Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- AI a játékokban és azon túl
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arpee78
senior tag
Sziasztok!
Lehet indesign-ban szöveget sorbarendezni? Van egy táblázatom tele szöveggel, ezt kellene abc sorrendbe tennem. Ha az indy ilyet nem tud, ajánlana vki erre (ingyenes) plugint?
Tudom lehet kiexportálni és excelben v. más programban sorbarendezni, de ha lehet egyszerűbben...
Üdv
Árpi -
drstein
tag
Hááát nálam nem, mikor bebontot ps-t irtam, és abból pdf-et, akkor az árnyék megjelent a CMYK plateken de a spot plate ott viritott 100%-ban. Nagy valószinűséggel én néztem be valamit, hétfőn utánnanézek. Eloszor futottam ilyen problémába, és zavar hogy nem tudtam rendesen megoldani.
-
-
delta9
senior tag
-
-
Dexter68
addikt
Na, lett egy olyan problémám, hogy egy CMYK+1 direkt színes anyagnál egy direktszínes flekk fölött vetett árnyékot alkalmaztam. Eddig semmi gond nem volt vele, simán írtam belőle postscriptet, azt disztilláltam és tökéletes volt.
Most viszont a vetett árnyék nem jelenik meg a direkt szín fölött. Beállítások ugyanazok, sőt elővettem egy két hónappal ezelőtti anyagot és abból sem tudok normális pdf-et csinálni. SEGÍTSÉÉÉÉÉG! -
drstein
tag
Ok, a probléma megoldva. Sose felejts el patchelni
A 4.0.5-re upgradelő patch megoldotta a problémát.
Köszi mindenkinek a segítséget és a tanácsokat!
-
drstein
tag
Hát remélem, mert nézeggtem6próbálgattam állítani, de mindig fenn áll ez a hiba.
Leírom a beállításaimat, hátha:Working spaces>
RGB> sRGB
CMYK> SWOP2Colour management >
itt mind s kettő "preserve embedded profile"-ra van állítva
A három ask bekapcsolva.
Nekem ennyi van a Color settingsben.
-
Hasonló, de sokkal kisebb arányú eltérést lehet tapasztalni, ha ID-ben egy TIF képről veszel fel színmintát. Pl. adott egy CMYK kép 0, 50, 90, 0 színekkel. Ha ID-ben leveszed róla a színt, akkor az 0, 50.19, 89.80, 0 lesz.

-
Dexter68
addikt
Hát... izé... nekem nem sikerül ezt a helyzetet előállítani. A szín színmódja mindig arra állítódik, amelyikben épp megadom az értékeket. De akkor a Color flyout palettán is abban a módban jelenik meg a szín.
Hasonló élményem akkor volt, amikor valaki RGB doksit küldött illustratorban, és mindenre számítottam, csak erre nem. -
drstein
tag
válasz
Dexter68
üzenetére
Nem Color setting, mert itt csak a színprofilt határozod meg RGB és CMYK esetre, pluisz hogy hogyan konvrtálja egyiket a másikba. A color fülön a CMYK van beállítva.
Próbáld meg, hogy új doksi, beraksz egy négyszöget, beállítod a szinét a Color fülön, úgy hogy duplaklikk a fill colort jelző négyzetre, majd beálítasz egy színt CMYK-ban ( mondjuk 40 30 20 10) OK, és nézd meg hogy a csúszkák mire is állnak be mellete. ( előző példámon a CMYK csúszkák a 46,67 36,08 26,67 0,39 -es értékeket vették fel
)Ezt valahol át lehet állítani? Nem megoldhattalan a probléma (swatcok hozáadása manuálisan) de kényelmetlen sé számomra idegesítő.
-
drstein
tag
Sziasztok! Meg lehet azt oldani, hogyha egy színt a pickernél CMYK-ban adok meg, de nem hozok létre külön swatch-ot a színnek, akkor azt ne konvertálja le RGB-be?
Példa: négyzet pickernél duplaklikk, beállítom hogy c 10 m 20 y 30 b 40, ez egy barnás szín.
Ha elkattintok (vagy rákattintok itt az add CMYK swarch gombra) akkor a szín "átalakul" c 42 m 42 y 52 k 7-re. (vagy ilyen swatch adódik hozzá a listhez a fentebb említett gomb megnyomásásnál) ugyanarra a színre, mintha átenném RGB-be majd vissza CMYK-ba a színt PS-ben például.Nincs valamioylan beállítási lehetőség, hogy alapvetően minden színt CMYK-ben kezeljen. A segítsegeteket előre is köszi!
-
rii
nagyúr
ha oplyan GUIDE-m van, ami az oldalonát az egész pastebordon végig ér, mert így haptuk, van 100 ilyne GUIDE, akkor az ujra csináláson kívül hgoy lehet megmnondnai, hogy csak a PAGE-sen menjen?
-
Dexter68
addikt
-
rii
nagyúr
válasz
Dexter68
üzenetére
nem pitbull, dobermannn

igaz, csak csak egy
" ... Bill. parancsot az Edit–Keyboard Shortcuts alatt lehet szerkeszteni, a másodikat nem értem... .... "
megnézem holnap
izé .... ma ..." ... a másodikat nem értem... .... "
az, hogy a fákin Line Tool-nak a gyorsbillenytűje a \ (most pécén vagyok (: ) és ezt nem tudom lenyomni MAC-en ... ráadásul angol a bill, HUN kiosztással ....
-
Dexter68
addikt
Bakker, mindig úgy írsz, mintha közben két pitbull elől menekülnél részegen
Bill. parancsot az Edit–Keyboard Shortcuts alatt lehet szerkeszteni, a másodikat nem értem...mellesleg mac alatt használtam egy popchar nevű kis okosságot, ahonnan minden rejtett karakter elérhető volt.
-
rii
nagyúr
hol lehet pld a bring to front -nak meg ezeknek uj bill parancsot adni MAC-en?
meg pld, hogy a Line Tool ne a backslash-en legyen, mert nem is tom, merre van az a jel MAC en ... annyira nemtom, hogy mossse bírom leírni ...
szal ne a vissza-fele-per-jel -legyen ...már ha van ilyen
pííísz
-
rii
nagyúr
.... és ki lehet valahol kapcsolni, hogy ha szövegdobozon vagyok, és véletlenül 2 klikkelek rá, akkor átválson mondjuk a SELECTION TOOL-ról a TYPE TOOL-ra?
-
rii
nagyúr
válasz
Dexter68
üzenetére
nem ... ez már vagy 4 éve X-akta.
akkortól kezdve kisért ....van egy szín, ami SPOT
nem lehet törölni
mondom neki PROCESS
és még akkor se lehet törölnilehet, hogy valamikor régen onnan jött, egy AI-ból mondjuk, vagy illuban egy paste eredményeként, de csak úgy lehet eltüntetni, hogy New Document, és ujra belepakolni mindent, figyelve, hogy az a szín, amit nem lehet törölni, az ne jöjjön...
-
-
rii
nagyúr
igen ... de pantone szinek esetében, vagyis az esetk 95%-ban a kuka inaktív. se megnyomni, se színt ráhúzni nem lehet ...
aztán van az a 5%, amikor mégis engedi
de ez 20-50 panton szín esetében is elenyészôde az id 2.02, de az id CS, és ha jól tom, akkor még a CS3 se engedi törölni ezeket .....
---
sôt .. most CS3-ban is van olyan szín ami SPOT volt vala, de már PROECESS vala, és nem engedi töröllni ....
-
-
rii
nagyúr
spot színt a néha adodó szerencse kivételével hogy lehet még törölni?
-
Dexter68
addikt
A gugli jóbarátom, így megtaláltam őket:
Illustrator
Photoshop
Bridge, Versioncue -
DoL
csendes tag
Na, máris szégyenkezem, megvan a menüpont
Sry, úgy látszik sok volt már mára az ID. -
DoL
csendes tag
válasz
Dexter68
üzenetére
Épp most akartam kérdezni InDesign-nal kapcsolatban (kezdő vagyok itt is, ID-ben is), de akkor előbb átböngészem a help-et. Ezer hála a linkért!

ps: Mégis kérdeznék. Indesign CS-m van, ebben szeretném megoldani, hogy egy képet körbefolyassak szöveggel. Quarkban ez nem is volt gond, ID-ban viszont csak a keretig folyatja a szöveget (egy manófajta kínai csodához kellene igazítanom a szöveget), Text wrap menüpontom pedig nincsen. Meg lehet-e ezt oldani, és ha igen, hogyan? Előre is köszi

-
Dexter68
addikt
Ha valakinek help kéne...
Indesign Help -
-
piadex2
senior tag
Hello!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy tud-e az InDesign script-ek segítségével dokumentumot úgy értelmezni, hogy a dokumentumban lévő kódokat értelmezi, és azoknak megfelelő módosítást hajt végre?
Nagyon fontos lenne a válasz.
Előre is köszi!p.
-
delta9
senior tag
szia! csak a fogalmakkal kapcsolatosan, mert a többit leírni az most hirtelen idő hiányában nem lehetséges részemről, mert - ha most látod először - feltételezem, hogy nem tudod mi a masterpage (erre kerül a header/footer).
a leading a sorközt jelenti, a tompa bekezdés pedig a behúzás nélküli, ami margónál kezdődik.
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Sziasztok,
asszony iskolai beadandóját csinálom indizájnban, vmi nagyon primitív elvárás van, de most először látom a programot, és nem találok pár dolgot, remélem ti tudtok segíteni.
Szóval fejlécet/láblécet, címet és leading szöveget kéne beraknom a leírás szerint, utóbbi nem vágom, hogy mi, talán alcím? Gondolom a cím nem csak annyi, hogy fentre középre berakok egy textboxot, hanem valahogy lehet formázni, hogy az a cím. De igazából a fejléc/lábléc lenne a lényeg. Jah, meg az is érdekelne, hogy mi az a "tompa bekezdés".Előre is köszönöm!
-
lordring
aktív tag
Hú, akkor ez elég nehéz eset! A helyettesít átálítása letöltésre nem segített, de a felsorolt megoldások közül a legegyszerűbbet választva (kézzel hozzáadtam a Helvetica-t a never embed-hez) jó lett.
Köszönöm szépen mindenkinek!
-
delta9
senior tag
válasz
lordring
üzenetére
eső után köpönyeg. ha egyszer a publisher bekavar, azt már az isten nem hozza helyre

start menü -> nyomtatók és faxok
adobe pdf nyomtatón jobb klikk -> tulajdonságok
általános fülön -> nyomtatási beállítások...
elrendezés fülön -> speciális
itt keresd meg a true type betűtípust és a legördülőjéből válaszd ki hogy 'letöltés letölthető betűkészletként'
így elvileg nem akarja majd nyomtató rezidens helvetica (vagy times roman)-nal helyettesíteni. -
lordring
aktív tag
Leszedtem a publishert, de nem változott semmi.

-
delta9
senior tag
válasz
lordring
üzenetére
próba: (nekem distiller 7 van, de a régebbiekben is ugyanott kell lennie a menünek)
indítsd el a distillert
válaszd ki a press quality beállítást
ezután settings -> edit adobe pdf settings
új ablak nyílik meg
itt válaszd ki a fonts almenüt
lesz valahol egy olyan legördülő, hogy 'when embedding fails:'
itt válaszd ki a legördülőből, hogy 'warn and continue', majd nyomj ok-t
mentsd el az új beállítást tetszőleges néven
distillálj az új beállítással -
lordring
aktív tag
Feladtam. Minden oldalra ugyanezt a hibát jelzi, a borítók kivételével. Az oldalakon csak Ariel betű van, meg beszúrt képek, szöveg nélkül.
"Start Time: 2007. november 14. at 14:36
Source: Ekerle2.ps
Destination: V:\Korloy cucc\EE\Ekerle2.pdf
Adobe PDF Settings: P:\Documents and Settings\All Users\Dokumentumok\Adobe PDF 6.0\Settings\Press Quality.joboptions
%%[ Error: Helvetica not found. Font cannot be embedded. ]%%
%%[ Error: invalidfont; OffendingCommand: findfont ]%%Stack:
/Font
/Helvetica
0
[-null- -null- -null- -null- -null- -null- -null- -null- -null- -null-
-null- -null- -null- -null- -null- -null- -null- -null- -null- -null-
-null- -null- -null- -null- -null- -null-]
-mark-%%[ Flushing: rest of job (to end-of-file) will be ignored ]%%
%%[ Warning: PostScript error. No PDF file produced. ] %%
Distill Time: 1 seconds (00:00:01)
**** End of Job ****
"
A Preflight csak annyi hibát talált, hogy 3 kép kis felbontású, egyébként semmi. -
lordring
aktív tag
Helló! a postscript fájl feldolgozásakor a Distiller ezzel a hibával áll meg:
"Quality.joboptions
%%[ Error: Helvetica not found. Font cannot be embedded. ]%%
%%[ Error: invalidfont; OffendingCommand: findfont ]%%Stack:
/Font
/Helvetica"De az Indesign dokumentumomban nincs is Helvetica font.

-
lordring
aktív tag
válasz
Dexter68
üzenetére
Ez a valóban igaz, de egy kicsit más a helyzet. Kaptam egy cd-n egy indesign munkát, németül. Ezt kellett kicsit átszerkesztenem és magyarra fordítanom. Csakhogy nem találta a szükséges fontokat, amik vmi egyediek voltak, és egy tömörített könyvtárban küldték át őket. Így a bemásolás után már megtalálta őket az Indesign, máshová meg nem kellenek, így ez nekem elég volt. De természetesen mindenkinek köszönöm a segítséget.

-
lordring
aktív tag
Bemásoltam a szükséges fontokat a program files/common/adobe/fonts mappába és így magától megtalálta őket.

-
lordring
aktív tag
Az adobe-t nem tudom telepíteni, mert Windows Server 2003 op van fent, és vmi dll-t hiányol. Egy xp-s gépre felment, de ott nem tudok dolgozni. A Lynotype felment ,csak nem tudok rájönni mit kellene vele csinálnom.
Az első hiányzó betűtípust megkerestem benne, de csak Add to cart, meg ilyenek vannak. 
-
Dexter68
addikt
válasz
lordring
üzenetére
...vagy használd a Lynotype Font Explorer X-et, csak körültekintően kell beállítani. A link alatt ezt is el lehet olvasni. Nekem jobban bejött, mint az ATM DeLuxe, ráadásul free.
-
-
lordring
aktív tag
Sziasztok! Egy külön könyvtárban van egy csomú font-típusom, amiket a dokumrntum megnyitásakor természetesen nem talál. Magát a könyvtárat nem lehet megadni neki valahogy, hogy ne kelljen mind a 70 típust egyesével megmutogatni neki? Vagy van valahol default font könyvtár, ahová bemásolhatom ezeket?

-
rii
nagyúr
hi!
hogy lehet (mert lehet) InDesign 2.02-ben Masterokat copy-zni?
eddig a Drag'n'Drop módszerről tudtam, és régebben alkalmaztam is sikerrel, de ma nem akar menni, InDesign restart után sem ....Ha ráálltam eddig egy dokumtenumra, és a PAGES palettán megofgtam a mastert, akkor rá tudtam dobni asszem egy másik dokumentumra. Mindekettp elfért a InDesign ablakéában, nem full-scrrenben voltak....
-
-
Nem találkozott valaki a university roman betűtípus magyar ékezethelyes változatával?
Mert amit a fonts.hu-ról le lehet szedni, abban nincs őű.
-
Dexter68
addikt
Én is küzdöttem ilyenekkel, aztán rájöttem, hogy könnyebben kezelhető, ha illuban megcsinálom a diagram-rajzolóval. Alapban pont olyan gagyi, mint az excelé, viszont könnyebb fényezni, meg postscriptet írni, meg ilyesmi. És nem nagyobb meló, mint kiküzdeni valami wmf-et excelből.
-
delta9
senior tag
nincs sok diagram, összesen 4 db, csak mellé még rajzolnom kell egy magyarország térképet megyékkel, és egy komplett szervezeti felépítését egy magyarországi multinak.
végülis azt találtam ki, hogy csak a kördiagramot rajzolom meg illu.ban, mert annak borzalmasan szögletesek a görbületei még excelben is, az oszlopdiagramokat meg excelben felnagyítottam durván nagyra, majd copy, photoshopba paste, így lett egy 117×X cm 72dpi-s jpg-m a diagramból, ott meg adtam neki egy 250dpi-s felbontást, és így lett egy viszonylag nagy felbontású képem, ami még így is nagyobb, mint egy a/4-es oldal. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Gyermek PC játékok
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
), tehát eszem ágában sincs bebontani.

A végén megoldódott, de idegesít az inkompatibilitás, meg az, hogy leadok egy pdf-et, ami sztem esetleg jó, és szarul jön ki a nyomdából. Ezentúl minden pdf mellé mellékelek egy jpg-et is.
. Mellesleg eps-re is, meg psd-re is van alkalmazva. És van olyan nyomda, ami simán nem eszi meg a pdf-jeimet újabban.

Lehet hogy ez a CS2 "hibája"? 
)