Hirdetés
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali fotós kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Philips LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
raidx
őstag
Kapható dokkoló amibe egyszerre 4 HDD is mehet. Igaz, USB 3-as és közel 30-E Ftt.
Egy kis cég egyik irodája az alatta lévő telefonközponttól gyulladt ki. Pontosabban a szobán áthaladó telefonkábelektől. A villám valami postai kütyübe csapott bele és ők itták a levét, náluk sült ki. Persze a teljes központ is kukába végezte!
-
-
iMaverick
addikt
A router-be nincs bedugva az internetszolgáltató kábele? A kazán túlfeszvédő mögött volt? A tévébe be volt dugva valami jelkábel, gondolom a beltéri felől jövő jellel... Elvitatkozhatunk itt, de a vége mondjuk akkor is az lesz: elszállt egy csomó ketyeréd.
Mondjuk nekem még eddig ezek szerint mákom volt! Van odahaza túlfeszvédő és szünetmentes is, de ezek szerint lehet sz@rt sem érnek... (Pl. APC a szünetmentesem.)
-
Rick4
félisten
válasz
iMaverick #8591 üzenetére
A router felől jöhet az áldás, de honnan? A kazánom nincsen az otthoni hálóra kötve, mégis megadta magát, viszont a mikró, a két tévé, a thome belréti egység, meg egy csomó dolog nem problémázott, ami meg meg akart halni, az meghalt a konnektorba dugva, pont ugyanúgy, mint a szünetmentesre és a túlfeszvédős kábelre aggatott cuccok. Szóval ez így jött ki és kb ennyi.
Visszatérve a topic témájához, mondjatok valamit a Zotac AD12 nano gépről E2-1800-as procival szerelve.
-
iMaverick
addikt
Nem kötekedésképp, de az rendben van, hogy az eszköz szünetmentes-túlfeszvédő mögött van, ha pl. LAN kábelen átmegy rá a feszkó a router felől...
A fí-relé pedig érintésvédelemre van kitalálva, persze attól még igaza lehet a cimbidnek, majd utánakérdezek én is (van pár villanyszerelő ismerős).
-
MZperX75
addikt
Nem működött megfelelően! APC szünetmentesem nem mindegyik kimenete védett!
A Kínai gyártmányú hosszabbítók nem megfelelő szabvánnyal készülnek sajnos,nem mindig jók.Egyébként villámcsapás áldozata lettél,erre jó volt a mondandóm,nincs ellene hatásos védelem ill,van mindent kihúzol a konnektorból viharban!
-
Rick4
félisten
válasz
MZperX75 #8588 üzenetére
Ha elolvasod a hozzászólásokat (amire már egyszer kértelek) azt olvashatod, hogy ilyen hosszabbítóm is volt, szünetmentesem is volt. Mégse ért semmit.Még a szünetmentesek közül is elfüstölt az egyik... Na, hagyjuk a mellébeszélést, erről itt ne beszéljünk tovább. Köszi!
-
MZperX75
addikt
Arra jó megoldás lehet egy sima ,túlfesz védelmes hosszabbító is kb 3-5ezer Ft-ért.
A villám is tulfesz lökést csinál a hálózatnak,csak azt szinte semmi sem védi le!
Max ha 2 házzal arébb vág be akkor leht ellene védekezni,A számítógépednek egy jó Szünetmentes táp is elégséges lehet. -
Rick4
félisten
válasz
MZperX75 #8586 üzenetére
Itt ha végigolvasod amit írtunk, szimplán arról volt szó, hogy a hálózaton a 230V helyett bejött a túlfesz, ez lehetett 300-400V is. Erre mondta az emberem, hogy ez a fi relé jó lehet, és az én esetemben jó lehetett volna, hiszen eleve másodlagos villámkárról beszéltünk. Ennek a kivédésére Senki se mondta, hogy a házamba csapott a villám, ha leég, de van egy fasza villanytúlfeszes megoldás, azzal se sokra megyek....
-
-
MZperX75
addikt
válasz
radi8tor #8581 üzenetére
Közvetlen villámcsapás esetén semmi sem garancia!
Ezt azért szögezzük le,tulajdonképp nincs megfelelő védelem ,ha közvetlenül a lakásba vág bele a villám,inkább csak szerencse.1-2millió Volt az már nem kicsi(általánosan napsütésben a levegő átütési szilárdsága 25KVolt/cm,párás időben (mikor villámok is gyakoribbak) 5-6KVolt/cm-is.
1-2millió Volt esetén ezt könnyen kiszámíthatjuk!Száraz időben ez 40-80cm is áthúzhat(akár 1m is lehet)
Na most ez ellen védelmet csinálni? Nem könnyű.Egy kis ízelítő,nagyfeszültségű trafóállomások ,ki és be kapcsolásakor fellépő jelenségekre,és ezektől egy Villám nagyságrendekkel nagyobb lehet!
A mikrókisülések is veszélyesek lehetnek.
PL: Ha feltöltődik a ruhád! És egy kis mikróáramkörben záródik utána a kisülés.
Tönkre teszi akár Computeredet is.
Ezért nagyobb vállalatoknál ,ha linoleumos a burkolás ,minden ajtózár földelve van,lehetőség szerint(mindig) Az elektromos ajtónyitást ,riaszókat tehet tönkere az ilyen pár 10ezer Voltos kisülések,Mivel az integrállt áramkör szilícium lapkáiban kis kráterként sül ki!
Üdv! -
radi8tor
MODERÁTOR
Nem akarom nagyon szétoffolni a topicot, de villámvédelem az külön szakág.
Egy villám védett szünetmentes vagy elosztó nem óv meg semmitől.3 szintje van a villámvédelemnek (az első a szolgáltató részén van). Utána kell egy szintnek lennie az elosztószekrényben és a harmadik szint MINDEN fali dugaljban van.
Csak akkor van értelme, ha ezek adottak. -
Patice
nagyúr
Nagy felbontású zene lejátszással kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Foobar2000-el próbáltam tegnap (SACD.iso) és 70-100%-ra lötte a procit. Priorizálnom kellett a folyamatot, hogy ne szaggasson.
Vagy valamit szarul állítottam be a Foobar-ban?
-
raidx
őstag
-
Rick4
félisten
A biztosítás nem fizet erre, ugyanis nem hozzánk csapott be, hanem valahol a 220-as vezetéken jött be, ezt másodlagos villámcsapáskárnak hívják, amire az kell fizessen ahonnan ez jött, ebben az esetben ez a démász lesz.
Másnap reggel a csengőkapcsolóm közepét a faltól 3 méterre az árokban találtam meg..Azért nem minden, de az adataimnál található dolgok nagy része igen, bekerült a listába egy Beretta 24KW-os kombi kazán is, de két gép, a nas, a (140K-s) műholdvevő, a házi videofelvevő tényleg odavan. Tegnap tesztelgettem, még a pci porti kártyák egy része is totál zárlatos.
Szóval most épp itt a megfelelő alkalom egy ilyet kifogni, vagy szimplán valahol megvenni. Egy ilyen Asus- Asrock- Gigabyte között van érezhető- mérhető különbség az áron túl? Mindenképp jó lenne pci slotos változat, mert valahogy még mindig nem hiszek abban, hogy egy alaplapi hangkártya a közelébe tud érni egy audigy hangjának.
-
Rick4
félisten
Srácok, tegnap este egy vihat közepette jött az égi jel, hog yideje gépet váltanom (meg kazánt, meg nas-t, meg műholdvevőt, meg a többi elektronikai cuccot amit megcsapott kissé az áram) és ez a brazos dolog tetszik, van itthon egy asus C60-as noti ,meglepetés a tempó, elég is ide. Adott a codegen MX-31-A2 miniITX ház, abba vagy ugyanolyan méretűbe szeretnék valami jót pakolni. Melyik a tuti most? Asrock E350M1 elég korrekt a 23 ezres új árában.
-
raidx
őstag
válasz
zhagyma #8569 üzenetére
Egy ismerősöm is nekiállt hasonlónak. Régen találkoztunk így nem tudom elkészült e már vele? Az övé MiniITX laphoz készült és a doboz alja kivételével hűtőborda az egész. Frontend és a hátsó ablak szépen kimarva. Akkor meg állt vele mert eredetileg E350-hez kezdte de úgy döntött megvárja a Llanot. Ígért képeket de amikor utoljára kerestem épp Marokkóba volt.
-
raidx
őstag
-
PeterPH
senior tag
Csendes 4cm-es ventillátorok: link
Ugyan nekem passzív ASUS-om van, de akinek zajong, az vethet rá egy pillantást. -
raidx
őstag
Nekem jelenleg két HDD és a régi HP szkenner van rajta USB-n, próbáltam még webszervernek is azt is bírja. Nyomtatószervernek is kifogástalan a többi mellett csak torrent kliens ne fusson rajta.Ja! a mai egybe cuccokból csak a nyomtatót tudták eddig szóra bírni a szkennerét nem. Működik a médialejátszója is csak kicsit lassan térképezi fel a könyvtárat (uShare és mini DLNA). Itt a PH Blogon vargalex buildel rendszeresen egy OpenWRT-t jól össze van rakva és könnyű kezelni. Az atomos fórumon van egy fiú aki csinált egy szuper egybe gépet GSEJT lappal. Wifi, router, NAS, DLNA, szóval ami kell. Szépen meg is csinálta, kicsit sokba is került mert igényes a fiú.
-
Patice
nagyúr
Én is kacérkodtam a gondolattal, hogy majd a routeremet (szintén TP-Link 1043ND) "megokosítom" és az lesz a letöltőgép meg a NAS is.
A hozzászólásokból, fórumos infókból merítve elvetettem az ötletet.
Inkább maradjon csak router, annak teljesen jó, ha másra nincs befogva, akkor stabilan teszi a dolgát.
Torrentezésre inkább a gépem vetem be ,ezért váltottam most Brazos-ra. A médialejátszást, meg a médialejátszómra bízom.
Még egy NAS lesz az, ami jön a hálózatomba, aztán (talán) elleszek egy darabig.
Mindezt lehet akár egyetlen egy gépben is meg lehetett volna oldani. Csak sajnos elég kényelmes vagyok (+ család).
(#8562) canniball:
Használtam USB-n is (laptop teljes kiürítése, kb. 3 órán át tolta, semmi gondom nem volt.), most meg a gépemen lóg eSATÁ-n. Tegnap megint másolgattam vele, nem volt szintén semmi ilyesmi problémám. Egy WD 320 gigás Raid Edition vinyóval + Asrock lap + belül 1 TB-os Samu vinyóval (mindkettő SATA2-es csatolójú) 50-45 MB/s-el tolta át az adatokat.
-
raidx
őstag
Lassan egy éve nyűglődtem hasonló hálózatmegszakadási gondokkal. TL-WR1043ND router, gyári és OpenWRT firmware, router csere. Semmi nem oldotta meg. Végül rájöttem és azóta nincs gond. A Routert azért vettem, hogy az OpenWRT segítségével ő lessz a torrent letöltő de nem volt OK! Akkor próbálkoztam a Tonido torrentjével ami szintén nem volt OK. Végül az egyik gépre felraktam az uTorrentet és azóta nincs baj. Valamiért a TPLink routerek nem szeretik a linuxos torrentet vagy a szolgáltatók, de ennek nem találtam nyomát. Az EU WhiteBox mindent rögzít! De ez a galiba nem csak nálam jelentkezett, Főleg a TL-WR1043ND de más TPLink routeresek is panaszkodnak.
Ja! Volt T..-s optikai, most DIG 20/10 van. Előtte a Netgear roterrel sosem volt gubanc. Igaz nem is töltött le!
-
Patice
nagyúr
válasz
MZperX75 #8559 üzenetére
Én ennek a külső háznak a korábbi változatát használom már 3 éve. Ugyan ilyen eSATA + USB 2.0 csatolókkal + külső táp. Szerintem az utód is hasonlóan jó minőségű és az ára is rendben van.
(Gyári leírás szerint a dobozban van eSATA kábel + Hátlapi kivezetés is, ha a gépeden nem lenne eSATA csatoló.)
Nemrég beszereztem egy HDD dokkolót is. Szintén USB2.0 + eSATA + külső táp. Árilag szintén rendben van. (Csak USB kábelt adnak hozzá!)
-
MZperX75
addikt
Revoltec külső 3.5"HDD tároló saját táppal,lehet USB2.0 vagy Firewire,vagy E-sata-n csatlakotatni,nekem e-satán megy ,ki be kapcsolható,és jól néz ki,megbízható aluból van saját táppal! A HDD cserélhető akár 2Tera-s is belemegy,aránylag sokat bír.
Ára 10körül van!
JA hogy dokkoló kel neked! az más........
-
-
ooszi
senior tag
egy fontos kerdes, ki miben tarolja a vinyot, nekem egy olyan kulso tarolora lenne szuksegem amit ki be lehet kapcsolni, csak akkor mukodjon a vinyo ha hasznalni akarom.
-
ooszi
senior tag
Sziasztok.
Asrock E350M1, 8GB DDR3 1333MHZ, Win7 64 Prof.A problemak:
1: a netes kapcsolat megszakad egy ido utan, vezetekes, ki be kapcs. es utana megint mukxik.
2: en mar ki probaltam minden lejatszot, es szagatnak az mkv fajlok, nezhetelen, mondjuk annyira nem izgat mert BD rip es filmeket nezek. -
Patice
nagyúr
A RAM-okat csak szimpla csatornán képes kezelni, azaz dual-os KIT-et nem érdemes csak ezért venni. Beletehetsz egy ilyen KIT-et, akkor csak simán összeadódik a mennyiség, de csak akkor kezdi majd el használni a második modult, ha az első "megtelt".
1x4 GB is teljesen jó, de ha találsz olcsóbban 2X2 GB-os KIT-et, akkor az sem gond.
(Nekem is ilyen lapom van 1,5 hete kb. Amikor rendeltem, akkor akciós volt a RAM, amit vettem mellé. 8500-ért nem hagyhattam ott
)
Kipróbáltam a lapohoz adott CD-n található Xfast RAM progit is. Kíváncsi voltam mit tud. RAM Disk-et kreál a gépen, max. 3 GB-osat, de tök könnyen konfigolható.
-
raidx
őstag
Minden további nélkül lehet USB-ről telepíteni rendszert. Az MS-nek is van progija ami átteszi a telepítőt USB-re. De sok van belőle: [link]
A nem SATA cuccost csak megfelelő adapterrel tudod csatlakoztatni. Lehet kapni nem drágán ATA-SATA to USB kábel + táp. [Például]. Ezzel 2,5", 3,5", ODD ráköthető USB-n keresztül. Ár szempontjából nem a linkelt oldal a legjobb! -
st6969
őstag
Sziasztok,
Asrock E350M1 USB3-as alaplapom van, lehet USB-ről oprendszert telepíteni? (még sose csináltam)
Illetve régebbi slim notebook DVD-t rá tudok kötni (nem SATA-s)?
Ez a lap kezeli a RAM-ot DUAL-ban, megéri 2x2GB KIT-et venni, vagy inkább 1x4GB?
Köszönöm -
MZperX75
addikt
Igen működött HibridCFX HD6450,de max 10% gyorsulást könyvelhetsz vele,viszont a fogyasztás+20W volt !egy-egy játék aminél gyorsult ,sokat az a COD sorozat MW1-2,Black ops stb.
1024x768low 27-30fps-ről 60-70Fps-re.
(tehát HalfLife motoros gamesok igen gyorsulnak) egyébként CPU limit van sok játéknál(mindnél)
-
Patice
nagyúr
válasz
#68216320 #8541 üzenetére
YT alatt OK a hardveres gyorsítás, be van pipálva ellenőriztem.
Szabad RAM szerintem nem lehet gond, mert 8 GB-al etettem meg.
Mondjuk a telepítgetést nem sokszor kell megcsinálni, úgyhogy a későbbiekben ez nem lesz nagy probléma. Valamit valamiért (lassabb gép, de alacsonyabb fogyasztás). Majd igyekszem hozzászokni.
(Kár, hogy egy Llano-t nem lehet annyira alulfeszelni, hogy a 60W-os táp elbírja a rendszert vele együtt.)
Adattároló: a rendszer egy 64 GB-os (830-as) Samu SSD-n van, kb. még 40 GB szabad hellyel.Esetleg ha csinálnék RAM Disk-kel egy meghajtót és oda "kesseltetném" a Tűzrókát, akkor lehet hozna valamit rajta? (Kipróbálom...)
(#8543) radi8tor1:
11.4-es Flash van most fent, kipróbálom majd munka után a 11.2-essel hogy muzsikál. Köszi!
-
törölt tag
Youtube alatt ellenőrizd a flash playert, hogy a hardveres gyorsítás be van-e kapcsolva. Jobb bomb/beállítások.
Amúgy nem tudom mit értesz lassúcska telepítésen, de:
1. A CPU része lassabb, mint egy normál gépé, amit az csinál tovább tart. Pl. kitömörítés a telepítéshez
2. Szabad RAM kapacitást érdemes ellenőrizni, hogy nem az fogja-e vissza a gépet
3. Adattároló telítettsége, sebességeCsak tippek...
-
Patice
nagyúr
Bocsi!
Win7 64 bites OP rendszer, Firefox legújabb, Médialejátszó? Böngészőben ugye Adobe Flash Player 11.4
Amúgy MPC-HC-vel (x64) vinyóról nincs semmi gond, megy a DXVA, akadás mentesen mennek a filmek, szépen lehet tekerni is, az sem gond, simán viszi az IGP.
Csak a netezéssel vannak gondjaim.
(Plusz programok telepítgetése lassúcska nekem, főleg, ha becsomagolt állományból kezdi a gép.)
-
Patice
nagyúr
Sziasztok!
Nemrég beújítottam én is egy Asrock E350/USB3-as lappal, tegnap végeztem a telepítgetések nagy részével, + beállításokkal.
Pár problémám azért akadt:
Nektek is 100%-ra ugraik a proci bármilyen kicsit is számításigényesebb feladattal találkozik? (Vagy csak ki kéne kapcsolnom a C'n'Q-t?)
Vagy nem vettem észre valamit?YouTube-ról a flash videók akadnak, pedig a legfrissebb van fent + Direct X-ből is a 11-es, hardveres gyorsítás bekapcsolva. Ez mitől lehet? Mégsem gyorsít a VGA? Proci ilyenkor is 90-100% között ugrál. Miért nem a VGA-t használja ki?
Böngésző is elég akadós, sokáig töltöget. RAM Disk lehet segítene rajta?
RAM-ok 1333 MHz-en ketyegnek, lehet húzni kéne rajtuk picit?
Vagy vannak még trükkök, amivel tovább lehet még optimalizálni a Brazost?
Más alaplapokkal is csinál ilyet?
Félek attól, hogy nem jól választottam meg az igényeimhez az új gépemet.
A válaszokat előre is köszi! -
szotadi
tag
Nem próbáltam, korábban kaptam ezt a prohardveres linket még itt a fórumon.
"A PCI Express portba helyezhető Radeon HD 6450 az AMD érkező 11.4-es Catalyst driverével hibrid CrossFire módban is alkalmazható a Brazos platform mellett, vagyis az APU-ban található IGP és a Caicos GPU képes összedolgozni a játékok futtatásánál."
Biztos működik. -
syler123
veterán
Érdekes, xbmc és splash alatt színhiba. MpHC alatt tökéletes kép, de nincs dxva.
-
syler123
veterán
Nah ezt meglesem én is.
-
törölt tag
válasz
syler123 #8530 üzenetére
Én is gondolkodtam egy másik VGA-n, amig ki nem derült, hogy csak memória miatt nem tudott rendesen lejátszani filmeket. Pl. killa sample-t és dvb tv műsorokat. Utóbbit sajnáltam volna. Aztán megoldódott ez is. Nem tudom win alatt próbáltátok-e nézni a 10bites filmecskét, de linux alatt még elég problémás a driver. Későbbiekben várhatóan ez is javul majd. Lehet megoldják majd ezt is valahogy. Sok van ebben a kis konfigban. Kérdés persze, hogy mielőtt elavul és van még valami támogatás rá, mit hoznak ki belőle a driverek.
-
syler123
veterán
válasz
#68216320 #8527 üzenetére
Akkor venni kell nvidia kártyát, oszt ennyi. Én nem vágom fel az ereimet, és szaladok venni másik gépet, mert a 10bit color-t nem ismeri, azt sem tudom ez mire terjed ki.
Egyik xbmc-s variáns még a 4k-hoz is jó Brazos alatt. Persze én azt is feleslegesnek tartom, de hátha valakinek szüksége van rá.És még én vagyok mérnök infós
, miket nem tudok. Bár ilyenről nem is kell tudnom. Annó egy monitoromról írták, hogy 16000k szín, az 24 bit, azóta ezt fel sem tüntetik.
-
raidx
őstag
Lejárt az időm!
Az a legérdekesebb, hogy Operába Youtubon simán szépen megy a film! [link]
Akkor szerintem itt nem a Brazos a hunyó!
-
raidx
őstag
Kíváncsiságból kipróbáltam "[Ez] szintén nem megy" és nekem se megy! Olyan a kép és a hang mint egy diavetítés. Ilyennel a kezdetek kezdetén találkoztam mikor ismerkedtünk a Brazos lehetőségeivel és nem tudtuk még rendesen belőni. Lejátszáskor a Proci dolgozik! Nincs hardveres gyorsítás.
-
törölt tag
Nekem Gigabyte GA-E350N-USB3 lapom van. Ebben alapból lehetett választani 1024MB-ot a VGA-nak. Mondjuk nem lényeges, mert 512MB-al is szépen ment, egyedül a 256MB VGA RAM volt kevés neki, de az is csak linux alatt. Win7 Ultimate alatt szépen vitte a killa sample-t 256MB-al is.
Én HTPC-nek használom, ezért Ubuntu Linux alapon oldottam most meg a rendszert, a kezdeti Win7 helyett. Két megoldással is tökéletesen vitte.
1. XBMCBuntu-t letöltöttem, ami egy kész ubuntu alapu rendszer az XBMC HTPC szoftverrel. Ebből a 12.04 PVR Alpha Release V2-t töltöttem le, mert az alapból támogatja az XVBA-t, ami kell a hardveres gyorsításhoz. Illetve PVR verzió, vagyis mellé feltelepítve és beállítva a MindigTV műsorait is tudom nézni vele. Ezzel is ment a killa sample szépen (VGA RAM >= 512MB)
2. Az itt lévő leírás alapján egy 64-bites Ubuntu alapot dobtam össze az XBMC PVR-el együtt. Mellé feltelepítve TVHeadend, Samba, Transmission, stb. Ezzel is tökéletesen megy a killa sample (VGA RAM >= 512MB)
Ennél a megoldásnál, amit jobban preferálnék, még meg kell oldanom a TV2, RTL Klub alatti hangot, mert valamiért nincs. AAC kódolással adják és nem akar megszólalni. A többi, ami DolbyDigital v. MPEG az működik.VLC-vel és más programokkal nem próbáltam a lejátszást, mert mint írtam HTPC-nek használom.
-
raidx
őstag
válasz
#68216320 #8499 üzenetére
Nekem Autora volt állítva a VGA memóri és ma egy filmnél én is belefutottam, hogy időnként remeg, kockásodik. Eszembe jutott amit írtál és fix 512-t adtam a VGA-nak majd ismét elindítottam a filmet ami simán szépen ment. Nagy ritkásan régebben is előfordult a hiba és én a nem tökéletes filmre gondoltam (tévesen). Valamiért elkerülte a figyelmemet az utolsó BIOS frissítésekor, hogy megnézzem a VGA beállítását.
-
raidx
őstag
válasz
syler123 #8505 üzenetére
Épp ezeknek az olcsóknak tulajdonságuk a nagy hibaszázalék. Elveszik a két állapot közötti különbség a műszer pontatlansága miatt.
Esetleg, ha valakitől tudsz kölcsön kérni.
Ha veszel, akkor is úgy érdemes használni, hogy előtte pár ismert értékű fogyasztót megmérsz és átlagolod a hibát/eltérést. Legjobb a halogén izzókat méregetni azok közelebb állnak a valósághoz de vedd be a vasalót is.
Sok esetbe rá is írják a papírjára, hogy 15-25% pontosságú a kütyü de el is hagyják, hogy biztosabban megvedd. Találkoztam már a T-s boltba 35%-ossal is 2700 Ft-ért. Általában a kis tartományba pontatlanok legjobban ami épp kell!
-
syler123
veterán
A "nem lényeget" arra írtam, hogy valószínűleg 800mhz-en 0,86V-on 60%-os terheléssel sem fogyaszt annyit, mint 1600mhz-en 1,1-2V-on 20% terheléssel. Mondjuk ez érdekelne, tényleg melyik módban fogyaszt kevesebbet. Hiszen 800mhz-en magasabb a cpu terhelés, de a feszkó stb alacsonyabb.
Fogyasztómérőre:
Akkor nem veszek, pedig van már 3k-ért is, de ha pontatlan, akkor semmi értelme.Jah és hogy lehúzzak mindent a hálózatról az nem lehetséges, házunk van, nem lakás, 2 fagyasztó + hőtő stb, + temérdek elektromos kütyü. Mindez elosztva pince stb, annyit nem ér az egész.
-
csongi
veterán
Sziasztok!
E350M1 asrock laphoz érdemes feltenni az 1,7-es biost?
A másik problémám a GPU DXVA támogatása. Sajnos olyan mkv filmekkel találkozom amiben nincs benne ez a támogatás. Ha betennék egy VGA-t akkor ez a problémám megoldódna? Melyek azok a kártyák amik mennének Hybrid Crossfirbe? -
törölt tag
válasz
syler123 #8500 üzenetére
Szerintem jobban jársz, ha a neten keresel brazos teszteket, ahol a rendszer fogyasztását is mérik. Gondolom egy informatikával foglalkozó magazin bevásárolt valami minőségibb műszerből. Valószínűleg közelebb jutsz így a valós teljesítményhez, mint vásárolva valami vacak fogyasztásmérőt, amik alacsony terhelésen össze-vissza mérnek.
-
raidx
őstag
válasz
syler123 #8500 üzenetére
Az olcsóbb fogyasztásmérők sok esetben elég pontatlanok. Ha ki fogsz egy gyengébbet szinte saccolni lehet vele csak ebbe a tartományba. A pontosabb készülékek meg áruk miatt nem éri meg, húszezres lap mellé egy egyszer használt tizenezer Ft-os kütyü nem a legjobb befektetés.
"Persze ilyenkor nagyobb a cpu használat, de gondolom ez nem lényeg"
De lényeg. Ha dolgozik fogyaszt is ha kevesebbet is mint full órajelen.
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
syler123 #8500 üzenetére
Ha csak ezért akarnál venni, totál felesleges (szerintem) - olcsóbb ha megméred, hogy mondjuk 5x mennyi idő alatt fordul körbe a tárcsa, ha csak a brazos van a vill. hálózaton és kiszámolod. Ezt eljátszani terhelés mellett is. Gondolom úgyse nézegetnéd naponta a fogyimérőt - nem mellesleg úgyis az óra után fizetsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Formula-1
- Projektor topic
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Microsoft Excel topic
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest