Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Videós, mozgóképes topik
- Home server / házi szerver építése
- CES 2026: nevet váltanak a gyorsabb WD SSD-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hálózati kábelek és szerelésük
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szerviz topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter68
addikt
Én úgy gondolom, hogy nem kell tarts ettől, ugyanakkor mindenképpen beszélj a gyártáselőkészítőkkel az aggodalmadról, ugyanis az jutott még eszembe, hogy a montírozó programok hajlamosak a papírvastagság figyelembevételével állítani a margókon (és ez a belső margó) pont azért, hogy a külső margók egységesek legyenek.
-
Blim
csendes tag
válasz
Dexter68
üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Természetesen be van kapcsolva, más különben nem tudnék oldalpárokat létrehozni.

Az aggodalmam onnan származik, hogy nyomtattam egy ps-t a tárgyalt oldalpárról oldalakra bontva, (ugye így kéri nyomda) Distillerből csináltam pdf-et. Vannak olyan cellák a táblázatban amik értelmezésem szerint levágódnának. A linkeken két kép van amin látható amit leírtam.
Tehát nem kell attól tartanom, hogy levágódnak a cellák?
Üdv.: Balázs
-
Blim
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
InDesign CS6-ban kell megszerkesztenem egy 72 oldalas kiadványt. Ezzel még nem is lenne probléma szépen halad minden. Azonban a középső oldalpáron, számszerűsítve a 36-37. oldalon csinálnom kéne egy elég nagy táblázatot ami mind kettő oldalon rajta van. A nyomda 8 oldalanként / pdf (nem oldalpárokban!) kéri az anyagot és félek, hogy az átfutó részek levágódnak majd. Sajnos ilyen átfutó táblázatot még nem csináltam.
Hogyan tudnám azt megoldani, hogy ezeken az oldalakon egy átfutó táblázat legyen? (Lehet hülyén teszem fel a kérdést, sorry remélem érthető.
)Köszönöm a segítséget előre is.
Üdv.: Balázs
-
Polemius
senior tag
Köszi mindkettőtöknek. CS3-ban még nem volt, CS5-ben megtaláltam a beépített adobe ps nyomtatást.

-
Polemius
senior tag
Van valakinek Postscript drivere Win 7 64 bithez?
-
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
-
PumpkinSeed
addikt
Valaki nem tudna nekem küldeni egy olyan tutorial videot, ahol szépen megcsinálják a bevésést. Mert nem is tudom szépen meg csinálni meg már kerestem is videót de nem találtam.

Előre is köszönöm.

-
Polemius
senior tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Vagy ha két vonal végpontja egybe esik, akkor a fehér nyíllal kijelölöd őket, és jobb katt -> Join
Aztán még 2x megismétled, és a 3 vonalból máris háromszöged van.
(Ha nem esik egybe a végpontjuk és nem akarod odahúzni [fehér nyíllal tudod a végeit mozgatni] akkor az itt fentebb leírt módszerrel összekötheted a végpontokat.) -
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
az egyik kijelölt nyitott görbe végpontra viszed a pen-t, egészen addig míg egy 45°-os min ferde vonal meg nem jelenik a kurzor mellet, ekkor rákattintasz és áthúzod a másik nyitott görbe végpontjára, amíg a kurzor mellett egy vonalas négyzet vagy a bezárás esetén egy kör jelenik meg
-
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
ctrl+alt+m
az áttetszőség állítani kell, hogy átjöjjön a háttér struktúrája
bevésés meg a bevésés hatásért felelősalapba betesz rögtön egy árnyékot, kapcsold ki
-
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
mi az a lenyomat? Nyomdába csak kefelenyomat van.
-
PumpkinSeed
addikt
Hogyan tudok olyan lenyomatot készíteni mintha be lenne nyomva a lap?

-
-
redpanter
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok InDesign-ban (cs5) valami megoldást, ha több (80 oldalnyi), oldalpárt szeretnék egy doksiba egy mozdulattal összefűzni? Hasonlóra gondolok, mint az Acrobatnál a „combine files into pdf”.
Kicsit unalmas minden héten egyenként drag&drop-olni
Köszönöm előre is a segítségeteket! -
válasz
scott_free
üzenetére
átlátszóság simítás készleteknél van az összetett területek levágása, szerintem arra gondolsz
Acrobatban a Preflight (küldési elővizsgálat) részben van még hasonló
-
Met
nagyúr
Általában is is csak export pdf, pont tegnap szenvedtem a "nyomdával" észerevett a pdf-ben egy nem láható halvány fehér vonalat, amit a pdf reader szokott csak megjeleníteni, objektum nem volt ott aminek a vonala lehetett volna.
Mentettem másik pdf, az se jó, distilláljam a pdf-et. Megcsináltam, annak meg a színe nem volt jó, rámértem tényleg elmásztak a színek.
Kapott egy tiffet, az állítólag jó lett. -
Dexter68
addikt
Ezt akartam kérdezni én is: az Indesignben van egy ps motor... (először kétségbeesetten kerestem win7 ps drivert én is)
Max olyan szempontból nem feltétlen fölösleges, hogy ezzel bármilyen programból írhatsz postscriptet, amit viszont kivált az a lehetőség, hogy bármilyen programból írhatsz pdf-et, ami majdnem ugyanaz. -
válasz
scott_free
üzenetére
postscriptet nyomtatsz, a kép beállításnál optimalizált részmintavételt, majd distillálod a gyári pdf x/1a beállításokkal
-
scott_free
senior tag
az InDesign CS6-ban ha beillesztek egy nagyméretű képet, akkor hogyan tudom "levágni" a nem látszó részeit, hogy mentésnél kisebb legyen a fájl mérete? mert elég nagy pdf-et csinált belőle (mintha a teljes képet elmentette volna és nem csak a látható részét)
-
Dexter68
addikt
De... most olvasom

Bár még mindig nem teljesen világos a helyzet.
(Megjegyzem, mondj egy biztosítót, amelyik fizetne abban az esetben, amikor odaadom a lakáskulcsomat egy vadidegennek, megmondom, hol lakom, megmondom, hogy mikor nem vagyok otthon, az bejön és hazavisz ezt-azt) -
Dexter68
addikt
Az megvolt, hogy az Adobe ingyenessé tette a CS2 csomagot?
Letölthető egyben és külön-külön is.
Creative Suite 2
Acrobat 3D 1.0
Acrobat Standard 7,0
Acrobat Pro 8.0
Audition 3,0
GoLive CS2
Illustrator CS2
InCopy CS2
InDesign CS2
Photoshop CS2
Photoshop Elements 4.0/5.0
Adobe Premiere Pro 2.0 -
Az már csak a profiknak jelent különbséget, Minden alap benne van, gyakorló feladatokkal.
Én valami 6000Ft-ért vettem, 750Ft-ért ajándék.Ha meg volt a gyakorlás Illustratorból akkor itt a topik hozzá.
Nekem 3× kellet végigmennem a könyvön és a feladatokon, hogy tudjam, hogy működik az Illustrator.
-
első lépés KáTé InDesign tördelési előadás
Adobe Illustrator CS3 - Tanfolyam a könyvben 750 Ft
Először ezeken rágd át magad, kb 5-6×, aztán sok kérdésed már nem lesz.
-
Maja007
csendes tag
Ide irányítottak, hogy talán akad itt valaki, aki tudna pár órát adni Illustratorból és InDesignból.
Valamennyire már konyítok hozzá. Mivel Photoshophoz értek (fogjuk rá), így gondolom nem egy nagy ügy lenne megtanulni.
(Adtam már fel aprót, de nem tolong senki.) -
roPHka
senior tag
Sziasztok.
Akad köztetek olyan aki kiadványszerkesztéssel foglalkozik? Esetleg tényleg ért is adobe indesign-hoz, nem úgy mint én?
Ha igen, lenne egy egyszerűbb anyag-szórólap, amit nyomdakész állapotba kellene hozni (kifutó mérete, kifutójel beállítása, színek leellenőrzése, hogy tényleg cmyk-ban vannak-e...)
Ha valaki tudna segíteni, megköszönném, mert elég sürgős lenne. -
-
-
papa019
senior tag
Sziasztok!
Névjegykártyához milyen betűtípust ajánlotok?
Egy villamos motorokkal foglalkozó cégnek készül.
Elegáns kinézetet szeretnék.
Előre is köszönöm.
Peti -
Met
nagyúr
válasz
andronymus
üzenetére
Beilleszted a képet, húzol fölé egy négyzetet, a színét át állítod Paper colour-ra, majd Effect- Transparency Basic blending mode colour-ra
-
andronymus
tag
válasz
andronymus
üzenetére
megnéztem a 3 vidit sehol nem találtam de neten se találtam le írást nem tudnátok valami linket adni ahol ezzel foglalkoznak?
előre köszönöm -
-
Met
nagyúr
válasz
andronymus
üzenetére
Photoshopban két kattintás, nem egyszerűbb?
-
válasz
andronymus
üzenetére
Tudtommal csak olyan képeket tud átszínezni, amiben nincs transzparencia. Meg talán csak grayscale, de ebben nem vagyok biztos. Nem vagyok gépközelben.
-
válasz
andronymus
üzenetére
de, CS5 és felette bíztos tudja
CS3-at használok, fejből meg nem tudom.Youtube-on keress rá a KáTé InDesign tördelés előadás-ra, abban be van mutatva.
-
andronymus
tag
hello lenne egy olyan kérdésem hogy az indesign-ba nem lehet olyat csinálni h a képeket átszínezi fekete fehérre?
-
-
Mexildos
aktív tag
Egy olyan kérdésem lenne még, hogyha van egy hátterem amit PS-ben elkészítettem és középen olyan tartalom van amire nem szeretném, hogy Indesign-ben feltett betű sorok ezt "áthúzzák" akkor hogy tudom megoldani azt, hogy a szöveget lényegében ketté választom és a háttér azon fontos eleme szabadon marad és a betűk nem lógnak rá. Természetesen csak ott. Ezért szabálytalan ívben kéne kettévágni a szöveget. Hogyan lehet ezt?
-
-
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
Bár látom nagyon pang a topik, szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet megcsinálni azt, hogyha több apró képet teszek fel egy oldalra, például névjegy kártya is lehetne, hogy a nyomda tudja, hol kell vágnia! Milyen opció ez? Vagy elég ha kiteszek a frame téglalap éleihez egy 0,25 mm-es egyeneset, mely kifut a rajzlapról?
Van ennek valahol valamilyen speciális opciója? Akár névjegykártyák is lehetnének! A Választ előre is köszönöm!
-
Bobby G.
senior tag
Belefutottam még egy problémába. Nyomdának adtam le az anyagot, és a levilágító kérte, hogy ha megoldható rakjam már össze az oldalakat a3-ra. Hogyan lehet összeválogatni az oldalpárokat? Mert a külső borítónál alapból jó, de aztán már nem. Próbáltam manuálisan beírni a pdf mentésnél, de lehet rosszul csináltam, mert úgy nem szedte szét. Végül leadtam oldalanként külön, aztán összepakoltál a kilövést, de jó lenne tudni megoldható-e. Ja, CS5-ről van szó.
-
J00hnny
aktív tag
Sziasztok!
Indesign CS5.5-ben azt hogy tudom megoldani hogy a mester oldalon létrehozott fejlécemben ne csak az adott bekezdés címét tegye bele hanem a bekezdés számozását is. Jelenleg <Running Header>-el teszem bele az adott bekezdés címeket.
Vajon hogyan lehetne a számozását is?
Köszi!
-
-
Bobby G.
senior tag
Üdv! Hogyan kell megoldani, hogy ha mesteroldalon készítek láblécet, az a különböző oldalakon található különböző háttérkép felett legyen? Tehát, adott egy kiadvány, aminek megcsináltam a láblécét, de minden oldalpár más téma, tehát más a háttérkép. Ha ezt berakom, teljesen letakarja a láblécet. Van erre valami trükk, vagy annyiféle mesteroldalt kell készítenem, és ott alapból alá rakni? Bocsi, ha láma kérdés, de minden kezdet nehéz...

-
válasz
Picturemaker
üzenetére
Kezdem érteni a problémádat. Te Photoshopban összehoztál egy képet betűkkel, azt beszúrtad Indesign-ba és abból készítettél PDF-et, amiben a betűk már nem betűk.
Nos, így nem is lesz "karcos" a betű széle! Ahhoz Photoshopban nem PSD/TIF/JPG-t hanem "Photoshop PDF"-et kell menteni! Ha azt beilleszted az Indesign-ba, akkor a végeredmény is tökéletes lesz. -
válasz
Picturemaker
üzenetére
Miért NE lenne az? Photoshop is képes pdf-et menteni, de ha nincs jól beállítva, akkor lehet, h flatteneli az egészet. Nem ez a baj esetleg?
-
válasz
Picturemaker
üzenetére
Milyen beállításokkal (PDF Presets) csinálod azt a PDF-et? Én mindenre a "PDF/X-1a:2001"-et használom.
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Ha egy képfájlból (PS-ben készült grafika) PDF-et csinálok, miért lesz mosott a PDF állomány?
Köszi.
-
válasz
szultanpepa
üzenetére
Layout > Margins and Columns...
De figyelj oda, hogy ez csak az aktuális oldalra érvényes. Ha az egész dokumentumra akarod módosítani a margókat, akkor azt a mesteroldalon tedd. -
szultanpepa
csendes tag
Hy! ID cs4: Hogy módosítok utólag a margókon? (mert a document setupban nem jelenik meg, csak new documentnél)köszkösz
-
rii
nagyúr
válasz
FatMonster
üzenetére
már több éve dolgozunk ID-vel, de ez borzasztóan zavaró
mentené az ember a végleges anyagból a JPG-t, nem cisnáltam semmit az oldalban, de a JPG mentés után megkérdezi, hogy el akarom-e menteni a változásokat .... és egy bötűt nem írtam bele ... ez ilyenkor mindig kizökkent, hogy most volt-e benne változás vagy sem
a nyomtatásra meg PS írásra print preseteket használunk. Szóval sajnos ez nekünk csak zavaró, de akkor nem iktatható ki )-.
-
FatMonster
tag
Szeja! Azé, mert elmenti a nyomtató beállításait a doksiba. Ha legközelebb megnyitod és nyomtatod, akkor a legutóbbi beállításokkal és nyomtatóval nyomtathatod ki, nem kell újra beállítgatni. Ez mondjuk otthon haszontalan, de egy nyomdában (nálunk) van nem is kevés értelme (pl.: mutációk, levilágítás, CTP). Kikapcsolni nemtom lehet-e, még nem kerestem.
-
rii
nagyúr
printelésnél, exportálásnál miért kérdez rá, hogy akarom-e menteni a változásokat?
ezt nem lehet valahogy kikapcsolni?
-
jankababa
csendes tag
Problémám a következő:
indesign CS5.5-ben nem működik a group és az ungroup gyorsbillentyűje, pedig ha megnézem a keyboard shortcuts menüpontban, ott default be van állítva a CTRL+G és a shift+CTRL+G. Ugyanúgy nem működik az eddig remekül használt CTRL+F sem... viszont véletlenül vettem észre hetekig tartó tökölődés után, hogy az object-arrange menüpontba kerültek át ezek a billentyűparancsok, ahol ugyanúgy default-ra be van állítva a shift+CTRL+G, mint a Bring to front, a CTRL+G a bring forward, a shift+CTRL+F a send to back és a CTRL+F a Send Backward...
hogy lehet azt beállítani, hogy ne az arrange menüpont parancsai legyenek, hanem a régiek (group, find/change)?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER és EBIKE 2/3 ár alatt, CSERE IS!!! a és e-bike dobozban, 1 év gar.:
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Note 20 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mostanában inkább webes melók vannak többségben.