Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Hobby elektronika
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snake1977
őstag
válasz
bacsis #14480 üzenetére
Mester ezek a kártyák még jól össze lettek rakva, "drei wetter taft" bírja az időjárást
Nekem egy V7 Mirage-re fáj a fogam, olyan volt az első vlb-s vga-m... még dos alá is driver kellett hogy svga-ban menjen pedig 2megás volt már
Volt már nálam gázolajban fürdött MSI P4-es lap, zuhany alá vágtam forró víz, kevés mosópor...mondom ez tuti nem fog indulni, de hagytam fél napot száradni a napon, és a mai napig mükszik, csak még mindig emlegeti a haver hogy olyan fura szaga van a lapnak... -
Fenyő
őstag
válasz
bacsis #14495 üzenetére
Nem tudom már rég regisztráltam (de van free membership is), le is töltöttem minden további nélkül, majd akkor elküldöm mail címedre...
telescreener ezzel próbálkozz -
bacsis
Közösségépítő
TODAY ONLY! Download this file for $2.99 (US) via PayPal (no registration required) - Recommended!
Download this file + many more with Premium Plus 1-Year Membership - New Special Discount Offer, only $14.95!
Download our DriverScan software to get your correct driversItt a felsőt kell kiválasztani?
-
Fenyő
őstag
válasz
bacsis #14493 üzenetére
Fizetős? Belépés után 5 percet kell várni, utána tölthetsz bármit, pl itt egy 3.1-es w32 driver, de ha nem boldogulsz vele du. elküldöm mail-be.
-
Fenyő
őstag
válasz
bacsis #14490 üzenetére
Hát az tényleg elég hihetetlenül hangzik, annó Tseng ET4000W32-esi voltak a vesa királyának kikiáltva, többek közt teszt célja is, hogy ezt kiderítse, bár az S3-ak Windows alatt nagyon jók voltak. Esetleg próbáld ki W32-es driverrel az AX mégis csak "elavult" technológia hozzá képest.
telescreener: G450-re ne a legutolsó drivert tedd fel, mert abba nincs D3D gyorsítás, hanem vmi 2003/4-eset. -
telescreener
tag
[link] ez a gépem, de nam akar menni rajta a 3dmark 2001 mit csináljak azt írja hogy a directx nincs telepítve, pedig van? Help PLS!
-
-
Fenyő
őstag
válasz
bacsis #14483 üzenetére
ET4000-hez csak win 3.x-hez kell driver, win95 már felismeri, de az AX-hez és a W32 más-más a jó, bár a W32 valszeg még megy AX-essel is, fordítva viszont nem, driverguide-on egyébként ha minden igaz fent van mindkettő, bár a w32-est könnyebb megtalálni, annó én molyoltam vele, hogy melyik jó AX-hez is.
-
bacsis
Közösségépítő
Azt még had kérdezzem meg hogy a Tseng ET4000W32-höz van valami speckó direkt hozzá készült driver? vagy ahhoz az ilyen "univerzális" Tseng ET4000 driver kell?
-
bacsis
Közösségépítő
Akkor ha gondolod, a többit privátba
amúgy elmondom neked hogy DarthSun Tseng karija sem Budapesti
Ne aggódj a rang miatt, itt a K6-III totyikba elég jól lehet ám "tápolni", én még asszem lelkes újonc voltam mikor idejöttem, és csak lestem hogy akosf már fanatikus tag... most PH! addikt vagyok, akosf meg PH kedvenc
Ejj a régi szép idők, mikor még csak 4-en voltunk itt a totyikbaszerk: nem ám magadra veszed/magatokra veszitek, én kifejezetten örülök, hogy az utóbbi időben relatíve elég sokan látogatjuk a kedvenc retro topicunkat
-
Fenyő
őstag
válasz
bacsis #14480 üzenetére
2 teszt mindig jobb, mint egy, szóval emiatt ne add fel ebbéli elhatározásod
Ettől függetlenül a W32-es Tsengedet, akkor lehet kölcsön venném, bár majd még Dartshun-nál rákérdezek Pest mely részén leledzik, mert ha nem túl messze, akkor az lehet egyszerűbb megoldás.
Szerk: Fanatikus lettem, bő 7 év kellett hozzá, mi is következő additivitási fokozat? Bár ilyen tempóban megint kellesz vagy 7 év -
bacsis
Közösségépítő
Hééé én akarok VESA VGA kártya tesztet csinálni
Bár amint látom, te több kártyát vonultatál fel
Hú bakker egy olyan ATI VESA-s kártyát elfogadnék
van nekem is S3 805-ösöm, de hogy! Snake1977 adta, amit evet a föld és a rozsda.. nem is indult.. beraktam a tus alá jól leverettem vízzel, megszárítottam, na azóta hibátlan
Wintach-ba kb 2X olyan gyors mint a Tseng ET4000W32, a CAD tesztben pedig kb a 10X-esét hozza -
Fenyő
őstag
válasz
Penyus #14474 üzenetére
Gondolom a jó öreg Arachne, csak kellett, hozzá lan kari + hozzávaló pktdriver, meg dhcp server/router és már ment is a net dos alól.
Más: megjött a Trident 9440-esem, ami pöpecül működik, szóval már csak egy Tseng ET4000W32-es kellene mindképpen akár kölcsön is, (Dartshun még a múltkorában ígért egyet erre célra), de S3 805-ből van fölös példányom, (+ van felesbe 1-1 féldög (Rive szerint javítható) Trident 9400Cxi és Ark Logic 1000VL) meg egyebek (Oti Oak Vga-Ega Combo, Ega kártya stb) is ha valaki cserélne inkább.
Az eddig összejött és tesztre fogható Vesa Lokálos Vgák:
- Cirrus 5428 és 5429-es
- S3 805 és 964-es,
- Trident 9400Cxi és 9440
- Ark Logic 1000VL
- Tseng ET4000AX
Szóval ha ezeken kívül akad más típus is (pl Tesng ET4000W32, Ati Mach32 stb) valakinél akár kölcsönbe is a teszt erejéig, az gyűljön elő. -
Oliverda
félisten
Esetleg egy ilyen ASUS EAX1900 XT (Radeon X1900 XT) nem kell valakinek?
A PH! teszthardverek része, de már minden bizonnyal nem lesz rá szükségünk. Dobozos, és még a gamepad is megvan hozzá.
-
mrgg
tag
válasz
bacsis #14468 üzenetére
Bocs...
Talán a PnP a segítségedre volt? (Bár, azzal meg másik hat sor szívás tud lenni...) Bár nem tudom hogy célilag hasonlót szánsz-e neki mint a 386-osnak, vagy esetleg teljesen mást...Bocs a sok zagyvaságért, mindjárt megyek és szedek egy 3DMark2001-et hogy kiröhögtessem magam jól ismét...
-
mrgg
tag
-
bacsis
Közösségépítő
Számolgattam, azért szerintem elég sokat ér az a 4 "magos" amit mostmár csak szoftveresen kell bekonfigolni....
Szerintem egy havi minimálbért simán megér ugye ott van a 10db 18gigás SCSI vinyó, aminek még most is van ára, a 512MB EDO ram, az 512K Kesse-s PPRO procik, stb.. persze annyiért nem adnám -
mrgg
tag
válasz
sladka_pani #14403 üzenetére
dupla...
-
mrgg
tag
válasz
+1, csak nekem kell...
Üdv ismét!
bacsis: Nocsak, látom alakulnak a dolgok... Azt hiszem én egy 166-os Pentium és Win98 alatt tekertem fel maxra a részletességet 800x600-nál Voodoo 2-vel, és nem volt gond. De régen volt már, lehet rosszul emlékszem, a 800x600 ami biztos. Meg persze Win98 != Win2000...
Amúgy... Mennyiért adod az egyik négymagost? -
bacsis
Közösségépítő
Nahh mondom a megoldást
parancsorba ezt kell beírni:
regsvr32 C:\WINNT\AppPatch\slayerui.dll
a játék telepítőjének az indítófile-ját ki kell rakni parancsikonba, jobb egérgomb, kompatibilitási mód, na így már lesz kompatibilitási mód, futtatás Win98 módba, és már fel is ment!
BAnyek kezdem érezni a voodoo erejét, a voodoo csodáját!
233MMX Valami hozzá való VGA-val 320X240be épp hogy jól megy mediumon, de inkább LOW-ba, a 200-as Pentium PRO Voodoo-val 640X480ba tolja Mediumon az NFS3-at, és folyikfüst efekteknél sincs semmi röccenés
-
laci1128
tag
válasz
bacsis #14461 üzenetére
A NFS III Vista patch-nek egyedi telepítője van, érdemes lenne megpróbálni annak a segítségével telepíteni (ekkor az eredeti NFS telepítő által dobott "only Windows 95 is supported" - vagy valami hasonló - hibaüzenet megkerülhető). Szerintem egy próbát mindenképpen megérne. Egyébként a javítás itt található.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
telescreener #14459 üzenetére
Persze hogy kell a 10HDD, úgy jobban adja a feelinget
Fenyő! igen, XP alatt megy az NFS3, csak Win2K miatt szívózik.. asziszsi Win NT
Elvileg van rá valami okosság, ha működik, délután megírom -
bacsis
Közösségépítő
Itt vagy(tok)?
ÉÉéés működik
megy a Quake is és a UT is
Viszont az NFS3 panaszkolódik, hogy neki Win95 vagy Win98 kellene.. Ehhez nincs valami Win2k-s patch? -
-
Fenyő
őstag
-
bacsis
Közösségépítő
Egy fokkal előrébb vagyok/unk!
A Quake nem fagy ki, szimplán dob egy hibaüzenetet hogy mapmem driver initialization failure, és kidob asztalra, az UT is szimplán ezt írja ki, VISZONT!!! Az elindul de cask ablakba, 320X240-be, ha felrakom 640be nagyobb lesz az ablak mérete ugye,megy a játék is, csak szaggat mint répa.. ugye 200MHz+MMX hiánya
De legalább az fut és ahsználja a voodoo-t...
Szóval ez a hibaüzenet mitől van? van tipped? -
Fenyő
őstag
válasz
bacsis #14446 üzenetére
Jó win2k-val is a voodoo csak az utolsó hivatalos drivert kell hozzá használni és akkor megy is rendesen a glide, én v3/v4-et is használtam win2k alatt és minden további nélkül mentek a játékok, többek közt az UT és a Quake is. Fastvoodoo meg hasonlók, csak a dx8/9-es gémekhez kell, de azokkal úgysem voodoo-val fogsz játszani.
Most látom, hogy V2, azzal nem bizots, hogy az sli is megy win2k alatt, de itt az utsó hivatalos driver hozzá. -
laci1128
tag
válasz
frescho #14448 üzenetére
Én a DOS-os játékokon kívül (arra tartok egy telepített DOS-t) eddig szinte minden játékot tudtam Windows 2000-en futtatni (legrosszabb esetben trükkökkel), tehát nem mondanám, hogy lehetetlen használni játékra is. Megbízhatóságban pedig porig alázza a 9x vonalat, nem is kell kéthetente újratelepíteni és nincsen 5 percenként kék halál még sok feltelepített program, cserélgetett hardver (pl. videokártya) esetén sem.
Persze cserébe jóval több erőforrást kér, mint a 9x vonal tagjai.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
telescreener #14445 üzenetére
Gémer, nem gémer, szoft renderrel mennek a játékok... Nem lesz/lenne ezzel gond, csak ki kell találni hogy miért nem szeresse a voodoo-t
-
bacsis
Közösségépítő
hümm-hümm, nem megy továbbra sem Win2K alatt a vudu...
Felment a FastVoodo driver 4.0 Gold de próbáltam a 3.5-el is.. felrakta, rendbe látja a gép, elindítanám az UT-t szoftveresen szépen fut, átváltok 3dfx-re mert a progi is szépen felismeri, nem indul el a játék, bejön egy 320X240es ablak, de csak a keret és semmi nincs benne és le fagy a program, GLquake indít, fekete képernyő, és a program nem válaszol.
2 Voodoo2 kártyát próbáltam...
Van valami ötletetek? -
zoltanz
nagyúr
Méricskéltem kicsit.
Asus A7N8X-XE
AMD Athlon XP 1400+ (12X100) 1200 MHZ
1 GB DDR (2,5-3-3-8) @ (2-2-2-3)
Ati Radeon 1650Pro 512 MB DDR2 (550/800) @ (650/950)
Windows XPQuake III (1024/768 4xAA 8xAF): 116 FPS.
-
-
válasz
bacsis #14438 üzenetére
Nagyon nem vágom mert ilyen kiegészítő kártyám nem volt soha, de kipróbálnám.Waveblasterrel nagyobb ROM hangmintához jutunk + a polifónia 32 ről 64- re ugrik.Sok más panel is illeszthető a csatiba, melyek gondolom új izgalmas featúrákkal bővíthetik az Awe- t, SB16-ot vagy bárilyen hangkarit, amelyiken megtalálható a csati.
Rágugliztam:
Roland SCB-55 (SCD-15)/SCB-7 (SCD-10)
Turtle Beach Rio/Cancun-FX/Homac
Ensoniq Sound Scape DB
Aztech Sound Galaxy Wave Power
Korg Audio Gallery AG-WB/TopWave 32
Terratec ProMedia Dream GSWave
Diamond MX80/M80DB/MX200/Dream 4mb
Creative WaveBlaster I/II/32 Basic/32 Pro
Miditemp Wavetable DS-48
MediaVision Professional Wavetable Upgrade
Oberheim OP-1
WaveBooster 2/4/4FX
Pine Technology PT-202
Spacewalker Soundsystem Wavetable
Terratec WaveSystem/Wave XTable
Trust Super Sound Module
Yamaha DB50XG/DB51XG/DB60XG/OPL4-ML
Compaq 004824-001
Pro32aw Pro32awItt például a legendás MX300 egyesült a Rolanddal:
Az Awe- ra sztem egy Rolandot vagy egy Yamahát érdemes rápakolni
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
telescreener #14429 üzenetére
Elsőnek is azért nem válaszoltam, mert gőzöm nincs
Olyant láttam hoyg Win2K felmegy de Win9x,ME nem, de ilyennel, hogy Win98 felmegy, ME meg nem, nem láttam.. tehát frankón feltelepül, és mikor már rendesen elindulna elsőre akkor lefagy?furcsa, passzolom
esetleg próbáld meg hogy felhúzol egy 98-at majd azt frisíted ME-re
Darthsun! Jahh simán lehet állítani, az affinitást, hogy melyik alkalmazás mely magokat/procikat használja -
válasz
frescho #14428 üzenetére
Érdekelnem de Franciában vagyok, így asszem nem fog összejönni a dolog. De azért köszi!!!
Marad a remény, hogy valami szar összejön a kukából. Egyszer próbálok majd fotózni is nektek.
Annak idején is akartam fotózni, Dániában. Aztán lusta barom voltam. Logout cikket szerettem volna írni a kuka felhozatalból. Dehát a lustaság fél egészség. Most már bánom, hogy kihagytam! -
Fenyő
őstag
válasz
benedekco #14417 üzenetére
Ezekszerint tévedtem, a korabeli progikkal más volt annó a helyzet, a 3dmark-ot meg tudom erősíteni, sőt ennél még nagyobb is a különbség, ui. 7000-es Radír ezeknél a prociknál már vga limitet okoz. Emlékszem haver annó az 1.7-es Cerkáját kénytelen volt lecserélni egy Athlon Xp-re (akkoriban a P4 ára igencsak boros volt), ui. játékra teljesen alkalmatlan volt, sok esetben még egy mezei Ghz körüli Durci is jobb volt erre a célra.
-
telescreener
tag
bacsis!
Van egy notebookom Siemens scienic 510
pii333/64MB/4gb vinyó és az a helyzet hogy a w98 felmegy rá minden gond nélkül, de a win me első telepítés utáni asztalbetöltésnél lefagy, ha kihúzom akkor követkető indításnál végigmegy h rosszul lett leállítva és utána ismét lefagy. Tehát vkék háttér és kurzor nem mozdul. mi lehet az oka van vmi tipped? -
válasz
telescreener #14421 üzenetére
bacsist zargasd, O a nagy ME manias.
benedekco: 2000+ erdekel?
-
-
válasz
telescreener #14421 üzenetére
Nyertél Fenyő ellen!
Amúgy most már legalább ezt is biztosan tudjuk. A 3dmark-ot meg még megnézném ugyanígy egy erősebb vga-val is... talán ha ad valamit a Kuka Isten.re: DarthSun
"a gyors boot-idő" HEHEHE! Vicces vagy
Celeron és a gyors boot idő. Jobban örülnék valami Athlon XP-nek. Legjobban valami 2x-es 64bit-es csodának, de eddig csak szarrá ázott 286-osokat meg szétvert lapokat találtunk. Talán az elkövetkezendő hetek meghozzák a jólétet. -
válasz
benedekco #14417 üzenetére
Meglepődtem, én a cerka vereségére tippeltem volna.Bár a 3DM2000- ben ahol a legnagyobb számítási teljesítmény kell és ennek leszállítása a videokártya felé, tetemes lett a P4 előnye.Cerkás konfigomnál nálam is az első amire felfigyeltem, a gyors boot-idő, bár ez lehet az alaplap érdeme is.Hőfok is hasonló mint nálad, pedig ez 3G- án ketyeg.
-
bacsis
Közösségépítő
Gyerekek ez ám a feeling!
A 4. proci tömörít, a 3. proci tolja a Winampot, az első 2 meg futtassa az operát Nagyon hasít a Quad Pentium PRO -
bacsis
Közösségépítő
ÉS nyert!
Köszi frescho az infót, az EISA úgy "benyelte" az ISA-s Awe64Value-t, hogy öröm hallgatni -
Számomra a Celeron a befutó. A P4 csak az Aida ZLib tesztjében és a 3dmark2000-ben teljesített jobban. Minden egyéb helyen a cerka volt a nyerő. Melegedésben óriási az előnye a cerkának.
Mindent megpróbáltam ugyanúgy csinálni mint az előző procival.
A VGA egy 32MB-is 7000-es Radeon.--------[ boot ] - Bekapcsológomb megnyomásától egészen addig míg a winyó meg nem nyugszik teljesen. Stopperrel mérve. (többször is mértem, hogy ne legyen félreértés)
celeron 1p:11mp
p4 1p:28mp--------[ MP3 ] - Egy 58p 57mp-es hosszúságú wav (volt ezen a gépen valami trance mix, tesztnek jó) Lame 3.98.4 --preset extreme -el tömörítve.
celeron 12:22| play/cpu 4.7652x
p4 13:37| play/cpu 4.3270x--------[ 62db jpg - 1440*X jpg ] - 62db, általában 3-4Mp-es kép átkonvertálása 1440*X-re. és újratömörítése jpg-re.
celeron 59mp
p4 1p:02mp--------[ 3dmark2000 ] - Sajna a részletek nincsenek meg, valamiért azonnal fagyott és leállt mikor el akartam menteni, vagy a részleteket szerettem volna megnézni. Teljesen alap beállításokon futott le a teszt. (1024*768*16bpp)
celeron 1877
p4 2635--------[ hőfokok ] - Minden teszt után néztem a hőfokokat AIDA. Az első a minimum érték egy-egy teszt után, a másik a maximum.
celeron 30-35 fok
P4 45-50 fok--------[ Memória olvasás ]
Celeron 1423 MB/mp
P4 1409 MB/mp--------[ Memória írás ]
Celeron 1039 MB/mp
P4 1040 MB/mp--------[ Memória másolás ]
Celeron 1008 MB/mp
P4 755 MB/mp--------[ Memória késleltetés ]
Celeron 320.6 ns
P4 322.2 ns--------[ CPU Queen ]
Celeron 2010
P4 1688--------[ CPU PhotoWorxx ]
Celeron 1285
P4 1205--------[ CPU ZLib ]
Celeron 2867 KB/mp
P4 6508 KB/mp--------[ CPU AES ]
Celeron 2041
P4 1539--------[ CPU Hash ]
Celeron 199 MB/mp
P4 158 MB/mp--------[ FPU Julia ]
Celeron 687
P4 584--------[ FPU Mandel ]
Celeron 352
P4 300--------[ FPU SinJulia ]
Celeron 211
P4 181 -
OK!
Megcsináltam a tesztet a két proci között:
-Pentium4 1,7GHz/256/400 - Willamette
-Celeron 2GHz/128/400 - NorthwoodLehet tippelni, hogy melyik a "jobb".
Közben összeírom a végeredményeket.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
telescreener #14409 üzenetére
GPS -st a legtöbbhöz lehet külön is csatlakoztatni, sztem az nem kizáró ok.
-
zoltanz
nagyúr
Ha már így kalandozunk.
Mitől lesz valami okostelefon vagy smartphone?(az biztos az amire lehet droidot telepíteni sztem)
-
telescreener
tag
Sziasztok
Van egy notebookom Siemens scienic 510
pii333/64MB/4gb vinyó és az a helyzet hogy a w98 felmegy rá minden gond nélkül, de a win me első telepítés utáni asztalbetöltésnél lefagy, ha kihúzom akkor követkető indításnál végigmegy h rosszul lett leállítva és utána ismét lefagy. Tehát vkék háttér és kurzor nem mozdul. mi lehet az oka van vmi tippetek? -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ééés bepótoltad?
-
sladka_pani
senior tag
De rég voltam itt... jó sokmindent kellett olvasnom
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby elektronika
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Napelem
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest