Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Megvált az Altera többségi tulajdonától az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Melyik tápegységet vegyem?
- Notebook hibák
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
raidx
őstag
válasz
zhagyma #8569 üzenetére
Egy ismerősöm is nekiállt hasonlónak. Régen találkoztunk így nem tudom elkészült e már vele? Az övé MiniITX laphoz készült és a doboz alja kivételével hűtőborda az egész. Frontend és a hátsó ablak szépen kimarva. Akkor meg állt vele mert eredetileg E350-hez kezdte de úgy döntött megvárja a Llanot. Ígért képeket de amikor utoljára kerestem épp Marokkóba volt.
-
raidx
őstag
válasz
zhagyma #5560 üzenetére
Szét szedni nem akarom mart nem tulajdonom.
Annyit sikerült kiderítenem, hogy volt itt a városunkba egy garázsba működő számtek boltnak mondott valami. Egy Pandamaci kinézetű Kínai fiú és egy magyar, úriembernek nem mondható valkik üzemeltették. Legtöbb mindent csak megrendelni lehetett és Pandamaci szerezte be Kínából vagy ki tudja honnan.
Ezek a cuccok is onnan származnak. Érdekes, az egyik tulaj Tesco-ba szerezte be a pótlást és az is Kínai, de rendesen működik. Másik kettő régóta prosperáló számtek boltba vásárolt jókat. KB. másfél évig működött a garázsprojekt majd gyorsan eltűntek mert már a hatóság is kezdett érdeklődni a bolt iránt. Többen mondják, teljesen fekete volt a dolog. A kínai fiú egyébként azért "Pandmaci" mert kerek fejű kövér lomha gyerek. -
raidx
őstag
válasz
zhagyma #5554 üzenetére
1, Csak példának hoztam fel a VGA kábelt amibe 1 szálat kispóroltak.
2, Egy szóval sem említettem, hogy az átalakítóknál kispórolnak érintkezőt.
4 Az viszont biztos, hogy nem minden átalakító viszi át a hangot. Ennek következtében most is van nálam kettő, ami helyett másikat kellett a tulajnak venni. Egyet meg már sikerült elpasszolni olyannak akinek nem volt szüksége a hangkimenetre mert optikait használ a hangrendszeréhez.Kicsit ez is olyan mint a PCI-e x16 slotba működni kellene a x1-es kártyának is. Ez is két esélyes. Van ami működik, van ami nem.
-
raidx
őstag
válasz
zhagyma #5552 üzenetére
Ezt mond meg az átalakítót gyártóknak is. Legtöbb átalakító hang nélküli.
A VGA-nál is kispórolnak egy lábat a kábelnél. Az adná a megjelenítő memoriájának a tápfeszt, hogy ki lehessen olvasni az EDIF adatokat. Szívtam is miatta az E350M1 lapnál. A CCC mindig 1280*720-at állított be az 1920*1080 helyett. Végül a Wint sikerült megtanítani a helyes beállítási értékre és mivel az EDIF nem érhető el, a regisztriből veszi a ccc az értéket azóta.
-
iMaverick
addikt
válasz
zhagyma #5311 üzenetére
Pont ez az! Intel vonalon a P3 óta nem volt ilyen "szabadon" a procogó... P4 óta van rajta fém sapka, nem is aggódtam azóta a lesarkazás miatt. (Hozzáteszem, hogy a P3-aknál sem volt ilyen problémám. Viszont egy havernak sikerült kivégeznie a prociját így. Volt is sírás-rívás!)
Igazából ami a gyári borda alján van finom kis puha szövetből keret... olyasmi kellene az Ötzi aljára is, akkor lehet megmerném kicsit masszivizálni a felfogatást. Anélkül viszont marad ez!
-
albinolynx
senior tag
válasz
zhagyma #4524 üzenetére
Szkóppal megnéztem az usb táp részét - stabil és szép egyen 5V. Terhelni is lehet. Kizárom a tápellátás hibát, ha bólintasz. (:
Végigpróbáltam mindet.A tuner program futása alatt a cpu terhelés nem éri el a 20%-t sem, ezért nem értem az egészet. Lehet nem idevág, de az is marha idegesítő jelenség, hogy pl. írok egy dvd-t és közben ha nézek filmet, meg-megakad a kép-hang egyaránt. Néha igencsak gondolkozós és ez rettentően zavar. Ellenszert meg nem találtam.
Itt egy shot, milyen a kép - hangot képzeld mellé:
http://i56.photobucket.com/albums/g199/albinolynx/avertv.png
Itt a fórumon javasolta valaki az "amd driver downloader"-t. Ez alapján az AMD VISION Engine Control Center ezt adja:
Driver Packaging Version 8.881-110728a-124445C-ATI
Catalyst Version 11.8
Provider ATI Technologies Inc.
2D Driver Version 8.01.01.1178
2D Driver File Path /REGISTRY/MACHINE/SYSTEM/ControlSet001/Control/CLASS/{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}/0000
Direct3D Version 7.14.10.0855
OpenGL Version 6.14.10.11005
AMD VISION Engine Control Center Version 2011.0728.1756.30366
AMD Audio Driver Version 7.12.0.7702A tuner drivere - software pedig a legújabb a honlapjáról. Tuning, mókányolás nincsen.
-
iMaverick
addikt
válasz
zhagyma #4207 üzenetére
Rögzítést adnak hozzá olyat, amivel simán felrakod a lapra, vagy ragasztani kell? (Azt látom, hogy írja: univerzális rögzítő, de jó is a Brazos-hoz?)
Majd lehet én is átnyergelek, mert azért csak hallatszódik a proci hűtő + táp venti süvítése. Legalább a procisat kilőném a csába...
-
válasz
zhagyma #3786 üzenetére
Értem, nekem raidre nincs szükségem, illetve szoftveresen max, azt meg tudja a windows
raidx: Mit jelent a nem egy sebesség bajnok?
Házam az van, tápom is van, és a hp-n usb3 sincs, amit mondjuk most még nem használnék...
Nem tudom, fogós kérdés...
Jah és külön használnám a vinyókat
-
raidx
őstag
válasz
zhagyma #3789 üzenetére
Kapható az még kis hazánkba pár helyen de 50 tályékán meg felette.
Az a 32xxx igen jó áron volna és egy egész komoly kis szervert kap az ember. Nasnak biztos azt választanám! Bár ha összeadod a Brazos költségeit, alaplap+memória+ház+táp+HDD könnyen elszalad 50 közelébe és ha másra nem kell akkor jobb a kész.
-
kp59
aktív tag
válasz
zhagyma #3132 üzenetére
Minden bizonnyal igazad lehet de én csak egy nagyon átlag felhasználó vagyok és az ilyeneknek lehet még a 4GB is sok (bár windows7x64-hez nem árt ennyi még nekem sem).
Vissza az időben 1996.02.02. Az első PC-m amiben 8MB memória volt (és elég is volt mindenre).Most meg már lassan azt is elfelejtjük mit jelent az a szó hogy elég.Hol vannak már azok a boldog békeidők
-
kp59
aktív tag
válasz
zhagyma #3126 üzenetére
Így igaz.
Mielőtt szereltem nekem is megfordult a fejemben hogy lehet le kell szednem valamennyit a lamellákból azon az oldalon de aztán inkább átraktam a RAM-ot a másik slot-ba (így egyszerűbb volt) Amúgy sem tervezek több memóriát bele hiszen 4GB mindenre programra elég ami ezen a gépen csak futhat.
A másik kérdésedre válaszolva más irányban nem lehet felszerelni mert a talpába mart két sín (amiben a felfogató lapocskákat lehet az alaplap APU hűtés rögzítő helyeihez igazítani) ez a két kialakítás csak ezt az egyfajta irányú felfogatást teszi lehetővé. -
kp59
aktív tag
válasz
zhagyma #2961 üzenetére
Nekem ezzel szerencsém volt mert a nagy számítógépem 5,25"-os helyeinek bepattintós takarólapjai perforált kialakításúak.
[link]
Ezek közül (a beépített optikai meghajtó helyéről) ki van szedve egy darab ilyen elem és ebből alakítottam ki a takarólemezt a kis gép 3,5"-os helyére.
Lehet azonban ilyen lemezt találni máshol is pl. öreg kidobásra ítélt hordozható rádiók hangszóróinak takaró lemezei vagy egyéb olcsó kis hangszórók (pl. PC hangszóró vagy autóba szerelhető hangszóró) perforált védőlemezei is ilyenek.
Ha végképp nem találsz a környezetedben akkor vásárolj itt ezek közül egy megfelelő nagyságú hangszóró rácsot amiből kivághatod a szükséges méretű darabot:
[link]
Ennek például a perforációja úgy néz ki mint amit én beépítettem:
[link]
A mérete is elegendő mert 10,16cm x 15,24cm (4" x 6") a 3,5"-os helyre meg 3,5cm x 11cm-es darab bőven elég (ebben már benne van a körben behajtogatott 0,5cm is ami elég hogy a helyén tartsa, pláne ha esetleg még pillanatragasztóval oda is erősíted egy kicsit).Igaz 800 pénzbe kerül (+ a kiszállítás, ha pesti vagy akkor el is mehetsz érte) de egyből két darabot adnak. -
kp59
aktív tag
válasz
zhagyma #2954 üzenetére
Hát igen aki ilyen házat vesz az előbb utóbb besokall a táp hangjától. Aki nem, az nem tudja milyen nélküle. Ég és föld a különbség a két állapot között. Az APU-ról nem szedtem le a hűtést így nem tudok ez ügyben mondani semmit de tervben van hogy lecserélem a kis ventilátort egy scythe mini kaze 4cm-es változatra. Nem mintha a mostani fordulaton hangos lenne a rajta levő gyári venti így egyenlőre még hagyom. Beszerezni azonban már beszereztem hozzá és mellé egy 12cm-es Coolink SWIF21200 12cm ventilátort is aminek a jelenleg beszerelt Noctuánál is kisebb a fordulatszáma (800rpm) és ebből adódóan még halkabb.
-
kp59
aktív tag
válasz
zhagyma #2950 üzenetére
Egy kicsit összenyomod a képen nyilakkal jelölt pontokon a lemezt ( a két csavar helyről van szó ) és máris tökéletesen fog illeszkedni a 12cm-es ventilátor. Annyira jól illeszkedik hogy nem is rögzítettem semmivel.
Igaz így már meg lesz egy kicsit nyomorgatva ott a lemez de engem ez nem zavar különösebben.
Egy esetleges garanciális ügyintézésnél lehetne probléma de egy házon mi tud elromlaniEsetleg a hozzá adott táp de azt meg már nem használom.
-
raidx
őstag
válasz
zhagyma #2856 üzenetére
3,5" Hitachi HDS721050CLA362 500 Giga. KB. fél éves, hangja nincs. Teszi a dolgát, még ebbe az eszement melegbe is normál hőfokon elvan. Egyáltalán nem forrófejű!
40 Giga rendszer, 40 Giga Programok, a többi meg alig van használatba mert a szerveren vannak a cuccok A 100 Gigás Wuala tárhelyen és egy 1 T-s USB-n a mentések. -
Chaser
legenda
válasz
zhagyma #2668 üzenetére
Nem lemezt, rippelt image-t ha jól emlékszem, lemezt nem néztem. Ha jól emlékszem hangsávot nem tudtam váltani, meg felirat se volt, film is szakadozott néha, menü se működött. De van egy player ami meg simán viszi, igaz nagyon másra meg nem is jó. Total media theatre
-
raidx
őstag
válasz
zhagyma #2563 üzenetére
Anno azért maradt nálam is próba szintjén a wifi mert itt a lakótelepen rengeteg van belőle és szinte lehetetlen időnként megfelelően használni. De mikor kábeleztem még a wifit csak hallomásból ismertük kis hazánkba. A szervernek 7/24-be kell menni lányomék miatt, így az bőven ellát minden teendőt. Találkoztam már én is bővített firmvare-s leírással de nem igazán érdeklődtem iránta.
Köszi a rengeteg infót, elég lessz átbogarászni őket. -
raidx
őstag
válasz
zhagyma #2559 üzenetére
Még az őskorból be vagyok kábelezve. A jelenlegi Netgear router wifije is csak egy próba erejéig üzemelt. Még azon gondolkozom, hogy esetleg a kábelt átcserélni a Gigabit miatt. De mivel kb. 12 méterről van szó lehet, nem is kell cserélni. Még az USB-s HDD funkciót akarom használni mint mentési bázist.
-
ViZion
félisten
válasz
zhagyma #1773 üzenetére
Én egyáltalán nem ragaszkodnék a paneltáphoz. Már vagy 2 tucat boltot áttúrtam, sehol semmi. 300-350 W-al indul a kínálat. Tul. képpen jobb lenne vmi amit a házban elhelyezek, csak a 230V-ba menne a kanóc'. Alaplap+sata kell csak, meg egy a ház ventinek...
Szerintem ~2500 Ft-ért FSP 250W lesz a befutó... de minden megoldás érdekel 10k-alatt -
raidx
őstag
válasz
zhagyma #1744 üzenetére
Sajnos itt nincs lehetőség (legalább is még nem találtam rá), hogy legyen messziről is jól olvasható "menü rendszer". Az uICe a menű gomb megnyomásával felhozta a meghajtó választékot és onnan lépkedtél ahova akartál még meg nem találtad a filmet/zenét amit leakartál játszani. Beállíthatóan a betűk mérete, színe, stb. Alapból kb. 10 mm-es betűket használt. Itt addig jutottam, hogy az intézőt vagy TotalCommandert megtudom nyitni, de az normál betűméret miatt messziről nem látom, mit is csinálok. Ezen még filózni kell. Sajnos semmi ötletet nem találtam eddig a neten. Az MPC HC-val is lehet keresni, de ott is a betűméret a gond.
-
raidx
őstag
-
Csicsóka
őstag
válasz
zhagyma #1738 üzenetére
Valszeg fog működni Linux alatt is. A mostani USB-s Afatech DVB-T tunerem IR vevőjét is látja a Linux, szépen be is tölti a szükséges kernel modulokat.
( ir_sony_decoder ir_jvc_decoder ir_rc6_decoder ir_rc5_decoder ir_nec_decoder rc_core )
Ennek hatására az udev szépen elkészíti a /dev/input alá a
usb-Afatech_DVB-T_2_010101010600001-event-ir Ezt kell megadni az lirc-nek és kész.
Egy Philips univerzális távirányítóval vezérlem most is a VLC-t, XBMC-t. -
raidx
őstag
válasz
zhagyma #1725 üzenetére
Miután átálltam 64 bites Win 7-re a régi jól bevált uICE + Pinnacle távirányító párosom nem működik. Az uICE progi nem települ 64 bites rendszerre.
Én is spekuláltam az alaplapi IRDA port használatán. De nálunk nem elérhető az Asrock kütyüje.
Viszont, ha már úgy is elvesztek egy USB portot. Inkább egy USB-s infra + távirányító megvásárlásán gondolkodom. Állítólag plug and play az eszköz és 2000 - 2500 Ft tipustól függően.
Az alaplapi CIR-t én is néztem és ugyan azt írja nekem is. Ha lessz időm azért kipróbálom a régi maszek infravevőm átalakításával. (+5V, IRRX, GND) Ez a vevő cstlakozó része.
-
vegyszer
addikt
válasz
zhagyma #1725 üzenetére
még nem rendeltem meg, mert forráshiány volt.
cspóroltam a HD204UI-re
tegnap megjött, minden szép és kerek volt.
17k-ért jó vétel 3 év garival, szerintem.
az indulási hangja, hát hogyis mondjam: szörnyű...
de kb 3-4 s alatt abbahagyja, és onnan kussban van, de az eleje... még szokni kell.de a baj:
megint elszállt a LE32B530PW samu tv-ben a fehét egyensúly...most kb így nézek mindent, minden forráson:
Bárkinek BÁRMI ötlete???
valami HDMI kalibrálásos saktáblát emlegetett a szervizes, hogy megoldaná az előző panel gondját is, de nem tudom mire gondolhatott a szerviz menüből...A szervizes azt mondta, hogy a pc tv-re kötése esetén találkoznak csak a hibával...
Kérhetem vissza a pénzem arra hivatkozva, hogy ez már másodszor fordul elő pár hét alatt???
mert nekem elsődlegesen monitorként megy, vagyis htpc megjelenítő gyanánt tartom...a factory reset sem segített...
-
Csicsóka
őstag
-
Guszti
aktív tag
válasz
zhagyma #1498 üzenetére
zhagyma: gyanus, hogy igazad kellene hogy legyen, DE nincs, mivel a 80-as ujabb, es jobb a hatasfoka a 3.3v, es 5v-os agnak is barmekkora terheles eseten, mint a 90-esnek. es ha pedig olyan picopsu-rol beszelunk, aminek nem fix 12v kell, hanem mondjuk 12-32v kozott, vagy esetleg 6-24v kozott barmi lehet a bemeneten, ott ugye a 12v-nal is erdemes megnezni a hatasfokot.
Arwind: bocsi, hirtelen nem is neztem, hogy asus laprol beszeltel, csak abban voltam biztos, hogy az asrocknak eleg a 20pin-es ATX csatlakozo is.
-
zhagyma
őstag
válasz
zhagyma #1409 üzenetére
" ... Nem tudom másnak volt-e gondja a lap VGA csatlakozója mellett a HDMI csatlakozó mechanikai kialakításával. Nekem nem minden "HDMI" kábelcsatlakozó marad benne egy kis járatás / melegedés után az alaplapi csatlakozóban (a vékony kínai gagyi majdnem kiesik, a vastagabb kínai gagyi kicsit nehezebben). Ezzel együtt megjelenik a kép szétesés, csíkozás, stb ... Szóval most DVI-D-n keresztűl hajtom. Gondolom méret és anyaghőtágulási probléma lehet.
,,,"
Gondoltam válaszolok magamnak, talán valalki más is beleszalad ebbe a problémába. Vettem egy 1,5m HDMI kábelt 639 Ft-ért a SPAR-ban. Jelentem a hiba megszűnt és a kép tökéletes ....
-
Keresztapper
senior tag
válasz
zhagyma #1409 üzenetére
"Memóriahiba esetén az alaplap elindul és/vagy csipog is a hiba természetétől függően. " Ezt én is így tudtam / tapasztaltam a 23 év alatt mióta számítógépem van, de nem is olyan régen megcáfolt az élet.
Nálam csak rossz érintkezés volt a gond, ami itt nem túl valószínű, de a gép nem indult és még csak "csipogás" sem volt.
-
vegyszer
addikt
válasz
zhagyma #1225 üzenetére
Amin nekem van DVI->HDMI adapter az csak VGA-kon lévő DVI-re dugható, azt nem teszteltem. (vagyis a hd4200-ra nem ment rá, ide meg még nem próbáltam)
és mindhármon HDMI-nél ez a helyzet...
a DVI->D-SUB-ot meg még nem gondoltam, ugyanis ha mindent lehúzok a tv-ről, és csak magában megy a DVB-T adás, akkor is zöld a képe.
A problémát a pc nélkül is képes reprezentálni, már...
De hogy egy esetlegesen hibás lap leölje a tunert? reménykedem csak valami más lesz itt...
A hiba már a TVben van...
de átviszem szomszédhoz... -
Na de ugyanazon verzióval nem jó, sőt, tegnap frissült éppen a VirtualBox, és most még azzal sem jó. Majd nemhogy minden ugyanaz volt közvetlen a gépcsere után, hiszen csak a vinyót átraktam és már ment is a rendszer tovább. Ez nem Windows, itt nem kell 28-szor agyontelepítgetni mindent.
Ezért is kérdeztem rá, hogy nálatok is jelentkezik-e a hiba, esetleg windowsos gazdagéppel.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 14600KF - 14mag/20szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest