Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
válasz
scott_free
üzenetére
legdurvább esetben nyomj egy SHIFT-enter-t a szó elôtt
-
rii
nagyúr
van vagy 20 fontom, ami eazt szeretném, hogy ha ID-ben egyhelyen jönne fel, szeretnék a nevüük elé beszúrni egy szót. Ezt hogy tudom megtenni? font szerkesztô prog-gal ... ?
(#697) scott_free:
hogy a szót ne válassza el? vagy space-nél ne törje le? Mert akkor - jobb kikk - instert white space - nonbraking space -
scott_free
senior tag
sziasztok,
azt hol tudom beállítani, ha egy táblázat cellában nem akarom automatikus elválasztatni a szöveget?
thx!
-
Polemius
senior tag
Ha egy adott nyomdának/levilágítónak megy az anyag, akkor érdemes elkérni tőlük a postscript drivert, amivel dolgoznak és azzal .ps-be nyomtatni, aztán úgy pdf-et készíteni.
Sok cég a weboldalára is kiteszi, pont ezért.
Persze a Ditstillert is be kell állítani, célszerűen szabványosra. -
Karima
őstag
Közben találtam egy olyan megoldást, hogy export helyett a Print menüpontot használom, és itt a PrimoPDF nevű programot állítottam be kimenetnek, és itt leméreteztem A4ről A5re. Természetesen a print beállításoknál composit pdf-et állítottam be, illetve cmyk színteret. Első ránézésre tök jól megcsinálta, de nem tudom, hogy ez nyomdában megállja-e a helyét. Sajnos csak ezt a megoldást találtam, hogy ne kelljen az egész - 40 oldalas - kiadványt újra csinálnom.
u.i.: A hajszálvékony vonalak (az alsó layer átütése a felsőn) még mindig megvannak pdfben, de mivel ugyanolyan vastagok 50%-os nagyításnál is, meg 1600%-nál is, ezért nem hiszem, hogy ez nyomtatásnál fog látszódni (legalábbis nagyon remélem)
-
Karima
őstag
válasz
Dexter68
üzenetére
Hali
Elolvastam az ajánlott anyagot, tök jó, már most tanultam belőle egy csomót. Viszont arra sehol sem találtam választ, hogy hogy tudnék egy A4-es dokumentumot A5-be átméretezni úgy, hogy a dokumentumban lévő képeket/szöveget is arányosan lekicsinyítse, viszont a helyükön maradjanak. Van valami ötleted erre?
-
Karima
őstag
válasz
Dexter68
üzenetére
Köszi
Most kipróbáltam olyan beállítással, hogy press quality pdf-be exportáltam, és a Standard-nél PDF/X-3:2003-at állítottam be, mivel a PDF/X-4:2008-nál nem lehetett állítani a Transparency Flattenert, csak ennél. (max úgy tudtam volna azt állítani, hogy először Standardnek kijelölöm az X-3-at, itt beállítom High resolutionre a Flattenert, majd a Standardet átállítom X-4-re. Ekkor igaz, hogy beszürkül, azaz nem állítható a Flattener, de marad az előbb beállított High resolution. Nem tudom, h ennek van-e értelme.) És itt már nem látszik a képernyőn az előbb említett "stroke" effekt. (bár most meg a jobb szélső kép felső részénél berakott két hajszálvékony vízszintes vonalat.)

Azt le tudnád írni, hogy ha nyomdának exportálok pdf-et, akkor mik az optimális beállítások (pl standard, meg amire még figyelni kell)? (Elég kezdő vagyok még indesignban, bocs a sok láma kérdésért

Köszi
-
Karima
őstag
Másik kérdésem:
Beszúrok egy képet, nézzétek már meg plz, mégpedig azt, hogy mitől van az, hogy az indesignba beszúrt psd (előtte PS-ban kivágtam a fehér hátteret) egészen az exportálásig jól néz ki, viszont pdfben már az látszik, hogy a kép körül fut egy vékony (press quality esetén) fehér, vagy (high quality print - RGB esetén) fekete csík. Olyan, mintha rárakott volna magától egy 2-3 pixeles stroke effektet. Ráadásul ahogy nagyítok ide-oda a pdfben, annek a csíknak a mérete változik is, de olyan fura módon, hogy néha eltűnik, ha jobban belenagyítok, akkor vékonyabb lesz, kisebb nagyítás esetés meg erősebben látszódik.
Itta a kép (ez press quality exportálással készült pdf-ből van, azaz a csík fehér):

Nyomtatva nem tudom, h megjelenik-e, mert arra még nem volt lehetőségem kipróbálni.
Utolsó kérdésem:
Van egy A4-es kész dokumentumom. Ezt egy (két) kattintással be lehet állítani, hogy mégse A4-es legyen, hanem A5-ös? Persze úgy, hogy a benne lévő képek, szövegek mérete/elhelyezése ne változzon.Előre is köszi a segítséget.
-
Dexter68
addikt
És egy kis finomság Haltól (illetve Jerrytől):
Egyenletesebb szövegkép InDesign-ban -
Karima
őstag
válasz
Dexter68
üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget!
Képet sajnos erről a problémáról nem nagyon tudok feltenni, mert a monitoron úgy néz ki, ahogy ki kell (kéne) néznie, csak asztali nyomtatásnál kezdődnek a bajok.
Transparency flatternél nem tudok semmit sem állítani, amikor exportálom pdfbe:

Egyébként azóta megkérdeztem két nyomdát is, megnézték a pdf-et, és azt mondta mindkettő, hogy szerintük a pdf tökéletes, és a nyomtatódriver "butasága" miatt lehet ez az eltérés. Nekem itthon nincs nyomtatóm, úgyhogy itt nem tudom kipróbálni.
-
-
Karima
őstag
Sziasztok
Következő lenne a problémám:
Csinálok egy oldalt, rakok rá egy, az oldallal megegyező méretű téglalapot (ez elsz a háttérszín) + egy halvány logot, egyfajta vízjelet. Ez lesz az oldal alapja. Na most ezután termékképeket rakok be, méghozzá úgy, hogy az eredti képből PS-ban kivágom az általában fehér hátteret, így csak maga a termék marad meg. Ezt elmentem psd-ben, és úgy rakom be indesignban a fent leírt oldalra. Ez monitoron, pdf-ben tök jól is néz ki, viszont ha kinyomtatom, akkor látszódik a termékkép háttere, viszont nem az eredeti fehér, hanem ennek a helye, de úgy, hogy a mögötte lévő dolgokat (pl a vízjelet) felerősíti, ha arra helyezem rá. De mondom, monitoron nem látszik ebből a "felerősítő keretből" semmi, csak ha kinyomtatom.Remélem érthető voltam nagyjából, ha kell, akkor egy ilyen oldalt be tudok linkelni.
Tudtok erre a problémára valami megoldást?
Előre is köszi
-
Polemius
senior tag
Főleg nagyobb dokumentumnál és/vagy sok kép esetén jobban jársz, ha külső fájlként csatolod a képeket. (Na meg azért nem feltétlen mindent tudsz egy copy-paste segítségével átrakni.)
Mert:
- egyszerűen ctrl+d és berakod a képet ami kell
- a kerettel tudsz játszani
- kisebb lesz az indesign file mérete
- ha több helyen felhasználod ugyanazt a képet, és módosítani kell valamit, akkor egyszer kell megtenni
- indesignban a képre jobb gombbal kattintva, vagy a csatolásoknál kiválasztva a palettamenüben van olyan, hogy 'eredeti szerkesztése'. Ezzel megnyitja illustratorban (illetve ad adott formátumhoz megadott programmal) a képet. Ráadásul elmentés-bezárás után automatikusan frissíti is.
- voltaképp így is párhuzamosan dolgozol velük, nem?
-
mibog
tag
köszönöm a választ.
az .ai berángatására két módszer van:
copy-paste
vagy
.ai fájl elmentése, bezárása - importálás az indesignbe...a copy-paste esetén nincs "csatolás" , nincs "eredeti szerkesztése", viszont folyamatosan párhuzamosan dolgozhatok a két programban, ami szimpatikus...
de lehet hogy a végén bánni fogom?
Melyik módszert használjátok?
-
Polemius
senior tag
.ai-t minden további nélkül bele teheted (sőt).
Az .ai-val a nyomda nem is fog találkozni, mert tőled .ps-t vagy .pdf-et fognak kérni.
Arra kell vigyáznod, hogy az .ai CMYK legyen, ha nyomdába megy amit készítesz, meg hogy majd a ps/pdf megfelelő beállításokkal készüljön.(Alapból .ai; .psd; tiff; eps amit nyugodtan használhatsz, csak a felbontás és a színtér stimmeljen. Ezek nem tömörítettek, vagy nem veszteséges tömörítést használnak, illetve vektorosak.)
-
mibog
tag
sziasztok, ismét .
ha nyomdai munkára szeretnék indesign-ban katalógust csinálni és AI-ből kellene beletennem cuccot, akkor csak rántsam be a .ai kiterjesztésű fájlt, vagy jobb a tif, vagy valami?az .ai fájlokat szeretik a nyomdák a pdf-ben?
-
Polemius
senior tag
Nem kell tőle félni, nem harap.

Ha az indesign rajzoló eszközeivel boldogulsz, ugyanazokat megtalálod benne is (csak természetesen nem korlátozódnak pusztán azokra a lehetőségeid).
Szóval egyszerű vonalak, alakzatok és persze a görbék, csak kicsit másképp használja mind a Corel.
De azt kell mondanom, hogy a Corel Draw-nál jobb vele dolgozni, és nem csak szerintem, hanem olyan kollégák szerint is, akik nagy Corel varázslók voltak. -
Polemius
senior tag
Ez inkább illustratoros téma lesz.

http://prohardver.hu/tema/adobe_illustrator_kerdesek/friss.htmlillustratorban létrehozod a két objektumot (kezdő és az utolsót), kijelölöd mindkettőt és:
Object->Blend->Make
előtte Blend Options persze.
Utána meg ugyanott Release, ha még variálni akarsz valamit.Illustrator file berakható InDesign-ba utána.
-
mibog
tag
sziasztok!
az indesign cs3-ban lehet valahogy létrehozni egy ilyesmit?
a corelben ez interaktiv átváltoztatásnak van magyarosítva, valami morfo-hatás, egyik alakzat a másikba alakul lépésekben.
a második kérdésem, hogy ez a hatás mennyire nehezítené a nyomdai munkákat?

-
Polemius
senior tag
Ha csak egy betű, akkor teszel elé egy szóközt, és utána kerninggel balra kihúzod a doboz széléig. Ha folytatódik a szöveg, akkor írhatod fordított sorrendben az első két betűt, és kerning / betűköz állítgatással előre húzod. Persze ekkor a szöveg többi részét hozzá kell igazítani.
Vagy a többi sort tolod egyszerűen jobbra kicsit, hogy egy vonalba kerüljenek.
(A szövegkeretet meg annyival balra nyújtod, ha kell.) -
-
-
-
-
Met
nagyúr
Így jó lett, viszont van még egy problémám

A Bank Gothic betűtípus néhány karakterének van bal oldalt margója, tehát elő sor Bank Gothic második sor Ariel, balra rendezve. Úgy néz ki mintha az első sor egy space-el indulna.
Az első sort lehet balra tolni? Tudom az alatta levőket lehet jobbra de akkor ugrott az azonos pozició. -
-
Met
nagyúr
válasz
Dexter68
üzenetére
kontrolcé kontrolvé

Miért jobb a "paste in place"?A baseline grid-et nem tudom mert a margóhoz igazítom, amikor a helyére húzom akkor odarántja hozzá. A szövegdoboz a "bal" oldalon a lap tetejétől 10mm-re van és a másolat is a "jobb" oldalon, ami mégis lejjebb kerül valamiért.
-
-
Met
nagyúr
Az miért van, hogy van egy szövegdobozom beigazítva a margóhoz, lemásolom, beillesztem a következő oldalra a margóhoz igazítva és egy picit lejeb kerül ahogy léptetem a pdf-ben az oldalakat. A magasságuk egyformán 10 mm-re van a lap szélétől.
Ja, és olyan szövegdoboz stílust nem lehet létrehozni, hogy mondjuk 3 soros és mind a 3nak másmilyen a betűtípusa?
-
Dexter68
addikt
Addig emlegettem itt Hal barátomat, hogy lehet, hogy Indesign távogtatást indít.
-
Met
nagyúr
Miért "felejt" el a CS3-as Indi időnként függőleges irányban gördülni az egér görgőjére?
Vízszintesen és nagyítani tud a Ctrl és Alt billekkel de függőlegesen csak újraindítás után tud megint. -
Dexter68
addikt
válasz
--Disztroj--
üzenetére
Ahogy ezt most elnézem, nem szótagol sehogy. Engedélyezted a Paragraph palettán a Hyphenate-t?
-
válasz
--Disztroj--
üzenetére
Lehet rosszul értem, de nem sorkizárttá (justify) kellene tenni a szöveget? Ha mégsem, akkor a Justification panelen kell matatni (ctrl+alt+shift+J).
-
--Disztroj--
senior tag
Sziasztok!
Elég bosszantó hibába futottam bele.
Nem szótagol normálisan az ID, néha tökéletes szövegtömböket sikerül vele összehozni, de gyakoribb hogy ez nem jön össze, pedig minden jól van hozzá beállítva:

A kék csík jelszi a margót ahova simulnia kéne a szótagoknak.Ha fekete kurzorral megyek a szövegtömbre , akkor USA szótagolást mutat, a szövegbe kattintva pedig magyar, mert így állítottam be, de mégsem szótagol.
Hol a hiba? Mi a megoldás?
-
-
Hi... látom itt nem annyira sűrű az élet, mint más topikokban...
Szóval az a bajom, hogy nem értem mi alapján hozza be az ID word-ból (vagy openofiszból, vagy lótusszimfóniból) a dőlt betűket és mikor nem szeretné őket behozni... Most lesz egy kb. 350 oldalas cuccom, ami tele van dőltekkel, de mikor áthozom ID-be a szöveget, nem marad meg az italic stílus és ez szopó. Valaki erre? Próbálkoztam formátumokkal, mint rtf, doc., de teljesen kiszámíthatatlan.
-
-
-
Met
nagyúr
Valakinek van ötlete, hogy miért nem aktív az update link ikon?
Csökkentettem a képek méretét a könyvtárban de nem tudom frissíteni Indibe és még mindig több megásak a képek. -
válasz
redpanter
üzenetére
Azt hiszem, hogy beillesztéskor a szövegre ráhúzza az alap (basic paragraps) stílust, ami ha két dokumentumban eltérő, akkor jön elő ez a betűelmászás.
Keyboard shortcuts-nál keress olyat hogy:
- Product Area: Views, navigation
- Commands: Next Windows
És rendeld hozzá a Ctrl+Tab -ot. -
redpanter
csendes tag
Sziasztok!
CS2 alatt ha egyik állományból kopizok egy szövegdobozt egy másik munkámba, akkor (a stílus ugyan megmarad, de) a betűtípus átvált Times TT-re... Egy mozdulattal ugyan vissza tudom állítani az eredetire, de idegesítő, főleg ha egyszerre 10-15 szövegdobozt másolok...
Ez csak a melóhelyen van, otthon okésan működik a dolog.
Szerintetek mi lehet a gond?Más: Ctrl-Tab-al otthon simán váltani tudok a megnyitott állományok között, ez a munkahelyen nem megy, Keyboard Shortcut-nál nem találok semmi erre vonatkozót.
Köszi előre is a segítséget!
-
válasz
scott_free
üzenetére
Mármint egy indesign dokumentumot meg a benne található képeket, fontokat?
File / Package -
scott_free
senior tag
hali,
InDesignban hogyan tudom átmásolni a saját dokumentum- és pdf-készleteimet egy másik gépre?

-
KilgoreTrout
senior tag
Köszi mindkettőtöknek!
Végülis tök logikus, hülye vagyok, hogy erre nem gondoltam.

-
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Jaja, Syl válasza legjobb ilyen speckó szövegdoboz forgatásra, viszont közben itt is rájöttünk a trükkre, amivel azt lehet csinálni, hogy egy objektum, ha el lett forgatva 90 fokkal, akkor ne emlékezzen erre és elforgatott állapotában is visszaálljon a mutató nullára... egyszerűen össze kell uniózni valamivel a pathfinder palettán (az 'add' paranccsal).
Ez persze nem mindig a leggyorsabb, de nagyobb homogén felületeknél abszolút hatásos. -
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Lehet még mindig nem jól értem.
A problémád az, hogy a speciális szövegkereteket úgy szeretnéd elforgatni, hogy a bele kerülő szöveg továbbra is normálisan álljon, ne forduljon a kerettel?
Valahogy így?
Ha igen, akkor ez nagyon egyszerű. A szövegkeret minden csomópontját kijelölöd a fehér nyíllal és utána forgatod. -
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Így már megértettem, fél órát szöszöltem CS3-ban, de nem találtam erre megoldást. Ott kéne lennie, ahol az az opció is van, hogy pl. nagyítás után a nagyított objektumod ne 150%-os legyen, hanem az legyen az új alapértelmezett, tehát 100%-os méret. Még holnap megkérdezem melóhelyen az arcokat... jó kis kérdés

-
KilgoreTrout
senior tag
Remélem így érthető:
Egy ilyen formánál még nem is annyira gáz az, hogy minden lehetséges a doksiban használandó szögben megrajzoljam, de azért itt is kellemetlen (főleg, ha mondjuk olyat akarok, hogy pl. a címek 45 fokban álljanak). Egy kicsit bonyolultabb alakzatnál pedig kínszenvedés.
Ha sima téglalap szövegdobozt rakok fölé, az nem jó, mert ugye akkor vagy kilóg a szöveg vagy nem tölti ki rendesen.
-
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
{[nem értem]}
...ha adnál valami képi segítséget, könnyebb lenne... -
KilgoreTrout
senior tag
Akkor nme lenne gond, ha sima téglalap lenne az eredeti szövegdoboz, de ha valami pathfinderrel csinált érdekesebb geometriai forma, ami többször is megjelenik a doksiban, esetenként különböző szögekbe forgatva, akkor nem jönne rosszul egy ilyen funkció.
Mert ugye a szöveget meg a geometriai forma (néhol görbe, máshol különböző szögekben álló) oldalaihoz kellene igazítani.
Tehát ezek szerint egyesével kéne megrajzolnom többször ugyanazt a formát különböző szögekben?Arra nincs mód, hogy úgy eltüntessem a transformation-t úgy, hogy a hatása megmaradjon?
Tehát pl elforgatok egy ötágú csillagot 3 fokkal, de utána nem akarom, hogy a beleírt szöveg is 3 fokban álljon. -
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Egyetlen szövegdobozzal ezt nem tudod megcsinálni.
Húzol egy keretet, amit elforgatsz, ahogy akarsz... aztán fogod a kis szövegdobozodat rárakod, szintén úgy elforgatva, ahogy akarod. Nem kell ezt túlbonyolítani.
(nem is nagyon értem a kérdést) -
KilgoreTrout
senior tag
Ha van egy keret, amit elforgattam akkor megoldható az, hogy a beleírt szöveg más irányba álljon?
Konkrétan van egy keret, amin 180 fokos elforgatás van, és azt szeretném, hogy a benne lévő szöveg 45 fokban álljon. -
válasz
Bobby G.
üzenetére
A kész pdf-ből akármit lehet csinálni, a pdf-nek az a lényege, hogy nagyon sokoldalúan felhasználható, feldolgozható, megtartja egymás mellett a vektoros és raszteres cuccokat... egyébként meg ha nincs is erre szoftverük, akkor manuálisan sem túl nehéz egy összefűzött pdf-ből sem kilövést csinálni. Ez a dolguk az ottani előkészítőknek.
-
Bobby G.
senior tag
Köszi! Közben én is felhívtam a levilágító stúdiót, azt mondták, hogy szerkesszem meg nyogodtam, ők majd kilövik. Mondjuk ezt hamarabb is mondhatták volna, akkor nem kellett volna eddig corelben bűvészkedni. Igaz az csak 2 szín volt, meg minőségre sem nagy durranás. Viszont nem nagyon értem a lényegét, hogy miként tudják a kész pdf-böl a kilövést megcsinálni...
-
válasz
Bobby G.
üzenetére
Igen, tud bizonyos fajta kezdetleges kilövést, ami véletlenül még jó is lehet neked, viszont ha ezt én itt megkapnám mondjuk mint ctp-s, lehet anyáznék, hogy megcsináltad helyettem a "kilövést". Egyrészt nem tudod, hogy a nyomda mekkora ívre vagy milyen meló mellé pakolja fel a te cuccodat, ami teljesen megváltoztatja az ívre helyezést tehát nem feltétlen így kéri, a másik, hogy lehet, hogy jó kilövés szerint küldenéd, de azt akkor is nyomda szeretné magának megcsinálni különböző minőségbiztosítási okok miatt.
Úgyhogy elég csak felhívni a nyomdát, hogy a kész (ps-ből írt) pdf-ben milyen jeleket kell felkapcsolnod, meg hogy csináld... stb. Sőt, minden leadás előtt fel kell hívni az adott nyomdát, főleg, ha nem vagy rutinos. Én a párezer leadott anyagom után is fel szoktam hívni a gyártót, ha felmerül valami kérdés, amire nem tudom egyértelműen a választ... és erről nem is fogok leszokni.Amúgy az eredeti kérdésedre a válasz: ez alkalmas arra, amit te szeretnél vele, a fentieket csak nyomdai leadás esetére írtam, ha továbbhaladna a dolog.
-
Bobby G.
senior tag
Szeretném a kiadványom mesteroldalát elkészíteni. Azt szeretném kérdezni, hogy be lehet-e úgy állítani, hogy szerkesztésnél az egymást követő oldalak legyenek egymás mellett, viszont levilágításnál átrakja a szemközti oldalt? (tehát szerkeztésnél 2-3 az oldalpár, de a levilágításnál már 2-27) Azért lenne ez jó, mert olyan grafikai elemet szeretnék berakni, ami átmegy a következő oldalra. Vagy ezt a programmal nem lehet kivitelezni?
-
Dexter68
addikt
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
„köbefuttatás”-ra gondolsz? Akkor megrajzolod a görbét és beállítasz rá némi text wrap-ot.
-
Dexter68
addikt
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Ha rákattintasz a T ikonra az eszközpalettán és rajtatartod az egeret, akkor "kinyílik" és ott van ilyen lehetőség.
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok, tudok olyat, hogy egy görbére merőlegesen álljon a szöveg?
Tehát pl. egy kör esetén "napsugárszerűen".
Tudok egyszerűen ilyet csinálni vagy csak sorokat külön szövegdobozba rakva, egyesével beforgatva megoldható? -
Bobby G.
senior tag
2 asztali gép és egy notebook után egy x41-es ibm tableten elindúlt a próbaverzió. Viszont ebben sem találok magyar elválasztásellenörzőt...

-
Bobby G.
senior tag
válasz
--Disztroj--
üzenetére
Köszi! letöltötem egy próbaverziót, de sajnos telepítés után nem akar elindulni. Feszt leáll.....

-
Bobby G.
senior tag
Sziasztok! Kiadványszerkesztéshez keresek programot amivel igényesebb (nem hírlevél) kiadványokat lehet készíteni. Quark-ot tanultam a fősulin, de már régen nem használtam, meg ugye csak próbaverzió volt meg akkor. A cégnél photoshop-on dolgozom napi szinten, így gondolkozom az indesign-on, de nem találtam olyan próbaverziót ami 64 bites vistán menne. Ja és jó lenne egy magyar elválasztás ellenőrző bele. Tudtok valamit tanácsolni?
-
BLiNk3r
senior tag
válasz
scott_free
üzenetére
Ha bármilyen méretben le tudod tölteni az ominózus 5 képet, akkor nyilván a legnagyobb méretben töltsd le, mert az ugye kicsinyíthető, a kicsi viszont nem nagyítható.
Ha viszont több kreditet kell fizetned a nagyobb képekért, akkor javasolt, hogy legyen meg a 300dpi-s felbontás az anyaghoz (vagy épp amilyen felbontású képek kellenek bele), nagyobbat nem érdemes venni. Tehát inkább legyen jobb minőségű, mint rosszabb.
-
scott_free
senior tag
előfizettem egy stockphoto szolgáltatásra, ahol többféle méretben is le tudom tölteni a kiválasztott képeket - naponta max. 5-öt (123rf.com).
a kérdésem az lenne, hogy érdemes-e a lehető legnagyobb méretet választanom és utána kicsinyíteni a képet (pl. indesignnal vagy photoshoppal), vagy inkább töltsem le azt a méretet, ami nagyjából stimmel az anyaghoz?

-
Szabee87
tag
Hi! Quark újratelepítés nem volt. A windows 1x se volt újratelepítve így a quarkot is 1x felrakták előttem, lefrissítették és használták. ECRM driver, ill egy PS driver van fenn a gépeken. Mindenhol ugyanaz. a 4 gép csak hardverügyileg különbözik ( P4 2.4-3.0Ghz) Plugin v. kiegészítés: Az XTensions -re gondolsz? Néztem mindenhol u.az
Megpróbálom újrarakni a nyomtató (PDF) drivert hátha segít. Köszi Rayyy!

-
rii
nagyúr
hellll
ID-ben meg lehet csinálni, hogy bill-kombóhoz kötök egy karakter sorozatot?
pld a negyedes-space-szorszójel-negyedesSpace-t?
-
-
Szabee87
tag
HI Mindenki! Tudom h. nem idetartozik, de itt is feltenném a kérdést:
Nekem a 7-es Quark-kal lenne problémám:
Adott 4 gép: mindegyiken fennt van a 4-es és a 7-esQuark, a 4-gyel semmi gond, a 7-es viszont a 4 gépből 1-en működik "normálisan". A probléma: Mikor a kész anyagot próbálom lementeni pdf-be, akkor az alábbi hibaüzenet jelenik meg:
Hibajelenség
1oldallal simán megcsinálja, de több oldalnál "leakad". Azon az egy gépen meg tökéletesen megy akár 1 akár több oldalt mentek le. Átnéztem az összes beállítást, menüpontról menüpontra, írtam külföldi fórumokba, de senki nem tudott még magyarázatot adni h. miért csinálja ezt a gép.Bennetek bízok srácok, hátha tudtok nekem segíteni.
Előre is köszönöm:Szabee
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro Max (256 GB) (rendelhető)
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

csak mert jeleztem neki hogy érdekel