem is emlitem. Aztan az egesz platformot magara hagytak ugye. Akkor a P60-66-ra emlekeztetett ez, ami kb csak onmagaval volt kompatibilis . De ennyire ott se volt rossz a heyzet.
Amugy van egy TH7 II-om (talan 1.7-es P4-el) lehet ossze kene hasonlitanom egy Tuas Cusl2-C konfiggal. Meg egy korai Northwoodal, mondjuk 1.6-ossal.
Amd meg hiaba mutathatott altenativat, sokan intelnel maradtak csakmert.
Talan a TomsHardware csinalt videot arrol, hogy leszedi a prochutot egy Athlonrol meg egy Coppermine-rol es akkor mi tortenik. Ezerrel terjedt a video, sok medium is felkapta akkor (hol volt meg youtube meg hasonlok ).
Ez se tett jot sok laikus fejeben mint megiteles az AMD fele. Tokmindegy mit mondtak sokan, ha mar a penztarcadon mulik mashogy dontesz (biztonsag).
Nekem szemely szerint a Tua all time besztoff favoritok koze tartozik. Kb mindent csinaltam vele, VHS digitalizalast is beleertve . A leirasomban is szerepel egy ilyen konfig. Ez a gepem meg retrozas elott megvolt, felretettem.
(#50550) DarthSun
7db??? Ez mar gyujtogetes! Egy jo kis Tua dual konfigot szivesen osszeraknak. Csak jo lapot nem konnyu ehhez talalni ma (kb lehetetetlen).
[ Szerkesztve ]
-
-
arn
félisten
az 1400as tua az mar a 2000+ ddres athlon xp kortarsa volt.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Ry0K3N
senior tag
VNETSUP, VREDIR.VXD,DFS.VXD, MSNP32.DLL agyfaszt meg lehet oldani win 98se telepítőcd előkotrás nélkül? mert amiről feltelepítettem az ilyen mindenegyben speciális a régi meg az isten tudja hova van elsüllyesztve már ha van egyáltalán mert fogalmam sincs miről tettem fel 12 éve.
"Doom fans are not like Disney fans. If doom fans don't like what you have done they burn your house down."
-
-
-
alext111
csendes tag
sziasztok.van egy soyo sy-5ema+ v1.1 alaplapom,500mhz-es amd k6-2/500afx procival,lapra integrált 2mb cache-el.azért nem használom mert nem találok hozzá megfelelő drivert.eteq eq82c6638ce+eq82c6629ce chippekhez.a via drivert javasolták hozzá,de azzal se a cache,se az usb portok nem mennek win 2000 alatt sem.tudtok esetleg drivert hozzá?vagy érdekel valakit a lap?
[ Szerkesztve ]
Taki
-
arn
félisten
válasz DarthSun #50561 üzenetére
mar joparszor megosztottam nehol kicsit foghijjas, mert altalaban arra mentem ra, ami erdekelt, es eleg sok ido ezeket az adatokat osszegyujtogetni.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz RexMaximus #50564 üzenetére
Tobbnyire az aktualis csucs kerul bele a tablaba, hogy az melyik mag... Mindegy
-
Ry0K3N
senior tag
Közben megoldottam, szereztem CD-t de nem kellett. Csak azt furcsállom hogy miért kéri a lemezt mikor a szükséges fájlok már ott voltak neki a vinyón. Simán hozzáadtam manuálisan a microsoft hülyeséget és megtalálta a fájlokat hozzá. És most jó.
Másik meg mondom csináljuk meg az USB stickeket. Asztali gép leül, internet keresés. Ahha van driver hozzá. Letöltöm berakom a fasza FAT32-esre formázott stickem. Kivág beilleszt venném ki.... ekkor leesik a tantusz.
Oké, mekkora méret? 700Kb. Szuper ráteszem floppyn. Ryzen gép meg a floppy meghajtó.........Meló után este majd folyt köv.
"Doom fans are not like Disney fans. If doom fans don't like what you have done they burn your house down."
-
frescho
addikt
423-nál nem volt igazn gyengébb, de árban jobb volt. Átalakítóval még a BH6-ban is ment nekem. A P4 FPU-ban volt jobb, de a 478-ig nem volt igazán nagy a különbség. Clock 2 clock még erősebb is volt, vagy legalábbis nem kellett szégyenkeznie: [link]
RexMaximus: Alternatív szempont, hogy mikor mi volt megvásárolható nem csak úgy, hogy boltba került, de mit tudtunk megfizetni. Így lett az Athlon XP egy időben a Celeronok vetélytársa, nem a P4-el versenyzett. Legalábbis árban, mert teljesítményben az utóbbit közelítette.
https://frescho.hu
-
-
krisz67
tag
válasz Hosssszu #50531 üzenetére
(#50531) Hosssszu
Köszönöm szépen(#50532) RexMaximus
Köszönöm szépen nekedisMa voltam a boltba, és amilyen peches vagyok nemtaláltam RTL chipes sőt kb semmilyen más ISA hálókártyát Fast Ringes IBM ből abból volt dögivel, abból nekemis van itthon, de ahhoz meg driver nincs megint.
Most megtaláltam az előzőleg ott felejtett, floppykat is (3.5" cleaner floppy, meg az 5.25" ös 500KB os at, meg egy csomag szerintem üres full új floppykat is. Ezekre mind ezelőtt lett volna szükségem, de most találtam meg xd most hálókárty kell, az nincs xd)Dúrtam nagynehezen, egy Genius ISA NIC K1306023 kártyát, ezt az eggyet találtam, elvileg esélyes hogy ez is működhet. Csak IRQ jumpereket kellene majd belőnöm. Megin Boot ROM nincs benne, de elvileg mennie kell ígyis, csak ugye akkor onnan is tudna bootolni.
[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Rapi Krisztián
-
arn
félisten
válasz frescho #50571 üzenetére
Celeronnal lehet, de a p3 tuti nem volt olcsobb, mint az athlon. En cume celeronrol athlonra valtottam, arra emlekszem, hogy 2002ben a tbred athlonxp mar eleg olcso volt.
-
frescho
addikt
2002 lehetett. A nagyon durva árháború 2003-ra indult be. Bár a sulinetben főként a P4 Celeronokat tolták, pedig az XP akkor jó választás volt.
https://frescho.hu
-
válasz RexMaximus #50554 üzenetére
A tomshardware féle amd sütést vagy 3x próbáltam reprodukálni pár socketA lappal és procival.
Az eredmény mindegyiknél az volt hogy a proci 100+ foknál lekapcsolt, ha nem a belső védelme kapcsolta le akkor az alaplapé. A borda levétele után kb 1 másodpercel lekapcsolt a gép. Bordával de venti nélkül 90-100 fok között ment és a lap throtlingoltatta.
Ettől függetlenül talán megoldható de nehezen, hővédelem nélküli proci + olyan lap aminél lecsípjük vagy kikapcsoljuk szándékosan a hővédelmet (esetleg noname lap amiről lespórólták a szenzort?). Röviden: szándékosság nélkül nem lehet reprodukálni. -
quailstorm
nagyúr
válasz MasterDeeJay #50574 üzenetére
Igazából Athlon XP-nél nem volt belső hővédelem, és nem volt kötelező az alaplapon a hővédelem, szóval ja, gagyi alaplap kellett a pukkanáshoz.
-
válasz quailstorm #50575 üzenetére
AthlonXP-be már pont volt, a Thunderbirdbe nem volt.
De úgy emlékszem a gagyinak számító Acorp lapomba ami most zoltanz-nél van abban is volt hővédelem. -
elfelejtette
veterán
Egyszer én is kipróbáltam a Glacialtech Igloo rézhűtővel venti nélkül az AthlonXP 2800+ procim lehűteni, de nálam is felment 90 fokig, mert nem volt elégséges a ház szellőzése...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
quailstorm
nagyúr
válasz MasterDeeJay #50576 üzenetére
-
őstag
Anno egy Celeron 1000 esetében, valami low profile spire hűtéssel párosítva jártam úgy, nagyon-nagyon hangos lett a hűtés. Ventilátor sokszor már alig forgott.
Mivel nem volt a házon rajta az oldallap, menet közben kihúztam a ventilátort, kicsavaroztam a négy csavart (áram alatt volt a gép), vigyáztam ne essen rá az alatta lévő VGA-ra egyik csavar sem, kapott némi WD40-et a ventilátor, és vissza az egész. Jó volt.
Ugyanez a lap + CPU + hűtő kombináció, télen.
Megint nagyon zajos lett idővel a ventilátor, épp játszottam Call of Duty szovjet küldetéseit.
Fogtam, kinyitottam az ablakot teljesen, felöltöztem, lehúztam a ventilátort, és autentikusra vettem az orosz küldetések környezeti hőmérsékletét -
arn
félisten
válasz alvaro #50581 üzenetére
Ami poen, hogy meg 94 vegen is 550 dollcsi kornyeken volt egy dx4, addig a p90 meg 700... Persze abban az idoben valoban nem volt nagy kulonbseg kozottuk, meg nem jott ki a triton chipset, a pb cache. Egyik haveromnak volt egy korai p100a vmi opti viperrel, regi benchekben (3dmark), alig volt gyorsabb, mint az en vlbs dx4em (igaz akkor nem tudtam, hogy az akkori asus sis471es lapom a teteje az egesznek).
-
arn
félisten
Nekem volt olyan boltos ismerosom, akiknek "sikerult".
-
erer1000
őstag
[link]
egy kis videóToshiba Satellite 300CDS (166Mhz mmx, 48MB RAM 2MB VGA) sikeresen befogható 3. monitornak
Windows 2000 kell, egy relatív régi RealVNC kliens , és megy.komolyabb dolgokhoz nem elég, de egy feladat kezelő, gpu-z vagy valami logoló program nyugodtan mehet így.
CPU 20-30% közt megy a feladatkezelő + GPU-Z nézés alatt.
teljes ablakos mozgatás már akadozva megy sajnos, de ha cpu 40-50% körülig megy csak, akkor teljesen passzívba tud menni a laptop
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
arn
félisten
porolni lehet nem artott volna elotte kb ez lesz a vegleges valtozat.
Alaplap Asus VL/I-486SV2GX4 rev 2.1 SiS 85C471
Processzor Intel DX4 100 WB
Processzor hűtő passzív ragasztott borda
Memória Sharp 72 pin FPM 60ns 8M x2
Videokártya Hercules PowerDynamite 2M VLB Tseng ET4000/W32p
Hangkártya Creative Sound Blaster Pro 2.0 CT1600 ISA DSP3.02, YMF262 OPL3
Hangkártya Roland RAP-10 ISA
Hangkártya Gravis Ultrasound 3.74 1M ISA
I/O kártya DTK PTI-265W VLB controller Winbond W83759AF
FDD Mitsumi
HDD Western Digital Caviar 31000 1000M
ODD Sony CDU-77E 4x CD-ROM IDE
Ház Baby AT
Tápegység FSP SPI-250G[ Szerkesztve ]
-
-
arn
félisten
válasz DarthSun #50587 üzenetére
annyit szvsz nem er, inkabb eszmei erteke van szamomra, eleg sok idot forditottam ra
ezek a hangok is kiveszendoben vannak, meg is orokitettem, ki tudja mennyi ideig megy meg. [link]
-
RexMaximus
senior tag
Bizony ezek ilyenek voltak, vinyoknak is azert elegge halhato volt a hangja. Na majd sajat VLB-s konfigomnal elvezhetem .
Most PIII-ak kerultek eloterbe, parat ossze kell pattintanom, meg akkor mar egyben tesztelem az eraba tartozo cuccaim. Ep osszegyujtom, hogy mikbol fognak allni, ha meglesz feltolom ide
Szerk.: Amugy tok jo fenyek vannak a szobadban ahol fotozod a vasakat . Persze a kepek is jok de mas ha meg kell villagitani. Ez meg igy valahogy "termeszetes"
Szandekossan ilyen a melysegelleseg? En szeretek mindent latni ilyenkor
[ Szerkesztve ]
-
Sanchez638
addikt
Nem saját hírdetés, de valakinek: GYŰJTŐK! 2db 486-os laptop bármennyiért!
Számom az adatlapomon.
-
arn
félisten
válasz RexMaximus #50589 üzenetére
Igy is f8al fotoztam, csak a kulsonel volt 2.8. es itt nem is olyan nagy a szenzor, kb negyharmad koruli, az apscnel meg kisebb rekesz kellett volna.
Csak egy jol megvilagitott helyet kerestem, ill a kis szenzor 2.8 miatt ellenfenyben fotoztam, hogy homogenebb legyen.
-
Ry0K3N
senior tag
Gép:
ECS L7S7A2
512 RAM
Inno3d GF MX440
VooDoo 2 PV820 (830?)
és egy SB Live 5.1 PCI hangkártyaEzt akarom amolyan W98 retro gépnek használni és a drivertelepítéssel vannak gondok. Direct 3D módban nem meglepően mennek a játékok de ha egy játékot 3dfx módban akarom indítani csak problémám van vele. Fontos milyen sorrendben telepítem fel a drivereket? Valahol hallottam hogy előszöt a V2-t kell és utána az nvidiáét.
A másik meg ha felteszem a SD live driverét totál szétfagyasztja a gépet mielőtt betöltene az asztal, boot közben megakad. Csak úgy működött ha a lemezről a driver only módot választom csak úgy meg nem tudom külön felrakni hozzá a dos drivereket mert elvileg az meg kell SB16 emuláláshoz.
Most odáig jutott hogy ha le akarom törölni az nvidia driverét hibaüzenetet kapok és nem lép tovább úgyhogy extermimatusra ítéltem a gépet és kezem elölről az egészet.
-
RexMaximus
senior tag
Ket mega konfigot lottem be 2000 elejere / elso felere kb. Persze Intel vs AMD alapon
A hazak - AOpen HX08
Lapok:
Abit KA7 Slot A (650Mhz procim van hozza csak, nem hiszem tudok ehhez szerezni…)
Asus P3B-F
Ti mit tennetek bele? Toronyhazak igy ez is kihasznalhato
-
-
RexMaximus
senior tag
válasz RexMaximus #50595 üzenetére
Abit KA7 helyett Asus K7M alpom van. (fejben keverem oket )
-
alvaro
senior tag
Váltottam a Rune alatti gépet, kellett már a változatosság. NF7-S lockmentes Bartonnal, most 7x200/1.4V-on, GF4 helyett FX5700-zal. Ennek is megvannak a maga allűrjei, a laptopvinyóról átmásolni kellett egy PCI PATA, mert a BIOS nem ismerte föl, aztán a sokkal újabb XP-s driver szaggatta szét az agyát a TI4800-zal. Pedig érdekelt volna, milyen ugyanazzal a kártyával. Így FX-szel sokkkkkal folyékonyabb mindenesetre.
És 80 watt 64 helyett. Nem baj, elmúlt a kánikula De lehet megpróbálom még kisebb fesszel.
-
válasz Ry0K3N #50596 üzenetére
Javaslatom : W98 alaptelepítés > DX9.0C > MX440driver > Voodoo2driver > Live driver ( itt több alverzió van, mindegyikhez más telepítőcsomagom van. Live 4.0 verziók, SB0100, SB0220, egymás driver-szoftver verzióival nem kompatibilisek, ill csak részben ). Az 512MB ram maradhat, kifogástalanul működik ennyivel az összes Win98 gépem, csak fölé nem szabad menni. Valamint arra is figyelni kell hogy a frissen felhúzott Win98 kedveli a monitorok vertical frekijét overclockolni ( fekete képernyő, monitor lekapcsol, a nem multisync monitor nagyfesztrafója vagy sorvégtranyója elszáll - LCD már védett, ott az elektronikus védelem tuti aktiválódik ), ez ellen : csökkentett mód > video > 640x480 16 bit, 60Hz beállít > újraindítás után már jó > lehet nagyobb felbontást/színmélységet/Vsync- et választani.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
arn
félisten
válasz RexMaximus #50595 üzenetére
Ez meg inkabb 99 vege p3 500-700.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...