- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Hővezető paszták
- Apple asztali gépek
- Home server / házi szerver építése
- Canon EOS DSLR topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
robertkill
aktív tag
válasz
bazsi83vp #6485 üzenetére
leállhatnánk ezzel... valaki bekóstol és már megy a piszkálódás...
amúgy meg... OTP Bank. On-Site Support, Senior Rendszergazda
De köszönöm a hozzászólást, de most komolyan ebben a topicban erről fogunk beszélni?
HeavyToys: az lesz szerintem... kipróbálok csupaszon egy Brazoz gépet, ha nem elég eladom és jöhet a Llano... de szerintem is elég lesz... nem vagyok hard gamer csak néha összejönnek a haverok a Steam-en és nyomunk egy Wart... elvégre most is egy Apple MacBook Air-el játszom
-
YikeSS
tag
válasz
bazsi83vp #5632 üzenetére
Leállítom igen, tehát ha nincsenek használatban, akkor X perc után spindown van. Mivel a nap 24 órájából 1-2 órát van használva 1-2 hdd a 7-bő, ezért többi időben nem pörögnek.
A kérdés csak annyi, hogy elérhető-e vajon egy kissebb/másmilyen táppal kevesebb fogyasztás (nem 2-3%-al) úgy, hogy képes lesz elindulni a rendszer rendesen
(pl. egy 250-es jó táppal vajon a 450-es helyett csökken-e számottevően a fogyasztás?)
-
mr_ricsi
veterán
válasz
bazsi83vp #2997 üzenetére
"a gigabyte modellein passzív volt"
Mint ez és ez?Az álló levegő hőszigetelőnek minősül. Ha a passzív hűtőnél nincs légmozgás, akkor csak 1/20-1/100 akkora hőt képes leadni, mint a szellőztetett társa.
Egy Brazosos-mITX-es-paneltápos-notiHDD-s gépben általában nincs más venti a prociventin kívül. Ha ezt az egyszem ventit valaki megszünteti, akkor annyira nem marad légáramlás, hogy még az egész alaplapot beborító rézborda sem lesz képes a proci hőjét elvezetni."mérések szerint 16-20 wattal többet zabált az nf3-as elődjénél és a konkurenseknél."
Az alaplapgyártókon és az NVidián kívül más nem nagyon tudhatja lemérni a chipset áramfogyasztását. A mérések -szerintem- az alaplapokat hasonlíthatták össze. Márpedig én már láttam olyan tesztet, ahol több gyártónak az azonos chipsetre épült alaplapjait mérték ki, és az egyes alaplapok között is volt 15W különbség. És akkor azt még nem vettem figyelembe, hogy az NF4SLI és Ultra lapok nem az alacsony árkategóriát képviselték, ezért tele voltak rakva mindenféle extrákkal, ami magyarázat lehet pár wattnyi plusz fogyasztásra."A közös pont, hogy mindkettőnél relatíve bazi sok volt az un. szivárgó áram, ami jelentős többlethőt eredményez."
Az Intel először használta ezt a 90nm-es technikát, így érthető, ha probléma merült fel. Az NForce 1x0nm-e viszont teljesen kiforrott, már kissé avulóban lévő technika volt akkor. -
mr_ricsi
veterán
válasz
bazsi83vp #2991 üzenetére
"Itt is rök mellette van:"
Gyárilag szükségesnek is látták a szélkavaró ráépítését."keress magadnak gyári specifikációt az nforce4 ultra/sli-ről"
Az NVidia nyilvánosan nem adott ki fogyasztási paramétert."sok szivárgó áram - intel Prescott proci mond valamit? Itt uaz. a baki volt, csak az nvidiánál a chipkészlettel"
A Prescott 90nm-en, feszített sziliciumos technikával az Intelnél készült, és a 125 millió tranyó 3 GHz-en futkározott, az Nforce4 sli pedig 130 vagy 150nm-en hagyományos egykristályos technikával készült az IBM-nél vagy a TSMC-nél, és a 20 vagy 60 millió tranyó órajele 270MHz volt.
Sok hasonlóságot nem látok a két chip között. -
mr_ricsi
veterán
válasz
bazsi83vp #2978 üzenetére
"Az nforce4 sli chipeske meg evett minimum 30 wattot - arra némi légmozgás mellett meg jó (volt). Tök logikus vagy."
Az NForce mellett ott van a CPUventi, ami a chipset passzív bordájánál is mozgatta a levegőt, ezesetben viszont a gépben lévő egyetlen venti lenne passzívra cserélve, vagyis semmi légmozgás sem marad.
A 30W pedig kizárt, a gyári hűtési megoldások alapján legfeljebb 20W ha lehet.
-
raidx
őstag
válasz
bazsi83vp #2980 üzenetére
Úgy, hogy korábbi hozzászólásomba írtam. Igazi megoldás a feszcsökkentésre még csak a szerver processzorok terén mutatkozik.
Megjelent a Catalist 1.7-es verziója. Rengeteg hibajavítást tartalmaz.
Bátrabbak kipróbálhatják a szintén letölthető (W7 x64 csak), de még beta állapotú 1.8-at is. Ebbe vannak állítólag újdonságok is.
-
didros
senior tag
-
raidx
őstag
válasz
bazsi83vp #2252 üzenetére
A k10stat nem fut Brazos Win 7 alatt! Azt mondja nem kompatibilis a CPU!
Amúgy feleslegesnek tartom a Brazos lapoknál a trükközést. Játékra nem való! Egyéb felhasználás esetén a CPU sokat van Idlébe amikor a fogyasztása veri az Atomokat! Inkább megfelelő Táp választása célszerűbb. Sok esetben a táp Idle állapotban többet fogyaszt mint a masina normál használatnál.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Google Pixel topik
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Wuthering Waves
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- AMD Ryzen 7 5800X3D AM4 processzor (garanciális: Alza, 2025.11.11-ig)
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest