- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
raidx
őstag
válasz
canniball #8799 üzenetére
Valamikor az iparba ilyen néven került be és ráragadt minden pillanatragasztóra, hogy IS. Talán már nem is kapni ilyen néven.
@Mercutio
A gyári összerakású gépeknél, főleg ahol szinte minden megvolt az előlapon is (Audi, IEEE 1394, kártya helyek, Optikai kimenet) bizony előfordulnak speciális csatlakozók és azok másik lapnál nem is használhatók.
-
Mercutio_
félisten
Igen, AC'97 vagy HDAudio van a mai alaplapokon/házakon, de szerintem valami egyedi alaplap lehetett a soltekben és ahhoz csináltak csatit is (talán az optikai ki/bemenet miatt ami az előlapon is ott van
) mindenesetre nem tudom sehogy se rárakni a ház hangcsatiját a brazos-os lapra (MSI E350IS) úgy, hogy hangot adjon ki
Szerencsére nem is használom az analóg kimeneteket így nincs rá szükség, csak gondoltam hátha életre lehet kelteni az előlapi csatit. -
raidx
őstag
válasz
Mercutio_ #8795 üzenetére
Két fajta szabványt alkalmaznak az előlap hangnál az alaplapok. Mivel a ház gyártói nem tudják, hogy te milyen lapot fogsz beletenni a madzag végére ráteszik mindkettő csatiját.
Az alaplap leírásában ezeket írják.
1, PORT1 L
2, GND
3, PORT1 R
4, PRESENCE#
5, PORT2 R
6, SENSE1_RETUR
7, SENSE_SEND
8, üres
9, PORT2 L
10 SENSE2_RETURvagy:
1, MIC2
2, AGND
3, MICPWR
4, NC
5, Line out_R
6, NC
7, NC
8, üres
9, Line out_L
10 NCDe általában a házaknál egy Line és egy Sztero van kivezetve, ritkásan még egy Mic.
-
Mercutio_
félisten
-
raidx
őstag
válasz
canniball #8792 üzenetére
Régen azok sem voltak egy tömbbe összefogva. Külön külön csatlakozó volt a +, -, Data+, Data- mindenből kettő és neked kellett kifilózni, mi is, hova is. Találkoztam régen olyan házzal, ahol méréssel kellett kibogarászni mindent mert semmi jelölés és egyforma színű vezetékek voltak. Igaz csak egyszer futottam bele! Manapság a Frontpaneli USB csatikat fel sem tudod rakni rosszul! Már nem szálankénti a dolog bár előfordul néha.
IS=Pillanatragasztó, bár manapság már sok féleképpen hívják.
-
canniball
nagyúr
A Q-Connector működési elvét értem. Azt ugyan nem értem minek, ha nem is ezzel foglalkozok egy-két gépet már összeraktam de ez sosem okozott problémát, viszont elfogadom hogy lehet olyan akinek ez kell.
De ezeket az USB->tüskesor adaptereket nem vágom, ezek mi célt szolgálnak?
És mi az az IS? -
raidx
őstag
Kinálat = Q-Connector.
Manapság már terjed az egybe csati, legalább is USB és a párba tartozók (+-) de nagyon ház függő.
@canniball
Ezek arra valók, hogy sok esetben a frontpanel csatlakozók zsinór szinten tartalmazzák a csatlakozókat, azokat szépen egyesével feldugdosod ezekre az adapterekre (figyelve a jelölésekre) és a végén egy mozdulattal mehet a helyére. Az alaplapon lévő kiosztás nem mindig látszik jól, pláne, ha már a házba van. Manuáloknál meg rá kell jönni, hogy honnan is indul a dolog. Arról nem is beszélve, hogy felét le lököd a helyéről mire az utolsót felteszed (nem látsz, nem férsz hozzá, stb.)
Úgy szoktam megoldani, hogy IS-sel összeragasztom a blokkot és majdnem olyan mint a Q-Connector.
-
canniball
nagyúr
Embörök, én nem is értem miről meszéltek, mire jók egyáltalán ezek az adapterek?
-
korcsi
veterán
Milyen kínálatban? Ha usb3-as a csati, akkor nyilván nem fog stimmelni a bekötés, nem?
Akkor már egyszerübb venni kétsoros tüskesort, a tetejére mehetnek a házból a csatik a megfelelö helyre, majd rá a lapra.
Az usb3-as házcsatik azok még mindig ilyen szálanként vannak mint a 2.0 vagy már egybefüggö csatiba vannak bekötve? -
ooszi
senior tag
Sziasztok van egy Asrock E350M1 alaplapom, van egy Sapphire Radeon HD4670 512MB DDR3, lehetséges Hybrid Crossfire-be kötni vagy üzembe helyezni, ha igen hogy kell? Vagy csak bizonyos Vga-kat lehet Crossba kötni?
-
batagy
őstag
Sziaszok!
Az Asus Q-Connector-nak a front-panel csatlakozó része kompatbilis az ASrock E-350M1/USB3-mal?
Magyarán hogy a ház 2 és 3 tüskés csatlakozóit ne direktben az alaplara csatlakoztassam, hanem egy adapteren keresztül.
Másik lehetőség ez a Motherboard Quick Disconnect Cable 10-Pin, de onnan drágább a szállítás.
-
MZperX75
addikt
válasz
HeavyToys #8766 üzenetére
"FULL HD BDRIP 3D "
Én úgy tudom ,hogy a C-60-as is elboldogul 1080p- felvételekkel.
Aktív 3D-t persze a E-350,E-450,és az új E sorozat sem képes meghajtani,3D TV-vel,monitorral.De passzív red-cián szemcsivel,PowerDVD-vel hardveres gyorsítás pipa! azzal igen. .Sőt szerintem Stereophonic playerrel is lejátszik 3D-s rippet de lehet ,hogy csak kisebb bitrátájú 720p-et.
Annak tuti mennie kell!Nálam PowerDVD red cián beállítás hardveres gyorsítással vitte a gyári BD3D-lemezeket 3D-be.
De szopás volt beállítani,de ment! -
raidx
őstag
Adott egy USB kábel A-B (mini). Ha a kamerát webcam ként csatolom fel vele minden rendben. Ha háttértárként akkor ismeretlen eszköz. Másik kábellel nincs gond!
Mi a fene lehet az oka? -
sysrq
őstag
válasz
Goose-T #8775 üzenetére
Nem az a kérdés hogy milyen a kondenzátor hanem hogy 20 fillér az ára vagy 30. Az elektrolitos kondenzátorok előtt is volt élet. Csak a nagyüzemi gyártásnál, nagy tételben már rámentek a fillérbaszásra, 10 ezres tételnél már ha negyed centtel olcsóbban lehetett venni valamit akkor az került az alaplapokra.
-
-harry-
csendes tag
Sziasztok!
Segítéget szeretnék kérni. Nemrég raktam össze egy kis gépet (asrock e350m1, 4GB CSX Alpha ram, lc power 1320mi ház, 64gb samsung ssd) és valamiért kicsit villog a képernyő bizonyos sávokban mintha szellemképes lenne, például mikor az egeret mozgatom, vagy dolgozik a gép. memtest hibátlan, monitor tuti jó, kábel szintén...dsub-on használom...nem tudok rájönni mi lehet a baja...
Valaki tapasztalt már hasonlót? -
XmoD
senior tag
Sziasztok!
Errol valakinek valami tapasztalat ? GA-E350NEsetleg valakinek jo aron elfekvoben ?
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Annyit szeretnék kérdezni, hogy ugye az E350, tapasztalatból tudom, hogy simán elboldogul XMBC alatt a FULL HD BDRIP 3D anyagokkal is, azonban erre képes, vagy csak a sima full hd-ra képes a C60, Win7-alól futtatott XBMC-vel?
Köszi előre is!
Üdv mindenkinek!
-
stratova
veterán
Üdv Urak!
Rég jártam erre, egy barátomnak raktunk össze nemrég kis E-350-es konfigot (ASRock E350M1+KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9+régebbi 7200 rpm SATA1 HDD).
XBMC-Ubuntuval egész szépen vitte az 1080p-t (jobb felső sarokban néha fellépett némi csíkozódás, de a gyári RAM-feszültséget még nem gondoltuk bántani, ő maga nem panaszkodott a jelenségre, csak kiszúrtam).
Ellenben szüksége van Win7-re még a megszokott dolgaihoz, sajnálattal vettük észre, hogy W7 alatt bizony egy alacsonyabb felbontású Youtube videóval is akadozott (még futok egy kört a driverekkel talán a hétvégén).
A korábbi A64 3800+ X2 + HD4670-nek ez persze nem okozott gondot (viszont elmondása szerint HD 6310 XBMC-vel sokkal szebben jeleníti meg az FHD anyagokat).
Ha akad tipp/finomhangolási trükk kimondottan Win7-re azt megköszönném (konkrétan Windows 7-re keresve a topikban nem találtam ilyesmit, amúgy Aero ON). Mivel heti rendszerességnél ritkábban jutok a kis masina közelébe, nem igazán akadt időm tesztelgetni. -
g0dl
addikt
Openelec -et próbált valaki? Jól használható? a 2.0 fejlesztést ígér
Régen jártam erre, az E350-nél van most "jobb", újabb megoldás ( kis fogyasztás, elfogadható ár)?
-
Goose-T
veterán
Ne szenvedj 32 bites oprendszer telepítésével. Először én is azt raktam a Brazosos gépemre, és a 4GB-ból másfelet simán eltüntetett. Ledúrtam, ment fel a 64 bites W7, azóta minden tuti, most már csak annyival látszik kevesebb memória a Windows-ban, amennyit a VGA-nak adok.
-
radi8tor
MODERÁTOR
32 bites oprendszer nem tud 4GB-ot kezelni. Majdnem 1 GB kihasználatlanul marad.
Ami miatt nem ajálnják 64 bitest, az az hogy több helyet foglal a lemezen.Szerintem egy mai hardver simán elbír Win 7-el, egy gyengébb hardverrel nyögvenyelős. De úgy tippelem ott a notivinyó volt a gyenge láncszem.
Kanyarodjunk vissza a témához.
-
Rick4
félisten
válasz
radi8tor #8750 üzenetére
Van egy 96GB-os Kingston SVP100S2G-m is, ennél a garbage collection funkció ugyanazt tudja mint egy jól belőtt oprendszer, vagyis XP-hez is ajánlott, ekkor az is mehetne bele. Viszont nemrég megleptem Anyukámat egy MSI neton pc-vel, ez egy 19-es lcd mögé épített atom 270-es cucc, 2GB ram, 160-as notivinyó, (tudom, ez sokal gyengébb konfig mint ami most jön) ott első telepítésre W7 ment fel, de borzalmasan lassú volt, az xp-vel meg olyan pörgős, (de tényleg óriási a különbség) hogy elgondolkodtam, kell -e egyáltalán a W7, ha a gép erőforrásai ennyire a rendszer működésére mennek el. Office, böngésző az a rendszertől függetlenül ugyanaz, a keret nem olyan szép de a gyorsaság mindenért kárpótolna..
-
Rick4
félisten
Jövő hét közepére jön meg ez az E-450-es kisgépem, lesz benne 4GB ram, meg egy 128Gb-os SSD. Kérdés, van-e értelme a W7 x86-nak, (c50-es procis notin jól szalad) vagy csak leterhelném, jobb egy XP-t rápattintani?
-
attila199207
tag
sziasztok Brazos e-240 ről van valakinek tapasztalata?
-
john117
csendes tag
én régen atom360 néven tucat gépet adtam fele áron mind mini itx volt, ird csak be googleba hogy atom 360 képek, van egy pár de itt phn mindenki drággában adja a használt szarját mintha én ujjonan venném meg, legutoljára pont Zodo hirdetésében láttam. beleirhattam volna a véleményem de nem tettem, nem vettem személyeskedésnek mert igazad van, és még nem döntöttem el iogazán el akarom e adni, egyenlöre csak belógattam volna a csalit a vizbe irtam végleges árat ha nem megy el nem bánom azt sem " ezt kimásoltam a kedvedért mert látom nagyon izgat a hirdetésem hogy privit is irsz, meg a hirdetésemet is megjegyzésekkel irod tele.
-
john117
csendes tag
Nehogy lemaradjon aki egy jo brazost keres; [link]
-
canniball
nagyúr
Hmm, lehet túl rövid ideig tesztel az iperf és nem volt ideje "felpörögni" a maximumra...? Azt viszont nem tudom hogy lehet az időintervallumot állítani. Találtam közben egy olyat hogy jperf, ha jól értem ez gui az iperfhez és ebben lehet időt/méretet állítani, ha hazaértem majd ránézek.
-
vitar100
tag
Sziasztok!
Kb 3 hónapja olvasom a topikot, nagyon hasznos tanácsokkal láttatok el úgy,h kérnem sem kellett.
Köszönöm a sok hasznos hozzászólást!
Engedjétek meg, hogy megmutassam Nektek az eddigi kis házi kreálmányomat.
Egy fadoboz lesz a ház (persze megfelelő szellőzéssel) amelyet falra vagy az ágy aljára rögzítek.
/ASrock E350M1-usb3/2.5"500Gb WD Scorpion black/ Scythe Kama Panel 3.http://kepfeltoltes.hu/view/121014/brazos_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
raidx
őstag
Az nem lehet igaz mert amit linkeltél letöltöttem és szépen ment a lejátszás! Nem volt semmi akadás! Az viszont nagyon nem mindegy a Brazosnál, hogy mi a lejátszó és hogy van belőve! Amúgy, ha elolvastad a korábban linkelt oldalt elejét ott írja a srác, hogy nem igaz a p50!
Linux oldalról csak annyit tudok, nincs túl támogatva az AMD részéről a dolog. -
djnice
veterán
Próbáltam MPCHC-vel, 12.9-es Ati driverrel, de nálam akadozik a lejátszás azzal is, elsősorban amúgy linux alatt kellene megoldanom, a Windows 7-et csak próbára tettem fel. Közben olvasgattam a neten és úgy látom mindenki azt írja, hogy az 1080p50-es és az 1080p60-as (tehát 50 vagy 60 progresszív képkocka, AVCHD 2.0 szabvány) videókhoz kevés ez a GPU teljesítmény
-
raidx
őstag
Már nem tudtam szerkeszteni!
Letöltöttem a filmecskét és az MPCHC simán lejátszotta!
Windows 7 X64 és Media Player Classic - Home Cinema legfrisseb verziója.
Beállítások, Belső szűrők (DXVA)-nál dupla katt), DXVA(H.264) Kompatibilitás teszt= összes teszt kihagyása.
Ennyi van nálam!
-
djnice
veterán
Sziasztok, próbálkozom egy Asrock E350M1 alaplappal Lubuntu 12.04 és Windows 7 alatt is XBMC-vel. A fényképezőm 1080p50-es videóit nem tudom vele folyamatosan lejátszani (pl: [link]), a HD6310 nem tudja hardveresen dekódolni rendesen, vagy szoftver gond lehet?
-
apatyas
Korrektor
Sziasztok!
Szituáció: VLC-ben megy egy videó. Foxban Youtubon megy mégegy (ne kérdezzétek, miért). pause-t nyomok a youtubosnak. a kép megáll, de a hangja tovább szól. ha elindítom, akkor kép megy, és most már két hangja van. Erre varrjatok gombot! -
-
canniball
nagyúr
válasz
zsolt501 #8710 üzenetére
Van itt sok minden, de legutóbb egymásra tettem a két gépet és egy kb. fél méteres kábellel kötöttem össze őket, nem sok esélye volt zajokat összeszedni.
Illetve az a fura hogy permanensen ilyen értékeket hozott mindig is, korábban is a s478 P4 és két atom gép között minden irányba, illetve most is a két Brazossal. -
canniball
nagyúr
válasz
iMaverick #8707 üzenetére
Akkor most már tényleg nem tudom hová tenni, itt is w7 és cat6, ráadásul közvetlen kapcsolat és a tiédhez képest mégis siralmas a helyzet. Lehet esetleg ekkora eltérés cat6 és cat6 között? Direkt bolti, "gyárilag szerelt" kábeleket vettem...
Szerintem sysrq arra gondolt hogy a packet length legyen 1000...vagyis 1.000.000.000, ők így mértek.
-
válasz
canniball #8706 üzenetére
sysrq: 1000? Mármint gigabit-re gondolsz? Csak azért kérdem, mert mindkét masinán az van...
szerk: a kábel valóban sokat nyomhat! Ezért is örülök, hogy mielőtt belevágtam volna az építkezésbe nálam, ragaszkodtam a Cat6-hoz. Ami aranyos volt, hogy a Cat6-tal a táskában bementem a Reál-ba vásárolni és beriasztott a lopásgátlójuk! (sicc!) Mármint a kábelre. Direkt kipróbáltam a kábel kivételével a táskából. A biztonsági őr elég furán nézett rám.
canniball: mindkettő W7.
-
canniball
nagyúr
Én nem ezzel a progival mértem, hanem az iperf-fel. Annál nem számít a háttértár sem, mivel csak a hálózat semességét méri.
Közvetlen link hozzá: iperf.exe és így működik.iMaverick!
Na kb. ez az amit minimumként gondoltam hogy meg kéne legyen.De nálam még csak a közelében sincs, tudnám hogy miért...
Milyen OS van a gépeken? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Politika
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Diablo IV
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Nyaralás topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple Watch 9 45mm LTE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest