- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
Új hozzászólás Aktív témák
-
raidx
őstag
Addig eljut, hogy elindul az XP de az alkalmazás már nem indul. Egy idő után kilép és kezdődik minden elölről.
Ha magát a virtuális gépet indítom az nagyon gyorsan elindul és normálisan futnak is a telepített alkalmazások.
-
raidx
őstag
válasz
zsolt501 #6689 üzenetére
Elvileg nekem is működik. Azért elvileg, mert Win 7 alól nem tudom elindítani a kívánt programot. Először egy kis ablak mutatja a virtuális alkalmazás indítását majd át vált a virtuális gép ablakra, ott is megy a zöld csík egy darabig majd visszajön a kis ablak és ez így megy az idők végezetéig, vagy míg ki nem lövöm.
Ha simán indítom a virtuálxp-t gyorsan feláll és fut a kívánt progi. Már mindenféle leállítást próbáltam de ez az ördögi körforgás csak nem akar megszűnni.
Biztos nálam van valami galiba mert anno a teszt időszakban próbáltam Atomos gépen és ott is ez volt a helyzet.
-
wopi
aktív tag
Kíváncsian vártam: XBMC 11.0 Eden
XBMCbuntu? Kíváncsi vagyok rá, hogy akkor most hogy is állunk a brazos-linux párossal. Úgy tűnik, kénytelen leszek kipróbálni
-
raidx
őstag
Esetleg próbálta már valaki Brazos + Win 7 64 bites + XP mod együttest?
-
albinolynx
senior tag
Sziasztok!
Kb. 1 éve esett róla szó, hogy nem tudok mit kezdeni az usb-s tv tunerem - brazos párossal.
Helyzet azóta nem változott, meg nem is foglalkoztam vele - csak zavar, hogy egy atomos gépen lehet, ezen meg nem.
Mivel üresen áll a pci-e foglalt a gépben, egy ilyen megoldaná a problémát?Leadtek WinFast DVR3200 H
A problémám, hogy ugyan van hw mpeg-2 tömörítés, viszont:
"...de nem kell aggódni a hazai DVB-T MPEG-4 miatt sem, mert a gyári mellékelt szoftver a CPU-val megoldja a feladatot."
Később, dvb-t esetén megint cserélhetem majd?
(Remélem jól értem, hogy a cpu jelen esetben az apu, nem pedig a tv tuner kártyán lévő "cpu".) -
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Tapasztalatok alapján mennyit fejlődött a Brazos és a Linuxok kapcsolata az utóbbi időkben?
-
canniball
nagyúr
válasz
Skynet258 #6683 üzenetére
Egyet tud, a TV activityt. Én is csak onnan tudom hogy majdnem megvettem, még szerencse hogy a szomszéd topikban felvilágosítottak...így nem lett Harmonym...
korcsi!
Kb. annyit jelent hogy egy gombra programozott tevékenység sor. Pl. a HTPC activity bekapcsolja a HTPC-t, bekapcsolja a TV-t, amiről leveszi a hangot és átállítja a képet a megfelelő HDMI csatira, valamint bekapcsolja az erősítőt és azt is az illetékes bemenetre állítja. Mindehhez egy gombnyomás kell, és több ilyen gomb is van. -
Skynet258
veterán
válasz
canniball #6682 üzenetére
Nem mondod?
Ma is tanultam valamit... Azt hittem, a létező összes Harmony tud Activity-t kezelni, hisz ez a lényege. Még a régi 555-ösöm is tudta ezt (meg mondjuk 10 készülék vezérlését is, ehhez most már One-t kellett vennem, mert az olcsóbbakat butították).
Mekkora genyaság már.
-
Gombinyó
őstag
Köszi mindkettőtöknek. Megértettem nagyjából a lényeget.
Alszom még rá párat, hogy megéri-e bíbelődni vele. -
Skynet258
veterán
válasz
Gombinyó #6674 üzenetére
Nekem Logi Harmony 525-öm volt, most Harmony One, mindkettővel simán megy a kezelés.
Én úgy oldottam meg, hogy az Activity-ben benne van ugye a tévé, a házimozi, Microsoft Windows Media Center és egy Microsoft MCE Keyboard. Utóbbi a lényeg igazából, ha rákötsz a HTPC-re egy bill-t, akkor látni fogod, melyik gomb mit csinál (space-lejátszás, s-kilépés, stb), és a hardveres/szoftveres gombokhoz ezeket adogatod hozzá lényegében. Gyorsan meg lehet csinálni, és mindent tudsz teljeskörűen vezérelni az XBMC-ben, illetve én csináltam egy indítóikont is, F6-ra - ezt is belőttem a Harmonyra, így maga a program indulás is történhet a Harmony-ról.Amit nem tudtam megoldani jól, az az, hogy a HTPC-t kikapcsolt/sleep módból a Harmony ébressze. Illetve biztos van rá parancs, volt, hogy össze is jött, csak ugyanaz a parancs felébreszti a két polccal lejjebb lévő Xbox360-at is esetemben, így részemről felejtős.
-
Gombinyó
őstag
Üdv.
Asus E45M1-M PRO lapom van. Megoldható valahogy, hogy tudjam irányítani Logitech Harmony 700-al? XBMC-t használok, amikor gépről filmezek és kényelmes volna ezt is a Harmonyval irányítani.
-
gallus
aktív tag
válasz
albinolynx #6672 üzenetére
Örülök neki, hogy minden rendben.
Az enyémre /gyerekére/ épp ma reggel kaptam egy komoly ajánlatot, el fog menni.
Picit sajnálom, mert a maga kategóriájában a legjobb.Jó pihenést mindenkinek!
-
albinolynx
senior tag
Nos, nem érdemes bele rakni. Semmi javulást nem hozott, viszont voltak lejátszási gondok. Kivettem a kártyát, most pengén megy minden az integrált radeonnal. Egyszerűsödött a táp dolog is, no és eggyel kevesebb "hőforrás". A fő program, amit használok, csicsa nélkül pazarul fut.
-
raidx
őstag
válasz
albinolynx #6670 üzenetére
-
albinolynx
senior tag
Megint lemaradtam...
Amd driver autodetect miért nem működik?
-
gallus
aktív tag
válasz
albinolynx #6667 üzenetére
Isten hozott a klubban!
Majd az n-Vidia karira kíváncsiak leszünk, hogy elég-e hozzá a processzor.
-
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx #6666 üzenetére
Lemaradt a kép:
http://i56.photobucket.com/albums/g199/albinolynx/elmeny_index.jpg
-
albinolynx
senior tag
Megérkezett ma az asrock e350m1 usb3 lap. Észrevételeim:
- az egész lap alja ragacsos tapintású, mintha gyantás maradna forrasztás után (denaturált szesszel lemostam)
- bekapcsolás után nem ad bios post-ot, de üzemel (kikapcsolás - tápkábel kihúz - cmos elem kivesz - érintkezőket rövidre zár - minden vissza - üzemszerű működés)
- windows 7 x64 telepít, amd driver autodetect futtat - nem történik semmi, inaktív download now gomb (drivert csak lan-hoz telepítettem, hogy legyen net kapcsolat - furcsa, újraindítom, meguntam ~20perc tétlenség után)
- ssd + 1.333MHz-es ramokkal igen jó a reakcióideje -
MZperX75
addikt
Igyekszem,csak végig olvastam a következőket mikor rájöttem,hogy nem az a gondod(nálam az volt)
A vége viszont (memóriás rész)Gallus kollégának is ment volna,csak már kihúzni vastagon a nevét nem volt idő!
1600Memók is csak 1333-on mennek,talán az időzítéseket állítgathatod,a +fesz nem a memóriák miatt kell,hanem a memória vezérlőnek
-
MZperX75
addikt
Ez ciki,majdnem mindenem ugyanaz mint neked csak nekem IS a lapom.
1Éve van meg ,hibátlan.
Sajnálom,ha garis a lap azonnal cseréltesd!
GallusNekem MSI lapom van,de szerintem ez is csak memóriától függ.
PL: KingmaxDDR3-1333 ramokkal 1333Mhz-en 1.5V-ról 1.65V ra emeltem,azóta stabil,havi 1x 2x kell restartolnom,amikor egy kicsit kiveri a víz.2G-ram -os modulon(kingmax) 1066-on stabil
1333-on alap feszültségen csíkozz,Webes tartalmakkor azonnal látszódott.
így ment fél évig,én azt hittem csatlakozó a szar...Azután később ki is fagyott.Na akkor durcáztam.
Csere 4G-Ram 1066-os stabil +2000Ft
1333-on csíkozz+fesz= néha csíkozott még(kiszámíthatatlanul 2 monitor,vagy kijelző ki-be kapcsol két monitor között váltogatás) +fesz most stabil,de lekopogom.(3-4hónapja)Bátran 1.5-ről 1.6V ,de akár 1.65-re is tekerheted.
-
gallus
aktív tag
Emlékeztek arra, hogy az Asrock lapon emelni kellett egy hangyányit a memória feszt, ha videó hiba jelentkezett?
Már régen gondoltam, de most memóriát cseréltem, és eljött az idő egy kis méricskélésre
Gondolván arra, hogy lehet pontatlan.
1,46-1,61 között minden (4) feszültséget ellenőriztem, századra pontos volt az összes. -
jkutya
tag
Sziasztok,
Valaki mondja meg legyen oly kedves, hogy az ASROCK E350M1 ill. E350M1/USB3 között a két USB3 aljzaton kívül van-e még valami különbség?
Előre is köszönöm.
-
raidx
őstag
Nagy valószínűséggel sokkot kapot szállítás közben. Én az Atomos lapocskámmal jártam így.
Szedjél le mindent róla. Csak memória legyen a helyén. Egy USB kulcsra (gyökér könyvtárba) másold fel a letöltött biosát. Dugd a kulcsot hátul valamelyik helyre. Kapjon tápot és kapcsold be a rendszert. Ha minden igaz egy idő után elkezdi nézegetni az USB-t kb 20perc múlva megpróbálhatod életre kelteni. Remélem nem hagyták ki ezt a trükköt újabban.Az USB kulcs Fat vagy Fat32-re legyen formázva!
-
-
-
buca84
őstag
Nemrég beszereztem egy MSI E350IA-E45-ös lapot.
Ma összeraktam a konfigot.
A ház egy Gigabyte MIB T5140 + 60W beépített paneltáp.
A problémám az, hogy nem ad képet, nem ad jelet a monitor fele. Még a BIOS-t se látom. Semmit.
Próbáltam nagyobb táppal (picoPSU 150W), de ugyan az.Szerintetek mi lehet a probléma?
-
raidx
őstag
válasz
albinolynx #6643 üzenetére
Ha pár hozzászólással feljebb megnézed iMaverick fórumtárs hozzászólását, Ő most cserélte le a Creative SB X-Fi Titanium 230W tápját egy 60W-os PicoPSU tápra és kb 6W a nyeresége. Neked a 350W-os Chieftech esetleg 10W felesleges fogyasztást ha jelent. A + VGA a maga ~80W-jával úgy is több mint dupláját fogyaszt mint a Brazos szőröstül bőröstül.
Mondjuk elég volna 60W+VGA körüli táp, de azt nem igen találni. Pláne jobb minőségbe.
-
Goose-T
veterán
válasz
albinolynx #6643 üzenetére
PCI Express x4 slotba raknál egy relatíve combos VGA-t? Szerintem nem fogja tudni kihajtani, de ha neked úgy is jó, akkor hajrá. A táp 12V-os ágainak az áramerősségét kell nézni erős VGA-knál, így a 350W szerintem nem túlzó, a 120W-os kártyához pedig lehet, hogy még az is kevés lesz.
-
albinolynx
senior tag
Sziasztok!
Asrock E350M1 mellé kellene raknom egy nvidia quadro 3500 kártyát (~80W telj. felvétel).
CAD-es munkára lenne használva, amihez a proci teljesítménye, memória, stb bőven megfelel.Egy ilyen konfighoz milyen tápot rakjak?
Kis tápra nem merem rábízni (alaplap, ssd meghajtó, dvd-író, vga + adatok biztonsága). Chieftec-ből 350W-ost találtam, csak nem tudom ezzel nem lövök-e túl a célon. Bár későbbre tervezve van jobb vga, ~120W teljesítmény felvétellel. Akkor meg talán nem is sok a 350W (nem túlzó...). Chieftechre meg rá merném bízni a technikát. Egy mezei atx-es házban lenne a rendszer várhatóan.
-
syler123
veterán
-
PonPon
senior tag
válasz
Goose-T #6638 üzenetére
no hát akkor te is interpolálsz. nem úgy nézed az a másodpercenkénti 24 képkockát ahogy jön a forrásból, egy az egyben... neked a TV-d trükközik. én a számítógépen akarom ezt megcsinálni, mert ahogy a tv-m csinálja az nem tetszik.
24fps-el nem lehet folyamatos képet csinálni, kevés hozzá, zavaró, ha nincs bekapcsolva semmi trükközés/javítás. Pl, a brazos hdmi-vel közvetlen rá van kötve a tv-re, ha beállítom a képfrissítést 24hz-re, elkezdem mozgatni az egeret, látszik hogy diavetítés, nem folyamatos (tv-n mindenféle frame creation off)
-
zsolt501
nagyúr
Nekem az jön ebből amit leírtál, hogy a tv-d nem kezeli rendesen a 24p-t és ezért rossz nálad a kép, ilyet már én is láttam és ilyenkor tényleg az volt a megoldás hogy a 24p-s filmet más frekvencián néznek, igaz ez már nem ad olyan pontos megjelenítést, de élvezhetőbbé teszi mint egy hibás 24p.
Viszont ennek a (gyorsításnak erőforrás igénye van ezt nem szabad elfelejteni, mert ilyenkor egy programnak ki kell számolni a köztes kép kockákat.
Szóval én mind a két oldalt megértem.
-
sysrq
őstag
Tényleg ennyire gáz a 24p? A filmeket ajnározzák hogy így jönnek ki BD-re, a számítástechnika fejleszt hogy megfeleljen az elvárásnak, a TV-ket is felkészítik rá. És mégse jó?
Nekem nincs 24p-s TV-m azért kérdezem. -
PonPon
senior tag
válasz
Goose-T #6635 üzenetére
persze világos. Amugy a splash playerben is van ilyen opcio, azthiszem motion2-nek hívja.
nem feltétlen 60fps-t szeretnék, csak nem 24-et ennyi. 48 is oké. Relock-al fel lehet gyorsítani 25fps-re majd azt interpolálni a duplájára, így kijön az 50fps-amit már a tv is tud.és Te használod az intelligent frame creation/24p smooth film feature-t a Pana tv-n?
-
Goose-T
veterán
A 48Hz rendben van, de akármit is mondasz, a 24Hz és a 60Hz nem kompatibilis egymással. Olyan, mintha ezen a babajátékon a kockát akarnád a kör alakú nyíláson bedugni: lehet, hogy sikerülni fog, de biztos, hogy lesznek veszteségek.
Ja, és nekem is 24p-képes Panasonic tévém van (E30), ha már a témánál vagyunk.
-
bumi
tag
Valójában az eredeti mozifilmek sebessége 24 képkocka /s.
Hogy ez tökéletesen megjeleníthető legyen, ezért a blueray filmek is ezt használják!
Ezért értelmezhetetlen, hogy miért akarod átalakítani.
Nekem Pana plazmán rezzenéstelen tökéletes a kép!
Egyébként bármilyen átalakítás csak ronthat az eredeti minőségen. -
-
válasz
canniball #6628 üzenetére
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy eddig a tát ventije csinálta a hűtést a gépben... Az utólag esett le, hogy a házhoz egyedi méretű tápegység járt (szóval nem szabvány ATX), így fogam magam és kicsontoztam a régi tápot, és benne hagytam a 12cm-es ventit... Így még mindíg meg van a hűtés, csakhogy már az alaplapon keresztül kapja az áramot és a vezérlést is... Valóban halkabb lett a gép és a proci hőmérséklet sem szállt el... Eddig ez mind szép is, csak hát az a 13 ropi amit kicsengettem...
-
No sikerült a csere... Igaz megint barkácsolni kellett a gépet. T@k@m tele van már ezzel, no de mindegy! A fő hogy sikerült!
Hát nem estem hanyatt! Igaz, hogy a szünetmentes táp (APC) programjával mérem a fogyasztást, és tudom, hogy ezek nem valami pontosak... De...
Szóval: Brazos + Creative SB X-Fi Titanium
230W PSU: 36-39W
60W PicoPSU: 30-33WValaki kiszámolja nekem, hogy hány év alatt fog megtérülni???
-
Goose-T
veterán
Szerintem akkor is hülyeség. Ha 24p-s videót akarsz 60p-n lejátszani, akkor ha tótágast is állsz, akkor is csak minden ötödik képkocka lesz jó helyen az 60Hz-es időtengelyen. Ez azt jelenti, hogy ötből négy képkockát utólag kell kiszámolni, különben nem valósul meg a kadenciahelyes megjelenítés. A második linken egyébként is 48Hz-et írnak.
-
raidx
őstag
Ja! Van már Catalist 12.3 is.
Találkozott valaki már indításkor az AMLdevice install valamivel? Vagy ez a 12.3 újdonsága. Nem sokat találtam róla eddig.
-
avion
csendes tag
-
PonPon
senior tag
válasz
Goose-T #6617 üzenetére
24p képes a tv-m (Pana plazma), sőt a TV-m is tud egy 24p smooth film nevű opciót ami felkonvertálja a 24fps-t 60-ra, de nem éppen hibamentesen. egy izomos proci+gpu páros ügyesebben csinálja.
pl:
SmoothVideo Project (SVP)
Frame doubling interpolation for 1080p -
PonPon
senior tag
én is szeretnék váltani, interplálni szeretném a filmeket 60fps-re és szegény brazosnak ez nem igazán megy.
Milyen alaplapod van? én ezzel szemezek: GA-A75N-USB3
-
Most újíitottam be egy picoPSU-ra (60W). Délután beüzemelem a Brazos-osba... Kíváncsi vagyok a csökkentetett fogyasztásra! (230W PSU -> 60W picoPSU)
-
raidx
őstag
Nekem meg nem változott. Pedig most lett újratelepítve a rendszer. Valamikor korábban lett valami gubanc a rendszerbe mert az utolsó két rendszermentés is bugos volt és nem települt rendesen a grafikus driver. Sőt még a java körül is történt valami mert az sem frissült rendesen. Kb. a Win 8 DP tesztelése óta lehetett a gubanc. Miért is érdekelt a VHD bootos megoldás?
-
canniball
nagyúr
-
-
Goose-T
veterán
Ma érkezett meg a Catalyst 12.2, feltelepítettem, és utána úgy éreztem, hogy gyorsabb lett a Firefox. Lefuttattam a Windows-élményindexet, és tényleg: az Aero-teljesítmény 4,1-ről 4,5-re emelkedett, a 3D pedig 5,4-ről 5,8-ra. Mindenkinek érdemes feltelepíteni, megéri!
-
raidx
őstag
válasz
FLATRONW #6603 üzenetére
Ezt kicsit furcsállom! Nekem sincs SP1 alapból a telepítőbe a frissítésekkel jön le. Eddig minden további nélkül működött a visszaállítás. Olyan volt már, hogy a Winnel készített helyreállító nem működött, kérte a telepítő lemezt.
A rejtett partíció anyaga a gépedhez szükséges drivereket is tartalmazza. Sajnos a gyártáskor aktuális verziókat.
Ha van időd és kedved, érdemes lenne megpróbálni az SP1 települése után készíttetni egy helyreállító lemezt a rendszerrel. Hátha akkor nem zsörtölődne a verzión. -
FLATRONW
őstag
Köszönöm.
A Windows 7 ezen funkcióját ismerem, csak volt vele egy kisebb problémám.
Feltelepítettem az alap Window 7-et. Frissítettem, az SP1-et is feltettem és erről készítettem egy rendszerképet. Amikor szükségem lett volna a visszaállításra, nem működött. Azt írta, hogy az operációs rendszer verziók nem egyeznek. A rendszert a telepítő lemezről indítottam. Gondolom az volt a baj, hogy a telepítő nem tartalmazta az SP1-et. Igazából nem tudom, hogy ez miért is számít. Amikor a frissen telepített rendszerről készítettem rendszerképet, amely nem tartalmazta az SP1-et, akkor visszatudtam állítani. -
raidx
őstag
-
FLATRONW
őstag
Sziasztok!
A netbookomon előtelepített Windows 7 van. A merevlemezen van egy rejtet partició, amely tartalmazza ennek a rendszernek a biztonsági mentését. A leírásban az van, hogy ezt a biztonsági mentést le lehet menteni egy USB kulcsra. A kérdésem az lenne, hogy az USB-re való lementés után törölném ezt a rejtett particiót és létrehoznák egy láthatót, akkor egy esetleges rendszervisszaállításnál ennek a rejtett particiónak a hiánya nem fog problémát okozni?
A másik kérdésem kapcsolódik az elsőhöz:
ha ebben a netbookban kicserélném a merevlemezt egy SSD-re, akkor az USB-ről visszatudnám állítani a Win 7-et az SSD-re?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9 14900KF processzor eladó instabil állapotban OLVASD EL!!!
- Intel Pentium I Celeron I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 1.000ft-tól.
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core I3 9100F Eladó!
- PS3 Slim 4.92 HEN, Telepített játékokkal - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Vadiúj SSD-k!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest