Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csongi
veterán
Sziasztok!
E350M1 asrock laphoz érdemes feltenni az 1,7-es biost?
A másik problémám a GPU DXVA támogatása. Sajnos olyan mkv filmekkel találkozom amiben nincs benne ez a támogatás. Ha betennék egy VGA-t akkor ez a problémám megoldódna? Melyek azok a kártyák amik mennének Hybrid Crossfirbe? -
csongi
veterán
Sziasztok!
Van egy E450-es Notim. Lefuttattam rajta Win beállításokat de a kikapcsolt dolgok között volt olyan ami miatt nem működik a mobil stickem. Vodás.
Mit lőhettem ki amire szüksége lehet?
Nagyából ezeket kapcsoltam ki.Win 7 32bit -
csongi
veterán
Az auto detectel is próbáltam, de csak a 12,6-at akarja telepíteni de nem megy fel rendesen, csak részlegesen. Maga az eszköz illesztő nem települ. Azért is gyanúzok hardver hibára mert a DXVA támogatott filmek is szaggatnak, és nagyon sok az elvesztett képkocka szám. Volt egy érdekes ciklusa a lapnak, a merevlemezeket össze vissza vezérelte, hol az egyiket hol a másikat állította le. Ezt megcsinálta azzal a hdd-vel amin a rendszer van. Lehetne táp is, de a két hdd egy ágra van kötve, így ezt kizárnám.
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Asrock E350/Usb3 Brazosra nem lehet telepíteni a 12.6-os drivert. A 12.3-ig nem volt gondom, de utána egyiket sem tudtam frissíteni, mindig hibásan települ. Win 7-64bit. Ez gondolom nem normális. Hardver hiba lehet? -
csongi
veterán
válasz
Castell #5000 üzenetére
Bármelyik lap jó! A CFI CBI-A8989TG házhoz adnak egy plusz ventit. Ha a Chipszettre kötöd, és biosba okosan állítod be akkor a Vinyó lehet a leghangosabb darab. Filmezés közben persze emelkedik a hang, de hát filmet nézel és nem fülelsz
.. De nem hangosabb mint egy Projektor.
-
csongi
veterán
válasz
MZperX75 #4916 üzenetére
persze hogy erdemes. Szerintem tuti van win alol futtahato bios fress az msi nek is. De csak stabil rendszerrel csinald. Ramokkal kapcsolatbam a kingmaxoktol nem kell csodat varni, nalam egy egesz szatyorni doglott van! Ha teheted keruld el. Javaslok 1600-as ramokat. Valami normalisabbat. Nekem 8-8-8-8-20 auto idzotesekkel fut 1333Mhz en.
-
csongi
veterán
válasz
MZperX75 #4875 üzenetére
Nem tervezem a kábel cseréjét, mert jó minőségű árnyékolt kábeleim vannak. esetleg a csatlakozót lecserélem.A brazos nálam is csak az UTP kábel kihúzása után lehet életre kelteni. Az AM2+ lapomon magától helyre állítja kapcsolatot. Ma jön egy szervizes, eddig telefonba ez volt a legnormálisabb. Tegnap este figyelgettem a Cisco routerben a jel erősségeket. 40-42dB értékeket mutatott. Remélem sikerül a szerelővel szót értenem, és szán rá annyi időt hogy legalább egy leszakadást ki tudjunk mérni. Tegnap már a tüzfalakat is kikapcsoltam. Hardveres,Szoftveres. Nálad milyen szoftveres tűzfal van? Nálam mind két gépen NOD32.
-
csongi
veterán
válasz
MZperX75 #4853 üzenetére
Tegnap este 22,00 kor elszakad a cérna, egyszerűen használhatatlan. 10 percenként szakad meg a net. De ezt figyeld! Csak a bejövő adat szakad szét. A kimenő jel nem!
Ezt azért tudom, mert TS-en hallanak engem de én nem hallom őket ez idő alatt. A Game meg szétakad és pár másodperc múlva "helyre2 áll. Közben folyamatos a lagg. -
csongi
veterán
válasz
MZperX75 #4810 üzenetére
Nem tán T-s vagy? Mert nekem is ugyan ez a problémám 26/5 nettel. Az az érdekes hogy ugyan azon a gerincen van ismerősöm két házzal feljebb, és neki 16_os letöltése van. Neki nincs ilyen problémája. Én az elosztóra gyanúzok kint az utcán. Azt eddig senki meg nem nézte. Mikor sávszélt növelek régen akkor is volt ilyen, ehhez hasonló akkor az volt a gond hogy akkora adatforgalmat nem bírt el. Most küzdök velük hogy azt is megnézzék. Valami kinti probléma lehet, vagy szimplán egy kis kellemetlenséget okoz a szolgáltató hogy ne legyen akkora letöltési mennyiség? Ez is megfordult a fejeben.
Jah és egy páran küzdünk ezzel, az azonnali topikban is vannak jelentkezők.Most olvastam hogy neked is 25/5 neted van és T-s
A kérdésem érvénytelen.
-
csongi
veterán
válasz
canniball #4783 üzenetére
Al4tech Gl-100. ez egy olcsó modell. nem a felső kategóriás. Tapasztalatom alapján kb annyit is ér mint az ára. A billentyűk rövid idő elteltével lazulnak gépelés alatta billentyűk be rezegnek. Érzékeny az akksi töltöttségi szintjére. De összességében jól működik. Játékra alkalmatlan teljesen.
-
csongi
veterán
válasz
maestro87 #4778 üzenetére
Én 4,5K-ból kihoztam a házat, és felszereltem a TV hátuljára. Persze tápom már volt itthon.
Semmi nem látszik belőle, a bill+egér Wifis, csak az usb kábelek lógnak a tévé mögül, de azokat meg rendszeresen használom.Simán lehet mellette aludni, a leghangosabb a 1Tb-os 7200-es vinyó. -
-
csongi
veterán
válasz
iMaverick #4709 üzenetére
Azért is akarok újra telepíteni mert, a drivert sem tudom rákényszeríteni a winre.A Router megy másig gépen van kapcsolat. Bár, a játcós gép is mostanában leszakad a netről, de ő vissza talál. CISCO routeres modemem van. Majd kikapcsolom és betolok egy külső routert. Csak nincs kedvem az egész hálózatot újra áligatni mert még van másik 2router is a hálózatban.
-
csongi
veterán
Lehet ez sok minden miatt is. Nem kell azonnal a vga-ra gondolni, mivel a rendszer memóriából táplálkozik, ezért lehet ram hiba is.
Más
ekem random módra dobálja el az internet kapcsolatot. Ilyenkor ki kell húzni az utp-t és csak akkor áll helyre. Még egyszer újra telepítem a wint, ha nincs javulás megy vissza garba.
-
csongi
veterán
És azt hogyan lehet megoldani, hogy egyszerre legyen mindkét kimeneten hang?
HDMI, és az alaplapi hang kimeneteken?
Az alaplapi egy hangfalszettet működtet a HDMi pedig a tv-t. -
csongi
veterán
MPCHC lejátszót használok. Hogyan és mivel lehet lejátszani Azokat az mkv-kat amik nem támogatják DXVA-t?azok szaggatnak iszonyat laggosak.
-
csongi
veterán
Miért nem veszi vissza CPU órajelet?
Folyamatos 1600Mhz-en megy. A C&Q be van kapcsolva. Jó hogy nem megy 40W alá a fogyasztásom. -
csongi
veterán
Nekem Asrockom van. A kis ventinek terheles alatt megjon a hangja, de boven az elviselheto hataron belul van. De idovel tuti cserelni kell. En leszedtem es felraktam egy 8as ventit. Igy a ramokat a chipsetet is hutom. idle 37 fok lett. Mivel zart hazba teszed, a passziv megoldast jol at kell szellosztetned, azert az aktivnak sem art a szellozes. A ramok igen melegek. Egy rammal jobban jarsdz, kevesebb hot termel.
-
csongi
veterán
válasz
adamssss #3614 üzenetére
Szerintem ha kicsi a ház és nem tudod szellőztetni mindegy, mert a környezetét átmelegíti szépen ekkora bordával. Nekem Asrock van, és meg vagyok vele elégedve. Persze nincs annyi csatalakozóval szerelve mint az ASUS, de nekem nem is kell.És a 30K a 24K szemben sem elhanyagolható.
-
csongi
veterán
válasz
syler123 #3582 üzenetére
Persze hogy megy vele. Nekem is úgy üzemel. Nem mindegy milyen a TV mivel van össze kötve. A lejátzsó program képarányát kell összehoznia tv képarányával és minden ok. A legtöbb mkv pixel magassága kisebb mint 720 vagy 1080. Ekkor alol felül jelentkezik a fekete csík, ami normális. lehet teljes kitöltésre állítani de akkor meg aránytalan lesz a kép.
1080P kattanás nélkül megy, torrentel együtt.
Nekem kb 55 fok a cucc. De a ventit cserélem mert van halkabb és hatékonyabb megoldás, és csupán pár ezer forint. -
csongi
veterán
Sikerült !
Most már tényleg házi mozi
Köszönöm a segítségeteket! -
csongi
veterán
Beállítottam a dolgokat, de ez történt utána. Mit kellene vissza állítani?
[link]Lajkó: Érezhetően fürgébb lett.
-
csongi
veterán
válasz
Armagedown #3512 üzenetére
Azok a be, illetve a reset gombok. A ventik biosba vannak szabályozva. És itt meg is jegyzem az Asrock kis ventije nem egy húha kategória. ha valakinek van rá affinitása, lecserélheti egy 8-asra ami átéri az APU-t , ramokat, és a chipszettet is. Kisebb fordulaton csendesebb és van hűtési teljesítménye. Maga az APU nem egy meleg valami, de a ramok szépen adják a hőt.
TESCO-Zsömle: És érzel teljesítmény növekedést?
Jó lenne egy picit még kisajtolni az AMD-ből is, mert azért a win7 nem egy villám rajta.
Vagy ha van valakinek ötlete mit lehet állítani a Win7-ben hogy gyorsuljon a rendszer, az jól jönne -
csongi
veterán
brazos
Felszereltem a TV hátuljára!
-
csongi
veterán
Sikeresen települt a Win. Hogyan tudom elérni hogy idle módban vissza vegye a CPU órajelét? Vagy a szokásos 2-3 perc mire a win7 ráébred hogy nincs terhelés?
Valahogy lejjebb kellene vinni ezt a 47W-os fogyasztást.
1db Optikai
2db HDD
és ennyi. -
csongi
veterán
Telepul a vin7ultimate 64bit. ramok 8-20-1T idozitesen. A bioson meglepodtem, most van szerencsem eloszor talakozni ezzel az egeres verzioval
-
csongi
veterán
Meg érkezett a "kicsike"
Össze szereltem, de a saját tervezésű "házba". A tévé hátuljára aplikáltam rá az egészet.
Most adatmentés folyik, du. remélem eredményekkel számolhatok be -
csongi
veterán
Milyen drivereket kell felrakni Win7 64 bithez?
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Holnap érkezik az Asrock Brazosom. Van hozzá egy bios amiben az órajeleket lehet állítani.
Próbálta már valaki? Van érezhető különbség magasabb ram vagy APU órajelek használatakor? -
csongi
veterán
válasz
mar_tin #2655 üzenetére
AGB ram meg lesz úgy néz ki. Használtam MPHC-t is , de nekem semmi bajom a bsplayerrel. Tökéletesen megy nem zabálja a hardvert mindent megeszik, a hangot is tök jól kezeli. A 2,57-es van fent és nekem kényelmes. Letölti a szükséges codeceket. Viszont a VLC nem jön be szét tekeri a procit.
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Egy Asrock E350M1 APU-hoz milyen Win op rendszert javallott telepíteni?
Filmezés, letöltés netezésre lenne használva. A jelenlegi htpc-el win 7 alat nem tudtam elérni a 5,1 hangzást és az energia gazdálkodása is rettenetes számomra. MEnnyi funkciót vesztek ha Xp-t telepítek? -
csongi
veterán
Sziasztok!
Olvasgattam egy pár tesztet, de nem mindenre kaptam választ.
A jelenlegi HTPC-m az adatlapomon. Ezt tervezem lecserélni egy ASrock E350-re.
Eddig konvertáltam is, de azt most már meg tudom oldani egy másik géppel. Amire használnám.zene net szövegszerkesztés. Ezekre bőven elég. De emellett töltögetek is. Sok film van Rar-ba tömörítve, és ezeket ki kell csomagolni. Mondjuk egy Athlon2 3Gh-ez procihoz képest mennyivel tömöríthet tovább egy adott méretű fájlt? Néha asshampo zeneszerkesztővel vágok mp3-as zenéket. Ezt vajon mennyire szereti ez az APU?
Filmek 720-1080P mkv filmek. Jelenleg 1376*766 felbontáson. Xp-hez driverek meg vannak rendesen az energia gazdálkodás működik vele? Nem szeretnék vin 7-et.
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Ingatlanos topic!
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest