-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
twollah
nagyúr
válasz _cirmos_ #6090 üzenetére
Az akkumlatorral kapcsolatban megoszlanak a velemenyek.
Valaki azt vallja, hogyha sokat hasznalod halozatrol a gepet akkor erdemes kivenni, mert a csepptoltes karositja az akkumlatort.
Mas azt vallja, hogy nem kell kiszedni, szinte imadja az akkumlator a csepptoltest.Az utobbi verzional az a pozitivum, hogy egy esetleges aramszunet eseten nem eri meglepetes a (f)elhasznalot.
-
hruodnand
senior tag
válasz twollah #6095 üzenetére
Értem, majdcsak megbarátkozok vele. Wifi-je jól működik? Hatótávolsága jó?
És az akkumulátort hogyan töltsem fel mikor kibontom a dobozból? Rakjam fel töltőre a gépet vagy már használhatom is, persze töltőre rádugva?
MOD.: Bocs a sok kérdésért, csak sajnos ilyen típus vagyok, tutira akarok menni mindig, hogy mindent tudjak.[ Szerkesztve ]
-
frames
tag
megelőztél...
[ Szerkesztve ]
-
_cirmos_
őstag
milyen wifi van az 5720z-ben? intel, broadcom vagy atheros?
-
hanee
senior tag
válasz twollah #6077 üzenetére
Demokráciában élünk, ahol tiszteletben kell tartani másokat. Ezért élből nem illik senkit hülyének nézni, főleg ha nem ismered és itt sincs, hogy védekezzen.
Nem állítottam, hogy nem tévedhet, megjegyzéseket te tettél az általad egyből, kérdezés nélkül feltételezett hozzá-nem értésére, én pedig erre reagáltam, hogy hülyének nézni élből valakit nem kéne, főleg ha itt sincs és védekezni sem tud. Valószínűleg kompetens hozzáértéséből adódóan el tudta dönteni, hogy szükséges-e a BIOS frissítés, vagy sem figyelembe véve a nyomós indok mibenlétét. Mivel ért hozzá, tisztában van azzal is, hogy mit ajánl a gyártó és mit nem. És mivel csinált már valószínűleg vagy ezer BIOS frissítést életében, elég kicsi hibaszázalékkal dolgozik..
Bocsánat az OFF-ért a többiektől.
hanee
-
twollah
nagyúr
Elbol?
Miert ne?
Jogom van hozza.
Demokraciaban elunk tudtommal.Mas...
Szerinted a "Hozzáértő = ez a szakmája és ezt dolgozza.." nem hibazhat?
Ugye nala 0%os a hibaszazalek?Szerinted a gyarto miert tanacsolja. hogy csak akkor basztassa a kedves (ab)user a BIOSt ha nyomos oka van ra?
Gondolom nem viccbol mondja.
-
B@zs
tag
Van valakinek még 5315-ös acerje mert arra lennék kíváncsi hogy neki is hangos-e a dvd meghajtója mert nekem eléggé zúg.
valaki?Üdv
-
chop
őstag
Azert nyugtassatok meg, hogy egy 8400GS-en vigan fut szaladgalni a Cod2 Dx7 modban es nem ugy, hogy celzasnal beszaggat...
-
gorlin
őstag
válasz twollah #6055 üzenetére
Azért had vitatkozzak!
Elöször is meg kell nézni mit tud az új bios ami engem érint.például az 1.20-as biosz 100fokrol 95-re veszi vissza a vészlekapcsolás hőmérsékletét.És Nagyon nem mindegy mert 100fokon már visszafordíthatatlan károsodások léphetnek fel.(ahogy 95fokon is de kevesebb eséllyel)Mivel ha véletlenül nem indul el nálam az Epower managment akkor bizony ha standbyból jövök vissza nem fog bekapcsolni a ventillátor
Ezért szépen letöltöttem a bios-t .Feltöltöttem az akkumlátort,de a biztonság kedvéért rátettem a töltőre a gépet.leállítottam minden programot ,és elindítottam és megcsinálta.Tehát,mérlegelni kell, kell e nekem a bios,és ha igen akkor a szükséges paramétereket be kell tartani és nem lessz semmi gond
-
gorlin
őstag
válasz hruodnand #6048 üzenetére
Nem tudom hogy azt a laptopot nézted e ki amit most az electroworldben kiárusítanak(149e ft T5250)de szerintem nagyon jó vétel.
Ami a grafikus teljesítményt illeti,hidd el hogy teljesen felesleges az X3100-asnál jobb vga-s gépet venni ha kevesebbet játszol mint amennyit dolgozol a gépeden.
Mivel hiába van benne egy erősebb vga(ami meg sem fogja közelíteni egy asztali felső,középkategóriás vga teljesítményét) amellett hogy 250-300e-nél kezdődnek azok a gépek amikben tényleg jó Vga-k vannak a következő dolog nagyon fontos:
Minnél erősebb a vga annál inkább melegszik a gép(persze a processzor sem mindegy ,de a vga nagyon fel tudja melegíteni a gépet)Még akkor is jobban melegszik ha csak internetezel.
Azaz sokkal töbször fogja használni a ventillátor,ezért hangosabbá is válik.
Szerintem nagyon fontos a csend főleg egy laptopnál.
Én nagyon megfontolnám a helyedben hogy erősebb vga kell e.Amugy a GTA menni fog ezen is. -
_cirmos_
őstag
sziasztok!
le tudná valaki írni hogy pontosan mik vannak egy aspire 5720z-ben? mert linux-szal vettem, most heggesztek rá xp-t, csak egy csomó dologhoz kéne driver, és nemtom pontosan mik azok... kérdőjeles még az eszkozkezelőben:
alapvető rendszereszköz (3)
ethernet-vezérlő (2, ez gondolom wifi + vezetékes)
pci decive
sm buszvezérlőja, és az új akksit kell csepptölteni ezeknél, vagy lehet rögtön használni?
előre is köszönöm a válaszokat, és boldog új évet meg minden. -
hruodnand
senior tag
Hopp az oldal lemaradt. Link
-
twollah
nagyúr
válasz hruodnand #6054 üzenetére
Hat nem egy 3DMark aprito joszag...
De el kell(ene) dontened, hogy mire kell(ene) a notebook, jatekra vagy csak atalanos (net, zenehallgatas, szovegszerkesztes, filmnezes) felhasznalasra.
Jatekra ---> a gatyad is ramegy. jobban jarsz ha veszel egy asztali gepet.
Altalanos ---> viszonylag olcson meguszod, de a jatekok kilove vagy csak regebbi dolgokkal jatszhatsz. -
twollah
nagyúr
válasz hruodnand #6048 üzenetére
Ha pusztan a szamitasi sebesseget nezzuk akkor gyorsabb lesz.
Ha a VGA sebesseget nezzuk akkor visszalepes lesz, persze ez attol is fugg, hogy milyen integralt megoldast valasztasz.Most latom, hogy egy 5720Zt neztel ki.
Akkor a VGA az visszalepes lesz a 9600XThez kepest.[ Szerkesztve ]
-
gorlin
őstag
válasz hruodnand #6041 üzenetére
Hát jó kérdés.A T7x széria feszültsége 1.25W,4Mb cash.
A T5xxx széria 2mb cash és a feszültsége 1.33W azaz egy minimálisan jobban melegszik.
És olyan 20-25%-al lasabb mondjuk egy t7100 mint egy T5250.Viszont ezt csak akkor veszed észre ha mondjuk photoshopot használsz ,vagy 3d-s tervezőprogramot -
hruodnand
senior tag
ÁP! Holnapra mindenképpen kellene egy-két kielégítő válasz.
-
hruodnand
senior tag
Még valamit...
A notebook-ok aksija hány évet bír ki normál használat mellett?
Értem ezalatt, hogy hétköznap tápról megy hétvégente meg akksiról mondjuk.
Illetve ha késöbbiekben akkumulátort szeretnék cserélni, akkor könnyen fogok hozzá találni akksit?[ Szerkesztve ]
-
hruodnand
senior tag
Sziasztok!
Acer 5720-1A2G16MI típusú nootebook-ot szeretnék venni.
Van erről a típusról valami tapasztalatok, ami említésre méltó?
Core 2 Duo T5250 -es processzor van benne, ez mennyivel gyengébb, mint mondjuk egy T7000-es széria?Köszönöm, hruodnand.
-
atos30
aktív tag
Látom ti se bulizni vagytok.
A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
RI/OS
őstag
-
chop
őstag
válasz twollah #6033 üzenetére
Te, twollah, kerdesem volna...aszongyak az okosok, hogy BIOS frissitesnel arra kell ugyelni, hogy nehogy aramszunet legyen kozben, mert akkor hulye marad az alaplap, es nem is tudsz uj BIOS-t beleflash-elni, mert ugye nem jutsz el odaig. Namarmost: notinal az aramszunet hogy okozhat problamat? (Feltetelezem, hogy akksit nem veszik ki, nem is ertem, hogy miert kellene kivenni...en estenkent, mikor kinyomom, AKKOR lehuzom a toltorol, de amugy nem)
-
twollah
nagyúr
válasz Dreamcaster #6034 üzenetére
Aramtalanitsd, allitsd fejre, szaritsd ki es csak utana szedd szet.
-
Dreamcaster
senior tag
Hi!
Sajnos az előbb kiömlött egy kis mirinda az Acer Aspire 3103NWLMI -re... befolyt a billentyűzetbe, gondolom alá az elektronikába is, de nem biztos. Leirná valaki, hogy hogyan lehet a legegyszerűbben lekapni a billentyűzetet (ha le lehet), vagy szétszedni a laptopot, ugyanis ilyet még nem csináltam.
ingyen gyuras bp xi -ker -ben! gep, sulyok vannak, most kezdem, itthon!
-
nesa
veterán
Kerdesem lenne 3103 bol hog ykell kiszedni a HDD (IDE) mert nem akar sehogyse ,nagyon nem akarom feszegetni.
-
kybic
tag
B.Ú.É.K. Mindenkinek !
Lenovo... a "vas"
-
breal11
tag
Értem az álláspontodat, és az a helyzet hogy külső winyóval fogom használni és ram télleg szinte ingyen van. DE notebookba én mindenképpen intel processzort fogok venni, mert tapasztalataim szerint sokkal stabilabb. És persze nem mind1 az órajele sem meg az fsb sem ugye...Mert lehet hogy jóval olcsóbb te notebookod viszont nem 2.0 ghz, és ez az egyetlen dolog kb egy notebookban amit nem lehet változtatni. Videkoariból pedig még szivesebben is vennék ati 2400xt-t, mert inkább ati párti volnék. Egyébként én is tervezek plusz garanciát vásárolni hozzá.
-
gorlin
őstag
Sajnos ez típushiba,szerintem majd biosfrissítéssel megoldódik.
Ha xp-t használsz és bekapcsolod ELŐSZÖR a gépet akkor minden rendben szabályozza a ventillátort,viszont ha hibernálod vagy standby-t nyomsz akkor már nem fogja szabályozni ha visszatérsz a hibernációbol,vagy standbyból.Ezért melegszik túl és ezért kapcsol le a gép.Ha viszont Vistát használsz, ugyan ez fog történni kivéve ha felrakod az Epower managmentet,mert akkor midíg működni fog.Valahol itt az oldalon belinkeltem valakinek hogy hol találsz Xp-s epowermanagmentet.
[ Szerkesztve ]
-
MEKK
aktív tag
Hali.
ACER ASPIRE 5315ös modellem van, és már nem először csinál olyat hogy kikapcsol minden jel nélkül. Adapter be van dugva. Elég meleg szokott lenni olyankor a billentyűzet és a proci venti sem megy. sztem túlmelegszik. De mire visszakapcsolom és bebútol olyankor megy a venti folyamatosan mire hőfokot megtudnám nézni visszahűti.
Szerintetek? -
chop
őstag
Polip, ha megengedsz egy kerdest, csak azert nem irom privatba, mert tobbeket is erint.
A jomultkor Alvin meg merte kerdezni, hogy valakinek van-e tapasztalata mittomen melyik, talan pont az 5720G notival. Erre te jol lebasztad, hogy nem kene am itt hirdetnie magat (ennyire azert nem volt egyertelmu a hirdetes, mint itt), holott o csak cikkirokent dolgozik az ominozus cegnel. Erre te most ugyanezt csinalod, csak epp sokkal direktebben. Felre ne erts: nem a hirdetessel van bajom, mert hirdess, egye-fene. De az mar sokkal jobban bassza a csorom, hogy masokat meg leugatsz, hogy Expressznek nezik a forumot...
Kozben megtalaltam a hozzaszolast: [link]
[ Szerkesztve ]
-
bonat
senior tag
válasz breal11 #6004 üzenetére
hát én úgy látom h neked a Core2 Duo a kiszemelt....
nemtudom de sztem max 30%-al lehet kicsit gyorsabb mint az AMD x2....
asztaliban nagyobb a különbség.....sztem notiknál nem annyira...
a 8400mGS ugyanannyira telesít mint az ATI 2400XT.....én 150k ért vettem az enyim (5520G) és ha úgynézzük CPU és HDD különbség van a 2 között...(RAM-ról ne eszéljünk mert 5k-ét veszel bele +1Gb-ot)
ha meg nagyon kell a HDD..akkor meg úgyis veszel sztem egy külsőt...mondjuk WDMyBook-ot 25k-ért.....
veszel még Acer Gold garancia kiterjesztést 19k-ért....
És még nem tartassz 240k-nál...(és persze 240k-ért az 5720G-ben nincs Gar terjesztés)...erősítsetek meg vagy cáfoljátok meg a nézetemet...konklúziót..
-
AMD Power
titán
Nem hiszem el. Nincs még nálunk az MM-ben ProFile-s Travelmate.
-
breal11
tag
És boldog új évet Mindenkinek!
-
breal11
tag
Köszönöm a sok tippet srácok!
Igazándiból arrra az 5720g-re gondolok ami 1.8 vagy 2.0 core2duo, 2giga ram, 160giga winyó, és 8400mgs kari. ez ilyen 240 körül mozog most ha jól tudom -
TigerCat
nagyúr
Boldog Új Évet Mindenkinek!
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest