Hirdetés
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini PC
- ASUS ROG Ally
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel találgatós topik
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
laci1128 #121581 üzenetére
Kb a flash óta valóban a fix funkciós hw-es megoldások kiváltják a nyers erőt, ha viszont ez nincs, akkor kell a lóerő. A Youtube jó példa, így volt a flash idejében, így van ez most az AV1-gyel is. Vagy van az eszközben rá fix funkciós egység, ami kisujjból megoldja, vagy egy általános feldolgozónak kell rajta dolgoznia, ami vagy bírja, vagy nem.
-
válasz
laci1128 #120329 üzenetére
Köszi a teszteket.
Ha nem is rettentően sokat de azért dobott rajta, mondjuk játékok alatt már nyilván más lenne a dolog.
Majd ha lesz kedvem meg időm ránézek én is, rendes CF-et próbáltam már de ez a Hybrid cucc még vissza van.
#120330 ata99: Én talán egyszer telepítettem de az is modern gépen volt, nem retro-n.
Nálam mikor mi, XP-től egészen a 7-ig, de a 7-et "kezdem unni" és inkább a Vista-t szoktam erőltetni (ezt anno nem sokat használtam).
-
válasz
laci1128 #119910 üzenetére
Rágoogléztam mivel nem értettem mi mi az az xinput. Megmondom őszintén azt feltételeztem hogy ez valami újdonság ami leváltotta a directinputot.
Lényeg hogy az az xbox kontrollerekkel jött.
Nem lehet alternatívája mivel nem is azért készült, kevesebbet támogat (max megadott tengelyek és gombok). Egyszerűen egy butább/egyszerűbb variáns ami arra készült hogy az xbox-os játékokat kezelje.
Na most így már tiszta hogy nem a directinputtal van a baj hanem magával a játékokkal.
Találó a kifejezés ez esetben a "csak egy fos konzol port" és nem igazi PC játék.
A "nem támogatott" meg kissé ellentmond annak hogy minden normális szimulátor támogatja a directinputot beleérve ms flight sim-et is.
Szóval itt szimpla lustaság miatt nem támogatott semmilyen igazi pc-s beviteli eszköz. A játék maga bőven játszható lenne billel is annyira egyszerű az irányítása azaz nem is használ semmilyen analóg formát, maga a platform ugrás is olyan mintha sínen menne annyira segít a program, egy supermario bonyolultabb irányításra.
X360CE amúgy jól működik nálam, bár csak ezt a játékot próbáltam ki.
Gameport meg tényleg kihalt, kár érte. -
-
-
Pikari
veterán
válasz
laci1128 #112175 üzenetére
Szerintem a második generációs pentium3 (coppermine) processzorok fő célterülete az volt, hogy az olcsó pentium2-es, celeronos (socket370/slot-1) pc-ket, amennyiben bios update után támogatták, bővíteni lehessen ezekkel. Ez főleg 600-700 mhz-es coppermine procikat jelentett (100as fsb mellett), mivel azok szoktak működni egységsugarú bx/via chipesetes alaplapokban, a könnyedén elérhető 100 mhz-es sd ramok társaságában.
Ezek a kései coppermine lapok teljesen értelmetlen termékek voltak, a gyors pentium3 procikkal, 133mhz-es fsbjű pentium3makkal, mivel egész egyszerűen - ahogy azt mondod is - nem adtak semmiféle érezhető plusszt a szelídebb órajelű coppermineokhoz képest. Cserébe viszont akkor vegyél új alaplapot, vegyél új ramot, vegyél új procit, ami kb semmivel se gyorsabb, mint a régi, viszont elköltöttél rá egy csomó pénzt, csak azért, hogy 700 mhz-ről mondjuk 900 mhz-re válthass.
Ennek volt a kicsúcsosodása a tualatin, ami pentium4verőként él a köztudatban, a valóság viszont sokkal árnyaltabb. Egyrészt normál p3 alaplapokban nem működik, fél évvel a pentium4 után érkezett a piacra egy teljesen értelmetlen termékként. A pentium4 állítólagos megverése játékok alatt úgy valósul meg, hogy a pentium4-hez képest kétszer akkora cachet használ, pár millióval több tranzisztort, na meg kissebb csíkszélességet. Egy piacképtelen termék képét keltve, amit masszív veszteséggel, a legmodernebb gyártósorokat lefoglalva lehetett gyártani.
-
envagyok
veterán
válasz
laci1128 #112115 üzenetére
Tényleg, most hogy mondod, az van is nálam egy dobozos, bár az annyira nem tetszik.
@FoxiestFox
Nem tudom mi a problémád mondjuk egy ADUS rézhűtős Geforce 4 ti4600-al, vagy egy asus Radeon 9800xt-vel, msi 6800 ultrával?@Mindreader Sajnos a GD5465-el nem mennek a CGL játékok, olyanom nekem is volt.
-
-
válasz
laci1128 #17508 üzenetére
Azért az elgondolkodtató, hogy 386-oson ment a win 3.11+dashboard+word+excel+ppoint+foxpro
ma ehhez minek kell egy inkább két giga ram és ajánlott egy min sempron 140-es vagy egy akármilyen friss celeron, pentium proci? Mivel tudnak többet ezek a mai progik? Jó pár dolog bevezetésre került, de leginkább csak látványban vátloztak és a rengeteg változást bőven meg lehetett volna oldani a 386-os korszakban is.
Nem azt mondom, hogy elég lehetne ma mindenre, egy 386, mert ez hülyeség. De miért nincs egy low win7, meg valami low office, ami elfutna egy rendes P2-3 szintű gépen 512-rammal(mp3-ra és alapvető multimédiára(480p talán még 720p is, akár 5.1 hang) tökéletes lenne ma is és ez már luxus is egy szimpla kocka irodába)? Mert szerintem lehetne. Hosszú vitába mehetnénk bele, de szerintem ne kezdjük, csak átvillant az agyamon. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
laci1128 #17502 üzenetére
persze powerkodni jobb az i815 illetev azért mert egyrészt kicsit gyorsabb, másrészt meg tuningosabb lapok készültek alá, harmadszorra meg super pi-hez nem kell még 256mega ram se nagyon nem hogy 1,5 giga, így meg bőven jó az i815.. amúgy volt egy arc aki VIA-s S370-es lapba beletolt 3giga SD ramot ide be is linkelte a produkcióját a totyikba, nagy királyság volt a P+ mellett 3 giga ram
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
laci1128 #17459 üzenetére
áhh, 2,6 az nagyon sovány, oylant még nem láttam ami 2,7nél kevesebbet futott
pedig egy időbe folyamatosan cserélgettem őket, volt hogy egy arc leküldött4-et hogy válasszak belőle... sikerült egy olyan példányt kifognom ami ment 3,3GHz-et
szal jólvan, ha gondolod elküldheted, meglessük mit megy -
-
snake1977
őstag
válasz
laci1128 #16398 üzenetére
Alapból letiltottam a sata vezérlőt, és az ide secondary channelt is, ne akadjanak véletlenül sem össze, szerintem ez elegendő lehet, vagy állitsam át mindenképpen? Úgy láttam "ide és compatible" módok vannak, ahci-re nem emlékszem.
Epic: Random mód fagy, tehát nem mindig ugyanott, ráadásul szerintem a telepítő már alapból nem látná a vinyót ha nem kezeli driver szinten a scsi vezérlőt. (bár lehet tévedek, de erre voksolok) A vinyót meg win7 alatt nézve hd sentinel 100/100 és hdd tune pedig végigment rajta normál tesztben, nincs bad sector.
Frescho: Ezen kívül egy IBM vezérlőm van, ami elvileg modernebb, cache is van rajta+elem, de sehogy sem akarja látni a vinyót, a bios-ban meg azt vettem ki hogy 8gigáig támogatja ezzel a firmware-el, ez egy 36gb 10k rpm-es hdd, Bacsis mestertől, terminálóval, és egy 19160-as karival együtt jött, nála ment.
Az IBM-en megpróbálok biost frissiteni, hátha úgy kezelni fogja. -
Fenyő
őstag
válasz
laci1128 #16297 üzenetére
NT vonal (Windows 2000, XP) esetén nincsen D3D támogatás a Voodookhoz - ez maximum az XP-re igaz, a 2000-hez még simán jött ki hivatalos 3dfx driver voodookhoz (nem eggyel használtam/használom is sokkal jobb/problémamentesebb mint a sok 3rd party driver), maximum az sli az ami nem megy 2000 alatt.
-
Nowhereman
őstag
válasz
laci1128 #15736 üzenetére
Szerintem a legnagyobb gond az intel háza táján akárcsak az S3-nak volt anno - a drájverekkel van. Amióta nyílttá tették a drájvereket, azóta amihez már megírták Linuxra, csak úgy repeszt a kíndózhoz képest(sokkal orrbaverőbb a különbség mint ált szokott lenni a Linux javára). /ha több pontot ver ki 3Dmark a Wine alatt, mint XP alatt az már igazán gáz/
Egyébként PowerVR a mobiltelók piacán nagypályás. -
Yutani
nagyúr
-
válasz
laci1128 #15464 üzenetére
Én szeretem a Win98- at, a Win98SE a kedvencem, - jelenleg is 8 retro gépemen az van - P233- tól a Tua1266- ig, különböző videokarikkal.Mindegyiken teljesen stabil.Pedig a legtöbb tele van pakolva progikkal, de semmi kékhalál, fagyás nincs.A Win98- nak egy gondja van, 512M fizikai memória méret felett meghal.A redszer számára fentartott címterület átlapolódik a szabad RAM- al - tervezési hiba.
-
triklin
tag
válasz
laci1128 #14664 üzenetére
Ez egy E6 os azaz toldo magos 4200+
LCBQE 0723 VPMW
tray számát nemtudom, az nem is fontos.(0718VPMW / 0722XPMW ezek is még nagyon jók.)
Ezek mindd a legutolsó szériából valók, amikor újrakezdték a gyártásukat. (2007 23. hete mint ahogyan az opn is árulkodik)
Izagából más topicban sem találsz róluk infót, mert ezek a best opn-ek, Én is Herr z nek köszönhetem a tippet,de mivel már nem kereskedik velük, úgygondolom nem bűn elárulni. Sőt ha nekem elmondta akkor másnak is elmondaná
-
válasz
laci1128 #13955 üzenetére
Az AWE64 Gold még messze van hogy a tesztben sorra kerüljön, lévén saját kártya, az meg "ráér". Először Penya kártyáit végzem ki. Ezek közül messze egy Turtle Beach kártya ami hangminőség alapján (és most szigorúan hangminőség != midi minősége) kiemelkedik. Sajnos MX300-am már nincs, túladtam rajta így azon nem fogok tudni tesztelni. Meg nem is tudom, volt-e annak dosos drivere.
-
-
válasz
laci1128 #13912 üzenetére
Igen, a nem out of order felepites a Pentiumra hajaz, de van HT, meg SSSE, fejlett energiagazdalkodas stb. Szoval valami 5 gen version nagyonsok, mint az utso core is 6 gen ver megtobb.
Azt latni, hogy az Intel is elindul az APU iranyaba. Az elso lepes talan az AVX volt, kivancsi leszek a kovetkezore.
-
válasz
laci1128 #13228 üzenetére
Hajra, a vizsgakhoz.
Nem sok volt, inkabb csak reszelgettek a cuccost. Ugyanaz a 320-as egyseg szepen csuszott lefele fogyasztasban es szamozasban is:
38x0 -> 46x0 -> 55x0
Amugy az 5670 az a kartya, amit nem ertek. Ahhoz lassu, hogy hatalmas ugras legyen az 55x0-hoz kepest, de meg egy 3850-nel sem radikalisan gyorsabb. (A fogyija mondjuk sokal jobb) Az ara viszont magasabb. A nagyteso 5750 meg leveri, mint vak a poharat. Szoval nem ertem miert nem a 4770-et toltak ki a piacra 5670 neven.
Amugy a piac nehe igazsagtalan. Az NV 240 es 450-et is alul ertekelik, akarcsak a DDR5-os HD5570-et.
Hogy ON is legyen: Lattatok mar Windows NT-t Alpha platformon?
-
válasz
laci1128 #13221 üzenetére
Win alatt nv 8-as szerias kartyatol felfele van gyorsitas (320 es 640MB-os 8800 kivetelevel) Alaplapi 8100/as IGP 8300-as sebessegre huzva szinte mindent elvisz. ATI-nal az UVD teszi ugyanezt, ami a 2900-nal ujabb kartyakon megtalalhato (2400, 2600 is UVD-s)
Kodolastol fugg, hogy mennyit vesz le a CPU vallarol, de egy normalis HD filmnel az X2 nem igazan megy 1GHz fole. Azert irtam NV-t, mert linuxxal sokkal tobb tapasztalatom van ilyen teren es az NV tamogatasa sokkal jobb. Az ATI csak UVD2-hoz adott ki drivert.
-
válasz
laci1128 #13184 üzenetére
Azert nem vettel eszre kulonbseget a teljesitmenyben, mert az SM3 ennyivel megterhelobb. A DDR2 egy epic fail a 3650-en. Az arak aranyosak a teljesitmennyel, tudassal. A 9800 4-5k, mig a 3650 8-10k. Szerintem ket fo erv van a 3650 mellett: P3-on is lehet akar HD-t is nezni, 2-3 eves progiknal mar kotelezo az SM3. Ha egyik sem kell, akkor az olcsobbat erdemes megvenni.
Esetleg egy x800-850 is jo lehet. Ha jol emlekszem bacsis csinalt osszehasonlito merest.
-
törölt tag
válasz
laci1128 #13178 üzenetére
Épp ma délután hoztam el bacsis mestertől az AGP csatolós HIS X850 Platinum Edition kártyámat. ( Mégegyszer köszönet a mesternek a közbenjárásért...
) De most, hogy kézbevettem, nem látok rajta Rialto chipet. Csak egy bazi nagy GPU, 8 memória, egy ATI Rage Theater és néhány apróbb (meghajtó, órajelgenerátor, stb.) chip van rajta. Megjegyzem a GPU Review oldal adatbázisa szerint is, az R360-ra épülő 9800XT utáni X800 / X850-es széria többféle GPU-val készült. Az R420 lletve R481 AGP interfészes, míg az R423, R430 és R480 már PCI-E interfészes. Egyébként én is úgy sejtettem, hogy a 9800XT-be került az utolsó natív AGP interfészes ATI GPU. Hát nem.
-
válasz
laci1128 #13178 üzenetére
Ezt ugye nem gondolod komolyan. Durvan 4 generacio (9800 -> 850 -> x1800 -> 2900) van kozottuk, ami meg ha egy kategoriat ugrasz is lefele ngyon sok . A legtobb szolgaltatasrol meg csak nem is hallottunk akkoriban (SM3, DX10, UVD...) Marpedig ugy konnyu hasonlo fps-t produkalni, hogy 2/3 annyi dolgot szamit csak ki a 9800.
Teljesitmenyben 850XTX SM2-ben tud annyit, mint egy kutyauto lefolytott passziv DDR2-es 3650 SM3-al. A 850 pedig kenyelmesen lemosott barmilyen 9800-as ATI-t, nehol dupla teljesitmenyt nyujtva. Ami kimaradt: HD gyorsitas, SM3 (DX9c-hez feltetel)
Ákostoth: Tudsz + feszultseget adni a CPU-nak, ha megdrotozod a labait. Ha jol tippelek igy, de ellenorizd, hogy jo CPU-hoz van-e a leiras. Ha nem, akkor google < socket 370 voltage pin mod
-
laci1128
tag
-
válasz
laci1128 #12943 üzenetére
Ilyen esetben én leszedek mindent a lapról, csak CPU, RAM, Video maradjon.Ajánlatos a RAM-foglalat szemrevételezése is, nem préselődött-e bele valami kis idegen anyag, szennyeződés.Alaplap felületét érdemes lefújni, csavarozási fémforgács is zárlatot okozhat.Ha netán elindul egyenként csatlakoztasd vissza a lehúzott motyókat.
-
törölt tag
válasz
laci1128 #12324 üzenetére
Érdekes screenshot. Ezt meg, hogy csináltad?
Mikor belefutottam ebbe a hibába, akkor a Soft-ICE és PE Explorer programokkal visszafejtettem az egyik ForceWare-t. Egyértelműen látszott, hogy azért halálozik be a driver, mert SSE utasításokkal akar operálni. Igaz, ezt egy 7900GS kártyával csináltam.
Lehet, hogy van annyi intelligencia a ForceWare-ben, hogy mégsem használ minden esetben SSE utasításokat?
De az is lehet, hogy a GeForce2-höz olyan régi kódot telepít, aminél nincs ilyen probléma.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
laci1128 #12290 üzenetére
Radeon 9100 -ben semmi frissítés nem volt egy az egyben Radeon 8500LE.
Úgytudom optimalizált AF elöször a Geforce 8xxx szériánál volt, habár a 2x módban nem nagyon esett a teljesítmény általában, a Geforce FX 5900 és ilyesmi videókártyának már nem volt szamításigényes a x16 AF -sem.
Egyébkénént az optimalizált AF ott volt már a Radeon 7xxx szériában is. -
törölt tag
válasz
laci1128 #11780 üzenetére
Hm... Eddig csak a socket7-es pontversennyel foglalkoztam. Ott egyértelműen látszott, hogy minél erősebb VGA van ugyanabban a konfigban, annál több pontot kapok. A Te esetedben viszont csak 400MHz-es a processzor. Nem lehet kizárni azt sem, hogy a kisebb órajel már drasztikusan befolyásolja, hogy hol jelentkezik a limit.
Egyébként én is tapasztaltam 450MHz-en K6-III+ esetében, hogy ott már arányosan is jóval kevesebbet hoz az erősebb VGA, mint 600MHz-en. Ez bőven lehet attól, hogy a 3Mark2001-ben van egy olyan programrészlet amit folyamatosan ki kell szolgálni, mondjuk századmásodpercenként (pl. az FPS mérő rutin) és futásonként felemészt 2-3 millió órajelet. Ilyenkor valóban "fuldokolhat" a processzor...
szerk.: Hm. Ez egyébként jól magyarázná azt a jelenséget is, hogy bacsis mester miért kapott olyan jó pontszámokat az FX5900 Ultra mellett a +10%-os CPU órajellel. Lehet, valóban rá kell gyúrni a CPU órajelre, mert kamatosa visszajön.
Értsd:
600MHz órajel -> 400MHz nem ponthozó kódrészlet, 200MHz hozza a pontokat
660MHz órajel -> 400MHz nem ponthozó kódrészlet, 260MHz hozza a pontokat
A + 10% órajel, így +30% pontot is hozhat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- LEGO klub
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Mini PC
- Tőzsde és gazdaság
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 1660Ti 6GB ZALMAN S3 FSP 500W
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo M10 HD 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest