Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz
canniball #7796 üzenetére
Mert te azt írtad, hogy level1en pörög neked, amig el nem éri az 57 fokot, akkor felpörög. Nah nekem nincs felpörgés, ha level1et állítok be, akkor mindig azzal pörög. Akkor alig megy a venti. De nyugodtan állíthatom feljebb, mert nekem nem hangos a venti.
Goose-T: elég magas a bordád, tedd az oldalára a 4cm-est, nézd meg úgy miben változik a hőfok.
-
Goose-T
veterán
válasz
syler123 #7794 üzenetére
Nekem eddig Level 4-en ment a gyári ventilátor, most levettem Level 2-re, hogy a két házventi megy a gyári csatlakozójáról. Mondjuk nem értem, hogy a Vialan házzal hogy lehetnek olyan alacsonyak a hőfokok, mert az is ugyanannyira zárt, mint az enyém, és még házventit sem lehet belerakni, ha jól látom.
-
Goose-T
veterán
válasz
syler123 #7790 üzenetére
Még annál is kisebb: LC-Power LC-1340mi. Tegnap este játszottam egyet vele, a proci 58°C-ig ment fel, a GPU pedig 75°C-ig. A ventilátorok pedig 6000-ig pörögtek.
Open Hardware Monitorral néztem, az kiírja a maximálisan elért értékeket, futott végig a játék alatt.
Szerk.: ezen a képen jól látszik, hogy két ventivel hatékony keresztirányú huzatot lehet csinálni a házban, ráadásul álló helyzetben a ventik felfelé néznek, így még némi kéményhatás is bejátszik:
-
syler123
veterán
válasz
Goose-T #7789 üzenetére
Milyen házad is van? Vialan epc3?
Hőfokokat néztél? Küldj rá egy aida 64 stressz tesztet, hogy mi a max hőfok amit elér.
Valami hűtőt nekem is néznem kell, mert valahogy mostanában nem bírja úgy az alulfeszelést a gép mint annó, vissza kellett vennem, mert voltak random fagyások, így viszont melegebb lett a gép. -
Goose-T
veterán
Jelentem, sikerült a Zalman ZM-NBF47-et felapplikálni az ASRock E350M1/USB3-ra. Belelóg az egyik memóriaslotba, de nekem mindegy, mert úgyis csak egy modulom van. Elvileg fel lehet úgy is rakni, hogy ne lógjon bele. Eddig nagyon jól szuperál, bár friss összehasonlítási alapom nincs, mert a napokban marha meleg volt, mostanra viszont hűvös lett az időjárás, így lehet, hogy csak ennek köszönhető, hogy most csak langyos a gép oldala, három napja viszont még tűzforró volt. Annyi biztos, hogy ragyogóan ellátja a feladatát, és ha már sikerült eggyel csökkenteni a ventilátorok számát, már megérte. A PC Gear-ben még lehet kapni 2120 forintos áron ezt a hűtőt. szerintem jó befektetés.
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Acer 722-t használ itt valaki?
A FixPack-et hogyan kell feltenni, és melyik részét, valamint érdemes-e egyáltalán?
-
-
Goose-T
veterán
válasz
syler123 #7782 üzenetére
Venti nélkül akarom üzemeltetni, a ház oldalában már így is van két darab 4cm-es, abban reménykedem, hogy az elég lesz neki. Az viszont már kétséges, hogy a 6cm vastag házba belefér-e a 4,7cm magas hűtőborda. Ha nem, akkor vagy lesz egy olcsón eladó ZM-NBF47, vagy lereszelek a borda tetejéből.
-
Goose-T
veterán
Jó, de általában az összes alaplapra igaz, hogy az első slot alapján állítja be a frekvenciát.
Szerk.: megrendeltem a Zalman ZM-NBF47-et, holnapután érkezik. Ha lesz időm ráapplikálni az alaplapomra, akkor utána mindenképpen beszámolok az eredményekről! Indul ez a projekt!
-
Goose-T
veterán
Általában a legkisebb sorszámú slotba kell tenni a lassabb modult, mert az alapján állítja be a működési órajelet. Az ASRock lapokon ezt DDR3_A1-ként jelölik, és az esik a processzorhoz közelebb. Itt van egy nagyfelbontású kép róla.
-
raidx
őstag
válasz
radi8tor #7774 üzenetére
Ha az órajel sem stimmel, a lassabbik szerint fog működni. Bár találkoztam már olyan lappal ami abban az esetben fütyült mint ram hibánál. Szóval, legalább az órajelek stimmeljenek, ahogy írtad.
A Catalyst-tal kapcsolatba meg az lehet a gond, hogy kétfelé vált a frissítés. Régebbi és újabb kártyák részére. A régebbiek ugye nem támogatnak pár dolgot ami az újakba van ezért az övék csökkenttett képességű telepítő. Míg az újítások a frissebb kártyákat érintik így bővített telepítőt kapnak. Ez valahol a 12.4 környékén kezdődött és lehet, még nem tisztult le eléggé. Na meg ki tudja pontosan mit is raktak a különböző Brazos lapokra.
-
Goose-T
veterán
válasz
Snowy_owl #7770 üzenetére
Nekem sem ment fel rendesen a 12.6-os Catalyst a 12.4 után. Utána leszedtem a Catalyst telepítésvezérlővel mindent, és visszaállt 12.3-ra. Ezután feltettem a 12.7-es bétát, az eszközkezelőben mutatja is az új verziót, viszont a Catalyst Control Center továbbra is 12.3-at ír ki, és le akarja tölteni állandóan a 12.6-ot, ha a frissítések keresésére nyomok. Egyébként nincs különösebb gond vele, csak ezzel az új driverrel néha összemegy a kép a tévén, pedig mindig teljes méretre van állítva. Ilyenkor vagy visszaáll egy kis idő után magától (ma reggel ezt csinálta), vagy kézzel kell baszogatni rajta egyet a CCC-ben.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
attila199207 #7773 üzenetére
Nem feltétlen, az órajele stimmeljen (1066, 1333 vagy 1600 MHz)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
attila199207 #7771 üzenetére
Persze, mivel nem dual channel a Brazos memória vezérlője, ezért nem is lesz lassabb a gép tőle az eltérő memória modulok/méretek miatt.
-
attila199207
tag
jelenleg 2x2 GB van a gépembe -512MB integrált de kevésnek bizonyul
olyat csinálhatok hogy az egyik 2GB osat lecserélem egy 4GB osra? -
-
Gabor970
addikt
másféle lapokon is volt ilyen probléma, vagy kimondottan Asrock esetén?
-
csongi
veterán
Az auto detectel is próbáltam, de csak a 12,6-at akarja telepíteni de nem megy fel rendesen, csak részlegesen. Maga az eszköz illesztő nem települ. Azért is gyanúzok hardver hibára mert a DXVA támogatott filmek is szaggatnak, és nagyon sok az elvesztett képkocka szám. Volt egy érdekes ciklusa a lapnak, a merevlemezeket össze vissza vezérelte, hol az egyiket hol a másikat állította le. Ezt megcsinálta azzal a hdd-vel amin a rendszer van. Lehetne táp is, de a két hdd egy ágra van kötve, így ezt kizárnám.
-
syler123
veterán
Ezzel szerintem nem kell foglalkozni, messzemenő javulás úgysem várható, most hogy más szám van oda írva nem jelent semmit, úgyis csak a csúcs radeonokon javít valamit....
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Asrock E350/Usb3 Brazosra nem lehet telepíteni a 12.6-os drivert. A 12.3-ig nem volt gondom, de utána egyiket sem tudtam frissíteni, mindig hibásan települ. Win 7-64bit. Ez gondolom nem normális. Hardver hiba lehet? -
Gabor970
addikt
csak, hogy visszataláljak. Semmi más oka nem volt.
-
Gabor970
addikt
v
-
canniball
nagyúr
válasz
syler123 #7753 üzenetére
"Van ott level 1 is..."
Ha olyan is van akkor én tuti azt állítottam be."...de akkor max annyit használhat..."
...ameddig el nem éri a beállított hőfokot; ha elérte akkor pedig beindul."... akkor nagyon meleg lenne..."
Nekem a gyári ventivel netezéshez elég, csak akkor pörög fel ha van valami melegítő tényező (youtube videó etc.). Azt írtad a tiéd nagyobb teljesítményű, szóval akkor szerintem ott pláne nem lehet gond. -
syler123
veterán
Most méregettem, ez simán beférne, egy venti fogná ott a cpu melletti bordánál, másik része támaszkodna azoknak a kimeneti cuccoknak a tetejére, annak meg a jobb szélén megfogaznám a ház alsó részéhet műanyagozott dróttal.
Alatta meg maradhat a 4cm-es. Gondolom csak hűvösebb lenne az egész azzal a 12cm-es ventivel. -
raidx
őstag
válasz
syler123 #7745 üzenetére
Szóba jöhet még 4 db 8-10 mm széles a venti mérettől függő hosszúságú lemez/műanyag "fülecske/lapocska" két végén a megfelelő furattal és mehet a nagyobb venti rögzítése. A fülecskék átlóra állítva rögzülnek a 4 cm-es helyén a másik végük meg a választott nagyobb ventit rögzítik. Egy 8-10 cm-es noiseblocker biztos hűvöset tart és leszabályozva csendes is.
Nekem a táp venti szokott néha felpörögni, olyankor jó hangos is. Még nem sikerült kifigyelni az okát, mitől lesz annyira melege a tápnak. Van hogy egész héten nem pörög fel. Ezen a héten sem hallottam pedig 29-30° is van estére idebent.
A három tüsi csatlakozók a feszültséget csökkentik mondjuk 6V-12V között. A négy tűs hely PWM szabályozós. ott a feszültség adott viszont egy változtatható frekvenciájú négyszög jel hajtja meg. Itt az úgynevezett kitöltési tényező határozza meg, hogy mennyi ideig kapja a tápfeszt és meddig nem. Ezzel a megoldással tágabb határok között változtatható a venti teljesítménye. Persze csak jó kialakított vezérlés esetén!
-
syler123
veterán
válasz
canniball #7752 üzenetére
Van ott level 1 is, de akkor max annyit használhat, akkor nagyon meleg lenne, nem úgy van hogy a beállított hőfoknál rákapcsol, hanem akkor megy a beállított max hőfokon, ameddig nem éri el akkor meg manuálisan szabályozza. Amúgy nekem beállt a beállított 60 fokra szóval lehet rosszul jelzi a fordulatszámot.
Ez a noiseblocker amúgy nagyon jó venti, ezerszer halkabb a gyárinál. Ennek semmi hangja nincs.
-
syler123
veterán
Áh nálam így maxon prög végig, pedig level 7-re tettem. Amúgy azt lehet megadni mi a cél hőmérséklet, meg hogy mi a maximális amit használhat, de így nem jobb mint amikor fan2-ben volt. 4000rpm-el pörög végig, nem mintha hangos lenne, de akkor fan2-ben is jó ennyi erővel. Bár így sincs hangja, de így a venti hal meg idő előtt, bár inkább az haljon meg
Ez a szabályozás szerintem csak gyári ventivel megy. -
syler123
veterán
válasz
canniball #7744 üzenetére
Nem, nekem nem oda van dugva a venti, mert nem a gyári ventim van, így a fan2-ben van, hogy tudjam szabályozni. Egy noiseblocker 4cm-es venti van helyette. Sokkal halkabb a gyárinál.
raidx: egész okos dolog amit mondasz, hogy a másik bordához is hozzáfogazom, de akkor lehet 8cm-es is elférne sztem, nem tudom hogy van hely most így hirtelen, mert nagyon ritkán szedem szét, eddig egyszer akkor amikor összeraktam, meg a venticserére szedtem szét. Amúgy meg van ilyen műanyagozott drót, azzal hozzáfogatom valamihez
-
korcsi
veterán
Asrock e350m1-en gyárilag milyen hövezetö anyag van a processzoron?
-
raidx
őstag
válasz
syler123 #7741 üzenetére
Végül is, egy csavar is megtartja.
Régen egy GF VGA karin sűrűn tönkrement a 4x4-es venti. Meguntam és egy 6x6-ost raktam rá egy csavarral. Évekig úgy ment, mivel a gépet elajándékoztam szerintem azóta is úgy megy.
Kis ügyeskedéssel a másik bordához is lehet fogatni és már is két csavar tartja. Biztos többet ér mint a gyári kis venti.
Láttam már olyat, hogy egy 8x8-as alulemez közepén kivágott egy cc. 3x3 cm-es lyukat. Felfogatta a venti helyére arra meg egy 8x8-as ventit tett. Kis fordulaton csendes hűvös kuckója lett. -
syler123
veterán
Asrock lapra szerintem még ezt is rá lehetne fogatni.
Mondjuk nem mértem le most, hogy szétszedtem, de jóval nagyobb a légszállítása, mint a 4cm-esnek.
Epc3ban is elférne ez szerintem. -
syler123
veterán
Hát lehet, hogy a meleg volt. De most visszaállt maxra a venti, ebben a nagy melegben hagyom is úgy, nehogy valami baj legyen. Amúgy a hőfokok előtte is jók voltak viszonylag.
De nem volt bekapcsolva előtte, csak tegnap akkor jó volt. Most kapcsolom be, nézem hogy világít a kék led amit előtte kikapcsoltam, de képet nem adott...Tudom, hogy elfelejt mindent, de biosba sok minden nem volt állítva nekem, ahci, a hűtő szabályozás... Kb ennyi. Az órát nem tudom átállítja-e ha windowsban beállítottam, de gondolom.
Hamarosan beteszek majd még egy 12cm-es ventit, az a sythe slim vagy mi, hogy biztos elég legyen a hűtés a Noise Blocker mellett.
-
raidx
őstag
válasz
syler123 #7738 üzenetére
Elég sok mindentől! Valami kórokozó próbálkozott, túlmelegedés, sztatikus sokk, érintkezési hiba, stb.
Legvalószínűbb a meleg. Nézd meg a hőfokokat.
Ja, a BIOS reset esetén ha a jumpert átrakod a másik állásba az rövidre zárja a Cmos tápját azáltal az elfelejt mindent. Elemet nem szükséges kivenni. Voltak/vannak lapok ahol a tüsiket kispórolják vagy rossz helyre tervezték és nem minden esetben férni hozzá. Ott megoldás az elem kivétel cc. 30 másodpercre. Ha sietsz lehet egy ráindítással gyorsítani és nem kell várni.
-
-
syler123
veterán
Gyerekek lehet meghalt szeretett Brazosom. Nem ad képet, tegnap még néztem róla 2 filmet, ma pedig nem küld videó jelet. Mit tudok csinálni? Gari az nincs.
Ami fura, hogy be volt állítva, hogy ne világítson a power led, most ha bekapcsolom az is világít, kép az nincs. Próbáltam dvi-n is. Venti az megy. -
raidx
őstag
Úgy látszik, a router unja a meleget!
Kiiktattam és visszaállt a megszokott sebesség.
-
raidx
őstag
Teli a hócipőm! Ma a DIGI egész nap 1/0.1 sebességet produkál a 20/5 helyett.
Másfelé mi a helyzet?
-
syler123
veterán
Létezhet olyan, hogy amióta megvan a brazos csak a Splash player kevert 5.1-ét hallgattam?
Csak azért, mert xbmc beállítását azzal kezdtem hogy beállítottam a hangot optical/coax-ra, és becsokizós lett a házimozim hangja, sokkal jobb a térhatás, eddig nem is volt nagyon.
Valamit ott nagyon rosszul állíthattam be, így mikről maradtam le, hát nem igaz
A furcsa az hogy splash alatt is kiírt az erősítő, hogy dolbi digital, de akkor lehet a progi által kevert volt, vagy nem tudom...Már megérte távirányítót vennem, mert annak a kedvéért lőttem be az xbmc-t.
-
syler123
veterán
Elviekben létezik usb-s ébresztés brazoson nemde?
Megjött a távirányítóm, jó lenne belőni úgy hogy be tudjam kapcsolni távirányítóval. Usb beállításokban nem találtam semmit, gondolom nem ott kell keresnem, de nem is igazán tudom mit kellene. Mindenképpen kikapcsolt állapotból kellene, nem szeretnék plusz fogyasztást. Imon kilőve én annyit nem adok ezért. Csak érdekel, hogy lehet-e, nem létszükséglet, általában amúgy is kézzel kapcsolnám be, mert azért nem veszek elő 3 távirányítót, hogy bekapcsoljam a tv-t, erősítőt, gépet, ha úgyis ott vannak egymás mellett. -
raidx
őstag
Chrome alatt is tapasztaltam már szaggatást, de olyankor az oldallal lehet baj, esetleg túl terhelt.
Chrome a fiókodba eltárol minden beállítást és frissítés/újratelepítés esetén onnan szed elő mindent. Ezért, ha nincs eleve valami kafurc a beállításoknál, nem lesz semmi baj.
Amúgy mindenkinek megvan a kedvenc böngészője amit nem szívesen ad fel. -
Stirbi
addikt
Internet explorer ban rendben van.
Lehet valami bug van, mert a nagy gépből kimásoltam a megfelelő mapát és beillesztettem ide a megfelelő helyre a firefoxnak a könyvjelzők és a jelszavak miatt.
Manuálisan elmentegetek ujbol mindent a firefoxban, akkor elvileg jonak kell lennie. Legalább kitisztul a sok szemét link.
szerk: Töröltem az általam bemásol mapát, igy a firefox ugye olyan lett, mintha mst telepitettük volna fel. Így tökéletesen müködik, tehát jön az, hogy manuálisan mindent elmentegetek újból.
No nembaj, ennyi móka kell.
-
korcsi
veterán
-
syler123
veterán
Xbmc nálatok hány% proci használattal megy alapjáraton a menüjében? Nálam 50% környéke, az nem túl okés, az openelec-nél 5% volt kb. A filmek ennek ellenére mennek, talán filmközben sem több a %.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest