- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OLED monitor topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Hővezető paszták
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zsola32
őstag
válasz
Brogyi #11440 üzenetére
4 sata + 1 esata
előlapi panelről ebből 4 indítható. (ez teljesen kikapcsolja a vinyót, áramot sem kap)
mondjuk a brazos hot swap támogatása, elég felemásra sikeredett, ezt már fél éve itt kibeszéltük.
az előző ION-os gépem ilyen szempontból nagyon babán hasított...
régebben 6 vinyóval is ment, sikerült vennem nagy nehezen egy delock usb-sata átalakítót. -
raidx
őstag
válasz
Brogyi #11122 üzenetére
30 GB 6490 bruttóért? Kiváló ár-érték arány. Amúgy én is HDD-vel használom a Brazost. Reggel bekapcsolom vagy felébresztem hibernálásból, mire megkávézok már működik, estem meg vagy hibernálom vagy kikapcsolom. Semmi olyat nem használok ami igényelné az SSD sebességét. HDD-k csendesek nem zavarnak.
-
canniball
nagyúr
-
McSzaby
őstag
-
-
raidx
őstag
válasz
Brogyi #10650 üzenetére
Jó-Jó, de azért Mercédesz után vissza ülni a Trabantba egy hónapra, nem egy szívderítő dolog. Hiába 1,6-os az Atom lap is grafikai képessége szinte a nullával egyenlő. És ami furcsa, ha kiraktam a processzorfigyelő kisalkalmazást felzabálta a processzort, 50-70%-ot evett.
-
korcsi
veterán
válasz
Brogyi #10438 üzenetére
Brazos (xbmc+xvba):
(Hi10)_Ano_Hi_Mita_Hana_no_Namae_wo_Bokutachi_wa_Mada_Shiranai_-_09_(BD_1080p)_(Coalgirls): szoftverből játsza le, 2 perc alatt körülbelül 80 képet dobott el, a stílust tekintve ez fel se tűnik
00001: xvba-val szépen megy, hiba nélkül
BDAV_1080p@8Mbps: vxvba-val viszi
Dawn64 2012-07-24 17-31-08-972021: 10-15 fps szoftverből
x264_1080p@9.7Mbps: xvba-val megy szépen
x264_killa_sample: szintén vasból viszi szépenAsztali (i5-3550+7870, xbmc+dxva2):
(Hi10)_Ano_Hi_Mita_Hana_no_Namae_wo_Bokutachi_wa_Mada_Shiranai_-_09_(BD_1080p)_(Coalgirls): szoftverből játsza le, megy szépen
00001: dxva-val szépen megy, hiba nélkül
BDAV_1080p@8Mbps: dxva-val viszi
Dawn64 2012-07-24 17-31-08-972021: szoftverből megy fix 30fps
x264_1080p@9.7Mbps: dxva-val megy szépen
x264_killa_sample: szintén vasból viszi szépenA lényeg szerintem, hogy elég széleskörű a hardveres gyorsítás és amit így sikerül lejátszani azzal nincs gond.
Van még egy Transformers jelenetem 27,5Mbites átlagos videó bitrátával, azzal is megküzd azért.
(#10442) bigdady: Raidx próbálta, de nem lett jó vége.
-
grumbler
csendes tag
-
raidx
őstag
válasz
Brogyi #10116 üzenetére
Két lehetőséged is van. Bootolás közben szorgalmasan nyomod az F6 billentyűt és bejön az Instant Flash menű, gondolom ott már eligazodsz. A másik meg, belépsz a BIOS-ba és ott megkeresed az Instant Flash menűt. Ne feledd! Letölteni az oldalon első Instant Flash verziót kell és azt kicsomagolod valahova.
A BIOS letöltési oldalon az adott típusnál van egy How To Update rublika. Az ott található "+" jelre kattintva feljön egy ablak ahol elmutogatják a teendőket.@iMaverick
Bizony, a tuningot nem díjazza! 1600-as memonál lehet egy picit játszani és ezzel ki is fulladt a tuning lehetőség. Ha jól emlékszem, talán az ASUS lapot lehet nagyon picit macerálni.
-
misimagaki
aktív tag
Beállítottam a Power Managmentet. power savingen van.
A sebességgel meg az a helyzet, hogy tavaly tavasszal beletoltam a két disket RAID1-ben, majd amikor meguntam, akkor megtörtem valamikor ősszel. De az egyik lemezen a fájlrendszert SoftwareRaid-en hagytam, mert a freenas, és utána a nas4free is simán kezelte - szemben az OMV-vel, ami csak teljesen szűz lemezekkel tud bármit is kezdeni. (Ezt még freenassal csináltam.)
A tükör másik lemezét leformáztam UFS-re, és pakogattam rá NAS-on belül, amit úgy gondolok, hogy meghagyom még egy darabig. Egyébként diskről diskre még most is siralmas a másolás. 700 GB 13 óra alatt ment át.
Aztán valamit lehúztam, az UFS lemezről FTP-n, és tolta ezerrel. Akkor gondoltam, hogy a fájlrendszerrel lehet a baja. Ezért lementettem róla mindent, és leformáztam UFS-re. Vissza már nem másoltam rá a 700 GB-t, mert inkább felcseréltem a lemezek szerepkörét.
Igazából lehet, hogy csak a konfiguráción kellett volna állítani, de nem volt türelmem szórakozni vele.Van egy P3 1GHz Compaq Deskpro EN alaplapom 2 db 20 GB-os IDE diskkel 512 MB RAM-mal, lehet, hogy eljátszok majd azon ezzel a RAID dologgal.
Egyébként alapfelállsban az lett volna a NAS, de a PCI-os SATA kártya. amit sikerült szereznem rendszeresen összekeverte a diskeken az adatokat, aztán egy idő múlva már el sem indult, vagy nem tudott leállni, mert nem tudta szinkronizálni a dolgokat.
Meg a gigabites hálókártyáról ne is beszéljünk, mert ugye az nem volt rajta, venni meg nem akartam, de 100 Mb-en kiszolgált mindent. -
zsola32
őstag
-
sysrq
őstag
Be. Ezt ő linkelte.
-
szaszlaci
addikt
Kettő darab aluházas elko van rajta, kivettem, kapacitásra OK, ellenállás "végtelen". Cseréltem, a jelenség ugyan az.
Van még két elko gyanús SDM, ki kéne venni megvizsgálni..Nem egy éves, hanem vagy három lehet, 24/7-ben, sokat elég mostoha körülmények között. Csodálkozom is, hogy a mért elko így is névleges fölött van.
korcsi: a PG jel az tuti nincs meg, mikor alaplappal indítom, azt kéne kitalálni, mi az oka. (Üresen megvan.)
-
raidx
őstag
Kíváncsiságból kipróbáltam "[Ez] szintén nem megy" és nekem se megy! Olyan a kép és a hang mint egy diavetítés. Ilyennel a kezdetek kezdetén találkoztam mikor ismerkedtünk a Brazos lehetőségeivel és nem tudtuk még rendesen belőni. Lejátszáskor a Proci dolgozik! Nincs hardveres gyorsítás.
-
törölt tag
Nekem Gigabyte GA-E350N-USB3 lapom van. Ebben alapból lehetett választani 1024MB-ot a VGA-nak. Mondjuk nem lényeges, mert 512MB-al is szépen ment, egyedül a 256MB VGA RAM volt kevés neki, de az is csak linux alatt. Win7 Ultimate alatt szépen vitte a killa sample-t 256MB-al is.
Én HTPC-nek használom, ezért Ubuntu Linux alapon oldottam most meg a rendszert, a kezdeti Win7 helyett. Két megoldással is tökéletesen vitte.
1. XBMCBuntu-t letöltöttem, ami egy kész ubuntu alapu rendszer az XBMC HTPC szoftverrel. Ebből a 12.04 PVR Alpha Release V2-t töltöttem le, mert az alapból támogatja az XVBA-t, ami kell a hardveres gyorsításhoz. Illetve PVR verzió, vagyis mellé feltelepítve és beállítva a MindigTV műsorait is tudom nézni vele. Ezzel is ment a killa sample szépen (VGA RAM >= 512MB)
2. Az itt lévő leírás alapján egy 64-bites Ubuntu alapot dobtam össze az XBMC PVR-el együtt. Mellé feltelepítve TVHeadend, Samba, Transmission, stb. Ezzel is tökéletesen megy a killa sample (VGA RAM >= 512MB)
Ennél a megoldásnál, amit jobban preferálnék, még meg kell oldanom a TV2, RTL Klub alatti hangot, mert valamiért nincs. AAC kódolással adják és nem akar megszólalni. A többi, ami DolbyDigital v. MPEG az működik.VLC-vel és más programokkal nem próbáltam a lejátszást, mert mint írtam HTPC-nek használom.
-
Otes
tag
Az ION-hoz a támogatás is több mint 1 év volt mire megérkezett...
ui.: Már most utálom ezt a PXE-s HOWTO írást, menet közben jöttem rá hogy nem tudom tesztelni, mivel nekem már 1 megy itthon
szóval 3 órát basztam el azzal hogy DHCP szervert korlátoztam x MAC-címekre... de megy hogy a ........
-
Otes
tag
Igen ez nálam is gond volt, mármint az OpenElec hang beállítás... Sajnos ez az egyik gyenge pontja a rendszernek, de :
http://openelec.tv/shops/france/item/46-sound-over-hdmi-on-ion-a-seriesNekem ezek a beállítások kellettek, persze én ION-os vagyok
Illetve az segíthet:
http://wiki.openelec.tv/index.php?title=Configuration -
szotadi
tag
Ezt most találtam [link]
ezek szerint nem csak én gondolkozom nVidia vga-ba.
These components are used:
- ASUS E35M1-l deluxe
- Gigabyte GT 430 OC
- 4 GB Corsair DDR3 @ 1333
- Be quiet! straight power E8-400W
- Seagate Momentus 7200 rpm 2.5 inch hard disk
- NoiseBlocker BlackSilent Fan XK2+ ezt magyarázza meg nekem valaki [link] E350+Radeon HD 6450 ???
-
szotadi
tag
Egy részletes leírást csinálhatnál (video driver telepítése stb), én már vagy 10 féle leírás alapján megcsináltam kb vagy 6x sikerült teljesen hazavágni az X-et.
Tegnap frissítettem a BIOS-t 1.60-ra [link]
Sajnos utána visszaállt az alap beállításokra, mit érdemes beállítani? -
raidx
őstag
Lehet neki írni az igaz, de a "Riport küldése a FinalWirenak" összeszed mindent a gépről és elküldi a fejlesztőknek. Ez azt eredményezi, hogy az adott gép bekerül az AIDA 64 adatbázisába. Ekkor már korrigálásra kerülnek az esetleges téves kiolvasások egyéb hibák amik az új típus kapcsán előfordultak.
-
wopi
aktív tag
Valószínűleg igazad van, ennyire még nem ástam bele a témába, csak kerestem, hogy mi a DXVA megfelelője, és ezt írták... De mindkettő be van kapcsolva, az a biztos.
Most, hogy élesben kipróbáltam, feltettem a win2008 helyett, felvetődött pár kérdés. Hátha valakinek van ötlete. Sőt, biztos vagyok benne
1. Jelenleg a legnagyobb problémám. Tegnap még minden működött rendesen, simán játszott le akár fullHD-s filmeket is. Viszont ma már valami miatt nincs hang. Eddig "default" néven szerepelt a rendszerbeállításoknál, most mindenképpen ALSA alapú hangeszközt szeretne használni (eltűnt a default lehetőség), és ez által nem játszik le semmit. Amit csináltam: Telepítettem Samba kiszolgálót, létrehoztam egy új felhasználót, beállítottam az fstab fájlban, hogy mindig mountolja az NTFS partíciót. Hangbeállításokhoz nem nyúltam. Ha a Live verziót bootolom, akkor minden oké, ismét default-ként szerepel a hangeszköz, és tökéletesen megy.
2. Ez már a kezdetektől fennáll. Bizonyos HD filmek lejátszásánál a gyors mozgásoknál picit csíkozódik a kép felső része. Nem vészes, olyan éppen zavaró. Ha pause-olom a filmet, újra elindítom, akkor egy kis ideig oké, majd ismét. Melyik beállítás lehet az oka?
3. Gyakorlati kérdés. Nálam 24/7-ben üzemel a kis masina. Win alatt állítottam be ütemezett újraindítást minden hajnalra. (Ugyan így a routeremnél, mert egy idő után elkezd érdekességeket csinálni, és ezzel kiküszöböltem a dolgot.) Szerintetek van erre szükség, ti állítottatok be ilyet?Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Befutott a Realme 14 Pro+
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ASUS routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged