Hirdetés
- Hobby elektronika
- Akciókamerák
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen processzort vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
Az Adobe InDesign beállításai között nincs közvetlen opció arra, hogy megakadályozza a paletták elrejtését, amikor másik alkalmazásra váltasz, de néhány trükköt alkalmazhatsz, hogy ez ne történjen meg. Íme néhány tipp:
1. "Application Frame" engedélyezése Az Application Frame egy olyan funkció, amely a program összes ablakát és palettáját egy keretbe foglalja, így azok nem tűnnek el más alkalmazásokra váltáskor. Kapcsold be ezt az opciót: Menj a Window menübe, és válaszd ki az Application Frame opciót. Ha be van kapcsolva, egy pipát látsz mellette.
2. Paletták dokkolása Ha dokkolod a palettákat a fő ablakhoz, azok nem fognak eltűnni más alkalmazásra váltáskor. Csak húzd őket a fő ablak szélére, amíg egy kék kiemelés meg nem jelenik, majd engedd el.
3. "Always Show Panels" beállítás Az InDesign alapértelmezett viselkedése az, hogy a paletták eltűnnek másik programra váltáskor, ha nincsenek dokkolva. Az Application Frame bekapcsolása mellett azonban a paletták továbbra is láthatók maradnak.
4. Rendszeres ablakelrendezések mentése Ha egy adott munkaterületet (workspace) szeretnél állandósítani, mentsd el: Menj a Window > Workspace > New Workspace... menüpontra. Add meg a munkaterület nevét, és kattints az OK gombra. Ha valami miatt a paletták eltűnnek, egyszerűen válaszd ki újra az elmentett munkaterületet.
5. Rendszerszintű megoldás: Mission Control kikapcsolása Ha macOS-en használod a Mission Control funkciót, előfordulhat, hogy az osztott nézetek miatt a paletták eltűnnek. Próbáld meg kikapcsolni ezt a funkciót: Menj a System Preferences > Mission Control menübe. Kapcsold ki az "Displays have separate Spaces" opciót, majd jelentkezz ki és vissza a gépre.
Ezek az opciók általában segítenek, hogy a paletták láthatók maradjanak, amikor másik programra váltasz.
Chatgpt, kiváncsi leszek hogy segít-e
-
Met
nagyúr
A régieket bemásolva is csak akkor látja, ha a joboptions fájl nevében nincs ékezetes magyar karakter...
2024-ben miért probléma még az ékezet a file nevében?
Ezek a vakarékok felcserélték a cancel és a dont save gombot a dokumentum bezzáró párbeszédablakon.
Agyatlan idióták, a shortkeyeket nem akarják átvariálni?
-
Met
nagyúr
válasz
anubys1984 #2219 üzenetére
Azért mert kicseréled a színeket nem változik a tördelés.
-
Met
nagyúr
válasz
anubys1984 #2216 üzenetére
Kijelölsz mindent, majd beállítod neki a 100% feketét és az összes többi színt törlöd.
-
Met
nagyúr
Neten találsz leírást róla.
Jobb oldalon Print production > Flattener preview, Convert all text to outlines klikk és lent az apply felett all pages vagy curent page.
Na nekem így nem nagyon akart összejönni, csak akkor, ha adtam oldalszámot vagy fejlécet az egyik laphoz, akkor működött de volt hogy akkor sem
Mivel ilyen hosszadalmas és bizonytalan a folyamat, maradtam az place Illuba és Flatten -
Met
nagyúr
válasz
Parallaxis #2199 üzenetére
Bemásoltam, nem működik.
-
Met
nagyúr
Pdf place, Flatten transparency, curve font.
Ez a szokásos, színezni tudom, de átírni nem.Corelben raktam össze egy logot, Bahnschrift Bold font-tal.
Csinálnám az arculatit, gondoltam összerakom Indiben, nem egy bonyolult alakzat, ekkor jött a b@zdmeg hogy ott nincs a fontnak bold verziója.
Kerestem megoldást a bold verzió használatára, nem találtam.
Kerestem megoldást a pdf szerkeszthetővé tételére Indiben, hasonlót mint Illuban, nem találtam.
(ahhoz nem volt kedvem hogy mentesek a logoból fekete és fehér verziót)
Aztán találtam ezt a copy>paste megoldást Illuból. Nyilván előtte görbésíteni kell a fontot.Nem értettél semmit félre, csak nem tudtad a fenti tények összességét.
Azt nem értem ugyan hogy miért nem találtad ki. Ezen még dolgozhatnál -
Met
nagyúr
válasz
Parallaxis #2192 üzenetére
Illuban flatten után ott lesznek az objektumok szerkeszthetően.
Közben találtam egy videót, hogy Illuban kijelölöm az objektumot, ctrl-c, Indiben ctrl-v.
Így beilleszti az objektumokat és szét lehet szedni, színezni, akármi. -
Met
nagyúr
Mit tegyek hogy Indiben legyen a Bahnschrift fontnak bold verziója?
Corelben van, Adobe programokban már nincs.B opciónak az is jó lenne ha a pdf-et le tudnám "görbésíteni", mint Illuban a Flatten transparency vagy embed
CS6-os Indi.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz
sicc_innen #2180 üzenetére
Ott is hozzáértők lehetnek.
Vajon azt mivel magyaráznák hogy nem mindig látszik az a keret. Rázoomolsz nem látszik. -
Met
nagyúr
Jelentem szop@s van
Két paragrafus van, sima szöveg és alcím.
A sima szöveghez hozzá adtam hogy a hiba legyen italic.
Betette az alcímhez is (nem tudom miért) de ha onnan kitörlöm akkor a sima szövegben megmarad. Ez jó.
Arra nem jöttem rá hogy lehet hogy csak a hiba legyen italic, mert a hibahatárt így alakítja át.
Arra már rájöttem hogy meg lehet adni hogy csak akkor alakítsa át ha a szó elején vagy végén van, viszont így kiüti egymást a két formázás. -
Met
nagyúr
Szóhoz, hozzá lehet rendelni Character Styles-t?
Vagy egy szöveg style és egy szöveg style dőlt.
Arra lenne szükségem hogy a szövegben bizonyos szavak megkapják a dőlt formázást amint beírom vagy a bemásolt szövegben előfordul.
Megoldható ez? -
Met
nagyúr
To change the size of the pasteboard, choose Edit > Preferences > Guides & Pasteboard in Windows or InDesign > Preferences > Guides & Pasteboard in MacOS. Under Pasteboard Options, enter new values for Horizontal Margins and Vertical Margins to specify how far the pasteboard extends out from the page or spread.
Azt nem tudom miért lett különböző (nem voltak szélesebbek azok az oldalpárok?) de most kipróbáltam és egységesen változott az összes oldalpáron ha változtattam a méreten.
-
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
Lehet valahogy az oldalpárokat egy oldalra exportálni?
Pdf vagy eps formátumba?
Vágójelek nem kellenek. -
Met
nagyúr
válasz
anubys1984 #2078 üzenetére
Próbáld meg az amp font viewer-el telepíteni
-
Met
nagyúr
Ha készítek egy táblázatot, akkor annak az első oszlopát hogy tudom úgy abc rendbe rendezni hogy a ne csak az első oszlopot rendezze hanem az egész sorokat? Mint excelben a bővített kijelölés vagy mi.
-
Met
nagyúr
Van egy 23 oldalpáros dokumentumom, ezt valahogy szét lehet szedni oldalpáronként külön dokumentumba?
Valami egyszerűbb kellene mint a delete-save as megoldás. -
Met
nagyúr
Ha presetből mentek pdf-et akkor tűnnek el a master page elemek.
Ott is van interactive elements include lehetőség.Ha exportnál választom ki az interactive pdf-et akkor mindenhol ott van a master page.
Ez úgy néz ki így akkor működik csak az oldalra ugrás nem akar
-
Met
nagyúr
Támadt két problémám.
Az egyik, hogy bizonyos oldalaknál nem jelenik meg a master page tartalma a pdf-ben.
ID-ban látszik minden.
Próbáltam hogy törlöm az oldalakhoz a master page hozzárendelést és újra hozzáadom de nem lett jó.
Hogy lehetne kideríteni hogy mi a hiba?A másik problémám hogy szeretnék interaktív tartalom jegyzéket.
Igazából csak annyi kellene hogy van pl. egy Almák felirat amire kattintva leugrik a pdf a 10. oldalra.
Megcsináltam a feliratot, beállítottam hogy ugorjon a 10. oldalra, meg is jelenik mellette a gomb a kis kézzel de a pdf-ben nem csinál semmi. Csak egy sima szöveg. -
Met
nagyúr
válasz
sicc_innen #2006 üzenetére
Azon a cd-n is azért volt pdf mert eladásra készült, az innen onnan letöltött fontokhoz nem jár.
Lehet én ülök fordítva a lovon de amikor küldenek egy képet hogy olyan szöveget akarnak akkor beírom a minta szöveget a programba és végig léptetem a lehetséges fontokat. Nem igazán érdekel hogy milyen karakterek vannak még benne.
De ha minden áron a mintát akarod nézegetni akkor beírod azzal a mintaszöveget és végig lépteted, kb. ugyan annyi idő mintha a pdf-ben lapoznál...Van webes konverter lehet van program is [link]
-
Met
nagyúr
válasz
sicc_innen #2002 üzenetére
AMP Font Viewer
Lehet vele a nem telepített fontok között böngészni, lehet változtatni a minta szöveget és tudja ideiglenesen telepíteni a fontokat. -
Met
nagyúr
Szerintem fotós topicban kellene kérdezősködni.
Kiadványszerkesztéskor nem szoktak képeket átnevezgetni, küldi a megrendelő amit szeretne látni és megmondja mit hova akar, lényegtelen a file neve.Ezeket próbálgasd ki.
De nagyon nehezíti a dolgot a "rendszer" ami szerint át kellene nevezni -
Met
nagyúr
válasz
sicc_innen #1971 üzenetére
Nem, előbb a pénz és utána a munka átadása.
Hiába írsz felárat a számlára ha nem fizeti ki. -
Met
nagyúr
Még mindig elég retró kinézete van nekem.
Lehet a felső narancs sávot feltolnám teljesen.4-5. a szöveg lehetne kontrasztosabb
6. ha nem ragaszkodnál a piktok alá ahhoz a lecsapott sarkú sávhoz jobban el lehetne rendezni a szöveget
7. szöveg sorkizárva legyen, ha nem jól osztja el csalj, az üveges kép lehet kisebb kicsit és több hely lesz a szövegnek, amúgy is jobb lenne ha a szöveg és a kép egy magasságban lenne
10. képek közötti távolság nem egyforma, a szöveg a képhez igazodjon
12. a szöveg néhol olvashatatlan
26-27-28 a szöveg túl közel van az oldalszám izéhez -
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
Elég retró kinézete van.
Azt a csíkos fontot én nem használnám, csak az oldal címeknél.
A narancs téglalapok között legyen egységes a távolság és picit több belső margó is a szövegnél, az is egységesen mindenhol.Amik szerintem nem jók
Oldalszámok:
1. a képet én elforgatnám hogy a tábla vízszintes legyen, nekem zavaró hogy ferdén áll a narancs sávhoz képest, dropshadow felesleges
6. a departure és a fire safety szöveg miért lóg túl a narancs sáv magasságán?
12-13-14-15. vastagíts a szövegen
18. a racing miért van jobbra zárt és a golf miért nincs egy vonalba az alatta lévő szöveggel?
20. a kép érjen ki jobb oldalraÖsszességében, első nekifutásnak elmegy.
Google-z, gyűjts ötleteket, nézd a typo-t, elrendezést hogy szokták és fuss neki újra -
Met
nagyúr
válasz
BonFire #1829 üzenetére
Én nem találtam olyan lehetőséget hogy az egyik oldalnak más legyen a mérete.
De szerintem ezt amúgy is külön kellene leadni mert nem biztos hogy egyszerre nyomják/vágják a többi oldallal, azt amúgy is majd hajtani is kell.
Forgatót majd küldj hogy tudják hova való az extra méretű lap. -
Met
nagyúr
Mit csinálok rosszul?
Bemásolom a szöveget szövegdobozba, a sorok végén a hosszú szavakat szépen tördeli köpőjelekkel.
Elérkezek egy ilyenhez.
1. Pont
a. szöveg második-
sorÉs ahogy az sort tabolom be az sz vonalába a k után eltűnik a köpőjel
A másik dolog.
Megcsinálom a tartalomjegyzéket, be van állítva a ^., de nem jelenik meg a pont és az oldalszámok a fejezet neve után vannak közvetlen, nem a sor jobb szélén. -
Met
nagyúr
Olyankor mit lehet tenni ha nem tudok megnyitni egy indd file-t?
Régi gép, CS5-ös Indi, új gép CS5-ös Indi (lehet nem pont ugyan az atelepítőverzió.
Plugint hiányol, pedig nem raktam fel plugint.
3 oldalas doksi, mappa grafika, belív grafika oldal táblázattal, borító grafika oldal táblázattal, stanc oldal egy place-elt ai file-al. -
Met
nagyúr
Indesign tud szószedetet?
Vocabulary és wordbook szavakra nem találtat semmi használhatót a google. -
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
válasz
FatMonster #1604 üzenetére
Mi a baj a táblázattal?
-
Met
nagyúr
1. Gondolom a szerződésben nincs benne hogy az anyag átvételétől mennyi időn belül kell a nyomdakész anyagot előállítanod...
2.Azt nem próbáltad hogy amikor végeztél egy anyaggal, nyomsz egy File-Package-et, elment minden fontot doksit egy könyvtárba? Azokat a fileokat módosítod ami változik, ami meg nem változik az marad úgy.
Igen akkor sok egyforma file lesz de ha így csökkenthető a hibalehetőség nem éri meg?Nem tudom hogy lenne ilyen plugin (de annyit nem is használom a programot) de nem is látom értelmét hogy ez miért lenne jó normál esetben.
-
Met
nagyúr
1.Aki rajtam kívül ellenőrzi azon minden hiba továbbmegy
Akkor őt kell lecserélni és kitalálni egy sablon lépéssort ami alapján ellenőrzi az anyagot és esetleg magadnak is egyet ami alapján összerakod. Én pl. sok munkalapot írok ami alapján emblémáznak, rájöttem hogy ha kitörlöm a termék nevét, nyomat színét stb. akkor be kell írnom oda valamit mert látom a kérdőjelet.2. File és könyvtár nevébe dátum írás, vagy a file nevébe előre beírni valamit hogy észrevedd már le lett gyártva előzőleg? Esetleg a már legyártott anyag filejait áthelyezni egy arhív könyvtárba?
Csinálsz egy üres sablon filet és abba dobálod bele az anyagot? Úgy rémlik az Indi jelzi ha nem találja az adott elérési úton a linkelt file-t, nem áll neki keresni a hdd-n. -
Met
nagyúr
- A megrendelő által küldött szöveg és a kész anyag összevetése/ellenőrzése
Ilyen szerintem nincs, a cégnél rajtad kívül még egy ember olvassa át, Te több órán át nézed, úgy is azt fogod látni amit szeretnél (esetleg miután megcsináltad, másnap nézz rá megint) ezért kell a "friss szem" és nézze át az ügyfél is. Ő küldte az anyagot és tudja hogy mit akar benne látni és nem mellékesen ha mégis el lett valami bacva akkor övé a felelősség mivel jóváhagyta.- Ív összeszerelésénél biztosan a jó anyag kerüljön felszerelésre
Ezt nem igazán értem, Te Indiben összerakod az anyagot, place-eled amit kell és egy pdf-et küldesz tovább a nyomdába. Annak ellenőrzésére hogy jó helyre kerüljön minden szintén a 3 lépcsős ellenőrzés való.
Ha több oldalas anyag borítóval és külön file-ban vannak a belívek és a borítók akkor a nyomdának kell egy forgató amin látja hogy ahogy lapozza a kiadványt hogy követik egymást az oldalak. -
Met
nagyúr
Az a baja hogy meg van szabva a minimum magasság egy kiadványban.
Ez jó amit mondasz ha mindig azzal a fonttal dolgozik, mert akkor kitalálja hogy az 1,2mm az hány pontnak felel meg és minimum értéknek megadja.
Viszont a 12 pt-s Ariel az nem olyan magas mint mondjuk egy Bank-gothic font. Legalább is Illuban most néztem meg. -
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
Jól írtad.
Fontot akkor szoktam görbésíteni ha nem túl nagy munka és csak inkább a biztonság kedvéért hogy biztosan ne legyen gond belőle.
UV lakk tényleg nyomda függő, vagy külön file feketével, vagy csak külön oldal valami direkt színnel.
Hajtáshoz a vonalakat mindig a kifutón kívülre teszem, sima fekete vonal.Nem vagyok nagy csak öreg
és ritkán dolgozok nyomdára
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz
marilllyo #1419 üzenetére
Egy 3 oldalas pdf.
Az első stanc+grafika kell a megrendelőnek és a nyomda is látja hogy milyennek kellene lennie a végterméknek.
A második oldal a kifutós grafikával a gyártáshoz kell.
A harmadik csak stancos oldal a nyomdának kell hogy lássa melyik stanc szerszámra készült a grafika.Küldtem e-mail-ben egy nyomdai grafikát.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz
marilllyo #1391 üzenetére
Hányszor hallgattam emiatt, miért vannak ott azok a fehér csíkok megjelenítési hiba de az nem jó mert nyomtatásnál látszani fog nem nem fog, kinyomtatom, nem látszik, de a nyomdagép az részletesebb és azon látszani fog
x3 vagy x4-be mentem, amit nem látnak az nem fáj nekik
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hobby elektronika
- Gitáros topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Akciókamerák
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Uplay
- Milyen processzort vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...