Hirdetés
- Valami baja van a tápomnak
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Akciókamerák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parallaxis
addikt
Meglesem majd, hogy van-e erre megoldás, hogy ne tűnjenek el a paletták (meglepne, ha nem találnék rá).
A fa struktúrára írtam, hogy én eleve a Findert használom ilyesmire (másik monitoron keresgélek és behúzom az aktuális alkalmazásba a szükséges fájlokat, ami ugyebár Mac-en működik, Windows-on meg nem igazán).
Mentés meg adott munkamappákba megy amik eleve ki vannak húzva a bal szélre.A kész munkák egyben kerülnek csomagba mentésre és mennek a NAS-ra, majd a 2 évnél régebbiek be is vannak tömörítve. Gépen csak az éles, folyamatban lévő munkák vannak, de azok többszörösen levédve (TimeMachine, OneDrive és Synology tükör). Az utóbbiak miatt bármikor, bárhol tudom a munkát bármelyik gépemről folytatni (igen, van Windows PC-m is, onnan tudom, hogy mekkora trágya tud lenni
)
-
Parallaxis
addikt
Mondjuk nekem pont az volt a legnagyobb gondom Windows alatt, hogy képtelenek voltak normálisan lekezelni a több monitort és több desktopot. Röhej, hogy desktop váltásnál minden monitoron átvált és még csak lehetőség sincs, hogy fixáld, hogy csak és kizárólag azon váltson, ami aktív. (Az, hogy az adott desktopokhoz és képernyőkhöz rendelt háttérképet simán felülbírálta véletlenszerűen, az már csak apróság.)
Az egyébként miért gond, ha elveszi a palettákat, ha nem aktív az alkalmazás? Ha nem használom, ne is takarjanak felületet, ha meg használom, azonnal vissza is jönnek.
(Mondjuk én úgy használom a több monitort, hogy a munkamenet egy nagy 30"-oson megy, ahol virtuális desktopokhoz van rendelve egy adott alkalmazás, a második 24-es monitoron meg a levelezés, fájlműveletek és egyéb nem a kreativ munkához tartozó cuccok vannak)--
Az is vicces volt, hogy a fontkezelés nagyjából semmilyen, vagyis, ha telepítettél egy betűcsaládot, akkor nagyjából rulett volt, hogy abból adott alkalmazások mit láttak (nem, a fontmanageres megoldások sem voltak 100%-os biztonságúak).
Ha 1-2 naponta nem indítottad újra a rendszert, akkor véletlenszerű anomáliák jöttek elő. Volt, hogy eltűnt egy nyomtató, nem ugrott elő többé a tálcáról a naptár, egy-két alkalmazás nem volt hajlandó elindulni. Az Indesign külön szerette a Windowst, ha nem volt frissen újraindítva, mert simán belement pdf generáláskor egy végtelen ciklusba, amiből csak az alkalmazás kilövésével lehetett kihozni.
Aki szerint ugyanúgy tudja használni a Win-t mint a Mac-et, azt kényszeríteném, hogy több százezer fájlból keresgessen anyagszámok szerint napi szinten..... Ami Mac-en egy villanás alatt megvan, az a Windows keresőnél percek kérdése..
De mondhatnám azt is, hogy ugyan már egy véletlenül felülírt doksit állítsunk már vissza a két héttel előbbi állapotába, egy 2 hónappal ezelőtt figyelmetlenségből letörölt e-mailt is állítsunk már vissza... Mennyit fog őszülni közben a Win-es kolléga?--
Fa struktúra nekem nem kell a párbeszéd ablaknál, mert nyitáshoz ott a Finder, ahol ugyebár ez megvan, mentéskor meg adott struktúrában dolgozom ami ott van felépítve bal oldalt kézügyben.
A SaveAs valóban rövid sor, de őszintén szólva, most hogy írtad meg kellett néznem, hogy tényleg mekkora, mert ez még nem tűnt fel, szóval ennyire probléma nálam..
-
Met
nagyúr
Az Adobe InDesign beállításai között nincs közvetlen opció arra, hogy megakadályozza a paletták elrejtését, amikor másik alkalmazásra váltasz, de néhány trükköt alkalmazhatsz, hogy ez ne történjen meg. Íme néhány tipp:
1. "Application Frame" engedélyezése Az Application Frame egy olyan funkció, amely a program összes ablakát és palettáját egy keretbe foglalja, így azok nem tűnnek el más alkalmazásokra váltáskor. Kapcsold be ezt az opciót: Menj a Window menübe, és válaszd ki az Application Frame opciót. Ha be van kapcsolva, egy pipát látsz mellette.
2. Paletták dokkolása Ha dokkolod a palettákat a fő ablakhoz, azok nem fognak eltűnni más alkalmazásra váltáskor. Csak húzd őket a fő ablak szélére, amíg egy kék kiemelés meg nem jelenik, majd engedd el.
3. "Always Show Panels" beállítás Az InDesign alapértelmezett viselkedése az, hogy a paletták eltűnnek másik programra váltáskor, ha nincsenek dokkolva. Az Application Frame bekapcsolása mellett azonban a paletták továbbra is láthatók maradnak.
4. Rendszeres ablakelrendezések mentése Ha egy adott munkaterületet (workspace) szeretnél állandósítani, mentsd el: Menj a Window > Workspace > New Workspace... menüpontra. Add meg a munkaterület nevét, és kattints az OK gombra. Ha valami miatt a paletták eltűnnek, egyszerűen válaszd ki újra az elmentett munkaterületet.
5. Rendszerszintű megoldás: Mission Control kikapcsolása Ha macOS-en használod a Mission Control funkciót, előfordulhat, hogy az osztott nézetek miatt a paletták eltűnnek. Próbáld meg kikapcsolni ezt a funkciót: Menj a System Preferences > Mission Control menübe. Kapcsold ki az "Displays have separate Spaces" opciót, majd jelentkezz ki és vissza a gépre.
Ezek az opciók általában segítenek, hogy a paletták láthatók maradjanak, amikor másik programra váltasz.
Chatgpt, kiváncsi leszek hogy segít-e
-
most, hogy szoftverfejlesztő cégnél dolgozom, látom, hogy miért nem foglalkoznak ilyenekkel.
Annyira huszadrangú dolog, hogy nem fordítanak rá energiát.
Majd ha egy hiba miatt valamit javítani kell rajta, akkor azt egységesen fogják végrehajtani. De addig semmilyen változás nem lesz, mert ha valaki meg is szeretné csinálni, akkor ahhoz tervezés kell, indoklás, hogy a munkába fektetett költségek megtérülnek, majd el kell fogadtatni több szinten, megtervezni, tesztelési terveket elkészíteni, minden nyelven a szöveget ellenőrizni hosszra és helyességre, és lefejleszteni. Ezután jöhet a tesztelési jegyzőkönyvek, és dokumentálás. Végül minden nyelven a használati utasításban ezt a részt lecserélni képekkel együtt.
Tehát forintosítva, kijön egy alaphangon 5 milliós számla, amit senki nem akar kifizetni. -
Met
nagyúr
A régieket bemásolva is csak akkor látja, ha a joboptions fájl nevében nincs ékezetes magyar karakter...
2024-ben miért probléma még az ékezet a file nevében?
Ezek a vakarékok felcserélték a cancel és a dont save gombot a dokumentum bezzáró párbeszédablakon.
Agyatlan idióták, a shortkeyeket nem akarják átvariálni?
-
anubys1984
aktív tag
Egyetlen szövegbox van rajta, abban kizárólag szöveg, semmi egyéb objektumot nem tartalmaz az egyoldalas doksi.
A nyomda végülis azt írta, hogy megoldja (gondolom, törlik a fölösleges plate-eket), de a jövőre való tekintettel jó lenne tudni, mégis mi zavart be.
Azt gyanítom, valami metaadat beragadhatott, hiába van minden kipucolva.Közben úgy látom, a Package-nél azt mutatja, van egy hiányzó font, ugyanakkor a Find/replace fontnál nem mutatja ezt. Valószínűleg ez kavarhat be, de ötletem sincs, ezt hogy lehetne kipucolni.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Neten találsz leírást róla.
Jobb oldalon Print production > Flattener preview, Convert all text to outlines klikk és lent az apply felett all pages vagy curent page.
Na nekem így nem nagyon akart összejönni, csak akkor, ha adtam oldalszámot vagy fejlécet az egyik laphoz, akkor működött de volt hogy akkor sem
Mivel ilyen hosszadalmas és bizonytalan a folyamat, maradtam az place Illuba és Flatten -
Parallaxis
addikt
Illustrator nem fog vele boldogulni, mert a pdf-be ágyazott fontokkal nem törődik.
Acrobattal lehet "görbésíteni", aztán már bármiben meg lehet nyitni, nem fog szétesni, csak átírni nem lehet.
(Ilyen hiányzó betűcsalád para esetén pár karakter, vagy szó javítása simán megy Acrobatban is, bár eléggé korlátozottak a szerkesztési lehetőségek.) -
Met
nagyúr
Pdf place, Flatten transparency, curve font.
Ez a szokásos, színezni tudom, de átírni nem.Corelben raktam össze egy logot, Bahnschrift Bold font-tal.
Csinálnám az arculatit, gondoltam összerakom Indiben, nem egy bonyolult alakzat, ekkor jött a b@zdmeg hogy ott nincs a fontnak bold verziója.
Kerestem megoldást a bold verzió használatára, nem találtam.
Kerestem megoldást a pdf szerkeszthetővé tételére Indiben, hasonlót mint Illuban, nem találtam.
(ahhoz nem volt kedvem hogy mentesek a logoból fekete és fehér verziót)
Aztán találtam ezt a copy>paste megoldást Illuból. Nyilván előtte görbésíteni kell a fontot.Nem értettél semmit félre, csak nem tudtad a fenti tények összességét.
Azt nem értem ugyan hogy miért nem találtad ki. Ezen még dolgozhatnál -
Rayyy
senior tag
De, a többi program is sokkal jobb lett... csak ugye nem ennek a topiknak a témái. A Media Encoder fehér kerettel renderel egy bizonyos MOV formátumot, két hete még jó volt. Az Illustrator minden eddiginél lassabb lett. Szerencsére szereltek bele mesterséges intelligenciát. Köszönjük!.
-
Rayyy
senior tag
Szerintem mindkettő meg fog szűnni (egy darabig), ezért kell mindent lementeni. Aztán a "modernizálás" után újra lesz felhőzés, csak nem ugyanoda. Valószínűleg annyi van, hogy szervert/technológiát/kódot cserélnek a felhőjük alatt, így mindent le kell menteni helyi gépre, ami ott van, aztán majd új helyre fog szinkronizálódni.
-
Rayyy
senior tag
Én is pont 19 éve használok indizájnt.
(pénzt csak 17 éve keresek vele)
Ezalatt kétszer jött elő ez a panel: egyszer, mikor epub-ok szerkesztésében segítettem (nagyon pepecs, hogy egy e-könyv olvasón tényleg úgy nézzen ki minden, ahogy kell), egyszer pedig mikor olyan heti étlapot csináltam, amihez xml-ben kaptuk a tartalmat. Nem tartott sokáig, mert belátták, hogy nem lehet fix szerkezettel dolgozni, ha ők maguk változtatgatják hétről hétre. De kábé ezeknél is csak ellenőriztem vele, hogy minden jó helyen van-e (a fejezet tényleg fejezet-e a hierarchiában például). Szóval nem fejlesztettem mesteri szintre a használatát, és nem is tervezem. A mostani kérdés sem tőlem ered, csak segíteni próbáltam valakinek. -
Met
nagyúr
Jelentem szop@s van
Két paragrafus van, sima szöveg és alcím.
A sima szöveghez hozzá adtam hogy a hiba legyen italic.
Betette az alcímhez is (nem tudom miért) de ha onnan kitörlöm akkor a sima szövegben megmarad. Ez jó.
Arra nem jöttem rá hogy lehet hogy csak a hiba legyen italic, mert a hibahatárt így alakítja át.
Arra már rájöttem hogy meg lehet adni hogy csak akkor alakítsa át ha a szó elején vagy végén van, viszont így kiüti egymást a két formázás. -
Met
nagyúr
To change the size of the pasteboard, choose Edit > Preferences > Guides & Pasteboard in Windows or InDesign > Preferences > Guides & Pasteboard in MacOS. Under Pasteboard Options, enter new values for Horizontal Margins and Vertical Margins to specify how far the pasteboard extends out from the page or spread.
Azt nem tudom miért lett különböző (nem voltak szélesebbek azok az oldalpárok?) de most kipróbáltam és egységesen változott az összes oldalpáron ha változtattam a méreten.
-
Met
nagyúr
-
BonFire
veterán
Jegyzettömbbe írj egy Alt+7-et, aztán copy-paste a megfelelő helyekre. Nekem Windowson a nyitó szögletes zárójel „[” szokott gondot okozni, nem tudom AltGr-rel leírni, ezért már fejből vágom, hogy Alt+91. Magyar idézőjelekkel, gondolatjelekkel, francia zárójellel is így csinálok.
-
Rayyy
senior tag
Rendes számítógépen próbáltad már?
Az Indesign tapasztalataim szerint évről évre szarabbul fut. Már gyakorlatilag mindent IS lehet benne csinálni, amit aztán meg is lehet animálni vagy mehet egyből a webszerverre, mert működő weboldal... rámentek a mennyiségre a minőség rovására. -
anubys1984
aktív tag
-
-
Komi28
senior tag
Kezdő vagyok még az ingdesignben
Meglévő szövegben szeretnék egyszerre több nevet-szavakat átszinezni.
Keresendő szöveghez beírni nem egyet hanem 3-4-t(Kovács, Simon, Jakab, Kocsis) és az erre változtatni-hoz is beírnám ugyanezeket és egyszerre változtaja-szinezi a szöveget.
Ezt a beállítást szeretném elmenteni mert úgy tűnik nem ez lesz a végleges szöveg.
Így érthető?Ja vagy mivel lehetne a neveket elválasztani, hogy megcsinálja? Egyesével megy de szóközzel, vesszővel már nem csinálja meg.
[ Szerkesztve ]
-
Rayyy
senior tag
Köszi, ezt megtaláltam én is, de sajnos jelenleg nem segít. Szerintem az kellene nekem, hogy az italic-ot ne format-ban állítsam, hanem grep expression-nel írjam be... tehát:
(italikság nyitó grep expression)(bármilyen szó)(italikság záró grep expression)(nem-italik-írásjel)
Ha így tudnék keresni, az már jó lenne. -
Rayyy
senior tag
-
rii
nagyúr
köszönöm!
sajnos nincs fogra a custom menuben .-(
honnan lehet letolteni?(#1982) Rayyy:
igen .. szerettem volna én is ... de ez "csak" egy gyorsnyomda vagy mi .... nem tudtam kontaktot kérni ...[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
A YouTube-ot el kell lassan engedjem. Most, mivel mindent egy lapra tettem fel, és vállalkozó lettem, más se hiányzik, hogy támadási felületet adjak néhány unatkozó kisgyereknek, aztán lépten-nyomon feljelentsenek. Bár nálam ugyanezen okok miatt minden legális, akkor se szeretném, ha palacsintasütő kisiparosok megnehezítenék az életemet.
Persze amit valami nagyobb volumenű dologba fogok, ha sikerül elköltöznöm, arról biztosan lesz vlog, meg időnként bejelentkezem lájvról (most szombaton például a YouTube elfogadott 13.-as törvénycikkelyét beszéljük ki egy live-ban, de nem az én csatornámon), és körülbelül ennyi.
A YouTube nekem jó szolgálatot tett, hogy megtanultam a videoszerkesztést. Volt kivel megosztani, jöttek visszajelzések, képes voltam fejlődni. Most ezt élesben, munkában kamatoztathatom, és mivel egyéb magánjellegű dolgok is lefoglalnak, ha akarnék se tudnék egyfolytában YouTube-ozni.
Egyszer minden véget ér. Ez egy termékeny korszak volt, 5 vagy 6 év, de tovább kell lépnem. Mostanában újra zenélgetek szabadidőmben, mert ez szerez örömet, és komolyan sportolni is kezdtem, hogy ne kapjak trombózist itt egy ültő helyemben.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Sőt, most új munkatárs is érkezik, és neki közben Wordpress és Avada gyorstalpalót is kell tartanom, amit nem is bánok, mert úgy utalom a webfejlesztest meg a hozza tartozó vacakolást, hogy örömmel engedek teret másnak benne.
Szeptembertől több új munkatárs is lesz, őket nekem kell majd kiválogatni gondolom CV alapján, meg interjúztatni.
Addig viszont két végen kell égetnem a gyertyát, de csak túléljük ezt a nyarat.
-
BonFire
veterán
De még mindig gyorsabb, mint végignézni 25 perc videót, hogy aztán kiderüljön, hogy pont arra nincs válasz benne, amire én kíváncsi lettem volna, vagy amit a cím ígér. Nagyon sok ilyen van. Most, hogy sok új dolgot kell tanulnom, mind InDesing, mind Lightroom, mind PremierePro, mind AfterEffects terén, nem tudok több órás videókat munka közben végignézni.
Előre meg nem lehet tanulni szabadidőnkben, mert sose tudni, mivel gyűlik meg majd a bajunk. A múlt hétvégén másfél órát keresgéltem, mire rájöttem, hogy a fenébe lehet két videosávot felcserélni Premiere Próban, mert nem ám drag n drop, úgy túl könnyű meg túl logikus lenne. Meg van rendesen bonyolítva. A sávok mozgatásához külön van egy sávmozgató eszköz, ami a büdös életbe nem jutott volna eszembe.
-
BonFire
veterán
Nincsen margó, nulla mindenhol. Szóköz sincs a számok előtt.
Ne haragudj, 12 órában dolgozom ezen a szaron, és nemhogy fogyna, egyre bővül, és holnapra papírforma szerint végeznem kéne vele. Nincs időm közben még enni se, nemhogy videót nézni. Azért kérdezősködöm itt, mert amíg a válasz megjön, addig is tudok haladni.
Szerk: Megvan, hogy rohadjon meg! Megörökölte a Body bekezdésem behúzását. Azt kinulláztam, és most már jó.
Jó lenne, ha ezeket az örökléseket valahogy normálisabban oldanák meg, mert rengeteg esetben beleszól, és kézzel kell átigazgatni mindent egyesével. Már többször is szívtam miattuk. Logikátlanok.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Ezért dolgozunk (az én javaslatomra) Google Doksiban, mert valós időben láthatjuk egymás szerkesztéseit, lehet széljegyzetelni, branistormingolni rajta. Mondtam nekik, hogy a GD formázása tök elég nekem, hogy meg tudjam különböztetni a címeket a tartalmai résztől, van benne lista is, meg behúzás is, ami kell. Több nem kell. Online kollaborációhoz a GoogleDocs való. És ha kijavítottam benne a megjelölt részt, törlöm a széljegyzetet. Nagyon praktikus.
Képek nincsenek a doksiban, mert az teljesen az én dolgom. Ha lesz saját fotó, akkor azt tudják, hogy kérem.
Mondjuk az oldalpárokat még mindig nem akarják érteni. Például hogy miért maradnak egyes helyeken üres oldalak? Ha másfél oldalas egy fejezet (cikk), akkor nem kezdhetem a páratlan oldalon, mert akkor úgy nézne ki a szedéstükör, hogy a páros oldalak felében-kétharmadában vannak megtöltve, a párosak meg teljesen. És mivel balról jobbra olvasunk, inkább a jobb oldal maradjon félig üresen. Ezt kicsit nehezen értik, akik mindig lineáris szövegszerkesztőn tanultak.
De a PDF-et mindig úgy küldöm nekik, hogy oldalpárban nyíljon meg.
-
BonFire
veterán
Köszi a linket. Marcit szeretem. Közben már kialakítottam egy rutint Illustratorban. Az alapvető probléma az, hogy nem tudom előre, mekkora négyzetrácsra lesz szükség a következőhöz. Ugye a papír szélessége adott, és egyik 13×13-as rácsfelbontású, de a másik már 19×19-es. Jobb, ha mindegyiket fix szélességre készítem el, aztán mikor kész, akkor kap egyforma vonalvastagságot.
Én nem szoktam Illustratorból menteni ilyesmiket, mert akkor állandóan nyavalyogna a linkelt fájlok miatt. Inkább belehúzom egyenest, és akkor úgy viselkedik, mintha az InDesignban hoztam volna létre eleve. Azt hiszem, compound path-ként kezeli.
Jelenleg a célnak megfelel a fenti módszer, de hó vége a határidő, a könyv 300+ oldalas, és ezek a rejtvények csak egy apró részét teszik ki (26 db van belőle összesen), és még az illusztrációk eléggé foghíjasak. És mivel egyedül csinálom, miközben más dolgom is van, így rohamtempóban kell haladni. Azzal az eszközzel dolgozom, amiben nagyobb a rutinom. Még így is lehet, hogy megcsúszunk egy hetet a határidővel, mert az író még tartozik egy 24 000 karakternyi fejezettel, aztán lehet, hogy még abban is lesznek fotók, közben van valaki, aki a nyers Google Doksit, amit én betördelek, folyamatosan korrektúrázza, szakmailag lektorálja, tehát jó sokszor át kell fussak rajta, mert lehet, hogy újra felbukkan valami, amit át kell szerkeszteni. Szóval örülök, ha a végére érek.
Ha egyszer fizikai valójában is testet ölt, nagyon büszke leszek magamra, hiszen életem első olyan könyve, amit a tipográfiától kezdve az oldalterven át a képekig mindent én csinálok benne.
-
BonFire
veterán
Áh, hagyom a p.csába! Akkor meg az a baj, hogy a szöveget nem tudom odaállítani a sarokba, ahova akarnám... Nincs rá két napom, hogy ezzel pepecseljek, mert haladnom kell a határidő miatt. Nincs két órám minden egyes bizbasszal két órát elpiszmogjak, mire kiderül, hogyan akar viselkedni. Most kénytelen leszek az Illustratort használni, mert az InDesing-ban ezt megcsinálni nekem nagyságrendekkel komplikáltabb.
Legalább az az egyetlen tutorial ne orosz lenne, és legalább el is magyarázná, mit csinál! Ja, hogy neki öt perc. Az nekem öt nap, mert egy kukkot se értek belőle.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Végül is muszáj vagyok egyesével behúzgálni, mert az oldalarány nem stimmel A4-re, úgyhogy mindegyiknek egy kicsit meg kell csapkodnom a jobb oldalát, plusz méretezni egyesével.
De utálom, amikor PSD-ből mentik oldalanként a PDF-et, aztán én meg tákolgathatom, hogy kihozzak belőle valami értékelhetőt.
-
BonFire
veterán
Köszi! Valószínűleg az lesz, hogy most a maradék 6 napban kitalálom, hogy mi az, ami egy több oldalas kiadvány összerakásához szükséges eszköz, aztán ha lejár a trial, akkor majd utána szedem elő, ha valóban aktuális lesz. Úgyhogy nem tematikusan haladok végig, mert azért egy rakás dologra ráérzek ösztönből, van annyi gyakorlatom mind szövegszerkesztőkben, mint vektoros és pixeles képszerkesztőkben, hogy úgy nagyjából eltalálom a dolgokat.
Csak azért, mert kaptam már egy komplett kiadványt, valami 40 oldalt különálló PSD-fájlokban, aztán utólag rám volt hagyva, hogy a csatát megvívjam a nyomdával: miért nincs rendes szedéstükör, hol a kötésbeni margó, miért csálé, miért random, csináljak 0-0-0-100-as feketét neki stb.
Azért mondjuk az InDesing-on meglepődtem, hogy nem találtam olyan opciót, hogy most RGB-ben vagy CMYK-ban akarok vele dolgozni. Ugye lehet online kiadványt is szerkeszteni vele, meg nyomdakész anyagokat. A képek RGB-k, a logók meg egyéb grafikai elemek pedig CMYK-k. A színrebontás panelt se találtam meg a Window menüben, amit Illustratorban szoktam használni, meg láttam régebbi Id-ban, hogy benne volt. Lehet, hogy csak végig kellene nyitogatnom az összes ablakot...
-
BonFire
veterán
Az összes betűm Latin Extended-A, csak valószínűleg a Google doksiból a Jegyzettömbbe illesztett, majd abból importált
szövegen cserélődtek ki az ékezetes betűk, mert egyébként új dokumentumon semmi probléma vele.
Pár dologra már rájöttem, illetve ránéztem a YouTube tutorialokból, párra még nem. A master oldalak és az újonnan létrehozott oldalak közötti eltérésekre, margó, szövegblokkok stb. Ha nem importálok, csak kopipésztelek szöveget és nem sok bekezdés, ami tudom, hogy nem fér ki egy oldalra, akkor hogy illesszem be, hogy automatikusan létrehozzon és megtöltsön annyi oldalt, amennyi szükséges? Mert egyesével létrehozni az oldalakat és átvonszolni a piros kereszteket a következő oldalra, azokat az új szövegkereteket helyre igazítani kábé pont egál azzal, mintha csak Illustratorban csinálnám.
Oké, ez mutat oldalpárokat, látom a szedéstükröt, meg ilyesmik, de azért így eléggé szüttyögős.
Olyat se találtam még benne, hogy keresés és csere, amivel kiirthatnám a bekezdések közé ütött dupla Entereket. Olyat se találtam benne, hogy mutassa a nem nyomtatandó karaktereket, szóközt, bekezdés végét, sortörést, tabulátort stb. Ez utóbbit nem is tudom, hogy nevezik angolul, úgyhogy még rákeresni se tudtam.
-
rii
nagyúr
engem az zavar az ID/PS kapcsán, hogy a path tool bezárása ellentétes a két programban ha utolsó mozanatként még az íven változtatni akarok ( az eseetek 100%-ban íves path-t egy utolsó íveléssel véglegesítem, nem csak simán összekötöm a pontokat ... mer ha mégse jó akkor léphetek vissza ... )
vagy lehet h ID-ben be lehet állítani? Vagy PS-ben? de a PS-ben levő megoldást szoktam meg ...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Valami baja van a tápomnak
- Autós topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Le Mans Ultimate
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Path of Exile 2
- Akciókamerák
- Renault, Dacia topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...