Hirdetés
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
sziasztok
kicsit off, de nem tudom hol lenne ez a kérdés on-topik
a névjegykártyák hány gr-osak lehetnek?
120?
140? -
rii
nagyúr
Sziasztok
nyomdára kell adnom egy anyagot.
a múltkori javaslatok alapján átállítottam a color settingset.az anyagban van színprofil RGB, CMYK
ahhoz hogy jó színnel jöjjön ki a nyomdából, az anyagban levő színprofilokat kell beállítanom a Color Settings-ben?
CMYK esetében a U.S. Web Coated (SWOP) v2
RGB esetében a sRGB IEC61966-2.1
-ra? -
rii
nagyúr
sziasztok
OSX-re tud valaki CC 2020-ból konvertálós programot CC2019-re?
ha nincs akkor átmegyek majd win alácsak van amikor egy nagy szürke flekket hoz csak be az egész oldalra
.-/még az IDML-ből is
.-/ -
rii
nagyúr
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
ja tényleg a stancforma megdobja az arat ...
.-/ -
rii
nagyúr
sziasztok
BP-en tudnatok nyomdat ajanlani, ahol köralakú öntapadós cimkéket vallalnak nyomtatasra?
többféle atmérőben.előre is köszönöm!
-
rii
nagyúr
köszönöm!
sajnos nincs fogra a custom menuben .-(
honnan lehet letolteni?(#1982) Rayyy:
igen .. szerettem volna én is ... de ez "csak" egy gyorsnyomda vagy mi .... nem tudtam kontaktot kérni ... -
rii
nagyúr
mert nem értek hozza ...
az a szín lehet hogy sötét, ... sötétkék ... én legalabbis annak latom, meg akinek a névjegy készul, o is
-
rii
nagyúr
sziasztok
valamiért nagyon sötéten jelenik meg a nyomdanal az anyag
valami profilbeallitassal lehet gond
pdf-et exportalokhol lehet a hiba?
color settings - indesignígy ellenoriztem a pdf-et acrobat - print production - owerprint preview
-
rii
nagyúr
válasz
sicc_innen
üzenetére
esetleg a Clipping mask - Detect edge
de az meg valszeg nagyon csúnya lesz .-/
-
rii
nagyúr
sziasztok
csinálni kellett egy 60 oldalas füzetet.
angol nyelvű. ha az impressumba szeretném beírni a nevem, akkor azt milyen formában szokták?logo, cover, layouts, dtp: ghips hlyakab
-
rii
nagyúr
sziasztok!
milyen fontja van ennek az utcanévtáblának?

-
rii
nagyúr
sziasztok
hirdetési újságból nem baj ha az impresszumból kimarad, hogy kicsinálta, logo, layout, dtp?
mer ha ba,j akkor szólok, .... ha nem baj ... azt még nem döntöttem el ....
-
rii
nagyúr
válasz
BonFire
üzenetére
azóta sem tudom mit válaszolhatnék nekik .... most mondjam h az összes A-s, B-s, C-s méret "normál"? ....
megcsinálom A/2-be meg A/3-ba ( bár szerintem az A/3 sem plakát méret de szerintük már az A/4 is az ) oszt le van sz.rva .-)
(#1815) Syl:
helikopterek .-(((((( -
rii
nagyúr
kérdem melóhelyet mekkora legyen a plakát
válasz: normál -
rii
nagyúr
Dluinet, Rayyy: nagyon köszönöm!
mekkora maximális terhelést bír el ez a fajta papír?
300-at sem?
-
rii
nagyúr
sziasztok!
meg tudná valaki mondani, hogy a Pesti Est milyen papírra nyomódik?
hány g-os meg mi a neve? -
rii
nagyúr
válasz
BonFire
üzenetére
esetleg van infod hogy hogy lehet megcsinálni outlook-kal, hogy ha csinálsz képet és abban egy gombot akkor az kattintható legyen?
régen dreamweaver, html, outlokba be a html-t mint template ...
de most már nem találok outlookban erre lehetőséget ...
én "csak" egy JPG-n szeretnék be-MAP-olni 3 gombot
kapcsolódó topikban már voltam ... csa most h szóbakerült ....
-
rii
nagyúr
japersze árajánlatkérés lenne a legegyszerűbb .. de mindenre válaszzt kaptam most tőled, köszönöm!
megcsinálom, akárhány oldalas LA4-es lesz ... és megmondom, hogy ez lenne a legjobb, de az árra készüljenek lelkileg ... aztán párat nyomnak belőle biztosan ... úgy átb.szta a nyomda a melóhelyet ... néztem a megrendelőt (mert rajtam is átment ... mint kacsán a nokedli .... most kivéltesen .... nem én intézem a nyomdát így nem akartam belekotnyelesekdni, de a borítónál írták h 160 g .. a többinél meg nem .. meg kusza is volt az egész .... gondoltam a beliveket bitzossss nem 160g-osra nyomják ki ... és DE ...
32 oldalas a5-ös füzet ... végig 160g ... mert a nyomdának így volt jobb anyagilag ... persze nekem abból a szempontból jó volt, hogy amikor kézbevetem, láttam, felelsleges volt aggódni a terhelelés miatt
,-DDDDDDDDDDDmer végig vártam a nyomda majd jelenkezik, hogy itt vegyek vissza ott vegyek vissza .. hát ezért nem hívtak ... 160-asnak meg se kottyant a 360-380%.
szóval ... ez a prosi is ki fog nyomódóni ,-D
köszönöm mégegyszer .-)
-
rii
nagyúr
sziasztok
ilyen 10 oldalas LA4-es is lehet csinálni?
gondolom h igen .. csak azért szerettem volna rákérdezni ... esetleg árban horror -e egy ilyen brossúra mint ha mondjuk 3 db kiadványra bontom? -
rii
nagyúr
sziasztok
ID-ben van terhelés nézés?
ami - mint acrobatban - kijelzi 300 320 ... % fölötti terhelést?
-
rii
nagyúr
engem az zavar az ID/PS kapcsán, hogy a path tool bezárása ellentétes a két programban ha utolsó mozanatként még az íven változtatni akarok ( az eseetek 100%-ban íves path-t egy utolsó íveléssel véglegesítem, nem csak simán összekötöm a pontokat ... mer ha mégse jó akkor léphetek vissza ... )
vagy lehet h ID-ben be lehet állítani? Vagy PS-ben? de a PS-ben levő megoldást szoktam meg ...
-
rii
nagyúr
sziasztok!
budapest térképnek két módja van?
megvenni vagy megrajzolni?
( egyszer csináltam dél-buda egy részét ... 3 nap volt ... )... vagy google maps-on töltött már le valaki térképet?
-
rii
nagyúr
sziasztok
Ti milyen justification-t használtok?

-
rii
nagyúr
nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!
amint megint nyomdába kell adnom, átnézem, most mással havazok .... -
rii
nagyúr
had kérdezzem már meg mit állítsak át h automatikusan konvertálja cmyk-ba ....
color conversion-nál a conver to destination legyen?
a destination-nál mit kellene kiválasztani?a preseteket persze .. más néven mentem el mindig
(#1702) Dluinet:
jahogy ha a show-nál kiválasztom az RGB-t, akkor az RGB-ben maradt cuccokat mutatja?ha a DeviceCMYK, akkor fogom azt látni, ami a végtermék is lesz?
-
rii
nagyúr
válasz
Dluinet
üzenetére
" ... ha így sem lesz kisebb, akkor nem a képek miatt nagy ... "
hanem a vektoros cuccok miatt?
nem raszteres, hanem vektoros bonyesz képekkel van tele ...megcisnáltam mindegyiket amit írtál ... 25,2 helyett 23,4 MB - 1 oldal, A/5
amúgy ez milyen h a nyomda sokallja a PDF méretét?
nem bírják lerippelni, vagymi? .-Oja ... meg egybe kérik mind a 120 oldalt ... na az lesz még finom.
csinálok egy book-ot ... export pdf - és lefekszek aludni ,-D -
rii
nagyúr
a 120 oldalból az egyik legnagyobb PDF-et produkálóból próbálkoztam PDF-et menteni ...
404 KB – 43,6 MB terjednek a PDF-ek méretei, A/5
ma este kell lementenem, elküldenem, nem sok erőt érzek már most distillert beállítgatni .-(
8 éve csináltam kb. ilyet .. meg PS-t se tudok mivel írni ... nincs Exreme L3-as PPD-m ... vagyis régen mintha azzal mentettünk volna PS-t.a nyomda weboldalán sincs semmi ... még az se, hogy ps-ből vagy export-pdf-ből szeretik-e a nyomdait ... nemhogy PPD-t találjak .-(
ha nincs más, leveszem 300-ról 250-re a Compression rész alatt.
.-( -
rii
nagyúr
válasz
Dluinet
üzenetére
próbáltam már végigsasolni, de inkább belinkelném ... lehet e valamit kezdeni a történettel ....
lementettem pdf x 1 a 2001-el is .... 25.2 MB helyett 25 MB, mindkettőn 5-5 mm kifutó. (A kifutót bekapcsolatm a standard pdf x 1 a 2001-nél is )
-
rii
nagyúr
sziasztok
nyomdának nem tetszik, hogy 1 gigányi a nyomdai anyag
120 oldalmit is kell bekapcsolni, hogy le-crop-olja a képeket ne tárolja valós méretben?
-
rii
nagyúr
sziasztok
ragasztott könyv esetében van valami szabály arra nézve, hogy mennyivel legyen nagyobb a belső margó?
A/5, 130 oldal
vagy ezt inkább a nyomdától kellene megkérdeznem?
(#1675) Rayyy :
az ilyen szivatásokra élete végéig emlékszik az ember .-)
köszönjük adobe ,-D
lesz mit mesélni az unokáknak ,-DDD -
rii
nagyúr
mentsd újra az indd-t ...
save as ... és a meglévő neven írd felül ...
... az hogy ez hogy lehet, nem tudom .-)
... nyomdábaadás előtt csináltuk mindig, ... mi csak linkelt file-okkal dolgoztunk, és a 3. hét végére 40-50 megás indd-k is voltak, amik asziszem lementek harmadára ...PS is botrányos ... bezárok minden képet, és ő meg b.szk felszabítani a memóriát ... napont 5x-10x lépek ki emiatt a PS-ből már évek óra.
OSX-re van mondjuk az iFreemem ... ami elkezdi követelni a memóriát, PS is mondja mikor az oprendszer megkopogtatja a vállát, hogy persze itt van tessék nem kell - aztán iFreemem meg kilép, és felszabadul több giga mem .... -
rii
nagyúr
sziasztok
munkahelyem kérésére össze kell raknom egy info magazint angolul
azt szeretném megkérdezni, hogy ha anyagot gyűjtök BP-ről, nevezetességekről, akkor azt jogtisztán se BP történelméről, se BKV-ról nem szedhetek le anyagot?
-
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
válasz
Dluinet
üzenetére
köszönöm!
szörnyű felismerés, h semmihez se értek.
ez van.akkor a fontok ezért olyan élesek?
... mert a kép csak 300 dpi-s, azt hiába tolja 2400 dpi-vel a rip, de a vektoros cuccok azért élesebbek, mert ott 2400 dpi-s tifpsd/jpg-nek (raszteres képnek) felel meg az AI/EPS/font? -
rii
nagyúr
válasz
Dluinet
üzenetére
há'jó de az EPS-nek pont az lenne a lényege, hogy vegdorozs .-)))))
másképp néz ki nyomásba mint a tif-jpg, nem? .-)a problémásabb EPS-eket ahol Illuban nem tudtam CMYK-ra állítani, azt én is Illu-val le TIF-RGB-be, be PS-be, ot átt CMYK-ba, és néztem hol mentek el a szinek, és curves-sal megrángattam picit ...
-
rii
nagyúr
sziasztok
van valakinek tapasztalata könyvragasztással?
a nyomda azt mondta, hogy mivel sok oldal témája sötét, ezért nem fogja majd meg a ragasztóez még csak 4 pld-os teszt
toltam rá a hajtásnál közel 20 mm szélesen 80%-os fehérséget.(#1650) Dluinet:
én ehhez kevés vagyok
nincs tapasztalatom, hogy ilyen módszerrel mennyire másznak el a szinekpláne egy olyan stock eps-nél ha én állítom át cmyk-ra az egész szanaszéjjel esik.
sok fényhatás van benne ... lens flair .... -
rii
nagyúr
szaisztok
ID-ből adnék nyomdára ... a Links palettán nem jelzi AI-nál hogy RGB vagy CMYK ... ez azért van mert az ID-nek nem számít, hogy az Illuban - File - Document Color Mode - most RGB vagy CMYK?
(#1644) sicc_innen:
köszönöm! -
rii
nagyúr
válasz
sicc_innen
üzenetére
köszönöm!
van olyan rész, aminek kötelező szereplenie egy könyvben?
ahogy én látom csak az impresszum kötelező .-/
(meg az ISBN persze lesz) -
rii
nagyúr
Sziasztok!
munkahelyemen könyvet kell csinálni.
kb.100 oldalkell bele valamilyen ISBN, vagy akármilyen szám ha árulni szeretnék webshop-ban?
(#1640) Syl:
most már végigszenvedem így .-)
persze nagyon nem kellemes .... hackintos is bekavarhat ... talán mert az OSX jobban szereti az ati kártyát nekem meg nvidia van, és abból sem referencia kártya.de más program nem hülyéskedik
photoshop pld. kb. 600%-os terhelést is elbírt érni egy bizonyos műveletnél
gondolom a 4 mag 400% meg a VGA-t is megküldte .... -
rii
nagyúr
hát ja .-(
de nem értem mért tekeri veszettül a CPU-t 100%-on (csak egy mag megy, kértyalpok - vektorosaok, A4-es papíron 4 db ... 66%-os kicsinyítés, elmehetek kv-t készíteni, mire visszajövök még mindig teker ... ) ... mert amire gondolok, hogy az NVIDIA nem tetszik neki .... vagyis nem tetszik .. nem támogatott se a VGA se a Monitor az InDesign-nak -
rii
nagyúr
sziasztok
az a hiba mire vezethető vissza, hogy egy sima Fit frame to content-nél szemmel követhető ahogy csinlja ... ha 10-re nyomok rá, akkor látszik ahogy egyenként megcsinálja ...
-
rii
nagyúr
válasz
kottagrafika
üzenetére
u ... régen jártam erre
Nagyon köszönöm!
-
rii
nagyúr
sziasztok
bénázok itt de nagyon
stanc-ot kellene rátennem perforáláshoz ...
.... spot szín 5. plate-ként megvan, csak a nyomdai PDF-en látszik is spot színként, de alatta kiüti a többi színt.és már nem tudom régen ezt hol néztük.
valaki esetleg meg tud szánni egy info-val?
-
rii
nagyúr
sziasztok
nunkahelyem keresne nyomdát ... árban jót.
tudnátok esetleg valakit ajánlani?
plakát, jegy, szórólap ... szokványos .-) -
rii
nagyúr
sziasztok
ha eltünt a Layer-eknél a "pötty", amivel át tudom mozgatni a kijelölt elemeket a Layerek közt, akkor mi a vihart lehet tenni?
preferenciákat törölni? (asse'tom hol van)
-
rii
nagyúr
http://keskenynyomda.hu/segitseg/#anyagleadas - A nyomdai fájlok általános technikai követleményei - Fájl formátum
-
rii
nagyúr
" .... akkor adjanak ők PPD fájlt. .... "
há'ja ... felmentem volna az oldalukra: under construction

(mert az is írták, hogy a distillerhez le kell tölteni job-ot .... )(#1566) Arpee78:
hát sajna nincs Adobe PDF a PPD listában .... este még kerestem volna nyomdák oldalain PPD, és volt ahol írták is, hogy disztillálni felesleges, mert az exportált PDF jobban feldolgozható PDF-et eredményet, kivéve a Coreldraw-t, abból még PS-t kell írni, és distillálni .... csak akkor nem értem az OSG mért küld ilyen leírást a nyomdai PDF-hez, hogy PS-t írni, distillálni ...... , vagy 2 órát elvettek az életemből ......persze sima export PDF-et kaptak ....
-
rii
nagyúr
sajnos nem
alatta ami van PPD lehetőség, és ott a két-három céges nyomtató ... de azok max A3-ig tudnak fogadni
a PPD-nél meg van még egy olyan, hogy Device Independent ... de annak meg nem is tudom mi értelme, jó lenne, ha megadhatnám teljes méretet (vágott+kifutó+meg még azon túl is) de semmit nem lehet ott megadni, inaktív ott minden mező
persze minden nyomda már csak exportált PDF-et kér, ... most az van feltöltve FTP-re, csak nem'tom fognak-e szólni érte ....
előző munkahelyemen volt 'Extreme L3' PPD, meg 'bigfoot' PPD is a B1-es plakátokhoz.
-
rii
nagyúr
sziasztok
120 cm x 180 cm-es anyagok kéne nyomdába adni munkahelyen, kiköti a nyomda a PS írást, de nincs PPD file, ami kezelne ekkora méretet
Extreme L3
vagy Bigfoot -ot honnan lehet letöteni? -
rii
nagyúr
válasz
FatMonster
üzenetére
lassan megy nyomdába, aztán most agyalok, hogy
a.) a vágáson kívül Registration "színnel"
b.) vagy mondjuk egy külön Spot színnel, és végig az anyagban?kell jelölni a hajtást?
-
rii
nagyúr
válasz
FatMonster
üzenetére
nagyon köszönöm!
-
rii
nagyúr
használ valaki magic mouse-t ID-ben?
melóhelyen az van, és nagyon zavaró, hogy haa középső ujjam picit is hozzáér az egérhez, egyből elkezdt scrollozni ..
behoztam a mighty mouse-omat, de az meg nem akar már mukodninem használ valaki valamilyen külső programot, hogy a magic mouse-n korlátozza a touch rész méretét?
-
rii
nagyúr
válasz
FatMonster
üzenetére
köszönöm!
az ilyet hogy kell nyomdábaadni?
két oldalas A4-es lap?
és kimérem a 97, 100 100 mm-t, hátlapon meg a 100 100 97 mm-t, vágójelekkel jelzem a hajtást? -
rii
nagyúr
sziasztok
hogy hívják azt a doksi formtáumot, ami nem LA4 hanem egy A4-es lapon van 3 db LA4-es méretű egymás mellett ....
297 x 210 - "99" + "99" + "99" x 210 (és itt a 99 mm-ek hogy módosulnak a hajtás miatt)
-
rii
nagyúr
sziasztok
ha ID-ben egy texbon bekapcsolom az Optical Margin Alignement-et, és egy idézőjel nagyon zavaróan lóg ki - félő hogy az ügyfélnek nem tetszik, akkor azt az egyet hogy lehetne visszatolni egy kicsit?
most egy Text Wrap-os külön elemmel toltam visszább, de biztos van valami elegnásabb megoldás is ... ha folyatott szöveg, akkor gondolom a Paragraph palettán hiába is próbálkoznék ...
-
rii
nagyúr
(#1346) Syl:
a képdobozok vagymik igen .-) meg bármi képet rántok be indesign-ba, egyből aktív rajta az autófit.
(korábban is volt már ilyen, akkor 0-ról mindent ... de most jó lenne már nem ..ha nincs képdoboz, nem látszik az auto-fit check-box sem .-(
amit leírtál, az prímán működik pld. text-box-nál napi szinten kell használnim hogy text-tool inaktív, és akkor kiválasztok character, meg paragraph style, vagy a rectangle tool-ra meg érvényes lesz a fill color, meg a stroke color vagymi nem vagyok "olyan" gép előtt .-)
lehet, hogy ez lenne majd az?(#1347) marilllyo:
azt is lehet, hogy minden file 01 02 03 .... 22, 23, 24 és a nyomdai megrendelőben közlöd, ha másfajta papírra kell nyomni azt a 4 oldalt (különben nem sok ráció van bajlóni a b1-b2-b3-b4-el), 24 oldalas dokumentum esetében: 01.pdf (b1), 02.pdf (b2), 23.pdf (b3), 24.pdf (b4)küldhetsz nekik "forgatót" is, amibe beírod melyik file melyik oldal, egy egyszerű sematikus rajz, mint ahogy a pages pakettán is látható, csak benne a filenamekkel, ... leküldöd a nyomdának az anyagot, ők lerippelik, és meg tudják neked mutatni akár kilövés szerinti nézetben is, hogy hogy dolgozták fel, hova esnek az oldalak, így tudod ellennőrizni, azt fogod-e kapni, amit szeretnél. a révai nyomdánál meg egy totálisan automatizált feület van, de szerintem katasztrófa azt használni, ... na'ott a weben, ha kértél-megrendeltél nyomdaimunkát a revaitól, akkor a megfelelő oldalszámmal, mérettel )meg idalmatlan beléptetési folyamattal) várni fog egy x-oldalas template vagymi (szintén mint a pages paletta) és neked kel lmind a huszon-negyven-x pdf-et drag-n-drop-pal ráhuzigálni ...
én azt szeretem: ftp, upload, telefon ctp-nek hajnal 2-kor, tiszteletem, fen'van az anyag
de a revai asszem meg már menet közbe csekkolja is az anyagot. .... más nyomda meg a 8-kor feltöltött anyagnál éjfélkor jut el oda (talán), hogy bzmeg van, és akkor ők csörögnekde ha a borító a b1.pdf, b2.pdf b3.pdf, b4.pdf, akkor a nyomdai pdf-ek esetében a filenamek így alakulnának szerintem
b1.pdf, b2.pdf, 03.pdf, 04.pdf ..... 22.pdf, b3.pdf, b4.pdf
(ez esetben mindenképp kell egy megrendelő, mert a filenamek közt is előre fog kerülni a 4 "b"-betűs.tovább már nem érdemes bonyolítani:
01_b1.pdf,
02_b2.pdf,
03_03.pdf,
.
.
22_22.pdf,
23_b3.pdf,
24_b4.pdfszóval id-ben, a page-s palettán is meg a nyomda felé is mindegy hogy hogy nevezed el .-) csak jobb egy megrendelőt mellékelni ....
de -bár 3200 oldalt minimum nyomdába adtam az elmúlt 8 évben, meg az előtte levőben nemtom mennyit, - nem vagyok gyakorlott a nyomdával való kommunikációban .-)
meg a nyomda el kellett, hogy küldje neked, hogy hogy várja az anyagot
rich black, kifutó, vágó jelek helye, export pdf, vagy postcript-ből distillált pdf
nyomdai pdf-t az adobe acrobat-ban nindig overprint preview-ban nézd, mert az hozza ki az esetleges overprint fill-t, illustrator fileok-ban levő spot szineket nem forgatja be asszem az indesign ... vagy csak mi nem érünk rá ezt keresgélni, minden ai megy cmyk-ba .... -
rii
nagyúr
ha van egy indsigne dokumentzm, és minden kéődpbpzra automaikusa aktív lesz az Auto-Fit, azt hol lehet kikapcsolni?
-
rii
nagyúr
sziasztok
haver keresne kiadványszerkesztő kurzust
tudtok valamit ajánlani lécci?
-
rii
nagyúr
kollégámnak nem működik CC-ben a SHIFT, nem tud elemeket 0-45-90 stb fokban mozgatni ...
de a 5.5 -ösben meg igen
mi lejhet a baj?
rágebben nekem volt olyan hogy ki kellett képnem a citromail-ből, be is kellett zárnom az oldalt, hogy bizonyos CTRL funckiók működjenek ... -
rii
nagyúr
van egy újságunk, layot szinten kaptuk meg, abból csinltuk az alapokat, de ha új képboxot hozunk létre, alapból be van kapcsolva fent az auto fit, ... nem sikerüt sehogyse kivenni ...
hol lehet kikapcsolni?
a tool palettán?
napicsába ...
object / fitting / frame fitting options
itt pipa be
én none -
rii
nagyúr
én sajnos ennél rosszabbul állok ...
.-(
2003 novembere óta csinálok fostos áruházi szórólapokat ... hát az ID alig 5-10%-t használom ... .-(
persze igyekszek mindent megtenni
(pld. ID-ben, kb kinyitott ajtajú hűtőszekrényt megincsálni, mintha állna egy plexi lapon
tükörőzős, árnyék, egész élethű ... )de kevés itt a fejlődési lehetőség .-)
-
rii
nagyúr
sziasztok
hogyha egy szöveget letör az ID, egy házszámot, 183–185. ... akkor hogy tudom megmondani neki, hogy ne törje le, persze a lágy/kemény enter kivélével?
space-knél ugye ott a nonbreaking space ... de itt a "–" után töri le
-
rii
nagyúr
nem tudja valaki, hoyg miért lehet hogy
- összegroup-polok 2 képdoobozt
- mert bele akarom PLACE INTO-val tenni egy másik képdobozbaés hozzátesz valamit, egy fantom elemet, ami miatt a group mérete voltaképp 20x-ára nő
amikor kiveszem, szétgroup-olom akkor meg végüli s nincs ott semmi sem ....
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest