Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Epic79
tag
Kellemes karácsonyi ünnepeket!
-
wxppro
aktív tag
Mennyi régi játék. Sajnos ezek nekem kimaradtak, csak hírből hallottam őket. Nekem az oldschool game a C64-es játékokat jelenti, Elite64 (szerintem a mai napig a világ egyik legjobb játéka, ha jól tudom, egy nagy nemzetközi közvélemény kutatás eredményeként minden idők legjobb 10 játéka közé szavazták), Commando, Last Ninja sorozat, meg egy csomó korabeli akciófilm adaptációja. Meg persze a Test Drive, és a többi autós meg motoros game...
-
Epic79
tag
Ilyen 650MB-os lemezeket már lehetetlen beszerezni gondolom. Jobb minőségűek voltak mint a mostaniak...
Na majd kipróbálom mit kezd a mostani lemezekkel.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ranagol_5 #16191 üzenetére
Amikor javába tombolt a 650megás lemezek korszaka, és a 700-as is ritka számba volt, lehetett kapni 800megás!!! cédét, vettem is egy 10-es pakkal mert valami 220 volt darabja, amikor még a normál 650-es is 300körül ment
ahha csak otthon jöttem rá hogy kb semmi nem kezeli -
Yutani
nagyúr
Ez valami olyan jellegű dolog, hogy 2 vagy 3-szoros méretben renderel és valamilyen filterezéssel lekicsinyíti a képet az eredeti méretre. Van ennek valami konkrét AA neve is.
Más:
Én már hónapokkal ezelőtt elkészültem egy VIA C3 proci összehasonlító teszttel, csak éppen nem vagyok képes haladni a cikkírással. -
Fenyő
őstag
válasz
Yutani #16178 üzenetére
Van vmi hasonló, a konfig fájlban kell a render-nél a scaler=hq2x vagy hq3x-ra állítani. + Drak Forces alatt szépen szól a GUS emu is.
Szerk.: Nagyjából megvannak már az adatok a 93-as középkategória teszthez (386SX-40, 386DX-40, 486DLC-40, 486SX25 és 486SX-25@40) már csak neki kéne veselkedni táblázatokat szerkeszteni, ill. megírni. -
-
Nowhereman
őstag
válasz
Yutani #16174 üzenetére
No nekem az volt az első csalódásom az UFO: enemy unknown után. Annak a hangulatát azóta csak az UFO alien invasionközelítette meg, de sajnos ezzel is kissé belassultak a srácok...
A mélyen tisztelt kiadóknak a kankóst a valagukba! Eddig potyán volt az abandónián, most meg fizetni kell érte. Lefogadom, hogy a Dosboxos csapatnak egy peták se jut belőle, pedig nélkülük eladhatatlan lenne a cucc...
-
válasz
Ranagol_5 #16175 üzenetére
st pályákat még Én is építettem idén
Nagyon jó játék top10-es, az biztos... nem a grafika számít hanem az újra játszhatóság, olyan 10évig aktív résztvevője volt a játékos óráinkban.
streetrod meg kb 30-40 perc alatt ki van pörgetve, mármint nyertes autó king leverve... már nem akkora buli mint annak idején, bár autókat lehet még nyeregetni, csak ha jól emlékszem akkor limites a garázs kapacitása? Vagy az másik játék volt? Már rég toltam ezt is.re: (#16176) frescho
ezek a steam-es dos-os játékok tartalmaznak egy dosbox-ot is, vagy azon keresztül futtatja a steam maga? Vagy csak egy dosbox-os config file-t mellékelnek meg a játék be van paraméterezve? -
válasz
Yutani #16174 üzenetére
A megoldast a tavvezerelt torpedo jelenti. 5-6 darabbal szepen ki lehet takaritani az utat.
A Steamen vettem meg a komlett sorozatot 4EUR-ert, de az elhagyottak kozott is fent van. Annyit boven megert. DOSbox-ban fut. Nem tudja valaki, hogy mennyi ido utan lesz abandon egy jatek, ha egyaltalan?
-
Yutani
nagyúr
válasz
frescho #16169 üzenetére
Nekem az X-Com: Terror from the Deep (1995) volt az első és egy ideig egyetlen stratégiai játék, amit szerettem. Nagyon frankó hangulata volt a víz alatti terep miatt a játéknak. A hajós küldetéseket viszont kifejezetten rühelltem, meg a bázisokra való behatolás is rizikós volt a lebegő agyak miatt.
Érdekesség, hogy 2007-ben megjelent Steamen több más epizóddal együtt. Otthon meglesem!Aztán jött a StarCraft 1998-ban. Az volt a második, amit nagyon szerettem és sokáig játszottam vele, imádtam a maszek mapokat hozzá, na meg a HunCraft...
-
bacsis
Közösségépítő
Én a K6-III+-os gépem fogom beüzemelni azon fog menni a Gef2MX400-as VGA-n lévő tuner kártya nézem majd a TV2 meg RTL klubot, biztos megy valami karácsonyi műsor, az mellett pedig valamelyik kicsit erősebb gépemen IL2 Sturmovik: Forgotten Btattles-ezni fogok.. háát már az a játék is közelít a retro-hoz
-
Igen, de az SB- k nemcsak a kis erősítő miatt szóltak jobban mint a mai integáltak, a vonalkimeneten is jobbak mert alapvetően jobb a hangminőségük. A Live- on már nincs erőlködő mégis magasan megveri az alaplapiakat.Sőt, viszonylag kis feszt ad le a vonalkimeneten, tehát a legtöbb végfokot fel kell hangosítani eléggé, de sokkal lineárisabb, dinamikusabb, részletezőbb a hangja.Amit viszont végképp nem értek hogy spdif pass esetén is jobb a hangja mint az alaplapi digit kimenetnek
-
válasz
snake1977 #16168 üzenetére
DarthSun: Az mar igen. A nevedet ado jatekkal is mennyi idot el*tam.
Nemreg fejeztem be az X-COM szeriat. kimaxoltam az embereim es legazoltam a gonosz urlenyeket. Az elso reszben mar olyan terminator emberem volt, aki ket kor alatt atfutotta a palyat, a tobbiek meg leszedtek az ellent, ha kellett az urhajo falaval egyutt. Mert mint koztudomasu: "...es akkor befordult a sarkon egy eleriummal toltott raketa..."
-
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
válasz
Nowhereman #16162 üzenetére
Nálam ilyen esetben lehet hogy az előző 34 floppy is "megsérülne"
-
Epic79
tag
Urak! Létezik nyomtató porton (LPT) kommunikáló külső cd író?
-
snake1977
őstag
válasz
frescho #16155 üzenetére
Az XT-ben 20megás volt, de már nem a nagy 5,25-ös hanem a kissebb beépítő keretes seagate
Elpusztithatatlanok voltak ezek, szétszedtem, a tetejét levettem úgy volt az íróasztalomban 2-3 hétig, rátettem a tetejét és gond nélkül ment még vagy 2hónapot nálam, utána lecseréltem egy 40-esre
A turbó sem volt egyszerü, egy időben jumpert használtam, minek kapcsolgassam
Voltak a digit kijelzős házak amin be kellett jumperelni a frekvenciát amit kijelzett, az még szép mutatvány volt leírás nélkül, mert két egyforma kijelzővel nem találkoztam akkoriban.
-
snake1977
őstag
válasz
bacsis #16153 üzenetére
Aztakupoláját..én 2003 vagy 2004-be vettem 20gigás IBM-et ugyanannyiért, 1hét alatt bedöglött, akkor még 1hónap volt a gariztatási időszak, de amint megkaptam a zöld utat a levásárolásra, már 30gigás maxtor-t tudtam venni ugyanennyiért, ennyit csusztak lefelé az árak.
Gban: akkor ezért volt olyan bika a 2.0-ás SB kártyám, még hangerő szabályzó potis volt
-
snake1977
őstag
válasz
frescho #16149 üzenetére
Az első "komoly" vinyóm egy 6,4gigás szörnyeteg volt, amd k6-2 3d 450mhz-s proci, és ali chipsetes alaplap társaságában, ez volt az első normálisabb hdd a kezemben, ezelőtt 1,2gigás seagate volt az első ami nagyobb kapacitású volt egy cd lemeznél.
SBPro..ha visszagondolok sokkal erősebb, és erőteljesebb volt ezeknek a régi ISA-s kártyáknak a hangja, mint a mai integrált vackoké. -
gban
veterán
válasz
frescho #16149 üzenetére
Én is emlékszem amikor átbuszoztam a fél várost mert a másik felében egy boltban csak ezerhétszázvalamennyi volt egy írható CD, máshol meg 2000 fölött adták, értelemszerűen ez mai értéken jóval több. Vettem is gyorsan egyet
Jól meggondoltuk mi kerüljön rá, aztán ment vinyón a kiírandó cucc havernak. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
bacsis #16141 üzenetére
a francba lejárt a szerkesztés de egy másik nagyon vad: 386DX40 5!!!Mb rammal (4X1MB 4X256Kb) és EGA!!!! Monitorral
jahh vágom én hogy az EGA nem tudja a 640X480-at, ezért úgy nézett ki, hoyg a Win95 boot képből semmi nem volt, mikor betöltött a Windows, akkor a kép aránylag rendbe volt, de amint megmozdítottad az egeret, betorzult a kép, megoldás: a gépet/Windowst billentyűvel kell vezérelni így a géphez nem járt az egér
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
snake1977 #16112 üzenetére
Abba több ramnak kellett lennie, 8 megával kiírja a telepítő hogy 12 mega kell neki
De amúgy az a király, amikor a CD vverziós Win95-t telepíted flopy-ról2X csináltam, cirka 20órás feladat volt.. a gép kérte a file-t akkor azt megkerestem egy másik gépen vvalamelyik cab file-ben, szépen kibontottam neki felmásoltam lemezre ment a másik gépbe... jött a következő file... áhh, kemény volt
-
sladka_pani
senior tag
válasz
Murphistic #16136 üzenetére
Ja, az AT tápok ettől nyíródtak ki anno, kikapcs-bekapcs = restart
Aztán csak azt tudtuk hogy nem kapcsol be, szal rossz, kidobni, kuka, venni másik. Nem nálam, de utólag ismerősöktől hallottam, pedig mennyi retro alkatrész megmenthető lett volna
Egyébként látom Prágában élsz, én Szlovákiában, de akkor azt hiszem a 98 SE volt először szlovákra fordítva, itt Win95-öt csak csehül láttam, aztán már csak az internet fénykorában magyarul -
Penyus
senior tag
válasz
Murphistic #16136 üzenetére
Hat, sebessegben is, de itt inkabb a hangtalansag volt a fo szempont. Amugy az otletet az amigaimbol csentem
A kolimi fele gepben a 420as vinyo meg kisse anakronisztikus
-
Murphistic
aktív tag
válasz
sladka_pani #16135 üzenetére
Micsoda véletlen ( bár a neved alapján nem is annyira )...én is cseh Windows 95-tel léptem be a számtech világába 2000-ben. Közben egyik haverom azzal hülyített, hogy a Storno ( Mégse ) gombot csak a legmenőbb programozók merik megnyomni, mert annyira kell vigyázni vele ( az OK-t persze büntetlenül lehet nyomkodni
)
A legemlékezetesebb baklövésem az volt, hogy nem tudtam kilépni egy DOS-os játékból, mert angolul még nem tudtam annyira. Végül a mentő ötlet segített anyutól: számítógép kikapcsol és visszakapcsol ( de vagy fél óráig nem tudtam vele mit kezdeni
)
(#16133) Penyus: Ez az SSD eszméletlen jó ötlet. Sebességben gondolom elég sokat dob rajta, vagy tévedek?
-
sladka_pani
senior tag
válasz
Murphistic #16121 üzenetére
Én sem vagyok túl öreg, nekem 66MHz-s IBM 486-osom volt elsőnek, amit mi is 75ig húztunk
8 rammal (16-ot kapott később) és 800MB körüli HDD-vel, ami kétfelé volt osztva
Win95 csehül
Azon tanultam meg telepíteni, mert folyton kitöröltünk belőle valamit ami kellett a rendszerhez, hisz kevés volt a hely, de hát voltam vagy 9-10 éves? Használtan vettük mi is, már akkor öregnek számított, hisz mindenki Win 98-al nyomta '99 körül. Sajnos anyagilag sem érte meg, mert nem értettünk hozzá, egy vagyont elkértek, de aztán elkezdődött a "karrier" a következő már egy úgymond "korhű", de legalább is megfizethetőbb és gyorsabb gép volt, P150/64ram/2.1GB hdd/4mb vga...
-
kolimi
csendes tag
Hmm.. ?
-
Tom5
addikt
Nincs valakinek eladó laptopja? Olyan P3 1,2 - 1,4 körüli. Olcsón!
-
gban
veterán
válasz
kolimi #16123 üzenetére
Azért nem látja a vinyót mert még nem autodetectes a bios, a régen beállítottat meg elfelejtette.
Ugyanez a floppynál - az alapbeállításon van.
HDD: ott a C/H/S infó rajta, azt kell beírnod a biosba, elmenteni, és látni fogja.
Cylinder, Head, Sector, a többit elsőre ne bántsd.
Ha nem megy, tedd be egy mai lapba, és nézd meg mit ír ki autodetect után a biosban ezekre.
Amíg ki nem kapcsolod.
Mert elemcseréig nem fogja megjegyezni tápellátás nélkül.
Az elem meg ennél még ugye nem gombelem, így forrasztgatni kell gondolom. -
kolimi
csendes tag
még képek a Carry -hoz:
http://noob.hu/2011/12/19/DSCF1098.JPG -vinyó
http://noob.hu/2011/12/19/DSCF1099.JPG
http://noob.hu/2011/12/19/DSCF1105.JPG
http://noob.hu/2011/12/19/DSCF1106.JPG -
kolimi
csendes tag
Sziasztok!
Carry-1 80286
Ha valaki tudna erről némi (bármi) infóval segíteni azt szépen megköszönném:
http://noob.hu/2011/12/19/DSCF1084.JPG
Az előéletéről semmit nem tudok, évekkel ezelőtt kerülhetett hozzám....
Bekapcsol, panaszkodik az elemre, nem találja a vinyót és a dátumon kívül nem enged átállítani semmit.
(miért 'lát mindig 1,2MB ötnegyedes floppy-t?)
Hogyan tudhatnám meg a vinyó beállításait?
Clyn/Head/WPcom/LZone/Sect/Size
?
Bocsi, tudom, láma vagyok.
De annyira megkedveltem a kicsikét, szeretném beindítani és utána eltenni a 'múzeumomba.
Üdv:
Imimég több kép:
http://noob.hu/2011/12/19/DSCF1095_0.JPG
http://noob.hu/2011/12/19/DSCF1096_0.JPG -
Murphistic
aktív tag
Hogy ne csak off legyek: Nekem az első gépem egy Siemens Nixdorf volt. Pentium I 75MHz, overdriveval 90MHz-en, 20 MB RAM, 540 MB WD HDD és Windows 95 ( ezzel ki is tűnik, hogy milyen fiatal vagyok
) . Bár a gép használtan került hozzám még mindig megvan és a WD hangja mindenért kárpótol
.
-
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Yutani #16107 üzenetére
Köszönöm a leírásodat! Végülis a VIA chipsetes mellett döntöttem. Valaki a hardveraprón is árult ugyanilyen típusú chippel és arról jó vélemények voltak a kommentek között. Jövő héten talán sikerül beszerelnem az alaplapba.
Ebay sajnos nekem drága mulatság lenne, az egyenleg feltöltése miatt, ezért inkább maradt az egyszerű üzlet, így kb. 5000 Ft volt egy molex-sata átalakítóval és egy SATA kábellal együtt. -
Fenyő
őstag
válasz
DarthSun #16113 üzenetére
Köszi
, érdekes, hogy ua. vinyóval számolva a 386dx-40 és 486SX-25 között csak 10k+fa különbség van, míg 386sx és 386dx között 18k+fa, nekem nagyobbnak rémlett a dx40 és sx25 közötti árkülönbség mivel 486 alá a lap is jóval drágább volt, egy korabeli Budapest piacos árlista milyen jól jönne most
-
snake1977
őstag
válasz
frescho #16109 üzenetére
Én csak a gyakorlati oldalát láttam akkor, 75-ön darabos volt a játék, 100-on viszont hasított, és sokat számított a win95/98 sebességében is, igaz win98 alatt főleg a memória volt a meghatározó tényező (persze akkoriban mikor kiadták a 98-at), 32mb vagy több rammal gyönyörüen futott már. Egy 8mb rammal ékeskedő 5x83 133-asra 320megás hdd-re telepitettük először a próba verziót, mintegy 1,5órán keresztül.
Persze csodáltam akinek akkoriban egy 166-os netán 200 vagy 233-as mmx jutott, az első K6-2 3D szériás amd procikról nem is beszélve. -
djculture
félisten
Új intel lapokon már ps2 nincs sima pci se,soros párhuzamos port szintén.Ide, floppy nincs. Most szerzek én is egy pciex idés kártyát mert más alternatíva nincs
-
Fenyő
őstag
válasz
frescho #16106 üzenetére
Ok akkor majd nekiállok, arra gondoltam, hogy ki lehetne bővíteni 386SX és DX 40-el is, mint az akkori középkategória versenyzői (tehát akkor 386SX-40, 386DX-40, 486DLC-40 és 486SX-25 lenne a tesztben), csak jó lenne egy akkori árlista is, hogy ne csak puszta teljesítmény alapján lehessen konklúziót vonni, hanem ár/érték arány alapján is.
-
snake1977
őstag
Eeegen, jó kis gépek voltak ezek, én még floppy lemezekkel szaladgáltam játékok után, mekkora flash volt mikor az első cd meghajtóm (2,4x sony) meglett, a diablo CG animációját nézve tátva maradt a szám..
Az iDX-2 66-os procim simán elvitte a 80mhz-et, a p75-ösöm pedig azt hiszem a 100-at, milyen komoly gyorsulásnak számított az a pár mhz..
Aztán ott volt még az amd csodafegyvere az 5x86 133-as processzor, ami sok tekintetben (és egy jóféle alaplapban) már megközelitette a p75 szintjét.Szerk.: Silicon image sata kártyát én sem javasolnék, nekem 2portos sata raid van belöle, nem bootol, csak win alól driverezve hsználható.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Murphistic #16088 üzenetére
Nekem Sil3512 chipes vezérlőm van egy Asus CUV4X-ME lapban (P3), erről tud bootolni, egy SATA1 Samsung 120GB-os vinyót használok rendszervinyóként. Ez csak 2 db SATA1 portot támogat. Ilyen a kártya:
Nem volt vele gondom, bár sokat nem használtam. Itthon kb. 3500 Ft-ért lehet kapni, Ebayről sem olcsóbb most.
Viszont ha VIA, akkor van 7 USD-ért (postával együtt) SATA+IDE kártya, azaz 1600 Ft-ért az Ebayen: LINK
Szerintem ennyiért nagyon megéri, filléres cucc. -
Gepet boltba becipelni es a kartyakbol az eladoval egyutt valogatni megfizethetetlen. A teljesitmenye baromira erdekes volt, a DX2-66 es DX4-100 kozott ingadozott. De ebben benne volt az is, hogy a lap nem volt eppen csucskategorias.
Sxzerintem ilyen teszt mindenkit erdekelne.
-
Fenyő
őstag
válasz
frescho #16104 üzenetére
Mi is ilyen 3/486 kombi lappal kezdtünk, kezdetben 386dx-40-el, majd később bővítve lett i486DX2-66-ra, igazából szintén Cyrix DX2-80 lett bele szánva (mivel jóval olcsóbb volt és teljesítményben kb ugyanott volt mint az iDX2-66), de a lap nem ismerte fel, úgyhogy 1 az 1-be el cserélve egy használt iDX2-re.
Na igen a korai VLB kártyák nemigen mentek 50-es FSB-vel, gyakran még 40-en se wait state nélkül, nem ártott előtte tesztelni, hogy az adott kártya megy-e a céllapban.
Cyrix procik teljesítménye elég ingadozó volt, vmiben jobb volt, vmiben sokkal gyatrább mint a konkurencia hasonló kategóriás versenyzője. Mondjuk van Cyrix 486DLC-40-em, meg i486SX-25-öm is (az más kérdés, hogy röhögve megy 40-en is), szóval ha van rá igény lehet csinálok egy gyorstesztet velük. -
Egyik hetrol a masikra ugrott 2500-rol 4k-ra. Hosszu evekig volt 386sx-em, de a vege fele (cca. 96) mar igen nyogvenyelos volt.
A DLC szerintem alulrol karcolta a 486SX33-at, ha jo lap volt alatta. DX2-bol egy Texas 80-at futtattam 100-on egy 386 kombi/upgrade alaplapban. Csak a VLB kartyak nem akartak birni a tempot. -
Fenyő
őstag
válasz
frescho #16102 üzenetére
Igen emlékszem 4 ezer Ft 1 Mega Ram, az mai áron kb 25 ezer Ft lenne, ilyen szempontból talán kicsit kímélőbb megoldás volt 386sx-et venni (ha lassacskábban is, de ezen elfutogatott minden, gyakorlatilag az akkoriban kijött programok jó részének már 386 volt a minimum, a 286-os bár még nagyon sokan használták leáldozóban volt), mert abba ugye a 16 bites membusz miatt elég volt 2-esével pakolgatni a ramokat, szóval kezdetnek elég volt 2 mega, amit aztán később lehetett még bővíteni.
A DLC is jó volt, de sok régebbi lappal nem ment (szóval régebbi rendszerek upgrade procijaként nem vált sikeressé), bár ha vki újonnan vett gépet mindegy volt, a 486SX-nél, amivel szemben pozicionálva volt, jóval olcsóbb volt és az esetek többségében hozta is 486SX-25 szintjét, meg ugye sokkal olcsóbb volt hozzá a kooproci is, talán ilyen Cyrix 486DLC 487DLC kitet is kínáltak kedvezményes áron, ha jól rémlik (bár végülis akármilyen 387dx-el együtt tudott működni, de a Cyrix volt a leggyorsabb).
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest