Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- DUNE médialejátszók topicja
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz
Yodafon
üzenetére
Ez attól függ milyen házad van /elfér-e. Itt sokan használták Alpenföhn Ötzi-vel, olvass vissza / keress rá.
Én csak ventit tettem nagyobbat, mivel el sem férne nagyobb borda a ViaLan EPC3-ban. -
syler123
veterán
-
syler123
veterán
válasz
misimagaki
üzenetére
Az teljesen normális ennél a procinál. Intelnél van ilyen 30fokos idle...
-
syler123
veterán
Végül Linuxot nem is próbáltad?
Filmek alatt van hardware gyorsítás, mert 1080p film alatt 10-12% a cpu használat. Youtube alatt nincs. Most fogom kipróbálni a Chrome-ot hátha ott menne.
Azért látszik a különbség Chrome és WIn között. Ezt a "38-44%"-os proci használatod hol mérted, netezés közben? -
syler123
veterán
Az a lényeg hogy az Openelec-el kell kezdeni, mert nagyon mocsok a telepítője, legyalul minden vinyót, ami a gépre van kötve (úgy is jó ha lehúzod a vinyókat és csak a 2 pendrive van a gépben). Tárhelyigénye körülbelül 130mb, szóval kicsi pendrive is elég neki. Ugyanúgy kell neki telepítő pendrive, tehát kell 1 amivel telepítesz egy másikra, de megéri, filmezni attól jobb nincs ez egészen biztos.
A stabil verziót használd, tehát a [Stable] OpenELEC 5.0.8 (x86_64) Disk image.Igen van Chrome Linux-ra, a többit nem használom, nem tudom.
Rufus-al teheted rá az linux és az Openelec telepítőt is a Pendrive-ra. Openelec megkavarhatja a Pendrive-on a partíciókat, nekem ezt tette, lehet a rufus miatt, ezt nem tudom, de ezzel a progival tudsz wipe-olni particiókat, utána pedig jobb klikk a számítógép ikonon, kezelés és hozhatsz létre egy ugyanolyan fat32 partíciót, ami korábban rajta volt. Kicsit macerásnak tűnik, de csak egyszer kell megcsinálni, a Pendrive meg már nem drága mulatság, 3000ft környékén van az usb 3.0 32gb-os pendrive, egy 2gb-os meg fillére összeg és van egy médialejátszónk.
Maga a telepítés nagyon egyszerű, boot-olsz róla, lesz olyan azt hiszem hogy install openelec, kiválasztod a másik pendrive-ot és ennyi felteszi magát, szóval nem kell partíciókat létrehozni semmit.
-
syler123
veterán
canniball: Okés

Innen tudod letölteni magát a rendszert.
LinkA legkisebb gépigénnyel az xfce verzió rendelkezik, én azt javaslom.
LinkKonkrétan pl Rufussal ráteszed a telepítőt, mint Windows esetén és bootolsz róla. Elindul egy live linux, itt még csak nem is kötelező feltenned, kipróbálhatod hogy tetszik, mennyire átlátható és milyen a sebesség.
A particionálást itt leírja rendesen.
LinkKb nálam is ugyanígy van, csak annyi hogy swap partíciónak ne adj annyi helyet, mint a videóban, elég 2048mb (cserehely-nek lesz fordítva). A többi maradhat.
Vírusírtó-ra nincs szükség, tűzfal-ra igen. Van egy szoftverletöltő linux-ban, abba beírod hogy gufw. Letöltöd, telepíted, elindítod, bekapcsolod és kész. Tűzfal alapból van, ez a gui hozzá.
Gyári videó driver nekem nem volt jó egyik Amd kártyával sem.
Így kell feltenni a vga drivert.
Beírod ezt a parancsot, másolás, jobb klikk beillesztés a terminálba.
1. parancssudo apt-get install --install-recommends libglapi-mesa-lts-vivid libgl1-mesa-glx-lts-vivid xserver-xorg-lts-vivid xserver-xorg-input-all-lts-vivid xserver-xorg-video-all-lts-vivid libgl1-mesa-dri-lts-vivid libglapi-mesa-lts-vivid:i386 libgl1-mesa-dri-lts-vivid:i386 libgl1-mesa-glx-lts-vivid:i386 libgles2-mesa-lts-vivid libglapi-mesa-lts-vivid mesa-vdpau-drivers-lts-vivid xserver-xorg-dev-lts-vivid mesa-common-dev-lts-vivid libgles2-mesa-dev-lts-vivid libgles1-mesa-dev-lts-vivid libgl1-mesa-dev-lts-vivid libegl1-mesa-dev-lts-vivid libglew-dev
Köv parancs létrehoz egy mappát.
sudo mkdir /etc/X11/xorg.conf.d
Ez a parancs létrehoz és szerkeszt egy szöveges file-t
gksu gedit /etc/X11/xorg.conf.d/20-radeon.confEzeket a sorokat pedig bemásolod a létrehozott file-ba azután mented.
Section "Device"
Identifier "My Graphics Card"
Driver "radeon"
Option "AccelMethod" "EXA"
Option "EXAVSync" "on"
Option "EXAPixmaps" "on"
Option "AccelDFS" "on"
EndSectionKodi telepítése:
LinkCsak beírod a sorokat terminal-ba és kész, persze várd meg míg lefutnak

Frissítéskezelő ott van a tálca jobb oldalán, érdemes feltenni a frissítéseket.
Kész.
Ezek után egész pörgős lesz a Brazos, persze ssd nem árt pl már pendrive-on is gyorsabb a rendszer, mint 2,5"-os hdd-n
De a procit nem fogja irreálisan pörgetni, mint ami Windows 7 stb alatt előfordul.Alapból benne van minden ami kellhet a hétköznapokon, Office, Torrent kliens, teljesen jó a Transmission, én is azt használom, Firefox etc...
-
syler123
veterán
Azt nem értem miért akartok erre a szerencsétlen Brazosra WIn10-et? Próbáltam én már mindent, de ami a legjobban bejött az a Linux Mint 17.2 xfce. Nem pörgeti a procit feleslegesen, totál ingyenes és még gyors is. Sőt megbízható, nem is igazán jellemző a vírus erre a rendszerre. Ha valakinek kedve támad és valami nem okés nála szóljon és segítek. Annyi hogy nekem volt egy felesleges 2gb-os pendrive-om, arra meg feltettem az Openelec-et, mert filmlejátszásra az a legjobb. Linux Mint pedig minden másra, torrent, net stb...
-
syler123
veterán
válasz
canniball
üzenetére
Holnap lövök egy képet a gyors-kötözős megoldásról

Mondjuk nekem elhalálozott a gép, még nem tudom mivel van gond, lehet hogy az adapter, lehet a táp, de lehet az alaplap is. Bár az alaplap ugyanúgy kiküldi a kék fényt, de képet nem ad a drága. Ramot kivettem, azzal sem lehet gond.
-
-
syler123
veterán
A linux Mint-el mi a helyzet? Valaki próbálta Brazoson? Ati drivert tudok feltenni rá? Konkrétan a rendszert kipróbáltam egy meglehetősen lassú laptopon és Windows 7-8 hoz képest meglepően gyors volt a rendszer, ráadásul szerethető. Lehet be kellene próbálni Brazoson.
-
syler123
veterán
válasz
iMaverick
üzenetére
Azért mert semmi baja nem lesz. Nekem is I5 gépem van 8gb rammal ssd-vel és az ssd-n van a lapozófile. Minden ssd-n van, a fejlesztőprogramok stb minden. Erre lett véve, ha tönkremegy akkor veszek másikat, de használom, azért van.
De mindenki azt csinál persze amit akar, én csak azt mondtam nem kell hímes tojásként kezelni.

-
syler123
veterán
-
syler123
veterán
Érdemes lenne feltenni a Brazosra az Openelec legfrissebb generic verziót? A 4.05-re gondolok. A legacy szekcióban, Fusion Build-ből csak 3.2.4-es van, ez van nekem most fent. A generic az lényegében olyan, hogy minden rendszerhez szükséges drivert tartalmaz? Akinek van tapasztalata erről a friss verzióról Brazoson, az ne tartsa magában

-
syler123
veterán
válasz
MZperX75
üzenetére
Nekem van egy Brazos itthon. Azzal kapcsolatban kérdezett, hogy melyiket érdemes én erre mondanám, hogy a Brazos alkalmatlan a netezésre, inkább letöltésre filmezésre való. Nem fizet nekem senki az Inteltől, csak a tisztánlátás kedvéért írtam

Amit írtam azt pedig olvasd el még egyszer. Tudom hogy az Athlon nem 8 magos, én azt írtam hogy amit kifejtettem, az igaz a felsőházra is...
-
syler123
veterán
Itt nézhetsz összehasonlításokat. Ha engem kérdezel én böngészésre nem választanék AMD configot. Rengeteg megfordult a kezeim között, komolyabb igp-s rendszerek is és egyis sem volt olyan pattogós, mint az Intel rivális processzorán. Szóval én netezéshez inkább választanám a Pentium 3420-at vagy az I3-at, mint az Athlont. Ezek az AMD konfigok arra jók, hogy nem eszik sokat, de nem is túl gyors. Látható hogy egyszálas teljesítményben közel dupla olyan jók az Intel procik. Ez igaz a felső házra is, hiába adott ki az AMD 8 magos procikat, elég gáz hogy teljesítményben még azonos órajelen is a 4 magos Intel szintjén van vagy alatta.
-
syler123
veterán
Ott hibázik hogy ezt írtad "Fú, ez nagyon durva különbség:".
Lássuk komolyan. Ez egyszálas teljesítményt mér. Tehát az ő eredményét felezni kell ha reálisak akarunk lenni. Így néz ki a dolog.
Athlon 5350: 80.5 sec, osztásnál lefele kerekítettem.
I3: 55 secA procid tehát 46%-al gyorsabb, mint az övé. Nézzük az árakat.
18k vs 28k, az I3 55%-al drágább, tehát ár/értékben az Athlon jön ki jobban. -
syler123
veterán
Most komolyan lemérted I3-al? Nem is egymással versenyeznek. Ennek semmi értelme, lemérjem I5-el úgy hogy felhúzom 4,6ghz-re, hogy gyorsabb-e, mint a brazos vagy a Sempron? Ráadásul egyszálas teljesítményt mér, szóval ha reális eredményt akarsz, akkor az ő eredményét felezd meg, mert az 4 magos, az I3 meg 2.
-
syler123
veterán
-
syler123
veterán
1 Brazos van, ez meg miféle kérdés?
Még valami, mert kifutottam a szerkesztésből.
Lehet én is elgondolkozom a váltáson, mert a Brazos még Openelec alatt is ingadozó teljesítményt mutat. Ha beteszek Transmissionba egy 50gb-os torrentet, akkor a proci 60-70% között ingázik, ilyenkor a torrent sebbessége borzasztó ingadozó, 1.2mb/sec helyett, kb 200kb/sec az átlag, szóval napokban mérhető míg lejön. Ilyenkor a fogyasztás, a magas terhelés miatt legyen mondjuk 30w. Most tettem be ugyanezt a torrentet I5-ös gépen, de nem Openelec, hanem Win 8.1. Processzor használat 1%. A proci ilyenkor 800mhz-en megy, a fogyasztás 35W-ra tehető. 11 órát ír az utorrent arra hogy kész lesz, stabil 1.1mb/sec. Tehát fogyasztásban jobban jövök ki, ha I5-el töltöm. Este kapcsoltam ki a fenébe a Brazost, nehogy hetekig szedjem már azt a vackot. 70%-nál kapcsoltam ki, de még így is gyorsabb az elejéről asztalival. De lehet hogy a Pendrive az oka, nem tudom, azon van az openelec, de minden gyorsítótár hdd-n van, szóval nem értem. -
syler123
veterán
válasz
t.zolka
üzenetére
Nagyon komoly ebben a kuckóban. Amúgy 67 fokkal sem lesz semmi baj, nem állandóan megy annyin. Nálam 45-55 környékén mozog Openelec alatt, szintén zsúfolt házban (viaLAN EPC3). A Coolink swif 2-vel, de szerintem ide is be kell hogy férjen, akkor a 2 kicsi helyett, miért nem teszel 1 8cm-est? Vagy egy 12cm-est.
-
syler123
veterán
válasz
t.zolka
üzenetére
Semmi gond, az a jó ha más is megosztja a tapasztalatát, csak egy tipp volt a borda, mivel én pont így jártam, ugye két pöcök fogja csak átlósan, ha az elmozdul, miközben csavarod a bordába a csavart (jobb ha előtte levesszük a bordát, felcsavarjuk a ventit és egybe tesszük a helyére), akkor rögtön ilyen 70-80 fokokat fog produkálni. Amúgy a legjobb megoldás a 8cm Coolink swif 2801, ennek hogy semmi hangja nincs és még hűti is 45-50 fokra az a nemsemmi.
-
syler123
veterán
válasz
szuszinho
üzenetére
Még várd meg mások mit írnak, mert én 2 db 2,5"-os hdd-ről hajtottam. Mondjuk a Red nem fogyaszt sokkal többet, viszont ha a rack-et is beteszed az még dob rajta, pláne ha nem ilyen alacsony fogyasztású, mint a Red. Ha találsz 90W-osat, akkor lehet azzal jársz a legjobban, nem sok veszteséggel jár szerintem a 30w-al nagyobb adapter. Én a fogyasztás csökkentés miatt vettem 60w-os adapter, mert nekem a felét sem fogyasztja a gép a 60w-osnak

-
syler123
veterán
válasz
zsolt501
üzenetére
Megfőzni? Na ne vicceljünk. Én a Brazos kezdete óra 60W-os adapterrel vagyok és 2 hdd volt rajta, meg wifi adapter stb. Ez így még messze van a határtól. Olyan 35W fogyasztással számolhat max, ehhez ne kelljen már 120w-os adapter
Az adapter amúgy sem fogja megfőzni a gépet, az a táp feladata 
-
syler123
veterán
válasz
longwild
üzenetére
Igen a gyári 4cm-est levettem, a helyére tettem a Coolinket. A csavar a bordához fogja, ugyanúgy mint a gyári, csak itt 1 csavar rögzíti, ha pontos akarok lenni, akkor az alaplappal szemben nézve az EPC3 pedig állítva van, akkor a bal felső sarokban fogja a bordához, a jobb alsóban meg húzza lefele a kábel. Simán megtartja, ha nem akarod rángatni a gépet, hanem rendesen tartod a helyén. Ezen felül a házhoz oda közözöd ahova akarod, korábban itt mutattak olyan megoldást hogy csinált az illető egy "kamu ramot" betette a bordához közeli foglalatba és ehhez a ramhoz fogatta a ventit, az nagyon ötletes megoldás.
-
syler123
veterán
válasz
longwild
üzenetére
A ventit egy csavar fogja, a kábelével ugye körbe van tekerve az meg fogja a másik oldalon a csatlakozóban.
wopi: neked meg hogy tartja 45 fokon az ötzi passzívan a gépet? Elég nehezen hihető, hacsak nem jégkamrában laksz. Korábban írtak tapasztalatot az Ötzivel és írták hogy mindenképpen kell venti, máskülönben nagyon melegszik. Sőt passzívan folyamatosan emelkednie kell a hőfoknak, olyan nincs hogy tartja.
kopidoo: az hogy Uefiben mit állítottál be az nem jelent semmit. Openelec jól jelzi a főfokot és a 70 fok az elég magas. A max venti level-t tedd magasabbra. Szabályzás nálam sem úgy működik ahogy kellene, bár nekem mindegy, mert halk ventim van.
-
syler123
veterán
válasz
longwild
üzenetére
Nekem EPC3 van. Coolink Swif 8cm-es venti sokat segített a hőfokon és a hangerőn. Soha nem éri el a 60 fokot, de még a közelében sincs Openelec alatt. Egy újrapasztázást még megpróbálhatsz, nagyon gagyi ami gyárilag rajta van. Ezen felül jöhet a Brazos tweaker windows alatt, nálam az is kb 10 fokot jelentett, szerintem azzal 45fok környékén mozogna a procim, csak hát nem használok már windows-t.
-
syler123
veterán
válasz
oldbone'76
üzenetére
Én egyszerű noname fehér pasztát használtam. Biztosan ráfújod a levegőt, nem kifele? Mert a ház ventiket fordítva kell a bordára tenni. A matrica fele fúj, tehát annak kell alul lennie. Azért kérdezem, mert nekem állítva van és teljesen jók a hőfokok, de amúgy 66 fokkal sem lesz semmi baja, az is teljesen normális terhelve.
Igen a rágógumival lehetett szenvedni mire lejött.

-
syler123
veterán
válasz
oldbone'76
üzenetére
Nálam ez újrapasztázva 8cm-es Coolink-el. Lényegesen hűvösebb lett, mint a 4cm-essel, azzal nekem is 65-66 volt. Windows alatt alulfeszelve még -8fok.
Jaj még annyi hogy nekem zárt, és nagyon kicsi ház, rosszul szellőzik. ViaLAN EPC3.
-
syler123
veterán
válasz
oldbone'76
üzenetére
Idle legfrissebb Openelec alatt nekem 48-49. Amikor nagyon van terhelve, akkor 56-7-re is felmegy.
Asrock lapom van, de nem usb 3.0, de itt ez nem is lényeg.
-
syler123
veterán
válasz
MZperX75
üzenetére
Nem igazán értem, ha lejátssza a filmet, átalakítva a red/cyan-ra, tehát feldolgozza mind a 2 teljes képet, hogy megkapja a bal és jobb szemnek szánt, 2 színes képet, akkor mennie kellene az aktív 3d-nek is.
Ilyen színszűrős megoldás nálam nem játszik, alig marad valami a színekből, akkor inkább játszom bluray lejátszóról a lemezt

-
syler123
veterán
válasz
Yodafon
üzenetére
Brazos tweaker. Szedd le, az oldalán vannak az optimális értékek. A proci hűvösebb lesz, gondolom egyuttal kevesebbet is fogyaszt. Órajelet ne vedd le. 800-ra úgyis leveszi magát. De most komolyan a filmlejátszáshoz miért kellene csökkenteni az órajelet, amikor film alatt fogyaszt 30 wattot? Vagy 24 órában filmezel?
-
syler123
veterán
válasz
st6969
üzenetére
Hali!
Ha 4cm-est akarsz, akkor ezt javaslom. Ezt csak a gyári helyére felteszed és csókolom. Az xm2-ben több kakaó van, inkább azt ajánlom.
8cm-esben én most vettem egy Coolink Swif 2801-et. Ez szerintem nagyon jó, hűvösebben tartja a procit. Átka hogy 1 csavarral tudod rögzíteni. Úgy is megáll egyébként, máshogy normálisan nem tudtam rögzíteni, mert ha több irányból húzta gyorskötöző, akkor elhúzta a bordát. Nagyon bénán van megcsinálva, hogy csak két rögzítő fogja a bordát, simán mozog a proci tetején, rettentő gagyi.
-
syler123
veterán
Na újrapasztáztam a procit. Noname pasztával ez nálam -10 fokot jelent. Azért az nem gyenge. Alig volt a procin valami, bezzeg körülötte mindenhol. Ezt a rágógumi szerű vackot alig tudtam leszedni, türelmes voltam, így fogpiszkálóval leszedtem róla mindent. A hűtő aljáról meg lejött franciakártyával.
Rengeteget számít, szóval érdemes. Valami jobb fajta pasztával még többet is jelenthet. -
syler123
veterán
Melyik Coolink hűtőt vegyem a Asrock e350m-re? A 280P pwm-es vagy 2801 3pines ventit? A pwm-es fordulatát uefiben le tudom venni, vagy csak a 3pin-esét?
-
syler123
veterán
Érdemes újrapasztázni a borda alatt? Kicsit melegszik a kicsike, gondoltam veszek rá egy Coolink 9cm-es ventit, az egyik hdd meg kikerül a gépről. Elég furcsán van egyébként rögzítve a borda. Nézem a ventit, picit arrébb akartam tuszkolni, nem erősen, csak csúszott a helyén erre azt veszem észre hogy lazán lemozdul a prociról (mármint a borda, kb 5 fokkal), utána visszatoltam
Mondom érrrrdddeeekkes... -
syler123
veterán
válasz
iMaverick
üzenetére
Igazad van egyébként, az Openelecnek bőven elég a 2gb ram is. Amúgy a Nighly Buildek között volt real 64bit verzió, az kezelte a 4gb ramot. Annyira nem lényeg mondjuk. A 3. telepítés és hard reset után sikerült működőképessé varázsolnom. Most megy a kiegészítő letöltés és a hang is optikán. Már csak a Transmissiont kellene jóra belőni, valami gyorsítótár miatt lehet lassú, mert gondolom a pendrive-ra cache-el.
-
syler123
veterán
válasz
iMaverick
üzenetére
Nem 64 bites, hanem 32. Nem véletlen nem címezi meg a 4gb ramot sem.
Amúgy borzasztó trehány munka ez az Openelec. Ahány telepítést csinálok annyiféle variációban működik a rendszer. Van amikor nem adta ki a hangot optikán. Oké újratelepítettem, most kiadja, viszont most a hálózat nem jó, nem lehet kiegészítőket leszedni. Pedig látszólag jó a hálózat. Előtte persze leszedte a kiegészítőket. Mindegy ezért nem ér semmit egy Open Source projekt. Inkább kérnének reális árat érte, megvenném, de akkor működjön úgy ahogy kell.
-
syler123
veterán
Ti hol találtatok 64 bites Fusion Openelec-et? Mindenhol csak 32bitest találok.
-
syler123
veterán
válasz
iMaverick
üzenetére
Nem lenne parasztvakítás. Nekem van egy Samsung 3d tévém. Bemutatóvideókon nagyon jól működik a dolog. Kiválóan kijön, aminek ki kell. A filmeknél nem csinálják meg ennyire jóra. Pár animációs film van, ahol jól működik. Amúgy szerintem nem vesz el az élményből csak hozzáad, hiszen akkor is full hd-s a kép, csak legalább kap egy kis mélységérzetet. Szemüveg nélkül jobb lenne.
-
syler123
veterán
válasz
canniball
üzenetére
Ezért írtam hogy jó lenne, de nem lesz
Mármint kabini, Brazos utód. ECS lappal találtam párat, de azon kb semmi normális kimenet nincs, pl optikai kimenet. Nagyon gyenge eresztés.Bár már leszokóban vagyok a 3d-ről, szóval nem adom én el senkinek sem a Brazost
Egyedül ez zavart a Brazosban, a hdmi 1.4 hiánya, de már annyira nem érdekel. -
syler123
veterán
válasz
canniball
üzenetére
Elég egyértelmű volt mire írtam. Egyébként a kaveri.
A legolcsóbb modell 30-35k mire eljön hozzánk, a drágábbik 40-45k. Ezt bármelyik hasonló árban lévő Intel lealázza. 40-45 környékén a 4570, 30 alatt meg az I3-ak. Normális grafikai teljesítményt úgysem tud felmutatni, kár a felár érte. Valami butább jó árazású alacsony fogyasztású proci jó lenne, ami a Brazostól erősebb, mondjuk azonos fogyasztás mellett.
És raidx jól mondja ez nem Brazos utód!
-
syler123
veterán
Ennyit nem is ér az is biztos

Lassan htpc-be inkább Pentiumot ajánlanék, árban sem rossz, cpu erőben pláne, a fogyasztása pedig nagyon jó.
-
syler123
veterán
[moderálva] Nekem nagyon kell a 3d. Ez így tarthatatlan.

De egyszerűen nem találok infót, hogy melyik tudja a 3d-t. Melyiken van hdmi 1.4. Vagy tényleg várni az új generációra, de lehet hogy csak egy álomkép asztali fronton.
Mondjuk egy AMD A4-6300 gondolom elég lenne és tudnia is kellene a 3dt megfelelő alaplappal.[ Módosította: radi8tor ]
-
syler123
veterán
válasz
iMaverick
üzenetére
Hogy érted hogy nem bootol be? 2 pendrive kell. Egy amivel telepíted, egy meg amire teszed. Működnie kell. Viszont a telepítő alatt húzd ki a többi hdd-t, mert legyalulja ami rajta van, ezt már egyszer megszívtam.
Lehet jobban jársz a 2.0-ával, lehet én is bepróbálom. Azzal nem voltak hangproblémák.Másnak kiküldi optikán a hangot az Openelec 3.x??
-
syler123
veterán
válasz
iMaverick
üzenetére
Nekem az Openelec 3-as verzió semmilyen hangot nem küld ki erősítőre. Csak valami generic hangtovábbítót lehet választani, optical output-on nem ad ki hangot. Ha az analog kimenetet választom, akkor ad ki hangot, de csak a tv-n. Pedig az is hdmi-vel kapcsolódik. Ez így nekem nem jó egyáltalán. Torrentre ott a Transmission. Felteszed kiegészítőként és másik gépen vezérelheted egy webes felületen. A 2.0-ás verzióval még jó volt a hang, szóval nem értem mit rontottak el.
-
syler123
veterán
Nekem az Openelec játssza azt hogy nem ad ki hangot az erősítőn, optikai kimeneten. Windows alatt jó volt, csak sajna elszállt egy hdd és még nem vettem másikat, megvárom az ünnepek végét. Openelec ugye elfért pendrive-ra, de így használhatatlan.
-
syler123
veterán
Kingston v300-al használja valaki a Brazos-t? Működik vele rendesen, gyors?
Meghalt egy hdd-m, ssd megy a helyére, meg nem fogok állandóan rendszert újratelepíteni a semmitérő 2,5"-os hdd-k miatt.
-
syler123
veterán
Van valakinek ötlete, hogy az OpenElec miért nem mountolja a hdd-ket? Lehet azért mert win8-al lettek formázva? Jó lenne valamit kitalálni, mert rendesen felidegesített a gép, így pendrive-ra feltettem az openelec-et, de nem látja a hdd-ket, így sokra nem megyek vele. Win8 alatt mennek a hdd-k.
-
syler123
veterán
válasz
pmheros
üzenetére
Ez a fel nem éledés nyomott fel igazán, amúgy nagy baj nincs vele. Lehet bepróbálom az ati beta drivert. Lehet a win 8.1-el jött a baj.
radi8tor1: ssd-vel? Miért próbálnám? A laptopom ettől 3-szor gyorsabb, pedig ezer éves és ugyanúgy 5400-as 2,5"-os hdd van benne. SSD gyorsítana rajta, de nem annyit, hogy megérje... Meg helyem sincs a házban, így is tákolva raktam bele 2db 2,5"-os hdd-t az EPC3-ba. Legközelebb ha ilyet veszek nem fog érdekelni, hogy nagy a ház, veszek olyat, amibe sok 3,5"-es hdd fér és hűtést is tudok normálisat tenni.
-
syler123
veterán
Nah most jutottam el odáig a Brazossal, hogy már nincs türelmem hozza. Annyira lassú hogy használhatatlan. Meg előjött egy fatális hibája. Ha kikapcsol a képernyö, nem tér vissza. Csak restart segít. Abban a pillanatban cserélek, ha kijön valami kabini. De lehet jobban járok egy I3-al, mert azt kell mondonom hogy ezek az amd-s hardware-ek vackok. Már 2 amd kártyám halt meg, a gari időn belül szerencsére. Intellel sosem volt gondom.
-
syler123
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Találtam valamit. Nah majd ha megjött a tv, akkor kipróbálom. Aki ki szeretné próbálni, hát rajta.
Total Media Theatre 5 kell hozzá. De akkor sztem megint nem kerüli meg a védelmet... -
syler123
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Milyen lejátszóval próbáltad a BD 3D-t? Érdekes ez a hdmi 1.4 dolog. Nekem egy Sony BDV e370 házimozim van, aminek a megjelenésekor még híre sem volt a hdmi 1.4-nek, mégis lejátsza a FULL HD BD 3D lemezek, amit egy szoftverfrissítés oldott meg. Biztos vagyok benne, hogy van olyan filmlejátszó, amiből hiányzik a védelem, hogy ne engedje a 3D-t...
A héten, vagy jövőhéten megjön a 3d tv-m, majd ha sikerült rábírnom a 3D-re, akkor írok.
-
syler123
veterán
válasz
bigdady
üzenetére
Hát ezt még nem használtam, ki kell próbálni. Nem egyértelmű teljesen. Meg kell nézni, hogy milyen hz-re állítja a tv-t. Az a forrásváltó gombbal, vagy infó gombbal ki kell írnia a tv-nek. Elindítasz egy 24hz-es filmet, ha annyin megy a tv, akkor okés.
De mindenképpen javaslom az xbmc-t, szép borítókat szed, nagyon jó a formátum támogatása. Meg persze távirányítóval könnyebb kezelni , mint a MPHC-át. Meg persze ez is ingyenes.
-
syler123
veterán
Ha belegondolunk amúgy sem nagyon éri meg a bd 3d. Közel 50gb egy film, amiből egy TB-on tárolhatunk 20-at. 1-2 hét mire meglesz a tv-m. Samsung aktív 3d. Kipróbálom majd mekkora eltérés van a full hd 3d és a felezett felbontású 3d között.
-
syler123
veterán
válasz
MZperX75
üzenetére
Úgytudom volt valami korábbi powerDVD, ami tudta hdmi 1.3 alatt a fullhd 3d-t. Persze ha hangot nem vittünk mondjuk hdmi kábelen, hanem optikán ment. Elvileg mennie kellene. Gyakorlatilag szemtelenek a gyártók, hogy ilyen kamu követelményeket szabnak meg.
Az én BDV e370 házimozim tudja a BD 3D-t 1.3 kábellel, akkor bármilyen PC-nek is kellene.
-
syler123
veterán
Ahogy nézem ez már újabb változat. Bár az enyémnek már megjött a hangja, bekapcsoláskor hallani, utána elnémul. Amikor megvettem semmi hangja sem volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest