Hirdetés
- TCL C715: kedvező árú 4K QLED tévé a tesztpadon
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amazon Fire TV stick/box
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- MSI Prestige 13 AI+ EVO ultrabook: grammozás mindenáron
- OLED monitor topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brogyi
őstag
válasz
oldbone'76 #12469 üzenetére
Chakra/Linux Mint. Próbáld ki magad, és el tudod dönteni neked melyik jó.
-
Brogyi
őstag
válasz
iMaverick #11893 üzenetére
Win-en az [unetbootin] egész jó. Biztos lesz működő pendrive.
-
Brogyi
őstag
válasz
syler123 #11828 üzenetére
smartctl 6.1 2013-03-16 r3800 [i386-pc-solaris2.11] (local build)
Copyright (C) 2002-13, Bruce Allen, Christian Franke, www.smartmontools.org=== START OF INFORMATION SECTION ===
Model Family: SAMSUNG SpinPoint M7
Device Model: SAMSUNG HM320II
Serial Number: S1X4J9FSB00257
LU WWN Device Id: 5 0024e9 2016d3b66
Firmware Version: 2AC101C4
User Capacity: 320,072,933,376 bytes [320 GB]
Sector Size: 512 bytes logical/physical
Device is: In smartctl database [for details use: -P show]
ATA Version is: ATA8-ACS T13/1699-D revision 6
SATA Version is: SATA 2.6, 3.0 Gb/s
Local Time is: Mon Dec 16 20:59:11 2013 CET
SMART support is: Available - device has SMART capability.
SMART support is: Enabled -
Brogyi
őstag
válasz
syler123 #11818 üzenetére
"semmitérő 2,5"-os hdd-k"
Hát én nem így látom. Nézd az enyém milyen:9 Power_On_Hours 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 27843
Kikapcsolás nélkül pörög. Ez egy torrent szero. A fej megállás nélkül teker. Oszd vissza 24-gyel és utána 365-tel.
Nem olyan sz@r, és még nem is RED. -
Brogyi
őstag
"Az új Kabini APU egységek sorozatgyártása a jelek szerint 2014 februárjában indulhat meg, formális bemutatásukra pedig egy hónappal később kerül sor. Az új Kabini APU-k a hírek szerint eredetileg az idei év végén érkeztek volna, ám rajtjukat 2014 elejére halasztották, ami hatással lesz utódaik megjelenésére is. "
Hát ez nem jó hír.
-
Brogyi
őstag
válasz
toth87 #11282 üzenetére
Nem idetartozik, de itt a válaszod:
& UMA Frame Buffer Size
This item is configurable only when Integrated Graphics is set to Force. Frame buffer size is the total
amount of system memory allocated solely for the onboard graphics controller. MS-DOS, for example, will
use only this memory for display. Options are: Auto (default), 256M, 512M, 1G, 2G. -
Brogyi
őstag
válasz
MZperX75 #11080 üzenetére
Ez érdekes info volt "Brazos 1.5 év alatt 2x 3x lett csak leállítva 1-2 napra,volt amikor 4-5 hét telt el egy két restert-ig !"
Nekem is azon jár az agyam, hogy a RAM hibázik magától is mivel nem ECC. Igen csak kevesen figyelünk erre. Sajnos nálam az áramszünet megakadályozza a hosszú tesztidőszakot. -
Brogyi
őstag
válasz
syler123 #11002 üzenetére
"kisebb feszültség van beállítva"
Próbára azért én kipróbálna a normál feszültséggel is. Az a kis plusz villanyszámla talán nem vág a földhöz, és esetleg van rá esély, hogy megtalálod a hibát. Bár Te se, és én se hiszek benne, de nem hagynám ki.
Bármi is az eredmény előre léptél. -
Brogyi
őstag
válasz
Forraszto #10907 üzenetére
Válassz másik routert. A normálisabbakon külön LAN switch IC van. Nem sok köze van a routolási képességhez, mert azt megint másik IC csinálja. A gagyikba egyetlen IC van. Na, az szívás. Itt most nem a TP-Link-ről beszélek. Gigabites routert válassz két IC-vel. A TP 1043 a legolcsóbb. A többi mind drágább. Egyébként is mi a fenének kell átmozgatni a filmet? Nálam a NAS-on van, és ott is marad. Az-az onnan nézem.
-
Brogyi
őstag
válasz
korcsi #10837 üzenetére
Láttam, de ha képesek szinte egyedül a társaságból megcsinálni egy normális VGA gyorsítást akkor a hang az semmi. Egyébként nincs feltelepítve egy driver amit ha ha megtalálsz akkor működik. Rövid ideig foglalkoztam az xbmcbuntu-val és nálam nem volt analóg hang. Megtaláltam ,és működött, de mivel nem tetszik az xbmc így nem írtam fel, mert nem volt lényeges számomra. Öreg vagyok, de még nem szenilis.
A másik, ha egy öregember hobbiból megtalálta akkor te is meg fogod találni. Persze ha elég kitartó vagy. -
Brogyi
őstag
válasz
bigdady #10772 üzenetére
A fő memóriából hasít(share) a VGA-nak. Az auto opció nem szerencsés, mert kevés. A tapasztalat szerint ha a BIOS-od engedi akkor 512M-re állítsd. Ennyiről tudok. A beállítás helyét meg megtalálod a BIOS-ban. Aki jól emlékszik, vagy mindennap kikapcsolja a gépét, az megnézi neked a pontos helyét.
-
Brogyi
őstag
Mit is szeretnél elindítani, és hogyan raktad ki az USB-re?Mint mindenkinek nekem is simán boot-olt az Ubi,FreeNas természetesen USB-ről. Próbáltam pendrive-val, és USB-s HDD-vel is.Ott valami nagy elba... van.
Végére maradt a BIOS.Azzal vigyázni,mert könnyű elszúrni.Próbáld először az USB2.0-as likat hagyományos pendrive-val.Most több nem jut eszembe. -
Brogyi
őstag
válasz
korcsi #10430 üzenetére
Csak tesztre néztem a 10bites vidit.Álltalába japán Manga használja.Közben megnéztem a régi desktop-omon a teszt vidiket és win7 alatt 2-3 vidi darabos volt,de viszont Linux Mint-Gnome Mplayer izomból simán ment.Régi a vidikari is így nincs HW gyorsítás.AMD X2 5600+ volt a CPU.A teszt vidi linkjét privibe lököm át.
-
Brogyi
őstag
válasz
McSzaby #10392 üzenetére
Többször említettem már az XBMCbuntu-t.Ott a kész egyik legjobb filmnézős progi, és alatt egy Lubuntu neked bármire.Ez a te linuxod.Egyébként rendkivül kevés munkával vlc, és kicsivel több munka Mplayer.Sajnos a VAAPI nagy szívás.Az AMD nem a linux kedvence.Az igazi baj az hogy nem elég kidolgozott a hardware-s gyorsítás.Rengeteg leírás található,de nekem egyik se 100%-os.Az említett XMBC,és Mplayer volt egész közel.Új desktop-on Gnome player, de az is Mplayer.Ha találsz valami tuti megoldást akkor ne tartsd vissza magad.
-
Brogyi
őstag
Sajnos nagyhangú barátunknak igaza lett,mert csak win alól tudtam megcsinálni az update-t.Viszont eddig úgy látszik megérte vele kínlódni,mert két fontos dolog már működik.Az egyik az AHCI, és a másik a CPU ventilátor sebességét nullára lehet venni.Mint egy laptop,tök jó.Élvezem.
Biztos sok más új dolog is van benne ,de most csak ezt látom.A BIOS grafikája változott. Ízlés dolga,szerintem jobb.Röviden ennyi. -
Brogyi
őstag
Látom nagy a felfordulás.Egy picit elakadtam én is, bár nem olyan fontos,csak nem találom a megoldást.
Hogy lehet windows nélkül frissíteni a biost?Most elmegyek levegőzni,hátha lesz valami ötletem. -
Brogyi
őstag
válasz
misimagaki #9673 üzenetére
Egész beizgultam.
Írd már le légy szíves mi volt a bibi ez ügyben?
"Szerelés közben rájöttem, hogy miért 10 MB/s csak az FTP átvitel az elvárható 50 MB/S körüli helyett, így már az is rendben."
Egyébként ha jól emlékszem az advanced/system menüben el lehet idítani a CPU clock szabályozást.Érdemes, mert egész jól letekeri.Alaphelyzetben full gázzal megy a CPU mint egy jó szerveren.A Solaris is ilyen. -
Brogyi
őstag
válasz
szaszlaci #9189 üzenetére
Hallgass az öregre! Ha nincs szkópod akkor vakon cseréld ki az összes kondit (elkó).A voltmérő sz@rt se ér.
Gyanítom semmi baja a félvezetőknek.Különben is elhangzott a kulcsmondatod, ha jól emlékszem azt mondtad 1 éves.Na,ha szerverként is funkcionál akkor lehet így kezdeni.Ha utána is csinálja akkor félvezető.
Szkóp nélkül csak ez a járható, és értelmes út.Sok kolléga akinek van szkópja pontosan ezt csinálja.Lustaságból, mert gyorsabb a kondikat kicserélni,mint a szkópot bekapcsolni.Az eredményt lökd ide, ha még próbálkozol.
Még valami, azon a kis lapon lehet smd elko is aminek nincs Al háza.Ha nem ez a szakmád elég nehéz lesz felismerni.Ez az 1-10uF tartomány.Próbálkozz!
Az üresen működött is engem igazol. -
Brogyi
őstag
-
Brogyi
őstag
Nem tudom honnan szedted ezt a frodo ötletet ,de úgy néz ki ez az első ami működik.
Vaapi először nem ment, de menüben kattintgatással megoldható.Hang is megy. Így már érdemes egy kicsit mélyebben megismerni.Nagyon rövid teszt alapján figyelemre méltó.
Érdekes, hogy milyen régi a Brazos, és csak most jelenik meg egy működő vaapi.Tetszik a pendrive-os system.Pont úgy mint annak idején a Freenas.Szóval megnézem később alaposabban. -
Brogyi
őstag
válasz
bozsozso #7594 üzenetére
Bozsozso, és Otes az Openelec nem rossz, de nektek van hang?Nálam minden beállításra piros x-t tol.Bizony, most már emlékszem valami driver probléma van,de akkor hogy mozisztok? A pozitívum pedig az , hogy az Openelec az újabb kernelt használja.
Természetesen én itt a linux verzióról hadoválok. -
Brogyi
őstag
válasz
szotadi #7485 üzenetére
Biztos leírom csak az Mplayer-t meg akarom csinálni,mert vaapi nélkül viszi a 10bites 1080p-t. Ezenkívül minden teszt file amit én próbáltam az lefutott, de sajna a vaapi még nem megy vele.A VLC képe nem tetszik, hasonlít a linuxos XBMC-re.Egyébként a Mint 13 valóban sokkal jobb ezen a téren.Eddig ez volt az első amire tudtam vaapi-t varázsolni.
Majd belinkelem mikor kapok segítséget, és rendbe lesz az Mplayer is. Ugyanis biztos van még egy kis driver linkelési hiba.
A BIOS linket köszi, majd frissítek én is. -
Brogyi
őstag
A VDPUA-t tudtommal nvida-hoz kötödik, itt brazos vonalon akkor nem biztos, hogy jó választás.Emlékeim szerint az XBMCbuntu-ban van VAAPI. Talán azt kellene választani AMD-hez.Bocsi ha tévedek,mert nem vagyok egy XBMC fan.Egy próbát megér.Más, korábban kérdezte valaki, hogy torrentezni lehet-e XBMCbuntu-val. Simán,transmission,rtorrent,deluge...A lubuntu egy csupasz ubuntu, így bármelyik linux kliens fut simán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- TCL C715: kedvező árú 4K QLED tévé a tesztpadon
- Melyik tápegységet vegyem?
- Napelem
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Autós topik
- Path of Exile 2
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest