- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen házat vegyek?
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dfdfdf
őstag
nézelődtem itthon és találtam egy agp x1650 pro 512dd2 es VGAt tök fura hogy floppy csatlakozóról kell neki a plusz táp. Ugye ez egy 9600pro val ér fel kb?
/egy giga full dobozos 6200 is horogra akadt hát érdemes volt szétnéznem/
-
válasz
laci1128 #16297 üzenetére
NT vonal (Windows 2000, XP) esetén nincsen D3D támogatás a Voodookhoz - ez maximum az XP-re igaz, a 2000-hez még simán jött ki hivatalos 3dfx driver voodookhoz (nem eggyel használtam/használom is sokkal jobb/problémamentesebb mint a sok 3rd party driver), maximum az sli az ami nem megy 2000 alatt.
-
laci1128
tag
válasz
bacsis #16294 üzenetére
NT vonal (Windows 2000, XP) esetén nincsen D3D támogatás a Voodookhoz (még a megjelenítés tulajdonságaiban sem engedi azt a menüt kiválasztani), valószínűleg ezért nem lehet 3DMark alatt kiválasztani sem. Glide viszont problémamentesnek tűnt nekem pár játék után (NFS II SE, III, UT) Windows 2000 és fastvoodoo használatával. Na persze ez sajnos az ismerősödet nem fogja megnyugtatni gondolom.
-
-
válasz
bacsis #16294 üzenetére
Első lépésben nézze meg, hogy az eszközkezelőben a rendszereszközök alatt angol vagy magyar az AGP vezérlő neve (illetve van-e egyáltalán).
Ha magyar, akkor nem pakolta fel a via driver, és módosítani kellene manuálisan megmutatva neki, vagy túl új a 4 in 1 pack.
Ha angol, akkor van jól feltelepítve általában. -
srácok lenne itt egy ravasz kérdésem, azaz a spanomnak!
NAgy retro fan mégse ír ide a topicba?
na a kérdés! van egy dual S370-es lapja valami via apollo-s 2db 1000-es procival meg DDR rammal 512Mega körül...
FElraktja a VVin ME-t, szűzet, és nincs D3D támogatás Geforce karikkal, se 6800GT-vel se Gef4 TI4800-al se MX440-el, belerakott egy Kyro-t azzal egyből jó lett, és a voodoo-k is mennek neki (sli-be kötve 2db) ha az XP-t indít rajta ott mennek a Geforce-k csak ott meg a Voodoo nem választható ki pl a 3Dmarkba...
De inkább az ME az idegesítőbb (neki) próbált természetesen több drivert és a via 4in1 driver is fent van.. egy korábbi dual slot1-es lapjába ami 440bx-es volt mentek a kártyák szépen, alaplap csere után nem megy... na vajon? -
-
kiry
csendes tag
8 bites mfm-vezérló, kábellel, AT-XT bill., Hercules monitorvezérlő a tied.
(Csak hogy beírjak ide is)
VLB-s vga is megy, kíváncsi leszek a tesztre. -
-
peti_s
addikt
Boldogságban, egészségben, sikerben gazdag új esztendőt kívánok!
-
-
Boldog uj evet mindenkinek!
-
Penyus
senior tag
-
snake1977
őstag
Boldog új évet totyik lakók!
-
-
Bisz
tag
Köszönöm a segítséget, bár a bios-ba még mindig nem sikerült belépnem az általad leírt billenytűkombóval, illetve a neten találtakkal sem sikerült. Arra jutottam, hogy másik gépben a 640-es Quantum hibátlanul műkszik, még játszottam is róla a rajta talált dos-os játékokkal, kábeleket kicseréltem, tehát az alaplapra integrált ide vezérlőre gyanakszom...jövő héten kapok egy ISA-s I/O vezérlőt, majd megpróbálom azzal beizzítani.
Boldog Új Esztendőt mindenkinek -
sladka_pani
senior tag
Boldog újévet a retro topic lakóinak
-
válasz
Penyus #16279 üzenetére
Én egyelőre még csak at-ben próbáltam, mivel csak 16 bites vezérlőm van, csak addig is míg nem lesz 8 bites vezérlőm gondoltam kipróbálom ezeket a szörnyeket, így legalább már a kábelezésükkel, jumperelésükkel tisztában vagyok, mondjuk xt-nél a vezérlőn van a bios ami kezeli a vinyókat, szóval ott a debuggal kell vmit molyolni, hogy életre lehessen hívni a vinyókat, meg olvastam vhol, hogy vmi driver.sys is kellhet több meghajtó kezeléséhez...
-
Retro élményekben gazdag Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek
-
-
Ranagol_5
senior tag
Nem is olyan rég sokan keresték innen is az Asus CT-479-es átalakítóit, itt a lehetőség.
-
Ha jól rémlik ezeknél a gépeknél a vinyón tárolódik a bios egyrésze, szóval fdisk-el elszáll, próbáld ezzel. A biosba ctrl+alt+shift+del (a numpadon lévővel) -el lehet azt hiszem belépni, de nem mindegy az időzítés sem, amikor már felismerte a floppykat közvetlenül utána kell beütni
(legalábbis nekem M290-20-nél így működik).
Más: megjöttek az Xt-és cumók, egy Yuko lap 12 Mhz-es Nec V20-al, 1 mb ram, de bill és 8 bites mfm vezérlő híján csak floppyval tudtam kipróbálni, bebootol szépen. Szóval XT vagy átkapcsolhatós AT-és billencset még mindig keresek.
Jött 2 Mfm vinyó is, de csak 16 bites vezérlőim vannak hozzá, életre kelteni viszont eddig nem sikerült őket. Felpörögnek (mint vmi repülőgép turbinák), egyet villan a hdd led bekapcsoláskor, viszont hiába állítom be a biosban a megfelelő cyl/head/sector értékeket, C drive failure-et kapok (több lapban, több vezérlővel próbálva (a floppy részük minden esetben működött), kábelekből viszont csak egy szettem van, szóval azt nem tudtam kizárni).
Ha vki ismeri az Mfm vinyók lelkivilágát, mesélhetne róluk, hátha vmit én bénázok. -
Bisz
tag
Sziasztok!
Van valkinek régi Olivetti gépe? A minap megvettem ezt a gépet: [link]
A gondom az, hogy nem ismeri fel a winchestert. Első 2-3 indításnál még felismerte, de nem töltött be róla, valami Resident Diagnostic cucc indult rajta német nyelven, kiabált hogy rosszul van valami beállítva, meg hogy a gombelem gyenge. A winchester egy Quantum AT 640-es, másik gépembe átrakva működik, látja rajta a fájlokat, gyorsan csináltam egy partíciómentést is. Amikor még felismerte az Olivetti gép, próbáltam DOS-os rendszerlemezről bootolni, de valamiért csak kb. 1 MB-ot látott a winyóból és csak a gyökérkönyvtárban lévő fájlokat, könyvtárat egyet sem. Tudja valaki, hogy tudok belépni ennek a gépnek a BIOS-ába, ha egyáltalán van neki? Vajon mekkora winchestert képes kezelni? Gondoltam arra, hogy van egy IDE-CF adapterem, veszek bele memóriakártyát, de a legkisebb amit boltban láttam 4GB...ezt gondolom nem fogja látni. -
peti_s
addikt
Üdv!
Nem tudom, hogy mondtam-e már, de 1 hónapja kb. már 2 db iiyama 454-s szépséget használok.Viszont, csak nem hagy nyugodni a fejlődés, szeretnék egy 512-t, vagy egy 514-t is.
Normál áron szerintetek hol lehet ilyet találni, lehetőleg minél jobb állapotban?
-
Penyus
senior tag
Ja es keresek ABIT ST6-E alaplapot! Egesz beteg osszeget is hajlando vagyok erte adni
-
Penyus
senior tag
Raero idombe ezt tolom, leiras es a video nezese nelkul. [link]
Jo kis agytorna. Foleg hogy utoljara 1994ben jatszottam vele es akkor se sikerult vegigtolni -
-
snake1977
őstag
Ha már zene akkor ez ütős lesz 8-BIT WORLD
-
Penyus
senior tag
Sejj hany ilyen jokis kaviarom van.
Eleg megbizhato cuccok voltak anno. De itt telleg csak scandisk meg ndd segit, mas meg nem volt.
-
snake1977
őstag
válasz
telescreener #16255 üzenetére
Persze a smart (ha erre gondoltál) vinyó függő, ha nem tudja akkor nem látható az állapot, érdemes teljesen megformattálni mindenképpen mielőtt rendszert kap.
Nincsmit
-
Alister71
nagyúr
válasz
Ranagol_5 #16253 üzenetére
Ez szerencsére megy azóta, most néztem a PainKiller legutolsó részével, 1440x900-on, high graf, 2xaa 50-80 fps, a kemény helyeken is tartja a 35-40-et. 2500+-on, a VIA-s abitba 20 alá is behúzta.
Hihetetlen módon le volt rongálva a lap, magam se hittem volna, hogy sikerül beindítani. De ugye az úgyis mind1 alapon kezdtem el forrasztgatni, nem remegett meg a kezem, hogy nehogy elbasszam.Kép alapján raktam vissza a jumpereket is rá, az se volt rajta 1 se.
Ez a proci megy most benne. -
-
válasz
sladka_pani #16242 üzenetére
Nálam is előfordult hasonló eset, azóta bárki gépét kell fabrikálni, előtte mindíg elmondom az illetőnek hogy bármi elszállhat éppen akkor mikor nálam van és erre semmiféle garancia nincs/nem vállalok.Vinyó már akkor is ha csak kiveszed a helyéről meg visszarakod.Portalanításra meg az alaplap háklis, főleg ha ecsettel történik.Legjobb a kompresszor, szolid nyomásra állítva.
Bosszantó egy szitu ez. -
snake1977
őstag
válasz
telescreener #16247 üzenetére
Scandisk win95/98 vagy dos alól, de a Norton Disk Docktor gyorsabb.
Scandisknél érdemes a /auto kapcsolóval inditani, mert különben minden egyes bad sectornál visit, de alapjában egy sima dos inditó lemezről bootolva fdisk majd format c:/s /u
ez is megmutatja általában a potenciális bad sectorokat, viszont a nortonnal lehet 100%-ra menni. A HDsentinel látni fogja,de sem teljesitmény sem kondiciós adatot nem fog adni, smart ebben nem hinném hogy lenne, nekem a 420-asomban sincs még. -
telescreener
tag
az új szerzeményem pont ilyen csak az enyém 212 mb-os és '94-es már majdnem idősebb nálam.
de teljesen működőképes, azt hogy tudom megnézni, hogy van-e bad sector-ja, mert ennek még smart-ja tuti nincs? -
laci1128
tag
válasz
sladka_pani #16244 üzenetére
Persze erősen személyfüggő, de ha értelmesek, akkor ezt nem lesz nehéz számukra belátni.
-
laci1128
tag
válasz
sladka_pani #16242 üzenetére
Ha ő kapcsolta volna be legközelebb, nála ment volna gallyra a deszka, ne idegesítsd magadat feleslegesen ezen.
-
válasz
sladka_pani #16239 üzenetére
KH is lehet. Nyomogsd meg az alaplapon a chipeket, hatha... De ez jo esetben is csak tuneti kezeles.
-
snake1977
őstag
válasz
sladka_pani #16239 üzenetére
Nem csak te vagy peches, én 23ikán jártam így egy Asrock Am2-es lappal, vinyót kellett volna bekössek pluszba a gépbe, amiről majd bootol az op rendszer, szétszedem bekötöm a vinyót, minden csati a helyén, kicsit leporoltam ecsettel mert ált benne a por, a cpu hűtőn, és környékén, majd inditom, és nem ad képet, csak a ventik pörögnek...tápot cseréltem, memóriát, driveok nélkül is próbáltam inditani, tettem bele videókarit, (alaplapiról ment) és semmi... Alaplapot kellett cseréljek, és nem tudtam mit mondani mert mikor áthozták még működött.
Szerencsére öcsémnél elfekvőben volt egy hasonló lap, így "olcsón" megúsztam. -
Rive
veterán
válasz
sladka_pani #16237 üzenetére
Ez az alaplapi túláram-védelem lesz. Valamelyik kondi vagy FET megpurcant a lapon.
-
sladka_pani
senior tag
válasz
djculture #16236 üzenetére
Azt mondod? A buzi szomszéd beletrafált, ugyanilyen procim van AMD Phenom X3, de ez a főgépem, most is erről írok, mindent ezen csinálok, ki nem szedem az ő kedvéért
De proci nélkül is ezt csinálja... Szerintem nincs baja neki, alaplapra gyanakodom szinte biztosra, de hát pont abban a pillanatban romlott el, hogy én bekapcsoltam náluk, aztán lekapcsolt, megnéztük belülről és hazahoztam mondván kitakarítom?
-
djculture
félisten
válasz
sladka_pani #16235 üzenetére
Szerintem szétégett a proci és a lap letilt. Egy másik procival kellene megnézni mit csinál.
-
sladka_pani
senior tag
Ne haragudjatok, tudom nem retro, de hátha van köztetek szaki, gyors segítségre van szükségem legkésőbb holnap!
Sziasztok! Reménykedem tud valaki segíteni, mert infarktust kapok rögvest. Szomszéd megkért nézzem meg a gépét, kikapcsol neki. Bekapcsolom, BIOS ki is írta hogy "temperature over...", beléptem biosba, 110-112 C fokot jelzett, és rögvest le is kapcsolt, szétkaptam, hozzáértem a hűtőhöz, szinte visítva kaptam el a kezem, szóval reális is lehet. Amin viszont nem csodálkoztunk, hogy miért melegedhet túl... 2008-as a gép, azóta nem volt takarítva, és pár centi vastag porréteg mindenen. Jólvan hazahozom kitakarítom, porszívó, ecset, persze kiszedtem az alkatrészeket, ventiket szépen ecsettel, rakom össze, és a hiba jelenség a következő (egyetlen ilyet találtam googlen, de ott se irtak megoldást):
Bekapcsol pár mp-ig, ventik pörögnek, hdd éppen felpörög, az optika éppen kontrol majd lekapcsol, ezt játsza folyton. Azért írtam alaplapos topikba, mert végigpróbálgattam általam ismert lehetőségeket és zárlatra gyanakszom, bár megpróbáltam kivenni a házból, hogy nem-e testel le valahol, de ez sem a gond. A táp se, mivel nagyon márkás tápommal kipróbáltam, ugyanaz a hiba, procit nem lehet rosszul berakni, de azért kiszedtem-visszaraktam. Lehúzkodtam a hdd csatikat, stb, kivettem a VGA-t, akkor is. Egyetlen egy elindulási pontom van, hogy ha nincs rászúrva a 4pin 12 volt a procira, akkor nem kapcsol le, pörög minden, de értelemszerűen nem indul be a gép, mert nincs elég árama.
Alaplap típusa: Asus M2N-CM DVI
Ha valaki tud bármi használható megoldást, kérem jelentkezzen, mert ilyen még nem fordult elő, és holnap vissza kéne adnom nekik. Így segítsen az ember a szomszédaikon
Köszönöm, várom a válaszokat! -
-
-
-
-
-
Sziasztok,
Nincs véletlenül vkinek 83 gombos xt vagy átkapcsolhatós at-és billentyűzete feleslegben?
A héten kapok egy kis kupac xt-és holmit (alaplap+proci+ram+mfm vinyó), de billentyűzetem sajnos nem lesz hozzá -
Alister71
nagyúr
Üdv. Kicseréltem 5db púpos kondit egy Abit KD7-E lapban,
szereztem bele egy 2500+ os Athlont, és ez lett az eredménye: kilkk
-
zoltanz
nagyúr
Jelenlegi jómunkás gépben ezt a retró hangkarit használom (a másik meghibásodott). 1997 ben adták ki, Creative Ensoniq ES1371 and ES1373 és van hozzá Vista Win7 driver is. Igaz 24 bit-et nem ismeri, de általában megteszi, meg van sok bakelitom is
-
Penyus
senior tag
No meg ezt:
-
válasz
wxppro #16224 üzenetére
Volt boven valasztek akkoriban. Rolling stones, The Kinks,The Who de ugye lehet emliteni a woodstocki megmozdulas sztarjait is. Azert futottak be, mert uj fajta zenet jatszottak.
Az, hogy kinek mi jon be, az egyen fuggo. Nekem pl. a mai tucc-tucc es nyaltenger kombinacio veri ki a biztositekot.
A retro gepekhez ezt tartom illonek: [link]
-
wxppro
aktív tag
Pink Floyd-ot sosem tartottam sokra, igaz, így vagyok a Beatles kapcsán is. A Beatles-nél mindig olyan érzésem van, hogy csak azért lettek anno sikeresek, mert nem volt választék. Bocs, ha valakinek a lelkébe belegázoltam, csak őszinte próbálok lenni.
Nekem a nagy kedvenceim a 70-es évek amerikai rockbandái, amik itthon kevéssé ismertek, pl. a Boston, a Kansas és hasonlók... -
sladka_pani
senior tag
Na látom vannak itt ízléses emberek is, egyébként én az a fajta ember vagyok, akinek nagyon széles a zenei skálája, a tróger punktól kezdve, a tucctuccon át a komolyzenéig
-
peti_s
addikt
Azért Simándy Józsefet se hagyjátok ki.
-
válasz
sladka_pani #16214 üzenetére
Ez teljesen természetes
Máté Péter pedig még tudott énekelni, a nagyok közé tartozik.
-
sladka_pani
senior tag
Az kemény ha retro video game zenéket hallgatok karácsonykor?
Van egy 27 számos Instant Remedy válogatásom, nagyon jó minőség és elég sok dallam ismerős belőle, bár elvileg C64-re íródtak ezek a játékok, szóval sosem játszottam velük... de nagyon jók, kocsiba is fogom hallgatni, kiváncsi leszek mások mit szólnak hozzá, elment-e az eszem
Bár én azt is megcsináltam nyáron, hogy ablak le, és maxikakaón "dübörgött" a Máté Péter
-
zoltanz
nagyúr
Bacsis olvastam a Geforce FX5950 vs. Radeon 9800XT összehasonlítást. Érdekes eredmény lett, főleg az NFS -en csodálkozok. Valószínű ha még több tesztet csinálnál talán kiegyenlítettebb lett volna az eredmény.
-
Penyus
senior tag
válasz
sladka_pani #16209 üzenetére
Szobam kicsiny reszlete
-
Penyus
senior tag
-
Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek
-
Beiglimajszolós, csillagszórós, ajándék(ki)csomagolós, bezabálós, berúgós, rókázós, békés, boldog karácsonyt mindenkinek! A Jézuska hozzon nektek retro hardvert zsákszámra!
-
telescreener
tag
Mindenkinek Kellemes Karácsonyt!
-
peti_s
addikt
Áldott, békés, boldog karácsonyt!
-
snake1977
őstag
Kellemes karácsonyi ünnepeket mindenkinek!
-
válasz
sladka_pani #16200 üzenetére
Én is beröffentettem a kis K6-ost, kicsit köhögősen de szépen elindult, már nagyba nézem a Gef2 MX400 beépített tunerének segítségével az RTL kulb-ot
-
wxppro
aktív tag
válasz
sladka_pani #16200 üzenetére
Boldog Karácsonyt Mindenkinek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 3 3200G processzor
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest