Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• frescho

addikt

válasz ata99 #114850 üzenetére

Nem helyre lettél rakva, hanem ki lettél igazítva. A korabeli újságokban is sok hibát lehet találni. A vasfüggöny miatt korlátozottak voltak az információk. Senki feje sem káptalan és érdemes néha visszaolvasni. 5-8 éveket nem illik tévedni egy olyan iparnál ami ennyi idő alatt komplett szériákat cserélt le. Ha megnézed néha 2-3 hónapon vitatkozunk, hogy mikor jelentettek be valami és mikor volt elérhető. Például az 1GHz-es P3-mon csak mosolygok, mert annyira korán jutottam hozzá, hogy senki sem hiszi. Pedig biztosan tudom, mert alig 2 hónappal előzte meg azt, hogy megismertem a feleségem. Márpedig ilyet nem illik elfelejteni :D

Pár példa mi előfordul, mert az emberek a saját emlékeik is megcsalják: A 82-ben megjelent C64-et jó gépnek mondják a 80-as évek végén. Akkor amikor már bőven voltak itthon is Amigák, amik 85-ben tették elavulttá az öreg C64-et. A Z80-at a 90-es évek elején tanulva akkor is jónak gondolják, közben akkor már csak egy jó tanulópálya volt. Hasonlóan túlzás amikor a túl későn megjelent EP128-at, vagy az alkatrésztemető TVC-t tartja valaki szent grálnak.

Persze érthető, hogy megcsalja az embert az, hogy mikor jutott hozzá valamihez, vagy tanulta, de a szubjektív élmények és a tények között nagy az eltérés.

arn: a japok akkoriban nem szarral gurigaztak. Ha valami kaphato volt a vilagban, gyakran ott jelent meg eloszor.

:K Ez később is igaz volt, onnan szereztem AM3+ lapot hónapokkal az FX-ek megjelenése előtt.

Új hozzászólás Aktív témák