Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASUS notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- Pánik a memóriapiacon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
ez az jelenti, hogy egyes játékok nem működhetnek win98 alatt, mert meg vannak patch-elve?
-
válasz
üzenetére
Bírom hogy az olyan fiatalok is mint Te, ismerik ezeket a régi cuccokat. Egyébként meg szemtelenül fiatal vagy hozzám képest
A Doom- nak is van Glide- os átirata, de azt is gondolom ismered 
(#30791) Exian : dícséretes, az Awe64Gold jó is meg szépen is szól, azonban csak max 28 MB- os hangmintákat képes fogadni, a 150 MB- oshoz legalább Live kell.
(#30796) bacsis : azért akad mert túlcsordul a programfejben a sebességmérő rutin longint értéke és átfordul negatív számmá, ha real lenne a fenntartott változó akkor nem lenne ilyen bug, de az egyébként tényleg szép hogy elindul 8.1 alatt

-
bacsis
Közösségépítő
Gyerekek... akad a 6magos Phenom II+HD5850 kombón a Jazz Jack rabbit 2

Bár sztem nagy csoda hogy win8.1-en is mindenféel hekkelés nélkül elindul
-
Exian
addikt
válasz
üzenetére
Ha nem fáj az angol: What is GoG
Magyarul: GoG.com általi, fizetős verziók.
-
törölt tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
az miért nem jó?
-
törölt tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
köszi!
-
törölt tag
ajánlotok rengeteg dos-os és windowsos játékot, amit egy voodoo 2 sli elfuttat?
melyik 3dmarkot tegyem fel? -
-
Tim82
félisten
válasz
westcoastog
üzenetére
5400rpm-es vinyók szerintem relatíve halkak. Jó eséllyel az öreg Omnibook-od hűtője hangosabb.

-
Tim82
félisten
A régi, 1-2 GB-os CF-ek lehet, hogy nagyon-nagyon lassúak, de a mostani 8-16 GB-os, legalább 300x-os sebességű CF-ek meg elporzanak szegény microdrive-ok mellett.

Azt se felejtsd el, hogy eleve ez egy kis mozgó alkatrészes cucc, ugyanazokkal a potenciális meghibásodási lehetőségekkel, mint egy vinyó (legfeljebb a kisebb méretének köszönhetően valamivel ellenállóbb, de pl. egy CF kártyának (vagy egy SSD-nek) meg sem kottyan, hogy két méterről leejted a notit, amiben van.
-
Exian
addikt
válasz
westcoastog
üzenetére
A MicroDrive teljesen hangtalan, semmit nem hallasz. Max. ha teljesen ráfekszel a füleddel, akkor amíg pörög, azt hallod, de tényleg csak ha a füledet rárakod. Ezek úgy működnek, hogy amíg ír olvas, addig felpörgeti a lemezt, aztán leállítja, amíg idle állapot van. Laptopnál előnyös lehet, akkut kíméli.
Sebességgel nekem nem volt gondom vele, Linux szépen futott róla, de próbáltam XP-vel is, az is jól ment. CF kártyához képest mindenképp... az eszméletlen lassú volt a véletlen elérés bazilassúsága miatt. A MicroDrive ebben mindenképp sokkal jobb. Gyakorlatilag ez egy CF kártya méretű normál merevlemez, pörgö lemezzel, mozgó fejekkel

-
Tim82
félisten
válasz
westcoastog
üzenetére
Akkor már jobban járnál egy ilyesfajta megoldással. Mondjuk egy 32 GB-os mSATA SSD 10k alatt van.
Vagy keress egy 40 GB-os IDE 5400rpm-es notivinyót, az is már érezhetően gyorsabb lesz és kicsipénzért (4-5k) kapható.
Szerintem a microdrive-ok lassabbak lesznek, mint a jelenlegi vinyód, mert eleve tetűlassúak ahhoz képest is. Nem véletlenül kopott ki az a technológia a CF kártyákkal szemben.
-
westcoastog
veterán
Az adatlapomon lévő omnibookba kéne rendszer alá, igen, hangos is a vinyó, meg eszméletlen lassú.
Főleg hogy xp-t telepítettem rá, 256mb ramra.
Linux-al nem jöttem ki jól.Természetesen olcsón akarom megúszni, mert még nem tudtam szerezni géphez való 2x256m-os sd ramokat sem, még ebayen is horror pénzért mennek.
Bár jó lenne egy 8 gigás ide ssd is, csak hát az sem lehet olcsó.
Lényeg hogy egy xp lenne rá telepítve, frissítéseivel, böngésző, skype és ennyi kb, extra nagy tárhely sem kell, csak egy kis sebesség és csönd.
Azok a 6gb-s microdrive-ok milyen hanggal és sebességgel üzemelnek? Csak mert a jelenlegi vinyóval kinő a szakállam míg megnyílik valami. Ja és mennyiért?

-
Exian
addikt
válasz
westcoastog
üzenetére
Nekem van.
De mit szeretnél? IDE winyót CF kártyára cserélni és arra rendszert telepíteni? Az még lassabb lesz, mint a merevlemez
Kivéve, ha valami extragiga állat gyors a kártya. Ja és hamar megeszi a CF kártyát, ha rendszer műxik róla.Amit jobban javaslok: MicroDrive-ot a CF foglalatba! Olyanom is van, ha kell, Seagate 6GB-s példányok. Nekem Linux megy szépen Thinclientekből épített masinákon így.
-
westcoastog
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
Ilyesmi:

-
westcoastog
veterán
compactflash ide átalakítója van valakinek?

Laposban a régi hdd-t le kéne cserélni ilyen megoldásra, netezni is meg mindenre pusztulat lassú. -
Pyton
aktív tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ezeket találtam:
"6) Rumor- Someone from 3dfx in Sept. 1998 floated the idea of a revision 3.0 version of the Voodoo II with 125mhz ram clocked at higher speed then 90 mhz default. This might have been considered a filler before the Voodoo 3 was released or simply the marketing department playing mind games." [link]
"I have 4 Diamond Monster 3D II cards.
My 2 Revision B cards have 125MHz memory and my 2 Revision E, more current cards, have only 100MHz memory chips on it."
[link]Érdekes...
A közeljövőben mindenesetre vallatóra fogom a kártyát, van itthon 4 db peltier hozzájuk való vizesblokkal. A memórián nem fog múlni.
-
Pyton
aktív tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ilyen csak ugye nem 100 MHz-esek a ramok. Eddig sose találkoztam 125 MHz-es változattal, nem is tudtam, hogy létezik. Bírhat a "GPU" egyáltalán ilyen tempót?
-
Pyton
aktív tag
125 MHz-es memóriával szerelt Voodoo2 ritkának számít?
-
Rive
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ja, rá tudod rakni a /dev/null -t
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Exian
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nagy reményem nincs a dologhoz, de majd meglátjuk.
Egyébként egy tipikusan HDD zabáló gépből származik a diszk, bár én gyanítom, hogy a felhasználó keze, vagy még inkább lába is benne van a dologban, egyszer elcsíptem, amikor nem gyengén rúgta a gépet, amikor az nem úgy ment, ahogyan ő szerette volna

Mert hogy 2 éven belül 2 vagy 3 merevlemezt nullázott le... ezen is látszik, hogy még 2 évig sem ment. Igaz, utána a tápegység is behalt, egy ócska valami, lehet, hogy az is nyirbálta őket.
Tápcsere 2 éve volt, akkor raktam bele másik merevlemezt, azóta nem szóltak, hogy gond lenne. Előtte évente-másfélévente hullottak ki a diszkek a gépből.
Ja, mert ez az 500-as is már azóta nálam van (2 vagy 3 éve?), de csak most került elő egy fiók mélyéről
Már el is felejtettem. -
gban
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
Picit bővebben?
Modellszámmal / képpel egyszerűbb lenne
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
Én is úgy gondoltam mint bacsis, de ez mást mond - simán felmehet 100W fölé is.
Viszont az ilyen kis tápok általában brand tápok, amik pont azt tudják ami rá van írva.
Nekem is van egy ilyen dell tápom, rá is van írva hogy mennyi ideig és mennyi a maximuma amit le tud adni - talán 110-es a táp, de 130-at vagy 135-öt tud 10 mp-ig, vagyis belekalkulálták a tervezéskor az indításkori nagyobb löketet is. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638
üzenetére
ha IGP-s lesz a cucc, akkor ez sztem megáll oylan 60-70W-ba

-
Exian
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
En nem eroltetnem. Az a cerka proci tud kajalni
A winyo is tud felvenni jelentosebb delejt indulaskor. -
Sanchez638
addikt
Ha ennyire megyen a felajánlás. Lesznek nekem is ilyen kisebb cuccok, amiket nem éri meg elvinni ehulladékba. cerka procik,talán ramok, érdekelnek ilyenek valakit? Esetleg régebbi pc gurus játékok
-
Sanchez638
addikt
Szerintetek, egy 145wos táp, ami szerintem 100w-110w-ot lead, elbírna egy ilyan konfigot?:
Asus lap, alaplapi minden, Cerka D352(3,2ghz)1vinyó, 1dvd
-
Ranagol_5
őstag
válasz
philips100
üzenetére
Szerintem akkor vagy én venném át jövőhéten, vagy mávos ismerősöm átugrik érte Tatabányáról, neki amúgy is ingyen van a pósta.

-
Nudlee
aktív tag
válasz
philips100
üzenetére
A Bácsai úton van egy cég, ahol (talán) át tudnák venni az árut.
Hogy szegedre, hogy és mikor jutna le...na azt még nem tudom
Ha van rá más jelentkező vigye nyugodtan, csak azért írtam, hogy ne a hulladékba kerüljenek a cumók
. -
Ranagol_5
őstag
válasz
philips100
üzenetére
Én jövőhéten eltudnék ugrani érte, és akinek kell belőle valami, annak póstáznám is.

Nekem pölö egy CD kéne, meg az egyik 8 gurigás..

-
Ádyka
őstag
válasz
philips100
üzenetére
Miért nem játszátok meg a jófogásos háztól - házig akciót? ez azért mégsem egy szekrénysor
-
Sanchez638
addikt
-
Nudlee
aktív tag
válasz
philips100
üzenetére
Szia!
A Bácsai út mennyire esne útba neked?
-
törölt tag
válasz
philips100
üzenetére
Nekem Bp-Vác.
-
quailstorm
félisten
válasz
philips100
üzenetére
Nekem Szeged. Pestet nem tudom most ígérni.
-
philips100
csendes tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Írjátok meg hova kellene eljutnia a cuccosnak.
Hátha jár arra valaki aki elvinné... -
quailstorm
félisten
válasz
philips100
üzenetére
Azért ez nem hulladék...
Nekem pl kéne az egész. Új CD meghajtó?

Hallod én akkora fosokkal vergődök amik alig működnek már...P2-be meg pont kéne egy 8GB-os HDD.
P1 proci meg a gyűjteménybe jó lenne. 200-as AMD K6 van most a gépben. Még van egy 100-as AMD még arany színű. Az Intel Pentiumom nem mukkan meg.
Igen, nekem is az a kérdésem hogy miért Győr
-
törölt tag
válasz
philips100
üzenetére
Miért Győr?

-
philips100
csendes tag
Sziasztok,
A következő dolgokat elvinném elektronikai hulladéknak:
Quantum Fireball LCT08
4,3GB ATA(IDE) HD Sentinel:100/100Quantum Fireball LCT15
8,4GB ATA(IDE) HD Sentinel:100/100Western Digital CaviarAC14300R
4,3GB ATA HD(IDE) Sentinel:100/100Philips ODD CDD4201/81 több darab bontatlan gyári csomagolásban
Intel Pentium 133 A80502133 SY022
Ha kell valakinek valamelyik tétel az jelezze.Természetesen ingyen vihető.
Köszi -
Rive
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
Hát, a használati értéke ~ nulla. P4 alá az a lap, aminél nem igazán lehet lejjebb adni...
-
Sanchez638
addikt
Tud valaki valamit az Abit BL7 Raid-ről?

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
bacsis
üzenetére
Nahh ezzel még adós vagyok...
Inkább az újabb fejleményeket írnám le...
Lehúztam minen olyan eszközt a gépről ami molex meghajtású, csak 1 szem 5,25-ös SCSI HDD maradt...
Win betölt hangkártya zúg, de windows hang persze most is van.. nyomok a gépnek egy reset-et, win újra betölt, viszont most ninsc zúgás rendben van minden....
a házból még nem szedtem ki a cuccost, nem nagyon van hozzá kedvem
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
természetesen nem akarok vele senkit se átcseszerinteni.
viszont az egy éve powermaxolt Diamondmax Plus 8-aaom tökéleres, mindennapi használatban van, és még mindig 100-as. -
Exian
addikt
Köszi a hozzászólásokat. Meglátjuk mi lesz vele. Egyelőre bent hagyom a munkahelyi (de amúgy saját tulajdonú) gépemben. Kevésbé fontos dolgokat rakosgatok rá, meg párszor még formázom és tesztelem, hátha tovább javul

Ja és még egy érdekessége van: azt írja a HDS, hogy csak UDMA 2-ben üzemel a HDD, ezért 33Mbyte/sec-re van korlátozva, és hogy használjak minél rövidebb, 80 eres kábelt. De! Egy nagyon rövid, egy csatlakozós, kb. 10cm-es 80 eres kábelen van a winyó, tehát tuti nem az a gond. Másik winyónál nem ír ilyet, hogy UDMA 2-ben megy.
Rive: köszi, ez hasznos volt, ezek szerint tényleg lehet, hogy az volt a gond, hogy a RAID kártya "téves" hibás szektorokat "generált" rajta, meg a többi hibajelenség is lehet, hogy rossz vezérlés miatt égetődött bele
Ilyet már láttam: egy 200GB-s, szintén IDE winyó egy adott gépben (amiben évekig üzemelt) egyre kezdett vacakolni, majd a végén már nem is ment szinte egyáltalán. Átrakva másik gépbe, HDS totál használhatatlannak ítélte, tele badsektorral, 0/0%-kal szinte, piros hibaüzenet hegyekkel. Pár nap-hét, pár formázás és azóta is szuperül, szinte 100/100%-ra feltornázva üzemel
A régi gépbe berakott másik winyó meg szintén megmurdált (látszólag) abban a gépben, úgyhogy vezérlő gond lehetett. -
törölt tag
Köszönöm!
Azt hittem, hogy karcos tányérú vinyókat javítgattok!
gban: ezt tudtam, viszont a többit nem.
Akkor bevásárolok Quantumokból, amiken nincs bad
-
Fenyő
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ha nem terjed tovább a bades rész akkor lehet nyugodtan használni ezeket a vinyókat, persze fontosabb dolgokat azért érdemes több helyen is tárolni, ált. a vinyó egy fix részére (leginkább az elején vagy végén) korlátozódnak a bades részek, azt a részét particionálatlanul kell hagyni, hogy még véletlenül se tévedjen rá adat. Ilyen 9-18%-os vinyók is mennek már évek óta így, hogy a HDS csak néhány napot jósolt nekik
, máskor meg 100-as vinyó döglik be menthetetlenül minden előjel nélkül egyik napról a másikra. -
Rive
veterán
válasz
üzenetére
A (modern) vinyók elektronikája az egyszeri írás/olvasási hiba után hibásnak jelöli a szektort és nem használja többet.
A gyári tesztprogram ezeket a szektorokat újra írja/olvassa.
Ha csak valami véletlen miatt volt az első hiba, akkor további sikeres írás/olvasásoktól az adott szektor 'megjavul', azaz lekerül a hibás szektorok listájáról.
Amennyire érzékenyek a modern vinyók, sajnos elég sok 'véletlen' akad.
Sajna ezek a 'véletlenek' nem mindig annyira 'véletlenek' mint jó lenne, úgyhogy előfordul, hogy aztán a 'javított' vinyó hirtelen megint elkezd köhögni. Olyan is előfordul, hogy tényleg jó lesz és megy még évekig.Úgy nagyjából ennyi.
-
gban
veterán
válasz
üzenetére
Úgy képzeld el, hogy van egy 1 gigás vinyó, amin valójában van 1,5 giga hely.
Az 1,5 gigán kijelöli magának a használt 1 gigát. Ha ott egy szektor elromlik, akkor annak a szerepét átveszi egy eddig nem használt szektor, mert van még tartalékban elég.
Állítólag újkorában is lehet rajtuk bad sector, ezért is nagyobb a teljes kapacitás mint a használt, hogy legyen elég jó szektor is rajta, és ezért is fogy el idővel a hely az áthelyezéshez.
Én legalábbis így hallottam a dolgokat - ha hülyeség, úgyis szól valaki
-
törölt tag
Emberek!
Nem értem hogy lehet fizikailag károsodott, bad sectoros hdd-t javítani szoftverrel!!
magyarázzátok el nekem! -
Sanchez638
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Vinyót javítani?
Nem hiszem, hogy van értelme, max használod, ha nem terjed akkor van értelme, de akk is csak sajátnak, nem átcseszni vele mást. -
petakpa1
őstag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Powermax MIben tud tobbet a HDS-nél? HDS ben van egy Reinitailize test. Lehetséges egyáltalán annál mélyebb regenerálást végezni?
-
Ganz-[HUN]
addikt
powermax után (ha azzal csináltad, és egyébként is), leformázom windows-ban, majd HDS-ben egy szekvenciális írás/olvasás tesztet csinálok. ha lefutott, akkor jó.
egyébként nyugodtan használhatod, de csak kb 3-5 hónap intenzív használat után szoktam megbízhatónak titulálnipowermax egyébként normális program, vinyókat hoztam rendbe vele, rengeteget.
egy Hitát, egy WD800BB-t, laposmaxtorokat, stb.
van amelyik 98/100-ról 64/100-ra esett. miért? hibás szektorokat kizárja, nem kijavítja
viszont ha jó akkor 100/100 is lehet. WD800BB-m mondjuk fullszar volt, windows nem indult vele
Powermax felismerte, nem buktatta meg, ment tovább, sikeresen, mai napig egyik konfigban él és virul. -
gban
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
A gyerek is ilyesmit akar, de nem igazánmernék venni használtat, szerintem amit eladnak, annak a nagy része nem százas, ezért is adják el.
-
Sanchez638
addikt
Tudom nem ide tartzozik, de apám most hozott haza egy ps2-öt, szerintem csak meglett unva, aztán kidobták...

-
gban
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
-
gban
veterán
-
Sanchez638
addikt
Lenne egy iszonyat hülye kérdésem, van ez az SLI lapom, az Sli csak csatlakozóval mehet? 2db 8400Gs-em van, össze lehetne kötni valahogy ?
-
Exian
addikt
Már írtam erről a merevlemezről, de most újabb fejlemény.
Van egy 320GB-s IDE merevlemez, ami úgy került hozzám, hogy gépbe rakáskor Teljesítményre 60%-ot, Kondícióra 58%-ot írt a HDS, és jelzett 7 hibás szektort és néhány gyengét. Ha részletes öntesztet nyomtam, akkor olyan 30 másodperc környékén olvasó fej hibájára hivatkozva leállt a teszt.
Aztán! Megformáztam Low Level Formattal, utána hogy, hogy nem, eltűntek a badsectorok, már egyet sem jelzett. Megformáztam még egyszer, utána már lefutott hibátlanul az önteszt is és a kondíció felment 100%-ra! Először 93%-ra, majd nemsokkal később, következő gépindításkor 100%-ra.
Erre varjatok gombot!

Mitől lehet ez?
Akkor most ez a HDD jó, badsectormentes, vagy féljek tőle? Teljes írás-olvasás teszt is tökéletes, hibamentes rajta.
Annyit tudok a diszk előéletéről, hogy valami szerverben volt RAID-ban egy PCI-os raid kártyán, kitudja milyen tömbben/tükörben. Lehet, hogy a raidkártya szemetelte csak tele a SMART-ját, vagy hibás volt az IDE kábel, netán a tápegység vacakolt, de a valóságban hibátlan a lemez?
2 évet ment a HDD a SMART alapján, viszont csak 80 indulás/leállás volt, úgyhogy tutter, hogy nonstop ment

Mi a véleményetek? Merjem berakni ezt a lemezt rendes használatra? Na, nem életfontosságú adatok tárolására, hanem sima rendszerlemeznek X-edik gépben.
De az tényleg érdekelne, hogy hogyan tűnhet el Smartból a bejegyzett badsector és az egyéb hibák 1-2 low level format után.
-
gban
veterán
válasz
bacsis
üzenetére
Akkor nézzük újra.
Van ugyanilyen hangkártyád másik példány?
Azzal is (vagy másik kártyával) ugyanez a helyzet?
Ez a kártya más gépben mit csinál?
Összes slotot végigpróbáltad?Gondolom végigpróbáltad ezeket, de sokszor azt hiszi az ember hogy mindent megpróbált, és egy lépés kimarad véletlenül.
-
bacsis
Közösségépítő
fülessel hangfallal is szintén zenész

szóval igen.. mindenki áll előtte érdekesen.. és látatlanban tényleg kibeszéltünk minden dolgot... ezt ha kiderítenm, tuti olyan dolgo lesz amire vagy azért nem gondoltunk, mert kb esélye 0 hogy az okozzon problémát, vagy esetleg számíthatott volna, csak nem írtam le mert nem tartottam fontosnak, pl iylen hogy AT/PS2-es átalakítóval van a gépre bill. dugva és így senki sem gondolt rá... de egy biztos, ha kiderül sztem mindenki fogja majd a fejét
-
bacsis
Közösségépítő
nekem meg pont az jön le, hogy valahogy mégis gépen belül lesz a hiba
más gép nem produkálja a hibát, csak ez, de ez a gép 2 konektorra kötve is...
én még azt is eképzelhetőnek tartom, hogy mondjuk a HDD-től vagy az ODD-től szed be valami zajt vagy télleg a gépház...esetléeg valami fémforgács az alaplap alatt ilyesmi... -
gban
veterán
válasz
bacsis
üzenetére
Nem lehet valami testelési probléma?
Meg akár földelt - nem földelt konnektor miatt is lehet talán szélsőséges esetben.
Nekem egy kis hangszóró, ami a gépből kapja a tápot, és benne is van, tehát a házban, az csinált ilyesmit, míg le nem csavaroztam a testelését.
Évekig nem gondoltam hogy emiatt van az alapzaj, egyszer véletlenül jöttem rá. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
DarthSun
üzenetére
kééész vagy

Sajna nálam meg szopás van.. 486-osban sípol a hangkártya project:
múltkor másik táppal oké volt... még aznap többször ki be kapcsoltam a gépet, hiba nélkül szólt.. másnap este is rápróba, jó volt... ma kiszedtem a régi tápot, elég furcsa méretű, nem szabvány, na mondom majd keresek valami hasonlót...
de mondom előtte még egyszer rápróbálok azzal a táppal, amivel eddig jó volt.. mostmeg mrá azzal is sípol... hát mi folyik itt gyöngyösön?
-
Beüzemeltem, XP- n kezdtem, hát gyerekek ez tarol.Finom selymes de ha kell kemény is. Szárnyaló középsáv.A gépházon kívül nem szed fel zajt és hát a kis zaj spektruma is rányomja bélyegét, akkor is ha nem hallható, főleg a középsávra.Megszólalnak olyan hangok melyeket máshol nem lehet kihallani ( durva ). A hangzása hasononló az Audigy2ZS- hez, de tisztább a prezensz, nem hallható sehol sem az a piciny torzítás mely jelen van a belső hangkártyákon. Midi ZDoom alatt az alap 4MGM hangmintával is príma, mi lesz itt egy 30M- ás készlettel

Hab a tortán a finoman kezelhető távszabi, szép OSD kijelzéssel meg a dobozka szép kinézete.Digit kimeneten is elsöprő a Keenwoodra kötve.Még nem filmeztem vele de az 5.1 DTS szerintem brillance lesz.
Hátránya hogy több prociidőt foglal de 2GHz felett már nem számottevő.XP- n:
Win98- ra is ezek a progik mennek
, majd hétvégén megejtem 
Win7-re még csak az alapokat toltam fel hogy szóljon :
Tehát Audigy2NX nálam best buy lett, ha találok veszek mégegyet tartalékba

On-ba tettem mert a kártya 2003- as modell, ez a példány pedig 2004- es, már retro.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1060 3GB Zalman T3 Plus 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Honeywell DCR313N elemes kapucsengő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A Doom- nak is van Glide- os átirata, de azt is gondolom ismered 

:

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, majd hétvégén megejtem