Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Nagyon idegesítő problémám van, ez az "Out of memory" jelenség, sok oldalon sokmindent lehet olvasni róla, de igazi megoldást nem találtam. Hosszabb szövegek tördelése közben jelentkezik, pedig semmi oka rá, képek nincsenek a dokumentumokban – persze, ha lennének, akkor sem kellene ilyen hibát produkálnia – és miután leokéztam, ki kell kapcsolni a programot. Több helyen olvastam, hogy a Live Preflight funkciót ki kell kapcsolni, mert rosszul használja a memóriát, de ez nem lehet ok, mert az irodai (amúgy gyengébb) gépeken be van kapcsolva és ott nincs ilyen probléma. Letöltöttem az Adobe oldaláról azt a frissítést, ami elvileg (a közlemény szerint) megoldja a problémát, de nem oldotta meg. Egy teljes rendszer újratelepítés után kezdődött a probléma, nem új Win7 lett felrakva, csak ugyanaz lett újra telepítve, tehát a szoftveres környezet nem változott.
Egyszerűen ötletem sincs, hogy hogy oldjam meg... ja és a gond jelentkezése óta egyszer már újraraktam az egész Adobe csomagot, de az sem segített.
Segítsetek!
-
rii
nagyúr
mester oldalra ha elhelyezed ezeket a boxokat ... és az oldalakon alma-shift (vagyis CONTROL-SHIFT) (vagyhogy .. fejből nem megy) csak ráklikkelsz, akkor az az adott elem "feljön" úgympond a master page-ról, d persze ott is megmarad.
nem megoldás, hogy egy oldalra megcsinálod, majd (jó persze 51 - szer) de csak ALMA-ALT-SHIFT-V? (vagyis CTRL-ALT-SHIFT-V?)
vagy egy oldalt megcsinálsz ... az oldalt leduplikálod, (2 oldal)
PAGES palettán kijelölöd aa 2-, duplikálod (4 oldal)
majd ezt is (8 oldal)
(16 oldal)
(32 oldal)
(64 oldal)(6x kell duplikálni, hetinaptár esetén)
-
Met
nagyúr
Lehet, hogy asztali naptárat kell majd szerkesztenem valahogy meg oldható Indiben, hogy a napok, névnapok szövegdobozait duplikáljam az összes oldalra?
A vonalakat logokat Master page-re ok de jó lenne ha a szövegdobozokkal se kelljen tökölni, hogy amikor hozzá adok egy oldalt akkor csak be kelljen írni a dátumot, névnapot stb. -
-
-
rii
nagyúr
hol lehet kikapcsolni a LIVE-Preflight-ot?
emiatt, ha elengedek egy elemet, azt 1 mp-ig még fogva tarja, és ha én ezlatt az 1 mp alatt az egérkurzort ahova elviszem, oda hánnnnya le az elemet ...
-
rii
nagyúr
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnna
f*szán elb*szták a PASTE INTO-t ...
eddig ha több elemet akartál egy boxba beletenni, akkor kijelölted, összegrup-oltad, CUT, majd a box felet , CTRL-ALT-V és pont oda tette az elemeket a boxon belöl, ahol kívül is voltak ...
CS5-be már nem ... elpozicionálja őket valahova a halálf*sz*ra
-
rii
nagyúr
képdobozról hogy lehet leimádkozni a kör-dobozt, amivel a tartalmat lehet megfogni?
-
rii
nagyúr
CS3-ba, ha volt egy összegroup-olt elem, benne egy TEXT box-szal, akkor elég volt a text-box-on 2-t klikkelni, és átváltott a TEXT TOOL-ra.
CS 5.5-ben hogy lehet ezt megcsinálni?
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Na rájöttem mi volt a gond. A master page-en volt egy szövegkeret a betöltendő képkeret fölött, egy másik layeren.
-
KilgoreTrout
senior tag
-
yesman
csendes tag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Köszi a választ!
Plugin nélkül is megy, ha groupba foglalod a vonalat a frammel. De van kacifántosabb megoldás is itt: http://indiscripts.com/post/2009/09/introducing-indesign-column-rules -
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Ezt nem értem. Én ha egy képet behúzok és rádobok egy meglévő képre, kérdés nélkül lecseréli.
-
KilgoreTrout
senior tag
És akkor nekem is lenne egy kérdésem:
Még mindig nem szoktam meg a CS5 összes újítását (amik egyelőre csak lassítanak, egyedül a használható layer panel ellensúlyozza valamennyire).
Hogy a jó életbe tudok a desktopról/windowból bedobni képet egy meglévő frame-be (egy másik kép helyére)? Most egy ilyen place tool jön be, és hiába klikkelek a frame-re, nem hajlandó belerakni, csak újat tudok rajzolni (vagy ő automatikusan csinál egyet a kép méretének megfelelően).
-
KilgoreTrout
senior tag
Ilyennel én is szenvedtem (én csak simán egy szövegdoboz mellé akartam függőleges vonalat tenni úgy, hogy a vonal mindig akkora legyen, mint a szövegdoboz).
Sajna az Indesign ezt nem tudja alapból (vagy legalábbis a cs4 nem tudta), a legegyszerűbb megoldás ha letöltöd a Typefi Autofit plugint (ingyenes), kézzel meghúzod a vonalat a hasábok közé, és az Autofittel beállítod, hogy a hossza változzon a szövegdobozzal. Kicsit macerás (főleg, ha nem mindig ugyanolyan szélesek a hasábjaid), de ennél egyszerűbbet én nem találtam.
-
-
Jah, akkor az régi típusú font.
Megoldás 1 - másik betűtípust választasz
Megoldás 2
Megoldás 3 - én az ilyet beírom ékezet nélkül, majd az ékezethez hasonló ' jelet kerninggel fölé húzom. -
-
Met
nagyúr
Az miért van, hogy bemásolok Indibe egy szöveget, átállítom a fontot AmerigoHu-ra és a hosszú ő, ű stb. egy kocka lesz rózsaszín alapon?
A font tartalmazza a hosszú karaktereket, Word-ben jól mutatja, próbáltam onnan átmásolni de úgy sem jó. -
yesman
csendes tag
Sziasztok!
Nincs valakinek ötlete, hogy hogyan lehet hasábok közé léniát biggyeszteni? CS5-ben sem találom, csak a bekezdések elé, mögé megoldást. Ha ezt egy második text frame-be teszem és elforgatom, illesztem, groupba foglalom,úgy működik, meg nagyjából jó is, csak nem hiszem el, hogy nincs erre beépített megoldás.

Ha valaki tud segíteni, köszönöm előre is! -
gboszi
senior tag
Sziasztok!
Most ismerkedek az InDesign-nal. Egy katalógust, egy árlistát szeretnék csinálni, hogy azért nézzen ki valahogy. Lenne egy kép egy nagyon kevés leírás, és kb 3 ár/ termék. Az a lényeg, hogy aki vásárolni fog, annak ebből kell majd választania, szóval főleg a kép a fontos.Akár ilyen tesco-s auchan-os ujság dolgot is el tudnék képzelni.
Tudtok segíteni, hogy merre indulak el? Van e esetleg valamilyen template ilyesmire, mert neten nagyon nem találtam, mert ott brochure meg catalogue mást jelent, mint amit én szeretnék
Köszi
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok, most frissítettem CS5-re, és egyből pár akadályba ütköztem...
Mi az istennek nem tudták meghagyni a kijelölést úgy, ahogy az eddig működött? Valamiért nem vált át direct selection-re duplaklikknél, ahogy azt eddig tette, illetve valamiért a a direct selection sem úgy működik, ahogy eddig. Nem tudok pontokat egyesével kijelölni vektoros objektumoknál sima kattintással. Vissza lehet állítani valahogyan a régebbi kijelölési módszert? Illetve ha nem, mi az oka, hogy a korábban pár sima klikkeléssel megoldható feladathoz most össze vissza kell rángatnom az egeret és shortcutokat kell használnom?
Remélem, hogy csak elnéztem valamit, mert ez kb. 5 perc használat utáni benyomás, miután nem tudtam megcsinálni egy CS4-ben fél perces munkát se annyi idő alatt, inkább csináltam a régi gépen...
-
yesman
csendes tag
-
-
Polemius
senior tag
Ültem olyan gép előtt (win xp), amin volt CS3 (magyar) és CS4, CS5 indesign is (ezek angolok), és nem akadtak össze. Igaz, a bridge számáról és verziójáról nem tudnék most nyilatkozni.
De az adobe termékek kb. a CS óta hajlamosak összeveszni, akár már telepítéskor is.A read only beállítás nem segített?
-
yesman
csendes tag
-
-
yesman
csendes tag
Közben nézegettem a dolgokat és ha visszamásolom a cp1250.txt-t tartalmazó mappát, akkor mégis elindul az Indesign. Csakhogy hiányolja a color management fájlokat, meg az elválasztást kezelő állományokat.
Egyszerűen egyik pillanatról a másikra kipusztul a fél common files könyvtár.
Gőzöm nincs, hogy mi lehet ez. Csak az újratelepítés állítja helyre.
Ha valakinek lenne ötlete, nagyon örülnék! -
yesman
csendes tag
válasz
Polemius
üzenetére
Köszi az ötleteket! Sajnos a másolás nem oldotta meg, már többször próbáltam. Az írásvédettséget még nem. Azt kipróbálom.
Valami olyan dolgot olvastam a neten, hogy a CS4 és CS5 "veszik" össze. De nekem kell mindkettő. Igaz, Indesignból csak a CS5 van fenn.
Valóban itt vannak a magyar ékezetes cuccok. -
Polemius
senior tag
Így a neve alapján a 1250-es (ebben van a magyar is) kódlapot tartalmazza.
Tűzoltásként próbáld meg, hogy telepítés után egyrészt csinálsz erről a könyvtárról másolatot, másrészt a fájlokat (és a könyvtárt) írásvédetté teszed.(Közben megnéztem a fájlt, valóban a kódlapot tartalmazza.)
-
Dexter68
addikt
Hát, én ilyet még nem tapasztaltam, de most megnéztem: a C:\Program Files\Common Files\Adobe\TypeSupport\CS5\Unicode\Mappings\Win\ alatt tart ilyen textfájlokat. Valahogy ki kéne nyomozni, hogy nálad mi eszi meg ezeket (a múltkoriban jártamban-keltemben láttam valamil ilyen progit, ami figyeli egy folder tartalmát és ha változást észlel, akkor mindenféle eseményt lehet kérni tőle, de nem emléxem már, hogy mivót), de addig is csinálhatnál egy másolatot róluk és ha hiányolja, akkor simán visszamásolhatnád őket.
-
yesman
csendes tag
Egészen pontosan: Please re-install." "Missing Files: CP1252.txt."
-
yesman
csendes tag
Üdv mindenkinek?
Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a cp1250.txt-vel kapcsolatos hibaüzenet?
2-3 naponta kell újra telepíteni a programot, mert eltűnik a common files/adobe/cs5 mappából a typesupport/unicode/mappings almappa. Így keresi ezt a fájlt, de nem találja.
Köszi, ha valakinek van ötlete! -
Peethy
őstag
Hogyan tudok tárgymutatót létrehozni? Értem ezalatt azt, hogy az oldalszám változásával változzon a mögé írt szám is. Wordben már kb. megvolt, de most hogy át lett rakva és be lett formázva, nem működik... 260 oldalas könyvről van szó, tehát annyira nem lenne egyszerű kézzel.
-
-
mibog
tag
Indesign cs3-ból vektoros swf-et kéne csinálnom. van ötletetek hogy mit mivé exportáljak?
amit kipróbáltam: .ID-ből .EPS és abból .SWF dehát ez így nem vektoros
(és nagy, és rengeteg ideig tart, de persze ez az utolsó szempont...) -
-
Met
nagyúr
CS5-ös Indibe hogy kell behelyezni az excel táblázatot hogy szerkeszthető legyen és a táblázat is megmaradjon?
Excel táblázat kimásol Ctrl+C-vel, CS3-as Indibe Ctrl+V ok.
Excel táblázat kimásol Ctrl+C-vel, CS5-ös Indibe Ctrl+V és csak a szöveget másolja be cellák nélkül. -
-
-
-
mibog
tag
Sziasztok!
Indesign (cs3) fájlt nyomtattam fájlba .ps -be, aztán distillerrel (8-as) vettem kezelésbe.
HIBÁS a létrejött fájl:
használtam árnyékokat, áttűnést-eztazt és még vektor is van benne, és a "hatások" miatt függőleges és vízszintes fehér csíkokkal van díszítve- félek a nyomdábanmegintprobléma lesz a levilágításnál...
nem tudom hol kell beállítani és hogyan hogy a "hatások" vagy "stílusok" ne okozzanak problémát. a ps-be nyomtatásnál vagy a pdf-be disztillálásnál kell beállítani vajon?

-
-
-
Met
nagyúr
Lehet régen kérdeztem már de most nem találom...
Szövegdoboznak lehet úgy stílust adni hogy esetlegesen minden sor más betűtípus?Terméknév
Leírás
Méret
ÁrValahogy így csak az első sor más betűtípus
-
Peethy
őstag
Megvan a megoldás:
"To add a keyboard shortcut, position the insertion point in the Shortcut box, and make sure Num Lock is turned on. Then hold down any combination of Shift, Alt, and Ctrl (Windows), or Shift, Option, and Command (Mac OS), and press a number on the numeric keypad. You cannot use letters or non-keypad numbers for defining style shortcuts." (forrás)
Mivel én laptopnál vagyok, ezért nincs numerikus billentyűzetem.
A megoldás: Shift+Ctrl+K = Shift+Ctrl+Num2, szóval kénytelen leszek majd így dolgozni.
-
Peethy
őstag
válasz
Polemius
üzenetére
Igen, ott vagyok, de a Shortcut utáni szövegmezőbe kattintva nem tudok semmit beírni, sem beállítani, bár szerintem megint én vagyok béna.
Valóban, azért a menürendszer egyszerű, de egészen más alapelvek alapján lett felépítve. De talán majd ráérzek...
Szerk: az Edit/Keyboard Shortcuts menüben nem tudom beállítani? Mert ott működik az a szövegmező.
-
Polemius
senior tag
A karakter ill. bekezdésstílus palettán jobb katt -> stílus szerkesztése, mindjárt az első fülön ott van a gyorsbillentyű mező.
És tényleg nem egyszerű, mert ugye ez másra lett kitalálva, más jellegű gondolkodást igényel mint a többi programban megszoktad. De az Adobe menüi és eszközei hasonlóak, ismerős a környezet ami szerintem sokat segít. Persze épp annyira bosszantó amikor ugyanaz másként működik a különféle Adobe termékekben. -
Peethy
őstag
Még egy buta kérdés (talán lesz még, kérlek viseljetek el): hogy tudok egy bekezdés- vagy karakterstílushoz billentyűkombinációt rendelni?
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Adobe InDesign CS4, nagyon alap kérdés: importálok egy párszáz oldalas szöveget, berakom a dokumentumba, de csak egy szövegdobozt tölt ki. Melyik az a parancs, amivel a többi margóba is szét tudom osztatni vele a szöveget?
Köszi!
-
-
redpanter
csendes tag
Sziasztok,
két kérdésem lenne, CS4.
1. Hogy tudok egy képet, aminek kerete van úgy nagyítani, kicsinyíteni (scale item) a sarkainál fogva, hogy a kép arányai maradjanak, de a keret vastagsága ne változzon. Korábbi verzióknál így volt, a ctrl+shift egyidejű lenyomásával.
2. Hogyan tudok szövegrészletet másolni egyik szövegdobozból a másikba úgy, hogy az új szövegdoboz karakter- vagy bekezdés stílusa érvényesüljön a másolandó szövegrészleten.
előre is köszönöm a segítségeteket!
-
sysloser
csendes tag
Hello! Egyik percről másikra a következő történt, ha leteszek egy objektumot, (kép, textbox, mind1) azt tetszőlegesen drag and drop nem tudom mozgatni, csak a nyilakkal.... Valami lockolódhatott? Nagyon megköszönném a segítséget!!!!!!
-
Polemius
senior tag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Vágd szét. Találkoztam már ezzel a jelenséggel. Ne legyen középen kifutó.
Úgysem fog látszani. -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Polemius
üzenetére
A két képdoboz nem lóg át a másik oldalra egyáltalán, sőt, csináltam egy fehér kitöltésű dobozt a fehér részekre, hátha ez segít.
Az a furcsa, hogy az adott oldalra nem rakja rá a bleed-et (amit kellene neki, ha valamiért úgy értelmezi, hogy átlóg a kép a másik oldalra is.)
A zöld hullámok vektorosak, azokat nem szívesen vágnám szét (a színátmenetek meg effektek miatt).
Egyébként ragasztva lesz, és kb. 100 oldalas a katalógus, tehát úgyse látszana ki, csak furcsa.
-
Polemius
senior tag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Mondom, a két oldalon a nagy kép oldalanként külön-külön szövegdoboz legyen, egyik se lógjon át a másik oldalra. Persze azokat az elemeket, amik folytatódnak a másik oldalon, különösen figyelmesen kell pozicionálni.
Középre meg nem kell kifutó (általában).Ha nem érthető, akkor csinálok egy .indd -t.
-
Dexter68
addikt
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Ez elég durva... ilyet még nem láttam.
Esetleg kérdezd meg Halat is, hátha ő már találkozott ilyennel. -
Polemius
senior tag
Ha jól értem az lehet, hogy oldalanként, nem oldalpárban exportálod, és az egyik oldalról rálóg a másikra.
Exportáld oldalpárként, vagy ha oldalanként kell, akkor a képdoboz ne lógjon át a másik oldalra. Külön dobozban legyen a két oldalon. Kifutó meg középre általában nem kell.
A kilövést gondolom úgyis a nyomda fogja megcsinálni. (?) -
Dexter68
addikt
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Mutass már egy screenshotot... lehet, hogy reggel van még, de nehezen képzelem el, amit írsz
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok, Indesign CS4-gyel lenne egy kis gondom.
Egy katalógust szerkesztek, (tehát kétoldalas doksi, facing pages), 3 mm-es bleed-del, és az oldalak belső szélére lógó fotók átlógnak a másik oldalra a bleed-del kiexportált pdf-ben, a kép eredeti oldalán pedig hiányzik a +3 mm.
A probléma csak fotóknál jelentkezik és csak akkor, ha a mellette lévő oldalon nincs fotó.
Egyelőre nem tudom, mi lehet a probléma oka, van esetleg ötletetek?
-
lazek
csendes tag
Tudtok-e valami gyógyírt az alábbi problémára?
InDesign CS5, CS5.5: Rajzolsz egy szöveg vagy képkeretet. Delete gombbal nem lehet törölni, csak a Backspace-szel. Ezt csak a magyar változatban tapasztaltam. Billentyűbeállításoknál is hiába variálok. Tapasztalta más is? Gyógyír van-e rá? Köszönöm a választ. -
Met
nagyúr
válasz
scott_free
üzenetére
Pénzért csináltad meg nekik anno azt a munkát?
-
Dexter68
addikt
válasz
scott_free
üzenetére
Ha az a cél, hogy ne Te dolgozz nekik, akkor pénzért. Van, aki az eredeti ár felét kéri a forrásanyagért, van, aki a háromszorosát.
-
scott_free
senior tag
hi,
készítettem régebben egy anyagot egy cégnek az Indesignnal, és értelemszerűen nyomdakész pdf-ben küldtem el nekik.
most szeretnék megkapni ugyanezt az anyagot "szerkeszthető" változatban, amit majd ők átalakíttatnak egy nyomdával.a kérdésem az lenne, hogy az eredeti, szerkeszthető indesign-fájlokat át szokták így adni? vagy csak pénzért? ha ez utóbbi, akkor mennyiért?
(nagyon pepecselős, aprólékos munka volt, milliméter-pontosságú táblázatokkal, meg némi kreativitással)(látható, hogy nem vagyok szakmabeli, éppen ezért kérdezem, hogy mi az elfogadott a szakmán belül - persze nem ebből élek, de azt se szeretném, ha palira vennének. no meg inkább tegyek fel egy "hülye" kérdést, mint később bánkódjak, hogy nem kérdeztem...)
ha úgy jobb, jöhet a válasz priviben is.
thx!
-
Polemius
senior tag
Ahogyan Syl írta, segíthet ha oldalanként csinálod.
De az sem mindegy, milyen ps driverrel próbálkozol, amibe az egyik belehal, azt a másik minden további nélkül megcsinálja.
Illetve direktben pdf-be is megpróbálhatod exportálni. Ott meg az áttetszőség összeolvasztás beállításaival lehet variálni még pluszban.
Végső esetben photoshopban összerakod a hátteret és úgy teszed be indesignba. -
-
Robb202
tag
Nekem egy nagyon fontos kérdésem lenne. Nagyon meglepett a dolog. Ilyennel még nem találkoztam.
Szóval, adott egy indesign dokumentum 24 oldallal.
Van pár olyan oldal aminek a háttere két képből tevődik össze. A két kép össze van mosva különböző trükkökkel. (Basic feather illetve gradient feather segítségével. Illetve az egyik képnél még az opacity is el van halványítva.Van olyan is, ahol egy oldalon több kép is egymásba van montázsolva szintén a basic feather segítségével.
Na most szerettem volna ebből a 24 oldalas dokumentumból készíteni egy postscript printet, vágójelekkel etc...
A gond az, hogy a 17. oldalra érve ezt írja ki:
"error encountered while reading JPG images. Images may be damaged or incompatibile. Resave the image with different settings and try again"
Nem hiszem, hogy magával a képpekkel lenne probléma. Megpróbáltam azt, hogy a képeken levettem néhol a basic feathert akkor létrejött a postscript file de csak úgy ha csak a 17. oldalt nyomtattam. Ha a teljes dokumentumot nyomtatnám akkor hibát dob. Valakinek van ötlete?
De volt olyan oldal is ahol valószínűleg a háttérkép miatt szólt. Pár bűvészkedéssel nagy nehezen azokat is kinyomtatta de nem értem, hogy az egész dokumentumot miért nem tudja nyomtatni? Mi a gond, hol bénázok?
-
rii
nagyúr
indesign nem növel az árnyékot a scale tool-nál?
kollégmnak van egy anyaga, le kell mutálni több méretben, és nem akarná maga állítgatni a drpo shaddow-t
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Gyermek PC játékok
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(és nagy, és rengeteg ideig tart, de persze ez az utolsó szempont...)