Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- RAM topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
raidx
őstag
válasz
syler123 #6099 üzenetére
Valamikor a Dell minitorom is adott ki sistergő hangot néha. Nem is bírta sokáig!
Egyébként van olyan régebbi monitortípus aminek külső kockatápja van és még lemezelt vasmagos a trafója. Az képes zúgni, sisteregni. Meg beépített hangszórósba találkoztam olyannal ahol a hangszórókból jött olyan fehér zajszerűség, sistergés.
Kapcsolóüzeműeknél is előfordul a sistergés. Meglehet próbálni csónaklakkal átkenni a tekercseket. Bár nem minden esetben segít. Száradásig nem használni!
-
syler123
veterán
válasz
#42431471 #6098 üzenetére
Lehet hogy akkor az enyém a kivétel, leghangosabb a monitor, az meg milyen hangot ad??
Annak nem szabadna hangjának lennie...
Amióta ventit cseréltem a Brazosban, a leghangosabb amit hallok az az erősítőből jön.
Amúgy az adapter csak közelről hallatszik, amikor ki van kapcsolva a gép, ha bekapcsolom, megszűnik a hangja... -
gallus
aktív tag
válasz
canniball #6071 üzenetére
Az elmélet szerint sem a pc-re sem a kamerára nem kapcsol át a tévé HDMI-ra.
Blue ray lejátszóra viszont igen, sőt be is kapcsol egy rendes tévé.
Azért mondom, hogy elméletben,mert volt szerencsém egy áruházban kiállított
Samsung tévén kipróbálni, nem látta a lejátszót, csak ha manuálisan átkapcsoltam
a bemenetét. -
mr_ricsi
veterán
válasz
MZperX75 #6086 üzenetére
"Azzal nem megy !adat HDD-vel lehet buzizni."
Dehogy nem megy!
A Töredezettségmentesítő úgy van beállítva a w7-en, hogy csak a fájlokat egyesítse. Ezért nem helyezi át azokat, amelyek nincsenek 64MB-nál kisebb darabokra törve.
Futtasd parancssorból a Töredezettségmentesítőt:
defrag.exe c: /xÉs előtte nem árt a hibernálást kikapcsolni, ami után a "hiberfil.sys" törölhető lesz, és a swapfájlt vagy letiltani, vagy másik meghajtóra irányítani. (Ezeket -természetesen- csak ideiglenesen kell megcsinálni.)
-
batagy
őstag
Sziasztok!
A PicoPSU-hoz kapható kapcsolóüzemű külső tápok, mint pl. amit a wireless-bolt-ban lehet kapni, mennyire sípolnak?
Kösz!
-
MZperX75
addikt
Azért olvass vissza,a körülményekre,hogyan lett HDD-re windows téve(ami egyébként nem 466,hanem 488giga ,500-as)de mindegy,és abbol 366 szabad.
Ha a rendszert egy olyan vinyóra teszed,amin szétszórva van 500gigábol 60giga szabad hely akkor a rendszer file-ok is szanaszét lesznek ,így nem igazán működik a szaros win7 -nek ez a sztorija,mivel ezeket a file-okat nem igazán akarja mozgatni.
Ha már okosakat szeretnél írni és közben jó poént is mondani,előtte olvass,köszönöm,még egyszer az építőjellegű hozzászólásod.
OFFHallgatás bölcs dolog!
-
Lajkó
őstag
válasz
MZperX75 #6086 üzenetére
Okés! Legközelebb vissza fogok!
Bár eléggé necces, hogy a k.cs.g rendszerfájlok miatt Te a 466 GB-odból csak 9.1-et tudsz lenyesni, míg én a 30-asból (amin per-pillanat egy 64bit-es Win7 fut egy raklap programmal karöltve) is le tudnék még mindig nyesni 9.5-öt! Arról nem is beszélve, hogy az eddig nem említett 3 partíciómat is eképpen kreáltam, miután fellőktem a win.-t...
Pedig én nem törölgetem a temp könyvtárat!Tudom, hogy gyerekes ez az irkafirka , de olyan nagyon jól esik!
-
nemszabad
tag
"Paneltáp megint más, szerintem az amit az adapter.hu árul 120-ast az a létező legdrágább és legroszabb megoldás..."
Legdrágább? 10600-ért vettem a 120W-os panelt és a 60W-os külső tápot egyben az adapter.hu-ról. Szerintem nem olyan vészes. Nem olcsó, oké, de egyszer kell megvenni.
Legrosszabb? Miért? A picopsu-k jobb minőséget képviselnek? Vagy tán az lc power házban jobb minőségű a táp? Nem kötekszem, csupán érdeklődöm.
-
Lajkó
őstag
-
MZperX75
addikt
válasz
#42431471 #6078 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
hálás vagyok.
Ha döntök ,hogy legyen e képen fogok eljárni!
1. rendszervinyót , régi windows alól(win7-32) particionálom 2 részre formatálom.
2 Új rendszert felteszem!
3 két partición lesz.
vagy leszarom az egészet,mert sok a munka vele, és marad minden így ! és ezen a partíción nem tárolok személyes anyagot,csak törölhetőt,az az pótolhatót,és ott a pont!Sajnos 3 DB adatwinyóm van (az egyik elszállt) az az csak 2.
az egyiken 20giga szabad hely van
a másikon 60win képfile mentés kizárva)
Igazából ,nem nyúlok hozzá! rájöttem,beljebb vagyok én azzal ,hogy 2 partíción van a rendszervinyóm?
Nem lassú,nem rossz,csak 1......MÁS:
az lehet ,hogy a VLC átír egy két kodeket,és telepítés után néhány film bebe akad??
Mpc,splash is! Olyan mint ha ,23.9fps-t 24-el akarná erőltetni.No de mindegy kipróbálom vlc uninstall
-
iMaverick
addikt
válasz
canniball #6074 üzenetére
Nem kapcsolta át a képet. Pedig még a Win felállását is végigvártam... A végén "kézzel" kapcsoltam át a HDMI-s bemenetre. Persze ettől még lehet, hogy ez müxik, csak nem nálam...
szerk: csatlakozok Paci. kollégához: ez annó a scart jellemzője volt. Szerintem a HDMI-re nem tették kötelezővé.
-
Paci.
tag
válasz
canniball #6071 üzenetére
Nekem egy LG-re van kötve, és nem vált át. Csak ha scart-on kap jelet (DVD) akkor. Elsőre egy az egyben HDMI-n küldtem, de mint korábban írtam nem akart összejönni rendesen, most DVI->HDMI dróton megy a kép. És a hang is. Gondolom adott esetben a tévén lehet beállítani hogy ha kap jelet átváltson, nálam ilyen opció nincs.
-
raidx
őstag
válasz
MZperX75 #6076 üzenetére
Ha az adataid le vannak mentve vagy nem számít, ha elvesznek tisztább munka.
Privibe elküldöm a progi elérhetőségét. Írd ki lemezre éa bootolj róla. Töröld a meglévő particiót és telepítds a Windost. Telepítés után ismét bootolj be a particiónálóval. Zsugorítsd a partíciót a Winnwk kívánt méretre. A szabad helyet particionáld tetszésed szerint és másold vissza az adatokat.
Ha a Windows alá szükséges programokat telepítetted feltétlen hozz létre egy lemezképet a rendszerről! Ha lahet másik vagy külső HDD-n legyen a mentés. Erre a Win figyelmeztet is. -
MZperX75
addikt
Tudok,CD-ről bootolni.
Tudod ez volt nekem a gondom,hogy win file-okat nem nagyon akarja mozgatni.A win lemez karbantarója!Ne formatáljam le még egyszer az egészet inkább, és csináljak 2 partíciót,és újra felhúzva a windowst?
Nem egyszerűbb?,mondjuk nem kevés idő,de hát ha már benne vagyok! -
raidx
őstag
válasz
MZperX75 #6070 üzenetére
Én ez miatt ajánlottam annó bootolós particionáló programot. A Win rettenetesen félti a fájljait és nem mozgatja sehova őket.
"A Win7 saját lemezkezelője" adatlemezek buherálására való!Ha tudsz CD-ről bootolni szívesen kisegítelek az ingyenes EASEUS img fájllal.
A telepítős verzióval is meg lehet csinálni. Ha rendszerlemezt akarsz vele buherálni újraindítást kér és úgy csinálja meg. Lehet válogatni. -
iMaverick
addikt
-
canniball
nagyúr
válasz
driverhun #6046 üzenetére
És az XBMC-n kívül van hang?
Más.
Ha jól sejtem nem én vagyok az egyetlen aki a Brazost HDMI-n lógatja a TV-n/monitoron. Nálatok amikor bekapcsoljátok a gépet a TV átvált HDMI-re? Elsősorban Samsung tulajok tapasztalata érdekelne (lehetőleg típussal együtt), de persze a többieké sem talál "süket fülekre", sőt. -
MZperX75
addikt
válasz
mr_ricsi #6030 üzenetére
"A Win7 saját lemezkezelője"
OK eddig stimmel,mivel még ilyet nem csináltam,illetve a Windows-os partícióval,
Egyéb okok miatt(karácsony 23-án összeomlott a Win7 elbasztam magyarán valamit,csak
safe mód ment) gyorsan rendszert kellett feltennem,úgy hogy az adatok ne vesszenek el róla,így csak utólagosan tudom particionálni a C-t.
Na most 365Giga szabad hely van a 488Gigából.
Töredezettségmentesítést megcsináltam win temp üres.
A kötet zsugorítása után ezt írja,na akkor most mi a dolgom?
Szeretnek min 250G partíciót létrehozni ,de 300-asnak még jobban örülnék!íme:[link]
-
iMaverick
addikt
válasz
syler123 #6067 üzenetére
Hát igen, nekem eleve szempont a ház vásárlásakor, hogy az Ötzi belemenjen. Szerencsére partner volt ebben a ház eladója is...
Vladi: hát amit ott olvastam, az sem győzőtt meg... Maradjunk ebben: ha most valaki nekiáll Linux-ozni, még mindíg ugyanazokba a baromságokba szalad bele, mint 2-3-4-5 éve... Félreértések elkerülése végett: szerintem a Linux egy nagyon pöpec oprendszer! Pl. szervernek egészen kíváló! De ha elkezded "munkaállomásként" használni és szeretnél olyan apróságokat beállítani, mint a Win alatt a DXVA... (Csak itt VAAPI-nak meg XVBA-nak hívja az Ati-s vonalat) Akkor aztán beindul a biznisz! A baj csak az, hogy az emberek többsége kényelmes (mint én is): szeretné azonnal, mindenféle kalamajka nélkül használni a hardverét, amit megvett... Ezért nem fog a Linux desktop vonalon soha olyan elterjedt lenni, mint a winfos...
Pl. melóhelyen szórakozok egy OpenSuse-val (12.1), és be szerettem volna állítani a képernyővédőt, meg úgy általában az energiagazdálkodást... Az Istennek nem találtam ilyen menüket (KDE)! A gyorskeresőbe kellett beírnom a szavakat és így már bejöttek a beállító ablakok... De ez így LOL kategória...
-
Vladi
nagyúr
válasz
iMaverick #6040 üzenetére
Ez nagyon rég volt. Azóta dabadab is nekilátott, de még nincs friss hír. Elvileg megoldható a hardveres gyorsítás, a kérdés mindig is az volt, hogy milyen áron.
Valaki erősítse már meg, hogy triviális az uvd3 behergelése, teszem azt openeleccel.
-
syler123
veterán
válasz
Skynet258 #6065 üzenetére
Hőfok értékeid milyenek? Azt vettem észre a gyári nem igazán jól végzi a dolgát, vagyis az új venti sokkal alacsonyabb fordulaton hűti le annyira mint a gyári venti.
Amúgy nem hiszem hogy ennek a procinak giga mega hűtés kellene...
Jelenleg nálam hangosabb a 2,5"os hdd, de az nem mindig hallatja magát, szóval megérte a csere.iMaverick: A mi házunkba nem fér be az Ötzi
-
syler123
veterán
Nah lecseréltem az Asrock gyári ventijét egy szintén 4cm-es Noiseblocker BlackSilent Fan XM2R-re, sokkal halkabb lett ez már teljesen megszokható, a fordulatot mondjuk lentebb vettem, úgy lőttem be hogy 65fok fölé soha se menjenek a magok 100%os terhelésnél se, cpu is max 45fokos. De aki akarja fentebb viheti a fordulatot, akkor is halkabb mint a gyári...
Fan level 6-on van, ~3200as fordulat. -
Guszti
aktív tag
válasz
donat_sz #6061 üzenetére
itt minden infót megtalálsz a pico-psu-król: http://www.mini-box.com/DC-DC, van mindegyikhez szép kis pdf, ott leírják a hatásfokokat különböző terhelés mellett, csatlakozók számát is, és vannak képek is.
-
Guszti
aktív tag
válasz
donat_sz #6059 üzenetére
Minőségileg nem tudom milyen, egész korrektül néz ki, de hogy semmi infó róla, semmi márka, tanusítvány stb. engem ez kicsit zavar, de ez legyen az én magánjellegű problémám.
Másik, hogy paneltápnak kell helyet csinálni a házban, ha van hely, és barkácshajlam, akkor ez nem probléma, de ezzel szemben egy picopsu-t csak bedugod az alaplapba és szalad is a dolog. Aztán én a 120W-ot feleslegesen soknak tartom egy ilyen rendszerhez.De ezek csak mind szubjektív vélemények/feltételezések, tessék úgy is kezelni!
-
donat_sz
senior tag
"szerk: picopsu-nál a sata csatlakozón nincs 3.3V, de asszem ez csak a hotswap miatt van, tehát ha erre nincs szükséged, akkor lényegtelen. 80-as picopsu-n asszem nincs atx12V-os csatlakozó, ami problémás lehet, ha a lapnak kell (asrock-nál nem kell, legalábbis a E350M1-nél), 90-estől fölfele ugyan van, de elég rövid, nekem MSI E350IS-E45 höz rövid volt, hozzá kellett toldanom. Sata csatlakozók száma is kevés lehet, de ha van régi tápból csatlakozód, és nem ijedsz meg egy kis forraszgatástól, akkor megoldható, és jóval olcsóbb, mint ilyen 1000 forintokért kész Y kábeleket vásárolgatni."
hotswap nem aktuális => issue solved
a lap asrock e350m1-usb3 => issue solved
sata csatik (4 kéne) de van 1 y csati, forrasztgatni nem szeretnéknem igazán csináltam még
a 90XLP-nél tényleg igaz, hogy gyengébb terheltség mellett hatékonyabb? tudnál adnál képet, hogy milyen adapter vég kéne neki?
amúgy mennyi sata tápcsati van rajta alapból? -
donat_sz
senior tag
"Paneltáp megint más, szerintem az amit az adapter.hu árul 120-ast az a létező legdrágább és legroszabb megoldás... Akkor bármi más, pl. lc-power ház 75-ös paneltáppal + 75-ös adapterrel 10K körül, és majdnem olyan jó, mint egy picopsu. Ha kidobod a kukába a házat, és csak a tápokat tartod meg belőle, már jobban játál, mint az adapter.hu-s 120-as paneltáppal+90-es adapterrel 13K-ért..."
na pont e fajta infók érdekelnek
mi a baj az adapteres paneltáppal? a szumma 13k? vagy a hatékonyság/fogyasztás? -
Guszti
aktív tag
válasz
donat_sz #6057 üzenetére
Ha 12V-os az adaptered, és magában az adapterben nincs olyan elektronika, ami figyeli, hogy éppen mibe dugtad be, akkor működik. Ilyen 3 pólusú centerpines buzi csatlakozók szoktak lenni a laptop töltőkön, és vagy az adapter figyeli, hogy mibe dugod be, vagy a töltő elektronika az akksiban, de gyanítom, hogy az akksiban levő elektronika, azzal szoktak ilyeneket csinálni, hogy pl. számolja mennyi töltés volt, és akkor hiába jó még maga az akksi egyre kevesebbet tölt bele, meg hamarabb mondja azt hogy lemerült, ilyenek...
Ha van 12V-os adaptered, de nem jó a vége, akkor azt le kell vágni, kell venni KB 10 forintért egy olyat ami jó, és rá kell forrasztani (persze figyelni melyik a +, és melyik a test/0, kinek melyik teccccik jobban).A picopsu-ról tudom (a sárgák), hogy az olyan, hogy a 12V bemenő DC-vel nem csinál semmit, csak továbbengedi a kimenetére, tehát annak csak 12V megfelelő. Gyanítom, hogy az adapter.hu-s paneltáp is ilyen, hiába van ráírva, hogy bemeneti fesz 11.2-14.8-ig, csak ezek alatt, illetve fölött kapcsol be a védelem, de ezt meg kell tudni valakitől pontosan.
Én használok lc-power házat saját tápjaival, és használok 90xlp-s picopsu-t is 36W-os adapterrel, igazándiból bármelyik jó választás, bár én a picopsu mellett vagyok, de majd itt jönnek és elmondják hogy drága. (valóban drágább, mint bármi más, de nem sokkal)
szerk: picopsu-nál a sata csatlakozón nincs 3.3V, de asszem ez csak a hotswap miatt van, tehát ha erre nincs szükséged, akkor lényegtelen. 80-as picopsu-n asszem nincs atx12V-os csatlakozó, ami problémás lehet, ha a lapnak kell (asrock-nál nem kell, legalábbis a E350M1-nél), 90-estől fölfele ugyan van, de elég rövid, nekem MSI E350IS-E45 höz rövid volt, hozzá kellett toldanom. Sata csatlakozók száma is kevés lehet, de ha van régi tápból csatlakozód, és nem ijedsz meg egy kis forraszgatástól, akkor megoldható, és jóval olcsóbb, mint ilyen 1000 forintokért kész Y kábeleket vásárolgatni.
-
donat_sz
senior tag
igen, ezeket néztem én is ill. őt
Bemeneti feszültség: 12 VDC (11,2 - 14,8 VDC)
Kimeneti teljesítmény: 120 W (140 W csúcs)
Csekély disszipáció, 92% (≥ 85%) hatásfok.
Nagy megbízhatóság, hosszú élettartam. MTBF: 60 000 h.de ezek közül a lentebb írtakhoz ti melyiket ajánlanátok.
ill. ahogy írtad is mindhez kell az AC/DC tápegység, aminek többféle vége lehet és mint írtam pl a hp és a dell laptopom vége is azonos, de mégse kompatibilis, ha lehet legalább itt spórolnék, ha már itt elérhető minőséginek mondható eszköz. HA lehet.köszi
-
donat_sz
senior tag
odd méréskor ne mvolt a házban
volt egy 2,5"-os WD (rendszer) és 2x 1TB 3,5"-os a házban
a gépen ment a torrent meg a film az egyik terrásat lehet lekapcsolta ekkor a gép, de monitor nélkül a HTPC maga ennyit evett. igazság szerint a 11-12w közt ugrált. bekapcsoláskor ugrott fel 15w-ig ha jól emlékszem (de ebben nem vagyok 100%ig biztos már).
a 11-12W viszont tuti fix (monitor vagy tv nélkül) filmnézés és torrent közben.és igen a fogyasztás nagy érv a csere ellen, de a hang akkor is zavar, ami részben a tápból (150W gyári a házhoz jár) jön.
-
raidx
őstag
válasz
iMaverick #6053 üzenetére
PicoPSU-80 12V DC-DC ATX tápegység. Ár: 5.577 Ft + Áfa (Br. 7.083 Ft)
"DC-DC ATX táp
- Max teljesítmény: 80 Watt
- Bemenet: 12V DC
- Hatásfok: 96%
- Közvetlen ATX csatlakozás
- DC csatlakozó: 5.5/2.5 mm
- HDD, SATA HDD tápcsatival"PicoPSU-90 12V DC-DC ATX tápegység. Ár: 7.297 Ft + Áfa (Br. 9.267 Ft)
" DC-DC ATX táp
- Max teljesítmény: 90 Watt
- Hatásfok: 95%
- HDD, SATA HDD, P4 molex tápcsatival"PicoPSU-90-XLP 12V DC-DC ATX tápegység. Ár: 7.385 Ft + Áfa (Br. 9.379 Ft)
"- Energiatakarékos
- DC-DC ATX táp
- Max teljesítmény: 90 Watt
- Hatásfok: 95%
- HDD, SATA HDD, P4 molex tápcsatival"Persze, ezekhez kell még a külső AC/DC táp is. Szóval szép is, jó is és drága is.
-
Guszti
aktív tag
Azt, hogy mit csinál vele azt nem tudom, majd megírja, de azért írtam én is, hogy kikapcsolt winyókkal idle-ben reális lehet a 15W, de 2db 3.5-ös, és 1db 2.5-ös winyóval, ha azokat nem kapcsolja le az OS, akkor nem valószínű, mert csak ezek bekajálnak vagy 10W-ot. De ha csak be van állítva a sarokba NAS-nak monitor, bill, egér nélkül, hangkártya, soros port, ledek, stb. kikapcsolva, akkor vállalható érték.
szerk:
iMaverick: picopsu-ból van 80-as, 90-es, 120-as, 160-as, régen volt 60-as talán, de mostanában nem nagyon árulnak olyat. Paneltáp megint más, szerintem az amit az adapter.hu árul 120-ast az a létező legdrágább és legroszabb megoldás... Akkor bármi más, pl. lc-power ház 75-ös paneltáppal + 75-ös adapterrel 10K körül, és majdnem olyan jó, mint egy picopsu. Ha kidobod a kukába a házat, és csak a tápokat tartod meg belőle, már jobban játál, mint az adapter.hu-s 120-as paneltáppal+90-es adapterrel 13K-ért...
-
iMaverick
addikt
Az a 15W nekem is kevésnek tűnik. Talán SSD-vel és ODD nélkül... Idle-ben...
szerk: most esik le, hogy az ODD lenne egy plusz...
donat_sz: Ha kap egy terhelést a Brazos + bekerülnek ezek a plusz ketyerék, akkor lehet felszalad a gép fogyasztása 50-55W-ra, akkor már lehet necces a 60W-os picopsu... A 120-as viszont tényleg sok... Eléggé gáz, hogy nincs még legalább egyfajta lépcső a kettő között, pl. 80W... Az biztosan elég lenne!
-
donat_sz
senior tag
paneltápot/pico psu-t ki milyet használ?
bár fogyasztásával a gyári házhoz adott tának (CFI A8989) tökéletesen elégedett vagyok, de a zajon javítani szeretnék, mert a végcél, hogy ott legyen a gép, ahol aludni is fognak, ráadásul a táp helyére is szükségem volna a több HDD behelyezése okán (ha már NAS-ként is funkcionál)
eléggé korlátozott a kínálat e fajta tápokból és különböző méretűek vannak de nem igazán tudom, hogy mi lenne a legjobb megoldás (most a gép a gyári táppal 15W-nál többet még nem evett), mert 1 DVD író és 3 1TB-s HDD elhelyezése a cél a gépben
ehhez gondolom a 60W-os táp bőven sok?
viszont az adapter.hu-n kapható táp 120W-os, nem sok az egyik kicsit nagyon? mit se segít ezen, ha az adapter kisebb áramot állít nekem elő.a másik kérdésem, hogy ezen pico psu-k panel tápok amik idehaza elérhetőek, bármilyen adapterrel elboldogulnak?
mert azt tudom, hogy a céges HP laptopom nem szereti az azonos dell laptop töltőjét
van itt bármi speckó elvárás? mert variálnék itt a költségek okán. elég sok tartalék van ezekben az árakban, amiket az oldalakon feltüntetnek. -
zsolt501
nagyúr
Ez konkréten nem kor függő, ez egy épp a boltból kihozott HDD esetén is előfordulhat, de az hogy nem szektor hibás attól még lehet rossz, pl a HDD belső programja is lehet hibás (firmware), szóval ezeket a hibákat is érdemes kizárni úgy hogy beteszel egy másik HDD-t és azzal használod úgy hogy a hibásnak gondolt nincs a gépben.
-
raidx
őstag
Volt már szerencsém, hogy a vadi új 400 Megás (akkor az még nagynak számított!) 4 óra üzemidő után megadta magát. Sőt olyan 40 Megás is amit sem én sem a szakszerviz nem bírt életre kelteni! Nem tudtuk particionálni. Igaz ezek még a 80-as évek végén történtek és azonnal cserélték őket. A cserébe kapott 40-est nem rég ajándékoztam el egy CNC-t építeni szándékozó gyereknek, még hibamentes volt.
Töredezettségmentesítést is megcsináltad? Bár Win 7 magától is rendet rak.
-
driverhun
csendes tag
Sziasztok!
Van egy msi e350is 45 lapom, 4 giga rammal.
feltettem neki az XBMC-t, de sehogy se tudok kicsikarni rajta hangotValakinek sikerült megoldani, hogy az alsa driverrel hang jöjjön ki xbmc alatt a gépből?:
Köszi driver
-
Lajkó
őstag
Már gépbe sajna itt a környéken nem tudom belerakni. Megvolt a chkdsk, de nem talált hibát!
Amúgy be is b@szna, 16 napot, és 11órát ment eddig! -
Lajkó
őstag
Na skacok! Van minden, illetve volt is! (AHCI, NCQ) Bios az utcsó előtti van fent, minden driver fent van. Az os még mindig 64bit-es Win7-es. Csak, és kizárólag a lemezkezelés, ami fullon pörög, a többi mind elfogadható.
Valami más ötlet valakinek?
Annyira nem nagy gond, de kissé bosszantó... -
iMaverick
addikt
Felmerült itt a Linux használata Brazos alatt... Hát nem tudom, hogy most hogy áll az ügy, de a Logout-on találtam egy srácot, aki elég rendesen beleásta magát a témába... Itt van az érdemi írás: LINK Namost elolvastam, és EZ elég rendesen lelombozott... Igaz, hogy ezt tavaly nyáron írta, azóta lehet már alakult a dolog, de ez most elég rendesen elriasztott a Linux-tól (mármint a Brazos-ra rakva).
-
-
Lajkó
őstag
válasz
MZperX75 #6031 üzenetére
Köszi a tippeket, de fent vannak az AMD-s driverek természetesen! Szeretek mindent rendben tudni a gépem körül.
Másik lemezre jelenleg nincs keret, és most nincs lehetőségem új drivereket bogarászni sem. De megfogadom a tanácsotok, és amint tudok kerítek rá időt!Nem pénzt!
Egyébként ránéztem még mielőtt írtam ide, de csak a lemez ami küszködik ( 100% ~ 42M ) ! A többivel nincs gond! Proci 32%, RAM 1.5GB, stb.. Lehet, hogy ennyivel nagyobb lenne a prioritása a lemezműveleteknek a hálózattal szemben?MZperX75: Vagy Start menü / és ott a számítógépre jobb klick / Kezelés / Lemezkezelés! Nekem bejövős, csak kár, hogy van egy minimum limit, ami alatt már nem készít partíciót.
-
Bari
Modder
válasz
MZperX75 #6031 üzenetére
Vezérlőpult/Felügyeleti eszközök/számítógép kezelés/lemezkezelés
A rendszerpartícióra jobb klikk, és a kötet zsugorítása. Miután ezt elvégezte, létre tudod hozni a másik partíciót. A művelet előtt mindenképp ajánlott egy töredezettségmentesítés, és a temp fájlok törlése. -
MZperX75
addikt
Particionáló progit tud valaki ajánlani?
Win7-es particióm szeretném ketté szedni,C meghajtót (500Giga) mondjuk 2 db 250-esre,vagy 300/200,úgy ,hogy win7 maradna . 380Giga szabad hely van a C-n 488 ból.
-
mr_ricsi
veterán
"Kapcsold ki a hibrid alvást. Ha engedélyezett, egy idő után átmegy hibernált állapotba ezért mérsz ugyan olyan időt."
Azt már pár hete kikapcsoltam."Első fő ok, hogy egy HDD-d van. Ezért nem tud egyszerre olvasni és írni. A particiók közötti másolás mindig lassúbb."
Pontosabban egyidőben 2 helyről kellene olvasnia, és 2 helyre írnia. De a vásárlás előtt meg kellene próbálni a HDD-n bekapcsolni az NCQ-t, azt pont ilyen helyzetekre találták ki. -
raidx
őstag
Első fő ok, hogy egy HDD-d van. Ezért nem tud egyszerre olvasni és írni. A particiók közötti másolás mindig lassúbb.
Amúgy a legfrissebb driverek néha csodát tudnak művelni.@mr_ricsi
Kapcsold ki a hibrid alvást. Ha engedélyezett, egy idő után átmegy hibernált állapotba ezért mérsz ugyan olyan időt.
Létezik egy F.SB nevű műanyag bázisú ragasztó ami szinte mindent ragaszt mindenre, de oldható marad a kötés. 24 óra a kötési idő azt érdemes betartani. Praktiker és hasonló boltokba keresendő.
-
iMaverick
addikt
Driverek fent vannak? (az AMD-sekre gondolok) Ilyenkor (másolás közben) nézegesd a Feladatkezelőt, hogy valami fogja-e a rendszert!
Annó én is így keveredtem ide a topic-ba: ha hálózaton keresztül másoltam le/fel a Brazos-ra/ről, akkor iszonytatóan felszaladt a prociterhelés (70% és felette). Egyszerűen megfoghatatlan volt a gebasz... Kaptam 5leteket a többiektől, de nem müxött egyik sem. Aztán a Realtek kiadott egy frisebb driver-t a LAN kártyához... Felraktam és "Jéé, működik!" felkiáltás lett belőle!
Lehet nálad is valami ilyesmi lesz... (pl. AMD-s AHCI driver igencsak javallott!)
-
mr_ricsi
veterán
Sziasztok!
Egy Asrock E350-es alaplap 35-40 mp alatt éled fel altatásból, ami pontosan megegyezik azzal az idővel, ami alatt hibernálásból éled. (win7 32bit, és azt az időt mértem, amire hálón keresztül hozzá lehet férni a megosztott mappájához. Utolsó előtti UEFI)
Az altatás idejét nagyon nem tartom jónak, pár másodperc kellene legyen.
Érdekelne, ha van másnak is tapasztalata, illetve valami megoldás meg még inkább. -
Lajkó
őstag
Miért van az, hogy: Egy winchester van a gépemben. C a rendszer part., és F-retöltök uTorrent-el. Ha viszont F-ről akarok már letöltött adatokat átmozgatni egy harmadik tetszőleges partícióra, akkor belassul a letöltés kb az 1/6, de akár 1/10-ére is?
-
Bari
Modder
válasz
bozsozso #6018 üzenetére
Sok sikert hozzá, válasz valami slim ventit, a normál 20mm vastagok nem fognak elférni.
A 2 oldalas ragasztó is jó megoldás, ha csavarral meg van támogatva, magában nem alkalmaznám, mert ha elenged, leesik a helyéről már nem látja el a hűtési szerepét ahol kellene. Majd számolj be a fejleményekről. -
Bari
Modder
válasz
bozsozso #6016 üzenetére
Az eredeti 4cm-es ventihez képest semmi hangja nincs a gépnek. Nem vettem észre rezonanciát. Párom párszor belefutott már, hogy azt hitte hibernálta magát a gép és bekapcsolta, aztán akkor jött rá, hogy épp akkor hibernálta a gépet. Ezek után már bekötöttem a power ledet, amit eredetileg nem, mert túl erős volt a fénye, kapott egy ellenállást sorosan, így már nem zavaró és látni, hogy megy a gép.
-
Bari
Modder
válasz
bozsozso #6011 üzenetére
Szia
Nekem egy Gigabyte GA-E350N-USB3 van, és szintén az LCpower 1360-as házikó.
Az alaplapon található 4cm-es ventit leszedtem és a helyére rögzítettem egy Scythe 100mm-es slim ventit. Csak egy csavar tartja, azóta az APU is hűvösebb pár fokkal, és csönd is van.
A ház oldallapja és a venti között kb 5-8mm maradt. A venti a ramok fölé nyúlik be, és így azokat is hűti. -
syler123
veterán
válasz
bozsozso #6011 üzenetére
Ezen agyalok én is, jövőhéten beszerelem az elvileg nagyon halk 4cm-es ventit az Asrock lapra, leírom milyen lett. Ha nem elég halk akkor jön a 12cm-es venti.
Skynet: szerintem elférne, aztán valahogy megtámasztanám, a cikkben sem csavarozták oda semmihez. De akkor coolink helyet jó lenne az a Scythe is...
Dróttal odafogatom valamihez, ahol fogatom oda meg be szigetelőszalagozom aztán nem fog rezonálni. -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Bár feltettem a HTPC rovatban is, de hátha itt találok olyat akinek ilyen háza van. Itt javasoltátok is a 8-12cm-es rendszerhűtőt, de tovább nem tudom.
Tehát a kérdésem:
Segítséget szeretnék kérni. Egy asrock E350m1/USB3 típusú lap van egy LC power case 1360mi házban. Szeretném a gyári ventit leszedni és helyette valami nagyobb ventit beszerelni. Így halkítani szeretnék a rendszeren, de nem tudom hová szerelhetném. Fúrkálni a házat nem szeretném, a tetején ami van rácsozás oda meg szerintem max.6centis férne el. Vagy az nem gond ha ekkora rácsozás alá esetlegesen 8-12cm-es halk ventit teszek?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Paci.
tag
válasz
nemszabad #6003 üzenetére
Nem tudom milyen lehet a hatásfoka, de szerintem nem lehet nagyon ratyi. Amiből kiemeltem, az a maga idejében nagyon korrekt kis gép volt, ráadásul a táp nem nagyon akar hőt termelni. 8 cm-es venti megy rajta nagyon halkan (konkrétan ha rá van csukva a ház a saját szuszogásom hangosabb) de a szellőzőnyílásoknál kézzel alig érezni légáramot. Összevetve hasonló korabeli tápokkal azok sugárhajtómű jelleggel üzemelnek. Légszállítás, hőtermelés és hangzás tekintetében is.
Egyébként tervben van egy fogyimérő beszerzése, bár hatásosabb lenne olyasvalakiét használni, aki mért vele. Pontosabb lenne az összehasonlítás. Szóval valaki esetleg Komárom - Esztergom megye közepe tájáról?
-
Skynet258
veterán
válasz
Skynet258 #6007 üzenetére
Közben lejárt a limit, így lehet berakni a házba, ahogy a kolléga írta.
Mondjuk ez vékony venti, nem tudom, a Coolink elférne-e. -
Lajkó
őstag
válasz
nemszabad #6003 üzenetére
Szerintem olyan 60% környéke lehet annak a régi tápnak a hatásfoka! S mint az ebben a topikban is kiderült a Paneltáp + adapter-rel meg el tudod érni a 80% körüli értéket. Hogy neked megéri e beruházni rá, azt Te döntöd el...
A lényeg, hogyha veszel akkor ne nagyon méretezd túl, mert ezeket az értékeket csak magas kihasználtság mellett tudják produkálni a fent említett cuccok. -
syler123
veterán
-
nemszabad
tag
Kíváncsi lennék, hogy milyen hatásfoka lehet annak a tápnak. Igazából nekem sem volt gondom a 160-as deltával, biztos megbízható, fasza táp, csak épp kis mértékben megölte a htpc lényegét, mert a mostani paneltápomhoz képest 8-10W-tal kért többet. Ja, meg a hangja se volt kutya
. Tudnál esetleg nekem mondani fogyasztási adatokat?
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Path of Exile (ARPG)
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Netfone
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Autós topik
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest